Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 17:09   #511
inlovewithmusic
Przyczajenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
nawet bardizej niz moze byc, widze ze masz bardzo zdrowe i fajne podejscie ,te moje uwagi mogly sie wydawac takie "kąśliwe", czy zbyt mocne, ale to raczej takie drobne poprawki, ogolem jest bardzo fajnie, mysle ze bedzie jeszcze fajniej jak sie pochwalisz czyms kiedy wstaniesz o wczesniejszej porze
dziękuję
to wstawię swoje jadło jak zacznę ferie (mam nadzieję, że nie zmarnuję ich wstawaniem w południe...)
wtedy bardziej przyłożę się do ćwiczeń, a i jedzenie będzie mniej monotonne (owsianka-kanapka-jajka-kurczzak-kanapka-jajka )
inlovewithmusic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:43   #512
Madziuniusia
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze R i standardowo proszę o ocenę

I 5:30 owsianka z 3 łyżek na ok 300 ml mleka, banan
II 10:30 bułka z ziarniami posmarowana masłem. Jedna połówka z białym serem i pomidorem, druga z wędliną, serem żółtym i papryką
III 14:00 obiad ziemniaki- gałka, watróbka z cebulą, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych, cebuli i kukurydzy.
IV 16:30 serek wiejski z rodzynkami i płatkami migdałów
V 18:30 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora, ogórka konserwowego i jajka na twardo
VI 21:00 kolejna porcja sałatki z tuńczyka

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:22
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:34   #513
pysia124
Raczkowanie

Dzisiejsze P :

Ś: 4 kromki żytniego: 1. i 2. z margaryną, mielonką i pomidorem 3. z margaryną serem żółtym i pomidorem 4. z kremem orzechowym

ŚII: (długi dzień w szkole i duży apetyt ) kanapka: dwie kromki razowca, margaryna, ser żółty
rogal maślany z sezamem, lizak chupa-chups BubbleGum
bułka słodka z serem i lukrem
big jabłko

O: zupa grzybowa zabielana, duużo spaghetti

K: 2 kromki żytniego z pasztetem i ogórkiem , 2 kromki słonecznikowego z margaryną, polędwicą sopocką i ogórkiem + fura ketchupu
2 mandarynki
Stary 2012-01-11, 20:02   #514
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez czarna100000 Pokaż wiadomość
Ze względu na to że zaczynam proszę o ocenę

I: 2 kromki chrupkiego z 2 jajkami na twardo, 3 kromki chrupkiego z pastą z tuńczyka (niestety kupna al nie mogłam się powstrzymać) kubek kakao <nie jedz chleba chrupkiego, jest bezwartosciowy i niespecjalnie zdrowy, jedz razowy, normalny
II: jabłka suszone <to nie posilek tylko jakas przekaska
obiad: rosół z kawałkiem piersi i udka z kurczaka i 2 marchewki <brakuje weglowodanow zlozonych, typu ryz brazowy lub makaron
III: szprot w pomidorach <okej, zalezy o jakiej godiznie, bo jesli nie bardzo pozno to weglowodany by tu nie zaszkodzily
kolacja:(pewnie) ser biały i kubek kakao <nie pij kakao na noc, tzn mozesz sobie sypnac do sera lyzeczke, ale takiego prawdziwego, ciemnego, a nie takie slodkie, ale jesli jest zrobione z mlekiem to to za duzo weglowodanow jak na kolacje

wiem że mało warzyw ale się dopiero do nich przyzwyczajam kiedyś wogóle nie jadłam
przypuszczam ze to redukcja, mam racje? poczytaj o tym, bo brakuje warzyw, bialka, wegli zlozonych, tluszczy.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez olkaa77 Pokaż wiadomość
Proszę, ocenicie ten jadłospis? To ważne dla mnie.
( zaznaczam, że jem cztery posiłki i nie lubię masła )

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, łyżki otrąb z jogurtem naturalnym, połową banana, łyżką orzechów włoskich, miodem i cynamonem. <fajnie
wpadło cappuccino śmietankowe
II. Kanapka składana z dwóch dużych kromek (niestety pszennego) chleba z polędwicą sopocką i takim serem topionym w plastrach. <oj tam, na U to ten chleb to nie taka tragedia w porzadku, choc ja bym dorzucila cos jeszcze, zwlaszcza ze jesz 4 posilki
III. Duży kubek zupy buraczkowej ze śmietaną 18%. Tortilla - placek gotowy, a do środka dałam kurczaka wędzonego, dużo warzyw i ketchup. <fajnie
IV. Grahamka z polędwicą sopocką, papryką czerwona marynowana, ogórki małosolne. <troszeczke malo, mogloby wpasc np jakies jajo
jw

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R i standardowo proszę o ocenę

I 5:30 owsianka z 3 łyżek na ok 300 ml mleka, banan <malo bialka z bananami ostrożnie na R
II 10:30 bułka z ziarniami posmarowana masłem. Jedna połówka z białym serem i pomidorem, druga z wędliną, serem żółtym i papryką <jeśli dużo sera bialego to ok
III 14:00 obiad ziemniaki- gałka, watróbka z cebulą, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych, cebuli i kukurydzy. <eh.. ale i tak nie jest zly ten obiad
IV 16:30 serek wiejski z rodzynkami i płatkami migdałów <fajnie
V 18:30 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora, ogórka konserwowego i jajka na twardo <fajnie
VI 21:00 kolejna porcja sałatki z tuńczyka <ok
ladnie, brawo

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P :

Ś: 4 kromki żytniego: 1. i 2. z margaryną, mielonką i pomidorem 3. z margaryną serem żółtym i pomidorem 4. z kremem orzechowym

ŚII: (długi dzień w szkole i duży apetyt ) kanapka: dwie kromki razowca, margaryna, ser żółty
rogal maślany z sezamem, lizak chupa-chups BubbleGum
bułka słodka z serem i lukrem
big jabłko

O: zupa grzybowa zabielana, duużo spaghetti

K: 2 kromki żytniego z pasztetem i ogórkiem , 2 kromki słonecznikowego z margaryną, polędwicą sopocką i ogórkiem + fura ketchupu
2 mandarynki
w porzadku, tylko dziwi mnie pisanie "big jablko", "fura keczupu", "duużo spaghetti".. mi tez sie zdarza napisac ze czegos bylo duzo, ale ja jestem na R i to ja musze pilnowac kalorii, nie Ty

R z dzisiaj:
I. dwa jajka posadzone na 3 g masla(nie żebym to ważyla, ale z ciekawosci sprawdzilam czy nie daje za duzo, a tu mila niespodzianka ) z pieczarkami i warzywami mrozonymi(kalafior, brokuły, seler chyba ), troche jogurtu naturalnego z otrębami i platkami owsianymi
II. dwie mandarynki, miseczka salatki greckiej, szynka parmeńska(zeby nie bylo ze brak bialka - zjadlam jej sporo z braku czegos innego w lodowce ;d),
III. ryz brazowy na mleku, lyzeczka cukru, jablko na cieplo z cynamonem; piers z kurczaka na lyzeczce oliwy z sosem chilli(wiem, sos ma cukier, ale staram sie go dawac niewiele )
trening silowy + 20 minut aerobow po
IV. powtorka z trojki, tylko tym razem bez jablka
V. będzie grahamka z szynką i wieśniak z warzywami

+podjedzone troche jogobelli od mamy, i staram sie pic duzo wody

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:10
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:30   #515
Sweet :)
Zakorzenienie

Pierwszy raz wklejam jadłospis, będę wdzięczna za pomoc, bo nie wiem, czy w ogóle się nadaje

R

Ś: owsianka (szklanka mleka 1%, 3 łyżki płatków owsianych górskich, pół łyżeczki cukru, połowa startego jabłka)
IIŚ: batonik musli i mandarynka
O: pół grillowanej piersi z kurczaka, gotowany szpinak, 3 łyżki kaszy gryczanej
P: sałatka owocowa (cała pomarańcza, całe jabłko, łyżka jogurtu naturalnego, starta kostka gorzkiej czekolady)
20 min aerobów
K: kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem Almette i kukurydzą

Do tego sporo zielonej herbaty i wody
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:41   #516
Margolcia0703181
Raczkowanie

Dzisiejsze U/P:

I. 2 jajka na maśle, kromka orkiszowca z masłem i szynką, kawa czarna

II. bułka z masłem, kotletem mielonym, sałatą i pomidorem, potem 0,5l mleka waniliowego (33kcal/100ml)

III. owsianka z 3 łyżek, garść rodzynek, ze 4 łyżeczki serka homo, jabłko

IV. 2 kromki z masłem/serkiem topionym i ogórkiem, 2 jajka na miękko, jogurt ananasowy 250g

na pewno jeszcze coś wpadnie...ostatnio zaczęłam trochę ćwiczyć i zastanawiam się czy to od tego mam późnym wieczorem, a nawet w nocy jestem jeszcze głodna...
Dziś nie za dużo - nie było ćwiczeń i ogólnie cały dzień na uczelni

Będę wdzięczna za mały komentarz
Stary 2012-01-11, 20:42   #517
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Pierwszy raz wklejam jadłospis, będę wdzięczna za pomoc, bo nie wiem, czy w ogóle się nadaje

R

Ś: owsianka (szklanka mleka 1%, 3 łyżki płatków owsianych górskich, pół łyżeczki cukru, połowa startego jabłka) <brakuje bialka, lepiej zrob owsianke z serkiem wiejskim
IIŚ: batonik musli i mandarynka <to nie posilek, jedynie przekąska
O: pół grillowanej piersi z kurczaka, gotowany szpinak, 3 łyżki kaszy gryczanej <ok
P: sałatka owocowa (cała pomarańcza, całe jabłko, łyżka jogurtu naturalnego, starta kostka gorzkiej czekolady) <to mozesz raz na jakis czas zjesc jako dodatek do sniadania lub drugiego sniadania, tutaj za pozno na owoce, poza tym nie jest to posilek, a juz na pewno nie posilek przedtreningowy
20 min aerobów <przydaloby sie wiecej, ale jesli to poczatki to rozumiem
K: kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem Almette i kukurydzą <serek almette lepiej zamienic na bialy ser lub serek homogenizowany, poza tym to tez nie jest dobry posilek potreningowy

Do tego sporo zielonej herbaty i wody
jw
Stary 2012-01-11, 20:55   #518
Sweet :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
jw
Super, bardzo dziękuję! Od jutra postaram się poprawić zaznaczone
Co do treningu, to dopiero drugi dzień, więc mam nadzieję, że z czasem uda mi się ćwiczyć dłużej
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:01   #519
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Super, bardzo dziękuję! Od jutra postaram się poprawić zaznaczone
Co do treningu, to dopiero drugi dzień, więc mam nadzieję, że z czasem uda mi się ćwiczyć dłużej
okej trzymam kciuki, no i pochwal sie koniecznie jutrzejszym jadlospisem tez : )
Stary 2012-01-11, 21:04   #520
Sawana25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sawana25 Pokaż wiadomość
Witam

Podczytuję was od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że sporo się nauczyłam. Moje posiłki nie są idealne jeśli chodzi o REDUKCJĘ, ale cały czas to zmieniam.
Mam do was pytanie - czy do kolacji, np. tuńczyka albo twarogu można zjeść kromkę chleba razowego czy orkiszowego? Nie przełknę tuńczyka, tylko na kanapce.
Kolacja jest moim największym problemem, bo nad resztą coraz bardziej panuję.
Dziękuję za odpowiedź, niedługo wrzucę swój jadłospis
Podbijam
Sawana25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:40   #521
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Podczytuję was od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że sporo się nauczyłam. Moje posiłki nie są idealne jeśli chodzi o REDUKCJĘ, ale cały czas to zmieniam.
Mam do was pytanie - czy do kolacji, np. tuńczyka albo twarogu można zjeść kromkę chleba razowego czy orkiszowego? Nie przełknę tuńczyka, tylko na kanapce.
Kolacja jest moim największym problemem, bo nad resztą coraz bardziej panuję.
Dziękuję za odpowiedź, niedługo wrzucę swój jadłospis
jeśli Ci to nie przeszkadza w chudnięciu to myślę, że możesz. Z resztą nie rozumiem całej tej nagonki, że na redukcji kolacja musi być białkowa. Ja swojego czasu schudłam jedząc pieczywo na kolację, owoce wieczorem, więc wszystko dla ludzi Tylko taka kolacja z węglami najlepiej, żeby była ok. 2-3h przed snem.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:45   #522
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
jeśli Ci to nie przeszkadza w chudnięciu to myślę, że możesz. Z resztą nie rozumiem całej tej nagonki, że na redukcji kolacja musi być białkowa. Ja swojego czasu schudłam jedząc pieczywo na kolację, owoce wieczorem, więc wszystko dla ludzi Tylko taka kolacja z węglami najlepiej, żeby była ok. 2-3h przed snem.
czysto bialkowa musi byc ewentualna kolacja na pol godziny przed snem, taka 2-3 h przed moze zawierac wegle zlozone
Stary 2012-01-11, 23:20   #523
Sawana25
Raczkowanie

Dziękuję. Ja chodzę spać późno, a kolację jem około 19-20. Staram się żeby było białko, ale bez kromki razowca ciężko. Pocieszyłyście mnie, jestem pełna nadziei
Stary 2012-01-12, 06:46   #524
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję. Ja chodzę spać późno, a kolację jem około 19-20. Staram się żeby było białko, ale bez kromki razowca ciężko. Pocieszyłyście mnie, jestem pełna nadziei
No ja mam to samo. Jem zawsze jakieś 3 h przed snem i wolę jakiś razowy dorzucić, nawet nie dlatego,żeby się bardziej najeść, ale też dlatego,że bez chleba twarożek czy tuńczyk średnio mi smakują .
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:12   #525
mpati86
Zadomowienie

U:

Bułka razowa duża wieloziarnista: z masłem orzechowym, serkiem włoskim capri i konfiturą brzoskwiniową/ z plastrem sera koziego i twarożkiem domowym; mały banan; kawa parzona z mlekiem

Jogurt śliwkowo- daktylowy musli jogeobelli; kawa parzona z mlekiem

Zupa buraczkowa z makaronem pełnoziarnistym i piersią gotowaną z kurczaka sporo

Kromka razowca z jajkiem gotowanym; twarożek cały ; groszek konserwowy wymieszany z ogórkiem kiszonym.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:25   #526
czarna100000
Raczkowanie

Dziękuję riddle92 za uwagi, tak dobrze myślisz jestem an redukcji.

Z tym pieczywem mam problem próbowałam wszystkiego ciemnego i razowego pieczywa ale mam po nim okropną zgagę, której niczym nie mogłam się pozbyć dopiero jak odstawiłam ciemne pieczywko to mi przeszło, a biały uwielbiam i jak zacznę je jeść to aż zjem cały jaki mam.

kakao takie gorzkie o obniżonej zawartości tłuszczu (postaram się pić tylko na śniadanko)
czarna100000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:37   #527
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U:

Bułka razowa duża wieloziarnista: z masłem orzechowym, serkiem włoskim capri i konfiturą brzoskwiniową/ z plastrem sera koziego i twarożkiem domowym; mały banan; kawa parzona z mlekiem

Jogurt śliwkowo- daktylowy musli jogeobelli; kawa parzona z mlekiem

Zupa buraczkowa z makaronem pełnoziarnistym i piersią gotowaną z kurczaka sporo

Kromka razowca z jajkiem gotowanym; twarożek cały ; groszek konserwowy wymieszany z ogórkiem kiszonym.
Ja jem tyle na R. Nie jestes glodna?

R.
7.00 Owsianka na mleku, wiórki kokosowe, rodzynki, kawa z mlekiem i miodem
12.00 wielka grahamka z wedlina z indyka, sałatą lodową , ogórkami kiszonymi i swiezymi
15.00 sałatka z tuńczyka, jajka, ryżu brązowego i brokuła.
16.00 aeroby 50 minut
17.30 warzywa na patelnię ( z ziemniakami) 2 filety z mintaja smażone na łyżce oleju w panierce z zarodków pszennych
21.00 serek wiejski, kromka razowca, jabłko, marchewka

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:57
Stary 2012-01-12, 13:22   #528
mpati86
Zadomowienie

W sumie ja chce zeszczupleć, a nie piszę R, bo ja wolę jeśc wszystko, tylko, że nie opychać się. a jakbym to wrzuciła pod r to by było- dżem odpada, kolacja białkowa, jogurty słodkie wywal itp. dlatego piszę U.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:43   #529
starss23
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie
Dość długo mnie tu nie było

Oceńcie proszę mój jadłospis
U
Śniadanie; bułka grahamka z ziarnami i rodzynkami, serek wiejski,kawa z mlekiem;
2Śniadanie;3 chrupkie pieczywka wasa graham,serek homogenizowany truskawkowy typu ,,hej",kawa
Obiad 3 ziemniaczki z wody,mały kotlet z piersi kurczaka,kubeczek maślanki,2 ogóry kiszone;
Podwieczorek;sporo słonecznika,2 kratki czekolady mlecznej;
Kolacja kromka ciemnego chleba 7 ziaren,2 plasterki szynki,pomidor,1 plasterek sera żółtego,2 -3 chrupkie pieczywka wasa.

I jak kochane to wygląda??nadaję sie to na U??czy może moja waga pójdzie w górę??Bardzo prosze o ocenianie z gory dziękuję
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:52   #530
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje U:
Wczorajsze
1śn., 6:10, ryż na mleku (pół woreczka ryżu, szklanka mleka 1,5%) z jabłkiem (właściwie to 1,5 jabłka średniej wielkości), cynamonem i cukrem
2śn., 9:30: kanapka: 2 kromki wieloziarnistego chleba z masłem, serkiem śniadaniowym, polędwicą z indyka i ogórkiem, pomarańcza
o., 13:00: pesto (szklanka /przed ugotowaniem/ pełnoziarnistego makaronu, łycha oliwy, łycha pestek słonecznika, łyżka pesto z pestek dyni), do tego duży pomidor
p., 16:00: kubek wczorajszej grochowej z niewielką ilością ziemniaków (zostało, a że była pyszna i gorąca, to zjadłam ), kawa z mlekiem 1,5%, kawałek babki piaskowej (zostało jeszcze i mnie zawołałaaa...) (PS Czy to nie za dużo na podwieczorek o tej godzinie? ), i jak zawsze schrupałam 2 marchewki
k., 19:00, 3/4 puszki szprotów w pomidorach, kromka razowca z masłem, sałatka (pekińska, kukurydza, łyżka rodzynek, sos z jogurtu naturalnego). <- czy to też nie za dużo na kolację?

Dzisiejsze
1śn., 6:10, owsianka (2 kopiaste łyżki płatków, 2 kopiaste otrąb- mix ) na szklance mleka 1,5%, 3 kopiaste łyżki kokosu, banan
2śn., 9:30: kanapka: 2 kromki wieloziarnistego chleba: jedna z masłem i szynką drobiową, druga z serkiem topionym, szklanka soku warzywnego
o., 13:00: miseczka jarskiej fasolki po bretońsku (w sosie pomidorowym), kasza gryczana (~1/2 woreczka), szklanka warzywnego soku, + 2 kostki czekolady wpadły
p., 16:20: niecały kubek barszczu (niezabielanego), rożek maślankowo-cytrynowy, ciasteczko maślane i duży kubek kawy zbożowej z mlekiem + podjadłam gotujące się leczo
k., będzie o 19:00: leczo (papryka, pomidory, cebula, mięso z udka kurczaka, niewielka ilość mąki do zagęszczenia), do tego kromka wieloziarnistego.

I jak? Uśmiecham się po ocenkę i proszę o odpowiedź na pytanie co do kolacji i podwieczorku.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-01-12 o 17:13
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:59   #531
sweettoy
Raczkowanie

Moje U z nadzieją, że schudnę
1.Bułka z dynią z margaryną szynką plastrem sera light, kawa z mlekiem,banan

2.Bułka z dynią, serek wiejski light, kawa z mlekiam, jabłko

3.Omlet z cukinią i makrelą z 3 plastrami serka light ziołami polany sosem czosnkowym (jogurt z czosnkiem)
Tylko trzy posiłki bo późno wstałam .
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:12   #532
nikol12
Rozeznanie

Moje PPPPPP :
śniadanie : pełna miseczka Just Fitów z mleczkiem , garścią rodzynek, jabłkiem, 2 kromki wasa z dżemem ( lubię )
Szkoła ( dzisiaj byłam długo ) : - 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym
-jabłko
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- pepsi light -wiem , że to świństwo
W drodze ze szkoły : drożdżówka z jabłkiem
Obiad: talerz kapuśniaku, cały talerzyk sałatki gyros Deser( duży) : jogurt malinowy - 135g, kostka mlecznej czekolady, jabłko, 2 mandarynki, cappucino 2 albo 3 biszkopciki - nie pamiętam
Kolacja: planuję omlet z 2 jajek z szynką i żółtym serem i ketchupem , kakao
Potem zapewne przy nauce marchewka wpadniekoocham marchewki

I jak ?
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:15   #533
Sawana25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
No ja mam to samo. Jem zawsze jakieś 3 h przed snem i wolę jakiś razowy dorzucić, nawet nie dlatego,żeby się bardziej najeść, ale też dlatego,że bez chleba twarożek czy tuńczyk średnio mi smakują .
No to super, bardzo się cieszę, że można stosować taką technikę. Ja jem co najmniej 3 godziny przed snem również, więc jeśli kromka razowca nie szkodzi to dobra wiadomość dla mnie, tym bardziej, że zauważyłam luzy w spodniach
Stary 2012-01-12, 17:48   #534
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje PPPPPP :
śniadanie : pełna miseczka Just Fitów z mleczkiem , garścią rodzynek, jabłkiem, 2 kromki wasa z dżemem ( lubię ) tą niezdrową tekturę powinnaś zamienić na normalne pieczywo
Szkoła ( dzisiaj byłam długo ) : - 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym
-jabłko
- 2 kostki gorzkiej czekolady a moze by czasem jakąś nadziewaną?
- pepsi light -wiem , że to świństwo jak byłaś długo w szkole to trochę mało. nie głodowałaś ?
W drodze ze szkoły : drożdżówka z jabłkiem
Obiad: talerz kapuśniaku, cały talerzyk sałatki gyros smacznie
Deser( duży) :
jogurt malinowy - 135g, kostka mlecznej czekolady, jabłko, 2 mandarynki, cappucino 2 albo 3 biszkopciki - nie pamiętam nie był wcale taki duży wydaje Ci się
Kolacja: planuję omlet z 2 jajek z szynką i żółtym serem i ketchupem , kakao smacznie
Potem zapewne przy nauce marchewka wpadniekoocham marchewki a moze jakieś orzeszki ?

I jak ?
Tyle ode mnie. Tyjesz na tym co jesz ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:01   #535
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tyle ode mnie. Tyjesz na tym co jesz ?
nie głodowałam na ostatniej lekcji zgłodniałam zgłodniałam to jak wracałam ze szkoły to kupiłam sobie drożdżówkę na wadze było więcej w poniedziałek od listopada przytyłam 4 kg - ale wszyscy mówią , że nic nie widać - włącznie z terapeutką, a jak ktoś się pyta czy wziełam sie za przytycie , a ja mówię , że już przytyłam 4 kg to otwierają oczy ze zdziwienia
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:28   #536
Madziuniusia
Zakorzenienie

dzisiejsze RRR

8:00 ugotowane na wodzie 3 łyżki płatków owsianych, wymieszane z białym serem, łyżką jogurtu naturalnego, rodzynkami i słonecznikiem
9-10 fitness
10:30 banan
12:00 makrela wędzona ok 10 dkg i pół bułki ziarnistej
18:00 talerz makaronu pełnoziarnistego wymieszanego z sosem (tuńczyk, pomidor w kawałkach z puszki, papryka, pieczarki, cebula)
21:00 serek wiejski z pesteczkami z dyni
Stary 2012-01-12, 19:27   #537
pysia124
Raczkowanie

jem coraz więcej i coraz bardziej się staram w niedzielę ważenie . ciekawa jestem ile mi przybędzie

dzisiejsze P:

Iś: 4 kromki "janosika": 1. i 2. z almette i pomidorem 3. i 4. z pasztetem i ogórkiem , mandarynka

IIś: drożdżówka z makiem, butelka (500 ml) wody truskawkowej
kanapka: 2 kromki "janosika" z pasztetem i ogórkiem , mandarynka

o: 9 (! ) dużych pierogów ruskich polanych tłuszczykiem

p: połowa wielkiej paki (220g) chrupek kukurydzianych, mandarynka

k: 4 kromki grahama: 1. i 2. z margaryną i twarogiem półtłustym 3. i 4. z margaryną , grubymi plastrami szynki z indyka, musztardą rosyjską i ogórkiem
Stary 2012-01-12, 19:36   #538
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dzisiejsze RRR

8:00 ugotowane na wodzie 3 łyżki płatków owsianych, wymieszane z białym serem, łyżką jogurtu naturalnego, rodzynkami i słonecznikiem
9-10 fitness
10:30 banan
12:00 makrela wędzona ok 10 dkg i pół bułki ziarnistej
18:00 talerz makaronu pełnoziarnistego wymieszanego z sosem (tuńczyk, pomidor w kawałkach z puszki, papryka, pieczarki, cebula)
21:00 serek wiejski z pesteczkami z dyni
Ładnie, duzo białka Ale na II śniadanie to zjedz całą bułkę Bo na śniadanie 3 łyżki płatków to bardzo malutko
Stary 2012-01-12, 19:41   #539
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
jem coraz więcej i coraz bardziej się staram w niedzielę ważenie . ciekawa jestem ile mi przybędzie

dzisiejsze P:

Iś: 4 kromki "janosika": 1. i 2. z almette i pomidorem 3. i 4. z pasztetem i ogórkiem , mandarynka

IIś: drożdżówka z makiem, butelka (500 ml) wody truskawkowej
kanapka: 2 kromki "janosika" z pasztetem i ogórkiem , mandarynka

o: 9 (! ) dużych pierogów ruskich polanych tłuszczykiem

p: połowa wielkiej paki (220g) chrupek kukurydzianych, mandarynka

k: 4 kromki grahama: 1. i 2. z margaryną i twarogiem półtłustym 3. i 4. z margaryną , grubymi plastrami szynki z indyka, musztardą rosyjską i ogórkiem
Fajnie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:43   #540
Becia012
Raczkowanie

Dodam dzisiejsze utrzymanie:
kubek drożdży
Śniadanie: Płatki Bran Flakes z otrębami, mlekiem, bananem, łyżką rodzynek i garścią migdałów: kawa z mlekiem.
Śniadanie 2: Duża bułka pełnoziarnista z masłem, polędwicą sopocką i
papryką; pomarańcza.
Obiad: 2 krokiety: 1. z kapustą i grzybami, 2. z mięsem; barszcz czerwony;
surówka wiosenna(kupna. .).
Podwieczorek: Jogurt grecki z miodem, malinami i łyżką prażonego sezamu; karmelowa inka z mlekiem.
Kolacja: Serek wiejski,
2 kromki chleba słonecznikowego:
1. z pieczonym pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym,
2. z masłem, polędwicą sopocką i papryką, herbata z cytryną i sokiem malinowym.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2012-01-12 o 19:45
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości