Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 12:22   #4201
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
No ja wiem, że gadam głupio, ale ja chyba od zawsze miał kompleksy nt. swojego ciała Tylko jak nie byłam w ciąży to starałam się ćwiczyć i patrzyłam co jem, a teraz w ciąży ćwiczyc nie mogę, bo mi się ta szyjka skraca i jest ryzyko, że urodzę przedwcześnie Jeść staram się normalnie, ale waga i tak wzrasta. Ale puchnę też dużo i pewnie dlatego
Nie martw sie kochana. W poprzedniej ciazy przytylam 14kg (nie duzo ale tez nie jakos malo) i przy porodzie zeszlo ze mnie bardzo duzo a potem bylo tez coraz lepiej. Zobaczysz, ze szybciutko dojdziesz do ladnej sylwetki. Jak moj synek mial 3 m-ce to juz mialam figurke jak talala
A nie cwiczylam, nic wielkiego nie robilam.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:23   #4202
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
No ja wiem, że gadam głupio, ale ja chyba od zawsze miał kompleksy nt. swojego ciała Tylko jak nie byłam w ciąży to starałam się ćwiczyć i patrzyłam co jem, a teraz w ciąży ćwiczyc nie mogę, bo mi się ta szyjka skraca i jest ryzyko, że urodzę przedwcześnie Jeść staram się normalnie, ale waga i tak wzrasta. Ale puchnę też dużo i pewnie dlatego
no bo takie są uroki ciąży niestety. wielu dolegliwości nie unikniesz a trzeba przebrnąć te ciążowe tygodnie. Pociesz się, że po ciąży funkcje organizmu wracają powoli do normy, można ćwiczyć, po odstawieniu cyca możesz wrócić do zdrowego żywienia w ilości jaką faktycznie potrzebujesz.
Spójrz na to od tej właśnie strony. Organizm na końcowy okres ciąży i te pierwsze tygodnie po porodzie robi sobie "zapasy".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:24   #4203
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Super, ze wszystko ok
Mnie moj lekarz rowniez nie kaze liczyc ruchow i w poprzedniej ciazy tez nie mowil, zeby to robic. A co do ktg, ani razu w ciazy poprzedniej ani tez w tej nie mam robione. Jedynie kiedy mialam ktg, to w szpitalu juz jak rodzilam.
Ale podczas usg przy co3tyg. wizycie lekarz sprawdza tetno maluszka.

O matko, a ile masz metrow? Wiesz mnie juz nie chodzi o to, ze tyle place (chociaz uwazam, ze to to duzo przy tym co zarabiamy), jednak wkurzylam sie o jakas niedoplate, a nie mozna sie tam dodzwonic i wyjasnic, ale dalej probuje.

Mała a znasz dlugosc swojej szyjki?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

no to cudownie ze cukier jest ok!
Też się cieszę
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:28   #4204
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
JA przestałąm się przejmwoać moim brzuchem w dniu 16-08 (kiedy pierwszy raz zoabczylam dwie kreseczki) a co do calej reszty to na prawde roznei bywa ....a ze moj maz jest amatorem moich piersi to chocbym nie wiem jak na nei narzekala to i tak sa nasliczniejsze .. rozmiarowo idealne i w ogole och i ach
tylka nigdy nie mialam i moze (amen) miec nie bede ...a nawet jesli to przynajmniej bedzie jakis argument aby wziac sie za cwiczenia
Kiedys baardzo sie przejmowalam brzuchem ...a teraz ... teraz to ciaza i blogi stan nieswiadomosci... CHyba dojrzalam do tego by defekty swojego ciala traktowac jako motywacje do cwiczen

BYć moze uda mi się dziś podjechać do hurtowni dla maluchów .. muszę przygotować sobie listę z rubryczkami na cene .. Cyz to juz bedzie zboczenie ?????
Ja brzuszka nie mogłam się doczekać

Też chodziłam po sklepach ze spisanymi cenami. Nie warto przepłacać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 12:29   #4205
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja brzuszka nie mogłam się doczekać

Też chodziłam po sklepach ze spisanymi cenami. Nie warto przepłacać.
mysle aby przeniesc wyprawke do excela i zrobic rubryczki sklep jeden dwa itdtylko nei wiem czy moj malz to wytrzyma psychicznie
Stary 2012-01-11, 12:31   #4206
gosica502
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie komplementy od mężów dostajecie
Od mojego słyszę jedynie jak się rozbieram do kąpieli "oooo rety ale wielki już brzusiu jest" albo właśnie o ' ściganiu się cycków i brzucha'

Cieszę się że wasze wyniki i wiadomości z wizyt są dobre No i przede wszystkim Mała dobrze Cię widziec razem z dobrymi wieściami
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:32   #4207
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Nie martw sie kochana. W poprzedniej ciazy przytylam 14kg (nie duzo ale tez nie jakos malo) i przy porodzie zeszlo ze mnie bardzo duzo a potem bylo tez coraz lepiej. Zobaczysz, ze szybciutko dojdziesz do ladnej sylwetki. Jak moj synek mial 3 m-ce to juz mialam figurke jak talala
A nie cwiczylam, nic wielkiego nie robilam.
Cytat:
no bo takie są uroki ciąży niestety. wielu dolegliwości nie unikniesz a trzeba przebrnąć te ciążowe tygodnie. Pociesz się, że po ciąży funkcje organizmu wracają powoli do normy, można ćwiczyć, po odstawieniu cyca możesz wrócić do zdrowego żywienia w ilości jaką faktycznie potrzebujesz.
Spójrz na to od tej właśnie strony. Organizm na końcowy okres ciąży i te pierwsze tygodnie po porodzie robi sobie "zapasy".
Dzięki dziewczyny Tym sie pocieszam, że po porodzie dzidzia ze mnie wszystko wyciagnie Będzie dobrze - musi byc I do lipca muszę schudnąć, bo jest wesele mojej świadkowej Także motywacja jest

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:32   #4208
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
super że już trochę lepiej. Trzymam kciuki żeby bez zastrzyków było lepiej. Szybkiego powrotu do zdrowia
Kiedyś któraś z Was pytała o oddychanie w czasie porodu.
Znalazłam coś takiego
Przeczytalam to wszystko. Ale uwazam, ze duzo zalezy od poloznej ktora prowadzi porod i podpowiada jak oddychac
Ja na szczescie przy I porodzie taka mialam, bardzo mi pomagala, alemimo to to naprawde nie taka prosta sprawa z tym oddychaniem.
Fajnie sobie to pisze na tej kartce, ale praktycznie przy porodzie kiedy boli, zapomina sie o wszystkim co sie wczesniej czytalo, raczej oddycha sie na wyczucie, skurcze tak jakby wymuszaja to oddychanie.
A najgorzej jest oddychac, jak juz jest bardzo duze rozwarcie i wydaje sie jakby wogole nie bylo przerwy miedzy skurczami, jakby ciagle byly ale wtedy to juz koncowka i zaraz sa skurcze parte (ostatnie).
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 12:35   #4209
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
mysle aby przeniesc wyprawke do excela i zrobic rubryczki sklep jeden dwa itdtylko nei wiem czy moj malz to wytrzyma psychicznie
nie warto.
Lepiej odwiedzić ze dwa sklepy, zorientować się w cenach i zobaczysz, że część lub większość opłaci się kupić przez internet. Niektóre ceny w moim przypadku są porównywalne, ale opłaca mi się kupić kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, bo oszczędzę nawet z kosztami wysyłki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 12:37   #4210
iw32
Rozeznanie

Dziewczyny, polecam lutowe wydanie miesięcznika "Dziecko" (za 1 zł ) a w nim:

- "Od bliskości do miłości - pierwsze chwile z noworodkiem"

- "Ubieranie przez obracanie" - artykuł Pawła Zawitkowskiego

- "Seks w ciąży"

- "Porodówkę tworzą ludzie"

- "Dobry poród"

no i pyszne przepisy na słodkie desery
Stary 2012-01-11, 12:39   #4211
Karo89
Zakorzenienie

Aguśka to się cieszę, że się spodobały

Karolca ooo to dobrze wiedzieć. dzięki wielkie, że zwróciłaś mi uwagę na to, a co do tego środka o którym piszesz, to spróbuję go, może będzie lepszy

Dziewczyny na pocztę wrzuciłam zdjęcia brzuchola
potem jeszcze wrzucę jakieś zdjęcia w całości i ślubne, tylko muszę z płyt pozrzucać na ten komp

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:41   #4212
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
nie warto.
Lepiej odwiedzić ze dwa sklepy, zorientować się w cenach i zobaczysz, że część lub większość opłaci się kupić przez internet. Niektóre ceny w moim przypadku są porównywalne, ale opłaca mi się kupić kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, bo oszczędzę nawet z kosztami wysyłki.
no ja mysle o tym aby odwiedzic ze 2 hurtownie i sklepy pokroju tkmax :P no bo smyk czy 5-10-15 to na razie dla mnie szok .. niech babcie sie szarpia z prezentami z takich sklepow
Stary 2012-01-11, 12:43   #4213
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytalam to wszystko. Ale uwazam, ze duzo zalezy od poloznej ktora prowadzi porod i podpowiada jak oddychac
Ja na szczescie przy I porodzie taka mialam, bardzo mi pomagala, alemimo to to naprawde nie taka prosta sprawa z tym oddychaniem.
Fajnie sobie to pisze na tej kartce, ale praktycznie przy porodzie kiedy boli, zapomina sie o wszystkim co sie wczesniej czytalo, raczej oddycha sie na wyczucie, skurcze tak jakby wymuszaja to oddychanie.
A najgorzej jest oddychac, jak juz jest bardzo duze rozwarcie i wydaje sie jakby wogole nie bylo przerwy miedzy skurczami, jakby ciagle byly ale wtedy to juz koncowka i zaraz sa skurcze parte (ostatnie).
oby nam się takie położne trafiły. Orientujesz się może czy wynik z pobierania krwi glukometrem 7.7 to jest bardzo wysoki?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:50   #4214
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
oby nam się takie położne trafiły. Orientujesz się może czy wynik z pobierania krwi glukometrem 7.7 to jest bardzo wysoki?
Wiesz co 7,7 - z takim wynikiem sie nie spotkalam. Tzn zawsze z tych glukometrow co korzystalam, sa inne oznaczenia. Np 78, 90, 200 itd....
Moze ktoras z dziewczyn Ci pomoze, moze maja taki glukometr jak Ty?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

88nastka a nie masz w instrukcji przeliczenia na znane jednostki czyli g/dl? Bo nie znam tych jednostek...moze 7,7 to inaczej 77 g/dl?
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 12:50   #4215
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Aguśka to się cieszę, że się spodobały

Karolca ooo to dobrze wiedzieć. dzięki wielkie, że zwróciłaś mi uwagę na to, a co do tego środka o którym piszesz, to spróbuję go, może będzie lepszy

Dziewczyny na pocztę wrzuciłam zdjęcia brzuchola
potem jeszcze wrzucę jakieś zdjęcia w całości i ślubne, tylko muszę z płyt pozrzucać na ten komp
Zapytaj najpierw o próbkę w aptece
Warto przetestować małą ilość przed kupnem dużego opakowania

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 12:51   #4216
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Natka ja mam też glukometr z tymi "wyższymi' jednostkami ale dostałam taki przelicznik z przychodni i 7.7 odpowiada 138 mniej więcej więc jest to podwyższony cukier (norma na czczo do 90, po posiłku godzinę 120)
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:52   #4217
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
z wikipedii

Cytat:
stężenie glukozy we krwi[edytuj]

podstawowym objawem cukrzycy jest podwyższenie stężenia glukozy we krwi. W zależności od zaawansowania choroby może ono występować jedynie po spożyciu węglowodanów lub niezależnie od niego. Zawartość cukru we krwi (glikemię) podaje się w miligramach na 100 ml krwi (mg%) lub w milimolach na litr (mmol/l); związek między nimi określany jest wzorem [mmol/l] x 18 = mg%. I tak prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l). Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 80–120 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza:
  • stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
    • nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. Ifg – impaired fasting glucose): Na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
    • nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. Igt – impaired glucose tolerance): W 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).
  • cukrzycę, gdy:
    • stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria),
    • dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l),
    • w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l).
normy według wytycznych who.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 12:52   #4218
Nikii89
Zakorzenienie

Ja też ostatnio zauważyłam nowe rozstępy na brzuchu mam nadzieję tylko że nie zrobią się mega widoczne.
Co do figurki no fakt czuję się jak słonica pomału, ale pociesza mnie myśl , że to przez tą istotkę w środku. No i patrząc na pokolenia wstecz to moja mama czy też babcia zawsze wracały do dawnej figury. W końcu dużo się traci przy porodzie, a i przez karmienie piersią też.
Tylko fakt TŻ-towie powinni czasem pomyśleć co mówią, bo niektóre mogą ranić te ich teksty. Mój mi czasem mówi jak się przebieram do piżamy "ale żeś się nażarła" nie jest to miłe. Wtedy powtarzam mu że jak będzie tak mówił to w końcu mi tą ciąże obrzydzi i nie będę chciała więcej dzieci.
Pracowałam kiedyś z taką koleżanką co ma jedno tylko dziecko ze względu że jej ojciec mówił dziwne teksty jak była w ciąży i wtedy postanowiła że więcej nie bedzie ich miała.
Stary 2012-01-11, 12:57   #4219
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co 7,7 - z takim wynikiem sie nie spotkalam. Tzn zawsze z tych glukometrow co korzystalam, sa inne oznaczenia. Np 78, 90, 200 itd....
Moze ktoras z dziewczyn Ci pomoze, moze maja taki glukometr jak Ty?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

88nastka a nie masz w instrukcji przeliczenia na znane jednostki czyli g/dl? Bo nie znam tych jednostek...moze 7,7 to inaczej 77 g/dl?
to badanie robił mi lekarz,nie mam w domu tego urządzenia. dziękuję za odpowiedź. W piątek mam wizytę więc się dowiem.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
z wikipedii
dziękuję

niespodzianka
Stary 2012-01-11, 12:59   #4220
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj najpierw o próbkę w aptece
Warto przetestować małą ilość przed kupnem dużego opakowania
taki właśnie mam zamiar

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:01   #4221
Aguśkaa83
Zakorzenienie

88nastka widzisz karolcia Ci wkleila z wikipedii.
A tam co napisalam to mialo byc mg/dl.
Czyli ten Twoj wynik podany jest w innych jednostkach (mmol/l)
A ten wynik mialas z pobrania krwi na czczo czy po tescie obciazenia glukoza?
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 13:01   #4222
karolca
Zakorzenienie

karo89, MoniaHan, fajne macie brzuszki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 13:08   #4223
88natka
Zadomowienie

Cytat:
88nastka widzisz karolcia Ci wkleila z wikipedii.
A tam co napisalam to mialo byc mg/dl.
Czyli ten Twoj wynik podany jest w innych jednostkach (mmol/l)
A ten wynik mialas z pobrania krwi na czczo czy po tescie obciazenia glukoza?
miałam wizytę u lekarza i po prostu zbadał mi z palca. Nie mialam podawanej glukozy byłam nie całą godzinę po solidnym śniadaniu. Po przeliczeniu wyszło mi 138,6 mg/dl. Może w piątek mi zrobią test glukozy ale nic mi nie powiedzieli żebym na czczo przyszła

niespodzianka
Stary 2012-01-11, 13:16   #4224
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
u mnie tez z rana jakies dziwne sensacje żołądkowe juz którys dzien z kolei, przez chwile myslalam ze zemdleje, do tego potworne odbijanie, mdlosci ...

mój TZ mówi ze brzuch mi urosł sporo i cyce, ale poza tym to mnie dzielnie pociesza, ze jestem wysoka i ze nic nie widac, ze w tylek i nogi mi nic nie poszlo i w ogole zawsze mi powtarzał ze jestem naj

lece na spacer, moze lepiej sie poczuje.
Mi się zaczęły sporadyczne mdłości nie zawsze, ale jakoś mniejszy apetyt niż wcześniej, również mi się odbija strasznie jak bym miała zaraz polecieć zwymiotować, i też mnie mdli, mam nadzieję że nie będę wymiotować bo mam dość tego z 1 trymestru..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:21   #4225
88natka
Zadomowienie

za kilka dni znów nowy wątek

niespodzianka
Stary 2012-01-11, 13:21   #4226
Madziara 26
Rozeznanie

U mnie dalej te drzwi wstawiają juz mam dosyć najchetnie to bym sie połozyła .
Aguśka ja mam 60 m2. Do sierpnia mielismy 38 m2 i palcilam po 300 zł zimą masakra z tymi opłatami. W tym miesiącu wogóle kiepsko z finansami bo Tż słabą wypłatę miał.

czy na to ktg kieruje lekarz??? ja mam wizytę teraz w 32 tygodniu i nic mi nie mowił ze mam iść.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:24   #4227
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
miałam wizytę u lekarza i po prostu zbadał mi z palca. Nie mialam podawanej glukozy byłam nie całą godzinę po solidnym śniadaniu. Po przeliczeniu wyszło mi 138,6 mg/dl. Może w piątek mi zrobią test glukozy ale nic mi nie powiedzieli żebym na czczo przyszła
Mysle ze jak bylas po sniadaniu to przejmowac sie nie musisz.
Jednak co to za lekarz ktory bada glukoze nie bedac na czczo?
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 13:25   #4228
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Aguśka ja mam 60 m2. Do sierpnia mielismy 38 m2 i palcilam po 300 zł zimą masakra z tymi opłatami. W tym miesiącu wogóle kiepsko z finansami bo Tż słabą wypłatę miał.

czy na to ktg kieruje lekarz??? ja mam wizytę teraz w 32 tygodniu i nic mi nie mowił ze mam iść.
ja mam na kawalerce 31 m2 a czynsz 465 zł Jak się niedługo przeprowadzę do domu o metrażu czterokrotnie większym to opłaty mi takie same zostaną

Ja już jedno KTG miałam tydzień temu w 27 tc ale położna w szpitalu mówiła, że to jeszcze dość wcześnie, żeby dobrze zmierzyć.

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:28
Stary 2012-01-11, 13:27   #4229
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość

ja za 54 m2 płacę 410 zł (przez cały rok). Tak więc czy zima czy lato opłata jest stała (chyba, że jakiś element podrożeje, np. woda czy śmieci).

KTG będę miała robione w gabinecie lekarskim. Prawdopodobnie 27 stycznia lub dwa tygodnie później.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 13:28   #4230
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
ja mam na kawalerce 31 m2 a czynsz 465 zł Jak się niedługo przeprowadzę do domu o metrażu czterokrotnie większym to opłaty mi takie same zostaną

Ja już jedno KTG miałam tydzień temu w 27 tc ale położna w szpitalu mówiła, że to jeszcze dość wcześnie, żeby dobrze zmierzyć.
Straszne te opłaty masz - my za 46 m2 mamy czynsz 325 na 2 osoby. Teraz cos się ma zmienić, ale nie wiem jak bardzo - czekam na pismo ze spółdzielni.

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości