Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 13:03   #4381
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
On wie co to mymlon,zresztą on to zboczuch jest,chociaz od kiedy przestaliśmy się seksić uspokoił się i już mi nie tańczy z gołym siusiakiem
Chyba też sobie kupie tą herbatkę,bo jak odstawiłam leki na skurcze to one zanikły
łeeeeee to lipa....

Co do drugiego - też mi zanikło wszystko po odstawieniu magnezu
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że wyhodują to paskudztwo
Przestań przyciągać do siebie złą energię!!!!!!! Bo wykraczesz!!!!

Masz zakaz takiego myślenia!!!!!! I na poprawę: raz jeszcze!!
Będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
a chodzisz prywatnie czy na nfz? Moje dziecię miało w 32/33 tyg 1600- więc się nie zamartwiaj, po prostu nie będzie duże dziecko, a ma jeszcze 1,5 miesiąca na nadrobienie!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:04   #4382
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dzisiaj tak pięknie wiosennie jest, jeju ja bym chciała by już tak zostało i żeby żaden śnieg nie spadł
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:04   #4383
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Hahaha,ja wczoraj włożyłam cyca do buzi mojego meza bo akurat jakoś mial otwartą,zresztą często ma bo ma krzywa przegrodę nosową i ta jego mina
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:04   #4384
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
Wiesz co nie wiem czy taka mala.Moja w 33+5d miała wagę 2031 i lekarz nic nie mówił ,ze jest za mala.Tylko ,ze okazalo sie że brzuszek coś za mały o 10 dni,ale kazał sie nie denerwowac i ,że niby trezba będzie kontrolować ,a na ostatniej wizycie usg już nie zrobił i nic nie wiem,zresztą zapomniałam zapytać,ale innych dziewczyn dzidzie też nie zawsze sa super wymiarowe
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:06   #4385
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha,ja wczoraj włożyłam cyca do buzi mojego meza bo akurat jakoś mial otwartą,zresztą często ma bo ma krzywa przegrodę nosową i ta jego mina

A co do tańca siusiaka... mój tez ma takie akcje... stanie po kąpieli przede mną i nim potrząsa. Normalnie jak nastolatek jakiś

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-12 o 13:07
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:06   #4386
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak pięknie wiosennie jest, jeju ja bym chciała by już tak zostało i żeby żaden śnieg nie spadł
a u mnie pogoda do d... pada i wieje
Stary 2012-01-12, 13:07   #4387
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
i chciałam jeszcze go pokarmić ale stanowczo odmówił stwierdził że nie będzie Hani objadał
same witaminki, niech pije jak ma ale najlepiej pod koniec ciąży co by se wywołać skurczybyki

Stary 2012-01-12, 13:07   #4388
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Małgosia bedziesz jadla takie ryby w czasie karmienia? Z tego co czytalam to lepiej jest unikac ryb tj.: tunczyk, makrela, łosoś i jeszcze jakis innych, ale juz nie pamietam. Chodzi o to, ze te ryby zawieraja rtec
Ja nie, tż...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ja dalej sarenka ogolę się między skurczami na szybko

spoko, moje też od uuuuuulalaaa dłuuuugiego czasu... a najbardziej się pcha pod żebra po spacerze i zmuszeniu dziecka do wyjścia!
Twoja Niespodzianka uparta po mamusi ...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jadę na jakieś zakupy, dziewczyny zapodajcie jakiś pomysł na obiad
Ja dziś mam barszczyk czerwony (własnej roboty) z kupnymi krokietami...
Jutro placki ziemniaczane,
Sobota - rosół,
niedziela - rosół i nie wiem co na drugie...

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Dziewczyny która mają KONFILKT SEROLOGICZNY, czy wasi lekarze robią Wam przed porodem jakieś badania, coś mówią co będzie po porodzie?? zastrzyki jakieś czy coś? Ja tylko dostałem zlecenie na badanie PCO i więcej nic...a jak u Was?
Ja miałąm 3 razy robiony odczyn Commbsa i tyle. W pierwszej ciąży to samo, a po porodzie dali mi zastrzyk.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

ja dostaje i kuzyna mi mowila ze przydatny bardzo jak ktos podrozuje- taki samochodowy podgrzewacz bo w domu to bez sensu

dzien dobry mamusie!
my wstałyśmy niedawno ale miałam okropną noc:
LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
Mi sie podgrzewacz bardzo przydał, dawałam odmierzoną ilość wody w butelce, ustawiałam na taką temp żeby było od razu idealne do podania, a koło podgrzewacza kładłam odmierzona ilość mleka, jak tylko synek się budził, mieszałam i gotowe...

Jak był starszy to tak samo z herbatkami robiłam, nie latałam grzać wody, tylko wyciągałam z podgrzewacza i gotowe do podania.

Ja nie kupowałam jeszcze tych liści malin,może dziś kupię.

_________________________ __________

Młody poszedł do żłobka. Odespałam trochę zarwaną nockę, nadrobiłam wizaż i idę dalej prasować i sprzątać....

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam

u mnie dzisiaj zapowiada się ciężki dzień,boli mnie glowa i jakoś zbiera mi się na płacz co chwila...to chyba przez to przeterminowanie...

jezeli nie urodzę na dniach to mam skierowanie do szpitala na 17.01.
Jeden z lekarzy twierdził, że kobieta przed porodem jest zapłakana, zasmarkana ima doła

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2012-01-12 o 13:34
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:08   #4389
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Twoja Niespodzianka uparta po mamusi ...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u mnie to samo nie idę dziś na żaden spacer

Stary 2012-01-12, 13:13   #4390
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

agawoo położyłam dzisiaj na noc też recznik mokry póki co nie powiem czy lepiej mi sie spało bo byłam wykończona po tych skurczach i padłam po prostu ale dzisiaj też zaaplikuje ten recznik
Położ, połóż, ja naprawdę widzę różnicę
Cytat:
Cześć!
Nie schizuj, będzie dobrze Ale porażka z tymi lekarzami i zapisami na usg. Zresztą mnie to cały czas dziwi, żeby chodzić do jednego gina na badanie a do innego na usg
Cytat:
zapytałam.
- I jak smakowało?
- Paskudne. Takie tłuste
- samo zdrowie

i chciałam jeszcze go pokarmić ale stanowczo odmówił stwierdził że nie będzie Hani objadał

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:15   #4391
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
same witaminki, niech pije jak ma ale najlepiej pod koniec ciąży co by se wywołać skurczybyki
No to zmuszę go w środę, bo w czwartek wizyta a na weekendzie planuje rodzić

Cytat:
u mnie to samo... juz wolę śnieg

Ponawiam pytanie dotyczące tej szyjki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:15   #4392
mala_stopka
Zadomowienie

mam chwilunie to opiszę mój poród

w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta...
i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce
na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły
o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną.
Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę i poczułam wielka ulge, ze jest cała i zdrowa, ze się nie poddusiła, bo z tą pępowiną to nieźle się wystraszyłam....
cały czas widziałam małą jak mnie szyli, jak lezała sobie i się grzała
potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną
po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła

generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki

i porównując poród sn a cc to powiem Wam, ze o niebo lepiej czułam się po cc

i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas...

no to się rozpisałam....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:16   #4393
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Nie martw się, mój mały miał w analogicznym czasie 2150 i przez 3 tygodnie przybrał do 2600-800

Cytat:
Przestań przyciągać do siebie złą energię!!!!!!! Bo wykraczesz!!!!

Masz zakaz takiego myślenia!!!!!! I na poprawę: raz jeszcze!!
Będzie dobrze!
Po prostu coś mi się kojarzy, że jak byłam dzieckiem miałam takie badania i potem mnie faszerowali lekami, a takie rzeczy ponoć przyczajone siedzą mimo wszystko...
Dzięki za baciki

Jestem nastawiona pozytywnie, tylko za dużo się wszystkiego zbiegło jak na ostatnie dni: codziennie albo ląduję w szpitalu albo u gina
No i teraz na dodatek ciągle mnie dół brzucha boli, no-spa nie pomaga a mimo to regularnych skurczy brak...

No i mały okręcił się girkami w drugą stronę, chyba niezbyt mu wygodnie, ale nie umie wrócić do poprzedniego ułożenia, więc cały czas napiep... po biodrze
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:18   #4394
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też ładnie dzisiaj Ale zimnawo :/

Stary 2012-01-12, 13:19   #4395
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Nawet się dziś wyspałam. Michaś obudził się tylko dwa razy w nocy na karmienie
Cytat:
no własnie, najważniejsze że Bąbelek maly zdrowy jest!!!!
dzielna z Ciebie babeczka!

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ojej to brzmi poważnie

normalnie same żeńskie odpowiedniki Korzeniowskiego na wątku

no to nieźle, ciekawe od czego to zależy czy zadziała czy nie
Nawojka jakiś hardcore z Ciebie dobrze, że narkoza zadziałała
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:20   #4396
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta...
i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce
na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły
o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną.
Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę i poczułam wielka ulge, ze jest cała i zdrowa, ze się nie poddusiła, bo z tą pępowiną to nieźle się wystraszyłam....
potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną
po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła

generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki

i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas...

no to się rozpisałam....
no to faktycznie dobrze, ze byłas akurat w szpitalu...
Stary 2012-01-12, 13:22   #4397
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

no to się rozpisałam....
Stopka, fajnie, że tak dobrze się czułaś
I dobrze, że byłaś na miejscu, ale pamiętasz jak sie o to właśnie martwiłaś? Ze akcja pójdzie za szybko?? A lekarze mieli to za przeproszeniem w doopie i kazali Ci przyjeżdżac dopiero jak się zacznie

Siedzę sobie tak beztrosko, a tu za obiad trzeba się wziąc, bo jeszcze muszę po TZta pojechać do pracy

Byłam dzisiaj po wypis ze szpitala, i pani sekretarka na porodówce powiedziała, że na weekend do nich wrócę Ciekawe, czy się sprawdzi Ja już sama nie wiem, czy chcę już rodzić, czy jeszcze poczekać ....

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 13:34
Stary 2012-01-12, 13:35   #4398
raqla
Raczkowanie

Cytat:
a chodzisz prywatnie czy na nfz? Moje dziecię miało w 32/33 tyg 1600- więc się nie zamartwiaj, po prostu nie będzie duże dziecko, a ma jeszcze 1,5 miesiąca na nadrobienie!
Niby prywatnie (Lux Med). A ja chciałam, żeby nie było "zbyt" duże, bo my to raczej więksi ludzie, no to mam... Tylko że z kolei "mniejszej" opcji w ogóle nie brałam pod uwagę, więc pewnie stąd ten szok.

Cytat:
Wiesz co nie wiem czy taka mala.Moja w 33+5d miała wagę 2031 i lekarz nic nie mówił ,ze jest za mala.Tylko ,ze okazalo sie że brzuszek coś za mały o 10 dni,ale kazał sie nie denerwowac i ,że niby trezba będzie kontrolować ,a na ostatniej wizycie usg już nie zrobił i nic nie wiem,zresztą zapomniałam zapytać,ale innych dziewczyn dzidzie też nie zawsze sa super wymiarowe
Mnie właściwie nie straszył, że jest coś nie tak, tylko że jest malutka (z pomiarów 33/34 tc) i trzeba powtórzyć USG za 3 tyg. No ale ja oczywiście już sobie resztę dowymyśliłam...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie schizuj, będzie dobrze Ale porażka z tymi lekarzami i zapisami na usg. Zresztą mnie to cały czas dziwi, żeby chodzić do jednego gina na badanie a do innego na usg
Mój gin prowadzący ma tylko USG dowcipne.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie martw się, mój mały miał w analogicznym czasie 2150 i przez 3 tygodnie przybrał do 2600-800
Dzięki - takie informacje dobrze mi robią
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:37   #4399
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojka ja się boję szoku 'braku brzucha' pewnie dziwaczne uczucie
Kochana on tak od razu nie znikna. Ja nadal poruszam się jak kaczucha, czuć jeszcze pewien dyskomfort, bo rana troche ciągnie, ale faktycznie kopniaczków brakuje
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
z rzeczy, z których się ciesze to zamówiłam fotel do karmienia i udało mi się wylicytować kosz mojżesza- różowy z niecierpliwością czekam na kuriera
i nie wiem co sie stało ale mąż zaczął malować pokój Lenki -hurrra wystarczyło obrazić się i na dwa dni przeprowadzić się do mamy

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś -
za nowe nabytki i za pokoik Maleństwa. Swoją drogą to drastycznej metody musiałaś użyć żeby zagonić TZ do roboty
Cytat:
hejka

masakra, znowu tyle do nadrabiania...
Bylam juz w k. i zostawilam po sobie slad

Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala
Śliczna
Cytat:
Nawojka to sie nameczylas ile nerwow i stresu, dobrze, ze wszystko skonczylo sie pomyslnie szkoda tylko, ze musieli Cie uspic
Eh najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło.
Cytat:

Kochana, a ja myślałam, że zapodasz coś innego nie dość, że siadam na kibelek 3-4x dziennie to jeszcze dodatkowo katować się rycynką?? boję się jej!
Agatku to może u Ciebie trzeba zastosować coś co doprowadzi do zatwardzenia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:38   #4400
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
No to zmuszę go w środę, bo w czwartek wizyta a na weekendzie planuje rodzić

u mnie to samo... juz wolę śnieg

Ponawiam pytanie dotyczące tej szyjki
Niestety nie wiem czy mi pulsuje....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:40   #4401
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Niestety nie wiem czy mi pulsuje....
mnie nieeeeeee
Stary 2012-01-12, 13:42   #4402
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dziewczyny pojawiły sie już pierwsze propozycje tytułu do nowej czesci,czekam na resztę propozycji.....Bardzo proszę na priv bo teraz może mi być ciężko wyłapać

Cytat:
dobry
Kasikja tez jak odciagam to 30-40ml z jednej piersi. Moja mala tez je duzo w nocy dalam jej 55ml z butelki i jeszcze ciagnela cyca przez 40 min i dopiero wtedy sie najadla
Cytat:

moja najwyraaźniej zjada mniej na jedno posiedzenie (choc chyba tez nie zawsze, bo jak dwa cyce obrobi to jak nic ze 100-120ml wciągnie)), ale częściej... ale pewnie jakbym z butli podawala to by taka ilościa nie pogardziła...
Uff....a jaż myślałam że to tylko ja mam takiego pasibrzuszka

Cytat:
za 6kilosow
Kasik chyba nie wszystkie dzieci maja zoltaczke
za 130ml mleka gratulacje coraz lepiej

pytalyscie skad bierze sie zoltaczka:

Przyczyny żółtaczki
Żółtaczkę powoduje podwyższona zawartość bilirubiny w krwi dziecka. Dlatego w szpitalu wykonuje się badanie krwi pod kątem zawartości bilirubiny, zwykle dwa razy w ciągu doby. Mówiąc najprościej, bilirubina to produkt rozpadu czerwonych ciałek krwi. W pierwszych dniach życia noworodka rozpad krwinek czerwonych jest większy niż później, a niedojrzała wątroba dziecka nie radzi sobie z uwolnioną bilirubiną i stąd pojawia się ona w skórze. Zwykle do siódmej doby życia żółtaczka fizjologiczna mija. Żeby przyspieszyć ten proces, jeszcze przed wypisem ze szpitala dziecko jest naświetlane w inkubatorze specjalnymi lampami.
Tylko w wyjątkowych przypadkach bardzo nasilonej i długotrwałej żółtaczki konieczna może się okazać transfuzja krwi. Wówczas przedłuża się pobyt noworodka i matki w szpitalu. Jeśli jednak już w szpitalu zawartość bilirubiny we krwi zacznie wyraźnie spadać, będziecie wypisani do domu.

Wrzuciłam foto brzuchacza poporodowego do klubu
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:49   #4403
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arm Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!
Podczytuję Was już długo, bardzo to lubię jednak udzielanie sie jakos mi nie wychodzi
Dzis postanowilam do Was napisac bo nurtuje mnie pewna kwestia, a kogo zapytac jak nie kobitek bedacych w podobnym stanie, hm???
Otoż chodzi o badanie GBS-mialyscie robione wymazowki i z pochwy i z odbytu? Czyli do laboratorium dostalyscie dwie paleczki??? Ja wczoraj odebralam wynik, na ktorym jest uwaga,że jest to wynik tylko z pochwy a powininen byc jeszcze jeden (lekarz dal mi jedna paleczke). W poniedz. mam wizyte, to juz bedzie poczatek 39 tygodnia wiec juz mi chyba nie zrobi go jeszcze raz? A czy taki wynik jest miarodajny? No i jest jeszcze jedna sprawa... ehhhh... jakis miesiac temu mialam robiony posiew moczu i wyszlo ze mam wlasnie ta bakterie ktora sie bada przez badanie GBS. Wiec juz nic nie rozumiem-w moczu to mam a w pochwie nie??? Cos tu nie gra! Po tym posiewie dostalam antybiotyk (Duomox), ale lekarz mowil ze wychodzi ze jestem noscicielem tego dziadostwa. Wiec chyba ten Duomox jej nie zniszczyl?
Obawiam sie teraz co zrobia przy porodzie, czy dadza mi antybiotyk czy nie. Boje sie o dzidzie... O mojego Stasia
Witaj, ja również ostatnio robiłam to badanie i też się zaniepokoiłam bo pielęgniarka pobrała 1 wymaz (nie do końca wyczułam jaki, ale chyba pochwa) i oczywiście na karcie badania było napisane tylko wymaz z dróg rodnych. Zaczęłam się niepokoić czy nie powinnam zrobic jeszcze drugiego badania - wymazu z odbytu, ale znalazłam ciekawy artykuł , w którym jest napisane:

"Należy podkreślić, że badanie w kierunku nosicielstwa paciorkowców grupy B (Streptococcus agalactiae) nie możne być mylone z klasycznym badaniem bakteriologicznym dróg rodnych kobiet, w którym oznaczane są różne drobnoustroje obecne w środowisku pochwy. Badanie na nosicielstwo GBS jest prostym badaniem celowanym, polegającym na wykazaniu obecności paciorkowców w wymazie pobranym z pochwy oraz odbytu. Niewłaściwym jest podejście niektórych laboratoriów mikrobiologicznych, które proponują wykonanie dwóch różnych badań w kierunku nosicielstwa Streptococcus agalactiae, jednego z wymazu z pochwy, drugiego z wymazu z odbytu, opłacanych jako dwa różne zlecenia. "

Więc liczę na to, że zrobiono mi dobre badanie...
Stary 2012-01-12, 13:54   #4404
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Myślicie, że ta sukienka http://moda.allegro.pl/850-dluga-zak...036431710.html będzie się dobrze układała na brzuszku? Albo ten pasek jest jednak troche za nisko? Szukam tej przeklętej sukienki i próbuję jak najtańszą znaleźć, bo mi szkoda kasy na jeden raz.

A może lepsza ta http://moda.allegro.pl/854-urocza-tu...046895038.html

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-01-12 o 13:57
Stary 2012-01-12, 13:55   #4405
uska000
Zadomowienie

dzien dobry wlasnie wrocilismy ze spacerku cale 1,5h

Cytat:
moje przezroczyste ewentualnie troszkę żółtawe i pachna dziwacznie, w ogóle to taki nie "mój" zapach i się dziwnie z tym czuję

mi ginka poleciła liście malin stwierdziła że "czasami " działają a nie szkodzą więc może spróbować.

a jak to jest z ta pieluszką? okrywa się maleństwo i wkłada w niej do wanienki? i później ściąga żeby umyć ciałko?

wzięłam kąpiel pierwszy raz chyba od wakacji- caly czas na prysznicu leciałam żeby nie złapac czegoś- i tak strasznie niewygodnie w wannie z taaaakiiiimmm wielgaśnym brzuchem....
melduję że mam szyjkę- zjechała trochę na dół- wyczułam jąbadanie coś dało no i jestem taka opuchnięta że masakra...ale ciśnienie w normie i nie mam białkomoczu więc to takie normalne
ja klade mu na klatke i na brszuek i przez cala kapiel ma na sobie dopiero jak myje wlansie brzuszek to zdjemuje a in co chwile namaczam i klade mu ciepla a jak wyciagam go to tez klade sucha pieluszke na calego lacznie z glowa i na recznik zakrywam i dopiero glowke odkrywam

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
zrobila, swoj laktator
Ktoras dziewczyna pisala ze ma Avent ISIS reczny i jest do tez tak myslala ale wlasnie doszlam do tego czemu nie dzialal
Miedzy uszczelka a butelka jest taka gumowa jakby gwiazdka i ona musi byc skierowana do góry,zeby dobrze ciagnelo
gdzie ta gwiazdka jest?? bo nie widze;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:55   #4406
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Liście malin w aptece, ja piję dwa razy dziennie od niedzieli i często mam skurcze nareszcie
JA MĄDRA ZROBIŁAM TAK SAMO JAK TY, z dnia na dzień odstawiłam Mg z 6 do 0. i dziwię się co mnie tak kołaczę i dusi. No i przeprosiłam się z nim, tylko że teraz 2 biorę i jest trochę lepiej. Bo sama nie wiem, z jednej strony pić liście z malin na skurcze a z drugiej Mg przeciw skurczom, trochę to bez sensu no ale co zrobić...
w tą pogdę cały czas mi się chce spać...masakra jakaś....
Ooo to jutro lece do apteki i zaczynam kuracje dzis jestem bez auta i nie mam jak nawet ...
Wiesz ja tam wole brac bo mowia ze magnez i tak nie zatrzyma prawdziwych skurczy, jak sie ma zaczac to i tak zacznie a on nic nie pomoze... wiec bede brala do konca, nie chce juz takich akcji... a ze spaniem u mnie identycznie, dzis spałam do 11 odkad jestem w ciazy pierwszy raz tak dlugo

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:59   #4407
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie

kamciurka
no to nieźle z tym wózkiem się wkopali sami
staraupa mówisz, że dzisiaj coś się będzie działo? jakoś nie wydaje mi się
neska22 dziwne z tymi warzywami
Cytat:
Jeden z lekarzy twierdził, że kobieta przed porodem jest zapłakana, zasmarkana ima doła
Ja tak mam
Stary 2012-01-12, 14:05   #4408
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Myślicie, że ta sukienka http://moda.allegro.pl/850-dluga-zak...036431710.html będzie się dobrze układała na brzuszku? Albo ten pasek jest jednak troche za nisko? Szukam tej przeklętej sukienki i próbuję jak najtańszą znaleźć, bo mi szkoda kasy na jeden raz.

A może lepsza ta http://moda.allegro.pl/854-urocza-tu...046895038.html
Zosiu t pierwsza jest ok ale nie jest z za gruebgo materiału? tak mi sie wydaje. nie ugotujesz sie? bo mnie np jest ciągle gorąco!!

popatrz jeszcze tutaj ogólnie
http://moda.allegro.pl/listing.php/s...&change_view=1

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie

kamciurka
no to nieźle z tym wózkiem się wkopali sami
staraupa mówisz, że dzisiaj coś się będzie działo? jakoś nie wydaje mi się
neska22 dziwne z tymi warzywami

Ja tak mam
no musisz kontrolowac skoro juz jeste przeterminowana. ale wazne ze jest wszytsko ok!! a nie chcą Cię kłasć do szpitala? czy Ty nie chcesz??

napisałam do Likas
jest troszke podłamana i płacze bo mała ma żółtaczkę i się martwi! jest jej smutno ze nie mogą wyjsc juz do domku
Stary 2012-01-12, 14:06   #4409
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Troszkę gruby ten materiał, chyba, że kupię podobną z krótkim rękawem, ale nie sądze ,że będę się bawić i szaleć, raczej w większosci czasu bede siedziała, tak myśle.
Stary 2012-01-12, 14:08   #4410
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Troszkę gruby ten materiał, chyba, że kupię podobną z krótkim rękawem, ale nie sądze ,że będę się bawić i szaleć, raczej w większosci czasu bede siedziała, tak myśle.
ja to nawet jak siedzę to się roztapiam.... nawet teraz przy kompie mi gorąco... a zawsze taki zmarzluch byłam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości