|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Bry!
od kilku dni mała się budzi a właściwie przebudza w nocy o 4.30- dokładnie co noc o tej samej i zaczyna kwękać i musi dostać smoka i zasypia od razu. nie wiem co to się jej porobiło, bo ona za smokiem to średnio przepadała zwykle ![]() Cotka jak tam nocka? Cytat:
ja mam tylko ściągnięte karty z miesiącami, a może pokombinuję ze zdjęciami tak dla nas bym zrobiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() geologia ![]() Martusia niech ten remont szybko robią! nie tak ja moi z dołu - od Wielkanocy do Bożego Narodzenia
|
|
#392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
przynajmniej bratówka tak dostawała, a jej małż się wkurzał że kasy nie ma a ta jakieś prenumeraty zamawia Cytat:
![]() a jak już będziesz podróżować to zapraszam do siebie na kawke ![]() Cytat:
Kiedyś wszystkie się wyśpimy |
|||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj się śmiałam z Anci konga a sama miałam w nocy Armagedon ![]() jakby się STasiek cofnął do początku, nie dość że usnąc nie chciał, wkońcu jakoś przy cycku , to budził się na poczatku co godzine a potem co póltorej, a na sam koniec obudził się o 6 i już nie było mowy o spaniu ehhjeszcze toczę z nim walke o jedzenie, nie chce mi jeść, je może coo godziny z cycka i to jak go zmusze suszarką wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..a buzie ma cały czas pełną, jak nie swoich rączek to smokiem albo zabawką. ktoś mi podmienił dziecko o co kaman
|
|
|
#394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wlasnie zauwazylam u mojej ze od czasu kiedy jej podaje pepti to mniej mi wypija na dobe.... ![]() Cytat:
Mala o wiele mniej jadla a w nocy potrafila sie budzic 4 razy na mleko.... i to jak bylismy w PL...wiesz ...w tym czasie zaczela lapac zabawki a co za tym idzie...wlosy, szarapala za bluzki, i nawet za obrus....wiec jakos jej sie nie spieszylo do jedzenia..... ( np teraz lezy kolo mnie i ciagnie za bluzke )jak wrocilismy to teraz sie budzi dwa razy ale marzy mi sie jak sie budzila tylko raz ![]() Natka super ze skok sie skonczyl Caroline i Bordana witajcie mamuski....
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/duze-klamerki-spin...026727166.html, kupilam w tesco i ładnie trzymają o tym nie wiedziałam, ale skład chyba inny bo dla Kai jest ok, A po nanie miała problem z kupką ![]() wczoraj byłyśmy na szczepieniu, nastepne w 13 miesiącu mała waży 6200 i ma całę 65cm![]() aha Wasze dzieci tez wydają takie smieszne dźwięki? Bylyśmy wczoraj na zakupach w galerri i ludzie mieli ubaw bo moje dzięcię tak śmiesznie miauczało i to wcale nie cicho
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() poranek upłynoł nam pt tytułem piosenki z dzieciństwa tak wiec w repertuarze puszek okruszek, zuzia, a ja wole moja mame itd szkoda że dziec nie chciał współpracowac i zasnął ciekawe ile pośpi ![]() Acelinko no to spotkanie przyszły tydzień moze co? a przyjedziesz do nas do zabrza? ja proponowałam u siebie ale Sonia tez mówiła zeby do niej trzeba cos ustalic i juz ja najwyżej sie z którąś zabiore jakby co albo ewentualnie Sonie któras zabierze i przywiezie do mnie) jeśli chodzi o miejsce to damy rade w pokoju jest wielkie łożko jak tam położymy dzieciaki to bedzie niezły widok heheco do kalendarza to Archi ja tam bym sie pisała ale jakbym miała swój program hehe a ten jest od sprzedawcy i ja tam tylko moge cos stworzyc zapisac i wysłac do nich zeby drukneli itd) dopije kawusie i ide głowę umyć póki malec nyna trzeba jakos wyglądac no nie) |
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=MoniaZ82;31567707
Mala o wiele mniej jadla a w nocy potrafila sie budzic 4 razy na mleko.... i to jak bylismy w PL...wiesz ...w tym czasie zaczela lapac zabawki a co za tym idzie...wlosy, szarapala za bluzki, i nawet za obrus....wiec jakos jej sie nie spieszylo do jedzenia..... ( np teraz lezy kolo mnie i ciagnie za bluzke )jak wrocilismy to teraz sie budzi dwa razy ale marzy mi sie jak sie budzila tylko raz [/QUOTE]moja tez od jakiś 3 tyg sie popsula i budzi się w nocy co 4h na jedzenie, a jak była mlodsza to dużo ładniej spała aha ja przez pare dni dawałam Kai bebilon pepti i mniej go jadła...
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszej i jedno i drugie odpowiada na szczęście(tfu,tfu..) śmieszne dźwięki- kochana moja to ma całą gamę śmiesznych- od miauczenia przez skrzeczenie do popiskiwania i chichrania tak, że słychać jakby miała płakać ![]() aaa jak tam ząbki?- Staś, Natalka, Szymek?? dzieje się coś
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
MalgosM8 ale ze jak prowadzisz walke o jedzenie?? Jak go zmuszasz?? Jak bylam u lekarki to mi powiedziala ze jak nie chce to nie dawac, krzywdy sobie nie zrobi.... Nie wiem jak u Ciebie ale u nas jest tak ze jak malej chce sie spac a jest pora karmienia to nie ma bata zeby jadla.....musi isc najpierw spac....
Gerda za ladna wage i szczepienie.... A jakie dajecie kleiki?? Tzn zwykle czy smakowe???
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to nie musze głośników podłączac do lapka, bo działają nie tak jak w starym lapku mi w przyszłym tygodniu pasuje każdy dzień ja pewie bym jechała razem z natką bo sama na pewno nie trafie w Twoje rejony a Sonia gdzie mieszka? ![]() moje dziecie to taka mala świnka peppa, leży na macie - berka, pierdzi i jeszcze się z tego cieszy |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
śmieszne dzwięki to mam cały czas, dziś rano jak się obudził to coś gadał typu "gaś", guś, deś no i oczywiście pisk, ja nie wiem że jego gardełko od tego nie boli
![]() co do ząbków, to widać siedzi sobie biały kieł, dziąsło miękkie i zaczerwienione w tym miejscu ale nic się nie wykluwa przynajmniej u mnie
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory jak jadł co dwie godziny i rzucał się na cycka a teraz nawet co 3 nie chce to coś nie halo, nie ma też wogóle apetytu, wydaje mi się że go to dziąsło boli
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
moja tez wydaje dziwne , smieszne dzwieki.... rano zaczela od "gr" i jej sie spodobalo....
a w pon na szczepieniu jak czekalysmy to bylo "lolelelo" ludzie mieli ubaw
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natlka jak lezy na brzuszku to normalnie się obraca wokół własnej osi, czasami nawet o 360 stopni ![]() aaaa, Asik, co do dużego łóżka to dla Natlki gimnastyczki jednak rezerwuje podłoge Ale dziś u mnie piękne słonko świeci! a wyrodna matka dziś spacerku nie planuje, przyjdzie babcia po pracy to weźnie wnusie na spacerek
|
|
|
|
|
#407 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Gina mam we wtorek. Cytat:
Leoś super chłopak jest! Dziękuję, że pytasz. Lepiej, nie bolą, ale mleka też tam nie ma jakoś specjalnie dużo. Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Bo wróci prawda? ![]() Cotka jak tam nocka?
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest nas 3 stad![]() a teraz trasa z Rybnika do nas to normalnie szybka jak nie wiem i prosta wskakujecie na autostrade i praktycznie wyjeżdżacie koło mnie![]()
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze zabkuje Gosiu...przy zabkowaniu maluchy nie maja apetytu , jak myslisz ??
|
|
#410 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
U mnie cały poprzedni cykl się paprało. Krwawiłam właściwie bez przerwy, ale to od tabletek anty. Źle dobrane, odstawiłam i znowu jedziemy na gumkach, bo do gina mi wciąż nie po drodze. Cytat:
![]() Cześć BordAna Leon słodki. Cytat:
Cytat:
Czy któraś wie czym sprać marchewkę?? Uwalony mamy najładniejszy śliniak, po praniu w loveli nawet nie drgnęło więc wrzuciłam do różowego vanisha i też nic. Nie wiedziałam, że marchewa jest taka straszna do wywabiania
Edytowane przez spray Czas edycji: 2012-01-12 o 10:20 |
||||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka chciałam byc gościna z tym łozkiem hehe , ja swojego jak nie śpi tez wole na podłodze) mam kupe miejsa, a jakby było mało to stół mozna przestawic jakby co hehe
no ale poczekamy na odzew dziewczyn Małgosi i Soni i wspólnie cos poustalamy a jeszcze Tusia jakby miała chec
|
|
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cotka jeszcze śpi ![]() Cytat:
Cytat:
mi ostatnio płyn do zmiękczania się nie wyprał/ wypłukał i nie chce się odeprać z mojej najlepszej spódnicy już i wanishem próbałam
|
|
|
#414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dzięki jeszcze raz za te klamerki, poszukam przy następnej okazji ![]() już wiem Cytat:
mężul właśnie kupuje jakieś bajki w biedronce dla niuni i zaraz mi przywiezie,żebym zobaczyła ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
a szare mydło i gorąca woda? choć przyznam, że mnie ten vanish zdziwił, że nie zadziałał. A może zalej tę plamę i zostaw na kilka godzin- ja tak robiłam ostatnio ze spodniami bo miałam plamę z oleju- nic się spodniom nie stało.
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
marchewka jest trudna do odplamienia, jak nie potraktuje sie jej od razu wodą z mydłem to masakra, mi nawet specjalne mydełko odplamiajace nie pomogło na marchewe, a wszytko inne usuwa
![]() moonik nawet kupiłam wczoraj żel chlodzący, ciekawe czy zadziała jak bedzie potrzebny ![]() Ancia jak Franek, lepiej? |
|
|
|
#416 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() owu nieuregulowane jeszcze hormony ![]() juz doczytałam, ze idziesz do ginka ![]() Cytat:
a w nocy nadrabianieCytat:
Bordano fajnie ze jestes jak tam kolanko?Leoś cudny myszak Cytat:
jak przejdziemy to skorzystam, na razie kupie jedną puszke i zobaczymyCytat:
Cotuś nie wiem co ci poradzić...współczuje. Ja o 2 to juz czasem nocne karmienie z młodą odbywam Cytat:
![]() Cytat:
a te prężenia poranne to znamy aż za dobrze no patrz a moja pedi stwierdziła, ze tu nie ma co dawać rozkurczowych leków Cytat:
brawo za szczepienie. A gdzie macie pediatre? my do centermedu na skargi chodzimyno i oczywiscie zeżarło mi cytaty jak zwykle, wrrrrrr Asia MArcelino jest boski na tej fotce minka nieziemska - no i trzyma główke pieknie
|
|||||||
|
|
|
#417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłysmy wczoraj jest tam wszystko i nic, na niektóre ubranaka sa przeceny, troche cięzko tam operować wozkiem ![]() a zenit faktycznie ładny, na dole oprócz pepco wszystko to samo co wcześniej, a na gore nie dotarłyśmy Cytat:
Caltea zdrowia życzę |
||
|
|
|
#418 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Tak jakby tak, dziękuję. Obstawiam endometriozę lub coś od torbieli, którą mam.
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Danika też chodziliśmy do Centermedu, tylko że na Pułaskiego, ale zmieniałam na moją starą przychodnie i chodzę do pediatry, która jeszcze mnie leczyła
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
ale j tesknie za wami
![]() niestety nie mam czasu na nic w sobote pierwsze zaliczenia i sesja od przyszłego tygodnia... a ja oczywiscie w lesie ze wszystkim![]() jaaaa spotkanie ale wam zazdroszcze ja tez chce ale nie moge przez ta głupia sesje ![]() zmykam sie uczyc mała spi wiec musze wykorzystac ![]() buziaki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

to np może byc okładka -ale jeszcze mysle
ja mam tylko ściągnięte karty z miesiącami, a może pokombinuję ze zdjęciami
tak dla nas bym zrobiła 
potem zapewne nowy wózek kupić dla dwójki dzieciaczków, no masakra totalna 

ehh
wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..

i to jak bylismy w PL...wiesz ...w tym czasie zaczela lapac zabawki a co za tym idzie...wlosy, szarapala za bluzki, i nawet za obrus....wiec jakos jej sie nie spieszylo do jedzenia..... 

za ladna wage i szczepienie.... 

.
taki jest do zacałowania