Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-01-09, 19:09   #121
djerba
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 681
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
djerba szkoda, ¿e siê nie uda³o, ale ju¿ nie wiele brakowa³o wiêc przy kolejnym podej¶ciu bêdzie ju¿ pozytywnie G³owa do góry

Oby Fajnie by by³o nawet trafiæ na tego samego egzaminatora. Obieca³ mi, jak siê spotkamy nastêpnym razem, parkowanie równoleg³e

Dziewczyny, które parê razy zdawa³y : bra³y¶cie zawsze lekcje dodatkowe? Ja siê zastanawiam ile wzi±æ..jedn±, dwie..
Ile wogóle u Was kosztuj± godziny dodatkowe?
Dla mnie to ¶mieszne, bo z racji automatu, p³acê 55z³...wszyscy inni na manualu 50z³...
Tak samo za podstawienie auta zap³acê 100z³....Ehh.. Drogo mniee to wszystko wyjdzie
Stary 2012-01-09, 19:30   #122
kinia00sokp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Dziewczynki lista uaktualniona i pierwsza strona trochê zmieniona

Co do hymnu nie trzeba by³o mnie namawiaæ bo nadrabia³am zaleg³o¶ci czytaj±c i nie dosz³am do odpowiedzi na hymn a ju¿ by³ na g³ównej. JEST GENIALNY

Dopiero teraz pisze bo w sobotê mia³am studniówkê i przygotowania trwa³y wiêc czasu nie by³o

Wszystkim które zda³y gratulacje a tym którym jednak siê nie uda³o albo nied³ugo maj± egzamin to ¿ycze powodzenia i szczê¶cia
kinia00sokp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:08   #123
Agatos997
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cytat:
Napisane przez djerba Poka¿ wiadomo¶æ
Oby Fajnie by by³o nawet trafiæ na tego samego egzaminatora. Obieca³ mi, jak siê spotkamy nastêpnym razem, parkowanie równoleg³e

Dziewczyny, które parê razy zdawa³y : bra³y¶cie zawsze lekcje dodatkowe? Ja siê zastanawiam ile wzi±æ..jedn±, dwie..
Dla mnie to ¶mieszne, bo z racji automatu, p³acê 55z³...wszyscy inni na manualu 50z³...

Tak samo za podstawienie auta zap³acê 100z³....Ehh.. Drogo mniee to wszystko wyjdzie
Ja bra³am przed pierwszym egzaminem dodatkowe jazdy i przed nastêpnym te¿ biorê 6h.
Najpierw p³aci³am 40 z³ za jedn± godzinê a teraz w innej szkole bêdê p³aciæ 45 z³.Trochê kasy na to idzie.

Cytat:
Napisane przez kinia00sokp Poka¿ wiadomo¶æ

Co do hymnu nie trzeba by³o mnie namawiaæ bo nadrabia³am zaleg³o¶ci czytaj±c i nie dosz³am do odpowiedzi na hymn a ju¿ by³ na g³ównej. JEST GENIALNY

Dopiero teraz pisze bo w sobotê mia³am studniówkê i przygotowania trwa³y wiêc czasu nie by³o

Wszystkim które zda³y gratulacje a tym którym jednak siê nie uda³o albo nied³ugo maj± egzamin to ¿ycze powodzenia i szczê¶cia
Dziêki za dopisanie do listy kursantek.
Wcze¶nie mia³a¶ studniówkê .ja mam dopiero za miesi±c. Jak by³o?

Edytowane przez Agatos997
Czas edycji: 2012-01-09 o 20:14
Agatos997 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:10   #124
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Cytat:

Wow, dziêki za dopisanie do listy i za umieszczenie moich wypocin w pierwszym po¶cie

Jak po studniówce?
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:24   #125
agnusek22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 752

Kiniu, jest szansa na dopisanie mnie do listy?
Zda³am egzamin 25.10.2011 (Poznañ)

Dziêkujê

Zawsze bêdê wierzyæ...

agnusek22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:36   #126
kinia00sokp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatos997 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bra³am przed pierwszym egzaminem dodatkowe jazdy i przed nastêpnym te¿ biorê 6h.
Najpierw p³aci³am 40 z³ za jedn± godzinê a teraz w innej szkole bêdê p³aciæ 45 z³.Trochê kasy na to idzie.

Dziêki za dopisanie do listy kursantek.
Wcze¶nie mia³a¶ studniówkê .ja mam dopiero za miesi±c. Jak by³o?

Studniówka super by³a Niezapomniany bal Mnóstwo znajomych i dobry klimat = udana studniówka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Poka¿ wiadomo¶æ
Kiniu, jest szansa na dopisanie mnie do listy?
Zda³am egzamin 25.10.2011 (Poznañ)

Dziêkujê
Ju¿ dodajê
Stary 2012-01-09, 20:43   #127
agnusek22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 752

Cytat:
Studniówka super by³a Niezapomniany bal Mnóstwo znajomych i dobry klimat = udana studniówka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ju¿ dodajê
Dziêkujê
I zazdroszczê studniówki. Chcia³abym prze¿yæ swoj± jeszcze raz

Zawsze bêdê wierzyæ...

agnusek22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-01-09, 21:09   #128
lanavera
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 696

A mnie wci±¿ nie ma na li¶cie
Egz zdany 9.12.2011, prawko odebrane 30.12.2011, we Wroc³awiu.
Zaszczytem dla mnie bêdzie do³±czyæ do grona 'pe³noprawnych kierowcow'
lanavera jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:33   #129
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 182
GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez lanavera Poka¿ wiadomo¶æ
Ja siê meldujê jako kierowca, zdane 9 grudnia we Wroc³awiu Je¿d¿ê juz sama po mie¶cie

A co do tych, którzy maj± egzamin przed sob± - nie przejmujcie siê tak. To nie jest co¶, co jest Wam w tej chwili absolutnie niezbêdne, wiêc trzeba podej¶æ do tego na wiêkszym luzie. Niektórzy zdaj± za 2 razem, inni za 15, i nigdy nie ma siê czego wstydziæ a ju¿ na pewno nie rezygnowaæ. Ja zdawa³am 4 razy W koñcu KA¯DY zdaje
jak sie je¼dzi³o na egzaminach i jakich mia³a¶ egzaminatorów? Ja zdawa³am raz do tej pory i mia³am kobietê z ciemnymi w³osami, bojê siê ¿e na nastêpny egz tafiê na ta blondynê, bo podobno jest bardzo ostra -.-
i jakie mia³a¶ trasy? ja poleg³am na ul. Paczkowskiej -.-

Cudowny Hymn!

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:35   #130
kinia00sokp
Rozeznanie

Cytat:
A mnie wci±¿ nie ma na li¶cie
Egz zdany 9.12.2011, prawko odebrane 30.12.2011, we Wroc³awiu.
Zaszczytem dla mnie bêdzie do³±czyæ do grona 'pe³noprawnych kierowcow'
Proszê bardzo

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê
I zazdroszczê studniówki. Chcia³abym prze¿yæ swoj± jeszcze raz
Hehe ja te¿ Super by³o
Stary 2012-01-09, 22:40   #131
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Poka¿ wiadomo¶æ
jak sie je¼dzi³o na egzaminach i jakich mia³a¶ egzaminatorów? Ja zdawa³am raz do tej pory i mia³am kobietê z ciemnymi w³osami, bojê siê ¿e na nastêpny egz tafiê na ta blondynê, bo podobno jest bardzo ostra -.-
i jakie mia³a¶ trasy? ja poleg³am na ul. Paczkowskiej -.-
Egzaminatorzy... Hm. nazwisk wszystkich nie pamiêtam, a te kartki powywala³am juz dawno. Na pewno pierwszy egzamin pan Przemys³aw K., bardzo m³ody, bardzo fajny i bardzo na luzie, niestety nie uratowa³o mnie to, bo przejecha³am podwójn± ci±g³± :P (uwaga na wyprzedzanie rowerzystów!) ale tak ³adnie zakomunikowa³, ¿e nie zda³am, ¿e ¿adnego kwasu nie by³o, facet do rany przy³ó¿.
Drugi egz, go¶æ trochê nerwowy, w ¶rednim wieku, czepia³ siê, ¿e nie wrzucam czwórki jak mog³am. ('tylko tyle biegów ma ten samochód?!') poleg³am znów szybko, znów na wyprzedzaniu rowerzysty tym razem przejecha³am za blisko dziadzia na sk³adaku.
trzeci egzamin - jaki¶ bardzo m³ody kolo, taki grubszy, pulchna kulka. By³ do¶æ mi³y. Razem z nim siedzial na tylnym siedz. kolo który sie uczy³ na egzaminatora. Jechali¶my d³ugo, wszystko wporzo gosc sie nie czepial ale zrobilam dwa bledy ktore wcale nie dotyczyly tego samego, i wcale nie byly jakies istotne, ale on to podciagnal pod jedna kategorie, ze 'blad przy skrecie w lewo' i obla³. a wcale nie musial, ¶winia. wydaje mi sie, ze chcia³ sie popisaæ przed nowym.
Ostatni, zdany egzamin mia³am spoko go¶cia, Piotr A., te¿ m³ody, wygl±da³ trochê jak ten aktor , tylko z lekk± wad± wymowy. By³ super - nic nie komentowa³, nie sapa³ i pozwoli³ robiæ swoje. Tylko jak wyje¿dza³am z podporz±dkowanej i ba³am siê wjechaæ na g³ówn±, bo ci±gle jecha³y samochody, a nie chcia³am ¿eby mi wdepn±³ hamulec i wymuszenie to sta³am i czeka³am, i czeka³am, i czeka³am na pust± drogê... ale jak zobaczy³am jak on siê skuli³, westchn±³ i pokrêci³ g³ow± z politowanem to pomy¶la³am "pi***dolê, jadê!" wdepnê³am gaz i heja. Nic nie powiedzia³ na innym skrzy¿owaniu znów by³o podobnie, wtedy siê odezwa³ ¿e to ju¿ drugi raz taka sytuacja, ¿e nie mogê czekaæ na pust± drogê bo tak nie bêdzie, ¿e mog³am wjechaæ a przeciez nie mam problemu z ruszaniem wiêc on nie rozumie dlaczego tego nie robiê. Wiêc ja znowu gaz i jade, co¶ tam odpowiedzia³am, ¿e to stres i takie tam. Na koniec egzaminu ju¿ siê wyluzowa³, i jak wracali¶my powoli w strone wordu to zacz±³ mnie zagadywaæ, o studia, o pracê... jak rzek³am ¿e archeologia i nurkowanie, to siê zaciekawi³ i zacz±³ pytaæ, czy co¶ ju¿ wykopa³am, albo czy w zimie to nie za zimno na nurkowanie A jak wje¿dza³am do wordu to w ostatniej chwili sobie przypomnialam ze oprócz znaku stop tam jest jeszcze punkt kontrolny i jak w ostatniej chwili wdepnelam hamulec... szarpnê³o, ja patrze na niego, ale nic, zakonczylam egzamin wynikiem pozytywnym.
Z zadañ musia³am zrobiæ du¿o, skrzy¿owania wszelkiego typu, parkowanie równoleg³e, zawracanie ka¿de mo¿liwe - na skrzy¿owaniu równorzêdnym, na ¶wiat³ach ko³o Praktikera i z wykorzystaniem infrastruktury (na 3). Rozpêdziæ do maksymalnej prêdko¶ci dozwolonej i zatrzymaæ w wyznaczonym miejscu (znak robót drogowych) i inne, nie pamiêtam juz
Je¶li chodzi o trasy, niestety nie pamietam ich dokladnie i nazwy ulic tez mi umykaj±, ale ogólnie tak:
pierwsze trzy egzaminy zaczyna³am tak samo: z wordu w prawo i w prawo, na Armi Krajowej i na wiadukcie w prawo, bodaj¿e na Brzeg, w dó³, na krakowsk±, potem chyba w karwiñsk±, tam jest przejazd przez torowisko, trzeba uwa¿aæ. Potem w kierunku Brochowa, na to skrzy¿owanie na górce z trójk±tem trawy w ¶rodku, gdzie siê pierwszeñstwo zmienia. I w tamtych okolicach poleg³am dwa razy na rowerzystach po 10 min egzaminu. Na trzecim egz pojecha³am dalej i kompletnie nie pamiêtam gdzie. Poleg³am na skrzy¿owaniu kamiennej z borowsk± bo tam by³o pozmieniane co¶ zrobili nagle drogê jednokierunkow± ale teraz ju¿ jest normalnie, bo by³am tam te¿ na nast. egz. Ale jak poleg³am to go¶æ zapyta³, cz chce kontynuowaæ egz bez wp³ywu na wynik, i pomy¶la³am 'a co tam, jak juz jestem w samochodzie to sobie poje¿dzê, poæwiczê, niech to 120z³ za egzamin nie przepadnie tak ca³kiem i je¼dzi³±m jeszcze z 20 min
A na ostatnim egzaminie pojecha³am zupe³nie inaczej, z wordu od razu w lewo w strefe, w klimasa i potem chyba na krakowsk±, by³am te¿ w tej strefie miêdzy kamienn± a glinian±, okolice dworca autobusowego, chyba na ¶lê¿nej... ogólnie wszêdzie tam, gdzie na kursie je¼dzi³am 42 min.

A co do babek egzaminatorek - jest ich 4 w naszym wordzie. mam tak± kole¿ankê która zdawa³a 5 razy. I trafia³a na SAME babki. Jedn± przerobi³a si³± rzeczy dwa razy I ostatni, pi±ty egzamin u kogo? u blondyny No i zda³a. Ale faktycznie jest ponoæ ostra i wredna.
Ogólnie ma³e s± szanse trafienia akurat na ni±,bo tych egzaminatorów jest mnóstwo, ale je¶li ju¿ j± zobaczysz to na pewno siê nie za³amuj i nie poddawaj, "no to ju¿ mam pozamiatane" - nie! to takie podej¶cie mo¿e w³a¶nie 'pozamiatac'. trzeba wzi±æ byka za rogi i pokazaæ kto tu rz±dzi
a co zmajstrowa³a¶ na paczkowskiej?

Cytat:
Proszê bardzo
Dziêkujê

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 09:11   #132
Lemonka04
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 96

Cytat:

Ja bra³am przed ka¿dym egzaminem po 2 godz, bo w ci±gu jednej nic konkretnego nie da siê zrobiæ. Aktualnie wiem, ¿e godzina u mnie kosztuje teraz 4o z³ ;p
Lemonka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:24   #133
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemonka04 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bra³am przed ka¿dym egzaminem po 2 godz, bo w ci±gu jednej nic konkretnego nie da siê zrobiæ. Aktualnie wiem, ¿e godzina u mnie kosztuje teraz 4o z³ ;p
Wsumie masz racjê, tylko ja chyba powtórzê sobie parkowania no i ³uk., bo reszta - czyli wszystkie trasy i manewry na drodze mam w pamiêci. Na szczê¶cie mogê sobie z moj± mam± poje¼dziæ po tych trasach (oczywi¶cie jako pasa¿er) i jako¶ uaktualniæ.
Ahh..zwariuje do tego 31go.
S³uchajcie, mia³y¶cie tak± sytuacjê, ¿e np. zwolni³o siê jakie¶ miejsce i mo¿na by³o przenie¶æ termin swojego examu?
Stary 2012-01-10, 11:32   #134
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

Cytat:
Wsumie masz racjê, tylko ja chyba powtórzê sobie parkowania no i ³uk., bo reszta - czyli wszystkie trasy i manewry na drodze mam w pamiêci. Na szczê¶cie mogê sobie z moj± mam± poje¼dziæ po tych trasach (oczywi¶cie jako pasa¿er) i jako¶ uaktualniæ.
S³uchajcie, mia³y¶cie tak± sytuacjê, ¿e np. zwolni³o siê jakie¶ miejsce i mo¿na by³o przenie¶æ termin swojego examu?
tzn mnie instruktor mówi³ ¿e mogê dzwonic codziennie z rana do wordu i pytac siê bo rzadko ale zdarza siê ¿e kto¶ nie mo¿e stawic siê na egzamin i wtedy termin siê zwalnia... ale to chyba musia³abym byc codziennie od rana pod wordem bo termin móg³by mi kto¶ sprz±tn±c sprzed nosa, ale ja sobie darowa³am i czeka³am te 3 tygodnie...

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:42   #135
emilcia0209
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

Cytat:
Napisane przez blondii91 Poka¿ wiadomo¶æ
no ja chodzilam do SUNAJa - a co do ASa toszlyszalam ze szkola ok ale kolezanka narzekala na instruktora

hmmm a jakiego instruktora mia³a? pamiêtasz mo¿e?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
dziêkuje za dodanie mnie do listy

- TATO ? A dlaczego cukierki s± owijane w takie papierki co szeleszcz± gdy siê je rozwija ?
- ¿eby¶my s³yszeli jak mamusia siê odchudza
emilcia0209 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 11:53   #136
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

(2012-01-10 10:22:07) Prawo Jazdy do odbioru w Urzêdzie.
ale szybko jupi!!!

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:55   #137
Lemonka04
Raczkowanie

Cytat:
No bo taka prawda, ja je¿d¿±c raz po 1 godzinie zd±¿y³am poparkowaæ i kilka ulic przejechaæ i tyle. Co do terminu przysz³o mi zdawaæ wtedy, kiedy jeszcze nie by³o z nimi problemów
Stary 2012-01-10, 15:12   #138
nusia114
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 134

Dziewczyny, ja jutro teoria, trzymajcie kciuki! Bojê siê, ¿e porobiê jakie¶ g³upie b³êdy, niestety jak jestem zdenerwowana to zdarza mi siê w³a¶nie tak robiæ..

Pracujê nad sob±
nusia114 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:23   #139
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, ja jutro teoria, trzymajcie kciuki! Bojê siê, ¿e porobiê jakie¶ g³upie b³êdy, niestety jak jestem zdenerwowana to zdarza mi siê w³a¶nie tak robiæ..
Daj spokój, czasu masz du¿o, przejrzyj wszystkie pytania 5 razy, sprawdz 15 razy i czytaj dok³adnie na pewno nic cie nie zaskoczy. powodzenia

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 15:29   #140
Iw76
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 116

Jest!
(2012-01-10 14:21:54) Prawo Jazdy do odbioru w Urzêdzie.
Jutro lecê po odbiór!

Nusia trzymamy kciuki!
Iw76 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:33   #141
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia!
Stary 2012-01-10, 15:37   #142
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, we¼cie mi dorad¼cie...bo nie wiem czy nie pope³ni³am b³êdu zapisuj±c siê na 19.45 Mo¿e lepiej by³oby zmieniæ na jak±¶ porann±?Tylko ju¿ oczywi¶cie 3 dni pó¼niej. ;/
Bojê siê, ¿e egzaminator bêdzie chcia³ ju¿ szybko do domu i obleje za cokolwiek...no albo bêdê mia³a szczê¶cie,bo...te¿ bêdzie ¶pieszy³ siê do domu dlatego poje¼dzi te 30 min, co¶ tam odpu¶ci, przymknie oko hehehe
W±tpliwo¶ci mam...hmmm :/
Stary 2012-01-10, 15:41   #143
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, we¼cie mi dorad¼cie...bo nie wiem czy nie pope³ni³am b³êdu zapisuj±c siê na 19.45 Mo¿e lepiej by³oby zmieniæ na jak±¶ porann±?Tylko ju¿ oczywi¶cie 3 dni pó¼niej. ;/
Bojê siê, ¿e egzaminator bêdzie chcia³ ju¿ szybko do domu i obleje za cokolwiek...no albo bêdê mia³a szczê¶cie,bo...te¿ bêdzie ¶pieszy³ siê do domu dlatego poje¼dzi te 30 min, co¶ tam odpu¶ci, przymknie oko hehehe
Ja w sumie te¿ bym mia³a w±tpliwo¶ci, ale bym zaryzykowa³a! Oblaæ Ciê mo¿e równie dobrze rano bo wstanie lew± nog±.
Próbuj! A mo¿e akurat oka¿e siê byæ szczê¶liwa ta godzina!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 15:41   #144
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw siê, ja mia³am okrutnego stresa przed teori±...bo gdybym nie zda³a, to nawet poje¼dziæ nie mo¿na.. no ale...zda³am i 0 b³êdów.
Masz na to 25 min i spokojnie parê razy je przeczytaj. Nawet pomimo tego, ¿e znasz odpowiedzi i jeste¶ pewna, ¿e dobrze zaznaczy³a¶...luknij, bo mog³a Ci siê jaka¶ odpowied¼ niech±co np. odznaczyæ!
Stary 2012-01-10, 15:45   #145
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie ma na to przepisu Jak dobrze pojedziesz to ci zaliczy o ka¿dej porze dnia i nocy raczej tak do tego podejd¼
A o takiej godzinie chyba te¿ jest spoko, bo ju¿ nie ma du¿ego ruchu, no i na skrzy¿owaniach równorzêdnych nawet jak jest s³aba widoczno¶æ bo auta poparkowana zas³aniaj±, to i tak widaæ z daleka ¶wiat³a samochodu nadje¿dzaj±cego z prawej, wiêc nie wymusisz pierwszeñstwa
Stary 2012-01-10, 15:56   #146
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie ma na to przepisu Jak dobrze pojedziesz to ci zaliczy o ka¿dej porze dnia i nocy raczej tak do tego podejd¼
A o takiej godzinie chyba te¿ jest spoko, bo ju¿ nie ma du¿ego ruchu, no i na skrzy¿owaniach równorzêdnych nawet jak jest s³aba widoczno¶æ bo auta poparkowana zas³aniaj±, to i tak widaæ z daleka ¶wiat³a samochodu nadje¿dzaj±cego z prawej, wiêc nie wymusisz pierwszeñstwa
O, to mogê siê sama chyba dodatkowo pocieszyæ, ¿e mo¿e bêdzie mniej miejsc do zaparkowania w takich osiedlowych uliczkach. No chyba, ¿e specjalnie wyci±gnie mnie znowu w tak± ciasnotê.
Stary 2012-01-10, 16:06   #147
kinia00sokp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemonka04 Poka¿ wiadomo¶æ
No bo taka prawda, ja je¿d¿±c raz po 1 godzinie zd±¿y³am poparkowaæ i kilka ulic przejechaæ i tyle. Co do terminu przysz³o mi zdawaæ wtedy, kiedy jeszcze nie by³o z nimi problemów
Hehe a na egzaminie w ci±gu ok. 40 min robimy wszystko
Ja jak wzielam sobie 1h przed egzaminem z innym I. to naprawde duuuzo mi to da³o
Stary 2012-01-10, 17:03   #148
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 182
GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Egzaminatorzy... Hm. nazwisk wszystkich nie pamiêtam, a te kartki powywala³am juz dawno. Na pewno pierwszy egzamin pan Przemys³aw K., bardzo m³ody, bardzo fajny i bardzo na luzie, niestety nie uratowa³o mnie to, bo przejecha³am podwójn± ci±g³± :P (uwaga na wyprzedzanie rowerzystów!) ale tak ³adnie zakomunikowa³, ¿e nie zda³am, ¿e ¿adnego kwasu nie by³o, facet do rany przy³ó¿.
Drugi egz, go¶æ trochê nerwowy, w ¶rednim wieku, czepia³ siê, ¿e nie wrzucam czwórki jak mog³am. ('tylko tyle biegów ma ten samochód?!') poleg³am znów szybko, znów na wyprzedzaniu rowerzysty tym razem przejecha³am za blisko dziadzia na sk³adaku.
trzeci egzamin - jaki¶ bardzo m³ody kolo, taki grubszy, pulchna kulka. By³ do¶æ mi³y. Razem z nim siedzial na tylnym siedz. kolo który sie uczy³ na egzaminatora. Jechali¶my d³ugo, wszystko wporzo gosc sie nie czepial ale zrobilam dwa bledy ktore wcale nie dotyczyly tego samego, i wcale nie byly jakies istotne, ale on to podciagnal pod jedna kategorie, ze 'blad przy skrecie w lewo' i obla³. a wcale nie musial, ¶winia. wydaje mi sie, ze chcia³ sie popisaæ przed nowym.
Ostatni, zdany egzamin mia³am spoko go¶cia, Piotr A., te¿ m³ody, wygl±da³ trochê jak ten aktor , tylko z lekk± wad± wymowy. By³ super - nic nie komentowa³, nie sapa³ i pozwoli³ robiæ swoje. Tylko jak wyje¿dza³am z podporz±dkowanej i ba³am siê wjechaæ na g³ówn±, bo ci±gle jecha³y samochody, a nie chcia³am ¿eby mi wdepn±³ hamulec i wymuszenie to sta³am i czeka³am, i czeka³am, i czeka³am na pust± drogê... ale jak zobaczy³am jak on siê skuli³, westchn±³ i pokrêci³ g³ow± z politowanem to pomy¶la³am "pi***dolê, jadê!" wdepnê³am gaz i heja. Nic nie powiedzia³ na innym skrzy¿owaniu znów by³o podobnie, wtedy siê odezwa³ ¿e to ju¿ drugi raz taka sytuacja, ¿e nie mogê czekaæ na pust± drogê bo tak nie bêdzie, ¿e mog³am wjechaæ a przeciez nie mam problemu z ruszaniem wiêc on nie rozumie dlaczego tego nie robiê. Wiêc ja znowu gaz i jade, co¶ tam odpowiedzia³am, ¿e to stres i takie tam. Na koniec egzaminu ju¿ siê wyluzowa³, i jak wracali¶my powoli w strone wordu to zacz±³ mnie zagadywaæ, o studia, o pracê... jak rzek³am ¿e archeologia i nurkowanie, to siê zaciekawi³ i zacz±³ pytaæ, czy co¶ ju¿ wykopa³am, albo czy w zimie to nie za zimno na nurkowanie A jak wje¿dza³am do wordu to w ostatniej chwili sobie przypomnialam ze oprócz znaku stop tam jest jeszcze punkt kontrolny i jak w ostatniej chwili wdepnelam hamulec... szarpnê³o, ja patrze na niego, ale nic, zakonczylam egzamin wynikiem pozytywnym.
Z zadañ musia³am zrobiæ du¿o, skrzy¿owania wszelkiego typu, parkowanie równoleg³e, zawracanie ka¿de mo¿liwe - na skrzy¿owaniu równorzêdnym, na ¶wiat³ach ko³o Praktikera i z wykorzystaniem infrastruktury (na 3). Rozpêdziæ do maksymalnej prêdko¶ci dozwolonej i zatrzymaæ w wyznaczonym miejscu (znak robót drogowych) i inne, nie pamiêtam juz
Je¶li chodzi o trasy, niestety nie pamietam ich dokladnie i nazwy ulic tez mi umykaj±, ale ogólnie tak:
pierwsze trzy egzaminy zaczyna³am tak samo: z wordu w prawo i w prawo, na Armi Krajowej i na wiadukcie w prawo, bodaj¿e na Brzeg, w dó³, na krakowsk±, potem chyba w karwiñsk±, tam jest przejazd przez torowisko, trzeba uwa¿aæ. Potem w kierunku Brochowa, na to skrzy¿owanie na górce z trójk±tem trawy w ¶rodku, gdzie siê pierwszeñstwo zmienia. I w tamtych okolicach poleg³am dwa razy na rowerzystach po 10 min egzaminu. Na trzecim egz pojecha³am dalej i kompletnie nie pamiêtam gdzie. Poleg³am na skrzy¿owaniu kamiennej z borowsk± bo tam by³o pozmieniane co¶ zrobili nagle drogê jednokierunkow± ale teraz ju¿ jest normalnie, bo by³am tam te¿ na nast. egz. Ale jak poleg³am to go¶æ zapyta³, cz chce kontynuowaæ egz bez wp³ywu na wynik, i pomy¶la³am 'a co tam, jak juz jestem w samochodzie to sobie poje¿dzê, poæwiczê, niech to 120z³ za egzamin nie przepadnie tak ca³kiem i je¼dzi³±m jeszcze z 20 min
A na ostatnim egzaminie pojecha³am zupe³nie inaczej, z wordu od razu w lewo w strefe, w klimasa i potem chyba na krakowsk±, by³am te¿ w tej strefie miêdzy kamienn± a glinian±, okolice dworca autobusowego, chyba na ¶lê¿nej... ogólnie wszêdzie tam, gdzie na kursie je¼dzi³am 42 min.

A co do babek egzaminatorek - jest ich 4 w naszym wordzie. mam tak± kole¿ankê która zdawa³a 5 razy. I trafia³a na SAME babki. Jedn± przerobi³a si³± rzeczy dwa razy I ostatni, pi±ty egzamin u kogo? u blondyny No i zda³a. Ale faktycznie jest ponoæ ostra i wredna.
Ogólnie ma³e s± szanse trafienia akurat na ni±,bo tych egzaminatorów jest mnóstwo, ale je¶li ju¿ j± zobaczysz to na pewno siê nie za³amuj i nie poddawaj, "no to ju¿ mam pozamiatane" - nie! to takie podej¶cie mo¿e w³a¶nie 'pozamiatac'. trzeba wzi±æ byka za rogi i pokazaæ kto tu rz±dzi
a co zmajstrowa³a¶ na paczkowskiej?

Dziêkujê
dziêki za tak d³ug± odpowied¼!
a ja na paczkowskiej ¼le ominê³am pacho³ek. Bo by³a dziura w jezdni i jak j± ominê³am to za ma³a odleg³o¶æ by³a i przywali³am lusterkiem -.-

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:14   #149
Lemonka04
Raczkowanie

Cytat:
Hehe a na egzaminie w ci±gu ok. 40 min robimy wszystko
Ja jak wzielam sobie 1h przed egzaminem z innym I. to naprawde duuuzo mi to da³o
No dok³adnie i pó³ miasta zje¿d¿amy.. ;p
Stary 2012-01-10, 18:19   #150
Bartessa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 023

witajcie, ja tez robie wlasnie prawko, jestem po pierwszym nieudanym podejsciu do praktycznego...

nastepne za nie cale 2 tygodnie,

wlasnie doczytalam ze odroczono te chore testy do nastepnego roku??
ja robie w kaliszu, u nas kolejki 3 tygodniowe
Bartessa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.