|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
juz przestańcie bo zaraz pójde i serio test kupie no ciekawe, ciekawe
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
marchewki jeszcze w ogóle nie podałam - podam jak wyleczę buźkę bo inaczej się nie dowiem czy to słoiczki uczulają czy nie. Jak po marchewce nic nie wyjdzie to podam znowu jabłuszko. Ale pediatra ostrzegała mnie żeby lepiej małej rozszerzać dietę dopiero od 6 miesiąca z racji tej przeklętej skazy |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
eeee nie wydaje mi się, że jedna tabletka mogłaby coś zaburzyć. A jak sobie przypomniałaś to wzięłaś? Ja mam całe opakowanie na zbyciu, bo wykupiłam, ale postanowiłam, że jednak nie będę brać jakbyś chciała to pisz.
Ja test też zrobię, bo muszę iść na ten rezonans magnetyczny, a ja nie biorę anty, @ nie miałam, więc muszę być pewna, że nic tak sobie nie rośnie, choć raczej to całkiem niemożliwe. Ale jak wiadomo - cuda się zdarzają ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a czemu chciałaś rozszerzyć małej dietę przed 6 mies tym bardziej, że ma skazę? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-11 o 15:31 |
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś trwała max 4 dni i była powiedzmy skąpa a teraz 6 dni i obfita i czemu niby tak mam nadzieję że to tylko pierwsza po porodzie taka była co prawda nie była bolesna jak kiedyś ale czuć czułam co nieco![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
wiem już że jabłko musi poczekać ale spróbujemy jeszcze z marchewką- jak będzie tak samo to daję sobie spokój i czekam do 6 miesiąca
|
||
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala)
w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja dzis mam chyba owulacje to też mogę działać jeszcze nie teraz
|
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawo za jabłuszko ![]() co nie i dziękuję w jej imieniu ![]() Cytat:
wybacz mi ![]() ![]() tak serio to jż teraz nie, za wcześnie. Trochę bym się bała, Julik robi się coraz cięższa, wymaga coraz więcej uwagi i poświęcenia jej czasu, więc się obawiam, że nie dałabym rady. Ale jakby tak za rok o tej samej porze być w ciąży... hmmm sounds like a good plan ![]() widzę o Acelince pomyślałyśmy tak samo ![]() Cytat:
spróbuj w takim razie z marchewką i zobaczysz jak będzie. A jak się powtórzy historia to trzeba poczekać a mm podajesz pepti tak?
|
|
#308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
my już po szczepieniu i po zakupach
![]() dobrze nawet było, w gabinecie lekarki mała sie rozdarła bo gorąco tam strasznie a ona nie lubi miec za ciepło. Wiec w samym bodziaku poszłyśmy do pielęgniarki się szczepic troche popłakała, ale nawet niedługo, dzielna moja niunia. wyniki krwi mamy dobre.Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm no i chyba zmieniamy mleko na enfamil bez laktozy...bo pani dr mówi ze te jej bąki to moze byc lekka nietolerancja laktozy i ze rozkurczowych leków nie ma co dawać. No sama nie wiem, ale mleko spróbujemy zmienić. Cytat:
elektroniczny podpis może być ?Cytat:
![]() co u was? jak młody? duzy jest? Cytat:
za wizytę i oby nie alergiaCytat:
byłaś? ja na razie nie mam kiedy ale wybieram sie odwiedzic ten przybytek. Wogóle zenit taki ładny wyremontowanyCytat:
ale grunt ze Miki zaszczepiony ![]() Moonik czyli nie bedziemy znów ciociami heheheja bym chciała drugie chyba dopiero jak Olcia pójdzie do przedszkola, bo przy rocznym czy 1,5 rocznym dziecku to ciąży sobie nie wyobrażam za bardzo |
|||||
|
|
|
#309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana uspokój się, nie daj się zwariować, nawet nie chcę myśleć w jakim stanie możesz być idź zapal fajkę, wypij winko, bylebyś sie nie dała wmówić w poczucie winy. I jakby co - mówię Ci- skrob skargę a my Ci pomożemy Cytat:
super,że wyniki dobre no i oby to mleko jej pomogło faktycznie kruszynka Cytat:
) nie trwa to długo moze 2-3h
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja biedna, malutka dzidzia spi teraz sobie, tak mi go szkoda i tak mi go zal a ta baba wpedzila mnie w poczucie winy, nawet nie wiesz jak bardzo.---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Agus ja zawsze jak mialam owu to mialam taki prawie bialy bezzapachowy sluz i delikatnie mnie bolaly jajniki
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Będzie bez cytowania... z góry przepraszam jeśli o kimś zapomnę ![]() Martusiaaa super, że z cycem oki... no i fajną masz lekarkę, tylko pozazdrościć ![]() Archi... i na takie wiadomości wizazowe ciotki czekały!!! Laktacja się unormuje, a Franio nadrobi zaległości Malgosia to Stefano też "wybrzydza" przy jedzeniu? Co tym maluchom jest...? Caltea a to Ci się diabelstwo przyplątało! dobrze, że szybko zdiagnozowane, leczenie wdrożone to i mama nie będzie cierpieć i synuś dłużej matczynym biustem cieszyć się będzie za bratanicę...pewnie już po. a i na Leosia jaka ważna funkcja spłynęłalulla kochana zmień tą przychodnię, bo się oboje z Mikim wykończycie!!! Powodzenia u gina! Dalej jajnik pobolewa? irmith za wizytę u okulisty.Dobrze, że wyniki Martusi wyszły ok. Podobno u dziewczynki trudniej siuśki złapać... to ja sobie już tego nie wyobrażam ![]() Byliśmy dziś na pobraniu krwii z tatusiem... i młody chyba chciał się pokazać z jak najlepszej strony, bo tylko na początku zapłakał a jak wychodziliśmy z gabinetu to już spał. Bohater tatusia a mamusi to płacze ![]() Dziękujemy wszystkim wizażowym ciociom za kciuki!! |
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do owu, to ja miałam typowy śluz płodny,,,ale to taki objaw na dwa razy bo niestety owulacja bywa u mnie raz na kilka cykli. Cytat:
Cytat:
dzielny Mati
|
|||
|
|
|
#314 | ||||
|
kosmitka
|
Kciuki za zdrówko Leosia!! I za piersi tym razem Twoje. Ja walczę o laktację. Cytat:
Ksiądz nie wiem na którą dotrze, bo robi całe osiedle, a nasze mieszkanie jest ostatnie Cytat:
A po marchewce mieliście 3 kuuupy? Wow, wszędzie pisze, że zagęszcza stolce, zobaczymy jak u nas będzie. Cytat:
![]() Dziękujemy za kciuki, już wiadomo, że dzialają A co do małpy - to gratulować czy współczuć? Cytat:
jesteś niemożliwa.
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilke... od rana nie posiedzialam na tylku nawet 5 minut
![]() Madzialena dzieki za przepis...ciasto przepyszne.... Tz sie ucieszy ![]() Zakupilam wreszcie dzisiaj ten smoczek z Aventu 3-przeplywowy moze dzisiaj wreszcie nakarmie mala kaszka.... ![]() Wpadne jeszcze wieczorkiem..... pa mamuski
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-11 o 18:22 |
|
|
|
#316 | |||
|
kosmitka
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W 2015 to już chyba będę przekwitać My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Danika, zapomniałam pogratulować wizyty. Olga będzie filigranową panienką, stąd pewnie waga skromniejsza
|
|
|
#317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No wiesz! glupia baba!
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk piszesz o tym przekwitaniu jakbyś miała ponad 50 lat!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-11 o 17:26 |
|
|
|
#320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli juz będzie koło 30 dni cykl, no zobaczymy, zawsze bawiłam się w te płodne i nie płodne dni i mi zostało ![]() Cytat:
w nocy będzie kongo mówisz mój mi dziś w dzien nie chce spać , w nocy spał pięknie to pewnie dlatego, mam nadzieje że i tej nocy mi da pospać
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, że gadułka z niego zmęczył sie widocznie tym gadaniem to i spała Guni waga jest jak najbardziej ok ona cały czas sie trzyma w 25 centylu - bedzie laska, jak mamusia przybrała idealnie. Za to łepek ma wielki - 41 cm
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanko (przepraszam jesli nie doczytalam i juz taka odpowiedz na podobne pytanie byla;
czym zagescic mleko modyfikowane i w jakich proprcjach, jak Gabrys wypija 150-170ml? |
|
|
|
#323 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda slow.... ![]() i za szczepienie.... szkoda tylko Mikiego ze sie takl stresowal....Cytat:
za piekna wage i szczepienie....Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ancia super ze Franio czuje sie lepiej... ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Martunia_199 a przed pepti co podawalas maluszkowi?? I teraz jak mu dajesz to mleko to je w takiej samej ilosci czy mniej ??? ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- lula i dawalas przez ten smoczek juz kaszke??
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Monia
. ja to chyba bardziej przeżywałam niż młody
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Olga znowu dostała śpiączki po szczepieniu... śpi juz 4 godziny
a ja nie wiem co ze sobą zrobić z tego nagłego nadmiaru czasu. Tylko troche mam obawy co bedzie w nocy. Zaraz chyba ją wezmę nakarmię bez kąpania i położe do łóżeczka i a nóż widelec pośpi do rana
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() LU normalni eta przychodnie mnie sama z równowagi wyprowadza!!!!!co za ludzie, a weź Ty jej powiedz ze Ci ciocia lekarka powiedziała ze masz brac takei szczepionki i juz, a baba niech nie opowiada bzdur , powiesz jej zeby sie przeszkoliła bo jakby szczepionki były złe nie byłyby dopuszczone do uzytkowania gratuluje udanych szczepien ![]() a Małgosi nie było? ciekawe jak Stefcio przeczytałam co pisałyscie , pozaznaczałam cytaty i mi sie rypło-drugi raz ni ebede tego robic nie chce mi sie wiec wybaczcie Ancia moze lekarz ni ekaze naciagac w domu bo ładnei schodzi? u mni eewidentnie sie zrosło i moze stad te zalecenia-nie wiem sama ju znaprawde , czuje sie jak jakis odmieniec ![]() no i cieszę sie że Franusiowi lepiej, mam nadzieje ze juz bedzie zdrowiutki i nie bedziesz musiała sie martwic ![]()
|
|
|
|
#327 | |||
|
kosmitka
|
Szkoda zdrowia na głupie baby, Lulla.
Cytat:
.U nas niestety też lateks. Cytat:
Cytat:
Pewnie że będzie laska, po mamusi . Franek będzie wielki chłop chyba po tacie, bo nawet dłonie ma takie wielkie jak bochen chleba Też się cieszę ![]() .
|
|
|
#328 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odkrycie z ostatniej chwili. Bebilon Ha i Bebiko Ha maja tego samego producenta i identyczny skład. Z tym, że to pierwsze jest 10-15 zł droższe i jest w puszce a nie w kartoniku...
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
dla Franka.. Dobrze, że zdrowiejeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-01-11 o 21:00 |
||||
|
|
|
#329 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.A za drugie
|
|
|
#330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas ewidentnie koniec skokuOj tak, wiecznie pokrzykuje, a jak się złości to nabiera powietrza i daje ile ma pary w płucach Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasami się zastanawiam jak on tak może cały dzień i nie dostanie chrypki ![]() Skrzeczy? Chciałabym to słyszeć Cytat:
bez najmniejszej różnicy. A Piotruś jest duży więc może jemu brakuje już dodatkowego jedzenia?Cytat:
![]() [QUOTE=anciaahk;31555118] My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. ![]()
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-01-11 o 21:05 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

jak mogłaś nam to zrobić, no wiesz!! Fajnie byłoby być znów ciocią

małpa przyszła w nocy akurat jak się mąż chciał dostawić
i maturę na 5zdałam i na agh studiowałam
choć przyznam,że sprzątać lubię a jak już bym miała taką wymarzoną swoją wielką kuchnię to i sprzątać bym mi się pewnie chciało 
marchewki jeszcze w ogóle nie podałam - podam jak wyleczę buźkę bo inaczej się nie dowiem czy to słoiczki uczulają czy nie. Jak po marchewce nic nie wyjdzie to podam znowu jabłuszko. Ale pediatra ostrzegała mnie żeby lepiej małej rozszerzać dietę dopiero od 6 miesiąca z racji tej przeklętej skazy
kiedyś trwała max 4 dni i była powiedzmy skąpa a teraz 6 dni i obfita
w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******

wybacz mi 

za wizytę i oby nie alergia

jesteś niemożliwa.

.