Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 10:21   #4081
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...

mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam jedynie nadzieję, że Was nie wystraszę...
może się oczyszczasz przed porodem? często podobno tak się zaczyna
Stary 2012-01-11, 10:26   #4082
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
gratulacje dla mamus rozpakowanych.meldujemy sie ze szpitalnego lozka jutro na 10 jestesmy szykowani na cc.
To już !

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
gratuluje nowym mamusiom

ja juz sama do siebie nie mam sily.....co za ciąża ze mna zrobila.....
chcialam otworzyc paczke z mrozonymi wazywami i co ?? cala zawartosc wyladowala z szafce ze sztućcami wrrr musialam wszystko myc
a dopiero co mylam na swieta....
za godzine pozniej probowalam sie dobrac do rodzynek w czekoladzie i co?
wszystko rozsypalam po pokoju
czuje sie jakby moje rece nie nalezaly do mnie
Ja znów ciągle czegoś zapominam, gubię.... A to do mnie nie podobne...

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj po wizycie zaczyna mi się skracać już szyjka i lekarz powiedział że już w każdej chwili mam być gotowa a jak się nic nie ruszy to na wizytę w termin porodu mam przyjść i zobaczymy co dalej. A i wynik ze wczorajszego moczu bardzo dobry - brak leukocytów więc wszystko jest ok
Ale Ci fajnie Już na dniach rodzisz....

A ja jeszcze muszę poczekać do końca tego tygodnia bo tż przez najbliższe 3dni ma dużo pracy. Chociaż nie powiem, ta data 13-01- w piątek brzmi dla mnie zachęcająco

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Nie iem czy dobrze zrobiłam ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp
jak sie nie przyjmie to usuniemy najwyzej
A ja dalej nie dopisana do klubu...

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzień dobry!

spać nie mogę zwariuję

i dla kolejnych dzieciaczków na świecie

pear też mnie ominęło, było by 5
Intiuil a dopisałaś mnie do klubu? pisałam do Ciebie wiadomość prv, ale chyba nie widziałaś.

Jak mnie nie chcecie w klubie,to niech mi ktoś chociaż na prv wyśle swój numer tel. żebym miała do kogo napisać w razie porodu.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Przespałam całą nocNawet na siusiu nie wstawałam Ależ bosko!!!
Gratulacje Już niebawem dołączy do niego imienniczka Gabriela
Strasznie podoba mi się imię Gabriela... Ale u mnie dwóch chłopaków

A ja na siusiu wstaję teraz przeciętnie 6-7 razy

Cytat:

Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć.
Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek
Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;(

I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię
Kiszka na maksa :/
Oj Boro, mam nadzieję że to zatrucie

Choć mój organizm od kilku dni się "oczyszcza"....

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...

mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć

może się oczyszczasz przed porodem? często podobno tak się zaczyna
Mój synek miał ważyć ok 3600 gram, a urodził się 3110 gram. U mnie akurat zawyżało USG.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:29   #4083
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam Mamusie

W koncu sie zebralam bo tak tylko podczytywałam ostatnio... Nie wiem co sie dzieje ale mam wyzsze cisnienie tzn 127/83, 130/80 nie wiecej ale an mnie to duzo bo zawsze mialam mniejsze... i kreci mi sie w glowie ciagle i jakos tak dziwnie.... wizyte mam we wtorek a wyniki robie w piatek mam nadzieje ze wszystko bedzie ok...
Cytat:

Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć.
Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek
Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;(

I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię
Kochana wypisz wymaluj moja reakcja na furagin raz bralam i faktycznie mi pomogł ale skutki uboczne nie do wytrzymania nie wiem chyba jestesmy na niego uczulone, podobno o to łatwo... zadzwon do gina zeby dał ci cos innego bo sie wykonczysz mnie te napady drgawek itp braly zawsze na noc

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:32   #4084
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Głowa do góry kochana, jakby się nie potoczyło w poniedziałek będziesz miała synusia W piątek na wizycie zapytaj się go wprost jak będziesz rodzić, przecież musisz wiedzieć wcześniej Albo najlepiej zadzwoń do niego jeszcze dzisiaj i wyjaśnij sprawę
Stary 2012-01-11, 10:47   #4085
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
masakra! współczuje Ci ciekawe od czego to? Może faktycznie coś Ci poprostu zaszkodziło, albo dziecie gdzies tak uciskało Spróbuj coś zjeść, no i przede wszystkim pij dużo!!!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Boroo, współczuję przeżyć Musiałaś sie nieźle wsytraszyć, al e ale może to faktycznie coś od żołądka?
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
jejku boroo tez byłabym przestraszona... i jak tam dzisiaj? może to było gwałtowne oczyszczanie oragnizmuale raczej stawiałabym na jakies zatrucie albo coś nie podpasowało...
Moje kochane! Tak sie Was oczytałam o tym oczyszczaniu przed porodem itd i w sumie przeszło mi to przez myśl, ale te drgawki to nie było to. Trzęsło mną jak galaretą i brzuchem też A ja nie mogłam nic zrobić
Wczoraj chciałam TŻtowi zrobić koktajl na podwieczorek. Banany, kiwi, troszeczkę lodu bakaliowego z Zielonej Budki, odrobina cukru trzcinowego i.... mrożone wiśnie!!! i tak sobie przypominam, że tym najbardziej zwracałam. Więc stawiam na ten koktajl, choć mojemu nic nie było
Zjadłam właśnie dwa tosty z serem żółtym, wzięłam furagin i asmag, popiłam zieloną herbatą, położyłam się i póki co jest ok.
Czeka mnie dziś znowu prasowanie, kuchnię już posprzątałam, może wezmę się za umycie ostatniego okna sprzed świąt jeszcze
Muszę łóżeczko wyczyścić, żeby pościel założyć - choć nadal nie mam materacyka

Z materacykiem to trochę dziwna sprawa, bo niby moja matka się zadeklarowała, że kupi. I wtedy to bez wahania lateksowy bierzemy. Ale z wieloma rzeczami ona tak się już deklarowała i jakbym miała czekać to nie mielibyśmy nic prócz dwóch kocyków dla małego...
Tak więc poczekam jeszcze do jutra popołudnia i jak nie to zamawiam kokos gryka jak większość z Was

Cytat:
Ja się dzisiaj obudziłam rano, żeby zrobić TZtowi śniadanie i jakoś o 6:20 zaczął mnie dziwnie boleć brzuch ...
Najpierw tak jakby po prawej stronie, a potem cały - trochę jak na okres, a trochę inaczej, ale dość mocno ...
Zrobiłam te kanapki i położyłam się z powrotem .... Ciężko mi było usnąć, przed 9-tą się obudziłam, bolało jeszcze, przestawało, znowu bolało ...
Teraz już chwilkę jest lepiej, nie wiem co to było
Skurcze A jak się powtórzy to może faktycznie wanna lub ciepły prysznic i sprawdzićczy przejdzie? Bardzo Cię bolało?

Cytat:
nie mogę spać-położyłam się to mała zaczęła się ruszac kopac itd chyba śniadanie chciała bo teraz spokój.
posprzątam mieszkanie i się biorę za dalsze projekty
Głodzić dzidzi nie wolno
Projektuj, projektuj Renia, bo od nas pewnie jakieś zamówienie też pójdą jak się już wszystkie pobudujemy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:53   #4086
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja znów ciągle czegoś zapominam, gubię.... A to do mnie nie podobne...
a to to juz w ogole porazka,moj mozg jest na wakacjach odkad jestem w ciazy,raz sie wracalam prawie biegiem ze sklepu bo moglabym przysiąc
ze nie wylaczylam palnika z gazem.
Otwarta lodowka albo niewyjete porcje na obiad to norma

A chcialam sie zapytac o rycyne,bo mecze sie okrutnie,wyczytalam,ze jest niewskazana w ciazy.Brac nie brac?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:00   #4087
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Nie przejdzie u nas, bo to 504zł na osobę to jakaś paranoja. Wystarczy, że obie osoby zarabiają najniższe krajowe i już dochód przekroczony, albo nawet jeśli jedna osoba tylko pracuje i ma trochę np 1600zł to też już dochód przy trójce w rodzinie przekroczony, a przecież jak za taką kasę wyżyć?
A ciekawa jestem czy to 504zł to brutto czy netto?
Brutto chyba Do tego potrzeba zaswiadczenia o zarobkach z 2010 czy 2011 roku. U nas to moze przejsc, bo ja nie pracuje a tz w poprzednich latach pracowal rok na umowie a rok na czarno bo jego szef oszczedzal . No i na umowie mial 1200 zl , zeby szef nie placil czegos wiecej czy jakos tak. Wiec jak mozemy to skorzystamy. w koncu w naszym panstwie zawsze narzekaja, ze malo dzieci sie rodzi, ale rodzinnego dla osob biedniejszych jest raptem 60zl czy cos takiego na miesiac i za to utrzymaj brzdaca.

A i co najsmieszniejsze jak przy tym 504 zl przekroczysz np o 50gr to juz tez nie dostajesz nic.

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:02
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:12   #4088
kamciurka
Zakorzenienie

dzień doberek
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
takiego grubasa nie da rady wciągnąć

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Chwalę się moim mężem: uraczył mnie dzisiaj czerwoną różą, tak po prostu
....i czekoladą Milka

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/posciel-3-el-haft-...041308606.html tą beżową wzięłam (w sumie tż decydował, bo ja to pewnie bym różową kupiła)
śliczna lubię takie mało wzorzyste
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahhh a zapomniałam sie pochwalić ze byliśmy dzis z tż w urzędzie po akt urodzenia naszego Michasia i pani odrazu pytała tż czy uznaje to dziecko i daje mu swoje nazwisko tż oczywiście potwierdził i tak Michaś ma już nazwisko taty i meldunek na adres tatusia bo myślałam że będziemy musieli to jeszcze dodatkowo tu na gminie to załatwiać tak wiec tylko nam został pesel do odebrania za 3 tyg i becikowe i to wsio
my w zeszłym tygodniu byliśmy załatwić też właśnie uznanie dziecka, śmieszne to, bo odczytują normalnie oświadczenie, czułam się prawie jak na ślubie mój TZ oczywiście powagi nigdzie nie umie zachować więc było zabawnie
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mam ostatnia sznase na decyzje i takie do wyboru:
od lewej kolejno 1, 2, 3, ...

zaczynamy glosowanie
czas start
2 wybierz Panie
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
chciałam przedstawić Wam Polę - urodziła się 4 stycznia, ma 52 cm i 2770gr Lubi dużo jeść i duuuużo spać. i jest kochanym Aniołkiem - oby jak najpóźniej pokazała rogaty charakterek (bo to przecież Koziorożec).
gratki
Cytat:
gratulacje dla mamus rozpakowanych.meldujemy sie ze szpitalnego lozka jutro na 10 jestesmy szykowani na cc.

Cytat:
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
gratki
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja to samo jeżdżę na nie ważnym prawku. Od ślubu mam złe dane tzn. nazwisko i adres zamieszkania. Jakoś żal mi wydać 90 zł na wymianę i mi nie po drodze do urzędu choć wiem że to nie nieuniknione.
ja to samo, nazwisko inne, adres inny i jeszcze w ciemnych włosach a teraz jestem blond
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

1-I
2 - I I I I I I I
3- I I
4-
5- I I I
6-I I I I I
7 -

tak wiec dwojka wygrywa

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:13   #4089
kamciurka
Zakorzenienie

wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki no myślałam że rozje...(piiiiiiiiiiiiiii ) mnie , biorę tel. dzwonię do kuriera czy mu nic nie zostało, mówię mu o co chodzi a on do mnie, że on nic nie ma i całe szczęście, że jak zadzwonię do hurtowni i powiedzą że wysłali to zrobimy protokoł szkody bo on pamięta ze tylko dwa kartony wnosił , podziękowałam i dzwonię do hurtowni, ale że to godz. 18 już nikogo nie ma. No nic złożyliśmy gondolę, sprawdziliśmy fotelik, wszystko super i mówię dzisiaj rano zadzwonię, ale nie zdążyłam bo o 9 rano już telefon stamtąd, że ktoś dzwonił wczoraj wieczorem, mówię o co kaman, a gość do mnie aaaaaaaaaaaaa no właśnie ja się zastanawiałem co to mi leży na zapleczu, to wina koleżanki, bo nie zapakowała, będe ją musiał obciążyc kosztami kuriera i dziś do pani wysyłam także skończyło się dobrze, ale co się nerwów najadłam to moje
Ogólnie zamówiłam wózek w poniedziałek rano odrazu wysłałam kasę i wczoraj po 12 wózek miałam, co prawda bez spacerówki ale będzie jutro zapewne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9544.jpg (61,4 KB, 66 załadowań)

Niki

Alex
Stary 2012-01-11, 11:15   #4090
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Nie martw się na zapas, bo pomiar z usg - nawet najbardziej precyzyjnego się waha +/- 500g. Więc może u Ciebie będzie niżej. Zreszta nie chcę nic mówić, ale Monika urodziła 4500g chłopa naturalnie i dała radę
Z tego co wiem od znajomych to im się na ogół bardzo rzadko sprawdził pomiar wagi z usg. Głowa do góry
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Kochana wypisz wymaluj moja reakcja na furagin raz bralam i faktycznie mi pomogł ale skutki uboczne nie do wytrzymania nie wiem chyba jestesmy na niego uczulone, podobno o to łatwo... zadzwon do gina zeby dał ci cos innego bo sie wykonczysz mnie te napady drgawek itp braly zawsze na noc
Hmmm.... Ja raz już jeden brałam furagin przez tydzien jakoś i nic mi nie było. Żadnych takich drgawek, wymiotów itp. Wczoraj jedynie az nie wiedziałam co się ze mna dzieje. I dostałam w aptece inny furagin (Teva) niż ten ostatnio, choć farmaceutka zarzekała się, że to jest to samo tylko firma inna. Pierwsze zdjęcie na dole w załączniku to ten wcześniejszy, który brałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg furaginum.jpg (7,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg furagin teva.jpg (7,7 KB, 2 załadowań)

Stary 2012-01-11, 11:21   #4091
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
chciałam przedstawić Wam Polę - urodziła się 4 stycznia, ma 52 cm i 2770gr Lubi dużo jeść i duuuużo spać. i jest kochanym Aniołkiem - oby jak najpóźniej pokazała rogaty charakterek (bo to przecież Koziorożec).
Cesarka była, znieczulenie zzo, w czasie zabiegu wszystko fajnie, pogadałam z lekarzami, ale potem jak znieczulenie puściło nagle to wyłam dosłownie z bólu - tak na głos - przez 5 godzin i to były najgorsze godziny w moim życiu.. mimo że dostałam w sumie 5 kroplówek ze znieczuleniem a dali mi ich tyle chyba po to bym nie wyła, bo leżałam na początku na korytarzu bo tłok na porodówce straszny.. dziennie kilkanaście cesarek i do tego jeszcze dziewczyny z naturalnego porodu
Gratulacje śliczna córcia

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
rozmowa z moim małżem sprzed chwili:
JA: chodz, pokazę Ci dzidziusie na forum
P: (oglada i do brzucha) dzidzius zobacz, koledzy czekają!!! wychodź!!!
JA: musimy się poseksować!
P:jak dzidzius sie urodzi
JA:no własnie, zeby sie szybciej urodził to musimy!
P:a nie! tak to ja się boję!!!!!

wrrrrr

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Co to jest ta sprzężna?
"Sprzężna zewnętrzna -Jest to odległość pmiędzy środkiem górnego brzegu spojenia łonowego a zagłębieniem pomiędzy 3 i 4 kręgiem lędźwiowym znajdującym się na szczycie szpary pośladkowej. Prawidłowy wymiar wynosi 20 cm."
Ja mam 16 cm

Cytat:

Kurcze... ale miałaś nockę mam nadzieję, że już się to nie powtórzy

Cytat:
też wczoraj miałam dołka, że najprawdopodobniej czeka mnie cc
_________________________ ________
Bry

Wczoraj miałam kiepski wieczór przez te informacje nt rodzenia poczytałam trochę i ewidentnie to jest wskazanie na cc

Byłam rano w lumpiku i kupiłam dla małego kurteczkę i spodnie na 62 dla siebie nawet nie szukałam
A poza tym, to jakoś niewyraźnie się czuję - tylko bym spała...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:22   #4092
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Przepraszam, że dopiero dzisiaj ale mam chwilkę więc załączyłam skan "instrukcji oddychania"
Nie ma tu etapu parcia, ale to jest tak jak opisywałam wcześniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oddychanie 001.jpg (184,5 KB, 47 załadowań)
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:22   #4093
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Brutto chyba Do tego potrzeba zaswiadczenia o zarobkach z 2010 czy 2011 roku. U nas to moze przejsc, bo ja nie pracuje a tz w poprzednich latach pracowal rok na umowie a rok na czarno bo jego szef oszczedzal . No i na umowie mial 1200 zl , zeby szef nie placil czegos wiecej czy jakos tak. Wiec jak mozemy to skorzystamy. w koncu w naszym panstwie zawsze narzekaja, ze malo dzieci sie rodzi, ale rodzinnego dla osob biedniejszych jest raptem 60zl czy cos takiego na miesiac i za to utrzymaj brzdaca.

A i co najsmieszniejsze jak przy tym 504 zl przekroczysz np o 50gr to juz tez nie dostajesz nic.
Witamy w Polsce
Pochlastaś się idzie normalnie. Fajnie, że tż miał takiego oszczędnego szefa to sobie możecie teraz zaszaleć
A jest jeszcze jeden tysiąc w takim razie do zgarnięcia. Nie pamiętam jak się nazywa, ale to z urzędu miasta się dostaje. W niektórym województwach są przyznawane. Musisz sprawdzić

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki no myślałam że rozje...(piiiiiiiiiiiiiii ) mnie , biorę tel. dzwonię do kuriera czy mu nic nie zostało, mówię mu o co chodzi a on do mnie, że on nic nie ma i całe szczęście, że jak zadzwonię do hurtowni i powiedzą że wysłali to zrobimy protokoł szkody bo on pamięta ze tylko dwa kartony wnosił , podziękowałam i dzwonię do hurtowni, ale że to godz. 18 już nikogo nie ma. No nic złożyliśmy gondolę, sprawdziliśmy fotelik, wszystko super i mówię dzisiaj rano zadzwonię, ale nie zdążyłam bo o 9 rano już telefon stamtąd, że ktoś dzwonił wczoraj wieczorem, mówię o co kaman, a gość do mnie aaaaaaaaaaaaa no właśnie ja się zastanawiałem co to mi leży na zapleczu, to wina koleżanki, bo nie zapakowała, będe ją musiał obciążyc kosztami kuriera i dziś do pani wysyłam także skończyło się dobrze, ale co się nerwów najadłam to moje
Ogólnie zamówiłam wózek w poniedziałek rano odrazu wysłałam kasę i wczoraj po 12 wózek miałam, co prawda bez spacerówki ale będzie jutro zapewne
To przygodę miałaś nie lada
A cztery kółeczka - jakby to wróbelek Elemelek powiedział - fiu, fiu niezła bryka

Stary 2012-01-11, 11:24   #4094
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

wilgoć w nocy jedna naprawde dużo daje...zaczęłam się zastanawiac nad nawilżaczem powietrza do sypialni -ale jakoś wszędzie słysze że mokry ręcznik jest zdecydowanie lepszy
może ci dzidzia uciskała na coś i dlatego tak bolało?
To chyba raczej nie dzidzia, bo bolało wszędzie i w każdej pozycji Cholera wie co to ...
Cytat:

Ojej, duży chłopczyk ...Dowiedz się koniecznie od lekarza co i jak

Cytat:
Moje kochane! Tak sie Was oczytałam o tym oczyszczaniu przed porodem itd i w sumie przeszło mi to przez myśl, ale te drgawki to nie było to. Trzęsło mną jak galaretą i brzuchem też A ja nie mogłam nic zrobić
Wczoraj chciałam TŻtowi zrobić koktajl na podwieczorek. Banany, kiwi, troszeczkę lodu bakaliowego z Zielonej Budki, odrobina cukru trzcinowego i.... mrożone wiśnie!!! i tak sobie przypominam, że tym najbardziej zwracałam. Więc stawiam na ten koktajl, choć mojemu nic nie było
Zjadłam właśnie dwa tosty z serem żółtym, wzięłam furagin i asmag, popiłam zieloną herbatą, położyłam się i póki co jest ok.
Czeka mnie dziś znowu prasowanie, kuchnię już posprzątałam, może wezmę się za umycie ostatniego okna sprzed świąt jeszcze
Muszę łóżeczko wyczyścić, żeby pościel założyć - choć nadal nie mam materacyka

Z materacykiem to trochę dziwna sprawa, bo niby moja matka się zadeklarowała, że kupi. I wtedy to bez wahania lateksowy bierzemy. Ale z wieloma rzeczami ona tak się już deklarowała i jakbym miała czekać to nie mielibyśmy nic prócz dwóch kocyków dla małego...
Tak więc poczekam jeszcze do jutra popołudnia i jak nie to zamawiam kokos gryka jak większość z Was

Skurcze A jak się powtórzy to może faktycznie wanna lub ciepły prysznic i sprawdzićczy przejdzie? Bardzo Cię bolało?

Głodzić dzidzi nie wolno
Projektuj, projektuj Renia, bo od nas pewnie jakieś zamówienie też pójdą jak się już wszystkie pobudujemy
Boroo, miejmy nadzieję, że to od żołądka ..w sumie to niezły miks wczoraj zrobiłaś

A co do materacyka, to może przypomnij mamie delikatnie, że już byś chciała łóżeczko przygotować i materacyk musiisz jeszcze kupić ....

W sumie też pomyślałam, że to mogą być skurcze, ale z drugiej strony zawsze myślałam, że skurcz to boli - przestaje - boli - przestaje - itd.
A tu bolało ciągle, ale w sumie brzuszek był taki dość napięty
Dość mocno bolało, ale względnie do wytrzymania ..
Myślałam, żeby no-spę wziąć, ale swtierdziłam, że poleżę jeszcze i będę kombinować później... Na razie jest ok, ale głowę umyłam w razie czego

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Sandra, fajnie, że się na to łapiecie, jak jest szansa skorzystać, to jak najbardziej trzeba
Ale to i tak trochę beznadziejnie jest pomyślane, bo na to zazwyczaj łapią się osoby, które tej kasy nie potrzebują (nie mówię o Was, opisałaś swoją sytuację).

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:26   #4095
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Mili w przedszkolu a ja się zabieram za sprzątanie

Boro oby takie coś się nie powtórzyło. współczuję przeżyć
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:27   #4096
bambusiek
Zakorzenienie

Aaaa... pytałam wczoraj co zabrać ze sobą na poród... wychodzi na to, że połowę mojej spakowanej torby no i najlepiej żadnej walizy, torby turystycznej, tylko jak najmniejszą
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-11, 11:27   #4097
*Agatek*
Zakorzenienie

ale mi się smacznie dziś spało

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:32   #4098
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Przepraszam, że dopiero dzisiaj ale mam chwilkę więc załączyłam skan "instrukcji oddychania"
Nie ma tu etapu parcia, ale to jest tak jak opisywałam wcześniej
Dziękujemy
Już przetestowałam, ale nie widzę tego podczas skurczy, bo mi chyba mózg odejmie całkiem i zapomnę
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze... ale miałaś nockę mam nadzieję, że już się to nie powtórzy
_________________________ ________
Wczoraj miałam kiepski wieczór przez te informacje nt rodzenia poczytałam trochę i ewidentnie to jest wskazanie na cc

Byłam rano w lumpiku i kupiłam dla małego kurteczkę i spodnie na 62 dla siebie nawet nie szukałam
A poza tym, to jakoś niewyraźnie się czuję - tylko bym spała...
Dziękuję Też nie chciałabym powtórki.

Zobacz co Ci lekarz powie, może nie będzie jednak cc
Dla siebie poszukasz po porodie jak juz laska będziesz
To idź spać i niech Ci się poprawi

Stary 2012-01-11, 11:33   #4099
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Hmmm.... Ja raz już jeden brałam furagin przez tydzien jakoś i nic mi nie było. Żadnych takich drgawek, wymiotów itp. Wczoraj jedynie az nie wiedziałam co się ze mna dzieje. I dostałam w aptece inny furagin (Teva) niż ten ostatnio, choć farmaceutka zarzekała się, że to jest to samo tylko firma inna. Pierwsze zdjęcie na dole w załączniku to ten wcześniejszy, który brałam.

brałam ten drugi

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:37   #4100
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana będzie dobrze, trzymam kciuki
Cytat:

ja też zawsze ten pierwszy brałam
Cytat:
To przygodę miałaś nie lada
A cztery kółeczka - jakby to wróbelek Elemelek powiedział - fiu, fiu niezła bryka
dzięki no a nerwów się trochę najadłam to fakt

kurde jak odpowiadałam poprzednio to pocytowałam więcej i mi nie cytowało, pamiętam, że cytowałam Boroo odnośnie tego samopoczucia wczorajszego, ze dziwne właśnie te drgawki i odnośnie Bambuśka hehehe nie wiem czy powinnam była to odmienić żebyś się nie martwiła kochana, nawet jeśli trzeba będzie zrobić cc to dobrze, że Cię w ogóle zmierzyli bo jak byś się wymęczyła próbami naturalnego a i tak by się skończyło cc to lepiej jak zrobią odrazu

Niki

Alex
Stary 2012-01-11, 11:39   #4101
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
A co do materacyka, to może przypomnij mamie delikatnie, że już byś chciała łóżeczko przygotować i materacyk musiisz jeszcze kupić ....

W sumie też pomyślałam, że to mogą być skurcze, ale z drugiej strony zawsze myślałam, że skurcz to boli - przestaje - boli - przestaje - itd.
A tu bolało ciągle, ale w sumie brzuszek był taki dość napięty
Dość mocno bolało, ale względnie do wytrzymania ..
Myślałam, żeby no-spę wziąć, ale swtierdziłam, że poleżę jeszcze i będę kombinować później... Na razie jest ok, ale głowę umyłam w razie czego
Jeszcze się nie nauczyłaś, że w ciąży to sformułowanie jest... baaaardzo abstrakcyjnym archaizmem??? I nie ma prawa bytu podczas conajmniej 9 miesięcy życia kobiety?

A mamie nie będę nic przypominać. W sumie jak pomyśli to pomyśli. Przynajmniej później jak przyjdzie w odwiedziny i będzie ktoś jeszcze to nie powie: "A materacyk to ja kupiłam za tyle i tyle", bo ona tak ma po prostu

Stary 2012-01-11, 11:40   #4102
bybella
Wtajemniczenie

hej hej nie nadrabiam, bo nie mam czasu, gratuluje tylko nowym mamuśkom: MissZuzia, likas , aga_tka
muszę się szykować do gina, bo dzwoniłam do niego i kazał mi dzisiaj przyjechać <a wizytę miałam mieć w sobotę> bo brzuch napiernicza mnie mocniej i bez przerw praktycznie i wystraszyłam się trochę, wole sprawdzić o co chodzi. bo się podejrzałam trochę w pipce<> i mam wrażenie, że nigdy mojej szyjki nie widziałam, a teraz ja widzę także trzymać kciuki laseczki!
do tego wczoraj lekarz rodzinny oglądnął moje wyniki i wychodzi na to, ze mam się pilnie zgłosić do endokrynologa, bo mam podejrzenie niedocz. tarczycy echh mówię wam ciągle coś noooo
a wczoraj przyszło moje łóżeczko trzech chłopów nie umiało go złożyć sobie wyobraźcie
a widzę nasza mamuśka Agatek jeszcze se porodu nie wywołała

ok zmykam papa
Stary 2012-01-11, 11:42   #4103
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz co Ci lekarz powie, może nie będzie jednak cc
Dla siebie poszukasz po porodie jak juz laska będziesz
To idź spać i niech Ci się poprawi
Lekarz już wspominał, że b. możliwe jest cc, więc teraz po badaniu położnej to po prostu ma mi ustalić konkrety

Zmykam, bo mąż w domu będę później
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-11, 11:44   #4104
Dark lady
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Nie załamuj się, każdy poród ma swoje plusy i minusy, najważniejsze żeby maluch się urodził cały i zdrowy i tak jak dziewczyny pisały będziesz go już miała w poniedziałek. A my musimy się zastanawiać kiedy, martwić się czy to skurcz czy nie i czy donosimy. Ty masz to za sobą i dzidzia wszystko wynagrodzi, bez względu na rodzaj porodu.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
"Sprzężna zewnętrzna -Jest to odległość pmiędzy środkiem górnego brzegu spojenia łonowego a zagłębieniem pomiędzy 3 i 4 kręgiem lędźwiowym znajdującym się na szczycie szpary pośladkowej. Prawidłowy wymiar wynosi 20 cm."
Ja mam 16 cm
Hmm, ciekawe ile ja mam. Przynajmniej wiesz o tym i lepiej żebyś się nie musiała przez to męczyć na sn, które pewnie i tak by się skończyło cc.

Cytat:

Sandra, fajnie, że się na to łapiecie, jak jest szansa skorzystać, to jak najbardziej trzeba
Ale to i tak trochę beznadziejnie jest pomyślane, bo na to zazwyczaj łapią się osoby, które tej kasy nie potrzebują (nie mówię o Was, opisałaś swoją sytuację).
Hehe, takie przypominanie nic nie daje jak ktoś tylko klepie bo klepie, a wcale nie ma zamiaru nic kupić. Nasz wózek, który miał być od teściów, stoi i czeka na użycie, a od teściów to pewnie jeszcze by nie było. A takto tylko kolor ich interesował

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ale mi się smacznie dziś spało
Mi też i mężu mnie obudził telefonem , ale to już jakiś czas temu było.

Dziewczyny a wam też teraz się ciągle spać chce?? Ja w nocy nie mogę to długo siedzę a rano to bym spała w nieskończoność.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:45   #4105
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
Stary 2012-01-11, 11:47   #4106
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
brałam ten drugi
Cholera! No to już jestem w strachu hehehe, zarzekała się przecież!!! A tak mi się nie chciało do innej apteki jechać :/
A może na wieczór nie wezmę? Rano już wzięłam i spokój, potem na popołudnie wezmę, ale na wieczór to już może nie, co
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzięki no a nerwów się trochę najadłam to fakt
Wyobraziłam sobie siebie w momencie stwierdzenia, ze nie ma spacerówki
Ciśnienie to Ci pewnie do granic możliwości skoczyło. Jeny, jeszcze cała noc niepewności Chyba bym ich zasądziła za uszczerbek na zdrowiu psychicznym
Pamiętam jak czekałam na kuriera z Siódemki. I się dupkowi nie chciało już chyba do mnie jechać - bo sprawdzałam gdzie paczka i wiem, ze miał ją wtedy dostarczyć. Ja cały dzień w domu, a potem sprawdzam status i pisze, że poaczka wróciła, bo adresata nie zastano!
Ale zrobiłam rozróbę w tej Siódemce! W zębach mi ją przyniósł następnego dnia rano.
I teraz jak sobie pomyślę, to az mnie ciarki przechodzą co ten biedny chłopak się musiał wycierpieć przez takie wredne babsko

Stary 2012-01-11, 11:49   #4107
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Dziękujemy
Już przetestowałam, ale nie widzę tego podczas skurczy, bo mi chyba mózg odejmie całkiem i zapomnę
Ja to Tż w to wkręciłam i ma mi pomagać a takie liczenie i skupianie się odrywa od bólu napewno chociaż trochę
Stary 2012-01-11, 11:53   #4108
*Agatek*
Zakorzenienie

Sandra my się nie staramy o ten drugi tysiąc Pogmatwane to jest, bo trzeba latać tu i ówdzie a pewnie i tak byśmy nie dostali

Inutil dziś Twoja II próba!!!!!!!!! więc i sio na porodówkę!
Twój klusek tyle waży?? ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)

Boroo a nie masz opuchniętych stóp?? Może to zatrucie ciążowe?? Jak drgawki to coś nie halo było Ja bym do gina zadzwoniła i mu o tym opowiedziała, ciekawe co on na to

Agawoo też mnie tak bolało ostatnio

Bambusek nie myśl za dużo, może jednak wszystko potoczy się ok?

Kamciurka ale jajca z tym wózkiem dobrze, że się znalazło, bo jak nie to lipa wtedy by była

Małgosia hehe ja chyba mam już ogarniętą chałupkę... poza tym coś mi zapał do sprzątania przeszedł...
Cytat:
ludzie czasami pytają bez myślenia wcześniej- nie denerwuj się Agatku bo ci olejny rozstępioch wyjdzie jeszcze
kurna ale co ją to interesi nie?

i nie kracz!!
Cytat:
jestem po wizycie- masakrycznej, ginka twierdzi że brzuszek jest na poziomie do rodzenia już ewidentnie, ale szyjka zamknięta i jeszcze troche twarda no ale scentralizowana(cokolwiek to znaczy) tak mnie wybadała że jak wróciłam do domu to miałam całą wkłądkę z krwi i teraz też troszkę leci...mówiła zresztą że ją wymasowała porządnie -aby się coś ruszyło nareszcie.
no i przytyłam kolejny 1kg
jeszcze mnie pocieszyła że większośc "zagrożonych" ciąż jest później przenoszonych bo jak się uspokoi to juz na maxa...
no i powiedziała że 50/50 że urodzę w tym tyg, ale to chyba w ramach pocieszenia
aaaaa no i liście malin sławne zaczęłam pić
Uuuu to współczuje badania a jak herbatka smakuje?? zawsze mnie zastanawiało czy jest w miarę, czy jak...
No i za 40 tydz!

Stary 2012-01-11, 11:57   #4109
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
U mnie jest to dokładnie 20cm od podłogi do spodu bocznej ścianki szczebelków (tej dłuższej).

Stary 2012-01-11, 11:59   #4110
*Agatek*
Zakorzenienie

W ogóle dziś koło 9.30 obudziło mnie coś lecącego po myślę sobie: "może wody??" idę do łazienki a tam plama na majciochach a na środku wydzielina biaława a ja myślałam, że coś się zaczyna dziać...

bybella myślisz, że to takie łatwe??
Z tą tarczycą to nie fajnie Ahh i zazdroszczę spotkania z panem ginekologiem
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Mi też i mężu mnie obudził telefonem , ale to już jakiś czas temu było.

Dziewczyny a wam też teraz się ciągle spać chce?? Ja w nocy nie mogę to długo siedzę a rano to bym spała w nieskończoność.
Co prawda budziłam się na siku, ale nie wstałam o 6-7 wyspana, to pewnie zasługa tego, że nie spałam 1,5-2 h w dzień

Też bym se jeszcze pospała- ogólnie mi się chce spać, ale boję się nocki...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości