Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 15:30   #4171
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

U nas nie ma czegoś takiego jak oczepiny w kółku. Wodzirej prosi, by panny, lub kawalerowie ustawili sie w grupce za Młodą, Młodym i wtedy Młoda/ Młody rzucają tym czym chcą.
Młodzi rzucają w tym samym momencie czy po kolei?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:33   #4172
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Księga gości mojej siostry mieści właśnie i życzenia i rysunki dzieci i laurki i śmieszne teksty gości i różne inne dowcipy o małżeństwie i inne pierdółki. Jak się goście bawili i takie tam. Taka księga pamiątkowa.

I zapamiętałam z niej tekst, który wpisał mój wujek:
- Co to jest miłość?
- Miłość to jest światło życia.
- A co to jest małżeństwo?
- Rachunek za to światło.

Spodobało mi się bardzo
Z Księgi Gości można naprawdę wyłowić cenne perełki
Stary 2012-01-11, 15:35   #4173
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Młodzi rzucają w tym samym momencie czy po kolei?
Najpierw jeden potem drugi. Zazwyczaj tak się to odbywa.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:37   #4174
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

EwaK88 kurczę ale super pomysł z ta księgą gości w formie obrazu!! Genialne Tez chcę! Ale gdzie kupię taką ramę z mini ramką na fotce w środku a dookoła miejscem na napisy? No ekstra!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:39   #4175
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Z Księgi Gości można naprawdę wyłowić cenne perełki
dlatego my planujemy takową księgę zakupic
takie mi sie podobają, któraś z was tu wstawiała też te księgi
http://allegro.pl/oryginalna-inna-ni...025069374.html

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:40   #4176
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny.. Mam do Was na prawde ważne pytanie i już od dawna chcę Was się doradzić.
Chodzi o oczepiny.
Nie chcę standardowego kółeczka przy rzucaniu bukietem..
Wolałabym aby dziewczyny stały w jednym miejscu, wszystkie razem. Tak jak w amerykńskich filmach mam nadzieje że wiecie o co chodzi.
Tylko nie wiem jak to zorganizować
Czy któraś z Was też rezygnuje z kółeczka?
U mnie to jest standard, że wszystkie dziewczyny stoją za Panią Młodą a nie jakieś kółeczka. Raz byłam na weselu gdzie kółeczko było i wydawało mi się to ładnie bez sensu . A u nas standardowo dj mówi, żeby panie ustawiły się za panią młodą i tyle .
No a następnie Pan Młody rzuca chłopakom...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:46   #4177
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

audrey - bardzo podoba mi sie twoja wizja slubu a butki wymiataja i sala tez boska ile placicie od osoby?
Nie dziękuję, żeby udało mi się wszystko tak jak sobie marzę
Płacimy 180 zł od osoby, w cene nie wchodzi tylko alkohol no i ciasta dla gości + 3 tysiące za słodki bufet czyli desery, fontanny czekoladowe, ciasteczka itp. Ja uwielbiam takie rzeczy więc bedę mieć przy tym stole miejsce honorowe ;P

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dlatego my planujemy takową księgę zakupic
takie mi sie podobają, któraś z was tu wstawiała też te księgi
http://allegro.pl/oryginalna-inna-ni...025069374.html
ja planuje taką mieć, będzie całe wesele leżeć w jednym miejscu, bo ktoś w trakcie imprezy lub pod mocniejszym wpływem % nabrac chęci na jakieś dopisywanie czegoś, a znając moich zznajomych znajdę tam wierszyki, rysunki i jeszcze pewnie komiksy

Aaaa! Salon! Pogubiłam sie która z Was wstawiła link- pięęęknnyyy!! Mimo że nie jestem zwolenniczką kolorowych ścian ten jest cudny! Wygląda na spokojny, kojący i relaksujący! Brawa za pomysł i realizację

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-01-11 o 15:47
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:59   #4178
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Aaaa! Salon! Pogubiłam sie która z Was wstawiła link- pięęęknnyyy!! Mimo że nie jestem zwolenniczką kolorowych ścian ten jest cudny! Wygląda na spokojny, kojący i relaksujący! Brawa za pomysł i realizację
To moj salon dziekuje tez go uwielbiam ale niestety takie kolory szybko sie nudza...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:05   #4179
EwaK88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
my bedziemy chyba miec taka ksiege gosci http://www.bridelle.pl/?tag=ksiega-g...ciskami-palcow
Fajne są te księgi sama się nad nimi zastanawiałam ale stwierdziłam że tylko młodzi ludzie to nam zrobią bo strasi to wiecie jacy są.. a dodam że jeszcze fajneij jest jak ten odcisk palca każdy Ci podpisze załaczam fotki.. ale te kolorowe są przecudne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (27,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (58,7 KB, 27 załadowań)
EwaK88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:05   #4180
a u d r e y
Wtajemniczenie

no własnie... to jest ten problem, dlatego pisałam wcześniej że robimy całe Nasze mieszkanie w kolorze kremu/latte i wygląd będziemy modyfikować dodatkami, poduchy, zasłony, lampa.. to takie ruchomości, które nie są szczególnie drogie i w łatwy sposób wymienić, a zmieniając kolor cały pokój będzie się zmieniać..

na tvn w rozmowach w toku jest: chcę być anorektyczką... matko jakie to przykre..

Ewuś a gdzie kupić ten kolorowy tusz? Masz jakiś namiar?

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:07
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:08   #4181
EwaK88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
EwaK88 kurczę ale super pomysł z ta księgą gości w formie obrazu!! Genialne Tez chcę! Ale gdzie kupię taką ramę z mini ramką na fotce w środku a dookoła miejscem na napisy? No ekstra!
Ja wymyśłiłam sobie że ramkę kupie w ikea a kupie bristol wytnę pod dobry wymiar a na środek nakleje zdjęcię albo podklęje od spodu jakos tak
EwaK88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:16   #4182
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja zrezygnowałam z woalki, bo:
po pierwsze zobaczyłam, że jednak ładnie mi w welonie
po drugie przymierzyłam kilka woalek na żywo i musiałabym do woalki zdecydowanie zlikwidować grzywkę, nawet pani w salonie mi to powiedziała, a bez grzywki się nie pokażę :P Więc siłą rzeczy został welon (w sumie dwa - długi do kościoła i na plener i krótki na wesele) i jestem zadowolona w 100%.
Kurcze masz trochę racji co do tej woalki i mi zasiałaś jeszcze wątpliwości
Ja mam grzywkę czesaną na bok, ale dość mocno zachodzi z jednego końca na drugi więc nie wiem czy to dobrze wyjdzie... Niby mierzyłam woalki już, ale to nie to samo, bo tamte nie były takie jak bym chciała... No nic jeszcze zobaczę.

Cytat:
A tak w ogóle mam pytanie!

Będę miała białą suknię i myślę o bukiecie w kolorze fuksji. Czy myślicie, że gdyby świadkowa miała fuksjową suknię i biały bukiet, to fajnie by to wyglądało czy raczej kiczowato? Pan Młody miałby tylko fuksjową butonierkę, krawat raczej biały.
Fajnie by to wyglądało. Moim kolorem przewodnim jest ciemny róż, więc buty i kwiaty będą amarantowe, Pan Młody z krawatem amarantowym i świadkowa też może mieć amarantową sukienkę. Takie łączenie kolorów jest przecież bardzo popularne.
Z moją świadkową może być jedynie trochę problem bo ona lubi się ubierać wg własnego gustu, więc nie wiem czy namówię ją na amarantową sukienkę

Co do księgi gości - to ja ciągle nie mogę znaleźć nic co by mi się podobało Tak więc albo zdecyduję się na drzewko, albo zrobię księgę na zamówienie

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:20   #4183
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

A miałam pytac: Czy któraś z Was ma DJ'a zamiast orkiestry?
My mamy DJ'a. Sa melodie, które zabrzmieć muszą, a których żadna orkiestra nie zagra, nie zaśpiewa stąd nasza decyzja. Mamy nadzieję, że słuszna

Cytat:
A tak w ogóle mam pytanie!

Będę miała białą suknię i myślę o bukiecie w kolorze fuksji. Czy myślicie, że gdyby świadkowa miała fuksjową suknię i biały bukiet, to fajnie by to wyglądało czy raczej kiczowato? Pan Młody miałby tylko fuksjową butonierkę, krawat raczej biały.
Jak dla mnie świetny pomysł

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dziewczyny, która księga Wam się najbardziej podoba
2
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:22   #4184
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Kurcze masz trochę racji co do tej woalki i mi zasiałaś jeszcze wątpliwości
Ja mam grzywkę czesaną na bok, ale dość mocno zachodzi z jednego końca na drugi więc nie wiem czy to dobrze wyjdzie... Niby mierzyłam woalki już, ale to nie to samo, bo tamte nie były takie jak bym chciała... No nic jeszcze zobaczę.

Fajnie by to wyglądało. Moim kolorem przewodnim jest ciemny róż, więc buty i kwiaty będą amarantowe, Pan Młody z krawatem amarantowym i świadkowa też może mieć amarantową sukienkę. Takie łączenie kolorów jest przecież bardzo popularne.
Z moją świadkową może być jedynie trochę problem bo ona lubi się ubierać wg własnego gustu, więc nie wiem czy namówię ją na amarantową sukienkę

Co do księgi gości - to ja ciągle nie mogę znaleźć nic co by mi się podobało Tak więc albo zdecyduję się na drzewko, albo zrobię księgę na zamówienie
Madziu mam do ciebie pytanie z 1000pkt.. gdzie kupic krawat taki żeby pasował do naszego koloru przewodniego?? bo ja wszędzie widzę tylko neutralne kolory

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 16:23   #4185
ladystar
Zakorzenienie

dziewczyny nie moge przestac myslec o jednej sukience... czy to oznacza ze to juz ta?

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:28   #4186
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu mam do ciebie pytanie z 1000pkt.. gdzie kupic krawat taki żeby pasował do naszego koloru przewodniego?? bo ja wszędzie widzę tylko neutralne kolory
też mnie to interesuje
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
dziewczyny nie moge przestac myslec o jednej sukience... czy to oznacza ze to juz ta?
oooo chyba tak
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:29   #4187
misiak17
Wtajemniczenie

Witam się i ja.

czarna kawa śliczne te butki

gosza nie załapałam się na zdjęcia

co do nocy poślubnej to my mamy pokój jakiś przy tej sali na której będzie ślub b ona górze jest hotel. I tam położymy też część gości.

pudełka na ciasta też zamawialiśmy i bardzo jesteśmy z nich zadowoleni.

co do dzieci na weselu to my zapraszamy wszystkich z dziećmi.

Byliśmy wczoraj zapraszać 2 kolegów T z żonami. Jak wyszliśmy ode mnie po 17 to do domu wróciliśmy o 24 . Dziś nie idziemy nigdzie dopiero jutro.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny

Edytowane przez misiak17
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:38
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:30   #4188
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Jest spora szansa, że tak
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:32   #4189
a u d r e y
Wtajemniczenie

oglądam zaproszenia na allegro... nie wiem jak się zdecydujemy na jakieś. na wieczór mam przygotować max 10, a do obserwowanych już dodałam chyba 8 a jestem na 4 stronie z 60 na całym allegro... jeeej.
Stary 2012-01-11, 16:42   #4190
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
nadrabiam Was i nadrabiam, ledwo dałam radę

gratuluję wszelkich zakupów ślubnych, pomysłów i inspiracji karta z odciskami palców jako baloniki bardzo mi sie spodobała muszę pokazać TŻ-towi

Paulinko gratuluję własnego miejsca w Polsce, mieć takie gniazdko, to cenna rzecz

co do wystroju mieszkania, to ja mam kremowe ściany + jasne meble + niebieskie ( szaroniebieskie) dodatki - bardzo spokojne, nawet wyciszajace zestawienie

kindziuś zdechlaku idź do tego lekarza, niestety nieleczone przeziębienia "rzucaja się" na inne organy wewnętrzne, a to może prowadzić do kłopotów z zaorzeszkowaniem (tfu, tfu!)

tyle tu pisałyście,że nie wiem juz co i komu odpisać

więc napiszę, co u mnie - ze spraw ślubnych, to zamówiłam zaproszenia. Miałam upatrzone inne, ale któraś z PM-ek zamówiła w tej firmie ( Amelia Wedding) i była niezadowolona, więc się trochę wystraszyłam. Z tego wszystkiego poszłam na żywioł i zamówiła takie (wzór nr )
http://moda.allegro.pl/piekne-zapros...032483802.html
projekt mam mieć jutro/ pojutrze

byłam u pani, która ma mnie malować, umówiłam się 10.30 w dniu ślubu, powiedziała, że potrzebuje około 40 minut. Na pewno amarantu będzie niewiele w moim makijażu, ze względu, że cerę mam naczynkową, a ogólnie skóra ciała ( chodzi zwłaszcza o dekolt) ma tendencję do czerwienienia się

a ze spraw pozaslubnych - TŻ kupił mi autko
takie - niestety był zasmucony, że nie będzie nam pasował do wystroju ślubnego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,1 KB, 35 załadowań)
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:48   #4191
MARGIDA
Wtajemniczenie

juz wiem
czarna kawa - buty są zajexxste
kilianna - w sprawie sąsiadki - super, bardzo się cieszę, że sprawa ma taki finał, Ty masz czyste sumienie, bo nic jej nie zrobiłaś, a jednak masz TEN dzień dla siebie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
musisz meć oczy szeroko otwarte
ja swój szal w idealnym kolorze kupiłam w LIDL-u, a krawat dla TŻ ( odcień również idealny - nosiłam próbnik koloru) w REAL-u
Stary 2012-01-11, 16:49   #4192
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
czy przegapiłam coś?
Moglabys ją pokazac??

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:50   #4193
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
juz wiem
czarna kawa - buty są zajexxste
kilianna - w sprawie sąsiadki - super, bardzo się cieszę, że sprawa ma taki finał, Ty masz czyste sumienie, bo nic jej nie zrobiłaś, a jednak masz TEN dzień dla siebie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

musisz meć oczy szeroko otwarte
ja swój szal w idealnym kolorze kupiłam w LIDL-u, a krawat dla TŻ ( odcień również idealny - nosiłam próbnik koloru) w REAL-u
w Realu powiadasz?? ale na sklepie? czy w jakims punkcie na pasażu ?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 16:52   #4194
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
istnieje bardzo duże podobieństwo

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
w Realu powiadasz?? ale na sklepie? czy w jakims punkcie na pasażu ?
na sklepie
nie jest gatunkowo jakiś ekstra, ale ma odpowiedni kolor, a różowego mój D. i tak nie założy więcej niż na ślub
Stary 2012-01-11, 16:52   #4195
magdziaS
Podróżniczka

Madziu, trzeba chodzić po sklepach. Takiego idealnie pasującego nie znalazłam jeszcze, ale są kolorowe krawaty w centrum VIP tym jak się jedzie z Olsztyna na Częstochowę na stacją STATOIL tam jest ogromny wybór kolorystyczny, bo to sklep ze wszystkim dla facetów.

A powiedz mi jeszcze, do jakiej makijażystki się umówiłaś ? Czytam opinie o makijażystach od nas i porównuje z tą z Hollywood make up, którą ja wybrałam, a o niej jakoś tak niewiele opinii jest.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:54
Stary 2012-01-11, 17:00   #4196
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Madziu, trzeba chodzić po sklepach. Takiego idealnie pasującego nie znalazłam jeszcze, ale są kolorowe krawaty w centrum VIP tym jak się jedzie z Olsztyna na Częstochowę na stacją STATOIL tam jest ogromny wybór kolorystyczny, bo to sklep ze wszystkim dla facetów.

A powiedz mi jeszcze, do jakiej makijażystki się umówiłaś ? Czytam opinie o makijażystach od nas i porównuje z tą z Hollywood make up, którą ja wybrałam, a o niej jakoś tak niewiele opinii jest.
a wiesz co ja wybrałam taką makijażystkę która nie ma swojego salonu to się jakoś nazywa blanche mobilny gabinet kosmetyczny i ona robi nie tylko makijaże ale też przeróżne zabiegi kosmetyczne, no nie wiem zobaczymy jak mi zrobi w marcu próbny makijaż chociaż nie powinno byc źle...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 17:00   #4197
a u d r e y
Wtajemniczenie

Margida gratuluję autka szerokich dróg
Stary 2012-01-11, 17:02   #4198
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Margida gratuluję autka szerokich dróg
dzięki
najlepsz, że jeszcze starego nie sprzedałam i chwilowo ma dwa!
Stary 2012-01-11, 17:07   #4199
a u d r e y
Wtajemniczenie

Od nadmiaru głowa nie boli

Kurde dziewczyny a ja teraz mam zagwozdkę... Nie wiem jak to rozwiązać, do księdza idziemy jak to bywa zwykle ok 3 miesięcy przed i póki co nie wiem jeszcze o której będziemy mieć w kościele, więc nie zmówię na razie zaproszeń bo mimo że chciałabym o 17 ślub, to co będzie jak podejdę od dupy strony i najpierw zamówie zaproszenia na 17 a ksiądz mi powie że ta godzina już zajęta ? chyba że pójdę teraz do niego i już zaklepię termin...?
Stary 2012-01-11, 17:09   #4200
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
a wiesz co ja wybrałam taką makijażystkę która nie ma swojego salonu to się jakoś nazywa blanche mobilny gabinet kosmetyczny i ona robi nie tylko makijaże ale też przeróżne zabiegi kosmetyczne, no nie wiem zobaczymy jak mi zrobi w marcu próbny makijaż chociaż nie powinno byc źle...
No właśnie mobilny Ja się boję, że ta moja nie będzie chciała przyjechać pomalować mnie na drugi dzień bo ponoć jakaś problematyczna jest, ale zobaczymy, umowie się najpierw na próbny to będę wiedzieć czy jest sens się martwić
A do tego Vipa sobie skoczcie jest wybór krawatów i nie tylko.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Od nadmiaru głowa nie boli

Kurde dziewczyny a ja teraz mam zagwozdkę... Nie wiem jak to rozwiązać, do księdza idziemy jak to bywa zwykle ok 3 miesięcy przed i póki co nie wiem jeszcze o której będziemy mieć w kościele, więc nie zmówię na razie zaproszeń bo mimo że chciałabym o 17 ślub, to co będzie jak podejdę od dupy strony i najpierw zamówie zaproszenia na 17 a ksiądz mi powie że ta godzina już zajęta ? chyba że pójdę teraz do niego i już zaklepię termin...?
Najpierw spotkajcie się z księdzem Tak jest najbezpieczniej i będziecie pewni godziny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości