|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
|
|
|
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
Co macie dziś na obiad bo ja jakoś nie mam pomysłu? chodzi mi po głowie szpinak... jajko sadzone... makaron... sama nie wiem
a może kalafior w cieście? podsmażony na patelni?
|
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() nie było mnei dwa dni ale miałam okropnie dużo załatwień na uczelni i nie miałam jak na spokojnie siąść do kompa a jak wracałam wieczorem to byłma już tak zmęcozna że myłam isę i od razu kładłam ise spać ;/ no ale praktyki uż sobie w szpitalu załatwiłam(na szczęscie nie muze chodzić, bo gadałam z kierowniczką i pwoiedziałm jej w jakim jestem stanie itd) Mam nadzieje ze uda mi się was nadrobić chociaz dopiero zaczełam czytać wczorajszy dzień a EWy od rana już tyle napisałyście, a jeszcze musze mieszkanie posprzątać Chyba po tych dwóch dnia szybkiego tempa musiałam odreagować bo znowu musiałam przytulać się do muszli klozetowej;/ a już dawno tak nie miałam. Do mdłości już się przyzywczaiłam bo mam je codziennie ale te wymioty dosłownie wykańczają człowieka. Ja dziś zaczynam 16 tydz wg USG a wg OM od wt w 15 tyg. Mam nadzieje ze już za 2-3 tyg zaczne czuć ruchy płodu to może i mój mąż troche bardzieje się zainteresuje się maleńswtem w brzuszku. Zresztą sam ostatnio mówił że jest ciekaw czy będzie go dzidzia kopała jak się do mnei plecami odwróci tak jak było w pierwszej ciąży. Musze jakiś obiad na szynbko wymyśleć i chyba będą kluski z srem bo jakoś nie mam ochoty i siły do stania przy garach;/ poza tym nawet sama nie iwem na co bym miała ochote. Ogólnie to gratuuje tym mamusiom które ostatnio miałay usg i wszytko było dobrze i trzymam kciuki za te mamusie które dopiero czekają albo u których wyszło coś nie tak. POzdrawiam Anka
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Wy się tego laktatora tak boicie? Czasem to zbawienie... Powodzenia i zaciskam , będzie dobrzeCytat:
A narobiłaś mi smaka na gotowanego kalafiora zasmażanego na patelni z bułką tartą i masełkiem ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że tak Ci się udało z tymi praktykami
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia i ja też proszę o trzymanie kciuków bo też dziś idę na wizytę
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Panierowany sznycel z indyka, pieczone ziemniaczki i brukselka. |
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak natura to wymyśliła ![]() ja też mam przeczucie na chłopca ale zobaczymy - mam 50% szans Cytat:
w odróżnieniu od dziecka powodzenia |
||
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się zmówiłyście na te wizyty dzisiaj
|
|
#4661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() Cytat:
ja po prostu mam masakryczne noce ostatnio, dziwne sny, budze sie co chwile, nie moge zasnac nie wiem jak tak dalejbedzie to oszaleje![]() witaj w klubie ![]() bedzie dobrze czekmay na relacje![]() Cytat:
![]() ja jestem padnieta dzis.... ale zrobilam juz zupke kalafiorowa a teraz zmykam na male zakupy i potem utne sobie mala drzemke super pomysl dziewczyny z tymi listami, ja tez postaram sie cos zamiescic.a co do dzieciaczkow- ja bede miala raczka nio chyba, ze sprawi mi niespodzianke wczesniej to bedzie blizniak
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
he he no nie wiem jakoś mi się żle kojarzy z dziwnym odsysającym urządzeniem
że wkładam tam pierś i to ciągnie żeby mleko wyleciało![]() wiem jestem głupolek![]() za wizytę trzymam
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bardzo przydatne, jak się karmi, a chce się gdzieś wyjść na dłużej i dzieciaczka komuś podrzucić Albo jak ma się nawał pokarmu
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki, jestem już po pracy, po obiedzie i po nadrabianiu zaległości
![]() Ja pomyślę nad wizytą u kosmetyczki Do tej pory chodziłam na zwykłe bikini, ale może zdecyduję się na pełniejszą depilację. O ile wytrzymam Heheh Zresztą kosmetyczka opowiadała o kilku klientkach w bardzo zaawansowanej ciąży którym depilowała całość ![]() Cytat:
Pomiaru dokonuję rano w dzień wizyty - jeszcze na czczo, więc wtedy ważę nieco mniej ![]() Cytat:
Mnie najbardziej zdziwiło to, że nie można pić herbatki z liści malin
|
||
|
|
|
#4667 |
|
Raczkowanie
|
też się ciesze bo ajka sobie pomyśle że musiałabym pojśc do jakiegoś pacjenta który nie jest że tak powiem czysty i pachnący i musiałabym jeszcze dźwigać jego kończyny to bym chyba padła albo uciekła i więcej się już nei pojawiła. Na prawde jak sobei przypomne wcześniejsze praktyki w spzitalu idbanie o higiene innych ludzi to aż mnei ciarki przechodza. Czasmi nawet jak się nei jest w ciązy to się robi niedobrze i wychodzi jaknajszybciej z sali to co mówic w moim stanie;/
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie wszystkie znajome, które ją piły na przyspieszenie porodu rodziły i tak po terminie
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wszystkie ciężaróweczki które mają dziś wizytę
![]() sas ja też ostatnio coś kiepsko śpię, tzn nie mogę zasnąć gdzieś do 1-2 w nocy a potem jak się obudzę siusiu znowu nie mogę zasnąć ![]() Mi laktator też się z dojarką kojarzy
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie ok i zobaczycie swoje maleństwa.A po usg koniecznie zdajcie relację ![]() Powodzenia |
||
|
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
ja jak yłam w pierwszej ciąży to bnormalnie chodizłam na praktyki tylko nie czułam się źle i niebyło żadnych obaw że coś może być nie tak, a teraz nawet jak z lekarzem rozmawiałam to poweidział żebym albo sobei toprzełożyła(co by pewnie musiało ozn że bede misiała brać dziekanke po 1 roku-czego okropnie nei chce) albo żeby6m sobei jakoś to załatwiła. No i naszczęscie są jeszcze czasmi w spzitalach ludzie ktorzy miewają ludzkie uczucia i są emaptyczni więc jak tylko usłyszął baba żejestem w ciązy i że jest zagrożona to od razu powieziała że mi popisze i żebym się niemartwiła niczym.
A co do laktatora, hmmmm... Niestey musiałam go używać. Jak mała miałam ok 5 miesięcy trafiłam do spzitala z zapaleniem wyrostka no i niestety musiałam miec operację no i mama wtedy kupiła mi taki zwykły ręczny laktator żebym odciągała pokarm. Przyznam szczerze że za pierwszym razem mama mi odciągała bo ja nie byłam w stanie bo miałam tak nabrzmiałe piersi + to że za bardzo niemogłam się ruszać. No ale czego się nirobi dla swojego maleństwa. Bo później mama zawoziła to odciągnięte mleko, podgrzewała i dawała małej. Na doatek powiem że też musieli sie z moją córcią nieźle natrudzić, bo nie chciała pić z butelki, z kubka niekapka, tylko musieli ją łyżeczką do lodów karmić bo inaczej nie dawała sobie nić włożyć do swojej malutkiej buzi.. Na moje nieszczęscie do spzitala trafiłam w pt a w pon wysżłam na własne rządnie bo powiedziałam do lekarza że jak mnie nei wypisza to ja i tak uciekne bo w miare się już czuje, na kontrole mogę przyjeżdzać nawet i 3 razy dziennie ale do domu musze wyjść i już. No ilekarz mnie wypisał bo nie miał innego wyjścia.Ide ugotować klusie żeby juz tylko wkładac na talerz jak moja Ama się obudzi
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2012-01-12 o 14:32 |
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
za wszystkie wizyty.A mi lakator po pierwszej ciąży uratował życie.Miałam taki nawał pokarmu że nie chcieli mnie wypuścić ze szpitala.Dopiero ich uprosiliśmy i mąż od razu pobiegł do przyszpitalnej apteki i pani położna pokazała mu jak ściągać pokarm i masować piersi.Także nie taki lakator straszny jak go malują
|
|
|
|
#4675 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam
. Ja wczoraj zjadłam marsa,pistacje i małą paczkę chipsów+cola .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak smakuje sznycel z indyka . Hehe ,wiem,że to głupie pytanie ale czasami widzę sznycle w Biedronce i mam ochote kupić,ale nie wiem jak to smakuje .A szkoda mi wydawać kasy na coś nieznanego![]() Dostałam od koleżanki body na krótki rękawek edit. Oczywiście wszystkie białe .No i na środku mają takie szare misie
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-01-12 o 14:46 |
||||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Gratuluje wam wszystkim!
![]() Postanowilam do was dolaczyc, choc od razu uprzedzam, ze za czesto sie nie bede udzielac, raczej tak wpadac zobaczyc co u was slychac. Mam na imie Aska, mieszkam w USA, termin planowany na 21 sierpnia. Mam juz prawie 3 letnia coreczke, wiec ta ciaza jakos tak poki co 'po macoszemu' przebiega, gdyby nie ledwie dopinajace sie spodnie (w 8 tygodniu...) to bym zapominala, ze jestem w ogole w ciazy. Piszecie o laktatorach - moj zwiazek z laktatorami trwal od 3 miesiaca (zaczelam odciagac i mrozic mleko, zeby po powrocie do pracy miec pelna zamrazarke mleka dla corki) az do 13 miesiaca zycia mojej Julinki. Jak sobie przypomne podlaczanie tego kombajnu do pradu 2 razy dziennie w pracy i siedzenie tak jak krowa, to mi sie w zoladku przewraca, ze bede przez to znowu przechodzic. Niemniej jednak warto bylo- Jula rosla duza i tlusciutka (przytylam prawie 30 kg w ciazy, wiec moje piersi produkowaly prawie maslo )W mojej pierwszej ciazy znajoma powiedziala mi, ze przez ciaze i porod kobieta pozbywa sie wstydu i godnosci w pewnym sensie - miala racje |
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
Ja piersi też miałam ooooogrooooomne.Mnie też bolało jak mąż ściągał mi mleko ale musiał bo mogłoby dojść do zapalenia.Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Szwagierka przywiozła mi ciśnieniomierz, po obudzeniu miałam 87/45 - już wiem skąd te wczorajsze i dzisiejsze zawroty głowy. Do pracy rzecz jasna nie idę, więc będę miała czas żeby Was nadrobić i co nieco się udzielić
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
ale się objadlam
![]() dziewczyny trzymam za wasze wizyty dziś! ! będzie dobrze i czekam ma relacje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

za chwilę wychodze z domu. Dam znać jak będę coś wiedziała. Trzymajcie kciuki proszę
a może kalafior w cieście? podsmażony na patelni?

w odróżnieniu od dziecka 

no i mama wtedy kupiła mi taki zwykły ręczny laktator żebym odciągała pokarm. Przyznam szczerze że za pierwszym razem mama mi odciągała bo ja nie byłam w stanie bo miałam tak nabrzmiałe piersi + to że za bardzo niemogłam się ruszać. No ale czego się nirobi dla swojego maleństwa. Bo później mama zawoziła to odciągnięte mleko, podgrzewała i dawała małej. Na doatek powiem że też musieli sie z moją córcią nieźle natrudzić, bo nie chciała pić z butelki, z kubka niekapka, tylko musieli ją łyżeczką do lodów karmić bo inaczej nie dawała sobie nić włożyć do swojej malutkiej buzi.. Na moje nieszczęscie do spzitala trafiłam w pt a w pon wysżłam na własne rządnie bo powiedziałam do lekarza że jak mnie nei wypisza to ja i tak uciekne bo w miare się już czuje, na kontrole mogę przyjeżdzać nawet i 3 razy dziennie ale do domu musze wyjść i już. No ilekarz mnie wypisał bo nie miał innego wyjścia.
. Hehe ,wiem,że to głupie pytanie ale czasami widzę sznycle w Biedronce i mam ochote kupić,ale nie wiem jak to smakuje .A szkoda mi wydawać kasy na coś nieznanego

)