Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 16:39   #4021
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a my mamy nie lada dylemat, mąż dostał propozycje pracy w innej firmie za o wiele większe pieniądze niz i swojego szefa ale minusem jest to ze będzie wyjeżdżał w teren czasem nawet na tydzień, teraz jak by przyjął prace przez miesiąc jeździł by codziennie co Ciechanowa a to ponad godzinę drogi od nas. Niby wszystko fajnie większą kasa, samochód i inne bajery ale jakos boje sie rozłąki a tu dziecko w drodze ehh... moze nie potrzebnie sie martwie
no nic dzis będziemy debatować a jutro ma isc na rozmowę i zobaczymy co wyjdzie
dodam ze w nowej pracy mógłby w końcu rozwinąć skrzydła i uczyc sie nowych rzeczy o rozwijac, coz cos za cos
Zawsze są to ciężkie decyzje, mój tż też zmienił pracę niedawno, na lepszą finansowo, ale też ma wyjazdy na parę dni , nawet tydzień, przyzwyczaić się do tego trochę ciężko, ale w tej pracy ma większe szanse na rozwój, awans itd. a w starej dreptał w miejscu , więc uznaliśmy ,że tak będzie lepiej.Do pracy obydwoje normalnie dojeżdżamy 50 km i tu nas męczy to troszkę , bo to jednak daleko i ile kasy rocznie na paliwo idzie to ale za to lepsza praca i tak jak widać nie ma sytuacji z samymi plusami , tak to jest w tym życiu niestety
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Rano mowie do Filipa:
Co wolisz na sniadanko: mleczko czy kanapki.
Mowi: kanapki.
Pytam z czym?
Mowi: z żółtym jajeczkiem

Po obiedzie poszlismy myc rece i buzie.
Umylismy, poszlam do kuchni ogarniac po obiadku, ale slysze, ze cos kombinuje w tej lazience znow.
Mowie: psik mi stad szybciutko, a minke mial podejrzana, a on nie chce wyjsc, wiec pytam: Co masz zamiar tu robic (juz taki tonem z nerwami).
Mowi: kiblować

Mowie Wam, ze czasem nie moge heheh
: hahaha: już się nie mogę doczekać kiedy moja zacznie gadać "po naszemu" bo dużo mówi z takim przejęciem i takie miny robi,że jak się dowiemy o czym to pewnie będziemy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:44   #4022
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja dla odmiany w ogole nie mam apetytu
ja też;/
Stary 2012-01-10, 16:44   #4023
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja wiecznie głodna zjadłabym chipsy, czekoladę, murzynka, raczki i fistaszki, TWIXA frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac żebym jeszcze wiedziała co jak na mój organizm działa ale nie mam jeszcze glukometru jeśc
łooo matko ja zjadłam danio z pół kromki chleba i placki ziemniaczane.
A teraz mam ochotę sama nie wiem na co...może pomarańcz, a może ciasto, loda? czekoladke? batona? sama nie wiem.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:45   #4024
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie o to chodzi. Wyjazd do SPA jest zazwyczaj na jedną, dwie, trzy....noce
i chodzi właśnie o ten nocleg
aa to ja miałam na myśli taki stacjonarny, w mieście - mama spędziła tam cały dzień, na wyjazd nie dałaby rady w związku z pracą.
Stary 2012-01-10, 16:45   #4025
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Roksape też mam jutro wizytę i czuję, że dzisiejsza noc będzie pod paniką czy wszystko ok...

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic

Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!!
Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami.

W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze
Może przejdzie w tydzień a Ty przynajmniej sobie odpoczniesz no i córce przyjemność zrobisz

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
U nas nie ma tradycji dawania imion drugich po rodzicach, ale często się tak robi. Ja mam po mamie a mój brat po tacie. Natomiast Tż ma inne niż jego tata

Dziewczyny my chyba dzisiaj się wybierzemy do ikei i się zastanawiam czy takie rzeczy jak pościele dla dzieci są dobre jakościowo?

I zastanawiam się nad tymi mebelkami do pokoju małej:
link 1
link 2
któraś ma te produkty i może coś o nich powiedzieć? co sądzicie tak wgl? strasznie mi się podobają białe mebelki i tak typuję na nie żeby zakupić, bo nie drogie a fajne
Ja mam drugie imię po babci - mamie ojca, która zmarła jak on miał 12 lat. A córce dajemy po jej prababci (babci TŻ), głównie z szacunku jaki mamy do tej osoby, bardzo dużo nam pomogła i 11 kwietnia kończy 88 lat Jeśli mała przesiedzi troszkę w brzuszku to jest szansa, że może urodzi się w ten sam dzień w ogóle babcia TŻ to niesamowita kobieta i wiele mogłabym o niej opowiadać

A takie meble są u mnie na stancji - wg mnie spoko I w tej wersji co tu jest (może jest jakaś jeszcze inna) to szuflady są głębokie, ale za to szafa nieduża - choć w sam raz do dziecięcego pokoju. Kiedyś w "M jak miłość" widziałam takie same

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No ja problem ze spaniem mam od samego początku ciaży. To był mój pierwszy objaw
Mój też spałam po dwie godziny na dobę! Nie wiem jak ja mogłam funkcjonować... Ostatni miesiąc też był dla mnie ciężki pod tym względem, a teraz jak na razie od nowego roku śpię od 23 do 6 rano bez przerwy, a później jak się uda to jeszcze troszkę "dosypiam"

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiesz... mój mąż obecnie dojeżdża do miejsca pracy prawie 100 km w jedną stronę. I to nie za jakies duze pieniądze. Ale wolimy tak niż gdyby miał siedzieć ciągle w delegacji na drugim końcu kraju i w razie godziny W nie ma jak przyjechać.
Miał od przyszłego tygodnia jechać właśnie w delegacje, ale powiedział jaka jest sytuacja i czekamy na decyzję szefostwa. Czasem lepiej pomęczyć się "bliżej" za mniejsze pieniądze niż mieć związane ręce i nie móc przyjechać do domu w razie, jakbym potrzebowała pomocy
Bo różne rzeczy się zdarzają. Jak zaczęłoby mi coś dolegać w nocy, to nie mam do kogo dzwonić. Jedynie zostaje mi mama i taksówka.
Ja w Warszawie to jestem zdana praktycznie sama na siebie - mam dwie współlokatorki i pewnie jakbym potrzebowała pomocy to mogę na nie liczyć, ale wiadomo, że obce osoby (mimo, że znamy się dużo czasu) to nie to samo co partner. W sumie to też jestem w niepewnej sytuacji, bo w połowie marca TŻ ma do mnie przyjechać i siedzieć ze mną dwa miesiące (urlop zaległy i za ten rok), ale pojawia się problem, że być może akurat w marcu zostanie wysłany na kurs podoficerski (6 miesięcy w Poznaniu!). Znajduje się na liście i jest szansa, że się dostanie, ale pewności nie ma. Najgorsze, że o tym czy się dostał dowie się na tydzień przed wyjazdem Gdyby się dostał to wielkie szczęście, bo długo się czeka (zwykle trzeba mieć jakiegoś plecaka tzn. kogoś z wyższą rangą w wojsku, który popcha dalej; bez znajomości ani rusz...), a taki kurs wiąże się z awansem i gwarancją pozostania w wojsku już na stałe (a nie na kontrakty jak do tej pory). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście jak wyjedzie do Poznania to ja jestem zmuszona rzucić studia (zostanie mi ostatni semestr licencjatu), bo sama sobie tu nie dam rady, a nie ma kto mi pomóc. Także życie w nieświadomości...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:45   #4026
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nadrobie Was wieczorem, chcialabym tylko zapytac Was o wyniki morfologii, bo odebralam wyniki, na ostatniej wizycie polozna powiedziala ze sa super...glupia krowa jedna, pojechalam dzis do przychodni, bo ona nie mogla na wizycie wydrukowac, a ze jej nie wierze wiec pojechalam i poprosilam o wydrukowanie w recepcji, kobiety zdziwione ze jak to przeciez polozna powinna mi powiedziec jakby bylo cos nie tak.

neutrofile minmalnie powyzej normy mam 7.5 (norma 1.5-7.2) i hematokryt minimalnie ponizej normy, hemoglobina na granicy dolnej, a ta glupia baba mowi ze wszystko ok jest, to najlepiej czekac az anemia bedzie (pewnie juz jest) zanim zapobiegac. martwie sie tymi neutrofilami bo to moze swiadczyc o jakiejs infekcji, dzwonilam do centrum poloznych, ale musialam zostawic wiadomosc bo przeciez nikt nie odbiera. a na dodatek tutaj tej morfologi nie robia na czczo, mowia ze mozna spokojnie zjesc sniadanie.

ma ktoras z Was troszke podwyzszony poziom neutrofili?
Monia, ale w ciazy inaczej troche patrza na te wyniki, granica dolna jest ok. Mysle ze nie powinnas tak sie tym stresowac, a mala anemia w ciazy to tez jeszcze nie tragedia Ja mam lekko za niskie RBC i HCT i lekko zawyzone MCH, lekarz nic mi na to nie przepisal, powiedzial ze ogolne wyniki w normie (polski gin.). W poprzednim tyg.pobierali mi krew w uk, ciekawe co tu powiedza...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:48   #4027
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
aa to ja miałam na myśli taki stacjonarny, w mieście - mama spędziła tam cały dzień, na wyjazd nie dałaby rady w związku z pracą.
Acha no zobaczę czy coś jest w ofercie u Nas
a jak nie to może te kwiaty i bielizna?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 16:50   #4028
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Jolka na pewno

właśnie jak będziemy w ikei to sobie "obmacam" te meble., żeby za płytka komoda nie była, bo w sypialni mamy takie płytkie szuflady w komodach, ze ja włoże dwa swetry grubsze i mam problem z domknięciem jej.
Dokładnie, na jakiś czas by były.
nie taka płytka ta komoda. my już dawno kupiliśmy bo nie mieściliśmy się z ciuchami, a teraz tam trzymam swoje bluzki ,spodnie, bieliznę, i jeszcze dla TŻ troszku miejsca zostało
Wiadomo - nie jest mega porządna (my już nawet zdążyliśmy trochę zarysowac), ale nawet ładnie się prezentuje

edit..yyy to ja nie wiem czy mówię o tej samej komodzie.. chodzi mi o tę beżową co była w trzecim linku

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:53
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:58   #4029
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
nadrobie Was wieczorem, chcialabym tylko zapytac Was o wyniki morfologii, bo odebralam wyniki, na ostatniej wizycie polozna powiedziala ze sa super...glupia krowa jedna, pojechalam dzis do przychodni, bo ona nie mogla na wizycie wydrukowac, a ze jej nie wierze wiec pojechalam i poprosilam o wydrukowanie w recepcji, kobiety zdziwione ze jak to przeciez polozna powinna mi powiedziec jakby bylo cos nie tak.

neutrofile minmalnie powyzej normy mam 7.5 (norma 1.5-7.2) i hematokryt minimalnie ponizej normy, hemoglobina na granicy dolnej, a ta glupia baba mowi ze wszystko ok jest, to najlepiej czekac az anemia bedzie (pewnie juz jest) zanim zapobiegac. martwie sie tymi neutrofilami bo to moze swiadczyc o jakiejs infekcji, dzwonilam do centrum poloznych, ale musialam zostawic wiadomosc bo przeciez nikt nie odbiera. a na dodatek tutaj tej morfologi nie robia na czczo, mowia ze mozna spokojnie zjesc sniadanie.

Ja mam , norma (2--7, ja mam 9, 4) ale nic lekarz mój na to nie powiedział, więc się nie martwię, bo mu ufam,z tym ,że ja jestem na antybiotyku obecnie, więc może nawet gdyby było to od infekcji to to i tak antybiotyk biorę.
Leukocyty też mam podwyższone, ale tak mam cały czas, z tym ,że te normy u mnie na wyniku są podawane dla człowieka w normalnym stanie fizjologicznym , a w ciązy są troszkę inne.

Ja się przyznam,że czasem przed badaniem krwi zjadam suchą kromkę chleba i czy zjem czy nie to wyniki u mnie takie same ( oprócz tego teraz z tymi neutrofilami )

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-10 o 17:00
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:00   #4030
Karo89
Zakorzenienie

Evcia dzięki za opinię jeszcze sama pokukam na nie to będę pewna

Lena_mi a to chyba o innej ale ta też jest fajna, i jak coś to nad tą też się zastanawiam

Dobra dziewczyny, idę się zbierać do tej ikei do później

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:02   #4031
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
ja też;/
Mi również wilczy apetyt minął.. nawet obiadu już nie kończę całego..

Ja już wizytę mam w piątek.. Nie mogę się doczekać kiedy maleństwo zobaczę
A teraz uciekam napić się mleka i oglądać Dlaczego Ja :d

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:03   #4032
lena_mi
Zakorzenienie

Mam pytanko do doświadczonych Mamuś Robiłam dziś prasowanie dzidziowych rzeczy i zastanawiałam się jako to jest..

Jak ubieramy dzidzię w ciuszek, który przez cały dzień się nie zabrudzi (jestem optymistką czy rzeczywiście niektórym dzieciom po prostu się nie ulewa? ) to możemy w ten ciuszek jeszcze ubrac następnego dnia (albo po prostu kiedyś tam jeszcze), czy już nadaje się do prania?
Bo nie wie czy takie Maleństwo się poci się na tyle by np. pajacyk był nieświeży po całym dniu?
Mam nadzieję, że nie są to mega głupie pytania

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-10 o 17:04
Stary 2012-01-10, 17:09   #4033
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Mam pytanko do doświadczonych Mamuś Robiłam dziś prasowanie dzidziowych rzeczy i zastanawiałam się jako to jest..

Jak ubieramy dzidzię w ciuszek, który przez cały dzień się nie zabrudzi (jestem optymistką czy rzeczywiście niektórym dzieciom po prostu się nie ulewa? ) to możemy w ten ciuszek jeszcze ubrac następnego dnia (albo po prostu kiedyś tam jeszcze), czy już nadaje się do prania?
Bo nie wie czy takie Maleństwo się poci się na tyle by np. pajacyk był nieświeży po całym dniu?
to jest dobre pytanie też chciałabym wiedzieć co robicie jak się nie uleje dziecko i ciuszek jest czysty ubieracie na drugi dzień w to samo czy mimo wszystko zmieniacie?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 17:11   #4034
lena_mi
Zakorzenienie

I jeszcze pytanie o smoczki - czym się różni anatomiczny, od dynamicznego, ortodontycznego, uspokajającego itd.. Tyle tego jest!
Na co się decydujecie?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-10 o 17:12
Stary 2012-01-10, 17:11   #4035
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jolka na pewno

właśnie jak będziemy w ikei to sobie "obmacam" te meble., żeby za płytka komoda nie była, bo w sypialni mamy takie płytkie szuflady w komodach, ze ja włoże dwa swetry grubsze i mam problem z domknięciem jej.
Dokładnie, na jakiś czas by były.
ja też mam biale mebelki z ikei do dziecięcego pokoju o taka komoda i z tej serii szafa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159835/
One jakością nie powalają ale jak mały podrośnie to pewnie nie raz je maźnie jakąś kredką czy farbką czy łapką od czekolady dlatego nie chcieliśmy wydawać fortuny na nowe mebelki na kilka lat
Stary 2012-01-10, 17:17   #4036
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

Umylismy, poszlam do kuchni ogarniac po obiadku, ale slysze, ze cos kombinuje w tej lazience znow.
Mowie: psik mi stad szybciutko, a minke mial podejrzana, a on nie chce wyjsc, wiec pytam: Co masz zamiar tu robic (juz taki tonem z nerwami).

on jest niepowtarzalny
Cytat:
nie o to chodzi. Wyjazd do SPA jest zazwyczaj na jedną, dwie, trzy....noce
i chodzi właśnie o ten nocleg
mozecie wykupic jej jakis zabieg kosmetyczny chociaz albo w salonach kosmetycznych najczesciej sa takie oferty ze dzien sie tam spedza na zabiegach pieknosci jednak jak tego nie chcesz to moze jakas pizamka, portfel skorzany, albo bon podarunkowy do jakiegos sklepu np z ubraniami?
Cytat:

Ja co prawda doswiadczona nie jestem, ale powiem szczerze ze majac tylko kilka ubranek, a dziecko by nie zabrudzilo (male dzieci sie nie poca ) to bym ubrala pewnie jeszcze raz ale ze my tych ubranek mamy multum to pewnie sie tak nie zdarzy

co do smoczkow to tez nie mam pojecia, czekam az ktos sie wypowie

O plamienie mam sie nie martwic, prawdopodobnie od wysilku, lezec i odpoczywac, jak sie powtorzy do do gabinetu gina lub szpitala jechac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:19   #4037
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
O plamienie mam sie nie martwic, prawdopodobnie od wysilku, lezec i odpoczywac, jak sie powtorzy do do gabinetu gina lub szpitala jechac
No to żeby się nie powtórzyło!!! A mamusia emigra ma zakaz dźwigania 6paku wody
Stary 2012-01-10, 17:22   #4038
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
u mnie identycznie taka kawa z mlekiem na papierze i na wkladce, fakt faktem ze mialam 2 dni nerwowe bardzo bo w niedziele kłóciłam sie mężem a wczoraj maż pokłócił sie ze swoim ojcem u nas w domu niby nic mi do tego ale stres byl
mam nadzieje ze przejdzie nam i to nic poważnego
Ja wiem jedno-żadnego plamienia czy krwawienia w ciąży bym nie lekceważyła. Stres nie może wywołać krwawienia z dróg rodnych.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja mam , norma (2--7, ja mam 9, 4) ale nic lekarz mój na to nie powiedział, więc się nie martwię, bo mu ufam,z tym ,że ja jestem na antybiotyku obecnie, więc może nawet gdyby było to od infekcji to to i tak antybiotyk biorę.
Leukocyty też mam podwyższone, ale tak mam cały czas, z tym ,że te normy u mnie na wyniku są podawane dla człowieka w normalnym stanie fizjologicznym , a w ciązy są troszkę inne.
dokładnie, nomy dla kobiet ciężarne są inne niż dla "normalnego" człowieka. Mnie lekarz uświadomił że np. leukocyty są naturalnie wyższe, a taka "anemia" na granicy norm to w ciąży coś czego nie da się uniknąć. W końcu nasza krew jest dla 2 osób.

Cytat:

Oj to chyba musiałby być cud żeby przy ponad 10 kupkach dziennie u niemowlaka żadna z nich nie ubrudziła ubranka, już nie mówiąc o ulewaniu i ślinieniu się. Długi czas byłam nianią u niemowlaka i dziennie to 3, 4 komplety ubranek szły-albo bodziaków. Raczej wszystko do prania.Po 4 miesiącu dochodzą jeszcze marchewki itp. i to dopiero są jazdy na ubrankach

Cytat:
I jeszcze pytanie o smoczki - czym się różni anatomiczny, od dynamicznego, ortodontycznego, uspokajającego itd.. Tyle tego jest!
Na co się decydujecie?
Decyduje się na nie używanie smoczka, zbyt dużo wiem o konsekwencjach ortodontycznych i logopedycznych. I żaden smoczek-nawet jakby nazywał się "kosmiczny" nie zapobiegnie tym skutkom ubocznym. Smoczek to nie jest konieczność, a niestety wiele mam lubi "zatkać" dziecko -żeby było spokojniejsze. Ja tego nie popieram.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:22   #4039
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
O wlasnie!
Syrop z cebuli! Wiem ze bylo o nim duzo pisane ale nie pamietam
Napiszcie prosze jeszcze raz to sobie zrobie i bedziemy z adasiem pic
A powiedzcie psikal sobie ktos otrivinem w ciazy? Bo lekarka wczoraj powiedziala ze jesli mam tak zatkany nos ze spac nie moge to do 5 dni moglabym sobie psikac, i teraz mam dylemat bo niby nie wolno!
A mnie sol morska na zatkany nos nie pomaga niestety

Emigra, trzymam kciuki zeby bylo to niegrozne!
Ja kroję cebulę daję to słoiczka, zasypuję cukrem, zakręcam i odstawiam na kilka godzin aby sok puścił

Cytat:
ostatnio cały czas jestem głodna to jakaś masakra mogłabym co chwile coś jeść albo podjadać.

unikam dużych posiłków bo jak zjem coś takiego to zdycham cały dzień i wtedy nic więcej nie mogę zjeść
Ja mam tak że rano mogę nie jeść , ale tak od godz. 17 ciągle bym coś jadła. Mam wtedy wilczy głód.

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

: hahaha:

Mój TŻ już od 1,5 godz śpi. Biedaczek ostatnio ciągle pracuje więc nie dziwie się że jest wykamany.
W ogóle zastanawiam się co mu kupić na urodziny. Ma dopiero 27.02 ale trzeba już mysleć ... macie jakiś pomysł?? Jego pasje to motor i akwarium.
Stary 2012-01-10, 17:24   #4040
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się przyznam,że czasem przed badaniem krwi zjadam suchą kromkę chleba i czy zjem czy nie to wyniki u mnie takie same ( oprócz tego teraz z tymi neutrofilami )
Dzieki konia

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:26   #4041
Mravka
Zadomowienie

Witajcie!
Przepraszam,ze tak sie nie odzywam
My po weekendzie wyjazdowym. Odwiedzilismy rodziców i fajnie spedzilismy czas. Stwierdzam jednak,ze na dluzsza mete nie dalabym rady "a moze podluz sobie poduszke pod plecy", "zjadlabys cos/napilabys sie?" jak siedzialam na podlodze to uslyszalam,ze pomoga mi wstac . Kurde przeciez ja nie jestem niepelnosprawna, wiem,ze to z troski....ale juz powoli mi zaczynalo brakowac cierpliwosci. Wiem,ze bardzo sie ciesza...ale no wlasnie wszystko z umiarem.

Cytat:
Rano mowie do Filipa:
Pytam z czym?

: hahaha: no to sie poplulam herbata

Cytat:
łooo matko ja zjadłam danio z pół kromki chleba i placki ziemniaczane.
A teraz mam ochotę sama nie wiem na co...może pomarańcz, a może ciasto, loda? czekoladke? batona? sama nie wiem.
...no ladnie narobilas mi ochoty na placki;] a dwa dni temu tez wciagalam.

dzis walczylam z biurokracja i stwierdzam,ze niektore przepisy sa poprostu chore. Mieszkanie kupione,a przez braki papierowe nie mozemy sie tam zameldowac co za paranoja. Zaraz sie okarze, ze mimo iz wczoraj wymeldowalam sie na Ślasku to za chwile bede musiala tam wrocic i sie znowu zameldowac. Osłabia mnie to poprostu.

Z przyjemnych rzeczy, dostalam info od znajomego,ze czeka na nas kolejna paczka ubran tym razem 3-6m do odkupienia (bralismy od Niego wersje 0-3 po ich synku,super rzeczy w super stanie i dobrej cenie) plus kolyska http://www.bobowozki.com.pl/product_...b3294cf6631e75 i hustawka http://www.brightstarts.com.pl/index...-bright-starts te dwie rzeczy w sumie za 200zł. Rozwazam sens zakupu tej kolyski,bo w sumie o lezaczku myslalam i tak. Co sądzicie?

W miedzy czasie podczytalam troche zaleglosci,ale przyznaje bez bicia,ze nie dam rady nadrobic wszystkiego. Ktoras z Was pytala o te mebelki bellamy. Bede je miala u siebie w mieszkaniu w czwartek, z tego co zrobilam wywiad srodowiskowy to dobra firma i rzeczy sa trwale (te nasze odkupione maja ok 2 lat i wygladaja jak nowe)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:27   #4042
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Monia, ale w ciazy inaczej troche patrza na te wyniki, granica dolna jest ok. Mysle ze nie powinnas tak sie tym stresowac, a mala anemia w ciazy to tez jeszcze nie tragedia Ja mam lekko za niskie RBC i HCT i lekko zawyzone MCH, lekarz nic mi na to nie przepisal, powiedzial ze ogolne wyniki w normie (polski gin.). W poprzednim tyg.pobierali mi krew w uk, ciekawe co tu powiedza...
dzieki rybka

oddzwonila do mnie ta moja polozna i powiedziala ze wszystko jest ok i by mi powiedziala gdyby cos bylo nie tak, bo ze hematokryt troche niski, to wiem ze to w ciazy norma prawie, ale te neutrofile mie wystraszyly, bo wiadomo co zrobilam w pierwszej chwili...wujek google i jazda...i tam sie naczytalam

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:28   #4043
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
on jest niepowtarzalny

mozecie wykupic jej jakis zabieg kosmetyczny chociaz albo w salonach kosmetycznych najczesciej sa takie oferty ze dzien sie tam spedza na zabiegach pieknosci jednak jak tego nie chcesz to moze jakas pizamka, portfel skorzany, albo bon podarunkowy do jakiegos sklepu np z ubraniami?

Ja co prawda doswiadczona nie jestem, ale powiem szczerze ze majac tylko kilka ubranek, a dziecko by nie zabrudzilo (male dzieci sie nie poca ) to bym ubrala pewnie jeszcze raz ale ze my tych ubranek mamy multum to pewnie sie tak nie zdarzy

co do smoczkow to tez nie mam pojecia, czekam az ktos sie wypowie

dobrze,ze wszystko w porzadku...uwazaj na siebie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:30   #4044
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Filip wlasnie wlozyl kredke do kolumny, wcisnal w pol sekundy nie zdazylam go powstrzymac i teraz nie moge wyjac.
Tatus na zakupach w duzym sklepie bo wszystko sie pokonczylo, obiecal malemu ze kupi mu baloniki, ale chyba jak sie dowie co jest w kolumnie, to Filip moze zapomniec o balonikach

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Tak pewnie masz racje 2 ciąża jest jednak trochę inna no i teraz temperatura nie jest wysoka, przez to się mniej męczymy. Bo jak Ty rodziłaś w maju to pewnie już też było ciepło

A Szymon to jest bardzo ładne imię

Takie dzieciaczki to naprawdę są czasem takie, że boki zrywać

Mój ostatnio zgubił smoczki i to dwa na raz! No i oczywiście wieczór wszyscy w domu szukają w każdym kącie gdzie tylko Maciek mógł być. Nawet teść szukał, a mój syn do niego '' dziadzio nie trzeba, poradzę sobie'' Dobrze wie, że sobie poradzi, skoro siedział na podłodzę i się bawił a ja z TŻ w kazdy kąt zaglądaliśmy...
Jak rodzilam byl maj, ale nie bylo jeszcze bardzo cieplo wiec sie nie umeczylam. Wtedy jakos na dworze bylo ok. 14 stopni.
A dzieci sa naprawde swietne
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No dokladnie, jak ma sie predyspozycje to chyba nawet najlepsze kremy moga nie uchronic przed rozstepami. Moja mam mimu kilku ciaz i braku stosowania czegokolwiek nie ma ani jednego, podobnie siostra, choc ona akurat maniaczka kosmetykow. Ja zas stosuje krem na rozstepy raz dziennie i skore mam na brzuchu w idealnym stanie. Jak czuje, ze robi sie sucha to wowczas aplikuje doraznie dodatkowa porcje.

A zylki na nogach takze mi pekaja, podejzewam, ze wiele z tym wspolnego miala moja stojaca praca Plus predyspozycje rodzinne do zylakow...
Moje pierwsze popekane naczynka tez nabylam dzieki mojej chodzacej pracy, nie raz po 12-godz. mam opuchniete kostki i niezly bol nog i stop.;/
Cytat:
Hej, poszłam sobie na niewinną kawusię do koleżanki i tak mi zeszło ,że teraz nie mogę się ogarnąć z tym co napisałyście, no ale to taka kara za zdradę forumowych plot , z drugiej strony wyrwałam nadajnik, a móglby się przydać , no wyjaśniam jeszcze ,że ten włosek to był taki cienutki jak wlosek waty ( jak na nadajnik cienki, ale wiadomo że technika idzie do przodu )żebyście nie myślały że ja z siwym lokiem na czole łażę i tego nie widzę .

Koleżanka jak mnie zobaczyła to mówi, wiesz co wcale nie widzę ,że w ciąży jesteś bo nic tak nie przyciąga wzroku jak cycki muszę sobie chyba foty UU zrobić na pamiątkę no rączki moje ( duże ) wyglądają na nich jak dziecięce .

A mialam Ci jeszcze powiedziec: I kto tu jest wlochaczem
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Zaczelam rano Wam odpisywać, a tu prad wylaczyli... Poszlam wiec z psem na spacer, wracam, a tu domofon nei dziala (brak pradu w calym bloku), niestety nie mialam klucza do drzwi wejsciowych. Po chwili przylecial sasiad z sasiedniego bloku, w takiej samej sytuacji jak ja, biedak w japonkach bez skarpetek bo tylko do kuriera wyszedl
Postalismy jak glupki ze 20 minut, w koncu na sile udao mu sie otworzyc moje drzwi do bloku a jego sasiadka wpuscila. A ja nawet telefonu nie mialam, nauczka na przyszosc nie ruszac tylka bez telefonu
Czy sa jakies nowe wiesci od Malej?

Mała dzis nic nie pisala. Nie bede jej tez meczyc smsami, mysle, ze jak by cos bylo istotnego, to by napisala.
Cytat:
a ja wiecznie głodna zjadłabym chipsy, czekoladę, murzynka, raczki i fistaszki, TWIXA frytki, a tu na cholerny cukier trzeba uważac żebym jeszcze wiedziała co jak na mój organizm działa ale nie mam jeszcze glukometru jeśc

Cytat:

Jaki masz wynik hemoglobiny?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:36   #4045
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam batona Nesquik ale pyszny

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:

no też dobry pomysł dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi jutro coś wykombinuje

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja mam tak że rano mogę nie jeść , ale tak od godz. 17 ciągle bym coś jadła. Mam wtedy wilczy głód.
to ja mam dokładnie tak samo

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 17:40   #4046
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Uff... Proszę uważać na siebie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:43   #4047
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No to żeby się nie powtórzyło!!! A mamusia emigra ma zakaz dźwigania 6paku wody
tak jest !

glupiam, bo nie chcialo mi sie czekac do jutra az maz kupi i stwierdzilam ze pociagne zgrzewke, zebym nie wyschla jutro bez wody... no i mam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:44   #4048
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiscie ze pytanie ni ejest glupie
Ja wrzucalam do prania codziennie bo przewaznie cos sie ulalo z dziobka, ale to doslownie minimalnie proszku do prania, bo to nie jakis duzy brud.
Cytat:
Na co się decydujecie?
Uspokajajacy: czyli ten smoczek ktory sie kupuje zeby dzidzia nie plakala i cichutko byla
Anatomiczny to ze niby ma ksztalt zblizony do naturalnego. A ortodontyczny to pewnie taki polecany przez ortodontow ale nie jestem pewna (mysle ze chodzi tu o uzebienie).
Cytat:
No to dobrze, przynajmniej sie uspokoilas. To ladnie teraz odpoczywaj
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-10 o 18:04
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:46   #4049
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
jejku ja tez mogła bym non stop papac i do tego uważac na to co jem masakra normalnie ale w czwartek już wizyta u diabetologa wtedy będę miała jaśniejsza sytuację jak na razie jak mam na słodkie ochote to szamam rogala albo chałkę staram się jeśc co 2, 3 h a teraz własnie gotuje wode na pierogi ruskie bo mi jezyk zaraz do dupy ucieknie takiego mam smaka ale fakt faktem non stop ssanie w żołądku
A ja przez te moje chorobska totalnie stracilam apetyt, w zeszlym tygodniu w poniedzialek mialamjuz dokladnie 10 kg na plusie a wczoraj -1,3 kg, czyli 8,7 na plusie, niby dobrze ale spadek wagi tez martwi!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:46   #4050
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Karolca a pijesz tą melisę taką do parzenia czy w formie herbaty gotowej z melisą?
taką do zaparzania. ale już nie stosuję.

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja w Warszawie to jestem zdana praktycznie sama na siebie - mam dwie współlokatorki i pewnie jakbym potrzebowała pomocy to mogę na nie liczyć, ale wiadomo, że obce osoby (mimo, że znamy się dużo czasu) to nie to samo co partner. W sumie to też jestem w niepewnej sytuacji, bo w połowie marca TŻ ma do mnie przyjechać i siedzieć ze mną dwa miesiące (urlop zaległy i za ten rok), ale pojawia się problem, że być może akurat w marcu zostanie wysłany na kurs podoficerski (6 miesięcy w Poznaniu!). Znajduje się na liście i jest szansa, że się dostanie, ale pewności nie ma. Najgorsze, że o tym czy się dostał dowie się na tydzień przed wyjazdem Gdyby się dostał to wielkie szczęście, bo długo się czeka (zwykle trzeba mieć jakiegoś plecaka tzn. kogoś z wyższą rangą w wojsku, który popcha dalej; bez znajomości ani rusz...), a taki kurs wiąże się z awansem i gwarancją pozostania w wojsku już na stałe (a nie na kontrakty jak do tej pory). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście jak wyjedzie do Poznania to ja jestem zmuszona rzucić studia (zostanie mi ostatni semestr licencjatu), bo sama sobie tu nie dam rady, a nie ma kto mi pomóc. Także życie w nieświadomości...
A nie możesz wziąć dziekanki?

Cytat:
Na co się decydujecie?
Ja kupię jakiś smoczek, będzie "awaryjnie" czekał, choć nie chcę małej uczyć ciągnięcia dyda.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości