|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
a my mamy nie lada dylemat, mąż dostał propozycje pracy w innej firmie za o wiele większe pieniądze niz i swojego szefa ale minusem jest to ze będzie wyjeżdżał w teren czasem nawet na tydzień, teraz jak by przyjął prace przez miesiąc jeździł by codziennie co Ciechanowa a to ponad godzinę drogi od nas. Niby wszystko fajnie większą kasa, samochód i inne bajery ale jakos boje sie rozłąki
a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie no nic dzis będziemy debatować a jutro ma isc na rozmowę i zobaczymy co wyjdzie dodam ze w nowej pracy mógłby w końcu rozwinąć skrzydła i uczyc sie nowych rzeczy o rozwijac, coz cos za cos
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne żeby ręka przestała bolec, no i pójdziesz na koncert córci- super!!
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
śliczna mała Gabrysia
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczescie mam usypiacza w tv.. choc ostatnio zaczla TZ przeszkadzac ![]() Obudzilam sie w srodku nocy i oczywscie cos mnie zakuło w podbrzuszu i oczywiscie .. boze zebym nie zaczela rodzic co bedzie z moja szkola .. lezalam tak 20 minut w koncu wlaczylam tv.. 15 minut i spalam jak dziecko.. potem rozwniusko po 2 godzinach powtorka z rozrywki .. tym razem na siku .. w koncu kolo 5 maz mi zabrala pilota "bo tv chodzi cala noc" i nie moglam juz zasnac poki nie poszedl do pracy OD tej wizyty u gina (co mnei tak nastraszyl baran jeden) nie sypiam dobrze.. kazde male naciagniecie od razu traktuje jak smiertlene zagrozenie dla dziecka ... rano jak wstaje sprawdzam posciel czy nie dostalam krwotoku ... i w sumie tez i przez ten wasz ochrzan weekendowy .. dostalam takiej paranoi ze cos mnei trzesie jestem zla bo wciaz sie oglada m za siebie czy aby na pewno nic zle nei zrobilam .. jak najbezpieczniej wstac z lozka .. bo na ktory bok sie nie przekrece to mnie boli TZ mnie uspokaja ze no ale to jest tylko macica .. ona sie rozciaga .. wez nospe i idz spac (nospe mi gin przepisala no i stosuje sobei czasem) ale w ogole powiedzcie .. ile wy tego wszystkeigo bierzecie?? żelazo, wapno, magnez ?? moj TZ przyniosl mi raz z apteki jakis suplement taki zbiorczy dla mam .. dostalam takiej zgafi ze musialam odstawic bo nie spalam przez to 3 dni
|
|
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o puchniecia, to rzeczywiscie tez ta ciaze pod tym wzgledem lepiej przechodze. Byc moze Cyclo3fort wspomaga ale dodatkowo mysle, ze moze te ciaze inaczej przechodzimy. Ja tez w tamtej nie moglam juz nosic pierscionkow i obraczki teraz moge, noi nogi tez mniej puchna To pocieszajace jest![]() Cytat:
![]() Mebelki sliczne, nic na ich temat nie wiem ale podobaja mi sie
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Trzeba mocno to przemyslec .. i sprobowac wlaczyc w to reszte rodziny .. moze tesciowie albo rodzice jakos was wespra (ze nie wiem mzoe ktos by byl na pod oredziu w razie w) Ja mam blisko i do mamy i do spzitala (w razie czego) takze jakos to ogarniam .. ale na powrot na boisko boje sie pozwolic
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
kubusewa ja mam rodziców i teściów blisko dosc, mama moja na rencie wiec nie pracuje ale nie chodzi o to aby ich wykorzystywać tylko zeby mąż sie angażować w życie rodzinne
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mowie do Filipa:
Co wolisz na sniadanko: mleczko czy kanapki. Mowi: kanapki. Pytam z czym? Mowi: z żółtym jajeczkiem ![]() Po obiedzie poszlismy myc rece i buzie. Umylismy, poszlam do kuchni ogarniac po obiadku, ale slysze, ze cos kombinuje w tej lazience znow. Mowie: psik mi stad szybciutko, a minke mial podejrzana, a on nie chce wyjsc, wiec pytam: Co masz zamiar tu robic (juz taki tonem z nerwami). Mowi: kiblować Mowie Wam, ze czasem nie moge heheh
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4003 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Tesciowa jak tesciowa, w nadmiarze mozna miec dosc, bo na poczatku byla bardzo mila, moze tez ma nas dosc juz hehe na szczescie wyjezdzamy niebawem Ale fakt, ze to sprzatnie i wytykanie to byl nietakt, ja bym tak nie mogla, i nie pozwole, by panoszyla sie u mnie w domu w podobny spoosb, nawet, jelsi bede miec balagan akurat-bo to jest moja sprawa, a nie jej. Oczywiscie, brat Tz przegina, bo mogl ogarnac. Ja np nigdy bym nie zaprosila nikogo do zabalaganionego mieszkania, jak spodziewam si egosci zawsze sprzatam(ale nie tylko wtedy hihi, lubie miec porzadek ale nie pedantyczny). Cytat:
No dokladnie, jak ma sie predyspozycje to chyba nawet najlepsze kremy moga nie uchronic przed rozstepami. Moja mam mimu kilku ciaz i braku stosowania czegokolwiek nie ma ani jednego, podobnie siostra, choc ona akurat maniaczka kosmetykow. Ja zas stosuje krem na rozstepy raz dziennie i skore mam na brzuchu w idealnym stanie. Jak czuje, ze robi sie sucha to wowczas aplikuje doraznie dodatkowa porcje. A zylki na nogach takze mi pekaja, podejzewam, ze wiele z tym wspolnego miala moja stojaca praca Plus predyspozycje rodzinne do zylakow...Cytat:
![]() Zia, my namyslilismy sie na ten przewijak. Lozeczko mam od siostry turytyczne, wanienke sie dokupi a komode to juz jak zaistnieje koniecznosc. Zastanawiam sie teraz nad zmiana mieszkanai poki jeszcze iadzidzi nie ma, bo wiemy, ze i tak trzeba bedzie cos w tym kierunku predzej czy pozniej zdzialac! Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-01-10 o 15:38 |
|||
|
|
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz... mój mąż obecnie dojeżdża do miejsca pracy prawie 100 km w jedną stronę. I to nie za jakies duze pieniądze. Ale wolimy tak niż gdyby miał siedzieć ciągle w delegacji na drugim końcu kraju i w razie godziny W nie ma jak przyjechać. Miał od przyszłego tygodnia jechać właśnie w delegacje, ale powiedział jaka jest sytuacja i czekamy na decyzję szefostwa. Czasem lepiej pomęczyć się "bliżej" za mniejsze pieniądze niż mieć związane ręce i nie móc przyjechać do domu w razie, jakbym potrzebowała pomocy ![]() Bo różne rzeczy się zdarzają. Jak zaczęłoby mi coś dolegać w nocy, to nie mam do kogo dzwonić. Jedynie zostaje mi mama i taksówka. Cytat:
i jest mi z tym źleDo tego doszły nerwobóle w stawach (ale to jest zdecydowanie wina pogody i hormonów). Tak więc mam mieszankę wybuchową.
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam placki ziemniaczane z pieczarkami, a na to keczup pychotka, niebo w gębie
![]() ogólnie jestem zła od paru dni sączy się ze mnie jakaś wydzielina wcześniej było tyle co nic i lekarz twierdził, że jest ok a od 3dni jest tego trochę więcej. masakra ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- lustrzanke ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chodzi właśnie o ten nocleg
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka a już macie jakiś typ? my kupiliśmy sobie na święta w ramach wspólnego prezentu, nikona d3100. ![]() Karolca a pijesz tą melisę taką do parzenia czy w formie herbaty gotowej z melisą?
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero będziemy chodzić i się rozglądać.
|
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Szymon to jest bardzo ładne imię Cytat:
Takie dzieciaczki to naprawdę są czasem takie, że boki zrywać Mój ostatnio zgubił smoczki i to dwa na raz! No i oczywiście wieczór wszyscy w domu szukają w każdym kącie gdzie tylko Maciek mógł być. Nawet teść szukał, a mój syn do niego '' dziadzio nie trzeba, poradzę sobie'' Dobrze wie, że sobie poradzi, skoro siedział na podłodzę i się bawił a ja z TŻ w kazdy kąt zaglądaliśmy...
|
|
|
#4011 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, poszłam sobie na niewinną kawusię do koleżanki i tak mi zeszło ,że teraz nie mogę się ogarnąć z tym co napisałyście, no ale to taka kara za zdradę forumowych plot
, z drugiej strony wyrwałam nadajnik, a móglby się przydać , no wyjaśniam jeszcze ,że ten włosek to był taki cienutki jak wlosek waty ( jak na nadajnik cienki, ale wiadomo że technika idzie do przodu )żebyście nie myślały że ja z siwym lokiem na czole łażę i tego nie widzę .Koleżanka jak mnie zobaczyła to mówi, wiesz co wcale nie widzę ,że w ciąży jesteś bo nic tak nie przyciąga wzroku jak cycki no rączki moje ( duże ) wyglądają na nich jak dziecięce .Desia fajnie,że się lepiej poczułaś , otrvinem sobie chlapnąć możesz, ale uważaj żeby nie za długo, bo to i xylometazolin itp. to strasznie może uzależnić i kłopoty gotowe . Cytat:
Cytat:
.Głodomorkiem nie jest,ale faktycznie mleczko lubiła wypić sobie i to bardzo , ale i tak wagowo szła 50 centylem , więc ok,do dzisiaj jest przeciętna jeśli chodzi i wagę i wzrost.Cytat:
się nie obrażam , choć czasem jak mam dzień focha to mogłabym mu sajgon zrobić za takie gadanie.Wszystko zależy od dnia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Emigra , Cytrynka mam nadzieję,że te plamienia to nic groźnego |
|||||||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4013 | |
|
Raczkowanie
|
Zaczelam rano Wam odpisywać, a tu prad wylaczyli... Poszlam wiec z psem na spacer, wracam, a tu domofon nei dziala (brak pradu w calym bloku), niestety nie mialam klucza do drzwi wejsciowych. Po chwili przylecial sasiad z sasiedniego bloku, w takiej samej sytuacji jak ja, biedak w japonkach bez skarpetek bo tylko do kuriera wyszedl
Postalismy jak glupki ze 20 minut, w koncu na sile udao mu sie otworzyc moje drzwi do bloku a jego sasiadka wpuscila. A ja nawet telefonu nie mialam, nauczka na przyszosc nie ruszac tylka bez telefonu ![]() Czy sa jakies nowe wiesci od Malej? Monika, bardoz wspolczuje Ivorkowi, rozumiem Cie dobrze bo moje zwierzaki tez sa czlonkami mojej rodziny. Najwazniejsze ze sa dobre rokowania jesli chodzi o 2 oczko. Na pocieszenie Ci powiem, ze moj SP owczarek niemiecki byl ze starosci niewidomy ok 2 lat, a my o tym nawet nie wiedzielismy! Pies ma tak wyczulone wszystkie zmysly, ze nawet bez wzroku swietnie daje sobie rade, a co dopiero jesli bedzie widzil na jedno oko. Tak wiec glowa do gory! A co do rodowodowych psow: oczywiscie ze jest wieksze prawdopodobienistwo nabycia zdrowego psiaka, ale rodowod to nie gwarancja. Ja sama odchowalam jeden miot psow, i przed decyzja o kryciu poza obowiazkowym przeswietleniem na dysplazje stawow biodrowych zrobilam rowniez RTG lokci w kierunku dysplacji, badanie serca i wzroku, tego samego wymagalam od reproduktora. To oczywiscie nie daje zadnej gwarancji, ale zmniejsza ryzyko wystapienia pewnych chorob (a ja mam czyste sumienie ze zrobilam wszystko co moglam). Cytat:
A tak w ogole od wczoraj moj maly jakos malo sie odzywa, znow zaczynam sie martwic (znajac zycie zupelnie niepotrzebnie...) Jolkaaa, a moze na prezent dla mamy jakas ladna koszulke nocna albo szlafrok? Wczoraj bylismy drugi raz w szkole rodzenia, jak na razie moj TZ pelny zapalu, caly czas pyta czy cwiczylam kegla i oddychanie Ogolnei mysle ze naprawde warto, czlowiek i TZ moze sie sporo dowiedziec i chyba emocjonalnie przygotowac do pewnych rzeczy....Wlasnie pierze sie pierwsza tura ubranek malucha
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieję, że coś fajnego znajdziemy![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Ale moja mama zawsze śpi w takich koszulkach, halkach typu sexy i TŻ mówi, że mi takiej jej nie wypada kupić ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- martwie się, że coś jest nie tak z tymi upławami
|
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Jolka na pewno
Cytat:
![]() Dokładnie, na jakiś czas by były.
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
a ja wiecznie głodna
frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4018 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Byłam dziś rano na teście glukozy...bleeeee masakra, ale przetrwałam jutro wyniki...mam nadzieję że ominie mnie ta wątpliwa przyjemność dołączenia do grona mamuś cukrzycowych...![]() Musiałam wstać o 6 rano żeby dojechać na ten test na 7, a wczoraj położyłam się o 2 w nocy...na szczęście nadrobiłam ilość snu jak tylko wróciłam z przychodni ![]() Cytat:
Cytat:
Sama też się trochę boję jak to będzie jak się dzidziuś urodzi...jesteśmy małżeństwem siódmy rok...cały czas we dwójkę, także go trochę rozumiem... Cytat:
fajny sen...raczej się nie spełni, ale trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Twoją i wszystkie inne jutrzejsze
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobie Was wieczorem, chcialabym tylko zapytac Was o wyniki morfologii, bo odebralam wyniki, na ostatniej wizycie polozna powiedziala ze sa super...glupia krowa jedna, pojechalam dzis do przychodni, bo ona nie mogla na wizycie wydrukowac, a ze jej nie wierze wiec pojechalam i poprosilam o wydrukowanie w recepcji, kobiety zdziwione ze jak to przeciez polozna powinna mi powiedziec jakby bylo cos nie tak.
neutrofile minmalnie powyzej normy mam 7.5 (norma 1.5-7.2) i hematokryt minimalnie ponizej normy, hemoglobina na granicy dolnej, a ta glupia baba mowi ze wszystko ok jest, to najlepiej czekac az anemia bedzie (pewnie juz jest) zanim zapobiegac. martwie sie tymi neutrofilami bo to moze swiadczyc o jakiejs infekcji, dzwonilam do centrum poloznych, ale musialam zostawic wiadomosc bo przeciez nikt nie odbiera. a na dodatek tutaj tej morfologi nie robia na czczo, mowia ze mozna spokojnie zjesc sniadanie. ma ktoras z Was troszke podwyzszony poziom neutrofili? |
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze sie dobrze czuje, brzuch nie duzy i jestem zupelnie sprawna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie

Jak bym chciała założyć sobię taką mini czy szorty ( na szczęścienie nie przepadam za krótkimi ciuchami) to by było widać, nawet na łydce mam rozstępy. Także smarować się, bo ja teraz mam za swoje!!
) Trzeba mocno to przemyslec .. i sprobowac wlaczyc w to reszte rodziny .. moze tesciowie albo rodzice jakos was wespra (ze nie wiem mzoe ktos by byl na pod oredziu w razie w) Ja mam blisko i do mamy i do spzitala (w razie czego) takze jakos to ogarniam .. ale na powrot na boisko boje sie pozwolic 

teraz właśnie znowu czka aż się zastanawiam czy wszystko ok bo troche za często mi się to wydaje
no mam nadzieję, że coś fajnego znajdziemy
frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac