|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
Cytat:
W niektórych salonach jest taka opcja, ale jak nam podali ceny i warunki, to nie do końca jesteśmy przekonani, że zrobią to tak jakbyśmy chcieli.
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
WSZYSTKO :P Tzn jak to wyglądało? Goście się dobrze bawili?
Nareszcie ktos świadomie zdecydowaliście się na DJ'a czy po prostu nie znaleźliście zespołu odpowiedniego?Cytat:
tak naprawdę naajgorzej jest zacząć, wiem po sobie bo my toczymy batalię o kuchnie ;PJa chcę jasną kuchnię i ciemny blat tzn ciemne drewno, a TŻt chce ciemne meble i jasne drewno blat...
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne kuchnie bardzo ładnie wyglądają, ale są trudne w utrzymaniu czystości. Niestety. Tu coś kapnie, tam coś zleci. Chyba, że nie jesteście bałaganiarzami w kuchni, to wtedy i sprzątania nie będzie dużo. U mnie jasna kuchnia by nie przeszła niestety.
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
gosza bardzo ładne zaproszenia i łóżko. Tylko na pierwszym zdjęciu na jednym zaproszeniu nie ma perełki ale to pewnie zauważyłaś
Jak was czytam to się cieszę że nie mam teściowej a moja mama do wesela się bardzo nie wtrąca. Też mam problem z garbieniem się. Ale o ile ja jakoś to jeszcze kontroluje to gorzej z TŻ. A to przy tańcu czy chodzeniu okropnie wygląda A na mnie w domku czeka moja spineczka do fryzury ślubnej
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej sie martwie siedzeniem w USC chociaz masz gorzej bo Ty w kosciele musisz dłużej siedziec w tej samej pozycji a ja nie. Jednak cały czas sie obawiam ze wyjdzie to moje garbienie na zdjęciach i ogólnie o tym zapomnę
|
|
|
#4087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do teściowej to nie chodzi o to że my się nie dogadujemy, bo z tym nie ma problemów, tylko ona bardzo ingeruje w Nasze życie czego ani ja ani TŻt sobie nie życzymy. Często np jeździmy do kościoła w innej miejscowości i ona co tydzień się nam wtrąbi że chce jechac z Nami, jedziemy na zakupy do Krk - ona jedzie z nami, jedziemu tu tam siam-- ona wszedzie chce z nami jechać! Doszło w końcu do tego że nie mówi jej TŻt że gdzieś się wybieramy, a jak dzwoni a my akurat zbieramy się do wyjścia to jej o tym nie mówimy, bez przesady, to jest okropnie irytujące, przynamniej dla mnie, o moja mama w życiu się tak nie zachowywała. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Myslę że stanie na czymś pomiędzy, może jakieś legno czy coś w tym stylu, ale na pewno nie ciemna całkiem, kuchnie mamy niewielką więc żeby jej meble nie stłamsiły całkiem.Cytat:
![]() Pytam o DJ'a z tego względu, że my od początku braliśmy pod uwagę to, ale komu to powiedzieliśmy to było: NIE BĘDZIE OOORRRKIEEESSSTRRYYYY??? Ja jestem dosyć muzykalna i nie mogę zdzierżyć zespołów bo każdy z nich gra muzykę którą znam w oryginale na woje kopyto, a dla mnie to jest masakra. No ale znaleźliśmy wstępnie zespół, 4500zł za 1 dzień, było ich 6 więc dodatkowo 180zł*6 osób by wyszło więc całość koło 5500- sporo. No ale ich zarezerwowaliśmy na ten pierwszy termin, później zaczeły chodzić p0lotki że Nasza stara sala bankrutuje, że nie wiadomo co bedzie z weselami za rok i pojawiła się ta nowa Nasza obecna sala, ale zespół już nie miał terminu, a znaleźliśmy fajnego dj'a który wziął 1200 zł no i jest on i znajomy jako współprowadzący, więc kilka tys, zł oszczędzimy na tym, a mam nadzieję że ludziom się spodoba i będą się dobrze bawić.
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobiłam już wstępny ślubny bilans finansowy (ile wydaliśmy i ile jeszcze wydamy) i powiem Wam szczerze, że się lekko przeraziłam:
- na dzień dzisiejszy wydaliśmy = 5900 zł (zadatek na moją suknię, zespół, salę, wódkę, zaproszenia)
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Dja to ja wlasnei dzis rozmawialm z jednym powiedzial mi 1000-1200 zł i mamy zamiar z Tztem sie z nim umowic na spotkanie ![]() troche sie zajezylam na poczatku bo ja sie pytam ile a on: to zalezy od charakteru uimprezy ja: aha czy za slowo slubny stawka idzie razy dwa on zaczal sie smiac i mowi ze po prostu wiecej godzin musi byc wtedy w pracy i tylko to chodzi
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nie wiem czy nie zostawimy tego do wyboru gościom... niech siedzą jak chca :PNo tak, jak DJ obsługuje np 18stke to pewnie startuje o 20 a kończy koło 3 a nocy, a z weselem jednak zaczyna wcześniej i np my mamy w umowie że gra umownie do 5.00 nad ranem, ale gdyby goście wtedy jeszcze byli to oczywiście zostanie dłużej. 200 zaliczki i 1000w dniu wesela.
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam wstawiam zdjęcie spinki. Nie jest jakoś mega starannie wykonana ale podoba mi się... kilka poprawek i będzie super. Jej i tak nie będzie zbytnio widać bo nad nią będzie welon zamocowany
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego męczę się i tworzę te krzesełka
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
przeleciałam Was po łebkach bo nie jestem w tanie wszystkiego przeczytać ![]() Cytat:
Cytat:
co strasznie wyprowadza mnie z równowagi bo nie mogę zrobić tak jak ja chceGratuluje Teraz będziesz mogą szaleć choć ja strasznie bałam się pierwszej jazdy sama bez kogoś obok ![]() Cytat:
Może masz na imię Kasia? ![]() A sukienka ładna, tylko rzeczywiście skraca szyję... ale jeśli dobrze się w takiej czujesz ![]() Co do mieszkania, na początek chcemy wynająć... ale to od wujka Tż więc drogo nie będzie, a w między czasie będziemy zbierać i albo kupimy mieszkanie, albo postawimy dom - tą opcję bym najbardziej wolała, działka jest. zawsze marzył mi się dom, choćby maleńki. |
|||
|
|
|
#4095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co jest niedokladnie wykonane?
|
||
|
|
|
#4096 | |
|
Podróżniczka
|
Witajcie
![]() Dalej choroba mnie trzyma, ale dziś jest lepiej, nawet w nocy sobie pospałam ![]() Kindziu, nie dajmy się ![]() Cytat:
Ostatnio dopadły mnie dylematy w sprawie woalki. Właściwie nie było innej opcji bo od zawsze nie chciałam welonu. Bez niczego raczej pójść bym nie chciała, ale prze to, że nie mogę się zdecydować na fryzurę to i woalki mi się odechciewa Dopada mnie coraz więcej wątpliwości i im bliżej (a to już mniej niż 4 m-ce) tym bardziej przestaje mi zależeć na tym, żeby wszystko było na tip top, bo mnie to przerasta, szukanie dodatków i innych pierdółek w kolorze przewodnim mnie dobija A najgorsze jest to, że wiem, że nie mogę sobie teraz pozwolić na to, żeby sobie od tego odpocząć albo to olać bo należę do osób, które nie zostawiają niczego na ostatnią chwilę
|
|
|
|
|
#4097 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie mieć takiego znajomego. Ale naprawdę chcecie taki drogi materac kupić? my też byliśmy początkowo przerażeni cenami w Wawie, ale wystarczyło, że pojechaliśmy do Łomianek do producenta i materac, który w Wawie kosztował 1400zł w Łomiankach identyczny kupiliśmy za niecałe 800zł. I jest genialny, ze stroną letnią i zimową, chyba 3 warstwy różne ma. 1700 to strasznie drogo jak za materac...A jasne meble w sypialni wyglądają super Przemalować zawsze można, ale do takiego "pierwotnego" stanu już bardzo trudno wrócić...Cytat:
![]() Cytat:
No i nie mogłam jakoś tych wyjców zaakceptować ![]() ostatecznie po wielu dniach poszukiwań uznaliśmy, że nic nie pobije oryginalnych wykonań i przy nich właśnie chcemy się bawić Dlatego wzięliśmy DJ, który jednocześnie wodzirejuje, śpiewa 100 lat i różne te przyśpiewki grając jednocześnie na keybordzie chyba, robi też biesiadę przy stołach z gitarką Także generalnie jest takim połączeniem DJa z zespołem Kosztuje nas 2500, ale mam nadzieję, że to będą dobrze wydane pieniądze ![]() Gości rozsadzamy sami, może Rodzice coś pomogą, jak będziemy mieli wątpliwości, ale raczej wiemy, kto z kim się lubi, a kto nie bardzo ![]() My mamy kuchnię jasną i ciemny blat i uważam, że to świetne rozwiązanie. Na jasnych, piaskowych kafelkach nie widać zacieków ani tłuszczu, nie trzeba więc po każdym smażeniu biegać ze ścierą i myć ścian, tylko co jakiś czas porządnie je wyczyścić i wystarczy
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak spojrzysz na zdjęcie zobaczysz że z niektórych płatków wystają takie kawałeczki... muszę to przypiłować i będzie ok
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba pisalas ze nie byla za droga nie?
|
||
|
|
|
#4101 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
sąsiedzi robią sobie remont i kłują już od chyba tygodnia, już mam łeb jak sklep
|||||||||||||||||||||
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
13 zł
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie dzieci na weselu, to ciężka sprawa. Moi rodzice kiedyś zostali zaproszenie bez dzieci, nam z siostrą to nie przeszkadzało... Ale tak wypadło, że ja w sobotę miałam studia, siostra też coś i nie było kogo kto miał zostać z siostrą, a miała wtedy z 6 lat... babcie daleko, ciotki też zaproszone, więc rodzice poszli tylko na ślub.. i było im przykro, a mama jeszcze była chrzestną. Tak samo ostatnio w rodzinie, jedna para nie została zaproszona z dziećmi, a rodzinę też daleko mają i komu zostawić? I w ogóle nie przyszli. Jeśli rodzic jest odpowiedzialny to i dziecko w kościele dobrze się zachowa, jak zacznie marudzić to wyjdzie. Ale z doświadczenia wiem, że nie wszystkie dzieci się słuchają a niektórzy rodzice są zadowoleni z "głupiego" zachowania swoich dzieci. Nie mniej uważam, że skoro są dzieci to należałoby brać je pod uwagę, to też ludzie
To moje zdanie...
|
|
|
|
#4104 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ty to zrobiaś ze w chmurce wyszedł ten tekst
||||||||||||||||||||||
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
nowy tag na wizażu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585388 tutaj masz jak to zrobic bo coś mi się to nie chce wkleic
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2012-01-11 o 13:41 |
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapraszam z dziećmi bo wiem jaka to dla mnie była radocha pójś na wesele a wiem że większość osób by w ogóle nie przyszła jakbym zaprosiła bez dzieci.
|
#4107 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
No ale co ona tam wie, jak nie bywa na tych weselach Generalnie muszę próbować aż znajdę fryzurę dla siebie, bo nie chce wyglądać jak pokraka na własnym ślubie, ale nie chce też wydać majątku na próbne fryzury ![]() Cytat:
Jednak jeśli chodzi o tych miejscowych to powinni zrozumieć, że wolicie nie zapraszać dzieci. Zresztą jeżeli ktoś ma ochotę przez całe wesele zajmować się dzieckiem niż się bawić to generalnie jego sprawa. Ciężko się do tego ustosunkować, ale powinniście (tak jak my) dawać do zrozumienia tym co mają z kim zostawić dziecko, że wesele jest od tego, żeby się wybawić i trzochę od dzieci odpocząć
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-01-11 o 13:44 |
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne urozmaicenie
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar miec skromnego koka z warkoczem plecionym z boku i myslę że wyjdzie bardzo fajnie kokoloki tzw to owszem kiczowate z lekka są, ale nieprzesadzone koczki są zawsze w modzie
|
|
#4110 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam u kuzynki na weselu gdzie był Dj i zabawa była świetna najlepsze wesele na jakim byłam ![]() Cytat:
|
||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

a co jest niedokladnie wykonane?