Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 22:57   #4291
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cierpliwość po raz kolejny jestem w już szoku, skoro przypominam i skoro jestem tą Kaśką S. to fajnie by było gdybym wiedziała co jest grane. W Warszawie szukam, ponieważ u mnie tego trochę mało. No nie, zaraz się okaże że jestem koleżanką wszystkich ze studiów kobietek... :P
haha ale numer, nie wiem jak Ona8686, bo ja Cię znam z Twoich pierwszych studiów, ostatnio widziałyśmy się w listopadzie i nie mówiłaś wtedy, że wychodzisz za mąż w tym roku, znaczy mi nie mówiłaś.

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:58
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:58   #4292
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dzięki bardzo za zdjęcia, ładna ta księga pomyślę nad nią
Nie ma za co Na ich stronie jest wiekszy wybór niż na all, poza tym maja sporo wierszyków, wierszy do zaproszen i tekstów do środka zaproszeń.
Same ich zaproszenia mi się bardzo podobały ale nie sa tanie dlatego zamówiłam tam tylko księgę gości
Stary 2012-01-11, 22:59   #4293
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie ma za co Na ich stronie jest wiekszy wybór niż na all, poza tym maja sporo wierszyków, wierszy do zaproszen i tekstów do środka zaproszeń.
Same ich zaproszenia mi się bardzo podobały ale nie sa tanie dlatego zamówiłam tam tylko księgę gości
właśnie przeglądam te wierszyki przydadzą się

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:01   #4294
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Cierpliwość po raz kolejny jestem w już szoku, skoro przypominam i skoro jestem tą Kaśką S. to fajnie by było gdybym wiedziała co jest grane. W Warszawie szukam, ponieważ u mnie tego trochę mało. No nie, zaraz się okaże że jestem koleżanką wszystkich ze studiów kobietek... :P

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Oczywiście, że kojarzę, tylko jeszcze niestety nie domyślam się z kim mam przyjemność.... O rety, składanie karteczek, skoro byłaś tego świadkiem to już jest cieplej...Mam nadzieje, że wyjdzie dobrze, jak już coś sklecę to się pochwalę, żeby nie było.
Świadkiem? Moja droga ja nawet z Tobą rozmawiałam i w grupie pracowałam dobra zdradzę imię... Anna jestem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:02   #4295
Kabriela
Zadomowienie

Ale numer, jej w jakim jestem szoku, dziewczyny wybaczcie, że zaśmiecam wątek ale po prostu jestem w szoku, z pierwszych studiów w listopadzie, matko mam amnezję zupełnie nie kojarzę. Rety rety kabarety ale widzę po dacie ślubu, że Ty wychodzisz za mąż po mnie, i jak przygotowania?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:02   #4296
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
My mamy mały skos w kuchni i mamy na tej ścianie zlew. Niby projektował nam projektant, ale takiego projektanta to u kant d*** potłuc :P Dopiero teraz użytkując kuchnię zauważam jej wady :P Może nie ma ich tak dużo, ale w codziennym użytkowaniu trochę przeszkadzają. Chociażby zlew zmontowany zbyt blisko brzegu blatu. Gdybyś chciała jakieś konkretne rady, to służę pomocą
Wiesz co, u mnie jest tak, jesst ściana na której musi być kuchenka i zlew bo na niej jest woda i gaz, na przeciw tej ściany jest grzejnik i okno a po prawej stronie patrząc od okna jest skos i nie jest to niewielki skos tylko skos taki już spory, bo jak będziemy mieć szafki+blat na 86 cm to już przy szafce skos się zaczyna :/ więc zrezygnowaliśmy z tych szafek tam, przenosząc je na drugą stronę a pod skosem zostanie pusto, bo na środku chcemy wyspe zaadaptowana na stol. Nie wiem czy wyobraziłas to sobie jak tam zmotałam
Stary 2012-01-11, 23:03   #4297
evoonia86
Zakorzenienie

widzę, że coraz więcej dziewczyn zna się osobiście
Stary 2012-01-11, 23:04   #4298
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy mały skos w kuchni i mamy na tej ścianie zlew. Niby projektował nam projektant, ale takiego projektanta to u kant d*** potłuc :P Dopiero teraz użytkując kuchnię zauważam jej wady :P Może nie ma ich tak dużo, ale w codziennym użytkowaniu trochę przeszkadzają. Chociażby zlew zmontowany zbyt blisko brzegu blatu. Gdybyś chciała jakieś konkretne rady, to służę pomocą

U nas jak ktoś przyniesie grosiki, to rzuci, ale ja specjalnie nie planuję ich rozdawać gościom. Tylko tuby rozdam wcześniej znajomym A z bańkami uważaj - podobno mogą brudzić suknię, podobnie jak żywe (mrożone) płatki róż.

Jak najwięcej Ale chyba z 50 czystych kart to takie minimum wg mnie Zależy czy chcesz jeszcze zostawić miejsce np. na zdjęcia z wesela.

napisałam że mam około 100 osób i zapytałam jak ona proponuje a na zdjęcia to już oddzielnie są policzone
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:05   #4299
Kabriela
Zadomowienie

Rety, witaj Aniu, zaczyna mi coś świtać w głowie i przez Was dziewczyny dzisiaj nie zasnę.Rety rety kabarety właśnie ma wrażenie jakby ta jedna z tub wystrzeliłam w głowie i robi zamieszanie.
Stary 2012-01-11, 23:12   #4300
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Ale numer, jej w jakim jestem szoku, dziewczyny wybaczcie, że zaśmiecam wątek ale po prostu jestem w szoku, z pierwszych studiów w listopadzie, matko mam amnezję zupełnie nie kojarzę. Rety rety kabarety ale widzę po dacie ślubu, że Ty wychodzisz za mąż po mnie, i jak przygotowania?
Napisałam na priv, ale mimo, że jesteś Kasią S. i wyglądasz jak Kasia S., to musisz być jednak inną Kasią S. (niezłe połączenie), bo moja Kasia S. jest z Rzeszowa i nie studiowała (raczej) na UW.

A co do przygotowań to najważniejsze (czyt. godzinę w kościele, salę, Dj, fotografa) mamy, dodatkowo obrączki, spinki do mankietów, nauki i poradnię, kolor i motyw przewodni, a już zupełnie w bonusie stres i brak sukni (nic mi się nie podoba).
Stary 2012-01-11, 23:16   #4301
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Potem to przeważnie 3 miesiące wcześniej się idzie do księdza żeby spisać protokół i musisz mieć ze sobą napisze Ci jak to jest u mnie:
- akta chrztu i bierzmowania( jeżeli nie jest na akcie chrztu wpisane) jeżeli nie mieliście w tej parafii co ślub
- kurs przedmałżeński
- dowody osobiste
-zaświadczenie że nie ma żadnych przeciwwskazań do ślubu z USC (ślub konkordatowy) to jest ważne 3 miesiące
- i jeszcze w niektórych parafiach chcą świadectwo z ostatniej klasy gdzie była religia
- odbyta poradnia (u mnie jest tak że dostajesz dopiero karteczki do poradni jak spiszesz protokół nie wszędzie tak jest)
I dostajecie od księdza karteczki do spowiedzi których jest 2
Może coś pomogłam
Byliśmy w tej poradni, babka pogadała sobie i nie muszę robić tych wykresów na następnym spotkaniu przepyta nas z tego co dzisiaj gadała.
Ona mówiła, że studium przedmałżeńskie trzeba jeszcze robić. Myślałam, że robią to w liceum Ci od rocznika 88.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:16   #4302
evoonia86
Zakorzenienie

ja sie zbieram do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2012-01-11, 23:17   #4303
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Rety, witaj Aniu, zaczyna mi coś świtać w głowie i przez Was dziewczyny dzisiaj nie zasnę.Rety rety kabarety właśnie ma wrażenie jakby ta jedna z tub wystrzeliłam w głowie i robi zamieszanie.
Ooo, to będzie dobra okazja do porobienia czegoś z papieru ewentualnie więcej informacji............... jutro a ja niestety już zmykam, rano pobudka po 5 Dobranoc

Franuś
Stary 2012-01-11, 23:19   #4304
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Powiedz mi jakiej gramatury zamawiasz papier? Ciągle się waham czy samej zrobić czy kupić przez all...
Na pewno co najmniej 200g, a najlepiej trochę ponad. Podejrzewam, że między 200 a 250g, bo z grubszymi chyba moja drukarka by sobie nie poradziła. I jeszcze zastanawiam się czy nie zrobić dwukolorowych zaproszeń, wtedy cieńsza kartka typu 120g byłaby okładką, a tekst zaproszenia byłby na tej grubszej kartce ponad 200 g. Papiery jakie biorę pod uwagę to Sirio Pearl i Majestic głównie z ozdobnych,a do tego zwykłe wizytówkowe (nieperłowe).
Ogólnie to muszę przedyskutować to z TŻ, bo nie wiem czy bedziemy w końcu robić zaproszenia ze zdjęciem czy nie. Jeśli tak, to wtedy na 99% dwukolorowe będą.

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Wiesz co, u mnie jest tak, jesst ściana na której musi być kuchenka i zlew bo na niej jest woda i gaz, na przeciw tej ściany jest grzejnik i okno a po prawej stronie patrząc od okna jest skos i nie jest to niewielki skos tylko skos taki już spory, bo jak będziemy mieć szafki+blat na 86 cm to już przy szafce skos się zaczyna :/ więc zrezygnowaliśmy z tych szafek tam, przenosząc je na drugą stronę a pod skosem zostanie pusto, bo na środku chcemy wyspe zaadaptowana na stol. Nie wiem czy wyobraziłas to sobie jak tam zmotałam
Wyobraziłam sobie mniej więcej Tzn. ten skos macie jako ścianę czy od dachu? U nas mały pionowy skos łączy dwie dłuższe ściany, więc zlew tam pasował jak ulał. Chociaż pierwotnie odpływy były gdzie indziej, ale trochę przerobili nam instalację.
Generalnie polecam rozejrzeć się za firmą/projektantem z dużym doświadczeniem, który jest na rynku od wielu lat. Młode firmy może są fajne, bo obiecują, że zrobią Ci wszystko, ale niestety brak im doświadczenia i nie zawsze potrafią doradzić, co się sprawdzi, a co nie. A my kobietki same też wszystkiego nie przewidzimy

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-01-11 o 23:20
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:19   #4305
(kicia)
Zakorzenienie

a ja lecę poćwiczyć a potem spać

i proszę o magiczne kciuki około 14 mam ostatnie koło z fizjo i już bym chciała mieć to za sobą

dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:25   #4306
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Jest się nad czym zastanawiać bo byłaby na przeciwko teściów, tzn. oni po drugiej stronie ulicy choć osobne gospodarstwo, to jednak nie chciałabym aby wyszło tak, jak to się mieszka pod jednym dachem
To trochę zmienia postać rzeczy, ale myślę, że mimo wszystko mieszkając w osobnym domu zachowalibyście prywatność. W końcu nie zawsze trzeba teściową wpuszczać do domu, czasami można poudawać, że nas nie ma :P Wiem, wredna jestem A ogólnie to dzieciom byłoby kiedyś bliżej do dziadków
Stary 2012-01-11, 23:25   #4307
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyobraziłam sobie mniej więcej Tzn. ten skos macie jako ścianę czy od dachu? U nas mały pionowy skos łączy dwie dłuższe ściany, więc zlew tam pasował jak ulał. Chociaż pierwotnie odpływy były gdzie indziej, ale trochę przerobili nam instalację.
Generalnie polecam rozejrzeć się za firmą/projektantem z dużym doświadczeniem, który jest na rynku od wielu lat. Młode firmy może są fajne, bo obiecują, że zrobią Ci wszystko, ale niestety brak im doświadczenia i nie zawsze potrafią doradzić, co się sprawdzi, a co nie. A my kobietki same też wszystkiego nie przewidzimy
ten skos jest właśnie dokładnie od dachu, więc tam szafka odpada, tłukłabym głową gdybym coś chciała pokroić czy cokolwiek

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

i proszę o magiczne kciuki około 14 mam ostatnie koło z fizjo i już bym chciała mieć to za sobą

dobranoc
Stary 2012-01-11, 23:28   #4308
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Byliśmy w tej poradni, babka pogadała sobie i nie muszę robić tych wykresów na następnym spotkaniu przepyta nas z tego co dzisiaj gadała.
Ona mówiła, że studium przedmałżeńskie trzeba jeszcze robić. Myślałam, że robią to w liceum Ci od rocznika 88.
A co to jest te studium przedmałżeńskie może to o kurs przedmałżeński chodzi co

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:

dobranoc
Stary 2012-01-11, 23:36   #4309
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

dobranoc
żeby 5 była
Stary 2012-01-12, 00:03   #4310
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam wszystkich późną porą

Padam na pyszczek bo zaczęłam nową pracę. Co prawda jedynie umowa zlecenie ale zawsze parę groszy wpadnie. Jak nigdy O tej godzinie ledwo patrzę na oczy. Nie mam kompletnie siły Was nadrabiać.

Co do moich wcześniejszych wypowiedzi, nie wypracowaliśmy póki co z TŻ-tem jeszcze żadnego kompromisu w temacie wesela. Pogadaliśmy, ja tak jak przypuszczałam beczałam. Była rozmowa z mamą. Wcześniej przed Naszą rozmową ciągle myślałam i myślałam. Cjodziłam jak struta i co chwila chciało mi się płakać. Zbiegło się to z tym że od jakiegoś czasu nie miałam pracy i chyba jakaś depresja mnie dopadła. Powiedziałam TŻ-towi po godzinach rozmyślań i kilku prawie bezsennych nocach że nie chcę się kłócić o ślub i wesele. Że jeśli o to mają być między nami jakieś kłótnie to ja dziękuję za takie wesele. Że ważniejsze jest dla mnie to co jest między nami niż samo wesele. Oczywiście jak na mnie przystało wyłam jak bóbr choć powstrzymywałam się jak tylko mogłam. Potem nastąpiła rozmowa z moją mamą uuuuuu to już było pole bitwy. MASAKRA to mało powiedziane. Powiedziała że wesele musi być i basta. I tak się z moim TŻ-tem sprzeczali. Mama się go pyta czy to żeby nie robić wesela oznacza że on w ogóle ślubu nie chce? Powiedział jej że to nie jest to że on nie chce tylko że nie chce wydawać tyle kasy na 2 dni zabawy dla gości, że wolałby to dołożyć do zakupu własnego mieszkanka. Na to moja mama że w takim razie ograniczmy liczbę gości do minimum nie 14 osób, a ok. 60 i że ona za to zapłaci TŻ się nie zgodził żeby płaciła też za jego stronę bo on nie chce takiej sytuacji. W końcu ja się wkurzyłam i powiedziałam że może w takim razie kompromis. Przełóżmy wesele na 2013 rok. Pogadali, pomyśleli, pouzgadniali i wyrazili zgodę. Myślę sobie uffffff. No i poszliśmy sobie po tej batalii do TŻ-ta. Rano się budzę dzwoni mama (był o po 8 ) no i że ona całą noc nie spała, że wygląda jak ropucha bo na oczy opuchnięte. NO ok, wieczorem zaś do mnie na pogadankę. No i powiedzieliśmy że rozważymy najwyżej jeszcze ten rok bo mama stwierdziła że ona nie wyobraża sobie przekładania no bo kiedy w takim razie dziecko No helllooo ja tu sie zastanawiam jak chwycić jakąś stałą pracę i popracować przynajmniej z rok czasu a mama mi z tekstem że to kiedy ja to dziecko urodzę, no ręce mi opadły. Dziecko trzeba z czegoś utrzymać.
No ale ostatecznie stanęło na tym że się zastanowimy. Dzwoniła babka od sali z informacją że nie ma już zniżek na oświatowców (bo można było mieć zniżkę na kogoś z oświaty) i teraz sala nas kosztuje prawie 3500 tys. a nie prawie 3000 tys. W styczniu mieliśmy podpisywać umowę no i musiałam jej powiedzieć że pojawimy się u niej dopiero w lutym, no bo po co iść tam teraz skoro nie ma jeszcze konkretnej decyzji.

Nooo to tak krótko w tym temacie, jutro a właściwie już dziś postaram się choć trochę was nadrobić jak wrócę z pracy bo teraz już mnie bardzo głośno moja podusia wzywa Dobranoc wszystkim

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 00:31   #4311
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam wszystkich późną porą

Padam na pyszczek bo zaczęłam nową pracę. Co prawda jedynie umowa zlecenie ale zawsze parę groszy wpadnie. Jak nigdy O tej godzinie ledwo patrzę na oczy. Nie mam kompletnie siły Was nadrabiać.

Co do moich wcześniejszych wypowiedzi, nie wypracowaliśmy póki co z TŻ-tem jeszcze żadnego kompromisu w temacie wesela. Pogadaliśmy, ja tak jak przypuszczałam beczałam. Była rozmowa z mamą. Wcześniej przed Naszą rozmową ciągle myślałam i myślałam. Cjodziłam jak struta i co chwila chciało mi się płakać. Zbiegło się to z tym że od jakiegoś czasu nie miałam pracy i chyba jakaś depresja mnie dopadła. Powiedziałam TŻ-towi po godzinach rozmyślań i kilku prawie bezsennych nocach że nie chcę się kłócić o ślub i wesele. Że jeśli o to mają być między nami jakieś kłótnie to ja dziękuję za takie wesele. Że ważniejsze jest dla mnie to co jest między nami niż samo wesele. Oczywiście jak na mnie przystało wyłam jak bóbr choć powstrzymywałam się jak tylko mogłam. Potem nastąpiła rozmowa z moją mamą uuuuuu to już było pole bitwy. MASAKRA to mało powiedziane. Powiedziała że wesele musi być i basta. I tak się z moim TŻ-tem sprzeczali. Mama się go pyta czy to żeby nie robić wesela oznacza że on w ogóle ślubu nie chce? Powiedział jej że to nie jest to że on nie chce tylko że nie chce wydawać tyle kasy na 2 dni zabawy dla gości, że wolałby to dołożyć do zakupu własnego mieszkanka. Na to moja mama że w takim razie ograniczmy liczbę gości do minimum nie 14 osób, a ok. 60 i że ona za to zapłaci TŻ się nie zgodził żeby płaciła też za jego stronę bo on nie chce takiej sytuacji. W końcu ja się wkurzyłam i powiedziałam że może w takim razie kompromis. Przełóżmy wesele na 2013 rok. Pogadali, pomyśleli, pouzgadniali i wyrazili zgodę. Myślę sobie uffffff. No i poszliśmy sobie po tej batalii do TŻ-ta. Rano się budzę dzwoni mama (był o po 8 ) no i że ona całą noc nie spała, że wygląda jak ropucha bo na oczy opuchnięte. NO ok, wieczorem zaś do mnie na pogadankę. No i powiedzieliśmy że rozważymy najwyżej jeszcze ten rok bo mama stwierdziła że ona nie wyobraża sobie przekładania no bo kiedy w takim razie dziecko No helllooo ja tu sie zastanawiam jak chwycić jakąś stałą pracę i popracować przynajmniej z rok czasu a mama mi z tekstem że to kiedy ja to dziecko urodzę, no ręce mi opadły. Dziecko trzeba z czegoś utrzymać.
No ale ostatecznie stanęło na tym że się zastanowimy. Dzwoniła babka od sali z informacją że nie ma już zniżek na oświatowców (bo można było mieć zniżkę na kogoś z oświaty) i teraz sala nas kosztuje prawie 3500 tys. a nie prawie 3000 tys. W styczniu mieliśmy podpisywać umowę no i musiałam jej powiedzieć że pojawimy się u niej dopiero w lutym, no bo po co iść tam teraz skoro nie ma jeszcze konkretnej decyzji.

Nooo to tak krótko w tym temacie, jutro a właściwie już dziś postaram się choć trochę was nadrobić jak wrócę z pracy bo teraz już mnie bardzo głośno moja podusia wzywa Dobranoc wszystkim
Aj Beat@, nie wiem co Ci powiedzieć, chyba tylko mogę i potrzymać żeby się wszystko ułożyło i byście byli szczęśliwi.
Stary 2012-01-12, 00:39   #4312
Chatka
Wtajemniczenie

Gratuluję zakupów ślubnych Dzieweczki, nakupowałyście się

Cytat:
A tak w ogóle mam pytanie!

Będę miała białą suknię i myślę o bukiecie w kolorze fuksji. Czy myślicie, że gdyby świadkowa miała fuksjową suknię i biały bukiet, to fajnie by to wyglądało czy raczej kiczowato? Pan Młody miałby tylko fuksjową butonierkę, krawat raczej biały.
Jak dla mnie bomba Fajnie by też wyglądało, jakby świadkowa miała bukiet biały z fuksjowymi akcentami, a Ty fuksjowy z białymi Albo odwrotnie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny.. Mam do Was na prawde ważne pytanie i już od dawna chcę Was się doradzić.
Chodzi o oczepiny.
Nie chcę standardowego kółeczka przy rzucaniu bukietem..
Wolałabym aby dziewczyny stały w jednym miejscu, wszystkie razem. Tak jak w amerykńskich filmach mam nadzieje że wiecie o co chodzi.
Tylko nie wiem jak to zorganizować
Czy któraś z Was też rezygnuje z kółeczka?
Ja ja! Nie znoszę tych kółeczek, moim zdaniem są beznadziejne i niesprawiedliwe. W tym roku podpatrzyłam na jednym weselu genialne rozwiązanie i na pewno je u nas zastosujemy. Mianowicie stawia się Młodych na przeciw siebie i wszystkie panienki za plecami Młodej i wszystkich kawalerów za plecami Młodego. Zaczyna grać muza i wtedy Młodzi wykonują jakieś różne wygibasy (np. podnoszą rękę do góry, kucają, obracają się itd.) i za nimi wszyscy powtarzają, super to wygląda! jest to taka jakby bitwa na taniec panie kontra panowie - która grupa ciekawiej zatańczy. Oczywiście im ich więcej, tym fajniej to wygląda, a u nas będzie tego sporo W pewnym momencie muzyka się urywa i wtedy Młodzi jednocześnie rzucają, co mają do rzucenia Ponieważ panny i kawalerowie cały czas muszą być w trakcie tańca za ich plecami, to każdy ma równe szanse na złapanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
my bedziemy chyba miec taka ksiege gosci http://www.bridelle.pl/?tag=ksiega-g...ciskami-palcow
My też będziemy mieć takie drzewko. Przyjaciółka mi je namaluje, kupimy kilka odcieni zielonych tuszy i wyjdzie na pewno super. Wyznaczę sobie ze 2 Druhny do tego zadania, będą z tym chodziły i pilnowały, żeby każdy odcisnął swojego palucha

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Mi nigdy nie podobalo sie wlasnie jak dziewczyny tanczyly w koleczku i lapaly welon/bukiet bo wydawalo mi sie to troche niesprawiedliwe i teraz tak sobie mysle ze my nad sala taneczna mamy balkonik i moze jakby dziewczyny ustawily sie pod balkonikiem a ja bede rzucac bukietem z balkonu mam nadzieje ze wysokosc nie bedzie zbyt duza i nikomu tym bukietem nie zrobie krzywdy Załączam zdjęcia z balkonu
fajny ten pomysł z balkonem - my też mamy, ale myślę, że wykorzystam go w innych celach U Was fajnie by mogło to wyjść, gdybyście np. zgasili nagle światło, że niby awaria, za chwilę się zapala, a Wy jak staliście na środku parkietu, tak Was nie ma! Chwila konsternacji Gości i wtedy wołacie do nich z góry Możecie powiedzieć wtedy, że nie rzucicie, dopóki Wam nie zatańczą np. i potem jednocześnie rzucić

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
dziewczyny nie moge przestac myslec o jednej sukience... czy to oznacza ze to juz ta?
Bardzo możliwe Pokaż, o którą chodzi

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
więc napiszę, co u mnie - ze spraw ślubnych, to zamówiłam zaproszenia. Miałam upatrzone inne, ale któraś z PM-ek zamówiła w tej firmie ( Amelia Wedding) i była niezadowolona, więc się trochę wystraszyłam. Z tego wszystkiego poszłam na żywioł i zamówiła takie (wzór nr )
http://moda.allegro.pl/piekne-zapros...032483802.html
projekt mam mieć jutro/ pojutrze

a ze spraw pozaslubnych - TŻ kupił mi autko
takie - niestety był zasmucony, że nie będzie nam pasował do wystroju ślubnego
Fajne zaproszenia I autko piękne! A czemu nie pasuje, przecież chyba pod fuksję podchodzi trochę

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
U nas razno raz walnąl piorun w nasz dom... bylismy jeszcze w lozku ale tak sie przestraszylam.. TZowi spalil sie fajny monitor i.. laptop ktorego sobie ostatnio sprawil.. i tani nie byl..:/ pogoda ostatnio dla Nas jest bardzo niekorzystna,.. mamy tyle strat przez to
Osz kurcze, to nie macie tam żadnego piorunochronu?? Strach by mi było bez takiego zabezpieczenia mieszkać...

Cytat:
My robimy zaproszenia sami Właśnie oglądam na allegro papiery i ściągnęłam zajefajne czcionki, w których zamiast liter są ornamenty! Chcę teraz wybrać papiery, zamówić próbki i wziąć się za projektowanie, żeby nie zostawić tego na ostatnią chwilę, bo potem mogę nie mieć czasu, a w kwietniu chcemy już zapraszać.
A podzieliłabyś się tymi ornamentami?

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
a dziewczyny ktore chca tuby - jest u was zwyczaj rzucania grosikami w pare mloda? bo jestem ciekawa czy to laczycie? bo u mnie sa wlasnie pieniadze rzucane, a mi sie marza tez banki puszczane ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie, chcialabym kupic ze 4 takie pistolety na banki zeby bylo latwiej
Mnie się nie podoba to rzucanie groszami, trzeba potem szorować paznokciami po betonie zwykle, a to mi się jakoś nie widzi Mam więc nadzieję, że sobie darują.
Bańki my też chcemy, ostatnio jak byłam na weselu były i płatki i ryż i bańki, wszystko naraz i strasznie fajnie, radośnie to wyglądało Więc jak dla mnie może być kilka rzeczy, w końcu to tylko chwila, kilka rzutów i po wszystkim

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A tak z dobrych informacji to Pani napisała mi dzisiaj, że wysłała suknie więc jutro lub najpóźniej w piątek pokażę wam zdjęcia na mnie!! Nie mogę się doczekać ale troszkę sie stresuję, że nie będzie taka jak ma być.
My też czekamy z niecierpliwością Na pewno wszystko będzie jak trzeba

be@tko, to czekamy w takim razie teraz na decyzje jakieś... Oby się to Wam szybko i w miarę bezboleśnie wyklarowało

Byliśmy dziś na nowym Sherlocku

baaardzo nam się podobał, świetny film, a najlepsza końcówka Super też efekty były, takie zwolnienia akcji, kule przerywające drzewa, ucieczki, bijatyki, no naprawdę warto to moim zdaniem w kinie zobaczyć

A teraz zbieram się do spania, wypiłam podwójną melisę i mam nadzieję, że dziś uda mi się zasnąć... Jutro ciężki dzień, bo Przyjaciółkę wczoraj wieczorem zostawił facet, więc jadę do Niej pozbierać Ją do kupy, bo jest w rozsypce... Zresztą 2 moje Przyjaciółki wczoraj zostawili faceci, ale ta pierwsza jest twardsza, no i u Niej już dziś byłam, więc teraz jadę do drugiej... Strasznie mi Ich szkoda, że muszą tak cierpieć przez 2 debili
dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-12 o 00:41
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 04:15   #4313
Madziuniusia
Zakorzenienie

nie mam się jak wbić... ale interesuje mnie jedno;> jak wy te chmurki robicie?
Stary 2012-01-12, 05:30   #4314
Kabriela
Zadomowienie

Witam z rana, zauważyłam fajny pomysł z tym drzewem, tylko czy jesteście pewne, że Wasi goście zgodzą się na brudzenie sobie palca a później go zmywanie?
Nie jestem pesymistką chodzi o to, że czasami goście nie mają ochoty się wpisywać zwykłym długopisem i nie wiem czy to będzie potraktowane jako atak.... :P
Z przygotowań ślubnych to ja już właśnie jestem w trakcie omawiania jak mają wyglądać zaproszenia, pozostaję chyba przy delikatnym ecri z kolorowem lawendowym, może niebieskim....
Stary 2012-01-12, 06:21   #4315
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Witam z pracy dziewczynki

Miłego dnia

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 06:22   #4316
ona8686
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Na pewno co najmniej 200g, a najlepiej trochę ponad. Podejrzewam, że między 200 a 250g, bo z grubszymi chyba moja drukarka by sobie nie poradziła. I jeszcze zastanawiam się czy nie zrobić dwukolorowych zaproszeń, wtedy cieńsza kartka typu 120g byłaby okładką, a tekst zaproszenia byłby na tej grubszej kartce ponad 200 g. Papiery jakie biorę pod uwagę to Sirio Pearl i Majestic głównie z ozdobnych,a do tego zwykłe wizytówkowe (nieperłowe).
Ogólnie to muszę przedyskutować to z TŻ, bo nie wiem czy bedziemy w końcu robić zaproszenia ze zdjęciem czy nie. Jeśli tak, to wtedy na 99% dwukolorowe będą.
Dzięki próbowałam znaleźć takie papiery aby ich "dotknąć" ciężko było, a do papierniczego zbyt daleka droga. Muszę się zastanowić co by taniej wyszło. Ale jak się już wezmę za te zaproszenia to boje się, że popadnę w skrajność, bo wtedy będzie musiało być idealnie

Cytat:
To trochę zmienia postać rzeczy, ale myślę, że mimo wszystko mieszkając w osobnym domu zachowalibyście prywatność. W końcu nie zawsze trzeba teściową wpuszczać do domu, czasami można poudawać, że nas nie ma :P Wiem, wredna jestem A ogólnie to dzieciom byłoby kiedyś bliżej do dziadków
Tak tak. Ostatni argument jak najbardziej czasami można aby podrzucić dzieci aby dziadkowie się nacieszyli

A teraz ja zmykam do "swoich" dzieciaków i życzę Wam miłego dnia

Franuś
Stary 2012-01-12, 07:59   #4317
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
trzymam kciuki zeby się to jakoś rozwiązało niefajna ta cała sytuacja ogólnie...

Dziś mam 111 dni do ślubu

Znów się witam i spadam bo cały dzień poza domem planuję spędzić
Na szczęście ze spraw ślubnych ruszyło bo wczoraj zrobiliśmy w końcu z TŻem tę listę rzeczy do zrobienia z podziałem na to co kiedy i w jakim stopniu trzeba załatwić i zamierzamy trzymać się planu, oby się udało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:06   #4318
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:08   #4319
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej

oczy mi na wierzch wychodzą tak mnie głowa boli przez zatoki

kiciu którą księgę w końcu zamówiłaś
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:10   #4320
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
nie uważacie, że trzeba byłoby wybrać tytuł na nowy wątek?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej

oczy mi na wierzch wychodzą tak mnie głowa boli przez zatoki

a próbowałaś ibuprom - zatoki? na mnie działa
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości