|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() to dopiero zaczynasz czy juz jakis czas trzymasz te diete? ile w sumie spadlo? ja juz robilam chyba z 8 podejsc jak urodzilam karola, najdluzej wytrzumalam z tydzien przy ograniczeniu jedzenia, zaczęlam kręcic hula hopem z masazerem, moja siostra ma, ale po 3 dniach moje cialo wyglądalo tak jakbym na byka wpadla... bol niesamowity, i odpuscilam Cytat:
bo kawal klocka do noszenia jest ![]() Cytat:
z tego co sie orientuje to na 8 godzin pracy przysluguje godzina |
|||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
zrzuciłam na razie właśnie te 3kg ale dla mnie to juz cos bo od porodu waga rosłą zamiast maleć ![]() o poniedziałku zaczynam 2 fazę i tedy już będę szczęśliwsza bo wracają owoce, pieczywo , makarony -oczywiscie nie te "normalne" ale te zdrowe ![]() na wizażu jest też osobny wątek o tej diecie ![]() właśnie będę robić pieczony schabik na obiad i sałatkę gyros na kolację
|
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam,ze czuje sie jak pasożyt z dzieckiem, że odkąd dowiedzieli się, że jestem w ciaży to zostałam skreślona z listy. Cytat:
Jeżeli pracujesz powyżej 6h masz 2x 30min. Myślę że etat nie ma znaczenia, bo u mnie mają 1/4 i pracują nie raz po 9h. |
||
|
|
|
#3694 |
|
BAN stały
|
Dobra,nie znikam juz.
Dziubku chowaj jęzor No moja panna ma juz 8 miesięcy ![]() Nie Brumku,sama nie siada,podnosi sie z mojej poduszki,tam gdzie jest troszke wyżej ale nie załapała do końca. Marinko no to i my trzymamy kciuki ale 1 lutego Żanetko nie ma to jak dowartościowanie człowieka ![]() Daj spokój,nie jesteś pasozytem,zapracowałaś sobie na wszystko i nikt nie ma prawa tak do Ciebie mówić!!! Nie pozwól na to.Dziecko jest największym Skarbem.Wiem,ze trzeba pracę szanować ale podejscie niektórych ludzi mnie przeraża ![]() Uśmiechnij się bo jesteś bardzo wazna Carmelko świetne wieści Tzn.,ze Sarenka operuje juz kciukiem.My mozemy tego nie widizeć a lekarze tak.Dzieci łapią nie chwytem małpim coś a rozkładają paluszki.Lili-czopki glicerynowe na kupkę,która nie chce opuścić brzuszka |
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
o tak tą panią w białej sukience w avku chcę tu widzieć często!!! Bóg zapłać!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-01-11 o 13:10 |
|
|
|
#3696 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ale wiesz jak to boli. Kiedy poświęcasz się w 100%, poświęciłam wyjazd do At , maż porzucił bardzo dobrą pracę, abym mogła Ja awansować. Miałam awansować, ale kiedy dowiedzieli się że jestem w ciąży poszło wszystko z dymem...ok rozumie, nie awansuje się kobiety w ciąży.Obiecywanie mi było, że wracam na te samo stanowisko, że będę miała ponowną szansę rozwoju z tego samego szczebla co przed urodzeniem, a teraz co się okazuje? że mogę sobie o tym pomarzyć, nie ma dla mnie więcej godzin, a koleżankę awansowali bez problemu, bo co bo nie ma dzieci i jest super dyspozycyjna...dostała moje godziny.Ok rozumiem, ale kiedy pyta mnie do kiedy mam zamiar karmić ? bo widzą w tym problem bo jest płatna przerwa to już nie jest ok.Każde pytanie które mi zadali to chyba była forma tego, czy na pewno chce wrócić... do tego wiem że koleżanka która awansowała, mało już ze mną rozmawia, unika mnie, tak jakbym była dla niej zagrożeniem, albo jej też glupio, że wzieła moje stanowisko... przepraszam że smęcę ale mam ochotę się wygadać, wyżalić. Tak mi z tego powodu źle, dlaczego tak pieniądze rządzą ludźmi...
Emi dostała wczoraj pół słoiczka banana i daje orkiestrę bąkową. 5 symfonia Emilie - bananowiec |
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
no przecież, że mnie kochasz bo Shirka jest cacy
a na dzień babci i dziadka (czujecie bazę w moje urodziny dzień dziadka zrobić
|
#3699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje czopki glicerynowe.
Zanetka przykro m ze cie tak potraktowali - chamstwo fiu...ty same tam pracuja skoro tak traktuja kobiete. Przysluguje ci godzina na karmienie i ch.... ich to powinno obchodzic do kiedy masz zamiar karmic.
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic niech szukają kolejnego jelenia. Ja ich sram. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- I mam pytanie, Moja Emilie kiedy podnosi się do siadana trzymając sie za moje palce, jak tylko wyczuje grund pod nogami to stoi. Wszystko robi aby tylko stanąć? Jka trzymam ją na kolanach to tak sie wygina ze wsadza swoje nogi miedzy moje i probuje byc pionowo. Nie raz tak marudzi, że dopiero jak bede ja trzymala przed mata czymkolwiek pionowo to będzie ok... Macie też tak? |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Żanetko ale mi przykro
normalnie to praktycznie nóż w plecy młodej mamy mam nadzieję,że kiedyś to się im "odwdzięczy" pogoda mnie dobija
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Scio masz w planach brukselkę?bo ja juz myślę nad tym jak to ugotować, wiem tylko,ze nie z mączastymi rzeczami...
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieć zjadł krupnik, usnął w łóżeczku sam (najpierw troche się poprzytulałyśmy na wersalce i jak się wyciszyła to chyc do łóżeczka i śpi. Pusćilam jej Lovely Baby, zeby wyciszyć hałasy domowe. Mam nadzieje ze pośpi z godzinke. Patik co się czepiasz zombi, nie wiesz ze to niebezpieczne ![]() Zaneta a możesz napisać w K. gdzie pracujesz? U mnie to sobe świetnie wymyślili i albo masz umowe agencyjną (na działalność) albo zlecenie i jak tylko zobaczą, ze w ciąży to out. |
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
pisalyscie ze wasze bobasy malo pija moja tez malo pila ale zaczelam jej podawac lyzeczka i niema problemu
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Zanetko Wspolczuje. Podpinam sie do pytania Scio. Gdzie pracujesz? Co to za firma? Madziulka rozumiem co przezywasz. Ja pamietam jak tu przyjechałam to tez długi czas tak mi nie swojo było. Z czasem to zaczęło sie zmieniać. Poszłam do pracy, poznałam ludzi i język. Zaczęły mi sie oczy otwierac, bo wczesniej to jak ślepy kociak. Nie wiem czy uda mi sie wytłumaczyć, ale zaczęłam wdrażać sie w zycie po angielsku, tak jak tu żyją. I jest łatwiej. Jeśli chodzi o koleżanki, to mam kilka ale one maja Juz starsze dzieci i wróciły do pracy. Nie maja czasu w ciagu dnia. Ta sąsiadka z nieba mi spadła ( bo Juz wariacji powoli w domu dostawalam) i nie koniecznie musi to byc Polka. Ważne zeby jakaś przyjazna dusza. Ach... To sie rozpisalam Nerolko witaj. Brakowało mi Ciebie i Twojej wesolej ferajny
|
|
|
|
#3708 |
|
BAN stały
|
Wiem,wiem Żanetko
![]() W naszym p******m kraju nie mozna rodzic dzieci bo inaczej jest sie "złym"pracownikiem ![]() Taka mamy polityke. Wiem jak Ci przykro Stronczku |
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Żanetko
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko do siadania sie wyrywa
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - moja to wprawdzie nie podciagnie sie (dochodzi do pollowy) ale najlepiej to by mi siedziala na kolanach (podtrzymuje plecki) lub stala (podtrzymuje pod paszkami i z takiej pozycji robie rozne wygibasy, samoloty itd.). lezenie na plecach niefajne, chyba że coś mozna gryźć. lezenie na brzuchu niefajne bo wszystko za daleko i sięgnać nie mozna. mata już nudzi. najlepiej bawi sie migajacym swiatelkiem mojego lapka
jak ja przewiesze przez bok jak leze (przod ma wyzej, nogi na ziemi, lezy tak na brzuchu) to jej tylko nogi podrygująa co do pracy - chrzanić! wszyscy mowia ze prace nalezy szanowac - to praca jest dla nas czy my dla pracy?! lubie (w miare - nudna i malo płatna) moja prace ale jak by mi pod górke robili to takiego wała!!!! |
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
a ja sobie szukam pracy na magazynie (moje marzenie
idioci
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w pracy tak było, ale dziewczyny chciały mieć pracę, to się nie upominały...Cytat:
Podnieść podatek na artykuły dziecięce (bo mama choćby sama miała żyć o chlebie i wodzie, to dziecku musi kupić), znieść refundację mleka ( a najpierw wszystkich przekonać, że takie jest najlepsze), a o pracy nie wspomnę... |
||
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka 15 grudnia minęło 4 lata
z tego co pamietam Agni jest jeszcze dłużej. Pisała chyba kiedys ze 7?
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
MOja Emi właśnie wykminiła te stanie i wiecznie by mogla stać.Leżenie zaraz po karmienu,wtedy sie bawi przekręca ,przemieszcza jak chce.Jak ma tego dość to na rękach albo samoloty,albo tance.Ostanio mąż ją trzymał i tanczył a ja obok nich jak zaczeła się śmiać... aż się krztusiła wariatka. I potrafi się mega długo bawić na kolanach papierkiem od cukierków z cukierkiem w środku.
I uwielbia leżeć na kolanach na brzuszku i ją klepać, potrafi zasnąć w takiej pozycji. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Nie karmić UU i dać dziecko na 12h do żłoba a Ty bądź dostępna 24h i zapierdzielaj jak możesz...wiem, że potrzebowali by ode mnie zaświadczenie, że nadal karmie UU. |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
mam profesjonalnego gwizdajłę w domu!!!! moje dziecko prawie cały czas gwiżdże
dziś Tż go przebierał w jego pokoju a ja usłyszałam gwizd w kuchni może go zgłoszę do Mam talent
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetka jesteś wartościową, bystrą osobą. Dobrze, że powiedziałaś co myślisz, jak czujesz.
Zachowują się karygodnie. Wiesz co? pokaż im że łaski nie robią, pójdź jeszcze raz i powiedz dobitnie gdzie ich masz, pokaż godność Znajdziesz o wiele lepsza pracę, w formie dla której kobieta- matka to dojrzały i odpowiedzialny, zorganizowany pracownik. Czy sytuacja finansowa jest dosyć ciężka że musisz tam wrócić? Ile tam zarobisz? ( sory za wścibskość) Przekalkuluj sobie: Emi do żłobka, Ty traktowana jak pracownik drugiej kategorii.. Wkurzyłam się. Trąbią że przyrost naturalny na minusie a nic nie robią w kierunku poprawy. Choćby przykłady z tego roku: wat w góre, mleko bez refundacji...o zachowaniach pracodawców na czele.
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze wybierac - albo artur w przedszkolu i ja w pracy albo wszyscy w 3 w domu jeszcze z dwa lata (bo artur na bank przedszkola miejskiego nie dostanie za rok!). pensja w calosci pojdzie na zlobek/przedszkole dzieci i dowoz...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

dla dzisiejszych solenizantów !!!!
Może lekarze przestaliby się nas czepiać...
masakra 

mam nadzieję,że kiedyś to się im "odwdzięczy" 

dziś Tż go przebierał w jego pokoju a ja usłyszałam gwizd w kuchni