Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 17:45   #271
Ekstazaa
Rozeznanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

hipsterzy! w sumie pseudo,bo moda na to jest. chodzą w łaszkach i szmatkach przy okazji przywdziewając do tego jakieś z dupy akcesoria,żeby nie było zbyt mainstreamowo. no po prostu kocham to.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:48   #272
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezgustu Pokaż wiadomość
Gdybym chciała obsmarowywać stylizacje na innych blogach, to bym nie nadążała z pisaniem notek :P
Staram się ( chociaż nie zawsze mi to pewnie wychodzi) jednak nie obśmiewać konkretnych innych ludzi (chociaż to w sumie obśmiewanie ich ubrań, a nie ich by było), bo tak samo każdy może obśmiać mnie. Z resztą pare komentarzy na ten temat jaka to nudna jestem i że nie znam się na modzie, bo nie rozumiem kolorowych ludzi przeczytałam. Na modzie się nie znam to prawda zawsze to podkreślam, bo ja nam trzech na krzyż projektantów nawet.
Te dwa blogi kilka osób już wrzucało do mnie na tablice, ale jakoś...bardziej mi ich szkoda niż mam ochotę jej powyzywać od źle ubranych.
Bloga teraz może mieć każdy, a ja i tak stąpam po śliskim gruncie negowania lansowanych przez wiele osób trendów. Przez to nigdy pewnie nie będę należeć do grupy zarabiających bloggerów
Trochę się zaplątałam w tej odpowiedzi Mam nadzieję, że coś zrozumiałyście

Chociaż z drugiej strony - jeżeli ktoś zakłada bloga, to powinien przygotować się na to, że ktoś może go skrytykować. Tak sobie myślę - z komentowaniem ubrań gwiazd nie mam problemu bo są one publiczne...stylizacje na blogach też są publiczne...:/
Od kilku dni planuję napisać post o tym, że NIKT nie chodzi w litach. Pojawiają się regualrnie na blogach od paru miesięcy, a nikt, nik, nikt w nich nie chodzi. Zamiast nich cala ulica chodzi w tych butach z pseudo futerkiem. Ale tez nie wiem jak sie za ten post zabrac, zeby nie przejechac po bloggerkach za bardzo

nie martw się, jeszcze będziesz zarabiać na swoim blogu jak Kasia
to idę ci poklikać na reklamy (jeśli masz), żeby ci nie było smutno

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:57   #273
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
ale mam coś z C&A

a Kamila, to nawet wywiadów udziela
http://trendhunt.pl/2012/01/kamila-z...wiec-wrocilam/
Cytat:
A mi się ten zestaw u kasi nie podoba - za dużo szczescia na raz. Albo ta spódnica, albo bluzka, albo te wycięte plecy albo rajstopy...a ten płaszcz kompletnie do tego nie pasuje. Jedyne, co mi sie podoba to figua
cudne sa te rajty. kupilam sobie takie na sylwka
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:59   #274
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się ten zestaw u kasi nie podoba - za dużo szczescia na raz. Albo ta spódnica, albo bluzka, albo te wycięte plecy albo rajstopy...a ten płaszcz kompletnie do tego nie pasuje. Jedyne, co mi sie podoba to figua
Mam to samo odczucie. Jak już to bym ją widziała w zwykłym beżowym płaszczyku - ale ja też z tych co to się na modzie nie znają.

A co do dyskusji o tym ile to blogerki inkasują to zastanawiam się czy to one czy właściciel serwera.... i coś mi świta, że właściciel serwera, co nie zmienia faktu, że mogą mieć %.

Co do zdjęć, to też mnie to zastanawiało jakimi one je robią. Mi się nigdy takich zdjęć jak u co niektórych szafiarek nie udało zrobić.... Teraz już wszystko jasne...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:07   #275
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Mam to samo odczucie. Jak już to bym ją widziała w zwykłym beżowym płaszczyku - ale ja też z tych co to się na modzie nie znają.

A co do dyskusji o tym ile to blogerki inkasują to zastanawiam się czy to one czy właściciel serwera.... i coś mi świta, że właściciel serwera, co nie zmienia faktu, że mogą mieć %.

Co do zdjęć, to też mnie to zastanawiało jakimi one je robią. Mi się nigdy takich zdjęć jak u co niektórych szafiarek nie udało zrobić.... Teraz już wszystko jasne...
co do Kasi Tusk to ona ma swoją profesjonalną stronę wykupioną, więc wszystko idzie dla niej

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2012-01-10, 18:15   #276
miss kitsch
Zakorzenienie

http://iamemiliaa.blogspot.com/2011/...-swietach.html

Łojezu. Zostałam przerażona.
Stary 2012-01-10, 19:13   #277
bezgustu
Raczkowanie

Cytat:

nie martw się, jeszcze będziesz zarabiać na swoim blogu jak Kasia
to idę ci poklikać na reklamy (jeśli masz), żeby ci nie było smutno
hahaha, nie mam wywaliłam wszystkie, jakos zadna forma nie dawala mi kokosow, a tylko zaśmiecały bloga.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
co do Kasi Tusk to ona ma swoją profesjonalną stronę wykupioną, więc wszystko idzie dla niej
Ja tez mam serwer wykupiony, bo na nazwe bezgustu.wordpress.com nie moglam juz patrzec to kosztuje rocznie jakieś dosłownie gorsze

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Aaa no i jezeli ktos wykupi reklame AdTaily przez bloga to adtaily zgarnia dla siebie 30% a jak przez ich sklep to 50%, wiec bez sensu tak czy siak.
Stary 2012-01-10, 19:25   #278
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
a Kamila, to nawet wywiadów udziela
http://trendhunt.pl/2012/01/kamila-z...wiec-wrocilam/
Straszne, że w tych czasach sławę zdobywa się poprzez... Nie wiem jak to nazwać, by nie obrazić nikogo
Cytat:
Ta też jest 'niezła'
Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
W tym tygodniu mam "rozwałkę" skumulowaną. Nie wiedziałam, że część szafiarek wybiera się na zdjęcia z dwoma fotografami, pełnym sprzętem, statywami i tymi wielkimi sprzętami do odbijania światła a na wieczór z tymi wielkimi lampami W naszej pięknej stolicy w jednym tygodniu widziałam trzy takie, eh, a ja naiwna zawsze myślałam, że one mają takie zwykłe aparaty jak ja i to ja jestem upośledzona fotograficznie
Stary 2012-01-10, 19:28   #279
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
wierz mi, ja też

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
hahaha, nie mam wywaliłam wszystkie, jakos zadna forma nie dawala mi kokosow, a tylko zaśmiecały bloga.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Ja tez mam serwer wykupiony, bo na nazwe bezgustu.wordpress.com nie moglam juz patrzec to kosztuje rocznie jakieś dosłownie gorsze

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Aaa no i jezeli ktos wykupi reklame AdTaily przez bloga to adtaily zgarnia dla siebie 30% a jak przez ich sklep to 50%, wiec bez sensu tak czy siak.
to zmień podpis

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2012-01-10, 19:29   #280
bezgustu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Straszne, że w tych czasach sławę zdobywa się poprzez... Nie wiem jak to nazwać, by nie obrazić nikogo

Ta też jest 'niezła'

Hahah, a które? No taka prawda w sumie jak chce mieć się dobre zdjęcia. ja robiłam zdjęcia telefonem Ale jak widac na blogu dorawała się do fotografowania mojej osoby Sąsiadka, najpierw zwykłym aparatem tanim z Media Markt, jednak czerwona kiecka to juz efekt znacznie lepszego sprzetu ( przy rownie kiepskiej modelce - o jak ja kiepsko pozuje) i Sąsiadce, ktora klnie ze nie ogarnia tego aparatu. Moja Mama tez zaoferowala robienie mi zdjec

Aaa...podpis...okay, dzieki

Edytowane przez bezgustu
Czas edycji: 2012-01-10 o 19:32
bezgustu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 19:45   #281
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
W tym tygodniu mam "rozwałkę" skumulowaną. Nie wiedziałam, że część szafiarek wybiera się na zdjęcia z dwoma fotografami, pełnym sprzętem, statywami i tymi wielkimi sprzętami do odbijania światła a na wieczór z tymi wielkimi lampami W naszej pięknej stolicy w jednym tygodniu widziałam trzy takie, eh, a ja naiwna zawsze myślałam, że one mają takie zwykłe aparaty jak ja i to ja jestem upośledzona fotograficznie
Ja tam w tym nie widzę niczego rozwalającego, też bym chętnie capnęła jakąś szafiarkę, bo to generuje obustronne korzyści - szafiarka ma fajne zdjęcia, a fotograf modelinę z ciekawymi ciuchami
Stary 2012-01-10, 20:24   #282
foxy123
Zakorzenienie

Przeogromnie sie ciesze,ze KAMILA wrocila Nie wiem czemu, mam do niej ogromny sentyment, jej bloga odwiedzalam codziennie i na pewno nie po to aby sie posmiac. Ona jakos sama soba poprawia mi samopoczucie, naprawde super,ze jest znowu z nami
Stary 2012-01-10, 20:30   #283
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
"- No i gdzie ta wymarzona torebka?"
" Emiliaa: w szafie"
Stary 2012-01-10, 20:33   #284
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja już rzadko wchodzę na blogi szafiarek z prostego powodu-nie ma co tam oglądać. Nienaturalne pozy, reklama na każdym kroku, wyćwiczone miny i pozy, stawanie specjalnie w pozie krzywych nóg-nie tego oczekiwałam od szafiarek. Dla mnie troche te blogi kłócą się z moim przekonaniem o blogach: powinno wiać świeżością, nowymi pomysłami, twórczością, a nie oklepanymi strojami. Kiedyś szukałam tam inspiracji, ale teraz nie ma fajnych blogów. Wolę poczytać sobie jednak blogi o pielęgnacji włosów lub ogólnie blogi o kimś, kto opisuje swoje życie ciekawie.

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-01-10 o 20:34
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 20:43   #285
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
"- No i gdzie ta wymarzona torebka?"
" Emiliaa: w szafie"
Esencja
Stary 2012-01-10, 20:47   #286
emerald_sky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Przeogromnie sie ciesze,ze KAMILA wrocila Nie wiem czemu, mam do niej ogromny sentyment, jej bloga odwiedzalam codziennie i na pewno nie po to aby sie posmiac. Ona jakos sama soba poprawia mi samopoczucie, naprawde super,ze jest znowu z nami
Szczerze mówiąc zdążyła zaimponować mi uporem i trzymaniem się własnego zdania, jakie by ono nie było

Tę Emilię przypominam sobie sprzed kilku lat (chyba?) ze stylio. To jest specyficzna osoba, najprawdopodobniej chora - stąd nagłówek na blogu - imo nie przystoi obśmiewać takich ludzi.

Edytowane przez emerald_sky
Czas edycji: 2012-01-10 o 20:53
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:00   #287
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc zdążyła zaimponować mi uporem i trzymaniem się własnego zdania, jakie by ono nie było
A moim zdaniem to wcale nie zasługuje na podziw.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:18   #288
sillvvia
Zadomowienie

Gdyż bardzo dobrej koleżanki kuzynka jej to robiła ona swoje ma takie co drugie to włos, a reszta pusto dlatego ma takie piękne, gęste włosy bo sztuczne chodzi o gesller

WYMIANKA
sillvvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:49   #289
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Przeogromnie się ciesze,ze KAMILA wrócila Nie wiem czemu, mam do niej ogromny sentyment, jej bloga odwiedzałam codziennie i na pewno nie po to aby się pośmiać. Ona jakoś sama sobą poprawia mi samopoczucie, naprawdę super,ze jest znowu z nami
ja dziś kupiłam zwykłe paluszki w jednej knajpie, kupiłam bo musiałam godzinę gdzieś przeczekać, a tam poza alkoholem nic innego nie było,
kupiłam, 3 zł paczka - jakieś zleżałe, popsute, wilgotne, ohydne
szukam producenta - wyprodukowane w Dębicy

kiedyś Kamila mnie bawiła, próbowałam zrozumieć
- teraz to mnie jajniki bolą
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:08   #290
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Ale ona jest ze Szwecji! Oni dopóki nie ma -10 st chodzą w krótkim rękawku
no, mam coś dla was na potwierdzenie tych słów oglądać !
http://www.youtube.com/watch?v=K3Wjk...ayer_embedded#!

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja rękawy podwijam od zawsze, bo zawsze wszystko było za długie, no i podwinięte jakoś bardziej mi się podobają. Ale na ten pomysł wpadłam dużo wcześniej przed tym, jak światu objawiły to Zara i H&M
ja też zdecydowaną większość sweterków, bluzek i tak dalej mam z rękawami 3/4, a jeśli są długie - podwijam

Cytat:

Wyjątkowo mi się u Kasi podoba COKOLWIEK
A konkretnie ta bluzeczka i rajstopki
http://www.makelifeeasier.pl/moda/stroj-dnia-66/

podoba mi się bluzka, takiej szukam ale bez wycięcia na plecach.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Śliczna dziewczyna! Jak to jest, że za każdym razem jak mi się spodoba jakiś blog to dziewczyna jest ze Szwecji, Finlandi i tych okolic? Petra, Kenzas, Mariannan... Przepiękne dziewczyny
dorzucam Ci kolejny http://lisaplace.devote.se/

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-01-10 o 22:10
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:12   #291
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość

Tę Emilię przypominam sobie sprzed kilku lat (chyba?) ze stylio. To jest specyficzna osoba, najprawdopodobniej chora - stąd nagłówek na blogu - imo nie przystoi obśmiewać takich ludzi.
Skąd masz w ogóle takie informacje? To, że jest specyficzna nie oznacza wcale, że musi być chora.
Stary 2012-01-10, 22:16   #292
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd masz w ogóle takie informacje? To, że jest specyficzna nie oznacza wcale, że musi być chora.
ona jest chora.
Stary 2012-01-10, 22:21   #293
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ona sama o tym wspomniała (na swoim blogu, bądź na poprzednim blogu Kamili).
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:46   #294
lalalabamba
Wtajemniczenie

Czy to nie jest przypadkiem Ta Emilia, która kiedyś próbowała zawojować tutejszą Szafę?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:53   #295
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no, mam coś dla was na potwierdzenie tych słów oglądać !
http://www.youtube.com/watch?v=K3Wjk...ayer_embedded#!
Jak widać głupota nie boli xD
Stary 2012-01-10, 23:13   #296
Konto usunięte

Cytat:
Jak widać głupota nie boli xD
To wcale nie jest głupsze/dziwniejsze od hobby morsów.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:19   #297
klaustynka
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31543622]To wcale nie jest głupsze/dziwniejsze od hobby morsów.[/QUOTE]

Wciąganie czegoś nosem, czy rozbijanie jajka na czole? Według mnie dużo głupsze
Stary 2012-01-10, 23:22   #298
Konto usunięte

Cytat:
Wciąganie czegoś nosem, czy rozbijanie jajka na czole? Według mnie dużo głupsze
Ta część tak, ale odniosłam wrażenie, że ten link został przytoczony w celu pokazania tego taplania w śniegu odnośnie skandynawskiej odporności na zimno.
Stary 2012-01-10, 23:25   #299
Lady in Blue
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31543801]Ta część tak, ale odniosłam wrażenie, że ten link został przytoczony w celu pokazania tego taplania w śniegu odnośnie skandynawskiej odporności na zimno.[/QUOTE]

W Rosji też jest to praktykowane
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:25   #300
klaustynka
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31543801]Ta część tak, ale odniosłam wrażenie, że ten link został przytoczony w celu pokazania tego taplania w śniegu odnośnie skandynawskiej odporności na zimno.[/QUOTE]

Ale ja komentując miałam na myśli cały filmik spoko-luz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości