|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Edyta, ja śniegowce Bartkowi kupiłam nowe, a Antkowi dwa kombinezony, dobrze, że większe, będą na przyszły rok
![]() Jak zdrówko, spadła gorączka?
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy godzinę na podwórku, pobawiliśmy się razem, wróciliśmy, powynosiliśmy świąteczne rzeczy i Przemko poszedł spać.
Ja chciałam się przysiąść i pouczyć coś norweskiego, ale zgłodniałam, poza tym jakoś nie mogę się skupić jak dookoła taki syf jest po ściaganiu tych dekoracji... a teraz nie wyodkurzam jak mały śpi ![]() dobrze, że mam zupę dla niego ze wczoraj ![]() niby 8 st na + ale wiatr taki, że ![]() idę jakieś pranie wstawię chociaż... |
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ola narazie mam tylko amle i vatike-obydwa sluza moim wlosom, tylko amla jak dla mnie smierdzi wiec nie olejuje na noc tylko tak na 2 godz. przed myciem, a vatike na cala noc- wlosy po niej sa nawilzone i takie miesiste
![]() my dzisiaj idziemy z Werka do siostry bratowej -ona ma synka 3 letniego , dobrze sie dogaduja z Wera
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
o jakich wy tu olejkach piszecie. Nie jestem w temacie.
Ogarnełam troche jeden pokój i biore się za drugi ![]() Na obiad zjadlysmy barszczyk czerwony + ziemniaczki Małż zapowiedział ze wróci późno w stanie lekko wskazującym, więc mam wieczór dla siebie, o ile Oli pójdzie wcześnie spać. |
|
|
|
#2945 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas ostatnio,też częściej niż zwykle ![]() Cytat:
co się dzieje? ![]() Cytat:
ja byłam z Damianem dwa razy u nas w przychodni,raz na lakowaniu zębów,innym razem jak miał usuwanego mleczaka i chyba już więcej tam nie pójdę ![]() Czytałam trochę o tym specyfiku i ciekawa byłam,czy ma rzeczywiście jakieś działanie ![]() ![]() Cytat:
jak Mu zimno,wtedy kaptur naciąga,a czapka leży w szufladzie ![]() Miło że pytasz na wizycie ok,kanał wyczyszczony i dziura zalepiona Bartosz też się lubi przytulać,jak Go wezmę do nas na łóżko,ale wtedy małż już się do mnie przytulać nie może bo nie wolno ![]() Cytat:
Bartosz się dąsa,obraża,czasem próbuje brać płaczem,ale zawsze mówię:porozmawiamy jak się uspokoisz i teraz,jak się coś przydarzy,bardzo szybko się uspokaja i mówi:mamusiu uspokoiłem się,chcę się przytulić.Poprzytulamy się i rozmawiamy ![]() Będzie dobrze zobaczysz dużo tłumacz i nie ustępuj za każdym razem,kiedy Oliwia jest smutna.Powiedz,że porozmawiacie,jak się całkiem uspokoi,spróbuj nie podchodzić do Niej,niech to Ona zrobi pierwszy krok Cytat:
może jeszcze gdzieś znajdziesz ![]() Cytat:
i słońce pięknie świeci ![]() Czekamy ![]() Zrobiłam nareszcie dzisiaj ogórkową ,kluski śląskie,pulpeciki z sosikiem i sałatkę z kapusty pekińskiej ale sobie pojadłam
|
||||||||
|
|
|
#2946 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas ostatnio,też częściej niż zwykle ![]() Cytat:
co się dzieje? ![]() Cytat:
ja byłam z Damianem dwa razy u nas w przychodni,raz na lakowaniu zębów,innym razem jak miał usuwanego mleczaka i chyba już więcej tam nie pójdę ![]() Czytałam trochę o tym specyfiku i ciekawa byłam,czy ma rzeczywiście jakieś działanie ![]() ![]() Cytat:
jak Mu zimno,wtedy kaptur naciąga,a czapka leży w szufladzie ![]() Miło że pytasz na wizycie ok,kanał wyczyszczony i dziura zalepiona Bartosz też się lubi przytulać,jak Go wezmę do nas na łóżko,ale wtedy małż już się do mnie przytulać nie może bo nie wolno ![]() Cytat:
Bartosz się dąsa,obraża,czasem próbuje brać płaczem,ale zawsze mówię:porozmawiamy jak się uspokoisz i teraz,jak się coś przydarzy,bardzo szybko się uspokaja i mówi:mamusiu uspokoiłem się,chcę się przytulić.Poprzytulamy się i rozmawiamy ![]() Będzie dobrze zobaczysz dużo tłumacz i nie ustępuj za każdym razem,kiedy Oliwia jest smutna.Powiedz,że porozmawiacie,jak się całkiem uspokoi,spróbuj nie podchodzić do Niej,niech to Ona zrobi pierwszy krok Cytat:
może jeszcze gdzieś znajdziesz ![]() Cytat:
i słońce pięknie świeci ![]() Czekamy ![]() Zrobiłam nareszcie dzisiaj ogórkową ,kluski śląskie,pulpeciki z sosikiem i sałatkę z kapusty pekińskiej ale sobie pojadłam ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Nie wiem,czemu się powtórzyłam
|
||||||||
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu, bo mi jakoś umknęło, mam nadzieję, że Antoś tylko katar ma
Cytat:
![]() sylko, a dlaczego nie mówicie, że źle zrobił? Coś jest nie tak w takim powiedzeniu? ![]() I my też chwalimy, doceniamy głównie pozytywne zachowania, złych za bardzo staram się nie roztrząsać, tzn. krótko na temat i żyjemy dalej
|
|
|
#2948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chyba nie ma nic złego w powiedzieniu :coś zrobiłeś źle,ale tak jakoś niefajnie mi to brzmi gorzej jak się mówi np.zły chłopiec,zła dziewczynka,bo chyba lepiej odnieść się do konkretnego postępku dziecka a i maluch wtedy nie czuje się zły i odrzucony,mimo iż źle zrobił ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Umknął mi ten kawałek lepiej chwalić dobre,a złego nie podkreślać |
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, ja mówię wprost, że źle zrobił, ale tak jak piszesz, oceniam zachowanie, nie osobę, nigdy nie powiedziałam do Kuby, że jest niegrzeczny czy zły, zresztą już kiedyś pisałam, że nawet jak Kuby jeszcze z nami nie było, to taką samą zasadę stosowaliśmy z małżem do siebie nawzajem. I tak wszystko zweryfikuje życie za kilka lat
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taa,pożyjemy - zobaczymy
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko dzięki za rady. Postaram się tłumaczyć. Dzisiaj dałam radę, zrzuciła mi pościel na podłogę, jak chciałam podnieść, to było standardowe "nie rusz to moje" i płacz.
Zostawiłam ją, odeszłam i jakoś przeszło bez większej awantury. Ale miałaś obiadek aż mi ślinka leci ![]() Idę pobawić się trochę z Oli. |
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też znikam
|
|
|
|
|
#2953 | |||
|
Zadomowienie
|
Może ciut lepiej niż wczoraj
![]() Ba, nawet się nie zaczęła Kalendarz sobie, przyroda sobie ![]() Cytat:
![]() Trochę spadła, ale za to dostałam dzisiaj @, także leci mi nie tylko z nosa ![]() .
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Edyta, dostałam dziś paczkę z Amarantusa, na pierwszy ogień poszło masło orzechowe, zaskoczyło mnie, że takie gęste, ledwo dałam radę wymieszać
. Napisz mi, gdzie Ty je przechowujesz? I co dajesz jako dodatek?Kuba smakuje bardzo, herbatka owocowa Apotheke też ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- W albumie są 2 zdjęcia Kuby , zapraszam
|
|
#2955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po krótkiej chwili daje się normalnie rozsmarować na chlebie, tak mi jest wygodniej.Często Tymek je chleb z samym tym masłem ale też z serem żółtym - bardzo lubi albo z pokrojonym bananem, albo posypuję wiórkami kokosowymi - to wszystko z lektury różnych forów, bo sama nie miałam pomysłu. Ponoć popularne jest połączenie masła orzechowego z dżemem, ale jakoś tego nie próbowałam jeszcze. Tłuszcz kokosowy też wzięłaś? Napisz jak wypróbujesz Ja jeszcze nie zamówiłam ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~ Robię zapiekankę z kaszy jaglanej wg tego przepisu - ciekawe co mi z tego wyjdzie, na razie jakoś dziwnie wygląda, pewnie porwałam się z motyką na słońce... .
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , nie napisali nic o przechowywaniu, ja wolałabym w szafce.Dzięki za pomysły Wzięłam, dam znać, na razie podchodzę jak do jeża ![]() I jak? Masz jakiś sprawdzony biały ser? Mam zamiar wypróbować kaszę jaglaną tej firmy, do tej pory kupowałam Bio Planet. *** Wieje u nas jak w "Doktorze Żywago"
|
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, wkońcu udało mi sie troszkę czasu wygenerować żeby do was wpaść, kurcze trzymajcie kciuki zebym jak najszybciej zaszła w ciążę
(tylko mam problemy i dylematy wewnętrzne) bo ja z ta moja robota zwariuję i będę miala mase czasu żeby z Wami pisać ![]() U Nas wieje, leje masakra ;/ a ja sama na noc ... ehh nie lubie tak ;/
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2012-01-12 o 22:10 |
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
podasz mi proporcje?
![]() Cytat:
Miramej - zmierzyłam Bartusia i tez ma 95 cm ale Kubuś jakiś wyższy się wydaje ![]() coś jeszcze chciałam i mi uciekło wczoraj wieczorem pocytowałam, opisałam się jak osioł i mi się komp zawiesił |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ile Bartuś waży?
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
marica trzymam kcuki, chociaż słowa zaciążyła nie znoszę
![]() Ciekawe ile Oli ma wzrostu, na bilansie dwulatka miała 92 cm z tego co pamiętam, jutro ją zmierzę z ciekawości Wypeelingowałam się, wysmarowałam, wymaseczkowałam wypilam drinka i zasiadlam do kompa. Mam troszki pracy, tzn w zasadzie to nie praca, to przyjemność ![]() Jutro u nas ksiądz chodzi. Ale dopiero po godz. 15 zaczyna. |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam powiedzieć dobranoc
tak mi głowa nawala, że nawet apap nie pomógł ![]() to wszystko przez ten wiatr ![]() sylka mi zrobiła smaka na śląskie i pulpety jutro będę gotować
|
|
|
|
#2962 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, ja robiłam na oko, a tu proporcje Svi
![]() U mnie podobnie, tylko kaszy dałam na oko, bo miałam nie w woreczkach a w jednym luźnym worku ![]() A w ogóle dziękuję za komentarze w albumie ![]() Co Cię tak dopadło hehe ![]() Edyta, no zrobiono... ![]() Oj to współczuję, nie ma to jak 2 w 1.... marica, trzymam kciuki U nas tez wieje strasznie. Nie zabrałam dzisiaj Antosia z nami na pianino, bo by go wywiało ![]() Czekał z Małżem na księdza, ale sie nie doczekali. Pojechalismy potem jedną sprawę załatwić i z małżem do lekarza bo dalej rypie....Pan dr polecił za 7 dni pojść do Pulmonologa, jak mu nie przejdzie ![]() No i w tym roku kolędy nie gościliśmy
|
#2963 | |||
|
Zakorzenienie
|
zapatrzyłam się na film
![]() Cytat:
oczywiscie zaciskam Cytat:
hmm poczytałam komentarze i może też zrobię z rodzynkami ![]() Cytat:
Bartek już ma za sobą afery typu "nie ubiorę się" "nie chcę pieluchy" albo "nie będę się mył" ![]() ps. tfu, tfu żebym nie zapeszyła jak go ostatnio ważyłam to 13 kg ... na buzi niby pucuś a żeberka na wierzchu
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-01-12 o 23:21 |
|||
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba ma 12,5 kg (nawet nie całe )
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez tak wieje
![]() Werka wazy 13,4 kg taka pulchniutka sie zrobila a nie wiem ile mierzy ,jutro ja zmierze ![]() a tak wogole to dzisiaj o malo mi nerwy nie puscily.......jestem wykonczona psychicznie przez moje dziecko, mam nadzieje ze jutro bedzie miala lepszy humor ![]() dobranoc
|
#2966 |
|
Ola-Unhola
|
ada
My dzisiaj kiblujemy do 24 ![]() Ant spał w samochodzie, więc same wiecie.... Jest tu kto?
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
/całe wakacje mnie nie było / uuu to mówisz? w sumie miałam napisać "tfu, tfu"
|
||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Uhola ja jestem...zaczytałam się w blogu...o tym jak za pomocą żywienia i nie tylko, leczyć swoje ciało i umysł...wciągające to
![]() i czytam Was ![]()
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To dopisz na wszelki wypadek ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dobranoc
|
|
|
#2970 |
|
Ola-Unhola
|
To ja ide kapać łobuza, dać kakao na sen i może, może...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

u nas ostatnio,też częściej niż zwykle 

jak Mu zimno,wtedy kaptur naciąga,a czapka leży w szufladzie 
ale sobie pojadłam 

lepiej chwalić dobre,a złego nie podkreślać

, nie napisali nic o przechowywaniu, ja wolałabym w szafce.
/
NIE LUBIĘ TROLLI