|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Oleje i jeszcze raz oleje Zmieniaj rodzaje, mieszaj, dolewaj do masek. Proteiny to późniejCytat:
Puch może być po czymkolwiek, od oleju po pogodę włącznie ![]() Ja mam pucha po Isanie babassu, chyba że dodam silikonek Cytat:
![]() U mnie było słońce dzisiaj przez kwadrans
|
|||
|
|
|
#52982 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
własnie rozrabiam oliwe z zółtkiem i miodem pochodzę z tym pod folią z godzinę i ugotuję gluta rzadszego takiego do płukanki, nie wiem co mi to da, ale chcę spróbować
|
|
|
|
|
#52983 |
|
Strażnik Wizażu
|
Szaleństwo
chociaż dobre i to, bo ja już zapomniałam jak słońce wygląda
|
|
|
|
#52984 | |
|
Raczkowanie
|
To ja się mogę pochwalić, że u mnie świeci od rana i jest cieplutko jak nie wiem- przyjemna wiosna
![]() Co to ta VAtika, bo jeszcze nie obczaiłam ![]() Cytat:
jakie proporcje ?
Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-12 o 11:24 |
|
|
|
|
#52985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swój czas temuTo może i lepiej, łatwiej ![]() Glut może być ten sam tylko rozcieńczyć
|
|
|
|
|
#52986 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
proporcje na oko - żółtko ze 2-3 łyżki oliwy, 1 duża łyzka miodu ucierałam nad parą dodałam niacynamidu troszkę ( nie wiem co on daje ) garniera AiK i pod folię będe myła za jakieś pół godziny. glutka rozcieńczyć ciepłą wodą? |
|
|
|
|
#52987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biorę nawet kranówę, wtedy temperatura jest idealna.zabawnie jak nie chce sie rozbeltac :P |
||
|
|
|
#52988 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() zatem mam sie przygotowac na zabawę z rozcieńczaniem ![]() dam też kranówę i poleję łepek do ostatniego płukania. Dzis mogę eksperymentować, za 2 h wychodzę w miasto ![]() |
|
|
|
|
#52989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jak glutka rozwadniałam, to mieszałam go widelcem, żeby lepiej się odglutkowywał
|
|
|
|
|
#52990 | |
|
Nindżopesz
|
Ależ Wy piszcie, nie nadążam
![]() Cytat:
![]() Isana z Bobasem nadaje się do mycia włosów? Wiem, że gdzieś jest ta rozpiska/pigułka ale ciągle ją gubię bo zapominam zapisać |
|
|
|
|
#52991 |
|
Zakorzenienie
|
nadaje sie, choc dla niektorych za ciezka, jednak mozna myc nia stosujac metode kubeczkowa i wtedy idzie do mycia mniej odzywki a co za tym idzie nie ma obciazenia
|
#52992 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja właśnie zmyłam maseczke isaną ale metodą kubeczkową, - zmyło się pięknie i szybko Cytat:
szok
|
||
|
|
|
#52993 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
cały czas was podczytuje, ale nie mam za bardzo co pisac, i czasami wbic się ciężko ![]() dzis na noc eksperymentalnie nałozyłam duuuzo glutka a po jakims czasie jeszcze olej z orzecha włoskiego. rano jeszcze dołozyłam gluta i niedawno umyłam. ciekawa jestem, czy beda bardziej nawilzone. teraz plunking z zelem lnianym. po raz kolejny sprawdzam, czy nadaje sie dla mnie jako stylizator, czy jednak nie. tak czytałam ostatnio co piszecie o isanie, i ja własnie mam takie wrazenie suchych włosow po nim, mimo, ze dokładnie odgniatam i nie sa posklejane. hmm, ale mam tylko ja i nivea fc, ktora mi nie lezy. widze duzo nowych pięknych włosów zazdroszcze wam dziewczyny długosci. myslałam, że mnie to ominie, ale po dwoch miesiacach i mnie dopadła mysl o tym, ze chce zeby juz urooosły bardziej. mam cienkie i delikatne, ale chciałabym zahodowac tak do łopatek. ciekawa jestem jak to bedzie wygladało. od dluzszego czasu nosiłam rozne odmiany boba, pozniej odhodowałam troche a teraz było cieniowanie. Ag Rafko w codzienniku pięknie |
|
|
|
#52994 | |
|
Raczkowanie
|
Ha ha, słońce miałam dokładnie przez 15 minut około jedenastej. Nie ma tak dobrze
![]() Myłam włosy o 6 i mam wrażenie, że już są nieświeże. Od początku są trochę oklapnięte, ale już przesadzają Spróbuję jutro samego mycia Isaną bez olei i odżywek, ale mam nadzieję, że to jednak nie przez mycie odżywką. Może właśnie metoda kubeczkowa coś pomoże. Za to mam wcierę Jantar Cytat:
Edytowane przez emerald_sky Czas edycji: 2012-01-12 o 13:40 |
|
|
|
|
#52995 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki, a ta pianka jest bardzo zua?
http://www.rossnet.pl/Produkt/Taft-P...k-200ml,100950 Chciałam poczytać opinie kwc, ale nie chce mi sie NIC kompletnie wgrać
|
|
|
|
#52996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam sporo baby hair, które ostatnio sterczą mi jak aureolka, bo są takiej długości, że cieżko je ogarnąć. tak więc nie zamierzam uskuteczniać ścinania (zreszta scinałam je jakies 6 tygodni temu u swojej fryzjerki w Pl) chyba, że za jakis czas zakupie sobie dobre nozyczki i bede próbowała z końcówkami. i juz mysle, kiedy farbe klasc, bo kolor mi sie wyplukuje, a chcialabym miec juz ciemniejsze. tesciowa dziwnie patrzy na moje dbanie o wlosy, ale ja mam to gdzies, zreszta nie informuje jej co robie. |
|
|
|
|
#52997 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Właśnie cudem znalazłam - chodziło mi o bloga Małgosi i te rozpiski oraz analizy polecanych odżywek d/s, b/s, masek itd. Teraz już sobie zapisałam ![]() Zamówiłam jeszcze Bingo z Elastyną bo tylko takie mieli w sklepie gdzie był też Jantar, spróbuję robić nim henna gloss żeby na bardzo nie męczyć włosów farbowaniem. Jestem niezdrowo napalona na eksperymenty z nowymi odżywkami/maskami
|
|
|
|
|
#52998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma alkoholu wiec juz jest w miare ok, ma pq-11 i jeden silikon jesli uzywasz co jakis czas szamponu z sls to mozesz smialo stosowac (pq usuniesz tylko slsem, amodimethicone usuniesz za pomoca Cocamidopropyl Betaine ktora jest w BD
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-01-12 o 13:54 |
|
|
|
|
#52999 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ad. 2 mieszkasz z teściową?
|
|
|
|
|
#53000 |
|
Raczkowanie
|
o super, dziękuję Ci Rybciu, jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy dla mnie )
|
|
|
|
#53001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lykam teraz drozdze i calcium pantothenate (B5) i choc na porost to nie wplywa (to byl glowny cel) to wyglad wizualny wlosow sie poprawil (skutek uboczny - czysta cera) Cytat:
nasze specjalistki od analiz wziely chyba wolne, one lepiej by sie wypowiedzialy, dla mnie wyglada w miare ok, oczywiscie jak ktos jest na restrykcyjnym CG to odpada ale malo tutaj takich kreciolkow, na pokraczne CG sie nadaje
|
|
#53002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad. 2- niestety tak. miesiąc temu przeniosłyśmy się z córą do Tz do UK i na razie nie mamy wyboru za bardzo. czekamy, aż sytuacja będzie bardziej sprzyjająca do zamieszkania w pojedynke (albo, aż ona będzie miała dość i sama się wyniesie )
|
|
|
|
|
#53003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w gruncie rzeczy zawsze jedna strona jest lepsza, np. lepszy lewy profil, silniejsza prawa ręka itd. ![]() MAM FERIE. Tzn prawie, a to oznacza 14 dni dużej ilości czasu. Moje włosy muszą je poczuć tak, jak ja. Nie wiem tylko, co poza olejowaniem, mogę im zrobić .
|
|
|
|
|
#53004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowe sposoby stylizacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O my złe
|
|||
|
|
|
#53005 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#53006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#53007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj już nie mogłam wytrzymać i nawaliłam tego nu naata silikonowego na włosy, w końcu jakoś wyglądałam
|
|
|
|
|
#53008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jedna silikonowa na wskros odzywke bs z tresemme, konsystencja serum, piekne blyszczace loki sa po niej (i dziala jak stylizator bo ma pvp) ale niestety wymaga stosowania szmponu z sls bo ma i lekkie i ciezkie silikony, dlatego stosuje rzadko, staram sie chronic kolor dlatego nie moge codziennie uzywac sls, choc korci mnie sprobowac jak przy dluzszym uzywaniu BD sobie poradzi, to bylby jedyny kosmetyk z silikonami, na urlopie zamierzam wyprobowac
|
|
#53009 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana! To kochankowie są!!! Określenie wymyślone bodajże przez Maliniarkę (a propos, tesknimy, zapracowana kobieto!) na dwa splatające się falowane pasma. Cytat:
Oj, tam żartowałam wcale nie czuję się staro. W końcu dobra czterdziestka nie jest zła![]() Cytat:
Cytat:
. Za to jak zdrowo włoski będą wyglądąć (zresztą Twoim już teraz nic nie brakujeCytat:
EDIT: Właśnie, maski!!! Po to Twój wpis zaznaczyłam do cytowania, po czym zapomniałam
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-12 o 15:47 |
|||||||
|
|
|
#53010 |
|
Zakorzenienie
|
noo, fajnie mnie nawilzyło
) włoski mięciutkie, przyjemne w dotyku, dosc długo schły (niektóre pasma z tyłu jeszcze są lekko wilgotne) w ogóle ostatnio myłam włosy bez wczesniejszego olejowania (to rzadkość u mnie ) i zauważyłam ze musiałam je jakoś dłużej polewać wodą, żeby były naprawdę mokre, czyli słabiej wchłaniają wilgoć, porowatość mi się zmienia. zawsze wydawało mi się że miałam raczej wysoką bo lubiły się puszyć pod wpływem wilgoci, teraz jakby lepiej jest (ale kokos mi siana nie robił z kolei, dziwna jakas jestem ![]() pozniej moze dam foty, musze zrzucic na kompa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Zmieniaj rodzaje, mieszaj, dolewaj do masek. Proteiny to później![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oddaj kawałek 
chociaż dobre i to, bo ja już zapomniałam jak słońce wygląda

ale to nic