|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Co do drugiego - też mi zanikło wszystko po odstawieniu magnezu ![]() Przestań przyciągać do siebie złą energię!!!!!!! Bo wykraczesz!!!! ![]() Masz zakaz takiego myślenia!!!!!! I na poprawę: ![]() Będzie dobrze! ![]() Cytat:
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dzisiaj tak pięknie wiosennie jest, jeju ja bym chciała by już tak zostało i żeby żaden śnieg nie spadł
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tańca siusiaka... mój tez ma takie akcje... stanie po kąpieli przede mną i nim potrząsa. Normalnie jak nastolatek jakiś
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-12 o 13:07 |
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4388 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś mam barszczyk czerwony (własnej roboty) z kupnymi krokietami... Jutro placki ziemniaczane, Sobota - rosół, niedziela - rosół i nie wiem co na drugie... Cytat:
Cytat:
Jak był starszy to tak samo z herbatkami robiłam, nie latałam grzać wody, tylko wyciągałam z podgrzewacza i gotowe do podania. Ja nie kupowałam jeszcze tych liści malin,może dziś kupię. _________________________ __________ Młody poszedł do żłobka. Odespałam trochę zarwaną nockę, nadrobiłam wizaż i idę dalej prasować i sprzątać.... Cytat:
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2012-01-12 o 13:34 |
|||||
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
![]() u mnie to samo nie idę dziś na żaden spacer
|
#4390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale porażka z tymi lekarzami i zapisami na usg. Zresztą mnie to cały czas dziwi, żeby chodzić do jednego gina na badanie a do innego na usg Cytat:
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to samo... juz wolę śnieg ![]() Ponawiam pytanie dotyczące tej szyjki
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
mam chwilunie to opiszę mój poród
![]() w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta... i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną. Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę cały czas widziałam małą jak mnie szyli, jak lezała sobie i się grzała ![]() potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła ![]() generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki ![]() i porównując poród sn a cc to powiem Wam, ze o niebo lepiej czułam się po cc ![]() i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas... no to się rozpisałam.... |
|
|
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za baciki ![]() Jestem nastawiona pozytywnie, tylko za dużo się wszystkiego zbiegło jak na ostatnie dni: codziennie albo ląduję w szpitalu albo u gina No i teraz na dodatek ciągle mnie dół brzucha boli, no-spa nie pomaga a mimo to regularnych skurczy brak... No i mały okręcił się girkami w drugą stronę, chyba niezbyt mu wygodnie, ale nie umie wrócić do poprzedniego ułożenia, więc cały czas napiep... po biodrze
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zimnawo :/
|
|
|
#4395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Nawet się dziś wyspałam. Michaś obudził się tylko dwa razy w nocy na karmienie
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że byłaś na miejscu, ale pamiętasz jak sie o to właśnie martwiłaś? Ze akcja pójdzie za szybko?? A lekarze mieli to za przeproszeniem w doopie i kazali Ci przyjeżdżac dopiero jak się zacznie ![]() Siedzę sobie tak beztrosko, a tu za obiad trzeba się wziąc, bo jeszcze muszę po TZta pojechać do pracy ![]() Byłam dzisiaj po wypis ze szpitala, i pani sekretarka na porodówce powiedziała, że na weekend do nich wrócę Ciekawe, czy się sprawdzi Ja już sama nie wiem, czy chcę już rodzić, czy jeszcze poczekać ....
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-12 o 13:34 |
|
|
|
|
#4398 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4399 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kochana on tak od razu nie znikna. Ja nadal poruszam się jak kaczucha, czuć jeszcze pewien dyskomfort, bo rana troche ciągnie, ale faktycznie kopniaczków brakuje
Cytat:
![]() za nowe nabytki i za pokoik Maleństwa. Swoją drogą to drastycznej metody musiałaś użyć żeby zagonić TZ do roboty![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pojawiły sie już pierwsze propozycje tytułu do nowej czesci,czekam na resztę propozycji.....Bardzo proszę na priv bo teraz może mi być ciężko wyłapać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wrzuciłam foto brzuchacza poporodowego do klubu
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Należy podkreślić, że badanie w kierunku nosicielstwa paciorkowców grupy B (Streptococcus agalactiae) nie możne być mylone z klasycznym badaniem bakteriologicznym dróg rodnych kobiet, w którym oznaczane są różne drobnoustroje obecne w środowisku pochwy. Badanie na nosicielstwo GBS jest prostym badaniem celowanym, polegającym na wykazaniu obecności paciorkowców w wymazie pobranym z pochwy oraz odbytu. Niewłaściwym jest podejście niektórych laboratoriów mikrobiologicznych, które proponują wykonanie dwóch różnych badań w kierunku nosicielstwa Streptococcus agalactiae, jednego z wymazu z pochwy, drugiego z wymazu z odbytu, opłacanych jako dwa różne zlecenia. " Więc liczę na to, że zrobiono mi dobre badanie...
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że ta sukienka http://moda.allegro.pl/850-dluga-zak...036431710.html będzie się dobrze układała na brzuszku? Albo ten pasek jest jednak troche za nisko? Szukam tej przeklętej sukienki i próbuję jak najtańszą znaleźć, bo mi szkoda kasy na jeden raz.
A może lepsza ta http://moda.allegro.pl/854-urocza-tu...046895038.html Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-12 o 13:57 |
|
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry wlasnie wrocilismy ze spacerku
cale 1,5h![]() Cytat:
a jak wyciagam go to tez klade sucha pieluszke na calego lacznie z glowa i na recznik zakrywam i dopiero glowke odkrywam ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- gdzie ta gwiazdka jest?? bo nie widze;/
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis jestem bez auta i nie mam jak nawet ...Wiesz ja tam wole brac bo mowia ze magnez i tak nie zatrzyma prawdziwych skurczy, jak sie ma zaczac to i tak zacznie a on nic nie pomoze... wiec bede brala do konca, nie chce juz takich akcji... a ze spaniem u mnie identycznie, dzis spałam do 11 odkad jestem w ciazy pierwszy raz tak dlugo
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie kamciurka no to nieźle z tym wózkiem się wkopali sami ![]() staraupa mówisz, że dzisiaj coś się będzie działo? jakoś nie wydaje mi się neska22 dziwne z tymi warzywami ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz jeszcze tutaj ogólnie http://moda.allegro.pl/listing.php/s...&change_view=1 ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
napisałam do Likas jest troszke podłamana i płacze bo mała ma żółtaczkę i się martwi! jest jej smutno ze nie mogą wyjsc juz do domku |
||
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Troszkę gruby ten materiał, chyba, że kupię podobną z krótkim rękawem, ale nie sądze ,że będę się bawić i szaleć, raczej w większosci czasu bede siedziała, tak myśle.
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nawet jak siedzę to się roztapiam.... nawet teraz przy kompie mi gorąco... a zawsze taki zmarzluch byłam!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

Bo wykraczesz!!!!

, bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie

no własnie, najważniejsze że Bąbelek maly zdrowy jest!!!! 

odkad jestem w ciazy pierwszy raz