|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Na wieczór koło 21, a następne karmienie jest koło 6 ranoCytat:
Zapomniałam się pochwalić: Nie mamy jednak skazy białkowej!!
|
|
#242 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Piotruś miał dziś drugą szczepionkę. Tylko krzyknął po razie przy obu ukłuciach, a poza tym rozdawał uśmiechy. I dostał buziaka od pielęgniarki. Dzielny był. 7 lutego trzecie szczepienie i przerwa. Spokojnej nocy mamusie i brzdące. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:A co u brzdąca stwierdzili?
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A TU próbka możliwości głosowych Szymka - potrafi tak pół dnia popiskiwać
|
||
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się obcykałam w pierwszej pomocy dla maluszków, mimo wszystko mam wrażenie że w razie niedaj Boże jakiegoś wypadku byłabym sparaliżowana ze strachu. Chociaż na zaksztuszenia reaguje szybko i instynktownie mam nadzieje że nigdy nie będe musiała sprawdzać jak reaguje w innych groźnych sytuacjach.No to chyba i u mnie pora na małe co nieco, przy następnych zakupach kupuje jakieś przepyszne winko bo to co miałam w domu to mi zdarzyły koleżanki wypić przy okazji wizyt Cytat:
![]() dobrej nocki
|
||
|
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ł sie smieje ze jak czesze Mikula to robie mu takie ładne rajeczki na główceCytat:
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie uznałyście że chce iść na całość ![]() test? nie wiem, to chyba tylko moje schizy poza tym do przyszłej środy i tak sie musze do ginka wybrac po recepte, to jak coś to mnie oświeci chyba, co nie? |
|
|
|
|
#248 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej ja już po wizycie, z piersią oki, jest jeszcze grudka, ale już mam nic nie robić z nią, jak to ginka ujęła, po prostu potrzeba czasu
a wogóle zbadała mnie znów, a ja tylko w sumie po receptę przyszłam, nawet nie umówiłam się na wizytę tylko między pacjentkami wpadłam. I nic nie wzięła ode mnie, złota kobieta z niej. za jakieś 2 miesiące mam zrobić usg piersi i przyjść na kontrolęCytat:
mój to ma takie kółko z tyłu wytarte jutro pokażę![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() resztę nadrobię później, ide się wyprysznicować i trochę męża wykorzystać, bo się okres zbliża
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natka Szymon boski! Mały krzykacz ![]() Mati jeszcze nie skrzeczy ani nie piszczy... czekam z utęsknieniem na koniec skoku ![]() Ja 12.01 robiłam sikacza i kreska była widoczna ledwo pod światło, także myślałam, że to tylko moje pragnienie i wybujała wyobraźnia. Jednak 14.01 zrobiłam betę ...i już nie było wątpliwości![]() Ach wspomnienia... ![]() Dziewczyny za szczepienia jutro ![]() My jutro jedziemy na pobieranie krwii i muszę siuśki złapać ![]() http://www.dejna.pl/p457,polish-tap-madl.html rozwaliło mnie to body
|
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
o matko i jak to wytrzymujesz
Cytat:
![]() może się załapiemy znowu na wątek wrzesień-październik super!!! ![]() Cytat:
chyba pora zakupić zatyczki do uszu Cytat:
|
|
#252 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro jakiśdzień szczepień.Cytat:
No z przodu mam krótkie bo te długie wypadły Cytat:
Po pierwsze brawa za podniesienie główki. Ja tam wiedziałam że Marceli to dzielny i silny chlopak i brawa za pępuszek A sisiorek się naprawi Po drugie dziękujemy za kciuki A pot trzecie własnie się zorientowałam, że chcialam Ci cos wcześniej napisać i zapomniałam ![]() Cytat:
Czasem sobie zaspiewa oooooolalalalallaaooooo ale tak jakby w między czasie wzdychal ![]() Cytat:
|
|
#253 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
O jaaacie!!!! Ale czupryna!
![]() A w łóżeczku faktycznie niezłe towarzystwo ma ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ładny wierszyk Ci wyszedł ![]() ![]() klask i: Cytat:
Cytat:
A z tą książką to mnie powaliłaś na kolana ![]() Na Narutowicza jakaś, ale dokładnie to podpytam męża bo to on wszystko załatwiał.A taka standardowa okrągła, chyba średnica 21. Chociaż wczoraj urozmaiciłam i zrobiłam w formie do babki i też fajnie wyszło Cytat:
![]() Malgosia, lulla ![]() My nawet dwa razy- rano i wieczorem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2012-01-10 o 21:44 |
||||||||
|
|
|
#254 | |||
|
Zadomowienie
|
no to wróciłam
Sara śpi od 19.30 ...serial obejrzany no to czas dla siebie ![]() dziś załapałam się na końcówkę wyprzedaży..nie miałam za wiele czasu,ale o 1 sklep zachaczyłam...no i nakupiłam Sarze torbę ciuchów.. ale szkoda mi było nie kupić za takie pieniądze...no i to takie ładne bo już kupuje na 9-12miesięcy ![]() Cytat:
ja dziś sobie kupiłam cisnawą bluzeczkę w mango... więc mam motywacje do tego by schudnąć.. tylko czemu w domu tyle smakołyków moja nie dotrzyma do 21... ehh może jej się to unormuje jak zacznie dostawać coś wiecej na kolacje.. ![]() Cytat:
Cytat:
Lovi smoczek i butelki mam dwie z tego. a do mleka mam tu z tt no już nie pójdziesz skoro deserki je boszzzzz jakie On ma włosy!!! szok normalnie! dałby trochę a na pierwszym zdjęciu tak zabunkrowany,że się zastanawiałam -gdzie jest Stefan ![]() no..idę dalej nadrabiać
|
|
#255 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaa Asia miałam Ci pisac że ciocia Gosia jest dumna z dzielnego Marcelego że tak pieknie zniosl szczepienie
grejt ![]() Cytat:
Cytat:
Obywatel Piszczyk ![]() Cytat:
Cytat:
Z serii odjechane są fajne 'matka-wariatka" ![]() Lece nyny
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 | |||
|
Zakorzenienie
|
no to robi się taki rocky-boy
Cytat:
u nas optymalnie to około godziny po karmieniu Cytat:
szalejesz z zakupami Cytat:
trzymam kciukasy
|
|
#258 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo fajne ja też muszę coś zacząć myśleć...a wogóle...w tamtym roku w dzień babci...powiedzieliśmy o tym,że będziemy mieli dzidziusia... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sara ma podobną hehe Cytat:
a Szymek cuuuuuuddddoooo! piszczy jak Moja Sara ![]() Cytat:
ogólnie bebilon a tutejszy aptamil jej pasują no szaleje... powinnam przystopować..ale to takie słodkie,że nie umiem się powstrzymać.no... a dziś to naprawdę była okazja ..bo w przeliczeniu na Polskie..to za nieco ponad 100zł miałam : kurteczke ciepła,sweterek,sukienkę, spodenki sztruksowe krótkie,4bluzeczki z dł.rękawem, spodnie długie , i w innym sklepie bluzeczke i 2pary legginsów.. więc udany biznes
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia i jak tam wykorzystałas męza
![]() a ja wczoraj dostałam pierwszą@ po porodzie co tam kupie i przydadza sie na potem![]() Małgosia a pytałam sie czy może pytałas sie swojego chirurga o siusiaka, bo ja zainteresowana innymi opiniami bo jak juz słusznie zauważyła Archi to tylko moi lekarze sprawdzaja siusiaka i kazali naciągac) a tak w ogóle to moze jakies spotkanko w nastepnym tyg? ![]() Stokrotka no to ładnei poszalałas-bravo za zakupy ![]() kurde a ja zamiast isc spac jak dziecie śpi to siedze i se zajecia na necie szukam
|
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jeszcze bez @ 2 razy jakby się zaczynała..ale lekkie plamienie i nic dalej...no poszalałam troszkę ![]() nie Ty jedna ja sobie właśnie winka nalałam..więc pewnie nie wytrzymam za długo
|
|
#261 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
![]() Cytat:
![]() ucieło mi post Daniki i Lulki trzymamy mocno ![]() Lulka oby poszło szybko i bezproblemowo a jak nie to powiedz że Ty już ich obgadałaś w necie i ciotki wizażanki przyjadą i im![]() Cytat:
![]() ![]() mój na razie nie, ale czasami sobie krzyczy,albo sie tak żali cudowne![]() Natka to trzymam kciuki, żeby Szymonek jak najdłużej pospał ![]() Cytat:
![]() pięknie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a swoją drogą tak się zastanawiam, jak już się zdecyduje na drugie dziecko to z iloma z Was się spotkam na kolejnym wątku ![]() Asiu mąż wykorzystany, zadowolony ![]() a dziewczynom które mogą pić polecam Redsa żurawinowego pycha
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Martus a ten redss jest mega slodki? czy raczej kwaskowy?ja bym sie skusila tylko wlasnie za slodkiego nie lubie
|
|
|
|
#263 |
|
KWC
|
19natka - hihi, słoodkie
Ulcia - Sinlac z mlekiem to sugestia lekarki. Chodzi o to żeby przemycić go chociaż trochę, Eryk jest wybredny, każdy nowy smak go wnerwia. Aha, wielkie brawa dla Twojego synka, przepięknie zniósł szczepienia. Zuch! |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
A my co? Dalej nie śpimy
![]() Mały już zasypiał, kiedy to tatuś przyszedł z treningu i mi go wybudził
|
|
|
|
#265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się ostatnio dzieje z tym moim synkiem, w dzzien ledwo je, a po nocach po 20min przy piersi. A dziś to już w ogóle mistrzostwo, co go odinstaluje, bo śpi w naajlepsze to się budzi z rykiem i oczywiście tylko pierś go uspokaja. Padam na pysk to mało powiedziane. : -(
---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Piotrkowi też staram się już codziennie coś innego założyć by wykorzystać ciuchy które mamy. I brawa dla Marcelka-widac ma swój plan co i kiedy będzie robil ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My jutro jedziemy na pobieranie krwii i muszę siuśki złapać ![]() http://www.dejna.pl/p457,polish-tap-madl.html rozwaliło mnie to body [/QUOTE]---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- |
|||||
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
Nie no nigdy tu nie wrócę.... 9 stron!!!!!a myślałam że choć raz będę na bieżąco ....
![]() Asik i Monik!!!! macie u matematyczki minusy )Dzień dobry
Edytowane przez pestka78 Czas edycji: 2012-01-11 o 08:10 |
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Archi może skok się zaczął..?A w dzień Piotruś spokojny czy marud? cotka ja bym wymiękła z tym usypianiem nocnym ![]() U nas kilka dni było lepiej przy cycu, dziś w nocy znów krztuszenie się i połykanie powietrza
|
|
|
|
#268 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ach Ci lekarze... ja wczoraj dzwoniłam do pedi umówić się na prywatną wizytę i właśnie pytałam o te badania z krwii to stwierdziła, że na razie nie ma sensu, że mamy przyjść to pogadamy... Stwierdziła, że wysypka na 3 dzień po podaniu mm to raczej nie alergia, bo za późno ![]() Chyba zrobię kolejny test na młodym i na 2 dni przed wizytą wypiję szklankę mleka
|
|
|
|
|
#270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
super....
i chyba ja poprosze o jakies badanie zeby miec pewnosc....Cytat:
..... moja do tego jeszcze skrzeczy ![]() Cytat:
o ja .... odwazna jestes A u nas nici z kleiku.... ani przez smoczek....jak dalam lyzeczka to sie denerwowala ze tak powoli je....albo chyba jeszcze nie jest gotowa ![]() Trzymamy za wszystkie dzisiejsze szczepienia i wizyty---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
wspolczuje Archi czytalam ze maluszki w ciagu dnia mniej jedza bo sa zajete poznawaniem otoczenia i nadrabiaja w nocy.... u mojej sie to sprawdzilo.... Oby szybko u Was minelo i niech maluszek mamusi da sie wyspac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

bo ja jak zwykle zapomniałam! 

klask i:

mam nadzieje że nigdy nie będe musiała sprawdzać jak reaguje w innych groźnych sytuacjach.

chyba pora zakupić zatyczki do uszu 

Albo pomóżcie mi coś ułożyć, bo w necie są albo dla babci albo dla dziadka, a ja bym chciała takie 2 w 1
Ale ładny wierszyk Ci wyszedł 
może skok się zaczął..?