Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 15:18   #3991
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

a my mamy nie lada dylemat, mąż dostał propozycje pracy w innej firmie za o wiele większe pieniądze niz i swojego szefa ale minusem jest to ze będzie wyjeżdżał w teren czasem nawet na tydzień, teraz jak by przyjął prace przez miesiąc jeździł by codziennie co Ciechanowa a to ponad godzinę drogi od nas. Niby wszystko fajnie większą kasa, samochód i inne bajery ale jakos boje sie rozłąki a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie
no nic dzis będziemy debatować a jutro ma isc na rozmowę i zobaczymy co wyjdzie
dodam ze w nowej pracy mógłby w końcu rozwinąć skrzydła i uczyc sie nowych rzeczy o rozwijac, coz cos za cos
Stary 2012-01-10, 15:20   #3992
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic

Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!!
Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami.

W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze
pracą się nie przejmuj ważne żeby ręka przestała bolec, no i pójdziesz na koncert córci- super!!
Stary 2012-01-10, 15:21   #3993
Madziara 26
Rozeznanie

śliczna mała Gabrysia

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:21   #3994
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No ja problem ze spaniem mam od samego początku ciaży. To był mój pierwszy objaw
co z tego, że w ciągu dnia czuję się zmęczona. Zjem obiad/kolację, zrobi się ciemno a we mnie wstępują nowe siły witalne.
W piątek mam wizytę i poproszę lekarza, aby jakoś mi pomógł, bo to już jest męczące. Może jest coś ziołowego, co pomoże mi zasnąć (poza niedziałającą melisą).
a kubek goracego mleka probowalas ?? na mnei to nei dziala (nie bardziej niz melisa) ale moze .. poza tym odobno herbata z dzikiej rozy ma wlasnosci usypiajace
ja na szczescie mam usypiacza w tv.. choc ostatnio zaczla TZ przeszkadzac
Obudzilam sie w srodku nocy i oczywscie cos mnie zakuło w podbrzuszu i oczywiscie .. boze zebym nie zaczela rodzic co bedzie z moja szkola .. lezalam tak 20 minut w koncu wlaczylam tv.. 15 minut i spalam jak dziecko.. potem rozwniusko po 2 godzinach powtorka z rozrywki .. tym razem na siku .. w koncu kolo 5 maz mi zabrala pilota "bo tv chodzi cala noc"
i nie moglam juz zasnac poki nie poszedl do pracy
OD tej wizyty u gina (co mnei tak nastraszyl baran jeden) nie sypiam dobrze.. kazde male naciagniecie od razu traktuje jak smiertlene zagrozenie dla dziecka ... rano jak wstaje sprawdzam posciel czy nie dostalam krwotoku ... i w sumie tez i przez ten wasz ochrzan weekendowy .. dostalam takiej paranoi ze cos mnei trzesie
jestem zla bo wciaz sie oglada m za siebie czy aby na pewno nic zle nei zrobilam .. jak najbezpieczniej wstac z lozka .. bo na ktory bok sie nie przekrece to mnie boli

TZ mnie uspokaja ze no ale to jest tylko macica .. ona sie rozciaga .. wez nospe i idz spac
(nospe mi gin przepisala no i stosuje sobei czasem)
ale w ogole powiedzcie .. ile wy tego wszystkeigo bierzecie?? żelazo, wapno, magnez ??
moj TZ przyniosl mi raz z apteki jakis suplement taki zbiorczy dla mam .. dostalam takiej zgafi ze musialam odstawic bo nie spalam przez to 3 dni
Stary 2012-01-10, 15:23   #3995
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Moja mama np, miała rozstępy dopiero w ostatniej ciąży czyli z moimi siostrami a wcześniej nie...
Ja niestety zaniedbałam się w pierwszej ciąży, bardzo żadko się smarowałam i mam rozstepy na piersiach, boczkach, a koło pępka to też powychodziło nie mało no i uda Jak bym chciała założyć sobię taką mini czy szorty ( na szczęścienie nie przepadam za krótkimi ciuchami) to by było widać, nawet na łydce mam rozstępy. Także smarować się, bo ja teraz mam za swoje!!

A teraz co wieczór smaruję się tylko oliwką i póki co nie ma nic. I oby już było jak najmniej

A wiem o czym mówisz, też mam problem z tymi pajączkami, ale widzę, że ten cyclo3fort mi pomaga i nawet nogi mi nie puchną. W pierwszej ciąży już nie mogłam mieć obrączki na palcu, nie wspomnę o nogach, które naprawdę były opuchnięte. Być może to zasługa leku jak i tego, że teraz jest zima. A mój syn jest z lipca także namęczyłam się nie mało przez te upały
Domyslam sie jak ciezko Ci bylo w lipcu
Jesli chodzi o puchniecia, to rzeczywiscie tez ta ciaze pod tym wzgledem lepiej przechodze. Byc moze Cyclo3fort wspomaga ale dodatkowo mysle, ze moze te ciaze inaczej przechodzimy.
Ja tez w tamtej nie moglam juz nosic pierscionkow i obraczki teraz moge, noi nogi tez mniej puchna To pocieszajace jest
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Szymon ładne imię, ja chciałam dla synka tak, ale Tżtowi się nie bardzo podoba. Ale problem póki co mamy z głowy bo jest dziewczynka

U nas nie ma tradycji dawania imion drugich po rodzicach, ale często się tak robi. Ja mam po mamie a mój brat po tacie. Natomiast Tż ma inne niż jego tata

Jolka a jaki byście chcieli? kompakta czy lustrzankę?

Dziewczyny my chyba dzisiaj się wybierzemy do ikei i się zastanawiam czy takie rzeczy jak pościele dla dzieci są dobre jakościowo?

I zastanawiam się nad tymi mebelkami do pokoju małej:
link 1
link 2
któraś ma te produkty i może coś o nich powiedzieć? co sądzicie tak wgl? strasznie mi się podobają białe mebelki i tak typuję na nie żeby zakupić, bo nie drogie a fajne
U mnie moze bedzie Szymonek wlasnie, chociaz mezowi sie nie podoba, ale sprobuje go przekonac
Mebelki sliczne, nic na ich temat nie wiem ale podobaja mi sie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:23   #3996
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

też o tym myślałam ale moja mama ma tak zazdrosnego faceta, że szkoda słów i by to nie pykło...

.
no ale to zabiegi są zazwyczaj przez kobiety -kosmetyczki wykonywane..
Stary 2012-01-10, 15:23   #3997
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a my mamy nie lada dylemat, mąż dostał propozycje pracy w innej firmie za o wiele większe pieniądze niz i swojego szefa ale minusem jest to ze będzie wyjeżdżał w teren czasem nawet na tydzień, teraz jak by przyjął prace przez miesiąc jeździł by codziennie co Ciechanowa a to ponad godzinę drogi od nas. Niby wszystko fajnie większą kasa, samochód i inne bajery ale jakos boje sie rozłąki a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie
dodam ze w nowej pracy mógłby w końcu rozwinąć skrzydła i uczyc sie nowych rzeczy o rozwijac, coz cos za cos
No ja .. bioracp od uwage ... chec powrotu na boisko mojego meza .. mam te same obawy (tu porod a tu on na boisku ) Trzeba mocno to przemyslec .. i sprobowac wlaczyc w to reszte rodziny .. moze tesciowie albo rodzice jakos was wespra (ze nie wiem mzoe ktos by byl na pod oredziu w razie w) Ja mam blisko i do mamy i do spzitala (w razie czego) takze jakos to ogarniam .. ale na powrot na boisko boje sie pozwolic
Stary 2012-01-10, 15:24   #3998
lena_mi
Zakorzenienie

mam tę komodę z ostatniego linka
Stary 2012-01-10, 15:29   #3999
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

kubusewa ja mam rodziców i teściów blisko dosc, mama moja na rencie wiec nie pracuje ale nie chodzi o to aby ich wykorzystywać tylko zeby mąż sie angażować w życie rodzinne
Stary 2012-01-10, 15:30   #4000
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Rano mowie do Filipa:
Co wolisz na sniadanko: mleczko czy kanapki.
Mowi: kanapki.
Pytam z czym?
Mowi: z żółtym jajeczkiem

Po obiedzie poszlismy myc rece i buzie.
Umylismy, poszlam do kuchni ogarniac po obiadku, ale slysze, ze cos kombinuje w tej lazience znow.
Mowie: psik mi stad szybciutko, a minke mial podejrzana, a on nie chce wyjsc, wiec pytam: Co masz zamiar tu robic (juz taki tonem z nerwami).
Mowi: kiblować

Mowie Wam, ze czasem nie moge heheh
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:35   #4001
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

Umylismy, poszlam do kuchni ogarniac po obiadku, ale slysze, ze cos kombinuje w tej lazience znow.
Mowie: psik mi stad szybciutko, a minke mial podejrzana, a on nie chce wyjsc, wiec pytam: Co masz zamiar tu robic (juz taki tonem z nerwami).

O ja nie moge aż się na głos roześmiałam ehs pocieszny ten Filipek, jak drugi będzie tak samo zabawny to będziesz miała wesoło
Stary 2012-01-10, 15:35   #4002
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

r ewelacja!
Stary 2012-01-10, 15:37   #4003
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej mamuski :roza

ewelajna masz niezla tesciowa... z taka to trzeba stanowczo, skoro sama nie wie co wypada co nie, to trzeba ja ustawic do pionu. Tylko, ze ja bym nie potrafila, maz by musial interweniowac
Dlugo jestescie w PL, jestescie samochodem? Bo widze ze tam robicie zakupy. Dzieki za linka, weszlam na strone ikei w uk i tez sa takie przewijaki, i wlasnie tak jak desia mowila, zastanawiam sie czy wanienka by tam weszla, byloby super, ale to chyba juz zalezy od ksztaltu i wielkosci tej wanienki, ja chce od razu wieksza.

Mi siara sie nie pojawila jeszcze, myslicie ze to ma znaczenie kiedy sie pojawia? Czy ma to wplyw na laktacje?
Mi siara takze sie nie pojawila i nie wiem, kiedy pojawi moze w ogole bo ponoc nie zdarza sie to kazdej kobiecie, choc moja siostra np miala.

Tesciowa jak tesciowa, w nadmiarze mozna miec dosc, bo na poczatku byla bardzo mila, moze tez ma nas dosc juz hehe na szczescie wyjezdzamy niebawem Ale fakt, ze to sprzatnie i wytykanie to byl nietakt, ja bym tak nie mogla, i nie pozwole, by panoszyla sie u mnie w domu w podobny spoosb, nawet, jelsi bede miec balagan akurat-bo to jest moja sprawa, a nie jej. Oczywiscie, brat Tz przegina, bo mogl ogarnac. Ja np nigdy bym nie zaprosila nikogo do zabalaganionego mieszkania, jak spodziewam si egosci zawsze sprzatam(ale nie tylko wtedy hihi, lubie miec porzadek ale nie pedantyczny).

Cytat:
Dzieki kochana, ale mysle, ze predyspozycje mnie uchronily i dlatego nie mam rozstepow. Moja mama po mnie i bracie tez nie miala.
Za to kochana bardzo pekaja mi naczynka;/ mam siateczki popekanych naczyn na nogach na udach ostatnio to taka pajeczyna mi wyszla na kostkach tez popekane bardzo, ale widzisz tu tez sklonnosci maja cos do rzeczy, bo moja mama ma zylaki. No i mnie tez sie cos zaczyna robic, pod kolanami na razie delikatne, ale wiesz jak to jest.
Kazdy ciazowy brzuszek jest sliczny

No dokladnie, jak ma sie predyspozycje to chyba nawet najlepsze kremy moga nie uchronic przed rozstepami. Moja mam mimu kilku ciaz i braku stosowania czegokolwiek nie ma ani jednego, podobnie siostra, choc ona akurat maniaczka kosmetykow. Ja zas stosuje krem na rozstepy raz dziennie i skore mam na brzuchu w idealnym stanie. Jak czuje, ze robi sie sucha to wowczas aplikuje doraznie dodatkowa porcje.

A zylki na nogach takze mi pekaja, podejzewam, ze wiele z tym wspolnego miala moja stojaca praca Plus predyspozycje rodzinne do zylakow...

Cytat:
już sie skończyło plamienie ufff
Zia ładne mebelki swoja droga miałam kiedyś taka komodę w pokoju
Wlasnie, mebelki bardzo ladne

Zia, my namyslilismy sie na ten przewijak. Lozeczko mam od siostry turytyczne, wanienke sie dokupi a komode to juz jak zaistnieje koniecznosc. Zastanawiam sie teraz nad zmiana mieszkanai poki jeszcze iadzidzi nie ma, bo wiemy, ze i tak trzeba bedzie cos w tym kierunku predzej czy pozniej zdzialac!

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:38
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:38   #4004
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz... mój mąż obecnie dojeżdża do miejsca pracy prawie 100 km w jedną stronę. I to nie za jakies duze pieniądze. Ale wolimy tak niż gdyby miał siedzieć ciągle w delegacji na drugim końcu kraju i w razie godziny W nie ma jak przyjechać.
Miał od przyszłego tygodnia jechać właśnie w delegacje, ale powiedział jaka jest sytuacja i czekamy na decyzję szefostwa. Czasem lepiej pomęczyć się "bliżej" za mniejsze pieniądze niż mieć związane ręce i nie móc przyjechać do domu w razie, jakbym potrzebowała pomocy
Bo różne rzeczy się zdarzają. Jak zaczęłoby mi coś dolegać w nocy, to nie mam do kogo dzwonić. Jedynie zostaje mi mama i taksówka.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a kubek goracego mleka probowalas ?? na mnei to nei dziala (nie bardziej niz melisa) ale moze .. poza tym odobno herbata z dzikiej rozy ma wlasnosci usypiajace
ja na szczescie mam usypiacza w tv.. choc ostatnio zaczla TZ przeszkadzac
Próbowałam. Nic na mnie nie działa. NIC NIC NIC i jest mi z tym źle
Do tego doszły nerwobóle w stawach (ale to jest zdecydowanie wina pogody i hormonów). Tak więc mam mieszankę wybuchową.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:43   #4005
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam placki ziemniaczane z pieczarkami, a na to keczup pychotka, niebo w gębie

ogólnie jestem zła od paru dni sączy się ze mnie jakaś wydzielina wcześniej było tyle co nic i lekarz twierdził, że jest ok a od 3dni jest tego trochę więcej. masakra

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:

Jolka a jaki byście chcieli? kompakta czy lustrzankę?
lustrzanke

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny my chyba dzisiaj się wybierzemy do ikei i się zastanawiam czy takie rzeczy jak pościele dla dzieci są dobre jakościowo?

link 1
link 2
któraś ma te produkty i może coś o nich powiedzieć? co sądzicie tak wgl? strasznie mi się podobają białe mebelki i tak typuję na nie żeby zakupić, bo nie drogie a fajne
bardzo ładne

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:44   #4006
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
kubusewa ja mam rodziców i teściów blisko dosc, mama moja na rencie wiec nie pracuje ale nie chodzi o to aby ich wykorzystywać tylko zeby mąż sie angażować w życie rodzinne
wiem wiem.. ale w sumie kaska to by sie przydala no nie
Stary 2012-01-10, 15:44   #4007
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
no ale to zabiegi są zazwyczaj przez kobiety -kosmetyczki wykonywane..
nie o to chodzi. Wyjazd do SPA jest zazwyczaj na jedną, dwie, trzy....noce
i chodzi właśnie o ten nocleg

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 15:48   #4008
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

i jak tu nadal być poważnym i stanowczym

Jolka a już macie jakiś typ? my kupiliśmy sobie na święta w ramach wspólnego prezentu, nikona d3100.

Karolca a pijesz tą melisę taką do parzenia czy w formie herbaty gotowej z melisą?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:50   #4009
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka a już macie jakiś typ? my kupiliśmy sobie na święta w ramach wspólnego prezentu, nikona d3100.
no właśnie nie mamy żadnego typu dopiero będziemy chodzić i się rozglądać.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 15:52   #4010
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Domyslam sie jak ciezko Ci bylo w lipcu
Jesli chodzi o puchniecia, to rzeczywiscie tez ta ciaze pod tym wzgledem lepiej przechodze. Byc moze Cyclo3fort wspomaga ale dodatkowo mysle, ze moze te ciaze inaczej przechodzimy.
Ja tez w tamtej nie moglam juz nosic pierscionkow i obraczki teraz moge, noi nogi tez mniej puchna To pocieszajace jest

U mnie moze bedzie Szymonek wlasnie, chociaz mezowi sie nie podoba, ale sprobuje go przekonac
Mebelki sliczne, nic na ich temat nie wiem ale podobaja mi sie
Tak pewnie masz racje 2 ciąża jest jednak trochę inna no i teraz temperatura nie jest wysoka, przez to się mniej męczymy. Bo jak Ty rodziłaś w maju to pewnie już też było ciepło

A Szymon to jest bardzo ładne imię

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

Takie dzieciaczki to naprawdę są czasem takie, że boki zrywać

Mój ostatnio zgubił smoczki i to dwa na raz! No i oczywiście wieczór wszyscy w domu szukają w każdym kącie gdzie tylko Maciek mógł być. Nawet teść szukał, a mój syn do niego '' dziadzio nie trzeba, poradzę sobie'' Dobrze wie, że sobie poradzi, skoro siedział na podłodzę i się bawił a ja z TŻ w kazdy kąt zaglądaliśmy...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:58   #4011
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, poszłam sobie na niewinną kawusię do koleżanki i tak mi zeszło ,że teraz nie mogę się ogarnąć z tym co napisałyście, no ale to taka kara za zdradę forumowych plot , z drugiej strony wyrwałam nadajnik, a móglby się przydać , no wyjaśniam jeszcze ,że ten włosek to był taki cienutki jak wlosek waty ( jak na nadajnik cienki, ale wiadomo że technika idzie do przodu )żebyście nie myślały że ja z siwym lokiem na czole łażę i tego nie widzę .

Koleżanka jak mnie zobaczyła to mówi, wiesz co wcale nie widzę ,że w ciąży jesteś bo nic tak nie przyciąga wzroku jak cycki muszę sobie chyba foty UU zrobić na pamiątkę no rączki moje ( duże ) wyglądają na nich jak dziecięce .

Desia fajnie,że się lepiej poczułaś , otrvinem sobie chlapnąć możesz, ale uważaj żeby nie za długo, bo to i xylometazolin itp. to strasznie może uzależnić i kłopoty gotowe .
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Gorzej jak zacznę wcześniej rodzić, a wtedy mój mąż powie, że nie jedziemy do szpitala, bo według jego telefonu to jeszcze nie czas

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki też mają często czkawkę? Mój mały miał wczoraj chyba z 4 razy teraz właśnie znowu czka aż się zastanawiam czy wszystko ok bo troche za często mi się to wydaje
Obecna w brzuchu nie ma czkawki, Nina miała bardzo bardzo często, szczególnie i właściwie głownie po cytrusach, może faktycznie lubiła taki smak wód i łykała, bo teraz lubi cytrusy też, łącznie z grapefruitami .Głodomorkiem nie jest,ale faktycznie mleczko lubiła wypić sobie i to bardzo , ale i tak wagowo szła 50 centylem , więc ok,do dzisiaj jest przeciętna jeśli chodzi i wagę i wzrost.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Moj TZ potrafil mi powiedziec jak moje uczulenie bylo najbardziej krwiste i okropne : ale okropnie wygladasz
Oczywiscie po chwili juz odwracal kota ogonem
On jest z tych co to najpierw chlapna jezorem a potem pomysla
No i oczywiscie ze wcale tak nie myslal i bla bla, ale co to ja slepa jestem??? Sama wiem kiedy jak wygladam
No i oczywiscie foch tez ale ja wiem ze on juz tak ma
Ja tam na tż za czubki kurze się nie obrażam , choć czasem jak mam dzień focha to mogłabym mu sajgon zrobić za takie gadanie.Wszystko zależy od dnia

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja też myślałam że Ci pryszcz jakiś mega wyskoczył No ale tak mi przyszło do głowy że taki ogromny pryszcz to chyba nie jest zjawisko jakie normalnie występuje w przyrodzie

:/
Oj tak, pryszcz 3, 5 cm nie występuje w przyrodzie , za to jak widać wlos z waty i owszem
Cytat:
A mni eimie Beniamin strasznie sie podoba!
Nie wiem jaki problem nawet w PL, w naszych czasach gdy juz przerobilismy sandry, jessiki itp naprawde beniamin wydaje sie niewinne
Mi też się imię Beniamin podoba , ale jak się doczekam Syna to będzie Bruno, mały ciemnowłosy Bruno

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic

Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!!
Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami.

W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze
Ja tam się cieszę ,że jesteś na chorobowym , tzn. nie że ta ręka chora, tylko że możesz sobie odpoczać, bo ciężką pracę masz.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
trojke? Planujecie juz nastepnego bobaska po Kai?

U mnie ja i sista mamy drugie imie po mamie.

Ewelajna, ja kupilam ten wlasnie przewijak, plus lozeczko tez Gulliver w tym samym kolorze i komode Malm tez w tez ten kolor. Dosc tanio (porownujac do mebelkow dzieciowych ala Mammas&Pappas), komoda ma duzo szuflad i mysle ze funkcjonalnie bedzie. Pomysl zeby stawiac wanienke na ten przewijak genialny, bedzie trzeba kupic tylko wanienke w pasujacym rozmiarze i zobaczyc czy TZ da rade dzwigac wanienke w woda z lazienki na przewijak
Moje mebelki (hmm Ikea podniosla ceny ale minimalnie):
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00118815/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/70153805/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/40053930/

A twoja tesciowa urzadzila bratowej prawdziwy 'najazd tesciowej'
Jezu i pomyslec ze teraz sie smiejemy/wsciekamy a kiedys same mozemy byc takimi zolzowatymi tesciowymi

I benek i Dominik super imiona. Mi sie jeszcze podoba Sebastian, w Niemczech tez praktyczne imie. Moja siostra wymyslila sobie na przyszlosc Mateus'a, taka zniemczona wersja Mateuszka
Jak zdrowie pozwoli, finanse się nie zmienią na gorsze ( nie wypierniczą mnie z roboty ) to chcielibyśmy mieć jeszcze jedno dziecko .

Emigra , Cytrynka mam nadzieję,że te plamienia to nic groźnego być może jakieś naczynko przy wysiłku pękło i stąd ten kolor wydzieliny, tam jest wszystko solidnie ukrwione , a naczynka w ciąży wrażliwe
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:58   #4012
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie nie mamy żadnego typu dopiero będziemy chodzić i się rozglądać.
to powodzenia w polowaniach

Stary 2012-01-10, 15:59   #4013
monika83
Raczkowanie

Zaczelam rano Wam odpisywać, a tu prad wylaczyli... Poszlam wiec z psem na spacer, wracam, a tu domofon nei dziala (brak pradu w calym bloku), niestety nie mialam klucza do drzwi wejsciowych. Po chwili przylecial sasiad z sasiedniego bloku, w takiej samej sytuacji jak ja, biedak w japonkach bez skarpetek bo tylko do kuriera wyszedl
Postalismy jak glupki ze 20 minut, w koncu na sile udao mu sie otworzyc moje drzwi do bloku a jego sasiadka wpuscila. A ja nawet telefonu nie mialam, nauczka na przyszosc nie ruszac tylka bez telefonu
Czy sa jakies nowe wiesci od Malej?

Monika, bardoz wspolczuje Ivorkowi, rozumiem Cie dobrze bo moje zwierzaki tez sa czlonkami mojej rodziny. Najwazniejsze ze sa dobre rokowania jesli chodzi o 2 oczko. Na pocieszenie Ci powiem, ze moj SP owczarek niemiecki byl ze starosci niewidomy ok 2 lat, a my o tym nawet nie wiedzielismy! Pies ma tak wyczulone wszystkie zmysly, ze nawet bez wzroku swietnie daje sobie rade, a co dopiero jesli bedzie widzil na jedno oko. Tak wiec glowa do gory!
A co do rodowodowych psow: oczywiscie ze jest wieksze prawdopodobienistwo nabycia zdrowego psiaka, ale rodowod to nie gwarancja. Ja sama odchowalam jeden miot psow, i przed decyzja o kryciu poza obowiazkowym przeswietleniem na dysplazje stawow biodrowych zrobilam rowniez RTG lokci w kierunku dysplacji, badanie serca i wzroku, tego samego wymagalam od reproduktora. To oczywiscie nie daje zadnej gwarancji, ale zmniejsza ryzyko wystapienia pewnych chorob (a ja mam czyste sumienie ze zrobilam wszystko co moglam).

Cytat:
Dzieki Ci!
No ja sie duzo zale na moje dolegliwosci, ale komus musze i padlo na Was
A tak generalnie to dziwnie mam bo moje dolegliwosci nawet specjalnie ciazowe nie sa, tzn ja nie mialam ani razu jakiegos ciagniecia, twardnienia itp, nawet nie wiem jak to jest, wiec gdyby noe to glupie uczulenie i przeziebienie to czulabym sie wysmienicie.
A tak wogole to zaczelam dzisiaj 27 tydzien, to juz III trymestr czy to bedzie jak zaczne 28 tydzien?
Ja tez mam watpilowsci czy to czkawka czy nie
Ja dzis zaczelam 27 tydzien, wiekszosc zrodel podaje ze to juz poczatek III trymestru
A tak w ogole od wczoraj moj maly jakos malo sie odzywa, znow zaczynam sie martwic (znajac zycie zupelnie niepotrzebnie...)

Jolkaaa, a moze na prezent dla mamy jakas ladna koszulke nocna albo szlafrok?

Wczoraj bylismy drugi raz w szkole rodzenia, jak na razie moj TZ pelny zapalu, caly czas pyta czy cwiczylam kegla i oddychanie Ogolnei mysle ze naprawde warto, czlowiek i TZ moze sie sporo dowiedziec i chyba emocjonalnie przygotowac do pewnych rzeczy....
Wlasnie pierze sie pierwsza tura ubranek malucha
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:03   #4014
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
to powodzenia w polowaniach
no mam nadzieję, że coś fajnego znajdziemy

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

Jolkaaa, a moze na prezent dla mamy jakas ladna koszulke nocna albo szlafrok?
myślałam nad koszulą nocną bo szlafroki to ma.
Ale moja mama zawsze śpi w takich koszulkach, halkach typu sexy i TŻ mówi, że mi takiej jej nie wypada kupić

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

martwie się, że coś jest nie tak z tymi upławami

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 16:08   #4015
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Zia fajny zestaw Tylko my wlasnie mamy biale lozeczko i chcialabym szafke tez biala, moze jest i ten kolor. Ew. moze w argosie cos maja, bo tak to nie wiem gdzie szukac...

Sprawadzilam i jest bialy przewijak i to o 10f tanszy od tego bezowego
No wlasnie ja chcialam biale! bo wszystko bylo tez biale i tak mi sie podobalo. Ale TZ nie i nie, ze biale to jak w szpitalu i mu sie zle kojarzy. No to ustapilam

Cytat:
link 1
link 2
Karo, mi sie bardzo podobaja! Popatrz na wymiary bo ta komoda dosc plytka jest, ale moze wlasnie taka chcesz... Wiadomo ze takie tansze mebelki z Ikei (sama wybieralam z tanszych) nie powalaja jakoscia ale na pare lat wystarcza przeciez...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:16   #4016
Karo89
Zakorzenienie

Jolka na pewno

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Karo, mi sie bardzo podobaja! Popatrz na wymiary bo ta komoda dosc plytka jest, ale moze wlasnie taka chcesz... Wiadomo ze takie tansze mebelki z Ikei (sama wybieralam z tanszych) nie powalaja jakoscia ale na pare lat wystarcza przeciez...
właśnie jak będziemy w ikei to sobie "obmacam" te meble., żeby za płytka komoda nie była, bo w sypialni mamy takie płytkie szuflady w komodach, ze ja włoże dwa swetry grubsze i mam problem z domknięciem jej.
Dokładnie, na jakiś czas by były.

Stary 2012-01-10, 16:21   #4017
cziqua
Zadomowienie

a ja wiecznie głodna zjadłabym chipsy, czekoladę, murzynka, raczki i fistaszki, TWIXA frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac żebym jeszcze wiedziała co jak na mój organizm działa ale nie mam jeszcze glukometru jeśc

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:26   #4018
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

Byłam dziś rano na teście glukozy...bleeeee masakra, ale przetrwałam jutro wyniki...mam nadzieję że ominie mnie ta wątpliwa przyjemność dołączenia do grona mamuś cukrzycowych...
Musiałam wstać o 6 rano żeby dojechać na ten test na 7, a wczoraj położyłam się o 2 w nocy...na szczęście nadrobiłam ilość snu jak tylko wróciłam z przychodni

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rybka, to ten mebelek, w sumie nawet nie komoda Dostépne w kolorze bialym lub naturalnego drewna. Wyglada na solidne(ogladalismy na zywo) i ma sporo miejsca na wszyskie potrzebne rzeczy.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/
Ja zamierzam kupić podobny regał tylko z kółkami bo chciałabym kąpać małego w salonie i wozić ze sobą regał razem ze wszystkimi potrzebnymi kosmetykami itp.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
No żeby tak nie było Mój TŻ nie jest aż tak zaangażowany, a szkoda Chociaż widać że chce już dziecko. Wczoraj pyta się mnie - "No kiedy mi w końcu dasz tego Adasia?" A ja że za kilka tygodni. Na co On mówi - "Ale będziemy się bawić samochodami"....

Chyba myśli że dziecko się urodzi i będzie się mógł od razu z Nim bawić, hehe
Mój mąż wczoraj się wygadał dlaczego nie jest póki co zaangażowany w przygotowania/kupowanie wyprawki itp...powiedział że nie chce się za wcześnie stresować i za dużo myśleć o tym, że tyle się w naszym życiu zmieni. Im później się w przygotowania zacznie wkręcać tym krócej będzie rozmyślał i się stresował.
Sama też się trochę boję jak to będzie jak się dzidziuś urodzi...jesteśmy małżeństwem siódmy rok...cały czas we dwójkę, także go trochę rozumiem...

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
ja miałam dzisiaj sen...

Śniło mi się, że miałam wizytę u gin i ta się do mnie rzuciła za moją niską hemoglobinę taka była wściekła na mnie, wrzeszczała, że jak mogę tak robic, że wysyła mnie do szpitala.... Nigdy jej takiej wściekłej nie widziałam, powiedziała, że krzywdzę siebie i dziecko. A to chyba stąd ten sen, że jutro mam wizytę a wczoraj właśnie robiłam sobię morfologię
fajny sen...raczej się nie spełni, ale trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Twoją i wszystkie inne jutrzejsze
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:34   #4019
MoniaHan
Wtajemniczenie

nadrobie Was wieczorem, chcialabym tylko zapytac Was o wyniki morfologii, bo odebralam wyniki, na ostatniej wizycie polozna powiedziala ze sa super...glupia krowa jedna, pojechalam dzis do przychodni, bo ona nie mogla na wizycie wydrukowac, a ze jej nie wierze wiec pojechalam i poprosilam o wydrukowanie w recepcji, kobiety zdziwione ze jak to przeciez polozna powinna mi powiedziec jakby bylo cos nie tak.

neutrofile minmalnie powyzej normy mam 7.5 (norma 1.5-7.2) i hematokryt minimalnie ponizej normy, hemoglobina na granicy dolnej, a ta glupia baba mowi ze wszystko ok jest, to najlepiej czekac az anemia bedzie (pewnie juz jest) zanim zapobiegac. martwie sie tymi neutrofilami bo to moze swiadczyc o jakiejs infekcji, dzwonilam do centrum poloznych, ale musialam zostawic wiadomosc bo przeciez nikt nie odbiera. a na dodatek tutaj tej morfologi nie robia na czczo, mowia ze mozna spokojnie zjesc sniadanie.

ma ktoras z Was troszke podwyzszony poziom neutrofili?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:38   #4020
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie teraz nad zmiana mieszkanai poki jeszcze iadzidzi nie ma, bo wiemy, ze i tak trzeba bedzie cos w tym kierunku predzej czy pozniej zdzialac!
ewelajna nas tez prawdopodobnie czeka zmiana mieszkania, jutro idziemy obejrzec, ale my wynajmujemy przez agencje, wiec nawet jak jutro sie zgodzimy to przeprowadzka za miesiac, tj miesiac przed porodem Dobrze ze sie dobrze czuje, brzuch nie duzy i jestem zupelnie sprawna
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości