Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 15:16   #301
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mooonik jestem rozżalona jak mogłaś nam to zrobić, no wiesz!! Fajnie byłoby być znów ciocią A tak serio - chciałabyś mieć maluszka tak już?
No ale może jeszcze nadzieja w Acelince Ciekawe, która z nas będzie mieć następną fasoleczkę
ha ha ha !
juz przestańcie bo zaraz pójde i serio test kupie

no ciekawe, ciekawe
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:29   #302
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

wszem o wobec ogłaszam, że nie załapię sie na wątek wrzesień- październik w tym roku małpa przyszła w nocy akurat jak się mąż chciał dostawić

a moja koleżanka urodziła wczoraj cudną kluseczkę- synka 3720 i 53cm

Martuś- bo zjadło mi cytat Twój- cieszę sie, że piersiątko już prawie dobrze

próbowałaś z tym mm?

zabrzmiało jak groźba
ale za co- za te miesiące?
bo wiesz, ja z matmy to ogólnie prymus byłam i maturę na 5zdałam i na agh studiowałam i czasem korków udzielałam

w takiej kuchni sprzątanie to czysta przyjemność haha, żartuję oczywiście choć przyznam,że sprzątać lubię a jak już bym miała taką wymarzoną swoją wielką kuchnię to i sprzątać bym mi się pewnie chciało

cieszę się, że Franiowi się poprawia i trzymam kciuki za produkcję niech wraca do normy Franciszkowej

cieszę się,że znalazłaś przyczynę, to teraz zdrowiej szybko!i daj znać jak się Malutek urodzi

Martunia a jesteś pewna, że to jest przyczyną? Długo podawałaś te deserki? I jak robiłaś- najpierw kilka dni jeden smak, a potem drugi czy na zmianę? Może jeszcze nic straconego, może tylko jak u Małgosiowego Stefka tylko chwilowa wysypka?
albo spróbujcie gruszek, które teraz pediatrzy polecają jako mniej uczulające

no ciekawie tam mają

wiesz co no właśnie wyrzuciłam metkę od razu - a mogłaby zobaczyć co na niej pisze. Bo na wieszaku było ich dużo i rozmary od 56 ale te to były takie malusieńkie, że szok. A znowu ta 80 co jej wzięłam to ma taką mocną gumę w pasie, że dla mojej jest w sam raz, więc myślę,że starszemu dziecku może się wbijać w brzuch. Sama nie wiem. A - no i wisiały przy kolekcji jesiennej to chyba nie rybaczki

1.a pewnie, że dla naszych cudów wszystko zniesiemy
2.o kurde ale miałyście nockę
3.o tym samym pomyślałam

matko aż się wystraszyłam
a z jajnikami też nie fajnie, dobrze, że idziesz do gina, trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było
p.s. a może to owu?? mnie tak czasem bolały jajniki właśnie

naszego Kochana, naszego nie czytaj tylko napisz coś o Was, jak tam Kamilek się miewa? Pewnie kawał chłopaka już z niego
Zuzia dostała tylko łyżeczkę jabłuszka i na drugi dzień od nowa ją wysypało na buźce a dopiero to paskudztwo po długiej walce udało mi się zwalczyć marchewki jeszcze w ogóle nie podałam - podam jak wyleczę buźkę bo inaczej się nie dowiem czy to słoiczki uczulają czy nie. Jak po marchewce nic nie wyjdzie to podam znowu jabłuszko. Ale pediatra ostrzegała mnie żeby lepiej małej rozszerzać dietę dopiero od 6 miesiąca z racji tej przeklętej skazy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:30   #303
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ha ha ha !
eeee nie wydaje mi się, że jedna tabletka mogłaby coś zaburzyć. A jak sobie przypomniałaś to wzięłaś? Ja mam całe opakowanie na zbyciu, bo wykupiłam, ale postanowiłam, że jednak nie będę brać jakbyś chciała to pisz.
Ja test też zrobię, bo muszę iść na ten rezonans magnetyczny, a ja nie biorę anty, @ nie miałam, więc muszę być pewna, że nic tak sobie nie rośnie, choć raczej to całkiem niemożliwe. Ale jak wiadomo - cuda się zdarzają

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ale pediatra ostrzegała mnie żeby lepiej małej rozszerzać dietę dopiero od 6 miesiąca z racji tej przeklętej skazy
a czemu chciałaś rozszerzyć małej dietę przed 6 mies tym bardziej, że ma skazę?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-11 o 15:31
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:40   #304
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha !

no ciekawe, ciekawe
He he też miałam obawy co do zafasolkowania ponownego ale @ przyszła i co gorsze była o wiele gorsza niż przed ciążą kiedyś trwała max 4 dni i była powiedzmy skąpa a teraz 6 dni i obfita i czemu niby tak mam nadzieję że to tylko pierwsza po porodzie taka była co prawda nie była bolesna jak kiedyś ale czuć czułam co nieco

