Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 17:45   #2131
Jola00
Zadomowienie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
--------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Czytałyście to ?

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecka.html

Straszne...Ja nie wiem czy naprawde mozna nie kochac wlasnego dziecka Sa momenty,ze czlowiek ma dosc,ale za chwile przechodzi i jeden usmiech wynagradza wszystko...

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Nie jestescie same, moj tez pije mleczko w nocy, czasem nawet ze dwa razy Dzisiaj udalo się herbatką oszukać, ale zazwyczaj to tak kolorowo nie jest.
Ja zazwyczaj staram sie przetrzymac gada jak najbizej 6 rano i nie daje w nocy. Ostatnio cos mu sie umanilo i o 3 zaczal plakac i wolac "pata.pata" (mleczko,mleczko) ale nie dalam No boje sie,ze jak raz dam,to potem sie przyzwyczai i bedzie chcial co noc. Poplakal i zasnal
Ale w nocy i tak sie budzi kilka razy.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Zaniosłam dzisiaj papiery do przedszkola. Po godzinie dzwonią i zapraszają mnie na zebranie. Luiza sie dostała Od października miałaby chodzić. Na zebraniu wszystkiego się dowiem. Idę na 17.

No super

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Moja mala po dwutygodniowej przerwie poszla dzielnioe do przedszkola przez 2 dni...dzisiaj plakala i krzyczala maamaa, maamaa
Ja sie zastanawiam,czy moje dziecko jakiegos "leku separacyjnego" teraz nie przechodzi. Bo caly ten tydzien placze,jak go w zlobku zostawiam.A bylo cudnie,juz mi slicznie pa,pa robil

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
naprawde wyjsc z nią to jestem upocona przy przygotowaniach a na dworze jeszcze gorzej - najgorsze że ona i w domu i na dworze reaguje jesli juz to tylko na krzyk - no cholera nie moge ciągle krzyczec na dziecko
Mam to samo...

Justin piekna suknia

ona Wasze fotki jak zawsze,cudne sa

Edzia fajna ta Twoja corcia

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2012-01-11 o 17:47
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 17:46   #2132
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

lea ucieczka w strone stawu to pikus z tego co ona wyprawia
a oczko to juz dawno postanowione że bedzie ogrodzone , ale zrobimy to pewnie wiosną bo mąż musi filtry przebudowac a niestety cierpi na brak czasu , w tym że ja tego czasu mam na latanie za Gabi ale juz na wiosne w lecie chciałabym coś jednak w ogrodzie zdziałac a nie ciągle za nią biegac - niech se z psem pobiega

curly ja kupiłam takie tytuły - wieś, nazywam świat, przeciwienstwa , dzien malucha .
napewno dokupie inne tytuły - bardzo nam sie spodobały - szata graficzna jak i wytrzymałośc książek
no i mysle że to książki na dłużej

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 18:21   #2133
ona1981
Zakorzenienie

Jola dziękuję
lea dzisiaj nie bo mnie wszystko boli, roczną przerwę miałam od ćwiczeń . Teraz będę chodziła we wtorki, w domu mam w lanach ćwiczyć w piątki Miłego areobiku
Silpe u nas odpukać ostatnio z pieluchą ok, ale byl czas, że makabra była. Ostatnio miał fazę, że rozebrać się nie dał a potem ubrać, wrzask na cały dom jak by ze skory go obdzierali. Całe szczęscie teraz jest lepiej. Do tego doszło, że nad ranem po ciemku mu rajtuzy ubieralam bo później nie miałam siły się szarpac z nim, ganiać po całym domu. A rano strasznie mało czasu, dwójke nakarmić, wyszykować. Dobrze chociaż, że Michała na 9 prowadzam a nie 8.

My mamy dobrze u tesciów na dzialce, teść zrobił wszystko z myślą o dzieciach, jest bardzo bezpieczna (no może poza ślizgawką), bez problemu moge dzieci puścić i nie chodzić za nimi krok w krok.
Stary 2012-01-11, 19:18   #2134
Curly81
Wtajemniczenie

Znalazłam takie puzzle 5 el.Na razie wystarczą i skusiłam się też na kolejkę:

http://allegro.pl/puzzle-drewniane-u...008710488.html

http://allegro.pl/drewniany-pociag-k...994782386.html

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:10   #2135
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

Zaniosłam dzisiaj papiery do przedszkola. Po godzinie dzwonią i zapraszają mnie na zebranie. Luiza sie dostała Od października miałaby chodzić. Na zebraniu wszystkiego się dowiem. Idę na 17.
U nas zapisy od 1lutego.
Mam zamiar zapisać Bruna od stycznia.
Tylko u nas warunek- bez pieluchy. I tak dumam, czy nam się to uda.Mamy na to rok. Teraz to on nawet nie sni zrobić cokolwiek na nocnik/kibelek( a już tak ładnie siusiu robił). Bawi się tylko...ptakiem.
Na wiosnę zacznę w samych gatkach puszczać.Jak poczuje mokro, to może zacznie wołać.Może się uda.
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:22   #2136
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bydgosiu, gratulacje przedszkola I po cichu zazdroszczę

[B]Curly[/B], paletę spokojnie za rok możesz kupować. Wiadomo, będziecie ukladać razem, ale warto

Pociąg fajny, do tego można dobrą zabawę na nieco później zrobić - układasz na sobie po 2-3-4-5 klocków, robisz fotki a potem dziecko musi tak samo je ułożyć Nieograniczone możliwości, bo klocki mogą na sobie być, obok siebie, jeden za drugim...

Silpe, te książeczki genialne są. My mamy dzień malucha, uwaga, to niebezpieczne! Boże Narodzenie, Nazywam świat, Gry j zabawy dla najłodszych. Wieś super jest, ale mamy inną w tym stylu, to nie kupuję. Ale na pewno inne wezmę. Dilayla, coś dla dziebie, w stadninie kucyków:

http://alejka.pl/w-stadninie-kucykow...-maluchow.html

A ja dzisiaj w Cubusie na wyprzedaży kupiłam Agatce bodziaki, 3 2 cenie 2, dałam 35zł - czarne z jakby tuniczką na wierzchu w serduszka białe, czarne z kotkiem na wierzchu i kremowe z czerwonymi takimmi norweskimi wzorami. Z pewnością oryginalne :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 20:25   #2137
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
curly ja kupiłam takie tytuły - wieś, nazywam świat, przeciwienstwa , dzien malucha .
napewno dokupie inne tytuły - bardzo nam sie spodobały - szata graficzna jak i wytrzymałośc książek
no i mysle że to książki na dłużej
kurcze przeciez ja mam 1 ksiazaczke z tej serii w domu i czesto ja ogladamy-morze.TŻ kiedys przyniosł do domu i chciałam dokupic tego wiecej.mówił,że ktos mu ja dał.Na pewno dokupię wiecej.Fajnie,ze napisałaś o tym.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 20:53   #2138
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Kryteria myślałam, że są. Byłam pewna, że M się nie dostanie z tego powodu, że ja w domu siedzę, ale się dostal A mi bardzo zalezało na tym przedszkolu koło mnie, mam do niego kilka metrów. Nawet mogę szpiclować jak Michał się na placu zabaw zachowuje
Super, że się dostał.
To tak jak ja

Cytat:
lea ucieczka w strone stawu to pikus z tego co ona wyprawia
a oczko to juz dawno postanowione że bedzie ogrodzone , ale zrobimy to pewnie wiosną bo mąż musi filtry przebudowac a niestety cierpi na brak czasu , w tym że ja tego czasu mam na latanie za Gabi ale juz na wiosne w lecie chciałabym coś jednak w ogrodzie zdziałac a nie ciągle za nią biegac - niech se z psem pobiega
I bedzie tak jak w jakiejś reklamie - pies padł, a dziecko dalej biegało

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
U nas zapisy od 1lutego.
Tylko u nas warunek- bez pieluchy. I tak dumam, czy nam się to uda.Mamy na to rok. Teraz to on nawet nie sni zrobić cokolwiek na nocnik/kibelek( a już tak ładnie siusiu robił). Bawi się tylko...ptakiem.
Na wiosnę zacznę w samych gatkach puszczać.Jak poczuje mokro, to może zacznie wołać.Może się uda.
U nas pieluchy mogą być.

lea, gorzej, jak Lusia zacznie płakać i udzieli sie reszcie

No to mamy od października przedszkolaka
Od lutego będziemy razem chodzić na godzinkę dziennie ( co jakiś czas ) na zajęcia adaptacyjne. Potem same dzieci będą chodziły od połowy czerwca.
Pani dyrektor mnie poznała, trochę sobie pogadałyśmy Spotkałam parę koleżanek. 2 dzieci będzie z naszego podwórka, myślę, że Lusi będzie lepiej, jak będzie kogoś znała.
Jakoś mi tak dziwnie, że moja mała córeczka już niedługo pójdzie do przedszkola

My mamy z tej serii książkę Na zdrowie.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:02
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 21:34   #2139
Konto usunięte

Jakie niedługo? 9 mcy jeszcze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 21:36   #2140
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Znalazłam takie puzzle 5 el.Na razie wystarczą i skusiłam się też na kolejkę:

http://allegro.pl/puzzle-drewniane-u...008710488.html

http://allegro.pl/drewniany-pociag-k...994782386.html
kurcze, świetne te puzzle, muszę do przedszkola nabyć, dla maluszków.

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
U nas zapisy od 1lutego.
rok czasu to bardzo dużo czasu, da radę. ja zaczynam Tymka umieć bez pieluchy śmigac, gdy tylko zrobi się ciepło, żeby tego lata tyłka w pampersach nie parzył.

Cytat:
lea, gorzej, jak Lusia zacznie płakać i udzieli sie reszcie

No to mamy od października przedszkolaka
nie, w tą stronę to raczej nie działa.
fajowo. Przedszkole to fajna sprawa.
Ja dziś Tymka zostawiłam w moim przybytku na 2 godziny i spokojnie na kawkę do mamy pojechałam, bo chciała, żebym jej z angielskiego wytłumaczyła.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 22:04   #2141
margo80
Zakorzenienie

Bydgoś - gratuluję przedszkola, szybko i konkretnie.

ten artykuł - nie wyobrażam sobie nie kochać własnego dziecka. film chciałabym zobaczyć. ostatnio oglądałam "Salę samobójców", też ciekawy temat. małż zabiera dvd do pracy i na zebraniu rodziców zrobi pokaz filmowy.
Cytat:
A ja dzisiaj pytałam jak to jest u nas.

Od III - IV jest nabór, wcześniej nie ma nic, żadnego składania wniosków, nic. I w tym roku idą dzieci z rocznika 2009. Nie ma innej opcji.
Czyli Danio mając niecałe 2,5 roku załapać się nie może. Dopiero za rok.

I niby wnioski się składa od do, ale są kryteria jakieś stałe. M.in. samotni rodzice.
Pani mnie od razu łaskawie uprzedziła, że oni to weryfikują, bo potem z osiedla zawistnicy przychodzą i mówią, że ta z tym czy tamtym mieszka.
u nas podobnie. wnioski składa się w marcu, ale dzieci muszą być z rocznika, który kończy 3 lata. czyli Ewcia pójdzie do przedszkola mając 3 lata i 3 miesiące.
kryteria stałe też są, pierwszeństwo samotni rodzice i mający orzeczenie o niepełnosprawności. o ile niepełnosprawność widać przeważnie, o tyle samotności nie. ale u nas NIE WOLNO szefowej tego sprawdzać, wypowiadał się radca prawny. i tak to wygląda, że przyjęte często są dzieci, które niby wychowuje jeden rodzic, a w rzeczywistości to jest ściema, bo znamy tych ludzi, miasteczko nie jest duże. nic z tym nie można zrobić.

za tydzień w środę idę na imprezkę połączoną z wręczaniem aktów nadania awansu zawodowego. dostanę wreszcie papier, dzięki któremu od lutego będą mi mogli oficjalnie przyznać podwyżkę i wyrównanie. fajnie kolejny etap, to zaproszenie do prezydenta miasta, jakieś ciacho i gratulacje.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 22:24   #2142
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestescie same, moj tez pije mleczko w nocy, czasem nawet ze dwa razy Dzisiaj udalo się herbatką oszukać, ale zazwyczaj to tak kolorowo nie jest.
Blanka tez pije mleko w nocy. czasami raz czasami dwa

Cytat:

Zaniosłam dzisiaj papiery do przedszkola. Po godzinie dzwonią i zapraszają mnie na zebranie. Luiza sie dostała Od października miałaby chodzić. Na zebraniu wszystkiego się dowiem. Idę na 17.[COLOR="Silver"]
:
To super

Jeeju kiedy ja się wybiore w końcu

Cytat:
My mamy dobrze u tesciów na dzialce, teść zrobił wszystko z myślą o dzieciach, jest bardzo bezpieczna (no może poza ślizgawką), bez problemu moge dzieci puścić i nie chodzić za nimi krok w krok.
U nas jest niezbyt bezpiecznie.. w sumie to wieś, gospodarstwo to przeciez nie pochowają wszystkiego, bo nie da rady tak.. tylko zaraz drugą wiosne będę domagała się ogródka dla Blanki oddzielnego, nie tego przed domem.. ...

Byłam dziś na wyprzedażach i biidaaa.
NIE MA NIC! W zarze jak ceny stały tak stoją, wiem jedynie że ta kurtka co chciałam kupić jest niewiele większa od tego ma teraz więc wątpie żeby za rok była dobra.. Czyli powoli przerzucamy się na większy dział. a tam nie ma już takich ładnych ubranek

W Smyku te kurtki jakies wielgachne! Była 98 ale taka wielka że szok!
Nie wiem czy doczekam się porządnych wyprzedaży

Kupiłam jedynie w końcu zwykłą beżową marynarkę i Tż kurtkę na wiosnę.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 06:02   #2143
margo80
Zakorzenienie

hej, spadam zaraz do pracy na cały dzien, nie chce mi się...

2 dni temu dałam Ewci mój telefon, oczywiście odblokowała. stuka w klawisze numeryczne i nagle krzyczy "BAŁ!", patrzę na wyświetlacz, a tam ostatnia cyfra to 8 i jej się z bałwankiem skojarzyło

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 06:50   #2144
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Straszne...Ja nie wiem czy naprawde mozna nie kochac wlasnego dziecka Sa momenty,ze czlowiek ma dosc,ale za chwile przechodzi i jeden usmiech wynagradza wszystko...
Można.

Moja teściowa nie kochała NAPRAWDĘ i nie kocha nadal swojego syna. "Wychowała" niezdolnego do głębszych uczuć faceta, który nie wie co to jest miłość i który nawet własne dzieci "kocha" przez chwilę.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas podobnie. wnioski składa się w marcu, ale dzieci muszą być z rocznika, który kończy 3 lata. czyli Ewcia pójdzie do przedszkola mając 3 lata i 3 miesiące.
kryteria stałe też są, pierwszeństwo samotni rodzice i mający orzeczenie o niepełnosprawności. o ile niepełnosprawność widać przeważnie, o tyle samotności nie. ale u nas NIE WOLNO szefowej tego sprawdzać, wypowiadał się radca prawny. i tak to wygląda, że przyjęte często są dzieci, które niby wychowuje jeden rodzic, a w rzeczywistości to jest ściema, bo znamy tych ludzi, miasteczko nie jest duże. nic z tym nie można zrobić.
A ważne jest z kim ta matka mieszka?

Są sytuacje, gdzie kobieta mieszka z panem X, który nie jest ojcem jej dziecka czy dzieci. On nie ma obowiązku prowadzać je do przedszkola czy finansować nianię. Czy ona wtedy już nie jest matką samotnie wychowującą dziecko, bo ma pod bokiem jakiegoś, obcego chłopa?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
2 dni temu dałam Ewci mój telefon, oczywiście odblokowała. stuka w klawisze numeryczne i nagle krzyczy "BAŁ!", patrzę na wyświetlacz, a tam ostatnia cyfra to 8 i jej się z bałwankiem skojarzyło
Bystra dziewczynka.

Mój tymczasem nauczył się podłączać do laptopa mysz, dodatkową klawiaturę i jeszcze parę innych urządzeń na USB.
Informatyk mi rośnie?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 07:35   #2145
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Byłam dziś na wyprzedażach i biidaaa.
NIE MA NIC! W zarze jak ceny stały tak stoją, wiem jedynie że ta kurtka co chciałam kupić jest niewiele większa od tego ma teraz więc wątpie żeby za rok była dobra.. Czyli powoli przerzucamy się na większy dział. a tam nie ma już takich ładnych ubranek

W Smyku te kurtki jakies wielgachne! Była 98 ale taka wielka że szok!
Nie wiem czy doczekam się porządnych wyprzedaży

Kupiłam jedynie w końcu zwykłą beżową marynarkę i Tż kurtkę na wiosnę.
U nas też kiepsko. Opłaca się do Cubusa iść, bo mają promocję 3 rzeczy za 2, nie dość, że np. bodziaki przecenione, to jeszcze najtańszy za free. Tym sposobem za 35zł mamy 3 bodziaki.

Cytat:

Spryciula

Cytat:
Można.

Moja teściowa nie kochała NAPRAWDĘ i nie kocha nadal swojego syna. "Wychowała" niezdolnego do głębszych uczuć faceta, który nie wie co to jest miłość i który nawet własne dzieci "kocha" przez chwilę.

A ważne jest z kim ta matka mieszka?

Są sytuacje, gdzie kobieta mieszka z panem X, który nie jest ojcem jej dziecka czy dzieci. On nie ma obowiązku prowadzać je do przedszkola czy finansować nianię. Czy ona wtedy już nie jest matką samotnie wychowującą dziecko, bo ma pod bokiem jakiegoś, obcego chłopa?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Bystra dziewczynka.

Mój tymczasem nauczył się podłączać do laptopa mysz, dodatkową klawiaturę i jeszcze parę innych urządzeń na USB.
Informatyk mi rośnie?
Ano. Też sytuacje podobne znam.

No to super, informatyk dobry fach

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Miałam wam napisać - zakochałam się w tuszu do rzęs: http://2.bp.blogspot.com/_qOC8B3FWcg...n+mascara.Jpeg
Stary 2012-01-12, 07:45   #2146
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Informatyk mi rośnie?
U nas to samo Myszka, klawiatura, pendrive. Wszystko co ma wejście usb podłączy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31566736]U nas też kiepsko. Opłaca się do Cubusa iść, bo mają promocję 3 rzeczy za 2, nie dość, że np. bodziaki przecenione, to jeszcze najtańszy za free. Tym sposobem za 35zł mamy 3 bodziaki.

[/QUOTE]

Tam gdzie jeżdże nie ma Cubusa. Zamknęli i otworzyli GAP
Bodziaków nie kupuje, szukam kurtki na następną zimą i pewnie na wiosnę/jesień bo ten płaszczyk za mały będzie. I takich ciuchów na codzień, moze jeszcze jeden sweterek na wiosnę, chociaż nie koniecznie. ale na jesień już muszę.

Blanka zasnęła wczoraj o 20 jak wracaliśmy z wawy i spała już na noc. Obudziła się o 2 w nocy w pełnej gotowości do wygłupow
Zasypiała od 3, kręciła się, mruczała.. o 7.20 juz nie spała

Stary 2012-01-12, 07:51   #2147
Dilayla
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31561717] Ale na pewno inne wezmę. Dilayla, coś dla dziebie, w stadninie kucyków:

http://alejka.pl/w-stadninie-kucykow...-maluchow.html

A ja dzisiaj w Cubusie na wyprzedaży kupiłam Agatce bodziaki, 3 2 cenie 2, dałam 35zł - czarne z jakby tuniczką na wierzchu w serduszka białe, czarne z kotkiem na wierzchu i kremowe z czerwonymi takimmi norweskimi wzorami. Z pewnością oryginalne :d[/QUOTE]
Super wszystkie książeczki...ale adrian mało zainteresowany jest książeczkami... wiec narazie sie nie obkupuje....
pozatym nadal mam problem...po matce zostało mieszkanie spółdzielcze,najpierw musze przeprowadzic sprawe spadkowa...była opcja ze mój brat sie odpisuje ,że nie chce z tym miec nic wspolnego(bo matka zostawiła długi)
Wczoraj dostałam sms-a że jednak on zmienił zdanie,mam sprzedac to mieszkanie i sie z nim dzielic bo on potrzebuje pieniądze(zaznacze,że nie ma dzieci)....mieszkanie jest zadłużone na 20 tys!!wiec on teraz oczekuje ze ja w jeden dzien załatwie spadkową sprawe,wytrzepe sobie to 20 tys spóldzielnia zrobi mnie członkiem spółdzielni ,wykupie mieszkanie na własność i je sprzedam
z rodzina faktycznie tylko na zdjeciu a i nawet nie....mam juz wszystkiego dosc jak sie wkurze to poprostu znajde robote w innym miescie albo kraju

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 07:52   #2148
kropka75
Zakorzenienie

Ja dziś z szoku na dzioba padłam.

Wyczytałam, że żeby dostać pieniądze z funduszu alimentacyjnego, trzeba mieć dochód na osobę nie przekraczający 725zł.

1450zł na miesiąc, przed opodatkowaniem. Na dwie osoby. To jest wg prawa pieniądz wystarczający na utrzymanie matki z dzieckiem. Czyli jakieś 1200zł netto, na rękę.

Ja mam jakieś 800zł opłat. Czyli wg państwa mając (1200 - 800) 400zł na życie na siebie i syna, powinnam żyć nieźle.

Ku*wa. Nie wiedziałam, że jestem tak dobrze sytuowana. Mam dochód netto wyższy od tego ustawowego brutto i dumam, jak będę żyć za to. A fundusz mi nie przysługuje.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2012-01-12 o 07:54
Stary 2012-01-12, 07:58   #2149
annLee
Zakorzenienie

Szaja-hehe,a ja go nienawidzę

Margo-ale pobalujesz ale to miłe,że tak doceniają no i że wiąże się to z większą kasą Ewcia mądra to wiadomo !

Ona-zdjęcia jak zwykle obłędne i album myślę,że nie musiałby póki co lepszego sprzętu kupować,skoro na tym robi takie kilka razy taniej albo za darmo a później sobie nazbiera na lepszy na razie niech zrobi portfolio z Waszymi,można wydrukować ulotki,powiadomić w p-lu,przychodniach,szkołach ... wszystko do zrobienia,jesli oczywiście by chciał bo talent ma niewątpliwie ogromny !

Justin-piękna suknia

Silpe-no nabiegasz się latem ale może Gabi bunt przycichnie tylko może ona to z troski o Twoje serce robi?
U nas świetną zabawką jest piankolina! Zu dostała na gwiazdkę zestaw do robienia pizzy i to jest szał dla obu!
oczywiście rozpierducha niezła ,ale piankoline w przeciwieństwie do ciastoliny świetnie się sprząta a i ona nie wysycha tak jak ciastolina,więc polecam! i bardzo lubi oglądać obraki z zagadek smoka -obiboka drewniane memo no i lego duplo

Tośka nie je w nocy(pewnie dzisiejszej się obudzi ) przesypia przeważnie całą
Ostatnie hocki-klocki to były jak przypuszczałam ZĘBY
I UWAGA:
Mamy 3czwórki i 1 dolną dwójkę

Następna dwójka i czwórka w kolejce,ale chyba się nie przebiły jeszcze-dzisiaj sprawdzę

No i pięknie je sama zupę!
Próbuję nagrać,ale chyba będę musiała z ukrycia to zrobić

Coś jeszcze miałam i nie pamiętam...za szybko i za dużo piszecie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:00
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 08:00   #2150
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31566736]

Miałam wam napisać - zakochałam się w tuszu do rzęs: http://2.bp.blogspot.com/_qOC8B3FWcg...n+mascara.Jpeg[/QUOTE]
ja ten tusz kocham od dawna, od kilku lat jestem w mu wierna.

Cytat:
Ku*wa. Nie wiedziałam, że jestem tak dobrze sytuowana. Mam dochód netto wyższy od tego ustawowego brutto i dumam, jak będę żyć za to. A fundusz mi nie przysługuje.
podpisuję się, ku*wa,to są chore przepisy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 08:05   #2151
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31566736]

[/COLOR]Miałam wam napisać - zakochałam się w tuszu do rzęs: http://2.bp.blogspot.com/_qOC8B3FWcg...n+mascara.Jpeg[/QUOTE]

A ja nie lubię tego tuszu
Miałam kiedyś ten i taki podobny tez podwójny z loreala. Dziadostwo

Stary 2012-01-12, 08:47   #2152
annLee
Zakorzenienie

z tymi wyprzedażami to kpina

a z przepisami odnośnie dodatków to już w ogóle współczuję kropko ... mam wrażenie,że banda debili je tworzy albo myśli,że my debile jesteśmy

Dilayla-sprawy spadkowe niestety potrafią skłócić nie jedną zgodną rodzinę mam nadzieję,że jednak brat mądrze podejdzie do sprawy i uda Wam się szybko to załatwić.Niech spłaci długi to pójdzie szybciej

Justin-napisz więcej o tym rezonansie jak to wygląda,jak długo,sami wybieracie te czynniki uczulające?bo to droga sprawa chyba ja myślę o Zu,bo ciągle katar ma albo zapchany nochal

Bydgoś- to jeszcze sporo czasu zobaczysz jaką dużą pannę będziesz miała do tego października.I super miesiąc,bo jak Lea pisze dzieci już nie powinny płakać Ja moją planuję od stycznia przyszłego roku też będzie miała 2,5
ale wiem,że to dziwnie się mama czuje znowu jakiś etap się zakończy

Edzia-Ami jak pójdzie do p-la to całe będzie pod jej komendę super gada

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 09:49   #2153
velluto
Zadomowienie

A mi udało sie zrobić fajne zakupy na wyprzedażach w tym roku Dla siebie, Małej i nawet dla męża cos upolowałam A to pewnie dlatego, że z okazji wcześniejszego wychodzenia z pracy na karmienie prawie co dzień jestem w galerii handlowej

Kardashi - panie w zarze wczoraj mówiły do mnie, że to co jest na dziale baby to juz druga tura wyprzedaży Na woman 3 tura jest od wczoraj

Ona - ja też uważam, że mąż powinien "zawodowo" zająć sie fotografią, bo zdjęcia są piekne Jak czasami oglądam zdjęcia robione przez niektórych "fachowców" to nadziwić sie nie moge, że ktoś cos u nich zamawia

U nas po odstawieniu od piersi nie ma w nocy żadnego jedzenia (tfu, tfu) Na początku proponowałam wodę, ale nie chciała, więc teraz jak sie przebudzi to pogłaskam ja po głowie, włączam konika i śpimy dalej Dziś w zasadzie spała całą noc (oczywiście tfu, tfu - żeby nie zapeszyć )

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 09:58   #2154
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Kardashi - panie w zarze wczoraj mówiły do mnie, że to co jest na dziale baby to juz druga tura wyprzedaży Na woman 3 tura jest od wczoraj
)

Druga tura powiadają ?
Hmm no nie wiem.. sukienki po 70zł, spodnie 55.. I ceny cały czas od 27grudnia te same
Poza tym z wyprzedaży zostały ze 3 wieszaki ciuchów, w większości to nowa kolekcja już

Stary 2012-01-12, 10:08   #2155
Edzia400
Zakorzenienie

ja nie wiem co to za tusz sie nie maluje :d a jak juz mam to pewniak ze termin przydatnosci dawno minął

u nas w rodzinie w wwieku Ami nie ma zadnej dziewczynki jest jedna 3 latka a potem dopiero 10 latka chłopców owszem kuba 2lata potem 2 chłopaków 3 letnich , jeden 1 klasista
wiec jak my idziemy na kawe to Ami ciagle ma chłopaków wokół siebie (zreszta tak ja kiedys miałam) no i tez niedobra byłam akakałam po drzewach chodziłam na takie jeziorko skakałam w stodole po sianie itp no wyłacznie urzedowałam z chłopakami no i Ami chyba tez taka bedzie wczoraj przez 2 godz szalala z mateuszem dla Ameli to (teusśz) w nocy jak spała to go wołała dzis rano tak samo ami ubiera kurtke
ja: gdzie sie ubierasz Amelko
A: papa
Ja: a gdzie idziesz papa
A: teusz ide teusz
Ja: ale mateuszek w szkole jest
a: ne teus ciem mamo
Ja: ale kochanie mateuszek jest teraz w szkole uczy sie liczyc
A: ne ne rzuciła kurtke w kąt i zaczeła kopac zabawki na ziemi

heheh uwaga moje dziecko kopie w nosie w towarzystwie wyciaga kozy z nosa i sie nimi chwali kiedy ktos nie zwróci na to uwagi potrafi podejsc klepnąc w noge i głosno powiedziec popać toza

u nas dziwnie jakos umie powiedziec kuku koko kotek ale kot nie powie tylko tot konie tez nie umie powiedziec bo mówi toń a i problem mamy z g mówi d zamiast g ale mysle ze jeszcze ma czas i sie wyrobi

padł mi tel i mam teraz xperie pro 10 mini coraz to bardziej jestem na nie co do tego telefonu najbardziej wkurza mnie fakt przychodzacych sms zaraz widac jego zawartosc wole zby yswietlało mi tylko od kogo ten sms nie da sie tego zmienic i druga rzecz strasznie krótko trzyma bateria nie polecam jesli kto zamiar ma zakupowac

kropko zgadzam sie z któras dziewczyna ze poprostu nami rzadza debile i wiem to ze kiedys a nawet w tym roku ludzie nie wytrzymia i poprostu sie w poslce zamiele , bo wszystko podnosza do góry a wypłaty nie

wuj dostał z opieki na wegiel - wczoraj kupował poł tony wiec wegiel przywóz i uwaga akcyza (36zł bodajze) wyszło mu 480 , nie wiem dlaczego on musiał płacic ta akcyze przeciez on wegiel kupował a nie sprzedawal tak se porobili ze znów bedzie sie bogacił ten co ma duzo a nam bidokom zas wiatr w oczy bedzie wial

heheh no bedziesz miała informatyka w domu przyda sie , Ami tez wszystko zał cwaniura jak jeje nie daje klikac wył mi lapka albo komputer gdziesz na klawiaturze ja nie wiem gdzie nie mam tej klawiattury gdzie pisze power

dilaya - a to mieszkanie to musisz wykupić jesli go nie chcesz mozesz sie zrzec praw do spadku i wsszystkich dobrodziejstw wtedy nie płacisz dlugu mamy ale wtedy tez nic po niej nie dostaniesz musisz to jednak załatwic do pol roku po smierci no i oczywiscie isc do sadu rodzinnego i dostac zgode zeby twoje dzieci tez sie tego spadku zrzekaja , chyba ze ci zalezy na mieszkaniu

dobra spadam bo mam dziecia na kolanach juz 3 raz to pisze i nie wiem czy znów mi zaraz nie skasuje cigle mi zabiera myche heheh uniki musze robic jak nie wiem
dzis nas ładna pogoda wiec szubki obiad i wybywam,y na podwórko

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

U nas po odstawieniu od piersi nie ma w nocy żadnego jedzenia (tfu, tfu) Na początku proponowałam wodę, ale nie chciała, więc teraz jak sie przebudzi to pogłaskam ja po głowie, włączam konika i śpimy dalej Dziś w zasadzie spała całą noc (oczywiście tfu, tfu - żeby nie zapeszyć )
wiesz hmm nie chce cie ten tego ale na poczatku Ami tez cała noc przesypiała hehehhe

dziekuje dziewczyny co do Ami powiem wam ze to moja taka isierka do zycia gdyby nie ona to nie wiem jakby teraz wygladało moze zycie ....

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 10:12   #2156
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
padł mi tel i mam teraz xperie pro 10 mini coraz to bardziej jestem na nie co do tego telefonu najbardziej wkurza mnie fakt przychodzacych sms zaraz widac jego zawartosc wole zby yswietlało mi tylko od kogo ten sms nie da sie tego zmienic i druga rzecz strasznie krótko trzyma bateria nie polecam jesli kto zamiar ma zakupowac
Jak to widać zawartość?

Masz pasek informacyjny u góry i tylko kopertka się tam świeci. Dopiero jak tam wejdziesz, to masz treść.

Poza tym to nie jest telefon, tylko smartfon z androidem. Smartfony nie trzymają tydzień.
I wyłącz wszystkie cuda, bluetootha, wi-fi i transfer danych!

Stary 2012-01-12, 10:44   #2157
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Druga tura powiadają ?
Hmm no nie wiem.. sukienki po 70zł, spodnie 55.. I ceny cały czas od 27grudnia te same
Poza tym z wyprzedaży zostały ze 3 wieszaki ciuchów, w większości to nowa kolekcja już
tez im powiedziałam, że dziwne bo wszystkie rzeczy ktore kupiłam juz wczesniej maja wciaz te same ceny a one mi na to, że nie wszystkie rzeczy sa przeceniane po raz kolejny
Cytat:

wiesz hmm nie chce cie ten tego ale na poczatku Ami tez cała noc przesypiała hehehhe
.
nawet nie strasz
u mnie opcja flachy mleka w nocy w ogóle nie wchodzi w grę, bo moje dziecko nigdy w ten sposób nie jadło więc co? kaszka łyżeczka o 3 w nocy? nie ma takie opcji, chyba prędzej wróciłabym do karmienia piersią

Bydgoś - gratuluje przedszkola U nas przedszkole w chodzi w grę najwcześniej po 3 urodzinach. Póki dziadkowie zajmują sie Mała (a robią to bardzo dobrze) nie będę nic zmieniać

Stary 2012-01-12, 11:15   #2158
Papierowka1
Raczkowanie

Cytat:

jaka wyobraźnia, super!!

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Szaja-hehe,a ja go nienawidzę

Margo-ale pobalujesz ale to miłe,że tak doceniają no i że wiąże się to z większą kasą Ewcia mądra to wiadomo !

Ona-zdjęcia jak zwykle obłędne i album myślę,że nie musiałby póki co lepszego sprzętu kupować,skoro na tym robi takie kilka razy taniej albo za darmo a później sobie nazbiera na lepszy na razie niech zrobi portfolio z Waszymi,można wydrukować ulotki,powiadomić w p-lu,przychodniach,szkołach ... wszystko do zrobienia,jesli oczywiście by chciał bo talent ma niewątpliwie ogromny !

o

Tośka nie je w nocy(pewnie dzisiejszej się obudzi ) przesypia przeważnie całą
Ostatnie hocki-klocki to były jak przypuszczałam ZĘBY
I UWAGA:
Mamy 3czwórki i 1 dolną dwójkę

Następna dwójka i czwórka w kolejce,ale chyba się nie przebiły jeszcze-dzisiaj sprawdzę

No i pięknie je sama zupę!
Próbuję nagrać,ale chyba będę musiała z ukrycia to zrobić

Coś jeszcze miałam i nie pamiętam...za szybko i za dużo piszecie
za jedzenie zupki, nie brudzi się przy tym? no i gratulacje za zębiska
zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o męża ony. najpierw znajomym , potem znajomym znajomych i by poszło. ceny symboliczne zrobić, stronę w necie(mąż informatyk to da radę). ja za sesję ślubną w este w szczecinie płaciłam kupę kasy,koleżanka miała fotografa amatora. zapłaciła ponad połowę mniej a zdjęć ma z 4 razy więcej i nie odbiegają jakością od moich

Cytat:

gratuluję nocki. konika macie tego FP ze świecącym brzuszkiem?

Cytat:
j

heheh uwaga moje dziecko kopie w nosie w towarzystwie wyciaga kozy z nosa i sie nimi chwali kiedy ktos nie zwróci na to uwagi potrafi podejsc klepnąc w noge i głosno powiedziec popać toza

u nas dziwnie jakos umie powiedziec kuku koko kotek ale kot nie powie tylko tot konie tez nie umie powiedziec bo mówi toń a i problem mamy z g mówi d zamiast g ale mysle ze jeszcze ma czas i sie wyrobi

kropko zgadzam sie z któras dziewczyna ze poprostu nami rzadza debile i wiem to ze kiedys a nawet w tym roku ludzie nie wytrzymia i poprostu sie w poslce zamiele , bo wszystko podnosza do góry a wypłaty nie

dobra spadam bo mam dziecia na kolanach juz 3 raz to pisze i nie wiem czy znów mi zaraz nie skasuje cigle mi zabiera myche heheh uniki musze robic jak nie wiem
dzis nas ładna pogoda wiec szubki obiad i wybywam,y na podwórko

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

dziekuje dziewczyny co do Ami powiem wam ze to moja taka isierka do zycia gdyby nie ona to nie wiem jakby teraz wygladało moze zycie ....
niezła. znajomej córka chwaliła się tak wszystkim jak kupę w nocnik zrobiła,każdy musiał podziwiać i brawo bić

ja dzisiaj znowu w domu. niania ma jelitówkę, jutro mąż z małym zostaje a ja do roboty idę bo mi szkoda od razu całej opieki wykorzystać

znalazłam nawlekankę naszą, polecam , bardzo dobra jakość wykonania. jedyny minus to że potyczek i sznurówka są oddzielnie, ja przykleiłam
http://www.otto.de/Bambini-Perlen-HA...Article=454983
Papierowka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 11:46   #2159
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Papierowka1 Pokaż wiadomość
gratuluję nocki. konika macie tego FP ze świecącym brzuszkiem?
dzieki tak, konik FP ze świecącym brzuszkiem

Stary 2012-01-12, 12:01   #2160
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to widać zawartość?

Masz pasek informacyjny u góry i tylko kopertka się tam świeci. Dopiero jak tam wejdziesz, to masz treść.

Poza tym to nie jest telefon, tylko smartfon z androidem. Smartfony nie trzymają tydzień.
I wyłącz wszystkie cuda, bluetootha, wi-fi i transfer danych!

no ok tak jest ale jak ta koperte na dół dasz to ci pokazuje zaraz tresc w moim starym SS chybak800albo 850 i miałam tak ze wchodziłam na sms i pokazywala mi sie koperta i nadawca dopiero potem jak kliknełam na niego wyswietlała sie wiadomosc

tu w xperi jest to na zasadzie czatu jakby sciagasz koperte w doł i widzisz juz sms wysłane i odebrane z trescia poprostu zero prywatnosci (mam duzo esów gdzie narzekam na tesciowa a nie mam czasu tego kasowac , nie chciałam zeby to czytał tż ,w tym telefonie to jest niestety niemozliwe )

i masz racje ze to smartfon tylko ze ja nie mam tam narazie nic załaczonego tylko podstawy wiec nie wiem dlaczego tak którko trzyma co dopiero jak sie zaczne bawic badz wł wifi

zreszta lece na zwykłym gps tamto wyl; bo tez zre baterie bluu tez wył ba nawet nie konfigurowałam trzeba cos tam sciagnąc z zeby działał ) nie mam jak narazie na to czasu

wiem ze to inny sprzet niz miałam i ze trzeba sie przyzwyczaic ale te sms mnie przerazaja

papierówka ja miałam wam pogratulowac nocnika
bydgos a lusi dostanie sie do przedszkola
Amelia juz drugi dzien wysikala sie na nocik ale nie wolała ja ja sama wysadziłam tylko zapytałam czy na nocnik chce
zasypiamy tez druga nocke bez smoka ale w dzien na drzemke musi pocyckac

ewci bałwanka

a któres tam jeszcze za zebolki hmmm

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Papierowka1 Pokaż wiadomość

znalazłam nawlekankę naszą, polecam , bardzo dobra jakość wykonania. jedyny minus to że potyczek i sznurówka są oddzielnie, ja przykleiłam
http://www.otto.de/Bambini-Perlen-HA...Article=454983
o fajne to jest i Ami by pod gust wpadło ale to nie na naszej stronie do kupienia szkoda

tu fajna strona z drewnianymi zabawkami
http://www.babydeco.pl/pl/c/Klocki-u...nawlekanki/209

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:02
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości