Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 17:40   #3931
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Lucy zeby przyspieszyc gojenie i zlagodzic bol polecam jak najczestsze polewanie ciepla woda krocze. ja po takim zabiegu osuszam jedynie recznikiem papierowym.
dziękuję

pojechałam dzisiaj do hurtowni, bo chciałam pokupować trochę rzeczy dla Małej i dla mnie do szpitala, a tam wielka
Po inwentaryzacji mają takie braki w asortymencie, że szok. Zerowy wybór smoczków, kolorów prześcieradeł... Ech, straciłam tylko czas. Poza tym ceny powędrowały w górę i powiem Wam, ze to widać :/
Zrobię zakupy na allegro
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:41   #3932
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam u położnej i kurcze... nie jest tak różowo jak myślałam
w związku z tym muszę przyspieszyć wizytę u gina albo chociaż wcisnąć się na 5 minut do gabinetu pomiędzy pacjentkami

Natalia - na naszej porodówce dzisiaj spory ruch i miałam nadzieję, że między innymi Ty tam jesteś nawet słyszałam jakieś odgłosy

Załatwię sprawę z ginem i wracam nadrobić
A co się dzieje?
Dark Lady też mnie strasznie kuło dziś,pewnie szyjka się skraca,albo rozwiera bo ja już na 2 palce mama,a szyjki było 0,5 cm więc pewnie teraz to już jej nie ma
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:42   #3933
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
eliza my jesteśmy jeszcze w szpitalu, dziś już tydzień mija. Filipek ma żółtaczke, dziś miał badania kontrolne, no ale niestety bilirubina wciąż za wysoka i musimy dalej go naświetlać także Emi jeszcze braciszka nie widziała. A mnie się za nią przeokrutnie tęskni
anankee mam nadzieję, że ta żółtaczka szybko odpuści i już niedługo wrócicie z Filipkiem do domu.
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj była wizyta. Pytałam o liście malin i powiedział doktor, że nie wie czy pomogą, ale na pewno nie zaszkodzą, więc dziś kupię jak TŻ wróci, bo sama się boję wyjść, zeby znowu mnie ta rwa kulszowa nie dopadła.
Leukocyty w moczu, stąd tez bakterie, ale mam furagin brać i spoko.

A teraz:
Leżę na leżance bez gaci juz przygotowana do badania dopochwowego. Podchodzi doktor. Paluszki do środka. I głębiej, głębiej. Ja już nie mogę wytrzymać, bo boli jak jasny ciort. Obok leżanki rurki pionowe od ogrzewania. To ja za nie CAP ręką i trzymam i się drę: "O dżizus!" (bo byłam na tyle przytomna, żeby nie krzyknąć kur.wa :/ )
A on się ze mnie śmieje i mówi: "Niech się pani przyzwyczai, bo takie badania na porodówce będą"

Nie wyobrażacie sobie tego. Gdyby ktoś stał obok i by to widział to by się zeszczał normalnie na miejscu!
Borooza wizytę, ale Ty faktycznie jesteś mało wytrzymała na ból.
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej Brzusie i Mamusie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!
Nie mam szans nadrobić zaległych stron... moze jak będzie troszkę czasu to choć troszkę u nas na razie bez zmian, skurcze przepowiadające od 3 dni posiadam dość powiem bolesne... ale po zmianie pozycji czy prysznicu znikają.Ogólnie mała się rusza, kopie, wypycha, leci nam właśnie 35tc a ja bym już chciała być po i mieć ją koło siebie

Traumę przeżyłam w czwartek ostatni... wracałam z małym z przedszkola i jak nigdy wyrwał mi się i przebiegł przez pasy (a tam są takie, że wysepka jest pomiędzy 2 pasami jezdni) ja za nim, patrze jedzie auto i widzę, że nie ma szans się zatrzymać to wyciągnęłam rękę jak najdalej przed siebie żeby choć za kaptur go złapać.... złapałam ale jednocześnie runęłam na ziemię jak długa, padłam na kolana podparłam się rękami..brzuchem dotknęłam dosłownie tylko swojej torebki... ale stres.. tak strasznie bałam się, że coś się stało małej, bo synek widziałam, że upadł obok mnie ale nic mu nie jest bo wstał i płakał, że zrobił ała mamie i dzidziusiowi, posiedziałam na chodniku trochę i jakoś wstałam... oczywiście nikt się nie zatrzymał, nawet facet w aucie który (ten sam który liczyłam, że nie zdąży wyhamować) widział jak się przewracamy , znieczulica na maxa... oczywiście jeszcze z autobusu zadzwoniłam do gina i kazali przyjść, więc popędziłam, choć czułam ruchy małej ale nie mogłam się uspokoi. Gin zbadał, zobaczył zrobili ktg i wszystko ok.. małej nic się nie stało Bogu dzięki!! moje kolano jedynie jest staranowane na maxa, w życiu nie było takie grube i sine - całe! ale nie ważne, nawet jak się od tego woda mi w nim zrobi - nie ważne, ważne, że dzieciom nic nie jest!

Co do wyprawki wszystko już gotowe i naszykowane, czekamy tylko na malutką ja czuję się w miarę ok - jak słoń, brzuch mam ogromny, nogi i dłonie puchną, mała pręży się tak, że nie potrafię się zgiąć i TŻ ubiera mi skarpetki

Mam nadzieję, że urodzi się już niedługo, tzn.. niech skończy się te pełne 37tc i potem to już mogę rodzić a co!

Wrzucam wam do klubu fotki wózeczka naszego i brzuszka
za wyprawkę. Biedna, ale się strachu najadłaś
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:45   #3934
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja w końcu też jadę do Madurowicza. Nie jestem całkowicie przekonana ale jednak. Powiedzcie mi co wiecie o porodzie tam. Czy rodzinny jest płatny w jakiś sposób np. ten fartuszek. Co trzeba mieć, co mąż musi mieć, jak szybko dziecko dają po SN (bo podobno opieka po sn jest tragiczna, za to po cc jest ok).

Do każdego szpitala są jakieś ale, jedni są na tak inni na nie. Poszłabym, jak ty, do Rydygiera, ale ten brak odwiedzin, mnie osobiście przeraża.
Ja do Matki Polski nie chce bo duzzooo osób mówi ze tam fabryka.., chociaż gdybym miała mieć wcześniaka to tylko tam.
Ale ma się urodzic terminowo więc Rydygier.

Cytat:
Cześć

Byłam u położnej i kurcze... nie jest tak różowo jak myślałam
w związku z tym muszę przyspieszyć wizytę u gina albo chociaż wcisnąć się na 5 minut do gabinetu pomiędzy pacjentkami

Natalia - na naszej porodówce dzisiaj spory ruch i miałam nadzieję, że między innymi Ty tam jesteś nawet słyszałam jakieś odgłosy

Załatwię sprawę z ginem i wracam nadrobić
Mam nadzieje że nic poważnego sie nie dzieje

właśnie wypiłam trzy łyki wina i czuje sie pijana... normalnie mroczki i zawroty głowy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:48   #3935
kropeczka1984
Rozeznanie

Pearl, Agatek zapraszam do mnie na hennę Sąsiadka na pewno nie odmówi 2 dodatkowym ciężarnym

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Ładny Czasami jak oglądam Wasze wózeczki, to też bym chciała kupić, ale jak siostra dała, to nie narzekam

Cytat:
A teraz:
Leżę na leżance bez gaci juz przygotowana do badania dopochwowego. Podchodzi doktor. Paluszki do środka. I głębiej, głębiej. Ja już nie mogę wytrzymać, bo boli jak jasny ciort. Obok leżanki rurki pionowe od ogrzewania. To ja za nie CAP ręką i trzymam i się drę: "O dżizus!" (bo byłam na tyle przytomna, żeby nie krzyknąć kur.wa :/ )
A on się ze mnie śmieje i mówi: "Niech się pani przyzwyczai, bo takie badania na porodówce będą"
Oczywiście na początku musiałam zrozumieć, że TERAZ leżysz na tej leżance
Ja się już boję, bo mnie zwykłe badanie boli tak, że wytrzymać nie mogę Dobrze, że będę po lewatywie, bo chyba bym z bólu się posr...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kochana, po skurczach przepowiadająchc to musiałabym myć głowę codziennie
Ale wiesz co, to nie jest zły pomysł - jak codziennie rano umyję głowę, to potem się nie będę musiała stresować, że mam włosy nie umyte
To jest myśl Codziennie to nie chce mi się myć, ale wolę to zrobić na spokojnie Tylko jeszcze nie w tym tygodniu, bo szampon mi się kończy a dopiero w przyszłym tygodniu wybiorę się na większe zakupy No ale jeszcze miesiąc do porodu więc luzik

MartuNiunia87 uważaj na siebie. Dobrze, że nic złego się nie stało całej waszej trójeczce. Aż mi się przypomniało jak przechodziłam z moją siostrzenicą przez pasy latem. Też była taka wysepka. Miałam dwójkę dzieci do pilnowania z nią i powiedziałam, żeby czekały ze mną, dodatkowo obie miały rowerki i je też trzeba było przytrzymać. Czekamy aż samochody przejadą a tu mała wychodzi na jezdnię! Mało zawału nie dostałam! Kierowca się zatrzymał i jeszcze trąbił na innego, który miał wszystko w d...! To było straszne! To tylko dowodzi, że przy dzieciach trzeba mieć oczy naokoło głowy.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Cos sasiedzi a dolu zaczynaja byc upierdliwi,mieszka tam jakas para ona nimfomanka bzykaja sie po 4 razy na dzien przy czym ona piszczy jakby ja ze skory obdzierali spac nie idzie,ostatnio wlaczylam Prodigy na caly glos i wyszlam na pol godziny z domu bo nie chcialam malego stresowac chalasem.
Tylko czekam az maly bedzie plakal po nocach to jej sie sexu odechce.....
E tam, pewnie jej zazdrościsz Żarcik
A na serio, to jak maluch będzie płakał w nocy, to przynajmniej się zemścisz za swoje nieprzespane noce przez tą nimfomankę

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Zresztą to nieważne, tam na porodówce i tak będziesz miała to głęboko gdzieś jak wyglądasz. Choć muszę się przyznać, że jak tylko odeszły mnie wody to pierwsze co to weszłam do wanny, a następnie złapałam prostownice i wyprostowałam kłaczki. Jeszcze bym pewnie coś popodnosiła i polakierowala, ale mąż mnie opier... bo panikował strasznie nade mną
Koleżanka ostatnio mi opowiadała, że jej znajoma fryzjerka, to na porodówce w skurczach jeszcze sobie włosy tapirowała
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:50   #3936
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A co się dzieje?
Dark Lady też mnie strasznie kuło dziś,pewnie szyjka się skraca,albo rozwiera bo ja już na 2 palce mama,a szyjki było 0,5 cm więc pewnie teraz to już jej nie ma
Tylko żeby się zbytnio nie skracała bo miałam tylko 2 cm a tu jeszcze ponad 6 tygodni do porodu.

Czubasek też tak słyszałam o Matce Polce. Ale tam, gdzieś trzeba urodzić i niech to będzie już ten madurowicz, podobno lekarze nie mają tak zacofanych poglądów jak czasem w ICZMP.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:54   #3937
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nawooooojcccciaaaaaa
Pisz szybko, co tam u Was! Jak sobie radzisz?

Nie musisz juz nadrabiac. Obgadalsmy Cie od gory do dolu i lepiej, zebys nie czytala
a za obgadywanie. U mnie wporządku, maleństwo daje mi tyle szczęścia, że . Radzimy sobie dobrze, aż położna krzyczy na mnie jak przychodzi, że za mało na siebie uważam, ale mnie naprawdę nic nie boli, to chyba nagroda za niezbyt udany poród...
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od lekarza; Dzisiaj mamy 33 tydzień i parę dni i także byłam głęboko badana. Moja pani ginekolog mówiła ,że może być troszkę nieprzyjemne to badanie,ale musi sprawdzić ręcznie szyjkę . Czułam jakiś dyskomfort ale mnie nie bolało...

Nasz Hubercik jest faktycznie na dole i napiera na szyjkę ,ale wszystko zamknięte i trzyma dobrze.
Waży ok. 2350 i niby tydzień do przodu wg pomiarów.... a brzuszek mam niewielki. Babka do mnie mówi ,że nawet ani grama tłuszczyku nie nazbierałam na brzuchu a 9 kg na plusie.
Brzuszek niewielki, a dziecko swoje ma. Taka moja natura podobno ,że ładnie się wkomponował w środku.

kolejną wizytę mam na 31 stycznia i wtedy mam tez badanie na paciorkowca i podobno od tego czasu będę mogła rodzić...
Anulkaza wizytę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:56   #3938
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Dowód to 30 dni na złożenie wniosku o bezpłatną wymianę, ale prawko to i tak się płaci, więc mała różnica kiedy
tak samo z paszportem - 30 dni, jakas tam niewielka oplata; ponad 30 - oplata 140 zl :/
tak wiec wole zalatwic to od razu,jak mi sie uda zrobic to w urzedzie,gdzie jestem tymczasowo zameldowana, zeby nie musiec jechac na Mazury :/

Dziewczyny, co myslicie o tej narzucie? Znajomi chca nam kupic na parapetowke i wstepnie tztowi sie najbardziej podobala i nie wiem, czy sie zgodzic czy wybrac inna chyba nie jest zla,co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (77,2 KB, 44 załadowań)

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:59   #3939
Dark lady
Zakorzenienie

Pearl całkiem niezła jest

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:03   #3940
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a za obgadywanie. U mnie wporządku, maleństwo daje mi tyle szczęścia, że . Radzimy sobie dobrze, aż położna krzyczy na mnie jak przychodzi, że za mało na siebie uważam, ale mnie naprawdę nic nie boli, to chyba nagroda za niezbyt udany poród...
ojej, meczylas sie bidulko ?
najwazneijsze,ze juz po wszystkim i teraz sie dobrze czujesz
to kiedy zaczynasz spamowac?

no i nie dziwie sie,ze jestes taka szczesliwa
Twoje Malenstwo jest przeslodkie
ciekawe po kim on taki sliczniutki? ...

Stary 2012-01-10, 18:03   #3941
bambusiek
Zakorzenienie

No właśnie niby nic, ale jednak...

Położna mnie obmierzyła tzn. biodra i miednicę i powiedziała, że na 99% nie dam rady urodzić sn jestem za wąska w miednicy (4 cm brakuje mi do normy)
Mówiła, że wg niej b. możliwe jest, że zacznę rodzić naturalnie, a i tak nie dam rady i będą musieli mnie ciąć, więc mam od razu porozmawiać z ginem o cc tymbardziej, że już coś wspominał, że może być ciężko

Kobieta ma 20 lat praktyki, więc raczej wie co mówi, tymbardziej, że mierzyły mnie jeszcze dodatkowo inne położne

No i w razie "w" muszę pilnie uzupełnić jedno badanie, więc jutro idę po skierowanie, a wizytę mam za tydzień...

Ale zważywszy na wczorajszą akcję szpitalną, mogę do niej tak czy siak nie dotrwać

Co gorsza okazało się, że nie mają już nawet umowy z NFZ Kurcze... szkoda, chociaż na tyle dobrze, że to już koniec ciąży i ostatnia wizyta jedynie płatna
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-01-10 o 18:04
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:09   #3942
pearpearl
Wtajemniczenie

DarkLady, ale calkiem niezla na brac, czy calkiem niezla, ale szukac innej?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Uuuu, Bambusiek, wspolczuje. Ale Twoj to tez maly klocuszek, a Ty na zdjeciach drobinka, wiec przyznam Ci sie szczerze, ze juz kiedys myslalam o Tobie, ze jak bedziesz miala spora dzidzie, to moze byc ciezko z sn. Poczekaj jednak na wizyte,zeby wiedziec na pewno. Najwazniejsze, zeby Maluch bezpiecznie przyszedl na swiat, a reszta jakos pojdzie

Stary 2012-01-10, 18:15   #3943
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

właśnie wypiłam trzy łyki wina i czuje sie pijana... normalnie mroczki i zawroty głowy
No po takim okresie abstynencji, to nic dziwnego
Ja od samego zapachu chyba bym miała zawroty głowy
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To jest myśl Codziennie to nie chce mi się myć, ale wolę to zrobić na spokojnie Tylko jeszcze nie w tym tygodniu, bo szampon mi się kończy a dopiero w przyszłym tygodniu wybiorę się na większe zakupy No ale jeszcze miesiąc do porodu więc luzik
No a ja chyba muszę już zacząć myć codziennie ....
Cytat:

Dziewczyny, co myslicie o tej narzucie? Znajomi chca nam kupic na parapetowke i wstepnie tztowi sie najbardziej podobala i nie wiem, czy sie zgodzic czy wybrac inna chyba nie jest zla,co?
Pearl, to zależy czy Wam się podoba (np. kolorystycznie) , pasuje do wystroju, itp.
A co do wymiany dokumentów, to ja 1,5 roku po ślubie ie mam jeszcze wymienionego prawka ani paszportu

Cytat:
No właśnie niby nic, ale jednak...

Położna mnie obmierzyła tzn. biodra i miednicę i powiedziała, że na 99% nie dam rady urodzić sn jestem za wąska w miednicy (4 cm brakuje mi do normy)
Mówiła, że wg niej b. możliwe jest, że zacznę rodzić naturalnie, a i tak nie dam rady i będą musieli mnie ciąć, więc mam od razu porozmawiać z ginem o cc tymbardziej, że już coś wspominał, że może być ciężko

Kobieta ma 20 lat praktyki, więc raczej wie co mówi, tymbardziej, że mierzyły mnie jeszcze dodatkowo inne położne

No i w razie "w" muszę pilnie uzupełnić jedno badanie, więc jutro idę po skierowanie, a wizytę mam za tydzień...

Ale zważywszy na wczorajszą akcję szpitalną, mogę do niej tak czy siak nie dotrwać

Co gorsza okazało się, że nie mają już nawet umowy z NFZ Kurcze... szkoda, chociaż na tyle dobrze, że to już koniec ciąży i ostatnia wizyta jedynie płatna
Ojej, Bambusiek, to mam nadzieję, że zdążysz ze wszystkimi badaniami

Aha, zapomniałam się pożalić
Teść dzwonił dziś do TZta, żeby zapytać "jak tam" (tzn. w domyśle czy już rodzę czy jeszcze nie). Wczoraj teściowa, a przedwczoraj znowu teśc W sobotę nie dzwonili, bo TZ u nich był, to się na miejscu dopytali :/
W.koorwia mnie to ale nie mogę im nic powiedzieć, bo nie dzwonią do mnie tylko do TZta, a TZ im nic nie powie
Ja to bym wyjechała nia nich tak, że hej ....
Powinni dyżury dzwonienia ustalić, np. teściowa rano, teść w południe, siostra wieczorem, a brat przed samą nocą .. żeby czasem nie przegapić czegoś

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-10 o 18:20
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:18   #3944
annyonne
Raczkowanie

Cześć laseczki.

Jakoś ostatnio nie mam ani humoru ani weny do pisania ale wszystko grzecznie czytam Dzisiaj byłam na wizycie u endokrynologa i na szczęście wszystkie badania ok, mam tylko zwiększyć sobie dawkę jodid'u co by maleństwu jodu nie zabrakło.

Z tego co zapamiętałam:

- Laktator mam ręczny z TT. Jak przyszedł to próbowałam przykładać do piersi i kilka kropli siary wyciągnął Zapewne nie było to zbyt inteligentne z mojej strony ale tak jakoś mnie naszło Aha piersi mam małe (przed ciążą 65c obecnie 70c) i jak próbowałam go dopasować to nie było z tym najmniejszych problemów, leżał idealnie.

- Jak odejdą mi wody i/lub dostanę skurczów to i tak planuję zaliczyć prysznic i mycie głowy więc póki co się nie stresuję Ba planuję nawet kąpiel relaksacyjną hihi ciekawe co z tego wyjdzie

- Pearl jeśli nie upłynął termin ważności paszportu to płacisz za niego tylko jakiś % pełnej kwoty obliczony na podstawie właśnie jego ważności, przynajmniej tak było w 2010r. gdy ja mój zmieniałam.

- I jeszcze pytanko: używa któraś z Was Ziajki na rozstępy? Warto? Bo mi kończy się olejek z babydream'a i zastanawiam się czy nie zmienić na coś innego tym bardziej, że wczoraj na mym lewym biodrze zagościły 2 (!) paskudne rozstępy co prawda są malutkie ale i tak doprowadzają mnie do szewskiej pasji ile razy je widzę

- Czubasku ale mi smaka winkiem narobiłaś
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:24   #3945
*Agatek*
Zakorzenienie

Niedawno wróciłam

Oczywiście nie dostałam w aptece czopów na kupala ani soli fizjologicznej bo nie mieli!!!!!!
Jeszcze głupie pytanie aptekarki (a ja ją lubiłam ) "jeszcze pani nie urodziła a już kupuje pani paracetamol w czopkach??" nosz kur.wa mieszkam na wsi i tu nie ma nocnych aptek!!!!! a do torunia o 3 w nocy nie będę wyjeżdżać i szukać jak jakaś poje....na czopków 'w razie czego'!!!! Ale mnie denerwuje takie podejście u ludzi A jak samochód będę miała w naprawie to co, czym pojadę?!! Taksówek też tu nie ma! Wnerwiłam się!!!

Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

Gratulujemy córeczki!!!

lecę nadrabiać...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:27   #3946
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

gratuluję
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:30   #3947
annyonne
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję ogromnie

Pearl tu masz kalkulator opłat paszportowych, za moich czasów go nie było więc nie wiem na ile jest wiarygodny ale może się przyda
http://www.katowice.uw.gov.pl/kalkulator/index.php
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:31   #3948
raqla
Raczkowanie

Cytat:

Brawo! Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej Mamusi i jej Olusi!
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:32   #3949
pearpearl
Wtajemniczenie

Czyli chyba brzydka ta narzuta :/

Annyonne, ziajki nie uzywalam, ale ostatnio spodobal mi sie fissan. Smierdzi niemilosiernie, ale wydaje mi sie, ze bardzo dobrze i na dlugo natluszcza skore. Obecnie (.)(.) i pupe smaruje Dax Perfecta, bo dostalam w prezencie, ale na brzuchol klade fissan, bo Dax Perfecta zaraz "wysycha", a po fissanie jest natluszczenie. Z tym ze powtarzam - smierdzi okropnie.

Do do paszportu, to w urzedzie w moim malym grajdolku babka powiedziala mi, ze mam 30 dni, inaczej bede musiala placic

Agawoo
, o matko. A nie moze tz powiedziec, zeby dali spokoj z tymi telefonami i obiecac, ze zadzwoni do nich, gdyby cos sie zaczelo dziac?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:

Gratulujemy córeczki!!!

dla Mamusi i coreczki

Stary 2012-01-10, 18:45   #3950
elunia25
Raczkowanie

Hej my z Sebą jesteśmy już po pierwszej nocy i nawet nie było tak źle, pomijajac fakt że moj królewicz budzi się ok 3 i do 7 nie chce spać, ale myślę że z czasem mu się to trochę zmieni i bedzie już cała nockę przesypiał

widziałam że pytałyście co na odpażoną pupę, ja w szpitalu używałam Tormentiolu i szczezrze mówiąc jest zaje...., w ciągu jednego dnia pozbylam się odparzenia, teraz tylko po każej zmiaanie pieluszki uzywam alantanu bo tak radziły połozne i widze że pupcia malca jest ok

co do pielegnacji krocza to ja używałam bialego jelenia i tantum rosa, oba przynosily mi wielką ulgę, choć najlepsze jednak jest wwietrzenie krocza czyli jak tylko się da to siedzimy bez majtek

co do porodu to u mnie wszystko trwało 12godz, o 5 rano zaczęły mi odchodzic wody, obudzil mnie nagły ból i się zaczęło do 12 było ok nic mnie nie bolało pojawiło sie 2cm rozwarcie, około godz 13 zaczęły się skurcze krzyżowe najpierw co 15 min a od godz 15 co min. Wtedy podłaczyli mnie pod ktg i obiecali podać znieczulenie jak mnie odłączą, po 30 min okazało się że w ktg skończył się papierwiec leżałam kolejne 30 min zwijajac się z bólu i czekajac na znieczulenie, jednak po tym jak odłaczyli ktg miałam już 8cm rozwarcia i znieczulenia już w takich przypadkach nie podajao godz 16:15 zaczął się już poród i trwał do 17:05 w sumie gdyby nie moja prośba żeby mnie nie nacinali trwaloby to o wiele krócej, ale ja się uparłam że dam rade, jednak nie dałami po tym jak połozna mnie nacieła minutę później usłyszałam płacz mojego synka
ogłonie poród jest do przeżycia, myślałam że będzie gorzej
A obecność Tz na porodówce bezcenna
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:45   #3951
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

GRATULACJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!!!!

Ja wyszłam wczoraj ze szpitala Zaczęłam rodzić w 36 tc ale zatrzymali.... Skurcze co 10 min miałam i rozwarcie. Teraz jestem już w bezpiecznym 37 i wszystko może się zdarzyć. Choć dziś znów kłuje mnie bardzo w kroczu i zastanwiam się, czy przypadkiem rozwarcie się nie powiększa. Ale każą czekać na skurcze regularne a mój gin. jest pod tel w razie co.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:50   #3952
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja do Matki Polski nie chce bo duzzooo osób mówi ze tam fabryka.., chociaż gdybym miała mieć wcześniaka to tylko tam.
Ale ma się urodzic terminowo więc Rydygier.
Dziewczyny a czy w tych szpitalach konieczne jest pojawienie się na IP ze skierowaniem??
Ciężko znaleźć konkretne informacje, co należy zabrać do szpitala, bo np. w przypadku Madurowicza strona internetowa jest beznadziejna, a fotki jak z PRL-u
My w sumie nie mamy pomysłu ani zbytniego wyboru, bo dopiero do Łodzi się przeprowadzamy, nie znamy tych szpitali. Teraz zmieniam lekarza, wybraliśmy akurat takiego gina który w Madurowiczu pracuje, więc chyba na ten szpital się zdecydujemy.

Gratuluję kolejnej mamusi dorodnej córuni!!!!

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:50   #3953
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *agatek* Pokaż wiadomość
dostałam smsa od aga_tki:

"dziś urodziła się (cc) aleksandra ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

gratulujemy córeczki!!!
brawo!! Gratulacje!!!
Stary 2012-01-10, 18:59   #3954
*Agatek*
Zakorzenienie

Gratuluję mamusiom udanych dzisiejszych wizyt

MartuNiunia87
ale historia!!! Dobrze, że wszystko jest ok uff A koleś z samochodu faktycznie znieczulica, że hej niech mu mały nie drgnie przez MIESIĄC!!!!!!!!!!!!

czubasek u mnie też śnieg był z rańca, ale do 13 prawie stopniał cały nie będzie śniegu tej zimy, ojj niee

bambusek a w Twoim szpitalu ojciec może kangurować?? zawsze to lepiej dla dzidziusia...

Boroo a co Ty myślałaś, że na porodówce to sprawdzając co jakiś czas rozwarcie będzie miło i bezboleśnie?? Oni robią to co chwila, już im się 'delikatność' wypaliła...

kropeczka baaa... ciężarnym się nie odmawia!

Pearl bardzo ładna narzuta

Agawoo, ja słyszę przez tel jak teściowa z teściem gada i słyszę: "jeszcze się kula" też mnie to wkur... niemiłosiernie
Cytat:
I mówię coś w stylu: "Panie doktorze, bo Pan to mi nic nie mówi, ale ja jestem za to bardzo wdzięczna, bo wiem, ze Pan wie, że ja wolę duzo rzeczy nie wiedziec i że jestem dzieki temu spokojniejsza"

Cytat:
Skończyłam moje nadrabianie na tym jak Agaton nasiurał na deskę. Lecę podczytać chociaż dzień dzisiejszy
później koleżanka inna jest lepsza ode mnie....
Witamy z powrotem
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Cos sasiedzi a dolu zaczynaja byc upierdliwi,mieszka tam jakas para ona nimfomanka bzykaja sie po 4 razy na dzien przy czym ona piszczy jakby ja ze skory obdzierali spac nie idzie,ostatnio wlaczylam Prodigy na caly glos i wyszlam na pol godziny z domu bo nie chcialam malego stresowac chalasem.
Tylko czekam az maly bedzie plakal po nocach to jej sie sexu odechce.....

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
i na porodówkę :brzyda l:
jaaasne... nie dotrwam... śniło mi się, że urodziłam 14 stycznia i pewnie tak będzie
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
uważaj żeby Cię całej nie wciągnał
takiego grubasa nie da rady wciągnąć
Cytat:
Agatek, coś ty zjadła na noc???
yyyyy... chleb z ogórkiem kiszonym a potem chleb z marmoladą!

Stary 2012-01-10, 19:00   #3955
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu, Bambusiek, wspolczuje. Ale Twoj to tez maly klocuszek, a Ty na zdjeciach drobinka, wiec przyznam Ci sie szczerze, ze juz kiedys myslalam o Tobie, ze jak bedziesz miala spora dzidzie, to moze byc ciezko z sn. Poczekaj jednak na wizyte,zeby wiedziec na pewno. Najwazniejsze, zeby Maluch bezpiecznie przyszedl na swiat, a reszta jakos pojdzie
No właśnie ostatecznie nie będzie aż taki duży...
W biodrach mam 90 cm, więc nie tak mało, ale za to sprzężną zewn. mam 4 cm za małą niż minimalna do porodu

szkoda mi porodu sn, bo chciałam, żeby mąż przy tym był itp.

Cytat:
Ojej, Bambusiek, to mam nadzieję, że zdążysz ze wszystkimi badaniami
Miałam je zrobić po tej wizycie, lekarz sam mówił, co nastepne.

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
- I jeszcze pytanko: używa któraś z Was Ziajki na rozstępy? Warto? Bo mi kończy się olejek z babydream'a i zastanawiam się czy nie zmienić na coś innego tym bardziej, że wczoraj na mym lewym biodrze zagościły 2 (!) paskudne rozstępy co prawda są malutkie ale i tak doprowadzają mnie do szewskiej pasji ile razy je widzę
Ja używam, ale nie wiem jak działa, bo nie mam rozstępów, a smaruję jak mi się przypomni...

Cytat:

Gratulujemy córeczki!!!

Gratulacje
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 19:06   #3956
pearpearl
Wtajemniczenie

Bambusiek, a maz moze kangurowac w Waszym szpitalu?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Pearl bardzo ładna narzuta
ale naprawde czy chcesz byc mila?

Stary 2012-01-10, 19:07   #3957
Oluska1988
Raczkowanie

aga_tka gratulacje Ole fajne dziewczyny

Coś dla fanów MCD:
może być blee

http://www.plotek.pl/plotek/1,111758...cDonald_s.html

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-10 o 19:10
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 19:13   #3958
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej Brzusie i Mamusie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!
Nie mam szans nadrobić zaległych stron... moze jak będzie troszkę czasu to choć troszkę u nas na razie bez zmian, skurcze przepowiadające od 3 dni posiadam dość powiem bolesne... ale po zmianie pozycji czy prysznicu znikają.Ogólnie mała się rusza, kopie, wypycha, leci nam właśnie 35tc a ja bym już chciała być po i mieć ją koło siebie

Traumę przeżyłam w czwartek ostatni... wracałam z małym z przedszkola i jak nigdy wyrwał mi się i przebiegł przez pasy (a tam są takie, że wysepka jest pomiędzy 2 pasami jezdni) ja za nim, patrze jedzie auto i widzę, że nie ma szans się zatrzymać to wyciągnęłam rękę jak najdalej przed siebie żeby choć za kaptur go złapać.... złapałam ale jednocześnie runęłam na ziemię jak długa, padłam na kolana podparłam się rękami..brzuchem dotknęłam dosłownie tylko swojej torebki... ale stres.. tak strasznie bałam się, że coś się stało małej, bo synek widziałam, że upadł obok mnie ale nic mu nie jest bo wstał i płakał, że zrobił ała mamie i dzidziusiowi, posiedziałam na chodniku trochę i jakoś wstałam... oczywiście nikt się nie zatrzymał, nawet facet w aucie który (ten sam który liczyłam, że nie zdąży wyhamować) widział jak się przewracamy , znieczulica na maxa... oczywiście jeszcze z autobusu zadzwoniłam do gina i kazali przyjść, więc popędziłam, choć czułam ruchy małej ale nie mogłam się uspokoi. Gin zbadał, zobaczył zrobili ktg i wszystko ok.. małej nic się nie stało Bogu dzięki!! moje kolano jedynie jest staranowane na maxa, w życiu nie było takie grube i sine - całe! ale nie ważne, nawet jak się od tego woda mi w nim zrobi - nie ważne, ważne, że dzieciom nic nie jest!

Co do wyprawki wszystko już gotowe i naszykowane, czekamy tylko na malutką ja czuję się w miarę ok - jak słoń, brzuch mam ogromny, nogi i dłonie puchną, mała pręży się tak, że nie potrafię się zgiąć i TŻ ubiera mi skarpetki

Mam nadzieję, że urodzi się już niedługo, tzn.. niech skończy się te pełne 37tc i potem to już mogę rodzić a co!

Wrzucam wam do klubu fotki wózeczka naszego i brzuszka
hmmmm ja tam nic nie mówię ale żebyś czasami dziś porodówki nei odwiedziła u mnie się tak skończyło rano wywinełam orła na ośnieżonym chodniku też upadłam na kolano ze miałąm całe stłuczone opuchnięte obolałe a wieczorem odeszły mi wody i wylądowałam na porodówce najgorsze przy porodzie było to ż ejak kazali mi nogi ugiąć i chwycić je rękoma i przyciągnąć do siebie to miałam problem z lewą nogą bo to na nia upadłam i bolała jak cholera ze ani jej nie mogłam dobrze chwycić ani zgiac a co dopieor przyciągnąć do siebie , ból przeokropny , tak więc miej się na baczności teraz
BRAWA DLA KOLEJNYCH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

ahhh teraz doczytałam ze to sie w czwartek stało -matko jak ja czytam musicie wybaczyć ja dziś tak rozbita jestem głowa mnie napitala ostro że nie jarze faktów tż coś do mnei mówi a ja nie kumam o co kaman dobija mnie ta pogoda - ale mimo wszystko tak uważaj żeby coś na dniach sie nie zaczeło bo to różnie bywa u mnie widzisz strach wywołał chyba całą tą reakcje łańcuchową bo przeraziłam sie naprawde mocno jak upadłam
Stary 2012-01-10, 19:18   #3959
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

melduje ze nadal nie urodziłam ;/

na ktg ok! serdusio bije jak trzeba!! skurcze przez ponad 40 min miałam na poziomie 10-20. tylko dwa byly na 70 i jeden koło 50 ;/
w czwartek mam zadzwonic do gina i sie zameldowac czy nadal nic...jak nic to w pt znow KTG....
wyniki na gestoze mam idelane wiec chociaz tyle
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 19:22   #3960
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ale naprawde czy chcesz byc mila?
naprawdę mi się podoba- lubię takie kolorki

Neska, cieszę się, że wyniki ok, a ktg w normie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości