Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 10:30   #2221
Lainathiel
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
tak, Victoria właśnie

a ile to wymarzona? 70? 75?
myślałam o 70, ale pewnie przy 70 okaże się, że jeszcze dociągnę do 75. Apetyt rośnie w miarę jedzenia
Stary 2012-01-11, 10:37   #2222
lacrimachristi
Zakorzenienie

mala czarna ja mam ten podkad i jak dla mnie jest swietny raczej nie polecam go dla osob z problemami skornymi ale dla cery bezproblemowej sprawuje sie zajefajnie
Stary 2012-01-11, 10:39   #2223
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
To mnie zaskoczyłaś
Trzymaj się

Cześć Wam!

Ja siedzę z olejem na włosach, później wypróbuję Kallosa.
Jakim?

Dobroczynne olejki

Upiększają, odprężają i leczą. Można stosować je bezpośrednio na skórę lub w połączeniu z kremami i balsamami.

Orzech i róża nawilżą cerę

Olejek z australijskich orzechów makadamia głęboko nawilża cerę i odmładza ją. Jest tak delikatny, że można nim pielęgnować nawet skórę niemowląt.
Odmładzające właściwości ma też olejek z nasion dzikiej róży Mosqueta. Stosowany systematycznie nie tylko spłyca zmarszczki, ale także wygładza drobne blizny i likwiduje przebarwienia. Zarówno olejek różany, jak i z makadamii, polecane są dla skóry zmęczonej i suchej, ale można nimi pielęgnować każdy rodzaj cery.

Słodkie migdały odżywią skórę

Olej ze słodkich migdałów jest jednym z najcenniejszych kosmetyków. Wyjątkowo delikatny, szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości.

Można go stosować bezpośrednio na skórę albo mieszać z innymi olejkami lub kremami. Odmładza skórę i ujędrnia ją. Przynosi ukojenie suchej, zmęczonej i starzejącej się cerze. Nie uczula. Nadaje się do pielęgnacji niemowląt, wspomaga leczenie egzemy i łuszczycy.

Czyste olejki dla urody

Maseczki z dodatkiem oleju lnianego doskonale pielęgnują tłustą cerę. Czysty olej lekko ją wysusza, zmniejszając łojotok.
Olejek migdałowy warto mieszać z kremem do rąk i stóp. Ma silne właściwości wygładzające. A wymieszany z algami morskimi i nałożony na twarz w postaci maseczki ujędrnia skórę.
Kilka kropli czystego olejku różanego dodajmy do nawilżającego balsamu lub kremu do twarzy. Otrzymamy doskonały, odmładzający kosmetyk.

Winogrona i laur wygładzą dłonie i stopy

Cenne olejki zaradzą też kłopotom z przesuszoną skórą dłoni i stóp. Szukajmy kosmetyków z olejkami: winogronowym i laurowym. Tłoczony na zimno olej z pestek winogron jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy.
Ma bardzo dużo witaminy E, zwanej eliksirem młodości. Natomiast olejek laurowy wykazuje silnie działanie antyseptyczne. Przyspiesza gojenie spękanej skóry na piętach i wygładza ją.

Argania i migdał wzmocnią słabe włosy i rzęsy

Niezwykle rzadki olejek arganowy poprawia kondycję zniszczonych farbowaniem, pozbawionych blasku włosów. Ale nie tylko one wymagają odżywienia. Rzęsy, na które codziennie nakładamy tusz, a wieczorem go zmywamy, również stają się słabe i wypadają. Zaradzi temu kosmetyk z olejkiem z migdałów.

Złocista oliwka jojoba odmłodzi usta

Okazuje się, że nie tylko skóra traci z wiekiem elastyczność. Zmarszczki tworzą się także na ustach. Pokrywający je cienki nabłonek łatwo wysycha. Musimy więc pamiętać o nawilżaniu i natłuszczaniu warg. Doskonale pielęgnuje je np. olejek jojoba.

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:42
marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:44   #2224
Kalpana
Zakorzenienie

Dzień dobry

Tillavanilla przykro mi Mogę się tylko domyślać, jak Ci jest ciężko, a szczególnie małemu Ale musisz się wziąć w garść , bo życie dalej trwa. I bardzo dobrze, że zamierzasz dbać o siebie i masz takie postanowienia

Też słyszałam o tym kremie z odchodów że niby cerę wygładza Generalnie jak coś jest ładnie zapakowane i zareklamowane, to ludzie nawet gó*no w papierku kupią

Wczoraj kupiłam sobie beżowe buty na małym obcasie z kokardką Widziałam jeszcze świetny beżowy płaszczyk, który już dawno mam na oku, z tym, że ten wczorajszy był o 100zł tańszy, a niczym się nie różnił od tamtego....

Wczoraj naolejowałam włosy i przyszykowałam sobie wszystko, co mam zamiar wziąć pod prysznic, czyli szampon, odżywkę, peeling, żel pod prysznic i do mycia twarzy itp. A TŻ tak się na mnie patrzy i pyta: "A co Ty masz zamiar z tego bombę robić?" Myślałam że padnę. Ale on często otwierając barek mówi, że dziwi się, że to wszystko jeszcze nie wybuchło

Dziewczyny macie jakieś dobre maseczki? Wczoraj przeglądałam katalog z Avonu i widziałam, że to z planet spa są po 10zł. Miałam tą błotną i nie wiem, czy kupić którąś, czy lepiej pochodzić po drogeriach?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:03   #2225
zielone_oko
Zakorzenienie

Marta dzisiaj akurat z pestek winogron
Stary 2012-01-11, 11:08   #2226
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Marta dzisiaj akurat z pestek winogron
Właśnie też planuję nabyć ten biedronkowy

Stary 2012-01-11, 11:13   #2227
lacrimachristi
Zakorzenienie

ja planuje zakupic lniany ale to moze pozniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 11:37   #2228
kobietasukcesu
zawsze mam racje

kalpana:ja za avonem nie przepadam.

Z maseczke polecam algi (tylko, że śmierdzą)
dermika- nasycenie, alabaster
maseczki montague jenuesse
floslek beeco z aloesem

To moje ulubione.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:45   #2229
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
ja planuje zakupic lniany ale to moze pozniej
Ja też i ze słodkich migdałów jeszcze
Stary 2012-01-11, 11:58   #2230
lacrimachristi
Zakorzenienie

zielone _oko ze słodkich migdalów mam i jest bardzo fajny
Stary 2012-01-11, 13:10   #2231
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tillavanilla przykro mi Mogę się tylko domyślać, jak Ci jest ciężko, a szczególnie małemu Ale musisz się wziąć w garść , bo życie dalej trwa. I bardzo dobrze, że zamierzasz dbać o siebie i masz takie postanowienia

Też słyszałam o tym kremie z odchodów że niby cerę wygładza Generalnie jak coś jest ładnie zapakowane i zareklamowane, to ludzie nawet gó*no w papierku kupią

Wczoraj kupiłam sobie beżowe buty na małym obcasie z kokardką Widziałam jeszcze świetny beżowy płaszczyk, który już dawno mam na oku, z tym, że ten wczorajszy był o 100zł tańszy, a niczym się nie różnił od tamtego....

Wczoraj naolejowałam włosy i przyszykowałam sobie wszystko, co mam zamiar wziąć pod prysznic, czyli szampon, odżywkę, peeling, żel pod prysznic i do mycia twarzy itp. A TŻ tak się na mnie patrzy i pyta: "A co Ty masz zamiar z tego bombę robić?" Myślałam że padnę. Ale on często otwierając barek mówi, że dziwi się, że to wszystko jeszcze nie wybuchło

Dziewczyny macie jakieś dobre maseczki? Wczoraj przeglądałam katalog z Avonu i widziałam, że to z planet spa są po 10zł. Miałam tą błotną i nie wiem, czy kupić którąś, czy lepiej pochodzić po drogeriach?
pochwal się

ja właśnie zamówiłam sobie tę maseczkę nawilżającą z planet spa i juz w poniedziałek ją dosta łam - ciekawa jestem jaka będzie

ale mnie dzisiaj zmasakrował ten okres, jeszcze boli, ale da sie teraz wytrzymać.,
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 13:11   #2232
samaraNW
Zakorzenienie

witam

jestem w trakcie najgorszego dnia w tym tygodniu, na szczęście mam już zaliczoną całą praktykę z chemii, co bardzo mnie cieszy, bo ostatnie analizy do łatwych nie należały jeszcze jedynie muszę pouczyć się na koło z matmy, ale najpierw obejrzę sobie "Pretty Little Liars"

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Ja też np nie wyobrażam sobie mycia odżywką... czułabym się niedomyta
do mnie też mycie odżywką nie przemawia
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:23   #2233
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
oglądałam ostatnio blogi urodowe, a tam na jednym maseczka czy krem ze słowiczych odchodów Czego to ludzie nie wymyślą.
Toż to popularne azjatyckie cudo
Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Słyszałam o tym dawno temu ;D któraś gwiazda sobie bardzo chwali, nie pamiętam niestety która, ale coś mi podpowiada że Beckhamowa
Dokładnie tak

Ja w przerwie nauki naolejowałam włosy-BD plus lniany i niedługo będę zmywać, bo wieczorem muszę wyjść.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:40   #2234
loluska
Zakorzenienie

Cytat:

a limonkowy naturvital?
A gdzie go można dostać?

snowhitee
ten z ziaji na kupię jutro, dziekuje

tillavanilla
nie wiem co powiedzieć, dużo sił

ghana
to daj znać na co się zdecydujesz

Lainathiel;
piękna długość

Maala_Czaarna
a no to jednak pomyłka,sorki

karolcia198506
jeżeli o mnie chodzi to będzie to mój pierwszy pędzelek, mam nadzieje że ogarne kreski

Coś mi się dzisiaj ósemka odzywa zaraz zabieram się za nauke... brrr

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:13   #2235
NUTELLA87
Raczkowanie

dziewczyny czy Wy tez macie takiego lenia żeby zabrać się za ćwiczenia?? muszę pozbyć się mych nieszczęsnych boczków ale jakoś motywacji ciągle brak...
Kupiłam w końcu olejek Alterry granat i awokado i będę dziś olejkować włosy po raz pierwszy, wcześniej używałam wyłącznie maseczek, ciekawa jestem jakie będą efekty

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

i pytanie jak często nakładacie olejki? i jak długo trzymacie na włosach? kilka minut, godzin, czy na całą noc??

-stawiam sobie cele, które realizuję, powoli... ale realizuje
NUTELLA87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 14:19   #2236
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUTELLA87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wy tez macie takiego lenia żeby zabrać się za ćwiczenia?? muszę pozbyć się mych nieszczęsnych boczków ale jakoś motywacji ciągle brak...
Kupiłam w końcu olejek Alterry granat i awokado i będę dziś olejkować włosy po raz pierwszy, wcześniej używałam wyłącznie maseczek, ciekawa jestem jakie będą efekty

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

i pytanie jak często nakładacie olejki? i jak długo trzymacie na włosach? kilka minut, godzin, czy na całą noc??
Ja ostatnio nakładam na ok.4-5h, a wcześniej na noc. Nakładam tak 3 razy w tyg.
Stary 2012-01-11, 14:21   #2237
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nakładam oleje przed każdym myciem. Jak długo - to zależy od mojego planu dnia, ale kiedy wiem, że nie wychodzę nigdzie następnego dnia to zostawiam na noc i zmywam w ciągu następnego dnia - o której godzinie to już zależy jak mi się zachce Czasami (choć bardzo rzadko) zdarza mi się wyjść z olejem na głowie ^^ Zawsze zaplatam warkocz a przy wyjściu dodatkowo zwijam go w koka
Stary 2012-01-11, 14:26   #2238
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
zielone _oko ze słodkich migdalów mam i jest bardzo fajny
ja też sobie go chwalę jeśli o włosy chodzi
a też jest w wielu maseczkach i dobrze działa na twarz

<3 <3 <3
Stary 2012-01-11, 14:26   #2239
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tillavanilla Pokaż wiadomość
Czesc,od niedawna mam internet i moge nadrabiac zaleglosci,choc juz teraz wiem,ze bedzie ciezko Nowy rok przyniosl wiele zmian m.in rozstalam sie z tztem,ja jakos sie trzymam,ale moj synek choc nie do konca to rozumie to bardzo brakuje mu taty,datego tez poswiecam mu caly swoj czas,by nie odczul tak dotkliwei naszej rozlaki Calkowicie zaniedbalam olejowanie wlosow i ogolnie dbanie o siebie,ale postanawiam sie ogarnac,pierwsza zmiana bedzie nowa fryzura,wlosy ma dosc dlugie(do piersi),ale chce je sciac tak do ramion musze tylko znalezc odpowiednia fryzure i fryzjera oczywiscie,kolejnym postanowieniem jest dieta i cwiczenia Z wami bedzie mi latwiej systematycznie dbac o siebie i dotrzymac postanowien,wiec zamierzam tu zostac na dobre
Przykro mi strasznie Dużo sił
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Ja sobie zamówiłam dwie z avony z planet spa;p
błotną i ta kwiat lotosu

A wczoraj w rosmanie kupiłam z ava bo byla w cnd Ale to taka mała saszetka

Czekam na Tz i się doczekać nie moge
Stary 2012-01-11, 14:27   #2240
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
A gdzie go można dostać?
w naturach

Ja sobie go chwalę, kończe właśnie 2/3 opakowanie, potem sobie czymś odmienię, ale potem do niego wrócę.

<3 <3 <3
Stary 2012-01-11, 14:52   #2241
NUTELLA87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
ja nakładam oleje przed każdym myciem. Jak długo - to zależy od mojego planu dnia, ale kiedy wiem, że nie wychodzę nigdzie następnego dnia to zostawiam na noc i zmywam w ciągu następnego dnia - o której godzinie to już zależy jak mi się zachce Czasami (choć bardzo rzadko) zdarza mi się wyjść z olejem na głowie ^^ Zawsze zaplatam warkocz a przy wyjściu dodatkowo zwijam go w koka
Ja bym chyba nie wyszła z olejkiem na głowie, dziwnie bym sie czuła na początek potrzymam kilka godzin i zmyję wieczorem ale ten olejek z granatem pięknie pachnie już czuję, że to nie będzie ostatnia buteleczka, na pewno wypróbuję jeszcze inne nie tylko na włosy

-stawiam sobie cele, które realizuję, powoli... ale realizuje
NUTELLA87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:55   #2242
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja parachute trzymam ok 6 h i zamierzam codziennie na zmianę z pestek winogron

Zaciekawił mnie ten nowy szampon Joanny, ciekawe czy nadałby jakieś refleksy na włosach https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ztanowych.html

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:59
Stary 2012-01-11, 15:15   #2243
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Ja parachute trzymam ok 6 h i zamierzam codziennie na zmianę z pestek winogron

Zaciekawił mnie ten nowy szampon Joanny, ciekawe czy nadałby jakieś refleksy na włosach https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ztanowych.html
Ciekawy ten szampon. Trzeba będzie się za nim rozejrzec
Wróciłam już z miasta, posprzątałam i późny obiad robię. Podkładu nie kupiłam, bo nie było mojego koloru W ross odżywka niebieska z HE nawilżenie po brzegi w CND za 7 coś. Wzięłam oczywiście, bo bardzo ją lubię a ostatnio jedną odżywkę wykończyłam. Poza tym tisane w aptece kupiłam. W lumpku nic ciekawego dla mnie nie było
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:24   #2244
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chyba nie wyszła z olejkiem na głowie, dziwnie bym sie czuła na początek potrzymam kilka godzin i zmyję wieczorem ale ten olejek z granatem pięknie pachnie już czuję, że to nie będzie ostatnia buteleczka, na pewno wypróbuję jeszcze inne nie tylko na włosy
nie dziwię się. ale czasami można się poświęcić, z resztą nie nakładam nigdy oleju u nasady więc praktycznie jakoś tego nie widać.
Stary 2012-01-11, 15:31   #2245
Kalpana
Zakorzenienie

Zaraz zrobię zdjęcie butków

Niespodziewanie wypadł mi dzisiaj wyjazd do miasteczka, w którym jest rossmann i kupiłam szampon i odżywkę z granatem z alterry i balsam do włosów z green pharmacy (miała go któraś? bo nie kojarzę w ogóle, a kupiłam pod wpływem impulsu). Nie wiedziałam, że alterra ma też olej, bo bym go chętnie wypróbowała.... Ale w poniedziałek TŻ jedzie odebrać jakąś część do auta, a ja naprawić pierścionek, więc jeszcze raz pójdę i może będzie, bo dzisiaj nie rzucił mi się w oczy, a przeglądałam wszystkie produkty tej firmy i widziałam jeszcze tylko żel pod prysznic i peeling.
Zastanawiam się właśnie nad jakimiś nowymi olejami, bo mam 2- amlę i fur mama, a chętnie wypróbowałabym jakiś nowy, żeby się włosy zbytnio nie przyzwyczaiły

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:38   #2246
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
w naturach

Ja sobie go chwalę, kończe właśnie 2/3 opakowanie, potem sobie czymś odmienię, ale potem do niego wrócę.
No to jak na razie odpada, bo najbliższa naturę mam dosyć daleko Drogerie do których mam dostęp to Kamila i Rossman plus jakieś małe drogeryjki.

Ósemka coraz bardziej daje mi w kość Jutro idę wreszcie do optyka po okularki Mam nadzieję że będzie mi dobrze w oprawkach, które sobie wymyśliłam

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:32   #2247
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Dzień dobry
Jakoś się zmobilizowałam i pojechalam do miasta obok mojego by w Rossie kupić wszystkie niezbędne i konieczne do życia rzeczy, bankrutując się prawie że

Cytat:
Napisane przez tillavanilla Pokaż wiadomość
Czesc,od niedawna mam internet i moge nadrabiac zaleglosci,choc juz teraz wiem,ze bedzie ciezko Nowy rok przyniosl wiele zmian m.in rozstalam sie z tztem,ja jakos sie trzymam,ale moj synek choc nie do konca to rozumie to bardzo brakuje mu taty,datego tez poswiecam mu caly swoj czas,by nie odczul tak dotkliwei naszej rozlaki Calkowicie zaniedbalam olejowanie wlosow i ogolnie dbanie o siebie,ale postanawiam sie ogarnac,pierwsza zmiana bedzie nowa fryzura,wlosy ma dosc dlugie(do piersi),ale chce je sciac tak do ramion musze tylko znalezc odpowiednia fryzure i fryzjera oczywiscie,kolejnym postanowieniem jest dieta i cwiczenia Z wami bedzie mi latwiej systematycznie dbac o siebie i dotrzymac postanowien,wiec zamierzam tu zostac na dobre
Ze co??? Jak to?? Przecież było tak dobrze, domek mieliście kupiony.... Współczuję Ci ogromnie

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:45   #2248
zielone_oko
Zakorzenienie

Zmyłam olej, nałożyłam Kallosa , też już go zmyłam i zobaczymy jak mi włoski wyschną..

A siedzę i poprawiam rozdział lic.
Stary 2012-01-11, 16:55   #2249
Shadii
Wtajemniczenie

Hej Wam
staram się czytać i nie być więcej niż jedna/dwie strony do tyłu, ale nie zawsze wychodzi. Zaczęły mi się już egzaminy i nie mam głowy do internetu

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Wg mnie fajne są książki następujących pisarzy: Elizabeth Kostova, Coben, King, Agata Christie, Will Smith, Newerly Igor, Wiliam Wharton ... I jak na razie tyle mi na myśl przychodzi
Polecam "Historyka" tej autorki. Chyba najlepsza książka jaką czytałam i oczywiście kryminały Chmielewskiej, zwłaszcza "Całe zdanie nieboszczyka" - ideał książki uwielbiam, ale zazwyczaj nie mam na nie czasu

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:00   #2250
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość

Polecam "Historyka" tej autorki. Chyba najlepsza książka jaką czytałam i oczywiście kryminały Chmielewskiej, zwłaszcza "Całe zdanie nieboszczyka" - ideał książki uwielbiam, ale zazwyczaj nie mam na nie czasu
"Łabędź i złodzieje" tej pisarki też polecam Zupełnie inna od "Historyka" ale równie wciągająca i fantastyczna

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Idę się zdrzemnąć bo zasypiam na stojąco....

Miłego wieczorku

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości