|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
byłam w mieście chciałam kupic takie malutkie cyrkonie jak do ozdobienia paznokci i wiecie co? nie kupiłam
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#4412 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przy 149 dniach do ślubu co by tu załatwić jeszcze??
kurcze brak mi pomysłów
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Nadrabiałam, nadrabiałam i poległam - przeczytałam tak na szybko wszystkie strony... U mnie nowość: jutro jadę płacić zaliczkę za kieckę, zrobić fotki, no i nacieszyć się tym, że znów ją założę
A do tego sesja i planowanie podróży poślubnej - zapisujemy się na Last Minute, chociaż boję się, że w tym czasie nie będzie nic tam, gdzie chcemy i tydzień przed ślubem zmienimy plany podróży... Na chwilę obecną Turcja Gratuluję zakupów i coraz większej ilości pozałatwianych spraw Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2012-01-12 o 12:55 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zobaczcie jak mozna fajnei tort ozdobic i elegancko za razem http://rockywedding.blogspot.com/201...t-weselny.html
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I marsz do lekarza ![]() Cytat:
czarna_kawa80 Gratuluję wytrwałości. Nie wyobrażam sobie zjedzenia na obiad tylko sałatki Ja to w ogóle ze zdrowym odżywianiem na bakier jestem. Mimo specyfiki moich studiów i tego że jako takie pojęcie o żywieniu mam. Jem góra 3 posiłki dziennie: śniadanie, jakieś pseudo 2 śniadanie i obiad, ew coś dogryzam w międzyczasie żeby zabić głód. Obiady jemy o 17.30 jak rodzice wrócą z pracy. No chyba że mam tylko jakieś 1 zajęcia rano, to sobie coś upichcę czasem. Na uczelni jest tylko automat z batonami i napojami. A ileż chleba można zjeść do 15.00, potem robię się głodna, ale już nie mogę patrzeć na chleb. Wprawdzie fast food'ów praktycznie nie jadam od 2 lat, nie piję coli, oranżad itp., ciastka wolę sama upiec niż kupić, ogólnie staram się jest rzeczy jak najmniej przetworzone; ale połowa sukcesu to są właśnie odpowiednio rozplanowane posiłki. A nie każdy może sobie przy określonym trybie życia na coś takiego pozwolić, szczególnie jak zawsze o innej porze jest się w domu. A propos: Jak ktoś ma dużo samozaparcia, to polecam wam bardzo ta dietę, a właściwie to nie dieta odchudzająca, tylko reorganizacja sposobu żywienia http://www.hesja.pl/XPL/content/czytaj/dieta/fulltext We wrześniu kiedy byłam w domu stosowałam sobie tą dietę ściśle przez jakieś 5-6 dni. I wiecie co... schudłam z marszu 1,5 kg, przez to że poprawiło mi się trawienie i jakoś nagle brzucha mi trochę ubyło . Niestety powrót na studia i masa imprez rodzinnych z pysznym jedzonkiem uniemożliwiły mi stosowanie się do tej diety dalej bo chyba bym padła z głodu, poza tym przy naszych śląskich zwyczajach obiadowych, naprawdę ciężko się na coś takiego przestawić na stałe.Ale polecam wypróbowanie, może u was też zadziała. O matko jak się rozpisałam...
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny... zastanawiam sie kiedy zapoznam moich rodzicow z rodzicami TŻ-a mielismy w Boże Narodzenie ale wyszło inaczej...
|
|
#4418 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że powiemy Gościom, zanim Druhny zaczną z tym chodzić, że to taka nasza prośba, żeby się odcisnęli na drzewku, które potem będzie wisiało na honorowym miejscu w naszym domu i zależy nam, żeby znaleźli się tam symbolicznie wszyscy nasi bliscy Do tego Dziewczyny będą miały ze sobą mokre chusteczki, tak, że każdy od razu po odciśnięciu sobie wytrze palca - już bez przesady, że to taki problem Ja bym to nazwała raczej urozmaiceniem wesela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To kto zakłada? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
się mocno 3mają. Czekamy na fotorelację!Cytat:
Pewnie dopiero w przyszłym tygodniu do nich zajrzymy, może w weekend, ale bez stresu, jeszcze i tak z 10 razy będziemy pewnie poprawiać ![]() Cytat:
Aczkolwiek u nas pewnie po prostu Ci, którzy złapią zatańczą normalny taniec i tyle ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Bo ryż i bańki im dostarczą Druhny ![]() A pistolety wyglądały tak: Bardzo fajnie robiły te bańki My też sobie takie kupimy.A winietki i zawieszki wyszły Ci pięknie! Naprawdę z klasą
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-01-12 o 13:25 |
||||||||||
|
|
|
#4419 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ooooo jak to dobrze, że nie ma tyle nadrabiania
![]() Cytat:
gratuluje silnej woli ![]() Cytat:
za to kiedyś ćwiczyłam codziennie, byłam wściekłą na siebie, gdy choć jednego dnia dałam sobie fory ![]() Cytat:
|
|||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-01-12 o 13:31 |
||
|
|
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeść! Pamiętacie mnie jeszcze?
Chyba z tydzień się nie odzywałam, ale wróciłam do obowiązków, pracy, sesja mnie dopadła... Wam, każdej wszystkim i każdej z osobna gratuluję upływających dni, załatwienia ważnych spraw, kupna pięknych detali! Fajnie, że już się doczekałyście tego etapu ![]() Buziaki!
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny help!mam problema i nie wiem co robic
na wesele chcę zaprosic bardzo dobrych znajomych moich rodziców byli oni też na weselu mojej siostry, lubię tych ludzi i w ogóle, z ich córką kumplowałam się od chyba 5 roku życia ALE nie spotykam się z nią już od chyba 6 lat bo zwyczajnie nie miałyśmy już o czym rozmawiac między nami jest różnica jeden rok a ona zachowywała się jak dziecko i ogólnie nie miałyśmy już tematów do rozmowy ona wolała komputer od rozmowy ze mną, no i kontakt nam się urwał... i teraz pytanie, zapraszac ją też na wesele? czy tylko do kościoła?
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały prywatny OT ciuchowy:
Laseczki, czy czarne święcące leginsy to obciach???? Popełniło mi sie je kiedyś kupić, ale jakoś boje się ich publicznie założyć, żeby nie wyglądać hmmmm... tandetnie Mam je wyrzucić, czy jednak gdzieś kiedyś z czymś założyć???Wiem, wiem, ale mam problemy... :torba
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie czujesz potrzeby jej obecności to zaprosiłabym na sam ślub. Tylko tak może wyjśc głupio ze ona na ślub a rodzice na ślub i wesele ![]() Naprawdę nie wiem jak to rozwiązać
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś świecące były modne ale mnie się takie nie podobają ja bym ich nie ubrała
|
#4432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jeżeli wydają ci się w porządku to może do jakiejś neutralnej tuniki?
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez tak robimy. Przyjaciółka mojej mamy będzie na weselu, jej córka była kiedyś moja bardzo dobrą kumpelą, ale nasze drogi się rozeszły. Teraz też jak się widzimy tylko cześć sobie gadamy i nic więcej i szczerze, nawet nie chciałabym jej na moim weselu. A nam się lista poszerza, zamiast zmniejszać. Mimo tego, że paru gości już odmówiło, to mamy dylemat których znajomych prosić, a których nie. I w najbardziej optymalnym wypadku wyjdzie nam 20 znajomych... tyle co gości od str TŻta. Najpierw TŻ nagadał wszystkim, że ich zaprasza na nasz ślub, a teraz się zastanawia, czy im zaproszenie dać. No ale jak już słowo się rzekło, to trzeba zaprosić formalnie. Mi tam absolutnie nie żal kasy na znajomych, nawet bym wolała by ich było jak najwięcej, ale są osoby z rodziny którym się to nie podoba.... ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Wyrzucam je... nawet nie wiem czemu je kupiłam, chyba przez przecenę Ale jak je teraz przymierzyłam to i tak brzydko na tyłku się marszczą... o rozmiar za duże
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam sama takie niby lateksowe, kiedys w nich chodzilam, ale one nie sa takie fest swiecace, taki "matowy lateks" |
||
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
kooocurku dałabyś namiar na te niemieckie biuro podróży
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chciałam się Wam pochwalić (według mnie) fajnym pomysłem na wesele
a mianowicie, jakiś czas temu, szczerze to nie pamiętam na jakiej stronie wyszukałam pomysł na koszyczki w łazience. takie nieduże koszyczki stawia się w damskiej toalecie a w nich jest lakier do włosów, lakier do paznokci, wsuwki, jakieś rajstopki, plasterki na otarcia, igła z nitką itp, czyli taka kobieca apteczkaBardzo mi się to spodobało, bo nie kosztuje bardzo dużo, a sama wiem jak to jest na weselu, o jakąś awarię nie trudno Powiedzcie co o tym myślicie??? Bo ja się nad tym zastanawiam
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do tego koszyczka wrzucić bibułki matujące. Tylko dyskretnie trzeba by roznieść informację o czymś takim między paniami
|
|
#4440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety okazało się ostatnio, że koszty wesela wzrosły o jakieś 30%. Na początku dziwiłam się skąd taka różnica, ale w końcu z 80 gości zrobiło nam się 120. Więc to oczywiste, że nie mieścimy ię w pierwotnym budżecie. Kabriela wspaniale, że znalazłaś suknię, która Ci się podoba. melody głupio wyszło z tą wódką, ale nie przejmuj się. kilianna cieszę się, że los pokarał wredną sąsiadkę ![]() (kicia) bardzo ładna spineczka. Ja ciągle zastanawiam się nad fryzurą ślubną i upięciem welonu. Miotam się między upinaniem od spodu i na fryzurze, a samej fryzury jeszcze nie wymyśliłam. Aktualnie jestem na etapie jakiegoś gładkiego upięcia podobnego do tego z mojego cywilnego. Ale widzę, że nie tylko ja jestem jeszcze niezdecydowana, więc nie wpadam w panikę. ![]() koocur fajny pomysł z podsumowaniem ![]() misiak17100 dni to już nie przelewki ![]() party_girl7 bardzo ładny zestaw! Ale chyba pracochłonny? Co do ząbków - ja miałam wszystkie 4 chirurgicznie usuwane, bo mi pokrzywiły zęby. Sam zabieg nie bolał, ale potem była masakra. Mimo to cieszę się, że je usunęłam. Cytat:
![]() Ja będę miała koszyk w łazience - uważam, że to miły gest. A jak fanka Perfekcyjnej Pani Domu mam też taki zestaw ratunkowy dla gości w domu. ![]() Czas na mój elaborat, tylko dla wytrwałych. ![]() U mnie po bez większych zamian. Ze spraw nie ślubnych jestem w dziwnym stanie zawieszenia - boga mnie nie boli, ale mam gips i muszę chodzić o kulach (nie mogę jej obciążać). Jednego dnia czuję się jakbym byłą chora i pozwalam sobie cały dzień leżeć w łóżku z książką, a kolejnego wyrzucam sobie, że przecież mogę sporo rzeczy robić. I staram się nadrabiać jakieś zaległości w wysyłaniu CV (przed wczoraj zawzięłam się i wysłałam 14 Ze spraw ślubnych - wybrałam model zaproszenia i już nawet z grubsza środek zaprojektowałam (wierszyki, teksty, itd). Poszukam gdzieś potem linka. Wybrałam papier ecru, a na nim złoty kartonik i wstążkę. Wrzucałam je tu kiedyś, ale pewnie nie kojarzycie. Tę odważną decyzję podjęłam po tym, jak kolejne próbki zawiodły moje oczekiwania. Zrobiłam listę pytań do sali i wyszedł ważny problem. Nie wyobrażam sobie, żeby na eleganckiej imprezie dać inne serwetki niż materiałowe. A jeśli już papierowe, to trzeba je kilkakrotnie wymienić (ale u siebie będę cisnąć na materiałowe). Koleżanka majówka była w swojej sali i tam tak ją Pani zakręciła, że nie mają materiałowych serwetek, a papierowych nie będą wymieniać, bo (uwaga, uwaga!) nie mają co z nimi zrobić! Błagam Was, co za ściema, a kosz to od czego jest?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Myślę, że powiemy Gościom, zanim Druhny zaczną z tym chodzić, że to taka nasza prośba, żeby się odcisnęli na drzewku, które potem będzie wisiało na honorowym miejscu w naszym domu i zależy nam, żeby znaleźli się tam symbolicznie wszyscy nasi bliscy 

Chyba z tydzień się nie odzywałam, ale wróciłam do obowiązków, pracy, sesja mnie dopadła...