Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 13:20   #4141
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Asia - super, że wstawiłaś zdjęcia Ja np. do klubu nie należę, a ubranka dziecięce uwielbiam oglądać

ivoncia - szczęściara z ciebie, że tyle rzeczy dostaniesz. Moja rodzina jest śmiesznie mała i rozrzucona po całym świecie, więc na to nie mam co liczyć. Z koleżankami podobnie: jedna w Norwegii, druga w Szwajcarii, trzecia w UK, dziesięć kolejnych w Polsce - nawet, gdybym coś chciała tylko pożyczyć, to nie bardzo jest to jak logistycznie rozwiązać. Znakomitą większość rzeczy będę musiała kupować. Choć... ma to niewątpliwie swój urok - szczególnie, jeśli chodzi o ubranka

W kwestii tytułu wątku - też jestem za pozostawieniem dotychczasowego, bez żadnych rymowanek

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:21   #4142
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamilka- no u mnie też w sumie tak wyszło. Bo na początku spłaciliśmy kredyt itd. I teraz zostało nam troche funduszy więc na takie bodziaki starczy

Dziewczyny mam takie głupie pytanie.
Co to znaczy,że spacerówka montowana przodem lub tyłem do kierunky jazdy??? Tzn że trzeba ją samemu tak zamontować? To oznacza,że wózek nie ma przekładanej rączki?
pewnie,a jak jest okazja to już wogóle nie ma się nad czym zastanawiać
chyba chodzi o przekładaną rączkę ale powiem szczerze że zgłupiałam już
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:26   #4143
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Co to znaczy,że spacerówka montowana przodem lub tyłem do kierunky jazdy??? Tzn że trzeba ją samemu tak zamontować? To oznacza,że wózek nie ma przekładanej rączki?
To znaczy, że spacerówkę możesz wypiąć ze stelaża i zamontować tak, żeby dziecko było przodem lub tyłem do Ciebie.
Generalnie te wózki wielofunkcyjne składają się ze stelaża, do którego wpina się i wypina gondolę i spacerówkę, czasem można też fotelik.
Przekładana rączka to chyba jak spacerówki nie musisz wymontowywać tylko samą rączkę przekładać (co dla mnie odpada przy przednich kołach skrętnych, bo jak rozumiem, wtedy te koła będą z tyłu, ale czy dobrze myślę to nie wiem )

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:26   #4144
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no właśnie nie do końca Tej mojej znajomej mówili co prawda, że dziecko ma długie nogi i może być duże, ale jednak z pomiarów wychodziła mniejsza niż się przy porodzie okazało

no chyba niestety tak. Chociaż mam i znajome, co mają dzieci maleństwa. Nie ma chyba reguły. Sama zresztą po swoim rodzeństwie widzę, jakie u nas są różnice we wzroście. Rodzice Ci sami, a jednak jeden brat mnie wzrostem baaaaardzo przewyższa, za to drugi brat niewiele wyższy ode mnie
hmmm,a myślałam że to ułatwi sprawę rzeczywiście nie ma na to reguły
Stary 2012-01-10, 13:31   #4145
prince_polo
Zakorzenienie

Tż mi robi pierogi ruskie i podsmazy z cebulką

musze poprzegladac swoje ubrania i dresy bo mi małz wsadzi w torbe nie te co trzeba i jak zalozylamw niedziele na izbie przyjec to mi było wstyd bo mi tak wcisneły sie ze wygladlo jak bym miala boczki ale co sie dziwic jak ja niemialam brzucha ateraz taki duzy........ a gumka lekko sie tylko rozciagała, to bylam sprytna pod koldrą nozem rozciełam w pasie i gumke siup do kosza i były git

i przed chwila z 2 par dresow tak samo gumke wyciągnełam

wiecie co ta dziewczyna paliła papierosy w kiblu okna nie zamykała wcale jak wracała i tam bylo tak zimno masakra i jak tam sie kąpac........ gardlo mnie boli....

ja niewiem jak mozna tak, przyszla z krwawieniem i to porządnym pdoobno teraz dalej ale juz mnieja cały czas pali........ a jak klneła........ wczoraj zamaist lezec usiadła na korytarzu an fotelu i gadala z babka jakas mjak ja lekarz przyuwazył i opierdzielil to ona go ze ile ma lezec...... (ale dalej plami.... )

a mnie ząb juz nie boli ale musze sie na wizyte umowic do dentysty bo kanalowo bedzie jeszcz ekilka wizyt ale juz zzapalenia niemam chyba..... jeszcze antybiotyk biore do czwartku

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-01-10 o 13:32
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:33   #4146
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dzien dobry wymoczylam dupsko i szykuje sie na usg

na obad robie makaron w sosie serowym :P

co tam jeszcze.... ogolnie mam stresa a tz to ma biegunke od rana z nerwow

no nie wiem co tam jeszcze bo na razie nie mam czasu nadrabiac :P pozniej to zrobie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:34   #4147
nitka_88
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Ja w tym tygodniu pracuję na popołudniową zmianę, za niecałą godzinkę muszę się zbierać do wyjścia. Jeśli chodzi o pomysł na obiad, to za mną od wczoraj chodzą takie złożone tosty i zaraz idę sobie je zrobić. Ten ciągnący się żółty serek... mniam! Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:34   #4148
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Jakie 4-5 tygodni. Twoje maleństwo na pewno jest zdrowe, i bez gadania bo inaczej
Asia tak nam mów - potrzeba nam solidnego zimnego prysznica by wyrzucić z głowy niedobre myśli

Branzoletko będzie zdrowe

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:35   #4149
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Asia - super, że wstawiłaś zdjęcia Ja np. do klubu nie należę, a ubranka dziecięce uwielbiam oglądać

ivoncia - szczęściara z ciebie, że tyle rzeczy dostaniesz. Moja rodzina jest śmiesznie mała i rozrzucona po całym świecie, więc na to nie mam co liczyć. Z koleżankami podobnie: jedna w Norwegii, druga w Szwajcarii, trzecia w UK, dziesięć kolejnych w Polsce - nawet, gdybym coś chciała tylko pożyczyć, to nie bardzo jest to jak logistycznie rozwiązać. Znakomitą większość rzeczy będę musiała kupować. Choć... ma to niewątpliwie swój urok - szczególnie, jeśli chodzi o ubranka

W kwestii tytułu wątku - też jestem za pozostawieniem dotychczasowego, bez żadnych rymowanek
Ja też lubie oglądać ubranka

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
pewnie,a jak jest okazja to już wogóle nie ma się nad czym zastanawiać
chyba chodzi o przekładaną rączkę ale powiem szczerze że zgłupiałam już
Własnie,bo to już niedługo lipiec. A wiadomo,może być tak,że i w czerwcu część z nas urodzi

Cytat:
To znaczy, że spacerówkę możesz wypiąć ze stelaża i zamontować tak, żeby dziecko było przodem lub tyłem do Ciebie.
Generalnie te wózki wielofunkcyjne składają się ze stelaża, do którego wpina się i wypina gondolę i spacerówkę, czasem można też fotelik.
Przekładana rączka to chyba jak spacerówki nie musisz wymontowywać tylko samą rączkę przekładać (co dla mnie odpada przy przednich kołach skrętnych, bo jak rozumiem, wtedy te koła będą z tyłu, ale czy dobrze myślę to nie wiem )
Aaaa. A jak wymontowanie spacerówki wygląda w praktyce?? Bo moja koleżanka ma wózek z przekładaną rączką,więc np. jak wychodzi z domu i wiatr wieje w twarz to przekłada rączke i ma malutką przodem do siebie. A jak później wiatr się zmienia to znowu przekłada rączke i mała ogląda świat przed soba. Jeden ruch ręki i już. A z montowaniem itd to wygodne jest?? Kurcze nie pamiętam czy moja koleżanka ma wózek ze skrętnymi kołami. W sumie Aguś dobrze mówisz,bo jak się przełoży rączke to wówczas skrętne koła masz przy swoich nogach, i tutaj ciekawe jak sprawa wygląda w praktyce.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:37   #4150
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
No to było bez mebli liczone, tylko taka podstawowa wyprawka na początek. Potem wiadomo są dalsze wydatki, jakieś maty, zabawki, bujaczki, karuzele itp. Ale tego nie trzeba kupować już na samym początku, stąd to nie było wliczane w te koszty
jeszcze zależy co się kupuje jeśli my kupimy nowy wózek wielofunkcyjny i fotelik z maxi to to będzie ok 3 tys. a gdzie reszta

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny jutro musze isc na podpis do Urzedu pracy
i nie wiem czy mam mowic o ciazy co mi radzicie ?
nie wiem czy to trzeba zglaszac czy jak
to moja pierwsza ciaza, wszystko takie nowe masakra

a i jeszcze jedna sprawa
poradzcie cos taniego na obiadek ?
nie mam pomyslu
jeśli nie masz L4 to nie musisz mówić ale musisz się liczyć z tym, że mogą Cię wysłać na jakieś szkolenia itp.

Cytat:
to chyba nic nie bede mowila
zreszta moj Tż nie mial umowy i byl zarejestrowany w Urzedzie to przez 2 lata nic mu nie zaproponowali
Oni tak sie garna do dania komus pracy ze az strach
takze watpie czy mi cos zaproponuja
a jak myslicie np na staz mogli by mnie w ciazy przyjac ?
czy tez pracodawcy niechetnie przyjmuja?

bo PUP'y w naszym kraju nie są od szukania pracy a od aktywizowania bezrobotnych
Co do stażu - jeśli znajdziesz firmę która Cię przyjmie to nie widzę problemu bo najlepiej samemu sobie znaleźc kogoś na staż. Oczywiście zapewne Cię nie zatrudnią później ale jakieś doświadczenie do cv zawsze będzie.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wychodze do domu

Cytat:
Łóżko na pilota to widze luksus masz. A o tej dziewczynie to nawet się nie wypowiem

Ooo to jeszcze troszeczke musisz poczekać.

Kasiu trzymam kciuki za wizyte. Jeśli chodzi o psa to myśle ,że warto spróbować go oswoić z nową sytuacją. Może akurat będzie tak,że zaakceptuje maluszka

Ja jeśli chodzi o ruchy to czekam cierpliwie. Przy pierwszym dziecku mogą być w 20. a nawet w 22. tygodniu .

Soleilka- spóźnione,ale szczerze życzonka z okazji urodzin.Więc życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ,łatwego porodu i dużo duzo szczęścia .

A ja wkleje fotki tego co wczoraj kupiłam Jako,że nie wszystkie dziewczyny są w klubie to pochwale się publicznie
bardzo ładne ciuszki

Ja się Wam nieśmiało przyznam, że mam dwie szuflady w komodzie i jedną szafkę pełną ciuszków, kocyków itp
U nas nie ma dzieci w rodzinie więc nic nie dostaniemy, wszystko musimy kupić a przesądni nie jesteśmy to już trochę mamy - akurat bodziaków z długim i krótkim mamy już w samym najmniejszym rozmiarze po 9 sztuk
Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z paluszkami rybnymi
je sie smazy jak jeszcze sa zamrozone czy trzeba czekac az sie rozroza ?
wiem wiem glupie pytanie ale nigdy w zyciu ich nie smazylam
ja smażę zamrożone - chyba nawet zazwyczaj na opakowaniu pisze

Cytat:
Kamilka- no u mnie też w sumie tak wyszło. Bo na początku spłaciliśmy kredyt itd. I teraz zostało nam troche funduszy więc na takie bodziaki starczy

to znaczy, że nie przekładasz rączki tylko musisz wypiąć spacerówkę i obrócić Tak jest przy tych ze skrętnym przednimi kołami chyba Ktoś tu tak pisał i też mi się tak wydaje

dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:38   #4151
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

no nie wiem co tam jeszcze bo na razie nie mam czasu nadrabiac :P pozniej to zrobie
nie moge sie doczekac jak wrócisz sprawdz TŻta mine jak pojawi sie dzidzia na ekranie , bezcenne

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:38   #4152
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ostatnio prowadziłam wozek znajomej ze skrętnym kołami to szło mi sie nim slalomem nierówna nawierzchnia i wozek nie radzil sobie, niezle sie namęczyłysmy.
ale moze cos z tym wozkeim bylo nie tak
Trzeba się przyzwyczaić do takiego wózka. Ja na początku wożąc dzieci siostry tez nie mogłam jeżdzic po chodniku i odrazu blokowałam kółka, a teraz nie mogłabym bez tych skrętnych kółek jeżdzić. Szczególnie przydatne gdzieś w sklepie.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:38   #4153
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa. A jak wymontowanie spacerówki wygląda w praktyce?? Bo moja koleżanka ma wózek z przekładaną rączką,więc np. jak wychodzi z domu i wiatr wieje w twarz to przekłada rączke i ma malutką przodem do siebie. A jak później wiatr się zmienia to znowu przekłada rączke i mała ogląda świat przed soba. Jeden ruch ręki i już. A z montowaniem itd to wygodne jest?? Kurcze nie pamiętam czy moja koleżanka ma wózek ze skrętnymi kołami. W sumie Aguś dobrze mówisz,bo jak się przełoży rączke to wówczas skrętne koła masz przy swoich nogach, i tutaj ciekawe jak sprawa wygląda w praktyce.
ja to na x-landerze testowałam ostatnio i murze - ale na gondolce - na stelarzu są takie pionowe zaczepy na które 'nakładasz' gondole i sie wpina.

Jak masz dziecko w środku to raczej mało wygodne...
Stary 2012-01-10, 13:41   #4154
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Hej
Ja jestem za tytułem Irmusi, jest śliczny
Prince super że już w domciu!!! jak miałaś usg to pooglądałaś maluszka przy okazji? A pierogi ruskie uwiellllbiamm
Co do wyprawki to też myślę że wyjdzie więcej niż 3-4 tyś. My wszystkie ciuszki i akcesoria będziemy musieli kupić sami ale jedni dziadkowie już zaproponowali 2tyś na wózek i drudzy też tyle samo,to starczy i na wymarzony wózek i na huśtawko-bujaczek z fisher price
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:42   #4155
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Tż mi robi pierogi ruskie i podsmazy z cebulką

musze poprzegladac swoje ubrania i dresy bo mi małz wsadzi w torbe nie te co trzeba i jak zalozylamw niedziele na izbie przyjec to mi było wstyd bo mi tak wcisneły sie ze wygladlo jak bym miala boczki ale co sie dziwic jak ja niemialam brzucha ateraz taki duzy........ a gumka lekko sie tylko rozciagała, to bylam sprytna pod koldrą nozem rozciełam w pasie i gumke siup do kosza i były git

i przed chwila z 2 par dresow tak samo gumke wyciągnełam

wiecie co ta dziewczyna paliła papierosy w kiblu okna nie zamykała wcale jak wracała i tam bylo tak zimno masakra i jak tam sie kąpac........ gardlo mnie boli....

ja niewiem jak mozna tak, przyszla z krwawieniem i to porządnym pdoobno teraz dalej ale juz mnieja cały czas pali........ a jak klneła........ wczoraj zamaist lezec usiadła na korytarzu an fotelu i gadala z babka jakas mjak ja lekarz przyuwazył i opierdzielil to ona go ze ile ma lezec...... (ale dalej plami.... )

a mnie ząb juz nie boli ale musze sie na wizyte umowic do dentysty bo kanalowo bedzie jeszcz ekilka wizyt ale juz zzapalenia niemam chyba..... jeszcze antybiotyk biore do czwartku
Hehehehe,dobre z tymi dresami Super że już masz spokój z tym zębem. A no i witaj w domu

Cytat:

Jak fajnie,zobaczysz maluszka

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja w tym tygodniu pracuję na popołudniową zmianę, za niecałą godzinkę muszę się zbierać do wyjścia. Jeśli chodzi o pomysł na obiad, to za mną od wczoraj chodzą takie złożone tosty i zaraz idę sobie je zrobić. Ten ciągnący się żółty serek... mniam! Miłego dnia
Miłej pracy i smacznego

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Asia tak nam mów - potrzeba nam solidnego zimnego prysznica by wyrzucić z głowy niedobre myśli

Ależ oczywiście,że tak będę mówiła. A tak serio,to pamiętam moje początki. Dziewczyny też się ze mną miały jak im pisałam głupoty. I czasami jeszcze też coś potrafie takiego napisać ,ale dziewczyny działają błyskawicznie i moim głupim rozważaniom nie dają się rozwijać

Jestem mamą

Stary 2012-01-10, 13:43   #4156
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

będzie dobrze, na pewno

Cytat:

wszystko zależy od wózka, ale ogólna zasada jest taka, że je się mocuje w zaczepach, no i trzeba to wypiąć z zaczepów, obrócić i znowu wpiąć. W każdym wózku te zaczepy są inne, w jednych łatwo to wypiąć i wpiąć, w innych idzie topornie, dlatego ja też pod tym kątem będę wózek wybierać. Ma to się robić łatwo i szybko (podobno w espiro GTX właśnie bardzo fajny mechanizm jest).

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
jeszcze zależy co się kupuje jeśli my kupimy nowy wózek wielofunkcyjny i fotelik z maxi to to będzie ok 3 tys. a gdzie reszta
a no to wiadoma sprawa, że wiele zależy od tego, za ile się kupuje wózek, łóżeczko itd itp. Ta kwota to jest taka przybliżona, przy uśrednionych cenach.

Stary 2012-01-10, 13:48   #4157
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
biore sie za obiadek
glodna jestem
A ja jestem z siebie dumna, że w końcu dokończyłam śniadanie...

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, normalny tytul lepiej wyglada.

Ja pale. Ale ograniczam i mam zamiar jak najszybciej rzucic calkowicie. Przed ciaza wypalalam conajmniej pol paczki (a wiec czesto wypadalo tak, ze palilam nawet wiecej niz paczke), drugiej ciazy nie planowalam, wiec nawet zanim sie dowiedzialam wypalalam paczke dziennie. Dlatego wedlug mnie lepiej ograniczyc, staram sie byc odpowiedzialna, nie pale juz wiecej niz 5 papierosow dziennie. Sa dni ze wypalam tylko 1 papierosa Wiec prosze nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Mnie mozna zobaczyc z papierosem w ustach pomimo ciazy, ale to nie oznacza, ze pale nie wiadomo ile
Co do tytułu, to jest mi to bardzo obojętne.
Co do papierosów, to ja się właśnie nie wypowiadam, bo nie palę i nie wiem, jak to jest.

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to też jestem za dopisaniem numeru i zdecydowanie przeciwko rymowankom. Już "mamusie" są dla mnie ciężkostrawne, nie znoszę wszechobecnych teraz zdrobnień...
Ja lubię zdrobnienia!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

A co do tytułu to może tak: Brzuski coraz większe mamy, na letnie maluszki cierpliwie czekamy- mamusie VII/VIII 2012

Taka moja luźna propozycja
Bardzo fajny tytuł.

prince_polo, super, że wszystko ma się już ku dobremu! I to nawet ząb!

Z tymi ciuszkami, to ja nie wiem, może w marcu wybiorę się do jakiejś hurtowni i z listą od razu kupię co trzeba. A ten wózek, to tak myślę, że go wybiorę, a gdzie ja go później obejrzą. U mnie na pewno nie mają wszystkich modelów, które bym chciała dotknąć. Może gdzieś w Poznaniu?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:48   #4158
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

chce_byc_mama trzymam kciuki za wizytę i pochwal się maluszkiem jak wrócisz
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:52   #4159
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładne ciuszki

Ja się Wam nieśmiało przyznam, że mam dwie szuflady w komodzie i jedną szafkę pełną ciuszków, kocyków itp
U nas nie ma dzieci w rodzinie więc nic nie dostaniemy, wszystko musimy kupić a przesądni nie jesteśmy to już trochę mamy - akurat bodziaków z długim i krótkim mamy już w samym najmniejszym rozmiarze po 9 sztuk
ja smażę zamrożone - chyba nawet zazwyczaj na opakowaniu pisze

to znaczy, że nie przekładasz rączki tylko musisz wypiąć spacerówkę i obrócić Tak jest przy tych ze skrętnym przednimi kołami chyba Ktoś tu tak pisał i też mi się tak wydaje

Jeśli chodzi o przesądy to szkoda gadać. Wiesz,że ja w swoim otoczeniu mam młode osoby ,które wyprawke kompletowały dopiero po urodzeniu dziecka bżeby nie zapeszyć

Cytat:
ja to na x-landerze testowałam ostatnio i murze - ale na gondolce - na stelarzu są takie pionowe zaczepy na które 'nakładasz' gondole i sie wpina.

Jak masz dziecko w środku to raczej mało wygodne...
No właśnie ,te przekładanie jest najgorsze jak dziecko jest w środku. Nasze maleństwa będą w spacerówkach akurat na zime, i nie zawsze będzie po ręką mąż. Hmm musze zobaczyć w praktyce to. A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?

Jestem mamą

Stary 2012-01-10, 13:54   #4160
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pochwale napewno! ** dzieki dziewczyny

jeszcze 2 godziny i zobacze moja mala zabke

ide sie szykowac wpadne tutaj okolo 18 waszego czasu buziolki **

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:56   #4161
ivoncia16
Wtajemniczenie

ale ja te rybki kupilam takie luzem na kg bez opakowania
pyszne byly i uzmazylam zamrozone, bo wogole pomyslalam ze rozmrozone beda sie rozwalac
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:57   #4162
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?
a dlaczego? jakbym przechodziła obok jakiegoś sklepu z wózkami teraz to na pewno bym na wózki napadła i pooglądała

Stary 2012-01-10, 13:57   #4163
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale napewno! ** dzieki dziewczyny

jeszcze 2 godziny i zobacze moja mala zabke

ide sie szykowac wpadne tutaj okolo 18 waszego czasu buziolki **
trzymam mocno kciuki I czekamy na relację
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:58   #4164
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
uwielbiam tosty
prince dobrze że już ząb nie boli,ja z dresami też kombinuje
chce_być _mamą wszystko będzie dobrze!
dotttka super że macie już tyle ubranek!
Stary 2012-01-10, 13:59   #4165
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o przesądy to szkoda gadać. Wiesz,że ja w swoim otoczeniu mam młode osoby ,które wyprawke kompletowały dopiero po urodzeniu dziecka bżeby nie zapeszyć

No właśnie ,te przekładanie jest najgorsze jak dziecko jest w środku. Nasze maleństwa będą w spacerówkach akurat na zime, i nie zawsze będzie po ręką mąż. Hmm musze zobaczyć w praktyce to. A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?
my byliśmy z małżem już dwa razy wózki oglądać od kiedy zaciążyłam wcześniej też oglądaliśmy jak byliśmy akurat w takim sklepie
W nosie mam czy ktoś się krzywo patrzy ale pani była bardzo miła, pokazała jak sie wypina, wytłumaczyła Teraz masz czas na rozeznanie, wybieranie - a jest w czym
Stary 2012-01-10, 14:21   #4166
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?
wcale nie,jak będe w pobliżu jakiegoś sklepu to napewno zajże,do tej pory nie było okazji i tylko szperam po internecie
Stary 2012-01-10, 14:21   #4167
branzoletka
Branzoletka

Norniczko współczuje bardzo a nie myślałaś żeby L4 wziąść i sobie trochę odpocząć?

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja narazie obstawiam propozycje Irmusi

dziewczyny zerknijcie na ten wozek , są sprowadzane z Polski i maja duzą game kolorów :
http://www.prams4kids.co.uk/standard...3-COLOURS.html
Wiesz wyglądają fajnie ale nie za tanie żeby to chłam nie był co tylko wygląda a rozsypie się za dwa miechy

Cytat:
zgadza się ja bym właśnie nie chciała żeby maluszek topił się w ubrankach.
a co do wielkości to chyba na którymś z ostatnich usg będzie wiadomo ile maluszki mierzą ??
Bardzo rzadko wymiary z usg zgadzają się z rzeczywistością. Podczytywałam nie raz wątki jak byłam na staraczkowym i stąd wiem

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Macie racje dziewczynki - kubeł zimnej wody, bo myśli jakoś gdzieś głęboko się schowały Ja wierze, że będzie wszystko dobrze w końcu to dziecko szczęściarza(tż)

Cytat:
(...) A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?
Ee tam głupio ja oglądałam jak jeszcze w ciąży nie byłam Pamiętam jak byliśmy z tż na giełdzie jakiś rok temu i wózki oglądaliśmy i pytali o ceny

Jejku ale mnie to wkurza Budze się pełna energi ale głodna, to ide jejść - jak zjem to tracę tą energię i robię się śpiąca więc odpoczywam - jak odpocznę, to znowu robie się głodna i po jedzeniu znowu objedzona i zmęczona- i tak w kółko a muszę podłogi ogarnąć

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:30   #4168
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie,jak będe w pobliżu jakiegoś sklepu to napewno zajże,do tej pory nie było okazji i tylko szperam po internecie
w scc w smyku mają wózki - można pomacać, pojeździć a nawet porozkładać na części a bliżej to w Viki na Roosevelta
Stary 2012-01-10, 14:35   #4169
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
w scc w smyku mają wózki - można pomacać, pojeździć a nawet porozkładać na części a bliżej to w Viki na Roosevelta
o!to muszę zaatakować dzięki za info dottta
Stary 2012-01-10, 14:36   #4170
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
a dlaczego? jakbym przechodziła obok jakiegoś sklepu z wózkami teraz to na pewno bym na wózki napadła i pooglądała
Cytat:
my byliśmy z małżem już dwa razy wózki oglądać od kiedy zaciążyłam wcześniej też oglądaliśmy jak byliśmy akurat w takim sklepie
W nosie mam czy ktoś się krzywo patrzy ale pani była bardzo miła, pokazała jak sie wypina, wytłumaczyła Teraz masz czas na rozeznanie, wybieranie - a jest w czym
Cytat:

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ee tam głupio ja oglądałam jak jeszcze w ciąży nie byłam Pamiętam jak byliśmy z tż na giełdzie jakiś rok temu i wózki oglądaliśmy i pytali o ceny

Jejku ale mnie to wkurza Budze się pełna energi ale głodna, to ide jejść - jak zjem to tracę tą energię i robię się śpiąca więc odpoczywam - jak odpocznę, to znowu robie się głodna i po jedzeniu znowu objedzona i zmęczona- i tak w kółko a muszę podłogi ogarnąć
Dziewczyny macie racje, może i ja się wybiore. Po prostu ja to troche wstydliwa jestem i nie chce żeby jakaś Pani/Pan patrzyli na mnie jak na wariatke.

Z tym zmęczeniem ja też tak miałam,ale przeszło po 12 t.c.

Jestem mamą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości