|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak miesiac przed porodem bedziecie musieli sie sprezyc, wiec prosze tam bobaskowi powiedziec, ze ma byc grzeczny i ladnie czekac az sie urzadzicie
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, mam nadzieje ze leki pomoga i odetchniesz pelna piersia
Moj maz jest swiadomy mojego ciala i ja o tym wiem, ale on twierdzi wlasnie ze mimo tych kilogramow, rozstepow, cellulitu i czego tam jeszcze, kocha mnie ![]() Roksi, gratuluje corci ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Tempo zawrotne, nie wiem ile godzin czytałam
![]() Aguśka to mnie uspokoiłaś, że jednak mnie nie olał mój gin ![]() iw32 właśnie mi też się wydaje, że długi odstęp 6 tygodni... No ale jakby coś się działo to wpadam tam bez kolejki i mnie przyjmuje odrazu, bo jak to on mawia: "Lepiej przyjść dwa razy za dużo niż raz za mało". W sumie narazie nic mi się nie dzieje, Maleńka się rusza, serduszko dziś słuchane w porządku i oby tak się utrzymało do tego 22 lutego. Teraz on wyjeżdża na dwa tygodnie na urlop (ferie w Mazowieckiem) potem ja mam 1-1,5tyg sesję i po niej jadę na Mazury na tydzień, więc w sumie mi termin wizyty pasuje. Oby tylko nic się nie działo! świetnie, że masz dobre wyniki! ![]() mag_99 ja dziś pisałam do TŻ, że jak przyjedzie do mnie na czas okołoporodowy to musi brać od mojej i swojej mamy wałówkę narobią mu pierogów, bigosów, kotletów i jakoś przeżyje. Ja przy garach po porodzie stać nie będę :P w sumie on sam by sobie też poradził a ja to pewnie na początku cienkie zupki, kleiczki a później wszystko po troszku, żeby maluszka przyzwyczajać. Tak jak dziewczyny pisały.Lena_mi ja te same szpitale jak narazie obstawiam, ale nie wiem czy mi się nie zmieni. Jeszcze myślałam o Bródnowskim, ale nie wiem. W sumie o każdym krążą różne opinie i póki same nie urodzimy to się nie przekonamy. Roksape gratuluję dziewczynki i super, że wszystko ok ![]() Emigra a w jakim wieku ten maluszek co dziś u koleżanki pilnowałaś? Jestem mega zmęczona, ale boję się iść spać, bo jak wstanę to jeszcze nowy wątek będzie
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
o 15 miałam kolędę
i był ksiądz wikary i mówił "widzę że rodzina się powiększy" Mówię że jak widać a on na kiedy termin mówię że na 25 marca, a on dobrze by było gdyby trafiło się akurat w terimn bo mam ładny 25 marca to Uroczystość Zwiastowania Pańskiego Poczęcie Jezusa Chrystusa :p czyli równe 9 miesiący do Grudnia he he
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie tym razem ![]() Roksape gratuluje corci evvcia ja bym nie ryzykowala odchodzenia od wizazu |
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksape super że wszystko ok
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ile mam kupić koszul do karmienia/szpitala
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
2,5 roku
taki jak Aguski Filipek chyba
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 3 +koszulkę na ramiączka (też da radę w niej karmić)
|
|
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
Ja planowałam zakupić 2.. Bo w sumie nie wiem czy w nią będę ubrana do porodu czy w co? orientujecie się? Jedną chcę taką do zabrudzenia a drugą do karmienia |
|
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
różnie to bywa, zależy od szpitala - czasami do porodu dają swoją, a czasami nie, ja do porodu na wszelki wypadek biorę bawełniany T-shirt TŻta z przeznaczeniem na wyrzucenie
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
i zabierasz wszystkie do szpitala?
a do tych które rodziły jak ubieracie koszule do porodu to potem ją wyrzucacie? ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- wydaję mi się, że 2 to mało |
|
|
|
#4424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi spodobał się żel do mycia ciała i głowy z Musteli.
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
ja do porodu jak będzie trzeba mam taką za dużą koszule nocną z guzikami z lumpa ogólnie stan bdb ale na mnie jak worek do porodu może być.
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
rybka super z tym mieszkankiem
![]() ojj ja też bym chciała już do nowego.. a tu jeszcze dobrych parę lat.. Także starania nad drugą dzidzią będą uzaleznione właśnie od tego, bo tu już za chiny się nie pomieścimy.. Koszule do spania mam 3 z krótkim rękamwkiem, plus jedna na ramiączkach (zamówiona przez męzula, ale jeszcze nie przyszła). A dziś kupiłam sobie zwykłe bawełniane majtki (tniutkie więc nie będzie mi ich szkoda) jak to koleżanka nazwała "spadochrony" Zamiast tych jednorazowych które wydawały mi się dośc duszne po porodzie będę miała właśnie te
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-11 o 17:31 |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Aj miałam taką ochotę na pomarańcza
a wszystkie 3 padły. Muszę zadowolić się jabłkiem.
|
|
|
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ona mi mówiła, że do porodu miała szpitalną koszulę, jak się umyła i przebrała to po 10 min. tak z niej "chlusnęło", że poszła się znowu przebierać i myć bo wszystko było we krwi |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie smiac sie, ale ja mam 5 koszul do karmienia
![]() Stwierdzilam, ze nie bedzie czasu moze prac, szczegolnie mi chodzi o meza, bo bedzie mial malego pod opieka. A jak mialam 3 przy I porodzie dla mnie to bylo za malo, szybko sie wybrudzily. 3 do karmienia mialam plus 1 na porod taka na ramiaczkach. Dodam, ze od mleczka sie bardzo brudza, od wydzieliny moze sie pobrudzic a poza tym ja sie pocilam dosc mocno po porodzie i po jednym dniu byla do zmiany. Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-11 o 17:35 |
||
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym oni chyba maja takie z mega rozcieciem z przodu, wiec latwiej bedzie polozyc dzidzie na mnie, swoje mam takie z guziczkami po obu stronach, jak odepne wszystkie guziczki to odpada przednia klapa Koszul mam 3, ale do szpitala wezme 2, bo nast.dnia po urodzeniu zamierzam wyjsc,
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Informacja dla mających real pod nosem
jutro w niektórych promocja na pampki papmersa, 44 zł za pakę, pewnie nie wszędzie, ale gazetkę w necie można przejrzeć
|
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
właśnie sobie uprzytomniłam, że ja ciągle myślę, że będę rodzić sn, a tu przecież raczej na cc mam się nastawiać
|
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
roksape gratuluję córeczki
![]() rybka świetnie,że tak się udało z mieszkankiem ![]() Co do koszul ostatnio jak pytałam na wizycie u gina to mi powiedziała położna,że 1,2 wystarczą bo oni dają w szpitalu i chyba się skuszę bo ogólnie nie cierpię koszul,a nie chcę też bez potrzeby wydawać kasy skoro w szpitalu będę mogła skorzystać ![]() Dziewczyny poradzcie mi, mam 38,2 temperaturę i nie wiem czy po prostu leżeć w łóżku iczekać,aż przejdzie czy się ubierać do lekarza ?? Słyszałam,że gorączka w ciąży niebiezpieczna,ale z drugiej strony po biegunce i rozmowach z porcelaną ... może organizm po prostu osłabiony jest ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w domu to raczej w koszulkach luźnych spałam , ja cyc wyciągałam od dołu,że tak to określę oj oj, wg suwaczka już jestem w 33 tygodniu (32+1) , wg gina to od dziś dopiero , ale jakby nie było to tamtaram nadchodzi ta chwila Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-11 o 17:49 |
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zrobić mus jabłkowy, ale nie mam tarki z takimi oczkami (pożyczyłam mamie).Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-01-11 o 17:46 |
|
|
|
|
#4439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Koszul planuję 2 plus przydałby się nowy szlafrok, zakrywający brzuchol ![]() W domu normalnie z koszul nie korzystam, spać będę w koszulce na ramiączkach i spodenkach, więc te koszule to tylko na oddział. Wezmę pewnie byle jakie z allegro. Też słyszałam,że temperatura powyżej 38 faktycznie jest niebezpieczna, więc postaraj się zbić troszkę może paracetamolem czy chłodnymi okładami. Nie wiem, czy lekarz będzie w stanie doradzić cokolwiek więcej, bo skoro "leci z obydwu stron" to wygląda to na wirusówkę, a wirusy się przeczekuje po prostu. Pilnuj tylko, żeby się nie odwodnić. |
|
|
|
|
#4440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłałam TŻ po paracetamol...mam nadzieję,że pomoże
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Powinien byc limit na posty do napisania jednego dnia, bo ja nie daje rady z wami
W szpitalu zawsze bezpieczniej
A moj pobyt w szpitalu to 1 dzien, max.3, wiec sobie poradzi. Potem przez 2 tyg.bedzie ze mna, wiec na biezaco cos razem bedziemy dzialac.
Zamowilam sobie, bo mam stracha czy na pewno nie zrobie przy porodzie 

a wszystkie 3 padły. Muszę zadowolić się jabłkiem.