|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak sprawdza się przy niższych osobach, ja jestem "normalnego" wzrostu. Moja mama ma około 160 cm wzrostu i jej też się fajnie wózek prowadziło. Na minus wzięłyśmy czarną siatkę od wewnętrznej strony budki (można tył mateiałowej budki odpiąć aby zapewnić lepszą wentylację. Minusem jest na pewno to, że w budce nie ma "podglądu" na dziecko, ale z kolei plusem jest to, że siedzisko (gondolę jak i spacerówkę) montujesz frontem do siebie (lub frontem do świata). minusem na pewno jest też gabaryt stelaża po złożeniu. Ale jako drugi wózek, na spacery nad Wisłę czy do lasu na pewno się sprawdzi.
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wez konia prosze cie bo normalnei witki opadają
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że aż tak dużo osób nie ma z tego co mi koleżanki opowiadały, ale w poniedziałek jadę popytać co i jak dowiem się co pakować itp.
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
no niestety tak się zdarza... dlatego trzeba jechać do szpitala gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
nie jesteśmy, ale dość mocno to bije po oczach przez ostatnie dni
|
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idę spać - dobranoc! Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-12 o 00:10 |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy skręcić, teraz jeżdżę parasolką ze skrętnymi kołami i niestety , ale na chodnikach , schodach, zjazdach, podjazdach , krawęznikach z utęsknieniem wspominam poprzedni wózek, ale w sumie zaraz nim będę znów jeździć
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
idę do łóżka
może uda mi się zasnąć. Rano podjadę do laboratorium na morfologię, aby na piątek mieć piękne wyniki.
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka u mnie w szpitalu lozka sa niestety nie wygodne. A dokladnie materace cieniutkie, ze te metale z lozka sie wrzynaja w pupe
Dlatego wlasnie chce zakupic kolko pod pupe poporodowe, zeby chociaz moc usiasc normalnie, bo nie dosc ze na jednym posladku to jeszcze Ci sie w pupcie wszystko wbija ![]() No ale to sa uroki szpitala wojewodzkiego. Oddzial wprawdzie jest kliniczny, jednak wlasnie na takich oddzialach warunki sa niezbyt komfortowe ale specjalisci sa szanowani i kompetentni I sprzet maja bardzo dobry jesli chodzi o opieke nad matka i noworodkiem. A to jest dla mnie priorytetem. Troszke jest to zenujace ze na oddziale polozniczym sa dwie kabiny prysznicowe na ok 40 pacjentek i dwie toalety, ale cos za cos. Pamietam jak z Filipkiem tam lezalam po porodzie, to kolejka do wykapania sie byla juz od 6 rano.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-12 o 00:16 |
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez uciekam spac, bo jutro zapalki w oczy
Dobranoc
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wszystkie "sztywne" czterokołowce są lekkie w podbijaniu Bawiłam się nimi w sklepie w poniedziałek
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szybko nie zasnę, jeszcze po dzisiejszej drzemce będzie ciężko, a po 6 pobudka i szykowanko bo ok 9 jedziemy z TŻ na miasto
![]() a teraz idę coś obejrzeć no i kuszą mnie Orzeszki
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otworz sobei okno w sypialni .. napij mleka albo melisy i śpij ... bo malucha nauczysz i nie bedzie spal o takiej porze :P:P:P
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę spac, gdzieś od 4... BuuA jakie miałam głupie sny, ojej... ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
) są podobne, bo jeszcze nie zdążyli wyremontowac. Jeden prysznic na kilka sal, z toaletami jakoś podobnie i po kilka osób w salach, ale.. Podobno porodówka to jedna z najlepszych.. ![]() No i znam już tam dwóch lekarzy (mój były prowadzący, ten co odszedł z przychodni- w szpitalu został plus obecna lekarska no i parę położnych, może na którąś trafię..). Jedyne co to troszkę obawiam się pielęgniarek właśnie na tym oddziale "po",bo opinie różniaste.. Ale przecież to tylko parę dni ![]() A co do sal to też myślę i mam nadzieję, że byc z kilkoma dziewczynami na sali to wiele plusów Ale pewnie też fajnie miec luksusy w postaci całodobowej pomocy i pojedynczej sali, hihi (naczytałam się ostatnio o porodzie Muchy) ![]() RRany ale mi Maluszek szaleje w brzuszku! chyba muszę coś zjeśc - może Córa głodna?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-12 o 06:43 |
|
|
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mleko lub migdaly sie klania ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- dokładnie! |
||
|
|
|
#4640 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Mała widzę,że i u Ciebie będzie Tymon ![]() Aguśka dobrze,że nic się mężowi nie stało. Co do łóżek w szpitalu, u nas nikogo nie odsyłają,ale za to jak nie ma miejsca to dostaje się łóżko na korytarzu i to jest bardzo niewygodne...dzieciaczek obok Ciebie,a tu przeciągi, ciągle ktoś łazi, w szafce wszystkie Twoje rzeczy...a Ty musisz iść do łazienki i co ... Mam nadzieję,że przynajmniej trafię na salę,a w salach zazwyczaj po dwa góra trzy łóżka są. Temperatura mi spadła więc obyło się bez szpitala. czuję się już lepiej,ale cały czas się nawadniam bo jeszcze coś tam mi się ślizga po żołądku ... co do badań i tej swędzącej skóry to miałam robione i wszystko jest ok,a skóra jakoś tak sama z siebie przestała swędzieć
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny Za mną też ciężka noc, przesadziłam wczoraj z chodzeniem, teraz poruszam się dosłownie jak stara babcia
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() A mnie dzisiaj pierwszy raz boleśnie skopało dziecie w nocy jedziemy dzisiaj do diabetologa, potem ginekolog, a potem kolęda masakra i myślę co zrobic z papugami na czas kolędy bo będą się tak darły jak księdza zobaczą że masakra Wczoraj robiłam sobie kuku - najwyższy czas był wyregulowac i przyciemnic moje krzaczory nad oczami (brwi) a bolało jak cholera w tym roku a z terminu OM to tak jakoś 100- dniówka mi wypada chyba na razie mam siatkę ciuszków które de facto dostałam i jedną grzechotkę może w sobotę coś ruszy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kolezanka miala na poczatku (prawie 3 lata temu) gondole z nieskretnymi i strasznie sie nia jezdzilo ... nawet prosto nie jechal ten wozek z tym ze w murze mam przednie skretne, ale z mozliwosci blokowania a co do skretnych kol to tez wiadomo ze sa roznej jakosci, wieksze kola lepiej sobie dadza rade na wertepach niz te malutkie ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- a tak w ogole to dzien dobry jakas nie zbyt wyspana jestem, budzilam sie w nocy ciagle, ciezko bylo zasnac, bo bylo mi goraco jak w piekle Julka chyba mi sie ''obsunela'' bo czuje nacisk jak chodze i ciagnie mnie w pachwinach lekko ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po morfologii. Bałam się, że trafię na "praktykantkę", bo przede mną była kobieta na badanie cukru i nie potrafiła obsłużyć glukometru. Ale poszło szybko i sprawnie.
Brwi reguluję sobie sama, przyciemniać nie muszę, bo mam dość ciemne (czasem tylko poprawię sobie kredką, ale tak tylko minimalnie). Idę się zdrzemnąć z godzinkę
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no własnie ja sobie sama reguluję kosmetyczka jak mi kiedyś wyregulowała to miałam całe brwi popuchnięte tak mnie poszczypała a przyciemnic niestety ja musze bo inaczej jestem bez brwi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z rzęsami tak samo są tak jasne,że dopiero jak pomaluje to coś tam widać więc pewnie przed porodem sobie zrobię taką operacje,żeby potem maleństwa nie straszyć
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
zmykam zaraz na miasto i sama nie wiem co kupić mamie na ten prezent, a dzisiaj mam na to ostatni dzień bo później nie będzie kiedy, w niedziele tylko po kwiaty pojade... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
a melisy nigdy w życiu nie piłam bo znając życie nie smakowała by mi ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
jak chodziłam na studium kosmetyczne to na praktykach jak na początku babka każdą brała na fotel i opowiadała o jej brwiach co ma źle itp to w szoku była, że ja nigdy brwi nie robiłam i nie wierzyła mi, aż wkońcu uwierzyła ale cieszy mnie to ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- dzisiaj poczułam malucha tak mocno jak coś wypychał nie wiem dokładnie co, ale to było fajne uczucie ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- tak wogóle to przed porodem chciałabym pójść jeszcze normalnie do fryzjera bo potem może być ciężko, ostatnio byłam tydzień przed świętami, a chodzę tak mniej więcej co 2miesiące czasem 2,5. i tak myślę, że teraz pójdę chyba dopiero w marcu przed urodzinami |
||
|
|
|
#4649 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Jeszcze nawet nie mieszkamy na nowym,a juz sie tak czuje. Od samego rana panowie pietro nizej robia remont...i wierca,stukaja etc..Musze sie juz przyzwyczajac ![]() Zapomnialam ostatnio napisac...Roksape ogladalam zdjecia małej Gabi..jak sobie pomysle,ze takie Malenstwo mieszka pod serduchem..Zdrowka duzo dla Malutkiej! niech szybko bedzie z mamą. Dzis kolejne zajecia na szkole rodzenia,ale tym razem ide sama(remont nie sluga,a czas leci;/ maz musi ogarniac). Czy tez czasem czujecie jakby ktos nadepnal Wam na klatke piersiowa? Okazuje sie ,ze jedyna sluszna pozycja to juuz tylko na lewym boku ![]() Czytalam, ze te leginsy z allegro nie sa zbyt dobrej jakosc, a czy ktoras z Was kupila i jest zadowolona ...mimo wielokrotnego prania? ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
fajnie teraz "wypychaja" to jest zupelnie inne uczucie niz wczesniejsze kopy ...Ja mam wrazenie jakby kot ugniatal mi brzuch . Najgorzej jak obroci sie pleci i łomot spuszcza do srodka..ojj wczoraj pierwszy raz w zyciu widzialam oczami wyobrazni jak na miescie nie zdarzam do WC. Oby nigdy sie nie zdarzylo ![]() Fryzjer tak tez o tym mysle,aby jakos wygladac,bo potem pewnie szybko czasu nie bedzie---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
choc mam kolezanke ktora mowi,ze zawsze rano musi sobie namalowac oczy bo ani brwi ani rzes u Niej nie widac.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

dowiem się co pakować itp.

może uda mi się zasnąć. Rano podjadę do laboratorium na morfologię, aby na piątek mieć piękne wyniki.

a przyciemnic niestety ja musze bo inaczej jestem bez brwi
. Najgorzej jak obroci sie pleci i łomot spuszcza do srodka..ojj wczoraj pierwszy raz w zyciu widzialam oczami wyobrazni jak na miescie nie zdarzam do WC. Oby nigdy sie nie zdarzylo