Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 14:50   #151
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello babeczki

U nas się chyba też powoli jakiś skok kończy, wydłużają nam się przerwy między karmieniami i śpimy lepiej w nocy

Wczoraj po raz pierwszy Zuzia przekręciła się z plecków na brzuszek i z powrotem i bardzo jej się to spodobało bo chyba z godzinę tak robiła na macie rozwijają nam się nasze cuda w przeogromnym tempie

Zaczęłam podawać od nowa kropelki na ten brzuszek - mam nadzieję ze zadziałają i będzie lepiej

Na dzień babci i dziadka też myślałam o kalendarzu ale liczą sobie za takie cuda sporo kaski i chyba skończy się na wywołaniu zdjęć i wsadzeniu ich do ramki
za przekręt ( jak to brzmi ) no i za koniec skoku. nasze córy główka w główkę idą

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzien dobry- ponadrabiam ile sie da
Mojego brata córa tez ma naczyniaka- na czole i tez jakos kazali im czekać- rok bodajże ogolenie sie nie zmniejszył i co jakis czas chodza na kontrole- mała ma już 3,5 roku

i nic lekarz nie każe robić? kolezanki synek 3mies ma na czubku nosa, był 4 dni w szpitalu dawali mu jakies mocne leki, zeby to jak najszybciej urosło a żeby potem usunąć

I zdrówka kochana

Mężuś się spisał z zakupem

dziękuję, dziękuję

no rewelka- to 3mam kciuki by tak zostało!
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
p
nastepne pytanie czy dajecie swoim maluszkom jakiegoś pluszaka do przytulenia w łóżeczku ?
Stasiek mii się tak wierci że podkładam mu pod łapkę jego zyrafkę i w moment usypia, przydusić się nie przydusi bo jest mała..
Agatka śpi z taki pluszowym płaskim króliczkiem z Rossmana, po tym jak mi eis pieluszką nakryła nie ryzykuję

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
nie przesadzaj z tym czytaniem choć w pełni cię rozumiem. ja mam mnóstwo takich schizów np jak ide koło drzew, że gałąź spadnie na wózek, albo, ze ktos w nas wjedzie autem masakra.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Miałam zamiar napisać smsa z życzeniami. I to wszystko.

no bo zazwyczaj to dzieci laurki dziadkom robią i jakieś prezneciki ręcznie wykonane

Do gęstych kaszek są smoczki trójprzepływowe Avent. Wczoraj dawałam Erykowi Sinlac z mm i leciało ładnie.

jak po sinlacu? to dla dzieci ze skaza zamisat kleików, parwda? moze mojej zapodam? ja też mam te smoczki wieloprzepływowe z TT, one nie mają dziurki tylko taki krzyżyk. ale TT masz też smoczki do kaszki.
Ja też takie rzeczy czytam i potem świruję. Jak w zeszły czwartek odebraliśmy wyniki Eryka to je głupia zaczęłam sprawdzać w necie. Od razu mi wyszły jakieś chłoniaki i białaczki. Wizytę miałam dopiero w pn i przez cały długi weekend wariowałam. Oczywiście wczoraj pediatra mnie wyśmiała, Eryk jest zdrowy jak ryba.
ech my matki-wariatki

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Kuruj się dziołszka
E no e no pozazdrość więc

dziękuję
Byliśmy u chirurga. Oczywiście ludzi multum, ale Stefek grzecznie siedział na kolanach i usmiechał się do każdgo. Weszliśmy do gabinetu. Pan doktor rzucił komplementa, że bardzo ladny chłopczyk i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
Byłam tam sama, mój tato za drzwiami czekał.
Jak go zobaczylam z nożyczkami to zaczęłam "ale to już dziś, ja nie jestem gotowa". Piguła do mnie "będzie pani mdlała" ja, że nie, chyba. No i doktor patyczkiem otworzył buźkę, pyk i po klopocie. Stefek nawet nie zapłakał. Rozpłakał się za to po wyjściu Usnął i uspokoił się dopiero w foteliku.
Nawet krew nie poleciała... Dobrze, że to już za nami.
ale akcja ale w sumie bezstresowa

Cytat:

Stefek też z pielucha No i jego ekpia musi być przeniesiona z kanapy do łóżeczka: miś Wincenty, słoń niebieski, konik morski i łoś
wow, ale ekipa

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
d

indygo brawa dla męża za zakup
a z tej krówki to aż się poplułam

prawidłowa reakcja moja Sara lubi za to facetów..

no prawdziwa kobietka

a czapki to chyba żadne dziecko nie lubi...

moja chyba wyjatek, jak zakładam to się smieje

ja mam zPl chyba z 40 słoiczków i zapas kleików,kaszek i herbatek do lata nawiozłam z Pl.. ale chyba i tak pójdę tutejszym systemem i zacznę od kleiku,potem brokuła i potem ziemniaka a to w międzyczasie będę dawać.
ja kupiłam w pl taki smoczek do kaszek.. ale to za szybko chyba. dzis chyba próbę zrobimy...bo wczoraj mi się nie chciało( powinnam baty dostać..bo chciałam serial obejrzeć i położyłam Sarę o 19.30 )
jak w taki razie można kazać wprowadzać tak rygorystycznie w sensie kolejności jak w każdym kraju inaczej, jak we wszytskim swój rozum trzeba mieć.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
zdrówka Kochana a jaki masz smoczek? moja też się tak zaczęła rzucać wypluwać, łapać z powrotem i się okazało, że jej za wolno mleko leciało- zmieniłam na 2 i jest ok

w jednej butelce 2, w innej 1 a zasadzie to we wszystkich kombinuje, ale zaobserwuję zjawisko bliżej
Cytat:
Lulla, ale słodziaszny ten Twój Mikuś Pięknie się przekręca, zdolniacha.
Monia te smoczki to nie są 3-ki tylko własnie trójprzepływowe na smoczku jest oznaczenie I, II, III i w zalezności jak ustawisz smoczek płyn leci albo wolno albo bardzo szybko.
Małgosia - wielkie brawa za odwagę, ja bym chyba zemdlala u tego lekarza.
http://www.strefalekow.pl/product/de...zeplywowy.html

faktycznie smoczek jest regulowany. a to do zwykłej butelki Aventu się nada?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:50   #152
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Proszem Moniś
o jaaa pierdziuuuuuu jaki skulony, faktycznie jak krewetka

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
s a

smoczek jest jeden, a sa na nim 3 oznaczenia, jak bedazie I w kierunku noska to leci najwolniej, jak przekrecisz na II to szybciej, a na III najszybciej
ja chyba poproszę instrukcję obrazkową bo nijak sobie tego nie umiem wyobrazić ale co mam przekręcić w kierunku noska? co to jest nosek? bońciu nie mówcie, ze ja taka ciemna, bo serio nie wiem o co chodzi
a dotyczy to treż tych smoków 2 ? czy dopiero 3 ??

Cytat:
Wy sie chyba dzisiaj z Lulką nie dogadacie

Sama bym taką przytuliła...tylko by mi się nawet do pokoju nie zmiescila..taką miała dużą tą kuchnie...lodówka taka wiesz....otwierana jak szafa W życiu bym jej nie zapelniła
hahaha, chyba nie nadajemy na tych samych falach dziś

zapełniłabyś mówie Ci

my mieliśmy na samym początku taka ruską lodówę, z zamrażalnikiem w środku- ale się popsuła więc kupiliśmy elektroluxa z osobną zamrażarą na dole, na górze 3 póły i wieszak na butelki, szuflady na owoce itp - i mówiliśmy, że strasznie dużo miejsca w niej i będzie pół stalo puste- i co? Teraz zamrażarka wypełniona po brzegi, a w górze też za dużo luzu nie ma

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:50   #153
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dawałam pare razy łyżeczka, ale trochę schodzi, więc kupiłam specjalny smoczek do kaszki i na noc je butlę z kaszką
A ile tej kaszki podjesz?

Cytat:
Kurcze a ja ogladam wlasnie fote ze szpitala jak trzymam malenstwo, no on byl niesamowicie malutki przy nim wygladalam jak jakis ogr
Co nie? Ja to jescze blada, rozczochrana

Cytat:
Malgos doagdamy dogadamy, ale fakt, ja ostatnio ciezko czaje
To pewnie od ciśnienia
Stary 2012-01-10, 14:53   #154
spray
KWC

Cytat:
Teraz zglupialam. Gerda jak jeden smoczek? te z aventu sa rozne, w sensie te same ale z roznym przeplywem, nie wiedzialam ze jest jeden smoczek ktory sie przekreca
Malgos doagdamy dogadamy, ale fakt, ja ostatnio ciezko czaje
Ale się namieszało

Gerda dobrze napisała, smoczek jest jeden. Dziurka w smoczku też jest jedna, taka kreska: \. Na smoczku, są trzy oznaczenia I,II,III. Smoczkiem się nie kręci, tylko butelka, bo zakręca się go jak wszystkie aventowe smoczki na gwincie. Tylko, ze jak ustawisz oznaczeniem III na samej górze, czyli pod noskiem dziecka to przepływ jest najszybszy, a jak obrócisz butelką tak, że I jest u góry to leci najwolniej. To jest smoczek specjalnie do gęstszych płynów.

A kaszkę, tzn. Sinlac, bo na razie tylko to próbowaliśmy podaję w butelce. Łyżeczką próbowałam, ale szło jak po grudzie i połowę mi wypluwał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg av_wykresik.jpg (38,6 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:58
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:56   #155
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A ile tej kaszki podjesz?

Co nie? Ja to jescze blada, rozczochrana

To pewnie od ciśnienia
Ja tez i autentycznie do dzisiaj nie wiem jakim cudem opaska na mojej glowie przezyla ze mna porod i cala dobe pozniej, trzymala sie skubana, gorzej bylo z wlosami
Napewno

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Ale się namieszało

Gerda dobrze napisała, smoczek jest jeden. Dziurka w smoczku też jest jedna, taka kreska: \. Na smoczku, są trzy oznaczenia I,II,III. Smoczkiem się nie kręci, tylko butelka, bo zakręca się go jak wszystkie aventowe smoczki na gwincie. Tylko, ze jak ustawisz oznaczeniem III na samej górze, czyli pod noskiem dziecka to przepływ jest najszybszy, a jak obrócisz butelką tak, że I jest u góry to leci najwolniej. To jest smoczek specjalnie do gęstszych płynów.

Aaaaaa...ale to z aventu jest? ej tylko nie lej teraz ze mnie bo mam smoczek z trojprzeplywem ktorego jeszcze w sumie nie uzylismy,( no moze raz ale dla malenstwa za duzy przeplyw) na ktorym sa trzy kreski I, II, i III..czy to oznacza ze to jest TEN?
Stary 2012-01-10, 14:58   #156
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nie przesadzaj z tym czytaniem choć w pełni cię rozumiem. ja mam mnóstwo takich schizów np jak ide koło drzew, że gałąź spadnie na wózek, albo, ze ktos w nas wjedzie autem masakra.

ale akcja ale w sumie bezstresowa
Z samochodami też tak mam...mam obawy stać np. przy przejsciu dla pieszych i czekac aż się ktoś zatrzyma...
Stresik był w 10sek zaczęły mi dlonie drżeć. Nie wiedziałam czego się spodziewać

Cytat:
zapełniłabyś mówie Ci

my mieliśmy na samym początku taka ruską lodówę, z zamrażalnikiem w środku- ale się popsuła więc kupiliśmy elektroluxa z osobną zamrażarą na dole, na górze 3 póły i wieszak na butelki, szuflady na owoce itp - i mówiliśmy, że strasznie dużo miejsca w niej i będzie pół stalo puste- i co? Teraz zamrażarka wypełniona po brzegi, a w górze też za dużo luzu nie ma
No no my też mamy podobną, na dole zamrażalnik, nooo taka lodówka zwykła A oni mieli jeszcze raz taką jak my i dużo głębszą...Powiem Ci, że nauczyliśmy się mieć tylko to co potrzebne bo dużo kiedyś jak obydwoje pracowalismy, to dużo jedzenia się marnowało.
Stary 2012-01-10, 14:58   #157
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze a ja ogladam wlasnie fote ze szpitala jak trzymam malenstwo, no on byl niesamowicie malutki przy nim wygladalam jak jakis ogr
hahaha ja tak samo a wszyscy mi mówili, ze ona taaaaaka duża a to taki maciupek malusieńki był a mam zdjęcie jak weszliśmy do domu- o masakra jak wyglądałam, ale to jest takie mege ważne wspomnienie, że nigdy w życiu tego zdjęcia nie wyrzucę...

Cytat:
butelke ze smoczkiem przekręcasz np w prawo na II i leci szybciej, faktycznie bajer niezły ale nie dla mojego dziecięcia
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
http://www.strefalekow.pl/product/de...zeplywowy.html

faktycznie smoczek jest regulowany. a to do zwykłej butelki Aventu się nada?
a nie mówiłam, że potrzebuję obrazka dzieki Indygo

Julitka

Stary 2012-01-10, 15:02   #158
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Lulla udusisz mnie, ale błagam, pamiętasz jak się te gacie z pandą na tyłku nazywały?
Szukam od wczoraj i znalazłam tylko - http://allegro.pl/cudne-legginsy-spo...031326290.html
a to inne jest.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:04   #159
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Lulla udusisz mnie, ale błagam, pamiętasz jak się te gacie z pandą na tyłku nazywały?
Szukam od wczoraj i znalazłam tylko - http://allegro.pl/cudne-legginsy-spo...031326290.html
a to inne jest.
Cotka podalam Ci linka ostatnio http://allegro.pl/super-gacie-smiesz...021555682.html
Stary 2012-01-10, 15:06   #160
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Stefan z ekipą i patrzcie te włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10012012693.jpg (136,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09012012692.jpg (114,4 KB, 61 załadowań)
Stary 2012-01-10, 15:06   #161
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha ja tak samo a wszyscy mi mówili, ze ona taaaaaka duża a to taki maciupek malusieńki był a mam zdjęcie jak weszliśmy do domu- o masakra jak wyglądałam, ale to jest takie mege ważne wspomnienie, że nigdy w życiu tego zdjęcia nie wyrzucę...

a nie mówiłam, że potrzebuję obrazka dzieki Indygo
Ej, czyli jak moj smoczek ma narysowane kreski I,II i III tzn ze jest regulowany???? Jesli tak to wlasnie w tym momencie ide sobie narysowac duze L na czole, jestem looserem
Stary 2012-01-10, 15:07   #162
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

o , są ale droższe niż na allegro- http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Spode...-Zwierzatka/70

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
No wiem własnie

Kochana jesteś i cierpliwa ja sama już bym się dawno kopnęła za takie wieczne pytanie o to samo .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:09   #163
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Stefan wymiata! alez on ma bujne wlosie, nie to co moj synek

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
o , są ale droższe niż na allegro- http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Spode...-Zwierzatka/70

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

No wiem własnie

Kochana jesteś i cierpliwa ja sama już bym się dawno kopnęła za takie wieczne pytanie o to samo .
No przestan, no problem a moge je polecic w 100% bo material jest super, dzidzia sie tak nie poci w tym
Stary 2012-01-10, 15:17   #164
kaileight
Zadomowienie

A mnie tak dziś naszło.. Jak długo Wasze maluchy są w stanie wytrzymać na brzuchu?

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:19
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:19   #165
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A mnie ta dziś naszło.. Jak długo Wasze maluchy są w stanie wytrzymać na brzuchu?
Moje sie bardzo denerwowalo ale teraz widze ze juz mu tak nie przeszkadza jak go klade na brzuszku, ale tez nie za dlugo. A dlaczego?
Stary 2012-01-10, 15:22   #166
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Lulka, ale Mikuś był maleńki teraz to już niezły spryciarz
A Stefek jaki jest boooossssssskiiii

Co do dnia babci/dziadka - znalazła TAKIE coś. Potrzebuje jeszcze jakiegoś wierszyka ładnego. Na szybko ułożyłam coś takiego:

Dziś dla babci uśmiech mam
I całuski dla dziadziusia
Dziś życzenia składa Wam
Wasza pierwsza mała wnusia

Może być??? Albo pomóżcie mi coś ułożyć, bo w necie są albo dla babci albo dla dziadka, a ja bym chciała takie 2 w 1

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:25   #167
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Lulka, ale Mikuś był maleńki teraz to już niezły spryciarz
A Stefek jaki jest boooossssssskiiii

Co do dnia babci/dziadka - znalazła TAKIE coś. Potrzebuje jeszcze jakiegoś wierszyka ładnego. Na szybko ułożyłam coś takiego:

Dziś życzenia składa Wam

Może być??? Albo pomóżcie mi coś ułożyć, bo w necie są albo dla babci albo dla dziadka, a ja bym chciała takie 2 w 1
No byl, byl ryba ale te zyczenia sa jak najbardziej ok, nic nie zmieniaj
Stary 2012-01-10, 15:26   #168
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Ale się namieszało

A kaszkę, tzn. Sinlac, bo na razie tylko to próbowaliśmy podaję w butelce. Łyżeczką próbowałam, ale szło jak po grudzie i połowę mi wypluwał.

A ten Sinlac jest na skaze?? Bo ja kupilam zwykly z Nestle i sama nie wiem czy mozna dac....
A jak kupujesz ten smoczek to jest jak oznaczony?? sorry za glupie pyt ale nie wiem...

Cytat:

zarabiaszcze fotki.... ma bardzo przytulnie w lozeczku....
a te wlosy

Cytat:
A mnie tak dziś naszło.. Jak długo Wasze maluchy są w stanie wytrzymać na brzuchu?
moja pare minut..... potem stekanie i placz....nie wiem co zrobic zeby dluzej wytrzymala.....
Stary 2012-01-10, 15:27   #169
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja nie wiem co mnie dzisiaj naszlo, jakis sentymentalny dzien wspomnien czy jak..ale 24 stycznia dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dzidziulke a na wizaz zajrzalam pare dni pozniej a to oznacza ze znamy sie prawie rok
Stary 2012-01-10, 15:40   #170
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka aż mi głupio, że znowu tylko z doskoku, ale synek ostatnio w dzień nie chce spać, czasami pośpi 30 minut, czasem 15minut. I brak mi czasu na wizaż. Ale postaram się poprawićI

Co do czapek to mój mały się bardzo chichra przy ubieraniu nie mogę normalnie z niego muszę pstryknąć kiedyś zdjęcie

Cytat:
Byliśmy u chirurga. Oczywiście ludzi multum, ale Stefek grzecznie siedział na kolanach i usmiechał się do każdgo. Weszliśmy do gabinetu. Pan doktor rzucił komplementa, że bardzo ladny chłopczyk i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
Jak go zobaczylam z nożyczkami to zaczęłam "ale to już dziś, ja nie jestem gotowa". Piguła do mnie "będzie pani mdlała" ja, że nie, chyba. No i doktor patyczkiem otworzył buźkę, pyk i po klopocie. Stefek nawet nie zapłakał. Rozpłakał się za to po wyjściu Usnął i uspokoił się dopiero w foteliku.
o ja ale Cię zaskoczył doktorek ale tak najlepiej i Stefek ma to już za sobą, a Mamusia spokojniejsza i bardz dzielny był buziaki od cioci Martusi
Cytat:
Proszem Moniś
jaka kruszynka kochana
Cytat:
ale ma ekipę i włosy czadowe
u mnie konik też króluje
Cytat:
mój chwilę i zaraz się wydziera, ale jak już zaśnie to go kładę na brzuszku i się nie budzi
Cytat:

Dziś życzenia składa Wam

Aguś ale masz talenta

A ja tez dziś do ginki sie wybieram na kontrolę z tym moim cycem, jeszcze wyczuwam grudke, ale nie boli mnie, więc nie wiem o co chozobaczymy co mi powie, i jeszcze tabletki żeby mi przepisała

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:59   #171
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Małgoś, niech moją odpowiedzią będzie to zdjęcie
a drugi to jakże uroczy glucik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosyyyyyyy.jpg (40,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg glut.jpg (40,5 KB, 50 załadowań)

Julitka

Stary 2012-01-10, 16:04   #172
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-01-10, 16:05   #173
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, czyli jak moj smoczek ma narysowane kreski I,II i III tzn ze jest regulowany???? Jesli tak to wlasnie w tym momencie ide sobie narysowac duze L na czole, jestem looserem
pewnie tak
jak Ty looserka to ja juz nie wiem- jak Gerda pisała o nosku byłam przekonana, ze to chodzi o jakas część butelki nawet przez myśl mi nie przeszło, że może chodzić o nos dziecka

Cytat:
dopóki nie przypomni sobie, ze kiedyś umiała obracać się z brzucha na plecy czyli od ok. 2min do czasem i 20min

Cytat:

Dziś życzenia składa Wam

eeeno moja droga, proste ale ładne mnie się podoba

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Co do czapek to mój mały się bardzo chichra przy ubieraniu nie mogę normalnie z niego muszę pstryknąć kiedyś zdjęcie

A ja tez dziś do ginki sie wybieram na kontrolę z tym moim cycem, jeszcze wyczuwam grudke, ale nie boli mnie, więc nie wiem o co chozobaczymy co mi powie, i jeszcze tabletki żeby mi przepisała
pstryknij, pstryknij
a za ginka kciuki

Julitka

Stary 2012-01-10, 16:07   #174
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
J..ale 24 stycznia dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dzidziulke a na wizaz zajrzalam pare dni pozniej a to oznacza ze znamy sie prawie rok
my też 24

moonik Ty już jej niedługo musisz spinki we włosy wpinać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:14
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:12   #175
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
my też 24

Powaznie?
Stary 2012-01-10, 16:13   #176
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Proszem Moniś
o ja cie nie moge...faktycznie krewetka

Cytat:
ale macie stafu w tym łóżeczku

Cytat:
nie moge dzis z ciebie Lulka

Cytat:
jak spi to długo a tak leząc to 5 min max, potem sie wkurza

Cytat:

Dziś życzenia składa Wam

rewelka zdolna z ciebie poetka Agus

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to zeby juz było ok

Cytat:
cudna jest mysza podobna do ciebie, dopiero teraz to widze
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:13   #177
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi zjadło mi cytat Twój... ale pamiętam. pytałaś o mleko. tak- do ściągniętego mleka z piersi można dodać łyżeczkę mm i od tego zaczynam przestawianie. możesz zacząć tak robić przed noca. będzie bardziej syte to mleko napewno
dz za odp
Nie wiem jak w koncu podam te mm- nic na razie nie odciagnelam bo nie mialam kiedy i jak a juz chyba dzis dostane mm (wiecie na wsi to nei ma gdzie kupic )
Cytat:
mam nadzieję,że Piotrulek da Wam pospać dłużej
ja też

Cytat:
O ja, ale czad a co to za firma i butla?
Ja np. dostałam od mamy z TUPPERWARE ale różne firmy mają smoczki trójprzepływowe

Kreweteczek mnie rozczulił i połozył na kolana
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:15   #178
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

no i prosze...kolejna pieknosc.... z bujnymi wlosami....

a moja lysa
Stary 2012-01-10, 16:20   #179
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
o ja cie nie moge...faktycznie krewetka

ale macie stafu w tym łóżeczku

nie moge dzis z ciebie Lulka

jak spi to długo a tak leząc to 5 min max, potem sie wkurza

rewelka zdolna z ciebie poetka Agus

no to zeby juz było ok

cudna jest mysza podobna do ciebie, dopiero teraz to widze
ja dzisiaj sama za siebie nie moge plote jakies glupoty od rzeczy

Cytat:
dz za odp
Nie wiem jak w koncu podam te mm- nic na razie nie odciagnelam bo nie mialam kiedy i jak a juz chyba dzis dostane mm (wiecie na wsi to nei ma gdzie kupic )

ja też

Ja np. dostałam od mamy z TUPPERWARE ale różne firmy mają smoczki trójprzepływowe

Kreweteczek mnie rozczulił i połozył na kolana
Ja nie wiedzialam kreweteczka juz nie jest malutka kreweteczka, teraz to męski krewetek

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
no i prosze...kolejna pieknosc.... z bujnymi wlosami....

a moja lysa
Nie mowi sie ze ktos jest łysy tylko wybiórczo kędzierzawy
Stary 2012-01-10, 16:23   #180
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
ejjjjjjjj kochana nie czytaj takich rzeczy ja na swieta dostałam encyklopedie zdrowia dziecka i jak zobaczyłam obrazki to leży w koncie , jedyne co poczytałam to o tych krostach co mały miał

Cytat:
sisku

Bo te rozdziały się omija

Mój mały śpi bardzo nieprzepisowo- wtulony w poduszkę z pierza, smoczek przyduszony pieluchą by mu nie wypadał z paszczy (bo zaraz się obudzi) Inaczej nie ululałabym go w wózku/ łóżeczku, a tak jakoś sobie radzimy od 2 tyg, a nie tylko rąsie

A w nocy jak śpi ze mną w wyrku (tak tak - dalej mimo prób przekładania, ale wtedy to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie) i oczywiście pod moją kołdrą
a to to jest spanie nei przepiusowe??? mój od poczatku koło głowy miał przyjaciół, teraz spi przykryty kołderka w łapie trzyma pieluszkę a ma jednego misia koło główki bo reszte zabrałam bo on raczki tak rozstawia ze mu przeszkadzało

Cytat:
Zmówinach
No mnie się też marzy duża kuchnia z wielkim stołem. A potem myślę o sprzątaniu i mi przechodzi
My mamy kuchnie połączoną z dużym pokojem/salonem

Daj przepisa
Spania nie chwalę

Kuruj się dziołszka
E no e no pozazdrość więc

No to będziemy po trochu zwiekszać
Ja mialam pierwsze jablko z bobovity a teraz kupilam z hippa. Marchewkę mam z gerbera właśnie. To mówisz, że nie bardzo w smaku?
Słyszalam, że kukurydzany lepszy. I co? kupilam ryżowy Ale jeszcze nie dałam. Boje się

Oj Lula Lula. Zapomniałaś? Nie czytamy!

i..dzień dobry!
Z wspaniałych wieści to spaliśmy dziś od 21 do 7 rano bez ani jednej pobudki

kochana super że masz to za sobą i brawa za odwage no i super ze zrobił to z zaskoczenia bo jakby wyznaczył termin to bys ciagle o tym myslała a tak ni emasz zmartwienia
no i Stefek dzielny chłopak
a powiedz mi pytałas może chirurga przy okazji o siusiaczka?

Cytat:
a włosy ma czadowe al eto juz wiesz

my juz dzis po chiruru i pepuszek jest git nie trzeba juz plasterkowac za to siusiaczka ciagle naciagac, mam przyjsc do kontroli za dwa miesiace i jak moje praktyki nie przyniosa efektu to lekarka mu ściagnmie całkiem ta skórkr wtedy, juz sie boje, no ale do dwóch miesiecy mam nadzieje ze mu tam ładnie to wyćwicze i obejdzie sie bez wiekszego wysiłku
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości