Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 13:22   #2941
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Edyta, ja śniegowce Bartkowi kupiłam nowe, a Antkowi dwa kombinezony, dobrze, że większe, będą na przyszły rok

Jak zdrówko, spadła gorączka?
Stary 2012-01-12, 13:54   #2942
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

byliśmy godzinę na podwórku, pobawiliśmy się razem, wróciliśmy, powynosiliśmy świąteczne rzeczy i Przemko poszedł spać.
Ja chciałam się przysiąść i pouczyć coś norweskiego, ale zgłodniałam, poza tym jakoś nie mogę się skupić jak dookoła taki syf jest po ściaganiu tych dekoracji... a teraz nie wyodkurzam jak mały śpi
dobrze, że mam zupę dla niego ze wczoraj

niby 8 st na + ale wiatr taki, że

idę jakieś pranie wstawię chociaż...
Stary 2012-01-12, 14:21   #2943
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ola narazie mam tylko amle i vatike-obydwa sluza moim wlosom, tylko amla jak dla mnie smierdzi wiec nie olejuje na noc tylko tak na 2 godz. przed myciem, a vatike na cala noc- wlosy po niej sa nawilzone i takie miesiste planuje jeszcze dokupic sese bo ponoc najlepsza

my dzisiaj idziemy z Werka do siostry bratowej -ona ma synka 3 letniego , dobrze sie dogaduja z Wera

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:37   #2944
Wojtusia
Zakorzenienie

o jakich wy tu olejkach piszecie. Nie jestem w temacie.
Ogarnełam troche jeden pokój i biore się za drugi
Na obiad zjadlysmy barszczyk czerwony + ziemniaczki

Małż zapowiedział ze wróci późno w stanie lekko wskazującym, więc mam wieczór dla siebie, o ile Oli pójdzie wcześnie spać.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:47   #2945
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Antonio ma gesty katar, nie duzo, ale splywa mu do gardla, bo w nocy kaszlal i oczywiscie od 3 juz spal z nami w lozku. Zazwyczaj go zabieram do jego pokoju, ale gdy cos mu dolega, to nie mam serca.

.
Zdrówka dla Antosia

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Werka tez dzisiaj nie spala,ostatnio czesto ma takie bezsenne noce ze nagle sie budzi i zasnac nie moze
u nas ostatnio,też częściej niż zwykle

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

dzięki za rady i wypowiedzi
Dzisiaj rano nie posadziłam go na nocnik i przesikał pieluchę więc odpuszczam narazie...
Wstaliśmy po 9, właśnie zjadłam śniadanie i Przemko też i pasuje jakoś wejść w ten dzień... może ok 12 uda mi się małego na podwórko wyciągnąć

generalnie marny nastrój dzisiaj mam

miłego dnia
ada co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
ja jestem zadowolona z mojej pani...ufam jej

nigdy nie jest

tak mam wrażenie że na mnie działa ale po przeprowadzce gdzieś je ćpnęłam i muszę dzisiaj poszukać, a mam dwie wielkie butle

to się nie wyspałaś pewnie
To dobrze ja byłam z Damianem dwa razy u nas w przychodni,raz na lakowaniu zębów,innym razem jak miał usuwanego mleczaka i chyba już więcej tam nie pójdę

Czytałam trochę o tym specyfiku i ciekawa byłam,czy ma rzeczywiście jakieś działanie

ja już przyzwyczajona do takiego spania

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak obserwuje i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Jest w sumie cieplej niż normalnej zimy, na plusie, a wiekszość dzieci i starszych i młodszych w tych czapkach futrzanych chodzi - pilotkach itp. Ja i Bartkowi i ANtokowi daję te cieńsze czapeczki. A jak u Was?

sylko, a jak wizyta we wtorek u dentysty? Jak pisałaś to przepraszam, nie doczytałam

To sobie Bartoszek zażyczył w nocy hehe.
U nas jeszcze się nie zdarzyło. Jak już to się budzi i i gada po swojemu.
Aa no i w końcu mnie nie kopie i nie bije przez sen. Śpi w sumie juz do rana. Czasami mnie zawoła, ale to do przytulenia
Ola Bartosz nosi jesienne Damian jeszcze czapki na głowie nie miał tej zimy jak Mu zimno,wtedy kaptur naciąga,a czapka leży w szufladzie

Miło że pytasz nie pisałam,bo teraz późnym popołudniem i wieczorem rzadko zaglądam tutaj na wizycie ok,kanał wyczyszczony i dziura zalepiona .A u Ciebie jak tam?Nie boli?

Bartosz też się lubi przytulać,jak Go wezmę do nas na łóżko,ale wtedy małż już się do mnie przytulać nie może bo nie wolno

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Czesc

dzieki dziewczyny za wsparcie. Wiem, że to taki okres jest i że u was podobnie. Tylko ja jakoś nie wiem co robic w takich sytuacjach.

Może powinnam ją zostawić, żeby sie wykrzyczała, żeby jej samo przeszło. A ja jak widzę jej minkę jak krzyczy i po chwili ma taką smutną minę, jakby żałowała swojego zachowania to mi tak smutno jest i ide ją przytulić albo powiedzieć ze sie nie gniewam i wtedy okazuje się ze jej nie przeszlo jeszcze i wtedy najczęściej dostaje od niej. i focha się znowu, to ja znowu odchodze a ona znowu taka smutna się robi, to ide do niej i tak w kółko. ...
Oliwka pewno próbuje,na ile może sobie pozwolić Bartosz się dąsa,obraża,czasem próbuje brać płaczem,ale zawsze mówię:porozmawiamy jak się uspokoisz i teraz,jak się coś przydarzy,bardzo szybko się uspokaja i mówi:mamusiu uspokoiłem się,chcę się przytulić.Poprzytulamy się i rozmawiamy Nigdy nie mówię że,był niegrzeczny,czy że źle zrobił,tylko,że nieładnie się zachował,lub nieładnie postąpił nie używamy słów typu:grzeczny,niegrzeczny-bo z tych słów nic nie wynika.No,bo dziecko ma być grzeczne,czyli jakie?Siedzieć bez ruchu i się nie odzywać?Dla takiego dziecka,to chyba jeszcze abstrakcja.I nie wiem,czy to ma jakieś znaczenie,ale dużo chwalimy np.jak pozbiera zabawki,czy jak poproszony o coś,przyniesie nam to,czy że np.ostatnio nie płakał u lekarza,mówiłam:ale byłeś dzielny czy jestem z Ciebie dumna.Gdzieś czytałam,że dziecko potrzebuje pochwał i uśmiechów,bo zachęca go to,do zmiany swojego zachowania.I że trzeba chwalić tak długo,aż nowe,dobre nawyki wejdą mu w krew
Będzie dobrze zobaczysz dużo tłumacz i nie ustępuj za każdym razem,kiedy Oliwia jest smutna.Powiedz,że porozmawiacie,jak się całkiem uspokoi,spróbuj nie podchodzić do Niej,niech to Ona zrobi pierwszy krok

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mówię wczoraj do małża, że niezależnie od tego, czy ten remont będzie, czy nie, to kupię już moją wybraną od dawna tapetę do sypialni, bo może wycofają (zauważyłam, że to dość powszechna praktyka różnych firm, że tak ni z gruchy ni z pietruchy po prostu nie ma). I WIECIE CO?? Dzisiaj przetrząsam sieć od rana i nie ma!!Wygląda na to, że mam niesamowitego pecha... Wysłałam zapytania gdzieś tam, ale nie mam wielkich nadziei, bo z reguły wszyscy mają za zamówienie...
może jeszcze gdzieś znajdziesz

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Na dworze oczywiście +10, szkoda gadać.

Aha, pewnie, że pokażę mojego policjanta - jak dożyję

.
U mnie też prawie 10 i słońce pięknie świeci

Czekamy

Zrobiłam nareszcie dzisiaj ogórkową ,kluski śląskie,pulpeciki z sosikiem i sałatkę z kapusty pekińskiej ale sobie pojadłam

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:58   #2946
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Antonio ma gesty katar, nie duzo, ale splywa mu do gardla, bo w nocy kaszlal i oczywiscie od 3 juz spal z nami w lozku. Zazwyczaj go zabieram do jego pokoju, ale gdy cos mu dolega, to nie mam serca.

.
Zdrówka dla Antosia

Cytat:
Werka tez dzisiaj nie spala,ostatnio czesto ma takie bezsenne noce ze nagle sie budzi i zasnac nie moze
u nas ostatnio,też częściej niż zwykle

Cytat:

dzięki za rady i wypowiedzi
Dzisiaj rano nie posadziłam go na nocnik i przesikał pieluchę więc odpuszczam narazie...
Wstaliśmy po 9, właśnie zjadłam śniadanie i Przemko też i pasuje jakoś wejść w ten dzień... może ok 12 uda mi się małego na podwórko wyciągnąć

generalnie marny nastrój dzisiaj mam

miłego dnia
ada co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
ja jestem zadowolona z mojej pani...ufam jej

nigdy nie jest

tak mam wrażenie że na mnie działa ale po przeprowadzce gdzieś je ćpnęłam i muszę dzisiaj poszukać, a mam dwie wielkie butle

to się nie wyspałaś pewnie
To dobrze ja byłam z Damianem dwa razy u nas w przychodni,raz na lakowaniu zębów,innym razem jak miał usuwanego mleczaka i chyba już więcej tam nie pójdę

Czytałam trochę o tym specyfiku i ciekawa byłam,czy ma rzeczywiście jakieś działanie

ja już przyzwyczajona do takiego spania

Cytat:
Dziewczyny, ja tak obserwuje i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Jest w sumie cieplej niż normalnej zimy, na plusie, a wiekszość dzieci i starszych i młodszych w tych czapkach futrzanych chodzi - pilotkach itp. Ja i Bartkowi i ANtokowi daję te cieńsze czapeczki. A jak u Was?

sylko, a jak wizyta we wtorek u dentysty? Jak pisałaś to przepraszam, nie doczytałam

To sobie Bartoszek zażyczył w nocy hehe.
U nas jeszcze się nie zdarzyło. Jak już to się budzi i i gada po swojemu.
Aa no i w końcu mnie nie kopie i nie bije przez sen. Śpi w sumie juz do rana. Czasami mnie zawoła, ale to do przytulenia
Ola Bartosz nosi jesienne Damian jeszcze czapki na głowie nie miał tej zimy jak Mu zimno,wtedy kaptur naciąga,a czapka leży w szufladzie

Miło że pytasz nie pisałam,bo teraz późnym popołudniem i wieczorem rzadko zaglądam tutaj na wizycie ok,kanał wyczyszczony i dziura zalepiona .A u Ciebie jak tam?Nie boli?

Bartosz też się lubi przytulać,jak Go wezmę do nas na łóżko,ale wtedy małż już się do mnie przytulać nie może bo nie wolno

Cytat:
Czesc

dzieki dziewczyny za wsparcie. Wiem, że to taki okres jest i że u was podobnie. Tylko ja jakoś nie wiem co robic w takich sytuacjach.

Może powinnam ją zostawić, żeby sie wykrzyczała, żeby jej samo przeszło. A ja jak widzę jej minkę jak krzyczy i po chwili ma taką smutną minę, jakby żałowała swojego zachowania to mi tak smutno jest i ide ją przytulić albo powiedzieć ze sie nie gniewam i wtedy okazuje się ze jej nie przeszlo jeszcze i wtedy najczęściej dostaje od niej. i focha się znowu, to ja znowu odchodze a ona znowu taka smutna się robi, to ide do niej i tak w kółko. ...
Oliwka pewno próbuje,na ile może sobie pozwolić Bartosz się dąsa,obraża,czasem próbuje brać płaczem,ale zawsze mówię:porozmawiamy jak się uspokoisz i teraz,jak się coś przydarzy,bardzo szybko się uspokaja i mówi:mamusiu uspokoiłem się,chcę się przytulić.Poprzytulamy się i rozmawiamy Nigdy nie mówię że,był niegrzeczny,czy że źle zrobił,tylko,że nieładnie się zachował,lub nieładnie postąpił nie używamy słów typu:grzeczny,niegrzeczny-bo z tych słów nic nie wynika.No,bo dziecko ma być grzeczne,czyli jakie?Siedzieć bez ruchu i się nie odzywać?Dla takiego dziecka,to chyba jeszcze abstrakcja.I nie wiem,czy to ma jakieś znaczenie,ale dużo chwalimy np.jak pozbiera zabawki,czy jak poproszony o coś,przyniesie nam to,czy że np.ostatnio nie płakał u lekarza,mówiłam:ale byłeś dzielny czy jestem z Ciebie dumna.Gdzieś czytałam,że dziecko potrzebuje pochwał i uśmiechów,bo zachęca go to,do zmiany swojego zachowania.I że trzeba chwalić tak długo,aż nowe,dobre nawyki wejdą mu w krew
Będzie dobrze zobaczysz dużo tłumacz i nie ustępuj za każdym razem,kiedy Oliwia jest smutna.Powiedz,że porozmawiacie,jak się całkiem uspokoi,spróbuj nie podchodzić do Niej,niech to Ona zrobi pierwszy krok

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mówię wczoraj do małża, że niezależnie od tego, czy ten remont będzie, czy nie, to kupię już moją wybraną od dawna tapetę do sypialni, bo może wycofają (zauważyłam, że to dość powszechna praktyka różnych firm, że tak ni z gruchy ni z pietruchy po prostu nie ma). I WIECIE CO?? Dzisiaj przetrząsam sieć od rana i nie ma!!Wygląda na to, że mam niesamowitego pecha... Wysłałam zapytania gdzieś tam, ale nie mam wielkich nadziei, bo z reguły wszyscy mają za zamówienie...
może jeszcze gdzieś znajdziesz

Cytat:

Na dworze oczywiście +10, szkoda gadać.

Aha, pewnie, że pokażę mojego policjanta - jak dożyję

.
U mnie też prawie 10 i słońce pięknie świeci

Czekamy

Zrobiłam nareszcie dzisiaj ogórkową ,kluski śląskie,pulpeciki z sosikiem i sałatkę z kapusty pekińskiej ale sobie pojadłam

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Nie wiem,czemu się powtórzyłam

Stary 2012-01-12, 15:04   #2947
Miramej
Zakorzenienie

Mariolu, bo mi jakoś umknęło, mam nadzieję, że Antoś tylko katar ma

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
(...)
A dlaczego?

sylko, a dlaczego nie mówicie, że źle zrobił? Coś jest nie tak w takim powiedzeniu?
I my też chwalimy, doceniamy głównie pozytywne zachowania, złych za bardzo staram się nie roztrząsać, tzn. krótko na temat i żyjemy dalej

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:17   #2948
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A dlaczego?

sylko, a dlaczego nie mówicie, że źle zrobił? Coś jest nie tak w takim powiedzeniu?
I my też chwalimy, doceniamy głównie pozytywne zachowania, złych za bardzo staram się nie roztrząsać, tzn. krótko na temat i żyjemy dalej
Nadrabiamy z Damianem,trochę zaległości naukowych,koło 20 stycznia piszą próbny test

Nie chyba nie ma nic złego w powiedzieniu :coś zrobiłeś źle,ale tak jakoś niefajnie mi to brzmi gorzej jak się mówi np.zły chłopiec,zła dziewczynka,bo chyba lepiej odnieść się do konkretnego postępku dziecka a i maluch wtedy nie czuje się zły i odrzucony,mimo iż źle zrobił

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

Umknął mi ten kawałek lepiej chwalić dobre,a złego nie podkreślać

Stary 2012-01-12, 15:21   #2949
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Nadrabiamy z Damianem,trochę zaległości naukowych,koło 20 stycznia piszą próbny test

Nie chyba nie ma nic złego w powiedzieniu :coś zrobiłeś źle,ale tak jakoś niefajnie mi to brzmi gorzej jak się mówi np.zły chłopiec,zła dziewczynka,bo chyba lepiej odnieść się do konkretnego postępku dziecka a i maluch wtedy nie czuje się zły i odrzucony,mimo iż źle zrobił

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Umknął mi ten kawałek lepiej chwalić dobre,a złego nie podkreślać
A już myślałam, że nas nie lubisz

Rozumiem, ja mówię wprost, że źle zrobił, ale tak jak piszesz, oceniam zachowanie, nie osobę, nigdy nie powiedziałam do Kuby, że jest niegrzeczny czy zły, zresztą już kiedyś pisałam, że nawet jak Kuby jeszcze z nami nie było, to taką samą zasadę stosowaliśmy z małżem do siebie nawzajem.

I tak wszystko zweryfikuje życie za kilka lat

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 15:33   #2950
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A już myślałam, że nas nie lubisz

Rozumiem, ja mówię wprost, że źle zrobił, ale tak jak piszesz, oceniam zachowanie, nie osobę, nigdy nie powiedziałam do Kuby, że jest niegrzeczny czy zły, zresztą już kiedyś pisałam, że nawet jak Kuby jeszcze z nami nie było, to taką samą zasadę stosowaliśmy z małżem do siebie nawzajem.

I tak wszystko zweryfikuje życie za kilka lat
Nie ma takiej opcji

Taa,pożyjemy - zobaczymy

Stary 2012-01-12, 15:40   #2951
Wojtusia
Zakorzenienie

Sylko dzięki za rady. Postaram się tłumaczyć. Dzisiaj dałam radę, zrzuciła mi pościel na podłogę, jak chciałam podnieść, to było standardowe "nie rusz to moje" i płacz.
Zostawiłam ją, odeszłam i jakoś przeszło bez większej awantury.

Ale miałaś obiadek aż mi ślinka leci

Idę pobawić się trochę z Oli.
Stary 2012-01-12, 16:26   #2952
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylko dzięki za rady. Postaram się tłumaczyć. Dzisiaj dałam radę, zrzuciła mi pościel na podłogę, jak chciałam podnieść, to było standardowe "nie rusz to moje" i płacz.

zobaczysz,wszystko przejdzie,minie,będzie dobrze

Też znikam

Stary 2012-01-12, 17:39   #2953
morska
Zadomowienie

Cytat:
Aż tak źle jest?

U nas też, ale zima jeszcze się nie skończyła
Może ciut lepiej niż wczoraj

Ba, nawet się nie zaczęła Kalendarz sobie, przyroda sobie

Cytat:
Edyta, ja śniegowce Bartkowi kupiłam nowe, a Antkowi dwa kombinezony, dobrze, że większe, będą na przyszły rok

Jak zdrówko, spadła gorączka?
No i nas w konia zrobiono

Trochę spadła, ale za to dostałam dzisiaj @, także leci mi nie tylko z nosa

.
Stary 2012-01-12, 18:29   #2954
Miramej
Zakorzenienie

Edyta, dostałam dziś paczkę z Amarantusa, na pierwszy ogień poszło masło orzechowe, zaskoczyło mnie, że takie gęste, ledwo dałam radę wymieszać . Napisz mi, gdzie Ty je przechowujesz? I co dajesz jako dodatek?
Kuba smakuje bardzo, herbatka owocowa Apotheke też

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

W albumie są 2 zdjęcia Kuby , zapraszam

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 19:35   #2955
morska
Zadomowienie

Cytat:
Edyta, dostałam dziś paczkę z Amarantusa, na pierwszy ogień poszło masło orzechowe, zaskoczyło mnie, że takie gęste, ledwo dałam radę wymieszać . Napisz mi, gdzie Ty je przechowujesz? I co dajesz jako dodatek?
Kuba smakuje bardzo, herbatka owocowa Apotheke też
Kupiłaś takie jak ja? Też byłam zdziwiona, spodziewałam się czegoś o konsystencji Nutelli. Ponieważ ciężko było tego używać, schowałam do lodówki i skrobię jak masełko Po krótkiej chwili daje się normalnie rozsmarować na chlebie, tak mi jest wygodniej.
Często Tymek je chleb z samym tym masłem ale też z serem żółtym - bardzo lubi albo z pokrojonym bananem, albo posypuję wiórkami kokosowymi - to wszystko z lektury różnych forów, bo sama nie miałam pomysłu. Ponoć popularne jest połączenie masła orzechowego z dżemem, ale jakoś tego nie próbowałam jeszcze.

Tłuszcz kokosowy też wzięłaś? Napisz jak wypróbujesz Ja jeszcze nie zamówiłam

~~~~~~~~~~~~~~~~
Robię zapiekankę z kaszy jaglanej wg tego przepisu - ciekawe co mi z tego wyjdzie, na razie jakoś dziwnie wygląda, pewnie porwałam się z motyką na słońce...

.
Stary 2012-01-12, 20:25   #2956
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłaś takie jak ja? Też byłam zdziwiona, spodziewałam się czegoś o konsystencji Nutelli. Ponieważ ciężko było tego używać, schowałam do lodówki i skrobię jak masełko Po krótkiej chwili daje się normalnie rozsmarować na chlebie, tak mi jest wygodniej.
Często Tymek je chleb z samym tym masłem ale też z serem żółtym - bardzo lubi albo z pokrojonym bananem, albo posypuję wiórkami kokosowymi - to wszystko z lektury różnych forów, bo sama nie miałam pomysłu. Ponoć popularne jest połączenie masła orzechowego z dżemem, ale jakoś tego nie próbowałam jeszcze.

Tłuszcz kokosowy też wzięłaś? Napisz jak wypróbujesz Ja jeszcze nie zamówiłam

~~~~~~~~~~~~~~~~
Robię zapiekankę z kaszy jaglanej wg tego przepisu - ciekawe co mi z tego wyjdzie, na razie jakoś dziwnie wygląda, pewnie porwałam się z motyką na słońce...
Tak, polecaną
, nie napisali nic o przechowywaniu, ja wolałabym w szafce.
Dzięki za pomysły , a dajesz na kolację?

Wzięłam, dam znać, na razie podchodzę jak do jeża

I jak? Masz jakiś sprawdzony biały ser? Mam zamiar wypróbować kaszę jaglaną tej firmy, do tej pory kupowałam Bio Planet.

Wieje u nas jak w "Doktorze Żywago"

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 21:13   #2957
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cześć dziewczyny, wkońcu udało mi sie troszkę czasu wygenerować żeby do was wpaść, kurcze trzymajcie kciuki zebym jak najszybciej zaszła w ciążę (tylko mam problemy i dylematy wewnętrzne) bo ja z ta moja robota zwariuję i będę miala mase czasu żeby z Wami pisać

U Nas wieje, leje masakra ;/ a ja sama na noc ... ehh nie lubie tak ;/

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2012-01-12 o 22:10
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:30   #2958
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ide ogarniac i szykowac pulpeciki z kaszą i marchewka
podasz mi proporcje?

Cytat:
Może ciut lepiej niż wczoraj

Trochę spadła, ale za to dostałam dzisiaj @, także leci mi nie tylko z nosa
.
naprawdę współczuje

Miramej - zmierzyłam Bartusia i tez ma 95 cm ale Kubuś jakiś wyższy się wydaje

coś jeszcze chciałam i mi uciekło wczoraj wieczorem pocytowałam, opisałam się jak osioł i mi się komp zawiesił

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:39   #2959
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Miramej - zmierzyłam Bartusia i tez ma 95 cm ale Kubuś jakiś wyższy się wydaje
Pewnie przez to, że jest szczupły , a ile Bartuś waży?

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 22:00   #2960
Wojtusia
Zakorzenienie

marica trzymam kcuki, chociaż słowa zaciążyła nie znoszę

Ciekawe ile Oli ma wzrostu, na bilansie dwulatka miała 92 cm z tego co pamiętam, jutro ją zmierzę z ciekawości

Wypeelingowałam się, wysmarowałam, wymaseczkowałam wypilam drinka i zasiadlam do kompa. Mam troszki pracy, tzn w zasadzie to nie praca, to przyjemność

Jutro u nas ksiądz chodzi. Ale dopiero po godz. 15 zaczyna.
Stary 2012-01-12, 22:20   #2961
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Przyszłam powiedzieć dobranoc

tak mi głowa nawala, że nawet apap nie pomógł
to wszystko przez ten wiatr

sylka mi zrobiła smaka na śląskie i pulpety jutro będę gotować
Stary 2012-01-12, 22:23   #2962
UnholyOne
Ola-Unhola

Aniu, ja robiłam na oko, a tu proporcje Svi
U mnie podobnie, tylko kaszy dałam na oko, bo miałam nie w woreczkach a w jednym luźnym worku

A w ogóle dziękuję za komentarze w albumie
Co Cię tak dopadło hehe

Edyta
, no zrobiono...
Oj to współczuję, nie ma to jak 2 w 1....

marica, trzymam kciuki

U nas tez wieje strasznie. Nie zabrałam dzisiaj Antosia z nami na pianino, bo by go wywiało
Czekał z Małżem na księdza, ale sie nie doczekali. Pojechalismy potem jedną sprawę załatwić i z małżem do lekarza bo dalej rypie....Pan dr polecił za 7 dni pojść do Pulmonologa, jak mu nie przejdzie
No i w tym roku kolędy nie gościliśmy
Stary 2012-01-12, 22:26   #2963
Ania0104
Zakorzenienie

zapatrzyłam się na film

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wkońcu udało mi sie troszkę czasu wygenerować żeby do was wpaść, kurcze trzymajcie kciuki zebym jak najszybciej zaszła w ciążę (tylko mam problemy i dylematy wewnętrzne) bo ja z ta moja robota zwariuję i będę miala mase czasu żeby z Wami pisać

U Nas wieje, leje masakra ;/ a ja sama na noc ... ehh nie lubie tak ;/

oczywiscie zaciskam
Cytat:
.
i jak? wyszła?
hmm poczytałam komentarze i może też zrobię z rodzynkami
Cytat:

z czasem Jej przejdzie
Bartek już ma za sobą afery typu "nie ubiorę się" "nie chcę pieluchy" albo "nie będę się mył"
ps. tfu, tfu żebym nie zapeszyła

Cytat:
Pewnie przez to, że jest szczupły , a ile Bartuś waży?
jak go ostatnio ważyłam to 13 kg ... na buzi niby pucuś a żeberka na wierzchu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:21
Stary 2012-01-12, 22:28   #2964
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bartek już ma za sobą afery typu "nie ubiorę się" "nie chcę pieluchy" albo "nie będę się mył"

jak go ostatnio ważyłam to 13 kg ... na buzi niby pucuś a żeberka na wierzchu
Nie bądź taka pewna

Kuba ma 12,5 kg (nawet nie całe )

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 22:33   #2965
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u nas tez tak wieje

Werka wazy 13,4 kg taka pulchniutka sie zrobila a nie wiem ile mierzy ,jutro ja zmierze

a tak wogole to dzisiaj o malo mi nerwy nie puscily.......jestem wykonczona psychicznie przez moje dziecko, mam nadzieje ze jutro bedzie miala lepszy humor

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:40   #2966
UnholyOne
Ola-Unhola

ada

My dzisiaj kiblujemy do 24
Ant spał w samochodzie, więc same wiecie....

Jest tu kto?
Stary 2012-01-12, 22:42   #2967
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Aniu, ja robiłam na oko, a tu proporcje Svi
U mnie podobnie, tylko kaszy dałam na oko, bo miałam nie w woreczkach a w jednym luźnym worku

A w ogóle dziękuję za komentarze w albumie
Co Cię tak dopadło hehe

U nas tez wieje strasznie. Nie zabrałam dzisiaj Antosia z nami na pianino, bo by go wywiało
Czekał z Małżem na księdza, ale sie nie doczekali. Pojechalismy potem jedną sprawę załatwić i z małżem do lekarza bo dalej rypie....Pan dr polecił za 7 dni pojść do Pulmonologa, jak mu nie przejdzie
No i w tym roku kolędy nie gościliśmy
dzięki

a nadrabiam zaległości /całe wakacje mnie nie było /

uuu to dla małża ....

Cytat:
Nie bądź taka pewna

Kuba ma 12,5 kg (nawet nie całe )
mówisz? w sumie miałam napisać "tfu, tfu"

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2012-01-12, 22:45   #2968
Karolinak82
Zakorzenienie

Uhola ja jestem...zaczytałam się w blogu...o tym jak za pomocą żywienia i nie tylko, leczyć swoje ciało i umysł...wciągające to

i czytam Was
Stary 2012-01-12, 23:00   #2969
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wogole to dzisiaj o malo mi nerwy nie puscily.......jestem wykonczona psychicznie przez moje dziecko, mam nadzieje ze jutro bedzie miala lepszy humor

Cytat:

Cytat:
mówisz? w sumie miałam napisać "tfu, tfu"
To dopisz na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-12, 23:01   #2970
UnholyOne
Ola-Unhola

To ja ide kapać łobuza, dać kakao na sen i może, może...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości