Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 13:14   #2131
ImmortalLover
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja też zaczęłam olejować włosy, przede wszystkim dlatego, że nakupowałam trochę tych olejów i nie chcę ich potem wyrzucić Teraz mam krokoszowy, datę ważności ma do kwietnia, dałam za niego 16 zł i nie chcę go wyrzucić bo się przeterminuje albo popsuje

Podobała mi się końcówka Z Jeremym było niezłe, szkoda tylko, że znowu wymazali mu pamięć

Wciągnęłam się też w Secret Circle, obejrzałam już wszystkie 10 odcinków Niezły jest, chociaż wkurza mnie mimika głównej bohaterki
Ja mam jojobę i chyba muszę przywieźć z Krk sezamowy,ale nie chcę się z nim tachać też na jazdach

A mnie się właśnie końcówka nie podobała I denerwuje mnie jedna mina Eleny Jak można reagować tak samo na wszystko?!

Słyszałam,że fajny ten serial

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 13:20   #2132
Finlora
Zakorzenienie

Dlaczego nie podobała Ci się końcówka?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 13:36   #2133
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie podobała Ci się końcówka?
Bo wydawała mi się taka sztuczna/wymuszona. Poza tym skupiłam się na tych strąkach Damona

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-01-08, 13:41   #2134
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Bo wydawała mi się taka sztuczna/wymuszona. Poza tym skupiłam się na tych strąkach Damona
Ja nie zauważyłam żadnych strąków

Obejrzałam nowy odcinek PLL, VD, wszystkie Secret Circle więc wzięłam się za Once upon a time
Stary 2012-01-08, 13:44   #2135
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zauważyłam żadnych strąków

Obejrzałam nowy odcinek PLL, VD, wszystkie Secret Circle więc wzięłam się za Once upon a time
denerwuje mnie jego fryzura i tyle:D

A ja powinnam się uczyć chemii,ale stwierdzam,że i tak nie zdam, więc robię testy na prawko

Stary 2012-01-08, 15:02   #2136
Finlora
Zakorzenienie

Dlaczego miałabyś nie zdać?

Polecam Once upon a time Obejrzałam właśnie 7 odcinek i muszę czekać do jutra na następny, albo jeszcze dłużej, jeśli nie będzie napisów
Stary 2012-01-08, 15:03   #2137
ImmortalLover
Zakorzenienie

Bo nie ogarniam tego co robimy, a nikt nie chce się podzielić sprawozdaniem (czyt. pewnie nikt nie umie go zrobić;/).

A o czym to?

Stary 2012-01-08, 15:21   #2138
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie ogarniam tego co robimy, a nikt nie chce się podzielić sprawozdaniem (czyt. pewnie nikt nie umie go zrobić;/).

A o czym to?
Ja z chemii zawsze byłam noga i cieszę się, że ostatni raz miałam z nią do czynienia w podstawówce

Hmm, zła królowa sprawiła, że wszystkie bajkowe postacie trafiły do prawdziwego świata i nie pamiętają kim są. Przełamać klątwę może tylko córka Śnieżki, którą zdążyli ukryć, zanim klątwa zaczęła działać. Gra ją Cameron z House'a.
To tak w największym skrócie, obejrzyj pierwszy odcinek, może Ci się spodoba
Tu masz trailer http://www.youtube.com/watch?v=Rga4rp4j5TY

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-01-08 o 15:24
Stary 2012-01-08, 16:08   #2139
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wydaje się fajne,ale nie lubię tej aktorki(własnie przez to,że grała Cameron)

Stary 2012-01-08, 16:22   #2140
Finlora
Zakorzenienie

Ja też za nią nie przepadam, ale serial jest fajny, jak obejrzysz pierwszy to obejrzyj też drugi - akcja się rozkręca
Stary 2012-01-08, 21:48   #2141
Finlora
Zakorzenienie

Reklama Dermablend Vichy - powiem tylko, że mnie przekonała
http://www.youtube.com/watch?v=9mIBKifOOQQ
Jeśli nie wiecie kim jest pan z reklamy wygooglujcie sobie Zombie Boy

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

O kurde, padłam
http://www.wiocha.pl/388917,To_musi_byc_HITEM_INTERNETU
Stary 2012-01-08, 21:53   #2142
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Latacie tak po tych sklepach i latacie . Poszukajcie mi ładnego beżowego albo koralowego lakieru do paznokci . Ostatnio kupiłam Catrice - ulti mate - nr 030, ale on jakiś taki trupi . Widziałam też lakiery z firmy Paese, tej od mojego podkładu . Znacie ? Warto kupić ?

Miłego dnia
Polecam Wibo, kolor #48, pisałam o nim na blogu. Zakochałam się od pierwszego spojrzenia na buteleczkę Firmę znajdziesz na pewno w Rossmannie. Tylko nie wiem, czy nie wyda on Ci się z byt jaskrawy, chociaż na paznokciach leciutko gaśnie.
Cytat:
Mam już w łapkach YtC, jutro będzie pierwszy raz
Skład jest bardzo obiecujący, mam nadzieję, że się polubimy
I jak wrażenia?
Cytat:
Mój najulubieńszy lakier jest z firmy Delia . Najulubieńszy, bo nigdy nie miałam lakierów do paznokci z OPI czy też China Glaze . Ale ten "mój" jest wyłącznie dostępny przez internet i koszt przesyłki przekracza cenę lakieru . Czekam, może do nas jakaś Warszawianka dołączy, to mi kupi

Dziewczyny, rzucam palenie papierosów, bo mam w gębie jak w prewecie . Czy "rzucę" - nie wiem, bo to niesie za sobą znaczne zwiększenie wagi . Przynajmniej spróbuję pod kontrolą wagi łazienkowej .
A jaki to kolor ten z Delii? Naprawdę nie ma go w sklepach, tam gdzie mają szafy tej firmy?

A za rzucenie trzymam kciuki i gorąco popieram decyzję
Cytat:

Udało mi się dorwać róż w żelu z VL ("wszyscy" mają to ja też ), ale kompletnie nie potrafię się nim posługiwać
Ja też myślałam, że nie umiem, ale chwila kombinacji i jest git
Popróbujesz to się naumiesz
Podoba mi sie na tyle, że chętnie kupiłabym drugą flaszkę, ale i tak nie zużyję, przeterminuje się i szkoda kasy na taki zapas.
Cytat:
Jestem tak mega zestresowana tym prawkiem,że od kilku dni mi się śni egzamin

Polazłam dziś do Natury i niestety srogo się zawiodłam, bo wszystko z Mypy wymiecione . Ale się wkurzyłam Babka nie wiedziała, czy ma być wycofane, czy tez może nadal będą sprowadzać, ale wspomniała, że w poprzedniej gazetce było -50%, a to mi wygląda na wyprzedaż ostateczną.
Pamiętam, że kosmetyki Natuderm Botanics były tak mocno poprzeceniane i niestety znikły z półek
ZONK

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 22:35   #2143
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
I jak wrażenia?
Efekt na włosach mi się podoba, puszyste, mięciutkie, szampon dobrze się pieni, ładnie pachnie, mało włosów w sitku
Niestety skóra caly czas mnie swędzi, spróbuję zadzwonić jutro do dermatologa, bo już się zaczynam zastanawiać czy to nie jakaś grzybica, jeśli coś się dzieje ze skórą to chcę to wiedzieć zanim zostanę łysa, bo mam wrażenie, że dodatkowo od tego drapania włosy mi się przerzedziły

Cytat:
Ja też myślałam, że nie umiem, ale chwila kombinacji i jest git
Popróbujesz to się naumiesz
Podoba mi sie na tyle, że chętnie kupiłabym drugą flaszkę, ale i tak nie zużyję, przeterminuje się i szkoda kasy na taki zapas.
To podsuń jakiś sposób na ten róż, bo ja nie umiem go ładnie nałożyć, cały czas sobie plamy robię
Stary 2012-01-08, 23:31   #2144
'Estelle'

Cytat:
To podsuń jakiś sposób na ten róż, bo ja nie umiem go ładnie nałożyć, cały czas sobie plamy robię
Ciapnij trochę na opuszek, tak odrobinę, a nie całą pompkę od razu , zrób smugę na szczycie kości lub tam, gdzie chcesz położy róż i rozsmaruj palcami, koliste ruchy. Efekt jest bardzo delikatny.
A, ważne, na gołą skórę, bez podkładu i minerałów najpierw poćwicz.

Stary 2012-01-09, 04:38   #2145
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Moja mama też zawsze powtarzała, że chciałaby rzucić, ale boi się, że przytyje
Ano właśnie ! A do tego przy mojej chorobie, każdy dodatkowy kilogram to zabójstwo . I tak mam o osiem za dużo .

Cytat:
chyba zrobiła mi to degażówkami
Dlaczego, jak chce ktoś Wam krzywdę zrobić nie reagujecie ? Ja, nauczona przykrymi doświadczeniami, każę nawet "przy sobie" farbę rozrabiać, coby procenty oksydantu kontrolować . Pewno Ci fryzjerzy za mało krzywd narobili .

Cytat:
Jestem tak mega zestresowana tym prawkiem,że od kilku dni mi się śni egzamin

Po co Ci prawko ? Zobacz na ceny benzyny .

Cytat:
Reklama Dermablend Vichy - powiem tylko, że mnie przekonała

W to, że Vichy pozbawia skóry - to i ja wierzę

Cytat:
Napisane przez Finlora
O kurde, padłam

NIE WIERZĘ ! To musi być jakaś podpucha . Niemożliwe

Cytat:
Polecam Wibo, kolor #48, pisałam o nim na blogu.
Ha, jutro jadę do miasta to rzucę okiem czy jest w sklepie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A jaki to kolor ten z Delii? Naprawdę nie ma go w sklepach, tam gdzie mają szafy tej firmy?
http://esentia.pl/Delia_Onyx_Lakier_...lem_p30887.htm
Jakieś tam kosmetyki Delii rzuciły mi się w oczy . Ale sporadycznie i tego lakieru nie widziałam nigdzie . Szafy tej firmy też nigdzie nie widziałam.

Cytat:
Efekt na włosach mi się podoba, puszyste, mięciutkie, szampon dobrze się pieni, ładnie pachnie, mało włosów w sitku

To bardzo wydajne kosmetyki . Na początku miałam problemy z odżywką . Nie mogłam poradzić sobie z ilością i nakładałam bardzo dużo . Teraz już się naumiałam .

Cytat:
Napisane przez Funlora
Niestety skóra caly czas mnie swędzi

Aga, nie wiem jak tam u Ciebie z farbowaniem włosów . Ja mam zawsze swędzonkę od odrostów . Teraz {włosy jeszcze nie pofarbowane za co wczoraj porządny opieprz dostałam} nic innego nie robię tylko czochram się po łbie, tak swędzi . I tego swędzenia u mnie nie zlikwiduje ani olej, ani ocet, ani odżywka . Pofarbuję włosy = znikną odrosty = ustanie swędzenie . Moja Psiapsiółka ma to samo . Wczoraj Ją zaswędziało i o 21-szej olej i o 23-ciej włosy farbowała .

Nie mogę nigdzie znaleźć, a takie ploty mnie doszły . Czy to prawda, że hrabia Komorowski zwolnił szefa swojej kancelarii ? Słyszałyście coś o tym ? Jeśli tak - coś się szykuje .

Miłego dnia

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ----------

A - mam ten przepis na sałatkę z zupek chińskich . Ale, jak na mój gust, dziwny jakiś ten przepis . Albo znajoma nie chciała swojej tajemnicy zdradzić { }, albo trzeba samemu metodę wypracować .
- 2 szt zupek chińskich { mają być "ostre"; nie znam tych zupek, więc nie wiem o jakie chodzi, podobno na opakowaniu jest napisane "ostre" i mają być z kurczakiem ; "z kurczakiem" - };
- puszka 400 g czerwonej fasoli;
- puszka 400 g kukurydzy;
- 1 por , biała część pokrojona w drobne piórka.
- majonez.

I teraz najdziwniejsze : zupki wyłożyć na sitko i przez chwilkę potrzymać pod wodą z kranu . Dziwne, bo jak na mój gust, woda cały smak wypłucze, bo przecież to o te przyprawy z zupki chodzi . Nie lepiej w misce zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieją .
Przelane zupki włożyć do miski, sól - pieprz do smaku { przecież te zupki mają już być "ostre"}, dodać pozostałe składniki + majonez w ilości "na oko", zamieszać .

Aga, a jak tam Twoja sałatka ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 21:00   #2146
'Estelle'

Cytat:

Prawda to, ale zawsze w CV lepiej to wygląda, jak prawo jazdy można dopisać
Ja też muszę w tym roku zrobić koniecznie. Bo potem to się chyba pochlastam na testach . A nigdy nie wiadomo, kiedy to się przyda, choćby zawodowo właśnie [bo że mnie chłop wpuści za kółko to się nie łudzę , kiedyś już z nim jechałam, akurat jak poprzednio prawo robiłam, to... ... a ja przecież wcale źle nie jechałam ]

Cytat:
Jakieś tam kosmetyki Delii rzuciły mi się w oczy . Ale sporadycznie i tego lakieru nie widziałam nigdzie . Szafy tej firmy też nigdzie nie widziałam.
A u mnie chyba były te onyxy, tylko szafa Delii mało wyjściowa i przebrane, a nie wiem, kiedy w tym sklepie są dostawy, do tego rzadko tam zaglądam. Który kolor Cię interesuje? Jak będę w okilicy, to mogłabym dać Ci cynk, co i jak
Cytat:

A - mam ten przepis na sałatkę z zupek chińskich . Ale, jak na mój gust, dziwny jakiś ten przepis . Albo znajoma nie chciała swojej tajemnicy zdradzić { }, albo trzeba samemu metodę wypracować .
- 2 szt zupek chińskich { mają być "ostre"; nie znam tych zupek, więc nie wiem o jakie chodzi, podobno na opakowaniu jest napisane "ostre" i mają być z kurczakiem ; "z kurczakiem" - };
- puszka 400 g czerwonej fasoli;
- puszka 400 g kukurydzy;
- 1 por , biała część pokrojona w drobne piórka.
- majonez.

I teraz najdziwniejsze : zupki wyłożyć na sitko i przez chwilkę potrzymać pod wodą z kranu . Dziwne, bo jak na mój gust, woda cały smak wypłucze, bo przecież to o te przyprawy z zupki chodzi . Nie lepiej w misce zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieją .
Przelane zupki włożyć do miski, sól - pieprz do smaku { przecież te zupki mają już być "ostre"}, dodać pozostałe składniki + majonez w ilości "na oko", zamieszać .

Mi się wydaje, że po ugotowaniu trzeba ten makaron zahartować, on i tak smakiem chyba zdąży przejść. Do tego te zupki są naprawdę bardzo ostre, jak trochę przypraw zejdzie, to dopiero to stanie się zjadliwe [no chyba, że ktoś jest hardkorem ostrości ].
Takie tam moje dywagacje...

Gdzie polazły ???

Stary 2012-01-09, 21:31   #2147
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ciapnij trochę na opuszek, tak odrobinę, a nie całą pompkę od razu , zrób smugę na szczycie kości lub tam, gdzie chcesz położy róż i rozsmaruj palcami, koliste ruchy. Efekt jest bardzo delikatny.
A, ważne, na gołą skórę, bez podkładu i minerałów najpierw poćwicz.
Odrobinę biorę, ciapię na rękę i dopiero z ręki biorę na palce Tylko jakoś rozsmarować równo (i wystarczająco szybko ) nie umiem, ale będę próbować, następne testy dopiero w weekend, bo w tygodniu nie mam rano czasu, tym bardziej jakbym zrobiła z siebie matrioszkę

Cytat:
Dlaczego, jak chce ktoś Wam krzywdę zrobić nie reagujecie ? Ja, nauczona przykrymi doświadczeniami, każę nawet "przy sobie" farbę rozrabiać, coby procenty oksydantu kontrolować . Pewno Ci fryzjerzy za mało krzywd narobili .
Ale ja nie widziałam, że to degażówki, dopiero w domu po obejrzeniu włosów na to wpadłam

Cytat:
NIE WIERZĘ ! To musi być jakaś podpucha . Niemożliwe
Też tak pomyślałam, to niemożliwe, żeby aż tyle osób pomyliło homo sapiens z homoseksualistą

Cytat:
Aga, nie wiem jak tam u Ciebie z farbowaniem włosów . Ja mam zawsze swędzonkę od odrostów . Teraz {włosy jeszcze nie pofarbowane za co wczoraj porządny opieprz dostałam} nic innego nie robię tylko czochram się po łbie, tak swędzi . I tego swędzenia u mnie nie zlikwiduje ani olej, ani ocet, ani odżywka . Pofarbuję włosy = znikną odrosty = ustanie swędzenie . Moja Psiapsiółka ma to samo . Wczoraj Ją zaswędziało i o 21-szej olej i o 23-ciej włosy farbowała .
Mnie łeb swędzi już od razu po myciu, dlatego myślę jeszcze, że to może być myjadło. Ale z drugiej strony używałam tylu szamponów, że to niemożliwe, żeby po każdym mnie swędziało i żebym nie mogła znaleźć takiego, po którym by mnie nie swędziało. Kolejna opcja to strasznie twarda woda, która tam u mnie jest. A może mam po prostu tak strasznie suchą skórę, bo ciało też mnie czasami swędzi, jeśli to jest to to prawdopodobnie sprawka tarczycy.

Cytat:
Całkiem niezła wyszła Kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola, jajko, majonez, sól, pieprz i kluseczki z zupki chińskiej - ja zrobiłam tak jak mówisz - zalałam w miseczce razem z przyprawami, trochę się podusiło pod talerzykiem, po kilku minutach wodę wylałam i wrzuciłam kluseczki do sałatki.

Cytat:
Gdzie polazły ???
Z psicą byłam ponad godzinę, bo spotkała koleżankę - brązową labradorkę
Stary 2012-01-09, 23:30   #2148
'Estelle'

Cytat:
Mnie łeb swędzi już od razu po myciu, dlatego myślę jeszcze, że to może być myjadło. Ale z drugiej strony używałam tylu szamponów, że to niemożliwe, żeby po każdym mnie swędziało i żebym nie mogła znaleźć takiego, po którym by mnie nie swędziało. Kolejna opcja to strasznie twarda woda, która tam u mnie jest. A może mam po prostu tak strasznie suchą skórę, bo ciało też mnie czasami swędzi, jeśli to jest to to prawdopodobnie sprawka tarczycy.
A stosujesz metodę kubeczkową, czy dajesz od razu na skalp?
A może dodawaj coś łagodzącego? Sok z aloesu? Albo wcieraj żel aloesowy po myciu?

Stary 2012-01-10, 05:57   #2149
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Prawda to, ale zawsze w CV lepiej to wygląda, jak prawo jazdy można dopisać
A, chyba że tak .
Wczoraj tankowałam : 5,71 zł /l

Cytat:
Napisane przez Estelle
a ja przecież wcale źle nie jechałam

Hłe, hłe !
Ja jestem świadoma swoich umiejętności jako kierowca, więc okleiłam się zielonymi listkami i mam spokój . Żebyście widziały jaki mam komfort jazdy : wpuszczają z miłym gestem z podporządkowanych, na parkingach nie zastawiają, a w znacznej odległości ode mnie parkują, na drodze nikt mi na ogonie nie siedzi . Istny raj !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Który kolor Cię interesuje? Jak będę w okilicy, to mogłabym dać Ci cynk, co i jak
Tylko nie specjalnie. Tak przy okazji . Lakier to nie lekarstwo .
03 i 05 .
Powoli zaczyna mi się kompletować zamówienie w tym sklepie . Mimo wszystko to jednak potrwa.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mi się wydaje, że po ugotowaniu trzeba ten makaron zahartować, on i tak smakiem chyba zdąży przejść.
Już wiem na czym widz polega . Przepytałam tę sąsiadkę od ciast . To ja się pomyliłam. Nie jadałam nigdy tych zupek i nie wiedziałam. Przyprawy nie są razem z makaronem, a w oddzielnej torebce . I to zgadzałoby się, że można pod kran, bo przyprawami posypuje się w dalszej kolejności . Do tego ta sąsiadka ma osiem przepisów na sałatki z zupek chińskich . Popularne toto jest . Do jednej to się nawet kapustę pekińska dodaje . Matko kochana ! A w jednej, która mi w oko wpadła, nie spulchnia się makaronu wodą . Wkłada się go do majonezu i na godzinę- dwie- on tak sobie tym majonezem nasiąka . Potem składniki . Korcą mnie te sałatki . Podobnież w tej gazetce z Biedronki, tej z tygodniowym programem TV, często są przepisy .

Cytat:
A może mam po prostu tak strasznie suchą skórę, bo ciało też mnie czasami swędzi, jeśli to jest to to prawdopodobnie sprawka tarczycy

Mam ten sam problem : po prawie wszystkich myjadłach do mycia po ścianach ze swędzawki chodzę. A już w tzw. miejscu intymnym czochram się, jakbym co najmniej mendy miała . Tak samo po większości balsamów do ciała . Jedyna marka, która mi nic nie robi, wręcz przeciwnie - pomaga to DOVE . Żadnej swędzawki, żadnego uczulenia . Dla mnie rewelacyjne . Teraz mam pod prysznic : myjadło z serii Nutrium, a do ciała smarowidło intensive lotion . Szczerze mogę polecić .

Cytat:
A może dodawaj coś łagodzącego? Sok z aloesu? Albo wcieraj żel aloesowy po myciu?
Z tym aloesem to ostrożnie . Ja na sam widok aloesu uczulenia dostaję i w każdym kosmetyku wyczuję najmniejszą jego ilość .
Chociaż, o ile mnie pamięć nie myli, Aga chyba lubiła się z Palomą ?
Bielenda w serii Bio Plantacja ma kosmetyki z aloesem .

U mnie w nocy pośnieżyło i pewnie temperatura poniżej zera, bo śnieg leży . Kurde, kurde ! Autobus mnie czeka, bo do miasta muszę .

Miłego dnia
Stary 2012-01-10, 11:53   #2150
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w szoku ;o

Cytat:

Na razie nie muszę się martwić o to,bo i tak nie zdałam Mam na to wyebane,że tak się wyrażę. Wiem,że źle zrobiłam,bo najechałam na pachołek, miałam mega fajnego egzaminatora i łatwe pytania,ale trudno. A następne terminy dopiero na marzec

Wczoraj jak jeździłam to prawie się popłakałam jak ktoś oblał,a dziś nic. Aż się mój instruktor zdziwił,że dziś jestem taka spokojna, z dobrym humorem.

Stary 2012-01-10, 19:54   #2151
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A stosujesz metodę kubeczkową, czy dajesz od razu na skalp?
Oczywiście, że stosuję metodę kubeczkową, za kogo Ty mnie masz?

Cytat:
Korcą mnie te sałatki .
Musisz więc spróbować

Cytat:
Mam ten sam problem : po prawie wszystkich myjadłach do mycia po ścianach ze swędzawki chodzę. A już w tzw. miejscu intymnym czochram się, jakbym co najmniej mendy miała . Tak samo po większości balsamów do ciała . Jedyna marka, która mi nic nie robi, wręcz przeciwnie - pomaga to DOVE . Żadnej swędzawki, żadnego uczulenia . Dla mnie rewelacyjne . Teraz mam pod prysznic : myjadło z serii Nutrium, a do ciała smarowidło intensive lotion . Szczerze mogę polecić .
Weź mi nic nie mów o czochraniu się w miejscu intymnym
Za tydzień mam wizytę u dermatologa, nie wiem czy w czymś mi pomoże, ale spróbować muszę. Niech chociaż spojrzy na moją głowę i zobaczy czy mam tam coś czy nie.

Cytat:
Z tym aloesem to ostrożnie . Ja na sam widok aloesu uczulenia dostaję i w każdym kosmetyku wyczuję najmniejszą jego ilość .
Chociaż, o ile mnie pamięć nie myli, Aga chyba lubiła się z Palomą ?
Bielenda w serii Bio Plantacja ma kosmetyki z aloesem .
Owszem, Aga lubiła się z Palomą, ale się dzisiaj dowiedziałam (jak polazłam do Rossmanna szukać tego żelu), że Paloma splajtowała A jak miałam to nie używałam i musiałam wyrzucić bo się przeterminował

Cytat:
U mnie w nocy pośnieżyło i pewnie temperatura poniżej zera, bo śnieg leży . Kurde, kurde ! Autobus mnie czeka, bo do miasta muszę .
U mnie dzisiaj plucha straszna, na trawnikach było nawet sporo śniegu, musiało w nocy padać, ale na chodnikach masakra. Do tego podczas drogi do pracy okazało się, że buty mi przemakają

Polazłam dziś do Natury na drugim końcu miasta w poszukiwaniu najjaśniejszego cienia z Cristalliced ale nie było. Zamiast tego kupiłam "puder z pańcią" z limitki Catrice
Stary 2012-01-10, 21:06   #2152
'Estelle'

Cytat:

Hłe, hłe !
Ja jestem świadoma swoich umiejętności jako kierowca, więc okleiłam się zielonymi listkami i mam spokój . Żebyście widziały jaki mam komfort jazdy : wpuszczają z miłym gestem z podporządkowanych, na parkingach nie zastawiają, a w znacznej odległości ode mnie parkują, na drodze nikt mi na ogonie nie siedzi . Istny raj !

Wiesz, ja to po takich za.du.piach jeździłam, gdzie samochód to jeden na godzinę się trafiał I więcej niż 70 na liczniku nie było.
Cytat:
Tylko nie specjalnie. Tak przy okazji . Lakier to nie lekarstwo .
03 i 05 .
Powoli zaczyna mi się kompletować zamówienie w tym sklepie . Mimo wszystko to jednak potrwa.
Ja będę w okolicy to zajrzę i dam znać

Cytat:
Na razie nie muszę się martwić o to,bo i tak nie zdałam Mam na to wyebane,że tak się wyrażę. Wiem,że źle zrobiłam,bo najechałam na pachołek, miałam mega fajnego egzaminatora i łatwe pytania,ale trudno. A następne terminy dopiero na marzec

Wczoraj jak jeździłam to prawie się popłakałam jak ktoś oblał,a dziś nic. Aż się mój instruktor zdziwił,że dziś jestem taka spokojna, z dobrym humorem.

Następnym razem będzie lepiej
Cytat:

Owszem, Aga lubiła się z Palomą, ale się dzisiaj dowiedziałam (jak polazłam do Rossmanna szukać tego żelu), że Paloma splajtowała A jak miałam to nie używałam i musiałam wyrzucić bo się przeterminował

Polazłam dziś do Natury na drugim końcu miasta w poszukiwaniu najjaśniejszego cienia z Cristalliced ale nie było. Zamiast tego kupiłam "puder z pańcią" z limitki Catrice

Może poszukaj jakiegoś innego żelu aloesowego? Powinny być jakieś zamienniki

Oooo, a u mnie nie ma już nigdzie tego pudru . Miałam go brać, kiedy robiłam zakupy z Las Vegas, bo był, ale ostatecznie odłożyłam, bo w końcu mam zapas bambusowego. A teraz czytając zachwyty nad nim znów się napaliłam, ale już za późno .

Stary 2012-01-10, 21:17   #2153
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Może poszukaj jakiegoś innego żelu aloesowego? Powinny być jakieś zamienniki

Oooo, a u mnie nie ma już nigdzie tego pudru . Miałam go brać, kiedy robiłam zakupy z Las Vegas, bo był, ale ostatecznie odłożyłam, bo w końcu mam zapas bambusowego. A teraz czytając zachwyty nad nim znów się napaliłam, ale już za późno .
Właśnie zamówiłam w dozie żel aloesowy z Gorvity, wyczytałam, że też dobry. Do tego zamówiłam jeszcze olej rycynowy (trzeba by trochę rzęsy podratować) i Vitapil (bo nadal w promocji jest więc trzeba korzystać)

U mnie te pudry jeszcze są, tzn tylko w jednej Naturze, bo w drugiej ślad po nich zaginął. Szkoda tylko, że dosyć drogi jest
Muszę częściej chodzić do tej Natury, bo taka jakaś mniej uczęszczana jest i czasami można coś fajnego znaleźć. Chociaż rozświetlaczy z Cristalliced już nie ma, cieni też

Głowa mnie boli, wczoraj tak samo, to chyba od tej pogody
Stary 2012-01-10, 23:48   #2154
'Estelle'

Cytat:
Właśnie zamówiłam w dozie żel aloesowy z Gorvity, wyczytałam, że też dobry. Do tego zamówiłam jeszcze olej rycynowy (trzeba by trochę rzęsy podratować) i Vitapil (bo nadal w promocji jest więc trzeba korzystać)
Mnie kusi tonik ze srebrem i odzywka Si Nails czy coś takiego, ale drogie i na razie "nie potrzebuję"
Cytat:
U mnie te pudry jeszcze są, tzn tylko w jednej Naturze, bo w drugiej ślad po nich zaginął. Szkoda tylko, że dosyć drogi jest
Muszę częściej chodzić do tej Natury, bo taka jakaś mniej uczęszczana jest i czasami można coś fajnego znaleźć. Chociaż rozświetlaczy z Cristalliced już nie ma, cieni też
Nie kuś
Muszę sobie powtarzać, że nie potrzebuję tego pudru
Tj. jak się trafi, to znaczy, że przeznaczenie, ale jak nie to wiadomo
Tego bambusa to chyba za 5 lat nie zużyję...
Cytat:

A ja się cieszyłam, że Ueru tak ładnie dzisiaj poszło spać, bez marudzenia i o dobrej porze, a tu przed 23 się rozwyło i 20 minut uspokajania
Mam nadzieję, że ładnie prześpi nockę teraz już.

Stary 2012-01-11, 04:24   #2155
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Na razie nie muszę się martwić o to,bo i tak nie zdałam
Nic się nie martw - dzięki temu wiesz już o co chodzi i następnym razem pójdzie jak po maśle .

Cytat:

Znaczy się, jam jedynie taka leniwa i tej metody nie stosuję ?!

Cytat:
Ja będę w okolicy to zajrzę i dam znać
ale już nieaktualne . Wczoraj zamówienie do sklepu skompletowane, dzisiaj je wysyłam .
Wykorzystam Cię kiedy indziej .

Musi być ze mną źle, bo wczoraj pojechałam do lekarza . A kusi, kusi z dohtórką to u mnie ewenement . No ale infekcja trzyma już prawie dwa miesiące . I co ? Powypisywała mi lekarstw, powypisywała. W tym dwa antybiotyki, a do tego, że podobno jestem w grupie najwyższego ryzyka, na prześwietlenie płuc mnie skierowała. Gupia dohtórka ! Wykupiłam jeden antybiotyk i środek wykrztuśny . Niech się sama truje prochami . No i na prześwietlenie nie pójdę, bo mi się nie chce

Nie palę i już jest tego efekt - od wczoraj 400 g przytyłam . Wcale więcej nie jadłam, bo mnie w domu nie było pół dnia . Można powiedzieć, że nawet mniej w siebie wrzuciłam . Zobaczymy jak będzie jutro. Jeśli waga dalej do góry pójdzie lecę po papierosy .

Miłego dnia
Stary 2012-01-11, 12:45   #2156
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Następnym razem będzie lepiej
Nie ma innej opcji już nie wytrzymam z instruktorem

Cytat:

Ja mam jakiś żel aloesowy,ale nie wiem, gdzie nim taplać ;o i rzęsy też zaczęłam olejować. Próbowałaś może na rzęsy dać rycynę i po chwili krem Nivea?

Poszłam do lekarza wczoraj,żeby dostać zwolnienie na uczelni i się wpakowałam w pobieranie krwi, ciśnienie i neurologa. A powiedziałam, zgodnie z prawdą, że mam straszne bóle głowy
Cytat:

Nic się nie martw - dzięki temu wiesz już o co chodzi i następnym razem pójdzie jak po maśle .

Nie palę i już jest tego efekt - od wczoraj 400 g przytyłam . Wcale więcej nie jadłam, bo mnie w domu nie było pół dnia . Można powiedzieć, że nawet mniej w siebie wrzuciłam . Zobaczymy jak będzie jutro. Jeśli waga dalej do góry pójdzie lecę po papierosy .
Dokładnie Zwłaszcza,że nie wiedziałam nawet gdzie mam siedzieć najpierw Jak stereotypowa blondynka
Mam nadzieję,ze jednak nie wrócisz do palenia

Stary 2012-01-11, 21:43   #2157
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kuś
Muszę sobie powtarzać, że nie potrzebuję tego pudru
Tj. jak się trafi, to znaczy, że przeznaczenie, ale jak nie to wiadomo
Tego bambusa to chyba za 5 lat nie zużyję...
Mnie to wolno kusić ale ja już nie mogę?
Też mam bambusowy

Cytat:
A ja się cieszyłam, że Ueru tak ładnie dzisiaj poszło spać, bez marudzenia i o dobrej porze, a tu przed 23 się rozwyło i 20 minut uspokajania
Mam nadzieję, że ładnie prześpi nockę teraz już.
No i jak nocka? Spokojna?

Cytat:
Znaczy się, jam jedynie taka leniwa i tej metody nie stosuję ?!
Wstydź się

Cytat:
No i na prześwietlenie nie pójdę, bo mi się nie chce
A spróbuj tylko nie iść!

Cytat:
Naprawdę? Nie powiesz mi, że papierosy pomagają utrzymać wagę, zwłaszcza jak dużo nie jesz
Mam nadzieję, że jednak się uda i nie będziesz palić

Cytat:
Poszłam do lekarza wczoraj,żeby dostać zwolnienie na uczelni i się wpakowałam w pobieranie krwi, ciśnienie i neurologa. A powiedziałam, zgodnie z prawdą, że mam straszne bóle głowy
Nie "się wpakowałam" tylko lepiej zrobić badania dla świętego spokoju, zwłaszcza kiedy nie musisz za nie płacić

A propos swędzawki mojego skalpu zauważyłam dzisiaj dziwną rzecz -
kiedy jestem na powietrzu skóra mnie nie swędzi (np dzisiaj kiedy wracałam z pracy ani razu się nie podrapałam), a kiedy jestem w pomieszczeniu, gdzie jest sucho i bardzo ciepło (dom, praca), drapię się jak szalona i tak mnie swędzi, że mam ochotę zdrapać sobie skórę z głowy Czy to znaczy, że się drapię bo mam aż tak suchą skórę?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Oglądam właśnie, po raz nie wiem już który, mój ukochany film - kto zgadnie jaki?
Stary 2012-01-11, 21:55   #2158
'Estelle'

Cytat:
ale już nieaktualne . Wczoraj zamówienie do sklepu skompletowane, dzisiaj je wysyłam .
Wykorzystam Cię kiedy indziej .

Cytat:
Musi być ze mną źle, bo wczoraj pojechałam do lekarza . A kusi, kusi z dohtórką to u mnie ewenement . No ale infekcja trzyma już prawie dwa miesiące . I co ? Powypisywała mi lekarstw, powypisywała. W tym dwa antybiotyki, a do tego, że podobno jestem w grupie najwyższego ryzyka, na prześwietlenie płuc mnie skierowała. Gupia dohtórka ! Wykupiłam jeden antybiotyk i środek wykrztuśny . Niech się sama truje prochami . No i na prześwietlenie nie pójdę, bo mi się nie chce
Jak to nie chce , a po chcesz???
Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia

Cytat:

Miłego dnia
A o e-papierosku nie myślałaś?
Bo za myśl o powrocie do nałogu będzie
Cytat:
Ciesz się, że na kogoś kompetentnego trafiłaś, kto Cię nie olał i nie zbagatelizował Twojego problemu. Do lekarza marsz!
Cytat:
Mnie to wolno kusić ale ja już nie mogę?

Cytat:
No i jak nocka? Spokojna?
No nawet dało radę. Nad ranem coś tam gadała trochę, ale potem pospała prawie do 9:30. No ale żeby nie było mi za dobrze, Yao przylazła do mnie przed 9 i tak poleżałyśmy sobie we trzy
Cytat:
A propos swędzawki mojego skalpu zauważyłam dzisiaj dziwną rzecz - kiedy jestem na powietrzu skóra mnie nie swędzi (np dzisiaj kiedy wracałam z pracy ani razu się nie podrapałam), a kiedy jestem w pomieszczeniu, gdzie jest sucho i bardzo ciepło (dom, praca), drapię się jak szalona i tak mnie swędzi, że mam ochotę zdrapać sobie skórę z głowy Czy to znaczy, że się drapię bo mam aż tak suchą skórę?
Nie wiem, ale możliwe. Skoro skóra na twarzy potrafi się wysuszyć od kaloryferów, to i skóra głowy pewnie też.

Cytat:
Oglądam właśnie, po raz nie wiem już który, mój ukochany film - kto zgadnie jaki?
Ten z Cage'm i Ryan?

Stary 2012-01-11, 22:11   #2159
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale możliwe. Skoro skóra na twarzy potrafi się wysuszyć od kaloryferów, to i skóra głowy pewnie też.

Ten z Cage'm i Ryan?
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że skóra głowy jest przedłużeniem skory twarzy i miałoby to jakiś sens, skórę twarzy nawilża się kremami, żeby nie była sucha, a skóry głowy już nie bardzo

Tak, uwielbiam ten film
Stary 2012-01-11, 22:58   #2160
'Estelle'

Cytat:
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że skóra głowy jest przedłużeniem skory twarzy i miałoby to jakiś sens, skórę twarzy nawilża się kremami, żeby nie była sucha, a skóry głowy już nie bardzo

Tak, uwielbiam ten film
To może dodaj jakiejś glicerynki, kwasu HA czy soczku z aloesu do kubeczka? Niech i skalp ma wyżerkę
Przy okazji włosy też skorzystają

Ja oglądam jakiś japoński horror [oczywiście mało straszny ], tylko czekać, aż Amerykańcy go przerobią na swoją modłę, jak Ring'i, Grudge'e i inne takie

Muszę się zabrać za Piłę V, sasasasa

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości