|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zjadłam danio z pół kromki chleba i placki ziemniaczane. A teraz mam ochotę sama nie wiem na co...może pomarańcz, a może ciasto, loda? czekoladke? batona? sama nie wiem. |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
aa to ja miałam na myśli taki stacjonarny, w mieście - mama spędziła tam cały dzień, na wyjazd nie dałaby rady w związku z pracą.
|
|
|
|
#4025 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Roksape też mam jutro wizytę
i czuję, że dzisiejsza noc będzie pod paniką czy wszystko ok... Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli mała przesiedzi troszkę w brzuszku to jest szansa, że może urodzi się w ten sam dzień w ogóle babcia TŻ to niesamowita kobieta i wiele mogłabym o niej opowiadać ![]() A takie meble są u mnie na stancji - wg mnie spoko I w tej wersji co tu jest (może jest jakaś jeszcze inna) to szuflady są głębokie, ale za to szafa nieduża - choć w sam raz do dziecięcego pokoju. Kiedyś w "M jak miłość" widziałam takie same Cytat:
spałam po dwie godziny na dobę! Nie wiem jak ja mogłam funkcjonować... Ostatni miesiąc też był dla mnie ciężki pod tym względem, a teraz jak na razie od nowego roku śpię od 23 do 6 rano bez przerwy, a później jak się uda to jeszcze troszkę "dosypiam" ![]() Cytat:
Gdyby się dostał to wielkie szczęście, bo długo się czeka (zwykle trzeba mieć jakiegoś plecaka tzn. kogoś z wyższą rangą w wojsku, który popcha dalej; bez znajomości ani rusz...), a taki kurs wiąże się z awansem i gwarancją pozostania w wojsku już na stałe (a nie na kontrakty jak do tej pory). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście jak wyjedzie do Poznania to ja jestem zmuszona rzucić studia (zostanie mi ostatni semestr licencjatu), bo sama sobie tu nie dam rady, a nie ma kto mi pomóc. Także życie w nieświadomości...
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobaczę czy coś jest w ofercie u Nas ![]() a jak nie to może te kwiaty i bielizna? |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo - nie jest mega porządna (my już nawet zdążyliśmy trochę zarysowac), ale nawet ładnie się prezentuje ![]() edit..yyy to ja nie wiem czy mówię o tej samej komodzie.. chodzi mi o tę beżową co była w trzecim linku
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-10 o 16:53 |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leukocyty też mam podwyższone, ale tak mam cały czas, z tym ,że te normy u mnie na wyniku są podawane dla człowieka w normalnym stanie fizjologicznym , a w ciązy są troszkę inne. Ja się przyznam,że czasem przed badaniem krwi zjadam suchą kromkę chleba i czy zjem czy nie to wyniki u mnie takie same ( oprócz tego teraz z tymi neutrofilami ) Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-10 o 17:00 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia dzięki za opinię
jeszcze sama pokukam na nie to będę pewna Lena_mi a to chyba o innej ale ta też jest fajna, i jak coś to nad tą też się zastanawiam Dobra dziewczyny, idę się zbierać do tej ikei do później
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
Mi również wilczy apetyt minął.. nawet obiadu już nie kończę całego..
Ja już wizytę mam w piątek.. Nie mogę się doczekać kiedy maleństwo zobaczę ![]() A teraz uciekam napić się mleka i oglądać Dlaczego Ja :d |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do doświadczonych Mamuś
Robiłam dziś prasowanie dzidziowych rzeczy i zastanawiałam się jako to jest..Jak ubieramy dzidzię w ciuszek, który przez cały dzień się nie zabrudzi (jestem optymistką czy rzeczywiście niektórym dzieciom po prostu się nie ulewa? ) to możemy w ten ciuszek jeszcze ubrac następnego dnia (albo po prostu kiedyś tam jeszcze), czy już nadaje się do prania? Bo nie wie czy takie Maleństwo się poci się na tyle by np. pajacyk był nieświeży po całym dniu? Mam nadzieję, że nie są to mega głupie pytania
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-10 o 17:04 |
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytanie o smoczki - czym się różni anatomiczny, od dynamicznego, ortodontycznego, uspokajającego itd.. Tyle tego jest!
![]() Na co się decydujecie? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-10 o 17:12 |
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
One jakością nie powalają ale jak mały podrośnie to pewnie nie raz je maźnie jakąś kredką czy farbką czy łapką od czekolady dlatego nie chcieliśmy wydawać fortuny na nowe mebelki na kilka lat
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo w salonach kosmetycznych najczesciej sa takie oferty ze dzien sie tam spedza na zabiegach pieknosci jednak jak tego nie chcesz to moze jakas pizamka, portfel skorzany, albo bon podarunkowy do jakiegos sklepu np z ubraniami? Cytat:
) to bym ubrala pewnie jeszcze raz ale ze my tych ubranek mamy multum to pewnie sie tak nie zdarzy ![]() co do smoczkow to tez nie mam pojecia, czekam az ktos sie wypowie ![]() O plamienie mam sie nie martwic, prawdopodobnie od wysilku, lezec i odpoczywac, jak sie powtorzy do do gabinetu gina lub szpitala jechac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mamusia emigra ma zakaz dźwigania 6paku wody
|
|
#4038 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
człowieka. Mnie lekarz uświadomił że np. leukocyty są naturalnie wyższe, a taka "anemia" na granicy norm to w ciąży coś czego nie da się uniknąć. W końcu nasza krew jest dla 2 osób.Cytat:
![]() Decyduje się na nie używanie smoczka, zbyt dużo wiem o konsekwencjach ortodontycznych i logopedycznych. I żaden smoczek-nawet jakby nazywał się "kosmiczny" nie zapobiegnie tym skutkom ubocznym. Smoczek to nie jest konieczność, a niestety wiele mam lubi "zatkać" dziecko -żeby było spokojniejsze. Ja tego nie popieram. |
|||
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój TŻ już od 1,5 godz śpi. Biedaczek ostatnio ciągle pracuje więc nie dziwie się że jest wykamany. W ogóle zastanawiam się co mu kupić na urodziny. Ma dopiero 27.02 ale trzeba już mysleć ... macie jakiś pomysł?? Jego pasje to motor i akwarium.
|
|||
|
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Przepraszam,ze tak sie nie odzywam ![]() My po weekendzie wyjazdowym. Odwiedzilismy rodziców i fajnie spedzilismy czas. Stwierdzam jednak,ze na dluzsza mete nie dalabym rady "a moze podluz sobie poduszke pod plecy", "zjadlabys cos/napilabys sie?" jak siedzialam na podlodze to uslyszalam,ze pomoga mi wstac . Kurde przeciez ja nie jestem niepelnosprawna, wiem,ze to z troski....ale juz powoli mi zaczynalo brakowac cierpliwosci. Wiem,ze bardzo sie ciesza...ale no wlasnie wszystko z umiarem. Cytat:
![]() Cytat:
dzis walczylam z biurokracja i stwierdzam,ze niektore przepisy sa poprostu chore. Mieszkanie kupione,a przez braki papierowe nie mozemy sie tam zameldowac Z przyjemnych rzeczy, dostalam info od znajomego,ze czeka na nas kolejna paczka ubran tym razem 3-6m do odkupienia (bralismy od Niego wersje 0-3 po ich synku,super rzeczy w super stanie i dobrej cenie ) plus kolyska http://www.bobowozki.com.pl/product_...b3294cf6631e75 i hustawka http://www.brightstarts.com.pl/index...-bright-starts te dwie rzeczy w sumie za 200zł. Rozwazam sens zakupu tej kolyski,bo w sumie o lezaczku myslalam i tak. Co sądzicie?W miedzy czasie podczytalam troche zaleglosci,ale przyznaje bez bicia,ze nie dam rady nadrobic wszystkiego. Ktoras z Was pytala o te mebelki bellamy. Bede je miala u siebie w mieszkaniu w czwartek, z tego co zrobilam wywiad srodowiskowy to dobra firma i rzeczy sa trwale (te nasze odkupione maja ok 2 lat i wygladaja jak nowe)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oddzwonila do mnie ta moja polozna i powiedziala ze wszystko jest ok i by mi powiedziala gdyby cos bylo nie tak, bo ze hematokryt troche niski, to wiem ze to w ciazy norma prawie, ale te neutrofile mie wystraszyly, bo wiadomo co zrobilam w pierwszej chwili...wujek google i jazda ...i tam sie naczytalam |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4044 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Filip wlasnie wlozyl kredke do kolumny, wcisnal w pol sekundy nie zdazylam go powstrzymac i teraz nie moge wyjac.
Tatus na zakupach w duzym sklepie bo wszystko sie pokonczylo, obiecal malemu ze kupi mu baloniki, ale chyba jak sie dowie co jest w kolumnie, to Filip moze zapomniec o balonikach ![]() Cytat:
A dzieci sa naprawde swietne ![]() Cytat:
Cytat:
A mialam Ci jeszcze powiedziec: I kto tu jest wlochaczem Cytat:
Mała dzis nic nie pisala. Nie bede jej tez meczyc smsami, mysle, ze jak by cos bylo istotnego, to by napisala. Cytat:
Cytat:
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
zjadłam batona Nesquik ale pyszny
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi jutro coś wykombinuje![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glupiam, bo nie chcialo mi sie czekac do jutra az maz kupi i stwierdzilam ze pociagne zgrzewke, zebym nie wyschla jutro bez wody... no i mam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wrzucalam do prania codziennie bo przewaznie cos sie ulalo z dziobka, ale to doslownie minimalnie proszku do prania, bo to nie jakis duzy brud. Cytat:
Anatomiczny to ze niby ma ksztalt zblizony do naturalnego. A ortodontyczny to pewnie taki polecany przez ortodontow ale nie jestem pewna (mysle ze chodzi tu o uzebienie). ![]() ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-10 o 18:04 |
|||
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupię jakiś smoczek, będzie "awaryjnie" czekał, choć nie chcę małej uczyć ciągnięcia dyda.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie 

frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac
ja zjadłam danio z pół kromki chleba i placki ziemniaczane. 

Gdyby się dostał to wielkie szczęście, bo długo się czeka (zwykle trzeba mieć jakiegoś plecaka tzn. kogoś z wyższą rangą w wojsku, który popcha dalej; bez znajomości ani rusz...), a taki kurs wiąże się z awansem i gwarancją pozostania w wojsku już na stałe (a nie na kontrakty jak do tej pory). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście jak wyjedzie do Poznania to ja jestem zmuszona rzucić studia (zostanie mi ostatni semestr licencjatu), bo sama sobie tu nie dam rady, a nie ma kto mi pomóc. Także życie w nieświadomości...

A mamusia emigra ma zakaz dźwigania 6paku wody