|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Ja miewałam okropne migreny w okresie dojrzewania (jak miałam 11-12 lat, to myślałam, że umrę, jak mi pociemniało przed oczami), a potem trochę jak brałam tabletki anty, ale jakoś w ostatnich latach się uspokoiły. A tu dzisiaj taka niespodzianka.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31555180]Ciśnienie mam mierzone za każdym razem, zawsze było OK, raz nawet za niskie
![]() Ja miewałam okropne migreny w okresie dojrzewania (jak miałam 11-12 lat, to myślałam, że umrę, jak mi pociemniało przed oczami), a potem trochę jak brałam tabletki anty, ale jakoś w ostatnich latach się uspokoiły. A tu dzisiaj taka niespodzianka....[/QUOTE] To dobrze że ciśnienie masz w normie ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- ja chciałabym już kompletować wszystko, ale kasy brak narazie, dużo pieniędzy kosztują mnie lekarze i badania (bo na tym nie oszczędzam) z zusu pierwsza wypłata dopiero będzie pod koniec stycznia a i tak planuje ją odkładać w całości na remont mieszkania w stanie deweloperskim (do czerwca muszę uzbierać ok 4o tyś zł) ech ciężkie czasy...
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
kochane Wy też już tak mocno czujcie kopniaki maleństwa? Mój Antoś, to daje takiego czadu, że masakra
![]() Teraz to już nawet mój mąż jak dotyka mojego brzucha to wyraźnie czuje kopniaki ![]()
#755 |
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo serdecznie,termin mam 2-9.06.2012 chciałabym się zapytać czy mogę do Was dołączyć?
Wiecie jak to jest, codziennie jakieś nowe dolegliwości, wątpliwości,pytania a kto lepiej zrozumie ciężarną jak nie druga ciężarna? |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Aneta witaj
![]() Moje dziecie rusza sie powoli i delikatnie, ale i na mocne kopniaki przyjdzie pewnie czas ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
justys1358 a w którym tygodniu jestes? bo ja właśnie bardzo słabo czuje ruchy a są i takie dni ze czuje tylko jednego delikatnego kopniaka i to wszystko.
W pierwszej ciąży ruchy czułam już od 15 tygodnia i to mocne a teraz jest prawie 19 i prawie nic nie czuje. Dziękuje dziewczyny za przyjecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Czy Was też maleństwo kopie po pęcherzu? Bo mi jak czasem przywali to pędem do łazienki
![]() ![]() ![]()
#760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z ta rodziną to prawda... Tylko albumy są piękne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- aneta1879 witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co się stało? teraz nowe mieszkanie...no to nie zazdroszczę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
skąd ja to znam,ze z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciu,u mnie to prawie nikt się nami nie interesuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
Katka_19 bardzo mi przykro i mocno w to wierzę, że już niedługo Ty także będziesz mieć swoje małe szczęście w ramionach
![]() aneta witaj ![]() moje nieraz tak się wierci, że czuje jakby cały brzuch się ruszał a niekiedy przez cały dzień jest spokój ![]() Ja też już miałam okazję parę razy w pęcherz oberwać ![]() claudiik my już mamy na tyle dość mieszkania z rodziną, że myślimy o wyjeździe za granicę bo tu żadnych innych perspektyw nie mamy. Wiecznie jest problem nawet lodówkę mamy osobną w pokoju u córki bo inaczej nie dało rady.Tylko jak tu jechać z dwójką dzieciaków ![]() Czasem jak o tym myślę to mi się żyć nie chce.. |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, własnie wróciłam od gina, wszystko w najlepszym porządku, moje wyniki krwi i moczu też, mimo że normy poobniżane, ale jak to powiedział mi mój gin komputer nie wie, że ja jestem w ciąży i podaje normy dla osób nie w stanie błogosławionym.
Mam zrobić test glukozowy, ale zupełnie inaczej niż myślałam i słyszałam jak to się robi, gin kazał mi rano zjeść lekkie śniadanie po 2 godzinach wypić 50- tkę glukozy i po godzinie pojechać do laboratorium i zrobić zwykłe badanie krwi na cukier. Poza tym dzisiaj po raz trzeci stwierdził że mała przy porodzie powinna ważyć 3300, nie zapamiętałam ile teraz waży. Powiedział też że ma długie nogi (chyba po tatusiu, bo po mnie to nie - jaj to mały karakan jestem - 155 cm wzrostu) i nie dużą głowę co dobrze wróży bo poród nie będzie taki ciężki. Kazał też brać jakieś witaminy dla kobiet w ciąży, ale powiedział że te witaminy mam brać tylko do 34 tc, ponieważ jakieś najnowsze badania wykazały, że witaminy brane po 34 tc ciąży mogą powodować nie donoszenie ciąży. No to chyba tyle, jestem bardzo szczęśliwa że wszystko ok. ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- oprócz USG badał mnie tradycyjne, stwierdził że szyjka macicy długa i zamknięta, wydzielina prawidłowa i że jak na razie nie grozi mi przedwczesny poród. |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
5 osób dom jest parterowy, tylko my mamy sypialnie na poddaszu a na dole jest pokój naszej córki, cała reszta jest wspólna...
Niestety mamy taką sytuację, że ojciec jest alkoholikiem a mama moja też ma niezły charakterek także się dzieje ![]() A każdy kto patrzy z zewnątrz to myśli, że wszystko pięknie i ładnie, ale tak nie jest |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() libretka dobrze słyszeć dobre wieści ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny.... nadrobic Wasze posty graniczy z cudem.
nie wiem ,czy ze mna jest cos nie tak, czy po prostu mozna miec w kolko pecha... juz sama nie wiem co myslec. wrocilam do pracy- jest super, ciesze sie. Jestem wsrod ludzi, troche odgonilam zle mysli. No i dzis pojechalam do biedronki. A tam.... zas ten facet co mnie kiedys na osiedlu zaczepil i mi naublizal i zwyzywal. Tym razem bylo to samo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
no niestety nie ma to jak rodzina
![]() Libretka gratuluję udanej wizyty ![]() współczuję Ci naprawdę, takie stresy przechodzić. Skąd się tacy ludzie na tym świecie biorą ![]() My mamy takiego sąsiada co nam grozi na każdym kroku, do tego dziad ma żółte papiery, nie ma mocnych na niego Kurde sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba do 30dni agata wie ale dużo osób narzeka a inne twierdzą że szybko mają
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agatko, ponieważ obie udzielamy się na forum taczycowym, więc pozwolę sobie na małą refleksję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31552673]Ratunku
![]() ![]() Akurat byłam na spacerze, to pół biedy, trochę się przewietrzyłam, ale to było straszne. Najpierw migrena zasłoniła mi pół widoku, potem nie umiałam sklecić zdania (!), a na końcu trochę mi sparaliżowało ręce i twarz (czasami mi się to zdarza), a najgorsze jest, że nie wiem, jakie mam brać tabletki, bo już bardzo dawno nie miałam migreny i zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi ;(;(;( Na szczęście dolegliwości już przeszły, zostały tylko lekki ból, oby się nie rozwinął... To pewnie przez to, że wstałam o 6, a potem aż do ok. 9 nie umiałam zasnąć, zasnęłam snem przerywanym do 10.30. MASAKRA ;([/QUOTE] Współczuję... Dobrze, że już lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z rodziną to i na zdjęciach czasem się źle wychodzi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pospałam sobie... I głodna się zrobiłam. Gorzej, że sałatka wyjedzona. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
ja spałam 1,5h
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.