Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 17:11   #4201
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
No właśnie mobilny Ja się boję, że ta moja nie będzie chciała przyjechać pomalować mnie na drugi dzień bo ponoć jakaś problematyczna jest, ale zobaczymy, umowie się najpierw na próbny to będę wiedzieć czy jest sens się martwić
A do tego Vipa sobie skoczcie jest wybór krawatów i nie tylko.
skoczymy napewno a jak nic ciekawego nie będzie to tż będzie miał neutralny krawat bądź musznik a tylko różowego kwiatka będzie miał...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Od nadmiaru głowa nie boli

Kurde dziewczyny a ja teraz mam zagwozdkę... Nie wiem jak to rozwiązać, do księdza idziemy jak to bywa zwykle ok 3 miesięcy przed i póki co nie wiem jeszcze o której będziemy mieć w kościele, więc nie zmówię na razie zaproszeń bo mimo że chciałabym o 17 ślub, to co będzie jak podejdę od dupy strony i najpierw zamówie zaproszenia na 17 a ksiądz mi powie że ta godzina już zajęta ? chyba że pójdę teraz do niego i już zaklepię termin...?
najpierw ksiądz

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:12   #4202
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Od nadmiaru głowa nie boli

Kurde dziewczyny a ja teraz mam zagwozdkę... Nie wiem jak to rozwiązać, do księdza idziemy jak to bywa zwykle ok 3 miesięcy przed i póki co nie wiem jeszcze o której będziemy mieć w kościele, więc nie zmówię na razie zaproszeń bo mimo że chciałabym o 17 ślub, to co będzie jak podejdę od dupy strony i najpierw zamówie zaproszenia na 17 a ksiądz mi powie że ta godzina już zajęta ? chyba że pójdę teraz do niego i już zaklepię termin...?
A nie możecie teraz iść zaklepać godz. ja chodziłam w tamtym roku i w tym już wszystkie godz. były zajęte te co mnie interesowały i musieliśmy u TŻ załatwiać
Stary 2012-01-11, 17:13   #4203
a u d r e y
Wtajemniczenie

to będę musiała jeszcze w styczniu do niego podskoczyć.

a zaproszenia kupowałyście na all, czy może macie jakieś strony z wyjątkowymi zaproszeniami?
Stary 2012-01-11, 17:16   #4204
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nadrabiam Was i nadrabiam, ledwo dałam radę

gratuluję wszelkich zakupów ślubnych, pomysłów i inspiracji karta z odciskami palców jako baloniki bardzo mi sie spodobała muszę pokazać TŻ-towi

Paulinko gratuluję własnego miejsca w Polsce, mieć takie gniazdko, to cenna rzecz

co do wystroju mieszkania, to ja mam kremowe ściany + jasne meble + niebieskie ( szaroniebieskie) dodatki - bardzo spokojne, nawet wyciszajace zestawienie

kindziuś zdechlaku idź do tego lekarza, niestety nieleczone przeziębienia "rzucaja się" na inne organy wewnętrzne, a to może prowadzić do kłopotów z zaorzeszkowaniem (tfu, tfu!)

tyle tu pisałyście,że nie wiem juz co i komu odpisać

więc napiszę, co u mnie - ze spraw ślubnych, to zamówiłam zaproszenia. Miałam upatrzone inne, ale któraś z PM-ek zamówiła w tej firmie ( Amelia Wedding) i była niezadowolona, więc się trochę wystraszyłam. Z tego wszystkiego poszłam na żywioł i zamówiła takie (wzór nr )
http://moda.allegro.pl/piekne-zapros...032483802.html
projekt mam mieć jutro/ pojutrze

byłam u pani, która ma mnie malować, umówiłam się 10.30 w dniu ślubu, powiedziała, że potrzebuje około 40 minut. Na pewno amarantu będzie niewiele w moim makijażu, ze względu, że cerę mam naczynkową, a ogólnie skóra ciała ( chodzi zwłaszcza o dekolt) ma tendencję do czerwienienia się

a ze spraw pozaslubnych - TŻ kupił mi autko
takie - niestety był zasmucony, że nie będzie nam pasował do wystroju ślubnego
Ładne te zaproszenia i gratulacje zakupu samochodu

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:

a zaproszenia kupowałyście na all, czy może macie jakieś strony z wyjątkowymi zaproszeniami?
Ja na all będę kupować
Stary 2012-01-11, 17:17   #4205
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Ładne te zaproszenia i gratulacje zakupu samochodu
dzięki
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:17   #4206
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:

My zamawialiśmy na allegro i jesteśmy zadowoleni.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:19   #4207
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A nie możecie teraz iść zaklepać godz. ja chodziłam w tamtym roku i w tym już wszystkie godz. były zajęte te co mnie interesowały i musieliśmy u TŻ załatwiać
Ja mieszkam na wsi, więc tu jakieś naładowania terminami nie będzie, jedynie koleżanka z liceum ma w ten dzień co ja, ostatnio pytałam księdza a on mi: spokojnie 3 miesiące przed wszystko załatwimy! No ale nie wzięłam pod uwagę zaproszeń więc będę kursować specjalnie, trudno, trzeba było pomyśleć wcześniej
Stary 2012-01-11, 17:33   #4208
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam na wsi, więc tu jakieś naładowania terminami nie będzie, jedynie koleżanka z liceum ma w ten dzień co ja, ostatnio pytałam księdza a on mi: spokojnie 3 miesiące przed wszystko załatwimy! No ale nie wzięłam pod uwagę zaproszeń więc będę kursować specjalnie, trudno, trzeba było pomyśleć wcześniej
No właśnie zaproszenia chyba że zostawisz puste miejsce na godz. i sama dopiszesz potem ale to chyba nie będzie ładnie wyglądać jak całe zaproszenie np. będziesz miała wypisane już
Stary 2012-01-11, 17:34   #4209
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że tak ni z gruchy ni z pietruchy ale wpadłam na chwilkę tylko. Jak zobaczyłam ten teledysk to normalnie oszlałam

http://www.youtube.com/watch?v=oNDhX...eature=related

Muszę aż pokazać go mojemu kamerzyście, ciekawe czy uda mu się osiągnąć podobny efekt
Mhmm super Pokazałam właśnie swojemu kamerzyście i w odpowiedzi pokazał mi SWOJĄ produkcję z 2010 roku Oto ona:

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:39   #4210
a u d r e y
Wtajemniczenie

Zbyt duży wybór jest Księgi gości raczej mnie nie porywały więc od razu wiedziałam którą chce a zaproszeń jest od groma i nie wiem...

http://allegro.pl/verso-eleganckie-z...045482607.html te mi si e bardzo widzą..

Adoosieńka o kurka ten filmik ma identyczną koncepcję jak ten który Ci się spodobał

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-01-11 o 17:40
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:42   #4211
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hello Pieknotki

U nas razno raz walnąl piorun w nasz dom... bylismy jeszcze w lozku ale tak sie przestraszylam.. TZowi spalil sie fajny monitor i.. laptop ktorego sobie ostatnio sprawil.. i tani nie byl..:/ pogoda ostatnio dla Nas jest bardzo niekorzystna,.. mamy tyle strat przez to

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.

ladnie Ci w niej, tylko ja bym wywalla tą koronke.

Cytat:
u mnie ostatnio teściowa zrobiła HIT! Wcześniej podzieliliśmy się kto za co płaci więc było jasne że TŻt płaci za wódkę. No i w zeszlym tyg wychodząc ode mnie ok 22 w nocy mówi: Aha, Kochanie zerknij na liste gości ile mamy dorosłych osób bo mama jutro płaci za wódkę... mnie po prostu wmurowało i pytam: Ale jak płaci? Jaką wódkę? Jaką butelke 0,5 czy 0,7? ile tej wódki?
Normalnie zagotowałam! Chyba powinniśmy to skonsultować?
Siostra TŻta mi po tym mówi, że ona jak miała swoje wesele jeszcze na strażnicy, 10 lat temu, to z przyszlym mężem w piątek do północy układali stoły w konfiguracji jaką sobie zaplanowali, przychodzą na wesele już po slubie, a stoły stoją kompletnie, kompletnie inczej niż chcieli, poszła do swojej mamy , a mojej przyszłej teściowej co to ma być, a ona na to że tak jak ułozyli było brzydko normalnie nie mogę...
masz racje, idz do swojej sali i powiedz obsludze, ze jak ktos przyjdzie (tesciowa:P) to mają od razu do Cieie dzwonic i nic nie zmieniac bez Waszej zgody

Cytat:
Na żywo najładniej wygląda fiolet, ale ten żółty faktycznie neisamowicie ociepla sale jeszcze się nie namyśleliśmy, oswietlennie jest rewelacyjne, wiec w trakcie wesela zrobimy disco ;P

Gratuluję domu
u nas akurat przez środek tego połączonego z 2 pokoi salonu idzie komin więc kominek będzie jak najbardziej wskazany, a przy nim wielka sofa z kocem i mnóóóstwem książek tak mi się marzy...

A miałam pytac: Czy któraś z Was ma DJ'a zamiast orkiestry?
ja tez mam DJa TZ bardzo sie uparl, a mi bylo wlasciwie obojetne placimy nie malo (2800 za samo wesele) ale mam nadzieje, ze jest wart tych pieniedzy same dobre opinie ma i siotra TZ bylana weselu ktor prowadzil, mowila ze jest swietny

poza tym ja bylam juz na weselach z DJ i naprawde bylo super 100 razy lepeij niz na tych z orkiestrą..

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Kochana, to my tak liczymy ta wódkę. Oczywiście 1 litr, czyli dwie butelki 0,5 na 3 osoby, A NIE jak pisała audrey 0,5 na 3 os., bo to by za mało było na pewno.
Mamy wesele dwudniowe, nie dajemy wódki na odchodne.
A dlaczego tak liczymy: bo nie chcemy, żeby nam została wódka po weselu, a wszystkim znajomym, którzy liczyli 0,5 na głowę zostało b.dużo wódki, poza tym będziemy mieć dużo wina w trzech rodzajach: białe, różowe, czerwone (wszystkie półsłodkie), stół z kilkoma rodzajami drinków, dodatkowe być możeszwajcarskie wina i miody pitne, ale to jeszcze nie do końca pewne i pewnie jakiś bimber na stole wiejskim. Myślę, że alkoholu wystarczy, a jak nie, to na poprawiny dokupimy wódkę w markecie, chociaż nie sądzę, aby było to konieczne. Po prostu podchodzimy rozsądnie do ilości wódki.

mam takie samo zdanie co Ty w tej sprawei

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Mój Tz sie raczej nie garbi ale tak aw tańcu to chyba zebyśmy mieli tanczyc walca to wtedy to jest widać, przy innych piosenkach nie zauważyałm ze sie garbię Bardziej sie martwie siedzeniem w USC chociaz masz gorzej bo Ty w kosciele musisz dłużej siedziec w tej samej pozycji a ja nie. Jednak cały czas sie obawiam ze wyjdzie to moje garbienie na zdjęciach i ogólnie o tym zapomnę

tez sie garbie i sie zapominam..

Dziekuje wszystkim jeszcz raz za opinie dotyczące szarosci z turkusem i musze sie z Wami zgodzic, zeby sciany pomalwac na cieplejszy kolor TZ to wogole moei, ze na cieply odcien bialego ale to w kwietniu wszystko dogadamy jak juz zobacze jak ta gora jest zrobiona
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:47   #4212
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Zbyt duży wybór jest Księgi gości raczej mnie nie porywały więc od razu wiedziałam którą chce a zaproszeń jest od groma i nie wiem...

http://allegro.pl/verso-eleganckie-z...045482607.html te mi si e bardzo widzą..

Adoosieńka o kurka ten filmik ma identyczną koncepcję jak ten który Ci się spodobał
Kilka dziewczyn ma zamiar od nich zamawiać zaproszenia i nawet wstawiały zdjęcia próbek które im przyszły
Stary 2012-01-11, 17:57   #4213
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Mhmm super Pokazałam właśnie swojemu kamerzyście i w odpowiedzi pokazał mi SWOJĄ produkcję z 2010 roku Oto ona:

Wiesz, ale to są dokładne kopie teledysku ślubnego z 2009 roku Jagody i Łukasza - oni byli pierwsi trochę przykro że tak ściągają...
http://www.youtube.com/watch?v=6U8TKvA_0GA

Wiem bo do 2 lat mam ten teledysk na kompie ściągnięty bo też się zakochałam w pomyśle i wykonaniu - ale nie zamierzam kopiować... po prostu podziwiam...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:01
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:09   #4214
niusia_87
Zakorzenienie

Byliśmy w tej poradni, babka pogadała sobie i nie muszę robić tych wykresów na następnym spotkaniu przepyta nas z tego co dzisiaj gadała.
Ona mówiła, że studium przedmałżeńskie trzeba jeszcze robić. Myślałam, że robią to w liceum Ci od rocznika 88.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:13   #4215
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - tablice rejestracyjne na auto to się zamawia na dwie tablice, czy któreś z tablic musza być widoczne ??

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:21   #4216
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - tablice rejestracyjne na auto to się zamawia na dwie tablice, czy któreś z tablic musza być widoczne ??
art. 97 k.w. art. 60 ust. 1 pkt 2 p.r.d -> "Zakrywanie świateł oraz urządzeń sygnalizacyjnych, tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne"
Stary 2012-01-11, 18:25   #4217
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
art. 97 k.w. art. 60 ust. 1 pkt 2 p.r.d -> "Zakrywanie świateł oraz urządzeń sygnalizacyjnych, tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne"
Czyli teoretycznie jadąc do ślubu nie powinno się w ogóle zakrywać tablic rejestracyjnych jakimiś głupotami, bo jak nas złapią to płacimy mandat Pytam czysto hipotetycznie bo chce zamówić tablice i się waham czy wziąć jedną czy dwie

Stary 2012-01-11, 18:28   #4218
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli teoretycznie jadąc do ślubu nie powinno się w ogóle zakrywać tablic rejestracyjnych jakimiś głupotami, bo jak nas złapią to płacimy mandat Pytam czysto hipotetycznie bo chce zamówić tablice i się waham czy wziąć jedną czy dwie
ja bym wzięła dwie a tak po prawdzie to spójrzmy prawdzie w oczy czy policja zatrzymałaby samochód wiozący Parę Młodą do ślubu? wątpię
ja w ogóle nie zamawiam tablic bo będziemy miec prawdopodobnie auto prezesa zakładu w którym tż pracuje i nie chcemy mu nic przy tablicach kombinowac

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:29
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:28   #4219
niusia_87
Zakorzenienie

tablice rejestracyjne z napisem "Para młoda" lub "Nowożeńcy". Pomimo, ze zgodnie z prawem nie można zasłaniać tablic rejestracyjnych, to policjanci przymykają na to oko.
Stary 2012-01-11, 18:30   #4220
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
tablice rejestracyjne z napisem "Para młoda" lub "Nowożeńcy". Pomimo, ze zgodnie z prawem nie można zasłaniać tablic rejestracyjnych, to policjanci przymykają na to oko.
Naturalnie
I jak Madzia pisze, chyba by nie zatrzymali pary młodej, inaczej byliby świnie
Wezmę dwie

Stary 2012-01-11, 18:32   #4221
niusia_87
Zakorzenienie

Używanie „weselnych tablic rejestracyjnych”

http://www.edukacjaprawnicza.pl/arty...kontratyp.html
Stary 2012-01-11, 18:36   #4222
tenebrosa
Wtajemniczenie

kindziulindzia, dla mnie księgi z pierwszego linka, a poza tym te, które wkleiła madzia

Cytat:
Kurcze masz trochę racji co do tej woalki i mi zasiałaś jeszcze wątpliwości
Ja mam grzywkę czesaną na bok, ale dość mocno zachodzi z jednego końca na drugi więc nie wiem czy to dobrze wyjdzie... Niby mierzyłam woalki już, ale to nie to samo, bo tamte nie były takie jak bym chciała... No nic jeszcze zobaczę.

Fajnie by to wyglądało. Moim kolorem przewodnim jest ciemny róż, więc buty i kwiaty będą amarantowe, Pan Młody z krawatem amarantowym i świadkowa też może mieć amarantową sukienkę. Takie łączenie kolorów jest przecież bardzo popularne.
Z moją świadkową może być jedynie trochę problem bo ona lubi się ubierać wg własnego gustu, więc nie wiem czy namówię ją na amarantową sukienkę
Moja świadkowa powiedziała mi, że jest "cała moja", jeśli chodzi o sugestie dotyczące jej kreacji Co prawda nie planowałam jej niczego narzucać, ale gdyby fajnie wyglądała w tym kolorze, to pewnie bym właśnie tak zakombinowała z bukietami. Oczywiście bukiety byłyby z tych samych kwiatów.

Co do woalki: ja właśnie nie chciałam przez woalkę totalnie zmieniać mojej naturalnej fryzury. Mam po prostu bardzo szczupłą twarz i długa grzywka (mam prostą, a nie na bok) plus woalka strasznie mnie przytłaczały. Ale w sumie to jak z suknią - trzeba mierzyć. Ja na przymiarkę sukni poszłam w poglądowej fryzurce, jaką chcę mieć - po prostu związałam włosy z boku, tak żeby opadały na jedno ramię - i od razu widziałam, że to jest to i pasuje do welonu

MARGIDA, gratuluję autka, szerokości! A i zaproszenia bardzo ładne ogólnie, chociaż nie napisałaś, który wzór dokładnie wybraliście :P

Cytat:
My robimy zaproszenia sami Właśnie oglądam na allegro papiery i ściągnęłam zajefajne czcionki, w których zamiast liter są ornamenty! Chcę teraz wybrać papiery, zamówić próbki i wziąć się za projektowanie, żeby nie zostawić tego na ostatnią chwilę, bo potem mogę nie mieć czasu, a w kwietniu chcemy już zapraszać.
Stary 2012-01-11, 18:37   #4223
(kicia)
Zakorzenienie

ladystar to za pewne ta jedna jedyna

MARGIDA gratuluje samochodu

Paulinko
dobrze że z wami wszystko ok i że to tylko monitor a nie dom

Cytat:
Używanie „weselnych tablic rejestracyjnych”

http://www.edukacjaprawnicza.pl/arty...kontratyp.html

oj już nie przesadzajmy nikt nie wlepi mandatu parze młodej bywałam na weselach gdzie się na sale jeździło po 30 km i były zakryte tablice i luz... my mamy dwie kupione
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:38   #4224
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy głębiej się nad tym nie zastanawiałam. Ale w sumie ciekawe..
Kurcze bo my na sale jedziemy główną drogą w strone miasta i czesto policje można spotkac..
Ale zawsze jak widzę jakieś wesele- to mają "ślubne" tablice.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
l

oj już nie przesadzajmy nikt nie wlepi mandatu parze młodej bywałam na weselach gdzie się na sale jeździło po 30 km i były zakryte tablice i luz... my mamy dwie kupione
A jak złapią to w sumie flaszka i ciasto w bagażniku sie znajdą

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:39   #4225
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Kurcze bo my na sale jedziemy główną drogą w strone miasta i czesto policje można spotkac..

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

A jak złapią to w sumie flaszka i ciasto w bagażniku sie znajd
ą

o dokłanie pól litra, litr i z głowy

Stary 2012-01-11, 18:41   #4226
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
l
"Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności".
"Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej"
"Nieznajomość prawa, nieczyni człowieka niewinnym"
"IGNORANTIA IURIS (LEGIS) NEMINEM EXCUSAT"
- (łac. nieznajomość prawa nikogo nie usprawiedliwia)
"Nieznajomość prawa nie zwalnia bowiem od obowiązków czy odpowiedzialności"
"Nieznajomość prawa nie chroni przed odpowiedzialnością"
Stary 2012-01-11, 18:52   #4227
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

A jak złapią to w sumie flaszka i ciasto w bagażniku sie znajdą
No właśnie na takie fanty od Pary Młodej się nie skuszą

Stary 2012-01-11, 18:55   #4228
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Sory ale ja prawo znam bo takich rzeczy uczą na kursie na prawo jazdy. Ale nie oszukujmy się policja aż tak prawa nie przestrzega więc ja będę miała tablice aż do sali weselnej. Nie jestem pierwsza ani ostatnia. A dwie głupie tablice to najmniejszy z problemów drogówki.

A ja wam nie pokazałam moich zakupów jakiś czas temu paczka przyszła tylko rozpakowałam i schowałam teraz przez te tablice sobie przypomniałam.

Stary 2012-01-11, 19:10   #4229
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy nie widziałam Pary Młodej która by zatrzymała policja bo tablice ma zasłonięte więc chyba nie ma sensu przytaczać artykułów kodeksu karnego czy czegoś w tym stylu. Każdy wie ze nie powinno się jeździć z zasłoniętymi tablicami ale taka uroczystośc jak ślub to wyjątek i policja raczej nie karze ludzi za to mandatami.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Sory ale ja prawo znam bo takich rzeczy uczą na kursie na prawo jazdy. Ale nie oszukujmy się policja aż tak prawa nie przestrzega więc ja będę miała tablice aż do sali weselnej. Nie jestem pierwsza ani ostatnia. A dwie głupie tablice to najmniejszy z problemów drogówki.

A ja wam nie pokazałam moich zakupów jakiś czas temu paczka przyszła tylko rozpakowałam i schowałam teraz przez te tablice sobie przypomniałam.
Ja tez a do Urzędu mamy ode mnie 60 km i się jakoś tym najmniej przejmuje
Pokazuj już te zakupki, no no ładnie to tak o nas zapominać

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:08
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:14   #4230
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam mam zakupione nawet 3 szt. bo dekoracje samochodu robimy sami i mogę sobie wybierać którą chcę i nie będę patrzeć na policję

Cytat:

A co zakupiłaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości