|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2012-01-11 o 22:58 |
|
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Nie ma za co
Na ich stronie jest wiekszy wybór niż na all, poza tym maja sporo wierszyków, wierszy do zaproszen i tekstów do środka zaproszeń.Same ich zaproszenia mi się bardzo podobały ale nie sa tanie dlatego zamówiłam tam tylko księgę gości
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydadzą się
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Ale numer, jej w jakim jestem szoku, dziewczyny wybaczcie, że zaśmiecam wątek ale po prostu jestem w szoku, z pierwszych studiów w listopadzie, matko mam amnezję zupełnie nie kojarzę. Rety rety kabarety ale widzę po dacie ślubu, że Ty wychodzisz za mąż po mnie, i jak przygotowania?
|
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam że mam około 100 osób i zapytałam jak ona proponuje a na zdjęcia to już oddzielnie są policzone
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Rety, witaj Aniu, zaczyna mi coś świtać w głowie i przez Was dziewczyny dzisiaj nie zasnę.Rety rety kabarety właśnie ma wrażenie jakby ta jedna z tub wystrzeliłam w głowie i robi zamieszanie.
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przygotowań to najważniejsze (czyt. godzinę w kościele, salę, Dj, fotografa) mamy, dodatkowo obrączki, spinki do mankietów, nauki i poradnię, kolor i motyw przewodni, a już zupełnie w bonusie stres i brak sukni (nic mi się nie podoba).
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mówiła, że studium przedmałżeńskie trzeba jeszcze robić. Myślałam, że robią to w liceum Ci od rocznika 88. |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zbieram do łóżeczka. dobrej nocki
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie więcej informacji............... jutro a ja niestety już zmykam, rano pobudka po 5 Dobranoc |
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie to muszę przedyskutować to z TŻ, bo nie wiem czy bedziemy w końcu robić zaproszenia ze zdjęciem czy nie. Jeśli tak, to wtedy na 99% dwukolorowe będą. Cytat:
Tzn. ten skos macie jako ścianę czy od dachu? U nas mały pionowy skos łączy dwie dłuższe ściany, więc zlew tam pasował jak ulał. Chociaż pierwotnie odpływy były gdzie indziej, ale trochę przerobili nam instalację.Generalnie polecam rozejrzeć się za firmą/projektantem z dużym doświadczeniem, który jest na rynku od wielu lat. Młode firmy może są fajne, bo obiecują, że zrobią Ci wszystko, ale niestety brak im doświadczenia i nie zawsze potrafią doradzić, co się sprawdzi, a co nie. A my kobietki same też wszystkiego nie przewidzimy
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-01-11 o 23:20 |
||
|
|
|
#4305 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja lecę poćwiczyć a potem spać
i proszę o magiczne kciuki około 14 mam ostatnie koło z fizjo i już bym chciała mieć to za sobą ![]() ![]()
|||||||||||||||||||||
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ogólnie to dzieciom byłoby kiedyś bliżej do dziadków
|
|
#4307 | ||||||||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4308 | ||||||||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to o kurs przedmałżeński chodzi co ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]()
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4309 | |||||||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby 5 była
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich późną porą
Padam na pyszczek bo zaczęłam nową pracę. Co prawda jedynie umowa zlecenie ale zawsze parę groszy wpadnie. Jak nigdy O tej godzinie ledwo patrzę na oczy. Nie mam kompletnie siły Was nadrabiać. Co do moich wcześniejszych wypowiedzi, nie wypracowaliśmy póki co z TŻ-tem jeszcze żadnego kompromisu w temacie wesela. Pogadaliśmy, ja tak jak przypuszczałam beczałam. Była rozmowa z mamą. Wcześniej przed Naszą rozmową ciągle myślałam i myślałam. Cjodziłam jak struta i co chwila chciało mi się płakać. Zbiegło się to z tym że od jakiegoś czasu nie miałam pracy i chyba jakaś depresja mnie dopadła. Powiedziałam TŻ-towi po godzinach rozmyślań i kilku prawie bezsennych nocach że nie chcę się kłócić o ślub i wesele. Że jeśli o to mają być między nami jakieś kłótnie to ja dziękuję za takie wesele. Że ważniejsze jest dla mnie to co jest między nami niż samo wesele. Oczywiście jak na mnie przystało wyłam jak bóbr choć powstrzymywałam się jak tylko mogłam. Potem nastąpiła rozmowa z moją mamą uuuuuu to już było pole bitwy. MASAKRA to mało powiedziane. Powiedziała że wesele musi być i basta. I tak się z moim TŻ-tem sprzeczali. Mama się go pyta czy to żeby nie robić wesela oznacza że on w ogóle ślubu nie chce? Powiedział jej że to nie jest to że on nie chce tylko że nie chce wydawać tyle kasy na 2 dni zabawy dla gości, że wolałby to dołożyć do zakupu własnego mieszkanka. Na to moja mama że w takim razie ograniczmy liczbę gości do minimum nie 14 osób, a ok. 60 i że ona za to zapłaci TŻ się nie zgodził żeby płaciła też za jego stronę bo on nie chce takiej sytuacji. W końcu ja się wkurzyłam i powiedziałam że może w takim razie kompromis. Przełóżmy wesele na 2013 rok. Pogadali, pomyśleli, pouzgadniali i wyrazili zgodę. Myślę sobie uffffff. No i poszliśmy sobie po tej batalii do TŻ-ta. Rano się budzę dzwoni mama (był o po 8No ale ostatecznie stanęło na tym że się zastanowimy. Dzwoniła babka od sali z informacją że nie ma już zniżek na oświatowców (bo można było mieć zniżkę na kogoś z oświaty) i teraz sala nas kosztuje prawie 3500 tys. a nie prawie 3000 tys. W styczniu mieliśmy podpisywać umowę no i musiałam jej powiedzieć że pojawimy się u niej dopiero w lutym, no bo po co iść tam teraz skoro nie ma jeszcze konkretnej decyzji. Nooo to tak krótko w tym temacie, jutro a właściwie już dziś postaram się choć trochę was nadrobić jak wrócę z pracy bo teraz już mnie bardzo głośno moja podusia wzywa Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogę i potrzymać żeby się wszystko ułożyło i byście byli szczęśliwi.
|
|
|
#4312 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję zakupów ślubnych Dzieweczki, nakupowałyście się
![]() Cytat:
Fajnie by też wyglądało, jakby świadkowa miała bukiet biały z fuksjowymi akcentami, a Ty fuksjowy z białymi Albo odwrotnie ![]() Cytat:
W pewnym momencie muzyka się urywa i wtedy Młodzi jednocześnie rzucają, co mają do rzucenia Ponieważ panny i kawalerowie cały czas muszą być w trakcie tańca za ich plecami, to każdy ma równe szanse na złapanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U Was fajnie by mogło to wyjść, gdybyście np. zgasili nagle światło, że niby awaria, za chwilę się zapala, a Wy jak staliście na środku parkietu, tak Was nie ma! Chwila konsternacji Gości i wtedy wołacie do nich z góry Możecie powiedzieć wtedy, że nie rzucicie, dopóki Wam nie zatańczą np. i potem jednocześnie rzucić ![]() Cytat:
Pokaż, o którą chodzi ![]() Cytat:
I autko piękne! A czemu nie pasuje, przecież chyba pod fuksję podchodzi trochę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam więc nadzieję, że sobie darują.Bańki my też chcemy, ostatnio jak byłam na weselu były i płatki i ryż i bańki, wszystko naraz i strasznie fajnie, radośnie to wyglądało Więc jak dla mnie może być kilka rzeczy, w końcu to tylko chwila, kilka rzutów i po wszystkim ![]() Cytat:
Na pewno wszystko będzie jak trzeba be@tko, to czekamy w takim razie teraz na decyzje jakieś... Oby się to Wam szybko i w miarę bezboleśnie wyklarowało ![]()
baaardzo nam się podobał, świetny film, a najlepsza końcówka Super też efekty były, takie zwolnienia akcji, kule przerywające drzewa, ucieczki, bijatyki, no naprawdę warto to moim zdaniem w kinie zobaczyć ![]() A teraz zbieram się do spania, wypiłam podwójną melisę i mam nadzieję, że dziś uda mi się zasnąć... Jutro ciężki dzień, bo Przyjaciółkę wczoraj wieczorem zostawił facet, więc jadę do Niej pozbierać Ją do kupy, bo jest w rozsypce... Zresztą 2 moje Przyjaciółki wczoraj zostawili faceci, ale ta pierwsza jest twardsza, no i u Niej już dziś byłam, więc teraz jadę do drugiej... Strasznie mi Ich szkoda, że muszą tak cierpieć przez 2 debili ![]() dobrej nocki
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-01-12 o 00:41 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam się jak wbić... ale interesuje mnie jedno;> jak wy te chmurki robicie?
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, zauważyłam fajny pomysł z tym drzewem, tylko czy jesteście pewne, że Wasi goście zgodzą się na brudzenie sobie palca a później go zmywanie?
Nie jestem pesymistką chodzi o to, że czasami goście nie mają ochoty się wpisywać zwykłym długopisem i nie wiem czy to będzie potraktowane jako atak.... :P Z przygotowań ślubnych to ja już właśnie jestem w trakcie omawiania jak mają wyglądać zaproszenia, pozostaję chyba przy delikatnym ecri z kolorowem lawendowym, może niebieskim.... |
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z pracy dziewczynki
Miłego dnia
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
próbowałam znaleźć takie papiery aby ich "dotknąć" ciężko było, a do papierniczego zbyt daleka droga. Muszę się zastanowić co by taniej wyszło. Ale jak się już wezmę za te zaproszenia to boje się, że popadnę w skrajność, bo wtedy będzie musiało być idealnie ![]() Cytat:
czasami można aby podrzucić dzieci aby dziadkowie się nacieszyli ![]() A teraz ja zmykam do "swoich" dzieciaków i życzę Wam miłego dnia |
||
|
|
|
#4317 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niefajna ta cała sytuacja ogólnie...
Znów się witam i spadam bo cały dzień poza domem planuję spędzić Na szczęście ze spraw ślubnych ruszyło bo wczoraj zrobiliśmy w końcu z TŻem tę listę rzeczy do zrobienia z podziałem na to co kiedy i w jakim stopniu trzeba załatwić i zamierzamy trzymać się planu, oby się udało
|
||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
oczy mi na wierzch wychodzą tak mnie głowa boli przez zatokikiciu którą księgę w końcu zamówiłaś
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() nie uważacie, że trzeba byłoby wybrać tytuł na nowy wątek? ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Na ich stronie jest wiekszy wybór niż na all, poza tym maja sporo wierszyków, wierszy do zaproszen i tekstów do środka zaproszeń.
przydadzą się 

może to o kurs przedmałżeński chodzi co 
Dobranoc wszystkim
mogę i potrzymać 
I autko piękne! A czemu nie pasuje, przecież chyba pod fuksję podchodzi trochę