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
eeee nie wydaje mi się, że jedna tabletka mogłaby coś zaburzyć. A jak sobie przypomniałaś to wzięłaś? Ja mam całe opakowanie na zbyciu, bo wykupiłam, ale postanowiłam, że jednak nie będę brać jakbyś chciała to pisz.
Ja test też zrobię, bo muszę iść na ten rezonans magnetyczny, a ja nie biorę anty, @ nie miałam, więc muszę być pewna, że nic tak sobie nie rośnie, choć raczej to całkiem niemożliwe. Ale jak wiadomo - cuda się zdarzają

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Tzn. źle to napisałam - pediatra po spytaniu o wprowadzenie pokarmów powiedziała że z racji skazy dopiero powinno się wprowadzać nowe posiłki po 6 miesiącu ale powiedziała też że możemy spróbować dać jabłko i marchewkę i obserwować, gdy coś wyjdzie to odstawić i tak też zrobiłam. Na własną rękę nie działałam wiem już że jabłko musi poczekać ale spróbujemy jeszcze z marchewką- jak będzie tak samo to daję sobie spokój i czekam do 6 miesiąca

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-01-11, 15:48   #305
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala) w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******:m ur:
Stary 2012-01-11, 15:49   #306
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha !

no ciekawe, ciekawe
hihi prawie takie emocje jak przy naszym rozpakowywaniu i pytanie ktora pierwsza i to zdanie "któraś weźmie nas z zaskoczenia"

no ja dzis mam chyba owulacje to też mogę działać omg nie dam się nawet dotknąć jeszcze nie teraz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:54   #307
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Wczoraj zjedlismy kawałek jabłuszka, jak narazie wszystko ok.Ostatnie dwie noce Gabrys budzil sie dopiero o 4 na jedzonko, mam nadzieje ze tak zostanie. Musimy tez wybrac sie na bioderka w styczniu lub lutym.

mamy normalnie dzałajacy net, mam nadzije ze juz tak zostanie, bo moge normalnie czytac wizaz i nie czekac godzinamy az sie cos wczyta i zdjecia ogladac
czyli będzie Cię więcej u nas? i brawo za jabłuszko

Cytat:
ojej, to szkoda!

gratulacje dla koleżanki
co nie ale wiesz, w Tobie nadzieja
i dziękuję w jej imieniu

Cytat:
mooonik jestem rozżalona jak mogłaś nam to zrobić, no wiesz!! Fajnie byłoby być znów ciocią A tak serio - chciałabyś mieć maluszka tak już?
No ale może jeszcze nadzieja w Acelince Ciekawe, która z nas będzie mieć następną fasoleczkę
no przykro mi wybacz mi
tak serio to jż teraz nie, za wcześnie. Trochę bym się bała, Julik robi się coraz cięższa, wymaga coraz więcej uwagi i poświęcenia jej czasu, więc się obawiam, że nie dałabym rady. Ale jakby tak za rok o tej samej porze być w ciąży... hmmm sounds like a good plan
widzę o Acelince pomyślałyśmy tak samo

Cytat:
Zuzia dostała tylko łyżeczkę jabłuszka i na drugi dzień od nowa ją wysypało na buźce a dopiero to paskudztwo po długiej walce udało mi się zwalczyć marchewki jeszcze w ogóle nie podałam - podam jak wyleczę buźkę bo inaczej się nie dowiem czy to słoiczki uczulają czy nie. Jak po marchewce nic nie wyjdzie to podam znowu jabłuszko. Ale pediatra ostrzegała mnie żeby lepiej małej rozszerzać dietę dopiero od 6 miesiąca z racji tej przeklętej skazy
ahaa, rozumiem, i doczytałam, że uzgodniłaś z pediatrą to podawanie bo też chciałam zapytać czemu jednak się zdecydowałaś mimo skazy
spróbuj w takim razie z marchewką i zobaczysz jak będzie. A jak się powtórzy historia to trzeba poczekać

a mm podajesz pepti tak?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:06   #308
danika
Zakorzenienie

my już po szczepieniu i po zakupach

dobrze nawet było, w gabinecie lekarki mała sie rozdarła bo gorąco tam strasznie a ona nie lubi miec za ciepło. Wiec w samym bodziaku poszłyśmy do pielęgniarki się szczepic troche popłakała, ale nawet niedługo, dzielna moja niunia. wyniki krwi mamy dobre.
Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm

no i chyba zmieniamy mleko na enfamil bez laktozy...bo pani dr mówi ze te jej bąki to moze byc lekka nietolerancja laktozy i ze rozkurczowych leków nie ma co dawać. No sama nie wiem, ale mleko spróbujemy zmienić.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To spakujmy sie jutro bo dzisiaj nasza gadzina zero ej, Danika ja napisze petycje o zamkniecie osrodka zdrowia u nas a Ty mi podpiszesz co? i pare innych dziewczyn, bedzie wieksza sila przebicia
spoko elektroniczny podpis może być ?

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

Nareszcie dotarłam na odchowalnię! Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie bo straaaaaaaaaaasznie mi was brakowało i tak bardzo tęskniłam!
hej hej
co u was? jak młody? duzy jest?

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Będzie dobrze ja też miałam mieć dziś szczepienie ale pipy w przychodni nie wpisały sobie do kapownika i mam nowy termin wysnaczony.

o kurcze.a poszłas do przychodni?

My lecimy na wizytę do okulisty bo mała bardzo zezuje a przy jedzeniu strasznie trze oczka, do tego kaszle i kicha ciągle, zastanawiam sie czy nie jest alergikiem

[
no to za wizytę i oby nie alergia

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Danika w zenicie otwarli to słynne pepco o którym dziewczyny tyle pisały
no widziałam byłaś? ja na razie nie mam kiedy ale wybieram sie odwiedzic ten przybytek. Wogóle zenit taki ładny wyremontowany

Cytat:
Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala) w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******:m ur:
przykro mi kochana ze masz takie przejscia ale grunt ze Miki zaszczepiony

Moonik
czyli nie bedziemy znów ciociami hehehe

ja bym chciała drugie chyba dopiero jak Olcia pójdzie do przedszkola, bo przy rocznym czy 1,5 rocznym dziecku to ciąży sobie nie wyobrażam za bardzo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:14   #309
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. źle to napisałam - pediatra po spytaniu o wprowadzenie pokarmów powiedziała że z racji skazy dopiero powinno się wprowadzać nowe posiłki po 6 miesiącu ale powiedziała też że możemy spróbować dać jabłko i marchewkę i obserwować, gdy coś wyjdzie to odstawić i tak też zrobiłam. Na własną rękę nie działałam wiem już że jabłko musi poczekać ale spróbujemy jeszcze z marchewką- jak będzie tak samo to daję sobie spokój i czekam do 6 miesiąca
aaaa to inna sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

no ja dzis mam chyba owulacje to też mogę działać omg nie dam się nawet dotknąć jeszcze nie teraz
jak wy poznajecie, że macie owu?? Ja jestem tttaaaaka ciemna w tym temacie, że aż wstyd

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja bym chciała drugie chyba dopiero jak Olcia pójdzie do przedszkola, bo przy rocznym czy 1,5 rocznym dziecku to ciąży sobie nie wyobrażam za bardzo
chciałabym podobnie marzy mi się poród na początku 2015

Stary 2012-01-11, 16:18   #310
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
boszzzz a mialam nadzieję,że dziś będzie lepiej co za ludzie tam pracują
Kochana uspokój się, nie daj się zwariować, nawet nie chcę myśleć w jakim stanie możesz być idź zapal fajkę, wypij winko, bylebyś sie nie dała wmówić w poczucie winy. I jakby co - mówię Ci- skrob skargę a my Ci pomożemy

Cytat:

dobrze nawet było, w gabinecie lekarki mała sie rozdarła bo gorąco tam strasznie a ona nie lubi miec za ciepło. Wiec w samym bodziaku poszłyśmy do pielęgniarki się szczepic troche popłakała, ale nawet niedługo, dzielna moja niunia. wyniki krwi mamy dobre.
Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm

no i chyba zmieniamy mleko na enfamil bez laktozy...bo pani dr mówi ze te jej bąki to moze byc lekka nietolerancja laktozy i ze rozkurczowych leków nie ma co dawać. No sama nie wiem, ale mleko spróbujemy zmienić.
dzielna Gunia super,że wyniki dobre no i oby to mleko jej pomogło
faktycznie kruszynka

Cytat:
jak wy poznajecie, że macie owu?? Ja jestem tttaaaaka ciemna w tym temacie, że aż wstyd
mnie kłuje jajnik albo lewy albo prawy i to jest takie charakterystyczne uczucie(przynajmniej dla mnie ) nie trwa to długo moze 2-3h

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:37   #311
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

spoko elektroniczny podpis może być ?

hej hej
co u was? jak młody? duzy jest?

no to za wizytę i oby nie alergia

no widziałam byłaś? ja na razie nie mam kiedy ale wybieram sie odwiedzic ten przybytek. Wogóle zenit taki ładny wyremontowany

przykro mi kochana ze masz takie przejscia ale grunt ze Miki zaszczepiony

Moonik
czyli nie bedziemy znów ciociami hehehe

Super kochana i ciesze sie ze u was szczepienie poszlo dobrze. No tak, najwazniejsze ze juz po wszystkim, ale generalnie jestem jakos rozstrzesiona.

Cytat:
boszzzz a mialam nadzieję,że dziś będzie lepiej co za ludzie tam pracują
Kochana uspokój się, nie daj się zwariować, nawet nie chcę myśleć w jakim stanie możesz być idź zapal fajkę, wypij winko, bylebyś sie nie dała wmówić w poczucie winy. I jakby co - mówię Ci- skrob skargę a my Ci pomożemy

dzielna Gunia super,że wyniki dobre no i oby to mleko jej pomogło
faktycznie kruszynka

mnie kłuje jajnik albo lewy albo prawy i to jest takie charakterystyczne uczucie(przynajmniej dla mnie ) nie trwa to długo moze 2-3h
Zapalilam. Wypic nie moge bo za niedlugo jedziemy do gin, ale powiem Ci szczerze ze po prostu brak slow na to wszystko, ogolnie jestem dzisiaj chodzaca tykajaca bomba moja biedna, malutka dzidzia spi teraz sobie, tak mi go szkoda i tak mi go zal a ta baba wpedzila mnie w poczucie winy, nawet nie wiesz jak bardzo.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Agus ja zawsze jak mialam owu to mialam taki prawie bialy bezzapachowy sluz i delikatnie mnie bolaly jajniki
Stary 2012-01-11, 16:38   #312
SONIA004
Zadomowienie

piszę do Was od 2 godzin... i najpierw nie chciało mi posta wysłać, bo za dużo emotikonek (żeby nie było, ze wszystkie moje to dużo cytowałam) a potem jak zaczęłam usuwać... to jak można się domyśleć- wszystko poszło w cholerę!!
Będzie bez cytowania... z góry przepraszam jeśli o kimś zapomnę

Martusiaaa super, że z cycem oki... no i fajną masz lekarkę, tylko pozazdrościć

Archi... i na takie wiadomości wizazowe ciotki czekały!!!
Laktacja się unormuje, a Franio nadrobi zaległości

Malgosia to Stefano też "wybrzydza" przy jedzeniu? Co tym maluchom jest...?

Caltea a to Ci się diabelstwo przyplątało! dobrze, że szybko zdiagnozowane, leczenie wdrożone to i mama nie będzie cierpieć i synuś dłużej matczynym biustem cieszyć się będzie
za bratanicę...pewnie już po. a i na Leosia jaka ważna funkcja spłynęła

lulla kochana zmień tą przychodnię, bo się oboje z Mikim wykończycie!!! Powodzenia u gina! Dalej jajnik pobolewa?

irmith za wizytę u okulisty.
Dobrze, że wyniki Martusi wyszły ok. Podobno u dziewczynki trudniej siuśki złapać... to ja sobie już tego nie wyobrażam

Byliśmy dziś na pobraniu krwii z tatusiem... i młody chyba chciał się pokazać z jak najlepszej strony, bo tylko na początku zapłakał a jak wychodziliśmy z gabinetu to już spał. Bohater tatusia a mamusi to płacze
Dziękujemy wszystkim wizażowym ciociom za kciuki!!
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:47   #313
danika
Zakorzenienie

Cytat:
jestem tttaaaaka ciemna w tym temacie, że aż wstyd
no a od 2014 ma byc jeszcze dłuższy macierzyński

co do owu, to ja miałam typowy śluz płodny,,,ale to taki objaw na dwa razy bo niestety owulacja bywa u mnie raz na kilka cykli.

Cytat:
Super kochana i ciesze sie ze u was szczepienie poszlo dobrze. No tak, najwazniejsze ze juz po wszystkim, ale generalnie jestem jakos rozstrzesiona.

nie dziwie sie wcale

Zapalilam. Wypic nie moge bo za niedlugo jedziemy do gin, ale powiem Ci szczerze ze po prostu brak slow na to wszystko, ogolnie jestem dzisiaj chodzaca tykajaca bomba moja biedna, malutka dzidzia spi teraz sobie, tak mi go szkoda i tak mi go zal a ta baba wpedzila mnie w poczucie winy, nawet nie wiesz jak bardzo.
głupie babsko,...ciekawe czy ona sobie wogóle zdaje sprawe ile nerwów ciebie kosztuje jej głupie gadanie przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś na pobraniu krwii z tatusiem... i młody chyba chciał się pokazać z jak najlepszej strony, bo tylko na początku zapłakał a jak wychodziliśmy z gabinetu to już spał. Bohater tatusia a mamusi to płacze
dzielny Mati
Stary 2012-01-11, 16:50   #314
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Ancia, cieszę się z dobrych wieści. Pokarm wróci do normalnej ilości

Kciuki za zdrówko Leosia!! I za piersi tym razem Twoje.
Ja walczę o laktację.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Oby Cię to nie spotkało
Wstyd się przyznać ale nawet krzyża w domu nie mamy zawsze zapominam kupic....
A na półce Christopher Hitchens "bóg nie jest wielki" i A.M. Greeley "grzechy kardynalne" Dobrze, że tego nie zauważył.
Dzisiaj u nas ksiądz. A krzyżyk nam mama kupiła, jak braliśmy ślub, bo też nie miałam. I teraz mamy zestaw krzyżyk ze świeczkami.
Ksiądz nie wiem na którą dotrze, bo robi całe osiedle, a nasze mieszkanie jest ostatnie . oby nie przyszedł, jak będziemy kąpać hihi.
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ancia - łał, jeszcze się w nocy uczyłaś? No, no, dzielna babeczka z Ciebie.

A po marchewce mieliście 3 kuuupy? Wow, wszędzie pisze, że zagęszcza stolce, zobaczymy jak u nas będzie.

Cytat:
turbo mama

za wizyte!
Oj turbo turbo.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no pięknie, super że Franiowi lepiej i Mamusia z lepszym humorem

Cytat:
w takiej kuchni sprzątanie to czysta przyjemność haha, żartuję oczywiście choć przyznam,że sprzątać lubię a jak już bym miała taką wymarzoną swoją wielką kuchnię to i sprzątać bym mi się pewnie chciało

cieszę się, że Franiowi się poprawia i trzymam kciuki za produkcję niech wraca do normy Franciszkowej
To nie jest kuchnia moich marzeń, marzyłam o większej i oddzielnej, a mam razem z salonem, ale jak się nie ma co się lubi...
Dziękujemy za kciuki, już wiadomo, że dzialają .
A co do małpy - to gratulować czy współczuć?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A swoją drogą to u nas jest coś mega przestawione. Ponieważ spaliśmy do 12. Niby odsypiam, ale chyba wolałabym to jakoś wypośrodkować
jesteś niemożliwa.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:53   #315
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Ja tylko na chwilke... od rana nie posiedzialam na tylku nawet 5 minut

Madzialena dzieki za przepis...ciasto przepyszne.... Tz sie ucieszy
Zakupilam wreszcie dzisiaj ten smoczek z Aventu 3-przeplywowy moze dzisiaj wreszcie nakarmie mala kaszka....

Wpadne jeszcze wieczorkiem..... pa mamuski

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:22
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:58   #316
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ha ha ha !

Cytat:
Aga nie zabezpieczacie się?
Cytat:
W tych poradnikach karmienia jest napisane, że niby wcale późniejsze wprowadzanie pokarmów przy skazie nie chroni przed alergią
Cytat:
O masakra, współczuję Ci tej przychodni. U nas raz mnie pielęgniara wkurzyla, że skomentowała, że nie bierzemy szczepień na rota, gdy Franek mial podejrzenie rota. Jakbym celowo narażała swoje dziecko, skandal!
Cytat:
W 2015 to już chyba będę przekwitać .

My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .
Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Danika, zapomniałam pogratulować wizyty. Olga będzie filigranową panienką, stąd pewnie waga skromniejsza . Najważniejsze, że zdrowa i wszystko ok.

Stary 2012-01-11, 17:14   #317
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
piszę do Was od 2 godzin... i najpierw nie chciało mi posta wysłać, bo za dużo emotikonek (żeby nie było, ze wszystkie moje to dużo cytowałam) a potem jak zaczęłam usuwać... to jak można się domyśleć- wszystko poszło w cholerę!!
Będzie bez cytowania... z góry przepraszam jeśli o kimś zapomnę

Martusiaaa super, że z cycem oki... no i fajną masz lekarkę, tylko pozazdrościć

Archi... i na takie wiadomości wizazowe ciotki czekały!!!
Laktacja się unormuje, a Franio nadrobi zaległości

Malgosia to Stefano też "wybrzydza" przy jedzeniu? Co tym maluchom jest...?

Caltea a to Ci się diabelstwo przyplątało! dobrze, że szybko zdiagnozowane, leczenie wdrożone to i mama nie będzie cierpieć i synuś dłużej matczynym biustem cieszyć się będzie
za bratanicę...pewnie już po. a i na Leosia jaka ważna funkcja spłynęła

lulla kochana zmień tą przychodnię, bo się oboje z Mikim wykończycie!!! Powodzenia u gina! Dalej jajnik pobolewa?

irmith za wizytę u okulisty.
Dobrze, że wyniki Martusi wyszły ok. Podobno u dziewczynki trudniej siuśki złapać... to ja sobie już tego nie wyobrażam

Probuje zmienic, naprawde ale okazuje sie ze nie bedzie to latwe z racji tego ze w naszym miescie jest osrodek zdrowia i do innego miasta ciezko mi sie bedzie przeniesc, juz rozmawialam z jedna babeczka z innej przychodni. Ale bede sie starala. Dobrze ze jeszcze mamy ten lux med, tam przynajmniej mamy normalna, fajna pania pediatre. A jajnik boli dalej

Cytat:
no a od 2014 ma byc jeszcze dłuższy macierzyński

co do owu, to ja miałam typowy śluz płodny,,,ale to taki objaw na dwa razy bo niestety owulacja bywa u mnie raz na kilka cykli.

głupie babsko,...ciekawe czy ona sobie wogóle zdaje sprawe ile nerwów ciebie kosztuje jej głupie gadanie przytulam mocno

dzielny Mati

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Zakupilam wreszcie dzisiaj ten smoczek z Aventu 3-przeplywowy moze dzisiaj wreszcie nakarmie mala kaszka....

A nas sie okazalo ze my taki mamy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

W tych poradnikach karmienia jest napisane, że niby wcale późniejsze wprowadzanie pokarmów przy skazie nie chroni przed alergią

O masakra, współczuję Ci tej przychodni. U nas raz mnie pielęgniara wkurzyla, że skomentowała, że nie bierzemy szczepień na rota, gdy Franek mial podejrzenie rota. Jakbym celowo narażała swoje dziecko, skandal!

W 2015 to już chyba będę przekwitać .

My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .
Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Danika, zapomniałam pogratulować wizyty. Olga będzie filigranową panienką, stąd pewnie waga skromniejsza . Najważniejsze, że zdrowa i wszystko ok.

No wiesz! glupia baba!
Stary 2012-01-11, 17:21   #318
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
czyli będzie Cię więcej u nas? i brawo za jabłuszko

co nie ale wiesz, w Tobie nadzieja
i dziękuję w jej imieniu

no przykro mi wybacz mi
tak serio to jż teraz nie, za wcześnie. Trochę bym się bała, Julik robi się coraz cięższa, wymaga coraz więcej uwagi i poświęcenia jej czasu, więc się obawiam, że nie dałabym rady. Ale jakby tak za rok o tej samej porze być w ciąży... hmmm sounds like a good plan
widzę o Acelince pomyślałyśmy tak samo

ahaa, rozumiem, i doczytałam, że uzgodniłaś z pediatrą to podawanie bo też chciałam zapytać czemu jednak się zdecydowałaś mimo skazy
spróbuj w takim razie z marchewką i zobaczysz jak będzie. A jak się powtórzy historia to trzeba poczekać

a mm podajesz pepti tak?
dalej pepti

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-01-11, 17:25   #319
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anciaahk piszesz o tym przekwitaniu jakbyś miała ponad 50 lat! Poplułam się aż a w temacie przytulanek - lateks albo francuz .

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-11 o 17:26
Stary 2012-01-11, 17:34   #320
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dokładnie tak jak pisała moonik, wg 28 dni powinnam miec przedwczoraj owulacje ale dziś w nocy dopiero miałam , to znaczy kuło mnie chrakterystyznie
Czyli juz będzie koło 30 dni cykl, no zobaczymy, zawsze bawiłam się w te płodne i nie płodne dni i mi zostało
Cytat:
cieszę się że Fankowi lepiej!

w nocy będzie kongo mówisz
mój mi dziś w dzien nie chce spać , w nocy spał pięknie to pewnie dlatego, mam nadzieje że i tej nocy mi da pospać

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:47   #321
danika
Zakorzenienie

Cytat:

super, ze z Frankiem lepiej mówisz, że gadułka z niego zmęczył sie widocznie tym gadaniem to i spał

a Guni waga jest jak najbardziej ok ona cały czas sie trzyma w 25 centylu - bedzie laska, jak mamusia przybrała idealnie. Za to łepek ma wielki - 41 cm
Stary 2012-01-11, 17:53   #322
magdulec
Zadomowienie

Dziewczynki mam pytanko (przepraszam jesli nie doczytalam i juz taka odpowiedz na podobne pytanie byla;

czym zagescic mleko modyfikowane i w jakich proprcjach, jak Gabrys wypija 150-170ml?
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:22   #323
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

szkoda slow....
i za szczepienie.... szkoda tylko Mikiego ze sie takl stresowal....

Cytat:

za piekna wage i szczepienie....

Cytat:

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

u mnie przed ciaza to byl bol jajnikow i sluz.... teraz mi sie pokrecilo i nie wiem co i jak...

Cytat:

super ze synus jest taki dzielny.,.... Mamusia pewnie jest dumna....

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ancia super ze Franio czuje sie lepiej...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Martunia_199 a przed pepti co podawalas maluszkowi?? I teraz jak mu dajesz to mleko to je w takiej samej ilosci czy mniej ???

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

lula i dawalas przez ten smoczek juz kaszke??
Stary 2012-01-11, 19:58   #324
SONIA004
Zadomowienie

Moniapewnie, że dumna. ja to chyba bardziej przeżywałam niż młody
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:09   #325
danika
Zakorzenienie

Olga znowu dostała śpiączki po szczepieniu... śpi juz 4 godziny a ja nie wiem co ze sobą zrobić z tego nagłego nadmiaru czasu. Tylko troche mam obawy co bedzie w nocy. Zaraz chyba ją wezmę nakarmię bez kąpania i położe do łóżeczka i a nóż widelec pośpi do rana
Stary 2012-01-11, 20:25   #326
aa2
Zakorzenienie

heja
LU normalni eta przychodnie mnie sama z równowagi wyprowadza!!!!!co za ludzie, a weź Ty jej powiedz ze Ci ciocia lekarka powiedziała ze masz brac takei szczepionki i juz, a baba niech nie opowiada bzdur , powiesz jej zeby sie przeszkoliła bo jakby szczepionki były złe nie byłyby dopuszczone do uzytkowania

gratuluje udanych szczepien
a Małgosi nie było? ciekawe jak Stefcio

przeczytałam co pisałyscie , pozaznaczałam cytaty i mi sie rypło-drugi raz ni ebede tego robic nie chce mi sie wiec wybaczcie

Ancia moze lekarz ni ekaze naciagac w domu bo ładnei schodzi? u mni eewidentnie sie zrosło i moze stad te zalecenia-nie wiem sama ju znaprawde , czuje sie jak jakis odmieniec
no i cieszę sie że Franusiowi lepiej, mam nadzieje ze juz bedzie zdrowiutki i nie bedziesz musiała sie martwic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:28   #327
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No wiesz! glupia baba!
Szkoda zdrowia na głupie baby, Lulla.
Cytat:
anciaahk piszesz o tym przekwitaniu jakbyś miała ponad 50 lat! Poplułam się aż a w temacie przytulanek - lateks albo francuz .
Tu się nie ma co śmiać ze starszej pani, ja muszę szybko uruchomić kolejną produkcję, dopóki mogę .
U nas niestety też lateks.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
cieszę się że Fankowi lepiej!

w nocy będzie kongo mówisz
mój mi dziś w dzien nie chce spać , w nocy spał pięknie to pewnie dlatego, mam nadzieje że i tej nocy mi da pospać
Tu się nie ma co śmiać z konga, rano wyglądam jak zombie. Ale za to tak nadrabia jedzenie, że rzuca się na cycka wygłodniały. Nie chce za to jeść jablka. 2-3 lyżeczki i pluje. Może jak wyzdrowieje, to będzie lepiej.
Cytat:
super, ze z Frankiem lepiej mówisz, że gadułka z niego zmęczył sie widocznie tym gadaniem to i spał

a Guni waga jest jak najbardziej ok ona cały czas sie trzyma w 25 centylu - bedzie laska, jak mamusia przybrała idealnie. Za to łepek ma wielki - 41 cm
To głowa faktycznie spora, jestem ciekawa ile Franek ma, ale dzisiaj chciałam mu przecisnąć podkoszulkę, która jeszcze tydzień temu była dobra i nie było szans, aż się poryczało dziecko z głupiej matki.
Pewnie że będzie laska, po mamusi . Franek będzie wielki chłop chyba po tacie, bo nawet dłonie ma takie wielkie jak bochen chleba .
Cytat:

Ancia super ze Franio czuje sie lepiej...
Też się cieszę .

Stary 2012-01-11, 20:58   #328
kaileight
Zadomowienie

Odkrycie z ostatniej chwili. Bebilon Ha i Bebiko Ha maja tego samego producenta i identyczny skład. Z tym, że to pierwsze jest 10-15 zł droższe i jest w puszce a nie w kartoniku...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:

Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo.[COLOR="Silver"]
No właśnie. Teraz poleca się nawet kąpiele w basenie i kontakt ze zwierzętami dzieciom które maja atopowe zapalenie skóry. Do niedawna były przeciwwskazane.

dla Franka.. Dobrze, że zdrowieje

Cytat:

Ja kupiłam butelkę i smoczek Canpolu specjalny do kaszki. Zobaczymy czy da radą

Cytat:
Grrr Mnie tak z kolei kiedyś lekarz doprowadził do szalu. Sugerował że te bezpłatne szczepionki są w ogóle niebezpieczne, nieoczyszczone i jeszcze nie wiadomo co...

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
MELDUJE SIĘ

Ale ze mnie ciemnota nadrabiałam w czytaniu stary wątek i zastanawiałam się dlaczego tak mało stron jest popisanych a tu ci masz nowy wątek!

Poczytałam ale nie poodpisuje-dopiero wieczorem, bo Marcel własnie się wybudził..

jak mamy karmiące mm dodajecie kaszki ryżowej? jak ilościowo?Czy robicie papke taką do karmienia łyżeczką??
Ja dodaję 1 łyżeczkę kleiku ryżowego lub kukurydzianego. Za rzadkie żeby karmić łyżką, za gęste na butelkę

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:00
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:01   #329
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ancia moze lekarz ni ekaze naciagac w domu bo ładnei schodzi? u mni eewidentnie sie zrosło i moze stad te zalecenia-nie wiem sama ju znaprawde , czuje sie jak jakis odmieniec
no i cieszę sie że Franusiowi lepiej, mam nadzieje ze juz bedzie zdrowiutki i nie bedziesz musiała sie martwic
A to nie wiem, nie pomyślałam, czy ładnie odchodzi, ale po takim odciąganiu często siusiak jest czerwony.
A za drugie , dobrze, że Was mam.

Stary 2012-01-11, 21:02   #330
19natka88
Zakorzenienie

Hej Nadrabiam was chyba 2h U nas ewidentnie koniec skoku Szymek wreszcie nie płacze bez powodu i jest prawie non stop uśmiechnięty Dzisiaj mu sie wyrwało jakieś "dadi" i tak mu się spodobało, że zaśmiał się w głos

Cytat:
Natka Szymon boski! Mały krzykacz
Oj tak, wiecznie pokrzykuje, a jak się złości to nabiera powietrza i daje ile ma pary w płucach

Cytat:
no to moja jest bardzo blisko tego chyba pora zakupić zatyczki do uszu
Oo czasem by się przydały

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
O matko jaki on cudowny Obywatel Piszczyk

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobiłyście... naleje sobie troszkę.. mąż w pracy na nocce to poszaleć nie mogę

mnie ta jedna lampka położyła wczoraj

a Szymek cuuuuuuddddoooo! piszczy jak Moja Sara

a ja się martwiłam czy to normalne

no szaleje... powinnam przystopować..ale to takie słodkie,że nie umiem się powstrzymać.no... a dziś to naprawdę była okazja ..bo w przeliczeniu na Polskie..to za nieco ponad 100zł miałam : kurteczke ciepła,sweterek,sukienkę, spodenki sztruksowe krótkie,4bluzeczki z dł.rękawem, spodnie długie , i w innym sklepie bluzeczke i 2pary legginsów.. więc udany biznes
Łoo nieźle

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Natka to trzymam kciuki, żeby Szymonek jak najdłużej pospał

mały piszczek
Dziękuję ale niestety nic nie dały Zaliczyliśmy kilka pobudek

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
19natka - hihi, słoodkie Moje dziecię też się tak produkuje.
Czasami się zastanawiam jak on tak może cały dzień i nie dostanie chrypki

Cytat:
no swietnie sobie popiskuje ..... moja do tego jeszcze skrzeczy
Skrzeczy? Chciałabym to słyszeć

Cytat:
Odciągmęłaś tyle mleka???? Wooooooow. Jak to wymieszałaś/przygotowałaś??? Proszę o przepis .
Szymuś budzi się pewnie z przyzwyczajenia, tak w którejś książce mundrej czytałam, ale to z czasem minie.

A no jakoś się tak udało, bo Szymon wczoraj nie miał za bardzo apetytu Ale dzisiaj już normalnie je Odciągnęłam mleko, i bezpośrednio do butelki dodałam jedną łyżeczkę kaszki z glutenem i trzy płaskie kleiku ryżowego bezglutenowego (bo nie chcę przedobrzyć z glutenem), ale poprzednio dawałam 3 łyżeczki kaszki i stwierdzam, że kaszka dłużej trzyma Było to takie akurat do picia z butelki - mam smoczek do kaszki i jakoś poszło

Wizażowe ciocie, wasze dobre słowa i kciuki pomogły. Franek wczoraj zaczął jeść, a dzisiaj rano to z krzykiem rzucił się na cyca, myślałam, że padnę. Mleka oczywiście mniej, więc się nie najada, ale często się przystawiamy, więc mam nadzieję, że laktacja powróci do swojego poziomu.
Dzisiaj mamy kontrolę u lekarza.

Świetne wieści Trzymam kciuki za ponowne rozchulanie laktacji

I dziecko jedzace i zdrowsze to zdrowsza mama. Wczoraj kułam do 23, dzisiaj wstałam o 6 rano śpiewająca, mimo że w nocy Franek dał popalić wstawaniem częstym.

Ty to jakiś cyborg jesteś

Archi mój też mniej gada, zdecydowanie mniej, nie wiem o co cho.

Z tym mm to jestem jednak za miękka, bo będę padać, a z cycem się nie poddam, więc innym mówię próbuj,a sama nie mam ochoty. Moich rad nie bierz więc pod uwagę .
Może spróbuj z kleikiem jak Natka?
Archi wiem, że Cię to nie pocieszy ale ja też próbowałam podać mm z nadzieją na lepsze spanie i nic bez najmniejszej różnicy. A Piotruś jest duży więc może jemu brakuje już dodatkowego jedzenia?

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ostatnio na 150ml daje 3 takie miarki od mleka(daje bobovite z jabłkiem po 4 miesi acu, jest bez glutenu)
A jak u was z kupkami po kaszce? bo u nas jest big problem

[QUOTE=anciaahk;31555118]
Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo.[/QUOTE]

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:05
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości