Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 12:13   #3931
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No wiadomo że większość tych przesądów to przesada, więc nie ma się co martwić na zapas
Mam nadzieję że wkrótce jednak miną te kaszle, bo żal że dziecko tak się musi męczyć dla dorosłego taki kaszel jest dokuczliwy a co dopiero dla dziecka
Podobno dzieci musza sie wychorowac, wiesz teraz jak Filip ma 2,5 roku jest lepiej niz jak mial pare m-cy czy roczek, no jak byl mniejszy, wtedy to noszenie, ciagly placz, tu noc i ledwo czlowiek zywy, do pracy trzeba isc, okropnosc. Teraz Filip coraz lepiej znosi chorowanie, juz nie placze, wiadomo, ze slaby, ale juz cos powie, co mu dolega, mozna mu wytlumaczyc, tak jak ja ostatnimi nocami ciagle mu powtarzam: odbij sie na nozkach w gore bo zjezdza z poduszek i on to robi a taki malutek to sam nic nie zrobi.
Ja jestem tylko przerazona jak dwojke dzieci bede miala chorych, to dopiero musi byc meksyk w domu.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:16   #3932
Roksape
Zadomowienie

wysłałam wam już zdjęcia maleńkiej Gabrysi ( mojej siostrzenicy)
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:23   #3933
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Jejku jakie Maleństwo....Widać po ciuszkach, które pewnie i tak są rozmiaru 56 więc małe. Zastanawiam się czy nie będę się bała dotknąć Maleństwa, żeby mu nic nie zrobić. Zresztą to będzie mój synek więc pewnie nie.....
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:26   #3934
lena_mi
Zakorzenienie

Madziara śliczny synuś

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzieki Ci!
No ja sie duzo zale na moje dolegliwosci, ale komus musze i padlo na Was
A tak generalnie to dziwnie mam bo moje dolegliwosci nawet specjalnie ciazowe nie sa, tzn ja nie mialam ani razu jakiegos ciagniecia, twardnienia itp, nawet nie wiem jak to jest, wiec gdyby noe to glupie uczulenie i przeziebienie to czulabym sie wysmienicie.
A tak wogole to zaczelam dzisiaj 27 tydzien, to juz III trymestr czy to bedzie jak zaczne 28 tydzien?
Ja tez mam watpilowsci czy to czkawka czy nie
desia i bardzo dobrze, pisz jak najwięcej jesteśmy tu po to by wysłuchac (przeczytac), wesprzec Ja też miałam gorszy okres (jak łożysko miałam nisko i się martwiłam) i też dostałam tyle miłych słów.. to super uczucie jak możesz liczyc na dobre słowo
a jeszcze zawsze ktoś doradzi

Roskape, jakie maleństwo z Gabrysi, ale słodziutka jest, zdrówka Jej życzymy!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:27
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:26   #3935
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
haha Masz bardzo udanego męża

My również jeszcze nie mamy.. Dla dziewczynki według mnie łatwiej wybrać imię niż dla chłopczyka..

Własnie wstałam, ciągle co się budzę to drętwieje tylko prawa ręka już nie mam na nią sił, pierścionki już pozdejmowałam bo paluchy mi popuchły strasznie..
Też uważam że dla dziewczynki łatwiej jest imię wybrać.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Kolejna noc kaszlaca, robilam malemu o 24 w nocy jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej, troche pomogly.
Juz go do spania prawie ze posadzilam, gruby koc pod poduszka, a i to duzo nie daje, taki ten kaszel jakis nieciekawy jest. Pod koniec tygodnia chyba pojde z nim kontrolnie do pediatry zeby go osluchac, chociaz wydaje mi sie ze to nie oskrzelowy kaszel, ale lepiej sprawdzic.
Nikii 3 tyg to dlugo Cie meczylo, ale teraz te kaszle jakies takie sa paskudne
Ale ten Filipek musi się namęczyć. Najlepiej iść do lekarza i skontrolować, dużo to nie kosztuje najwyżej trochę czekania w kolejce, ale zawsze to człowiek spokojniejszy.

No długo mnie trzymało, a brałam syrop z cebuli i jeszcze jeden niestety zapomniałam nazwy - ale nie pomagało mi naszczęście teraz jest już OK

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o siare to ojeju mnie dopadło to bardzo wcześnie o ile pamiętam coś koło 17 tygodnia albo wcześniej nawet i do teraz cycki mi się moczą
No to wcześnie. Ja jutro zaczynam 27 tc i jeszcze NIC. No ale u każdej inaczej się to zaczyna.
Stary 2012-01-10, 12:28   #3936
Roksape
Zadomowienie

ja miałam dzisiaj sen...

Śniło mi się, że miałam wizytę u gin i ta się do mnie rzuciła za moją niską hemoglobinę taka była wściekła na mnie, wrzeszczała, że jak mogę tak robic, że wysyła mnie do szpitala.... Nigdy jej takiej wściekłej nie widziałam, powiedziała, że krzywdzę siebie i dziecko. A to chyba stąd ten sen, że jutro mam wizytę a wczoraj właśnie robiłam sobię morfologię
Stary 2012-01-10, 12:29   #3937
agabi
Rozeznanie

dzień dobry

Aguśka-biedny ten Twój Filipek...ja się męczę strasznie z tym moim kaszlem, więc wyobrażam sobie jak on musi się czuć...

Madziara- jaki śliczny Maluszek piękne zdjęcia

wygrałam 2 dni temu aukcje na all . udało mi się wygrać dwie aukcje. sprzedawca zaznaczył, że w takim przypadku prosi o maila w sprawie kosztów przesyłki.no to wysłałam maila z zapytaniem o ten koszt.i zero odpowiedzi. dzisiaj wysłałam drugiego maila.i nic.i nie wiem co robić

idę do lekarza dzisiaj z tym moim kaszlem.oby to nic poważnego...
Stary 2012-01-10, 12:29   #3938
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a my mieliśmy dla chłopca o wiele więcej typów imion, już nawet prawie wybrane było jedno
a z dziewczynką dużo ciężej

a co do siary to u mnie też ani widu ani słychu
Stary 2012-01-10, 12:32   #3939
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Jejku jakie Maleństwo....Widać po ciuszkach, które pewnie i tak są rozmiaru 56 więc małe. Zastanawiam się czy nie będę się bała dotknąć Maleństwa, żeby mu nic nie zrobić. Zresztą to będzie mój synek więc pewnie nie.....
Tak to właśnie ten najmniejszy rozmiar. Bratowej udało się znaleźć parę mniejszych jeszcze ciuszków, bo teraz można znaleźć takie ubranka dla wcześniaków.

Nie martw się tym ta obawa sama minie jak Ci położą dziecko na brzuszku Też czułam się tak samo przerażona i bałam się ubierać, bo myślałam, że zrobię krzywdę dziecku. A później to rach ciach i maleństwo przebrane i przewinięte, zobaczysz
Stary 2012-01-10, 12:32   #3940
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie

Kolejna noc kaszlaca, robilam malemu o 24 w nocy jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej, troche pomogly.
Juz go do spania prawie ze posadzilam, gruby koc pod poduszka, a i to duzo nie daje, taki ten kaszel jakis nieciekawy jest. Pod koniec tygodnia chyba pojde z nim kontrolnie do pediatry zeby go osluchac, chociaz wydaje mi sie ze to nie oskrzelowy kaszel, ale lepiej sprawdzic.
Nikii 3 tyg to dlugo Cie meczylo, ale teraz te kaszle jakies takie sa paskudne

A dzidzia w brzuszku kopie mnie od dwoch dni po wnetrznosciach szczegolnie po pecherzu i szyjce, bardzo nie lubie tego uczucia, wydaje mi sie ze sie tak malpka jedna przekrecila, tak jakby pleckami do swiata a do mamusinych narzadow przodem. A jak probowalam zasnac poraz kolejny, to zostalam tak zboksowana ze az sie wystraszylam, tak zabolalo.
Jak nie jedno, to drugie nie daje mi spac, ja chyba oszaleje

Po porodzie bezsennosc gwarantuje Ci ze Ci przejdzie
Ja mysle, ze rozregulowalas sobie sen, bo wstajesz pozno i dlatego pozniej nie chce Ci dlugo spac i kolko sie zamyka

Nie slyszalam o tym. Moj syn ma w sumie imie po moim mezu czyli po tatusiu ale nie z powodu jakiejs tradycji tylko po prostu mezowi zalezalo zeby na drugie imie mial tak jak on wiec tak mu dalismy

No to jest pocieszajace ze po ciazy raczej ta cukrzyca przechodzi. Wiadomo, ze bedziecie musialy sie pilnowac, oby Wam odeszly te cukrzyce w zapomnienie. Daj znac jak po wizycie u diabetologa.
A tesciowa masz specyficzna oj bardzo, dlatego rozumiesz, ze ja ciesze sie jak moja wyjezdza 300 km stad do swojej mamy sie nia opiekowac i nie przylazi mi tu co 5 minut i tez swoje rzadze wprowadza. Wiesz jaki mam spokoj jak jej nie ma.
A Twoja jesli bedzie Ci takie rzeczy probowala robic w Twoim domu, to naprawde nie miej oporow zeby jej wyjasnic, ze nie ma prawa rzadzic sie nie u siebie w domu. Kurcze w zyciu bym u kogos nie sprzatala, bo lubie porzadek. A lubie, ale to nie znaczy zeby takie rzeczy robic ech

To super, ze czujesz sie juz lepiej!

Moje to w brzuszku ma rzadko czkawke.
Za to Filip mial bardzo czesto w brzuszku czkawke i po tym jak sie urodzil ciagle mial czkawke dlugo dlugo i czesto.

Oby Wam przeszlo na zawsze
Pewnie ze lepiej zeby go lekarz osluchal!
Zawsze czlowiek spokojniejszy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:34   #3941
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Jejku jaka fajna super że wszystko idzie w dobrą stronę. Teraz wcześniaki niczym nie ustępują donoszonym rówieśnikom w rozwoju (jeśli wszystko jest ok).
Mimo wszystko dobrze mieć świadomość że mam już starszą kruszynkę w brzuszku i czuje się z tym bezpieczniej. Mogę też wyobrazić sobie jak wygląda mój bejbik w brzuszku
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:35   #3942
agabi
Rozeznanie

Roskape- ależ Gabrysia jest maleńka, normalnie się wzruszyłam patrząc na tą Kruszynkę...te rękawki podwinięte... słodziaczek...

lena-u mnie też nic a nic ,siary nie widać a to już 32 t.c..
Stary 2012-01-10, 12:35   #3943
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie słodkie maleństwo
Stary 2012-01-10, 12:36   #3944
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
No fakt po domu to tez leginsy, kupiłam jedne ciazowe na all ale kiepskiej sa jakosci, wygodne z pasem ale po praniu troche jak szmatka więc tez chodze w swoich starych. Ale do pracy to jednak w jeansach, zdziwili by się jak bym do biura w dresach przyszła
no legginsy no allegro może i tanie, ale jakość beznadziejna... moje całe w dziurach po miesiącu chodzenia... oczywiście nie dzień w dzień

jeśli chodzi o czkawkę to czytałam w książce Laroussa czy jakoś tam, że to zupełnie normalne nawet kilka razy dziennie po kilkananście minut. Moja mała też wczoraj miała przed spaniem
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:38   #3945
emigra
Zakorzenienie

Dziewczyny, zauwazylam wlasnie na wkladce bezowe plamienie ... do lekarza bede dzwonic po 15 bo teraz maja przerwe... kurcze martwie sie ... wyczytalam ze na tym etapie ciazy moze to oznaczac rozwieranie szyjki badz saczenie sie wod plodowych
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:40   #3946
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno dzieci musza sie wychorowac, wiesz teraz jak Filip ma 2,5 roku jest lepiej niz jak mial pare m-cy czy roczek, no jak byl mniejszy, wtedy to noszenie, ciagly placz, tu noc i ledwo czlowiek zywy, do pracy trzeba isc, okropnosc. Teraz Filip coraz lepiej znosi chorowanie, juz nie placze, wiadomo, ze slaby, ale juz cos powie, co mu dolega, mozna mu wytlumaczyc, tak jak ja ostatnimi nocami ciagle mu powtarzam: odbij sie na nozkach w gore bo zjezdza z poduszek i on to robi a taki malutek to sam nic nie zrobi.
Ja jestem tylko przerazona jak dwojke dzieci bede miala chorych, to dopiero musi byc meksyk w domu.
No meksyk i to na kółkach, w święta szwagierka miała dwie chore córy (3,5 latka i 2 latka) jedna wirusa złapała i wymiotowała, drugiej po antybiotyku wyszło uczulenie w buzi, non stop płakała bo ani jeść ani pić nie chciała bo miała w ustach takie bolące i pękające pęcherzyki, katastrofa, nawet z prezentów nie miała siły się cieszyć ale na szczęście wszystko kiedyś się kończy

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zauwazylam wlasnie na wkladce bezowe plamienie ... do lekarza bede dzwonic po 15 bo teraz maja przerwe... kurcze martwie sie ... wyczytalam ze na tym etapie ciazy moze to oznaczac rozwieranie szyjki badz saczenie sie wod plodowych
o kurcze nie mam pojęcia co to może być oby nic złego, trzymam kciuki!!! Staraj się wytrzymac w spokoju do tej 15.00
Stary 2012-01-10, 12:44   #3947
agabi
Rozeznanie

Cytat:
staraj się nie panikować...to może być tylko zapalenie jakieś-u mnie często tak się zapalenie objawia będzie dobrze wszystko, zobaczysza nawet jak to coś z szyjką to przecież lekarze coś od razu zaradząleż teraz , nic nie rób.
Stary 2012-01-10, 12:48   #3948
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam to samo od wczoraj chociaż bardzo skąpo moj lekarz nie odbiera...
Stary 2012-01-10, 12:51   #3949
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
na razie spokojnie, opoczywaj i staraj się nie martwic, a jak się tylko uda dodzwonic do lekarza to wypytaj co i jak.. Może do jakiegoś innego jeszcze warto zadzwonic, żebyś się nie zamartwiła do 15?
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Stary 2012-01-10, 12:54   #3950
Aguśkaa83
Zakorzenienie

agabi moze zadzwon do tego sprzedajacego jesli jest nr tel.

emigra a duzo tego masz?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:56   #3951
cottonpuma
Rozeznanie

Dziewczyny, nie panikujcie - beżowe plamienie to byłą u mnie infekcja - wiem jak to zabrzmi, ale spróbujcie to powąchać... Jak kwaskowate/rybne, to infekcja będzie.
Policzcie na spokojnie, czy nie wypadałby wam okres na dziś - plamienia są wtedy normalne.
Stary 2012-01-10, 12:57   #3952
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
no legginsy no allegro może i tanie, ale jakość beznadziejna... moje całe w dziurach po miesiącu chodzenia... oczywiście nie dzień w dzień

jeśli chodzi o czkawkę to czytałam w książce Laroussa czy jakoś tam, że to zupełnie normalne nawet kilka razy dziennie po kilkananście minut. Moja mała też wczoraj miała przed spaniem
Ja kupiłam sobie w pepco legginsy za 12 zł też ciepłe, ale nie były ciążowe tylko wzięłam większy rozmiar i nie duszą mnie w brzuch, a drugie kupiłam w textil market ( akurat mieście się u mnie w carefourze) za niecałe 10 zł i niczym się nie różnią od tych z pepco, a z obydwu par jestem zadowolona

Cytat:
No meksyk i to na kółkach, w święta szwagierka miała dwie chore córy (3,5 latka i 2 latka) jedna wirusa złapała i wymiotowała, drugiej po antybiotyku wyszło uczulenie w buzi, non stop płakała bo ani jeść ani pić nie chciała bo miała w ustach takie bolące i pękające pęcherzyki, katastrofa, nawet z prezentów nie miała siły się cieszyć ale na szczęście wszystko kiedyś się kończy [COLOR="Silver"]
Och to ta dziewczynka miała to samo co mój syn po antybiotyku- zapalenie jamy ustnej. Cały tydzień się chłopak męczył i musiał dostać kolejny antybiotyk. Mam nadzieję, że już nigdy więcej tak mieć nie będzie.
Stary 2012-01-10, 13:02   #3953
Karo89
Zakorzenienie

dzień dobry.
kolejny dzień nie wyspana jestem, w dodatku co raz bardziej mnie bierze.:/ nie chce znów być chora :/ dlatego kuruję się na wszystkie możliwe sposoby... ale co z tego wyjdzie to nie wiem.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:04   #3954
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Emigra moj lekarz zawsze mi mówił ze jak cos takiego sie dzieje to leżeć plackiem a jak nie przechodzi do jechać na izbe przyjęć

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie panikujcie - beżowe plamienie to byłą u mnie infekcja - wiem jak to zabrzmi, ale spróbujcie to powąchać... Jak kwaskowate/rybne, to infekcja będzie.
Policzcie na spokojnie, czy nie wypadałby wam okres na dziś - plamienia są wtedy normalne.
jesli to prawda to cos w tym jest
Stary 2012-01-10, 13:05   #3955
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ale ten Filipek musi się namęczyć. Najlepiej iść do lekarza i skontrolować, dużo to nie kosztuje najwyżej trochę czekania w kolejce, ale zawsze to człowiek spokojniejszy.

No długo mnie trzymało, a brałam syrop z cebuli i jeszcze jeden niestety zapomniałam nazwy - ale nie pomagało mi naszczęście teraz jest już OK

No to wcześnie. Ja jutro zaczynam 27 tc i jeszcze NIC. No ale u każdej inaczej się to zaczyna.
O wlasnie!
Syrop z cebuli! Wiem ze bylo o nim duzo pisane ale nie pamietam
Napiszcie prosze jeszcze raz to sobie zrobie i bedziemy z adasiem pic
A powiedzcie psikal sobie ktos otrivinem w ciazy? Bo lekarka wczoraj powiedziala ze jesli mam tak zatkany nos ze spac nie moge to do 5 dni moglabym sobie psikac, i teraz mam dylemat bo niby nie wolno!
A mnie sol morska na zatkany nos nie pomaga niestety

Emigra, trzymam kciuki zeby bylo to niegrozne!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-10 o 13:11
Stary 2012-01-10, 13:09   #3956
Roksape
Zadomowienie

nadrabiam maila

Aguśka ale masz ładniutki brzuch i jestem pełna podziwu bo nie widzę,żadnego rozstepu ( u mnie jest ich masa po 1- ej ciąży)
Filipek jestem zakochana w jego ciemnych włoskach i widzę, że ma tez talent do rozrabiania podobnie jak mój syn

W ogóle dziewczyny macie piękne brzuchy
Może wreszcie ja się wezmę do roboty i wam pokażę swój, ale co tu pokazywać, jak to same rozstępy...
Stary 2012-01-10, 13:09   #3957
agabi
Rozeznanie

desia-ja psikamstaram się jak najmniej, tylko wtedy jak już nie mogę oddychać, przed spaniem zazwyczaj, bo z zatkanym nosem nie zasnę, a nic innego mi nie pomaga. myślę, że te kilka kropel nie zaszkodzi Maluszkowi, bardziej mu zaszkodzi fakt, że nie możemy oddychać normalnie i Malucha nie dotleniamy odpowiednio.
Stary 2012-01-10, 13:14   #3958
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
desia-ja psikamstaram się jak najmniej, tylko wtedy jak już nie mogę oddychać, przed spaniem zazwyczaj, bo z zatkanym nosem nie zasnę, a nic innego mi nie pomaga. myślę, że te kilka kropel nie zaszkodzi Maluszkowi, bardziej mu zaszkodzi fakt, że nie możemy oddychać normalnie i Malucha nie dotleniamy odpowiednio.
No wlasnie ona to samo mi powiedziala
Tyle ze psotaram sie ograniczyc do nocy faktycznie, chociaz w dzien tez jest straszne, najgorzej jak na tylku siedze bo jak poruszam sie troche to nie.
Acha i powiedziala tez ze dobrze zainwestowac w nawilzacz powietrza gdy taki nos, tym bardziej ze adas tez ma taki suchy. Ma ktos, daje to cos wogole?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-10, 13:16   #3959
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej

Byłam na uczelni, wróciłam koło 12.00 i ponad godzinę musiałam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to ja chyba też kupię 2 rożki w razie "w"
Ja też kupiłam dwa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oni tam chyba mają w regulaminie wysyłka w ciągu 5 dni roboczych od daty zaksięgowania płatności na koncie, czyli u Ciebie powiedzmy od środy, śr-czw-pią-pon-wt
czyli teoretycznie mają jeszcze czas
Ja na swoją przesyłkę (jedna butelka, więc nic nie trzeba było tam kompletować) czekałam prawie 2 tygodnie... Więcej nic od nich nie zamówiłam, bo po co mam się stresować

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie pisalam wam jeszcze,ze jutro ide do lekarza z ta reka moja nieszczesna.Nic mi ten bol nie przechodzi,mimo ze staram sie malo jej uzywac.I jak nia ruszam to tak jakos chrzesci,trzaska cos w niej.Chyba nie bede mogla pojsc do pracy,chociaz bardzo bym chciala zeby dali mi cos co szybko pomoze,zebym mogla jeszcze te 6 tyg co mi zostalo pracy dociagnac.Kurcze,ze tez na sam koniec jeszcze to
Daj znać koniecznie co lekarz powiedział. Oby nic poważnego z nią nie było...

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Mój tata też ma w tym roku 50 urodziny, dopiero w sierpniu ale też chciałabym mu kupić coś wyjątkowego.
Mój również kończy 50. ale dopiero 11 listopada

Cytat:
czy wasze dzieciaczki też mają często czkawkę? Mój mały miał wczoraj chyba z 4 razy teraz właśnie znowu czka aż się zastanawiam czy wszystko ok bo troche za często mi się to wydaje
Jak do tej pory chyba tylko z 4 razy wyczułam kiedy Mała miała czkawkę.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a my mieliśmy dla chłopca o wiele więcej typów imion, już nawet prawie wybrane było jedno
a z dziewczynką dużo ciężej

a co do siary to u mnie też ani widu ani słychu
U mnie tak samo z imieniem - dla chłopca było łatwiej, a jak się okazało że córeczka to ciągle coś nie pasowało no i u mnie też siary brak, w sumie to jestem nawet z tego zadowolona, bo wolałabym żeby po porodzie mleczko było,a nie już teraz.

Cytat:
zawsze pierwsze przychodzą do głowy czarne myśli, ale zanim się nie dodzwonisz to leż Kochana i się nie przemęczaj. Może to nie szyjka. żeby było ok.

Mnie strasznie boli głowa i jestem śpiąca... Nie lubię tej pogody Brzuszek mi dziś dwa razy stwardniał i było bardzo nie przyjemnie Ale leżę i odpoczywam.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:22   #3960
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
O oddychaniu ogólnie dowiedziałam sie tyle ze musimy nauczyc oddychac sie brzuchem , tzn wdech -brzuch do przodu maksymalnie, wydech brzuch sie chowa, nie oddychamy klatka piersiowa.
Przy wydechu (najlepiej ustami) mozna robi charakterystyczne chu chu chu jak na filmach)) mysle ze cos w tym oddychaniu moze byc bo mały po takich cwiczeniach szalał.
Moze któras z was na codzien tak oddycha, ale zazwyczaj jednak jak oddychamy to klatka piersiowa.
Ja odkąd w podstawówce śpiewałam w chórze to tylko tak oddycham...żeby oddychac klatką to musze się mocno skupić

Cytat:
czy wasze dzieciaczki też mają często czkawkę? Mój mały miał wczoraj chyba z 4 razy teraz właśnie znowu czka aż się zastanawiam czy wszystko ok bo troche za często mi się to wydaje
Ja jeszcze ani razu nie czułam czkawki...

Madziara
super fotki

Emigra połóż się spokojnie i jak nic się nie będzie działo to po 15 zadzwoń do gina, a jak coś to tak jak Cytrynka mówi przydałoby się na IP podjechać. Miejmy nadzieję, że to tylko jakaś infekcja.

Co do siary to ja tez jeszcze nie mam...
Za to bezsenność straszna mnie meczy...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości