Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 17:51   #481
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzielny śliczny Zuzek dobrze, ze pojdziesz do alergologa - moze i na ten brzuszek cos poradzi

za becikowe
a Miki moze nie przybrał przez te choroby twoje, czytalam kiedys ze jak w domu jest jakis wirus to czesto jedyna reakcja dziecka jest slabsze przybieranie
* sorry za brak pl znakow ale pisze z gunia na kolankach

a pedi ma refleks, jak juz szczepicie zwykłymi to chyba i tak nie mozecie zmienic na skojarzone, nie jest tak? nie mysl juz o tym, jeszcze jedno szczepienie i potem dopiero na roczek
Aaa, kurcze no moze? mozemy zamienic na skojarzone, nie moglibysmy zamienic skojarzonych na nieskojarzone.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Luluś kochana coś niecoś mi mignęło wcześniej, ze masz przeboje z przychodnią. Normalnie az krew zalewa! Przeciez to jakieś zacofanie! Wiesz doskonale Cię rozumiem, bo ja na każdej wizycie mam to samo tylko nie chodzi o szczepienia a o to, że od urodzenia karmię Kamila mm... Ech nawet nie będę tego tematu poruszała, bo zaraz się wścieknę. Ostatnio pediatra porównała mojego synka do osoby, która ma HIV
Kochana to tez przerabialam dlatego jak ktos mnie pyta o karmienie piersia to zaczynam gryzc a za porownanie to przegiecie i to ostre!
Stary 2012-01-12, 17:57   #482
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Hejka!
Wpadam na chwilkę pochwalić się, że byliśmy na ważeniu z Kamcią. I mój klocuszek waży już 4230g Czyli przez ponad 2 tyg (od po świętach) przybyło nam prawie pół kilo
Przy okazji upewniłam się, że nie znoszę tej pediatry... Minę miała taką, jakby łaskę robiła że cokolwiek robi czy sie odzywa, odpowiadała mi jakimiś półsłówkami, no masakra. A jak już skończyła a mąż ubierał Małą to wręcz się do nas plecami odwróciła No i oczywiście jak powiedziała, że teraz już ładnie przybiera to spytała o karmienie- szkoda że nie widziałyście jej miny jak powiedziałam, że butlę Młoda dostaje... Co najmniej jakbym oznajmiła, że dziecku frytki z McDonalda daję, tak zdegustowana była

Jak dziecię mi uśnie to wpadnę zobaczyć co u Was
Stary 2012-01-12, 18:00   #483
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

zabiłabym!
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
że co takiego?
rany boskie ja myślałam,że my żyjemy w XXIw, a nie w średniowieczu, zacofaniu i jeszcze nie wiem czym
ja za to trafiłam niedawno na wcale nie lepszy artykuł wg, którego w mleku mm na pewno, podkreślam na pewno muszą być dosypywane jakieś środki uspokajające ponieważ to jest niemożliwe,żeby niemowlaki karmione mm były takie spokojne i ciągle śpiące. Nosz nóż w kieszeni się otwiera
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Za każdym razem dostaję wywód jak źle robię karmiąc mm i że to moja wina, że "niby" straciłam pokarm, bo kobieta nie może stracic pokarmu. Że ciekawe co byśmy zrobili jakby sklepy zamknęli to przecież jakbym musiała to napewno nakarmiłabym dziecko itd. Na pierwszej wizycie ryczeć mi sie chciało. Teraz poczucie winy zniknęło ale gotuje się aż we mnie. Ale siedze cicho bo te babsko nie zrozumie i nie będę się z nią kłócić przy dziecku. Już sie nie mogę doczekać aż Kamil skończy rok i powiem jej, że jednak dziecko na mm może się zdrowo rozwijać.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Ja nie wiem co z tymi lekarzami? Myślałam, ze to tylko w mojej małej mieścinie takie zacofanie ale widzę, że tak jest prawie wszędzie!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:11   #484
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Moonik zapodalas mi obiad na jutro

Cotka jak po nocy?? Maly o ktorej zasnal...??

Caroline wspolczuje tych przejsc z lekarzami ... co ich to obchodzi jak maluszek jest karmiony....chyba wazniejsze jest ze zdrowy.....Tylko raz mialam taka sytuacje...ale powiedzialam co chcialam i tyle....

Madzialena za piekna wage
co do pediatry szkoda slow... pewnie inaczej byloby gdybys byla prywatnie.... co za debile....
Stary 2012-01-12, 18:11   #485
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to trafiłam niedawno na wcale nie lepszy artykuł wg, którego w mleku mm na pewno, podkreślam na pewno muszą być dosypywane jakieś środki uspokajające ponieważ to jest niemożliwe,żeby niemowlaki karmione mm były takie spokojne i ciągle śpiące. Nosz nóż w kieszeni się otwiera
ojej to na moją chyba nie działa za to szczepienie działa fantastycznie - spała wczoraj od 16 do rana z przerwą na jedzenie ok 20 i ok.3. Ale juz dzis jej przeszło, szaleje

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Aaa, kurcze no moze? mozemy zamienic na skojarzone, nie moglibysmy zamienic skojarzonych na nieskojarzone.

nie wiem kochana, cos mi sie tylko obiło o oczy
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Hejka!
Wpadam na chwilkę pochwalić się, że byliśmy na ważeniu z Kamcią. I mój klocuszek waży już 4230g Czyli przez ponad 2 tyg (od po świętach) przybyło nam prawie pół kilo
Przy okazji upewniłam się, że nie znoszę tej pediatry... Minę miała taką, jakby łaskę robiła że cokolwiek robi czy sie odzywa, odpowiadała mi jakimiś półsłówkami, no masakra. A jak już skończyła a mąż ubierał Małą to wręcz się do nas plecami odwróciła No i oczywiście jak powiedziała, że teraz już ładnie przybiera to spytała o karmienie- szkoda że nie widziałyście jej miny jak powiedziałam, że butlę Młoda dostaje... Co najmniej jakbym oznajmiła, że dziecku frytki z McDonalda daję, tak zdegustowana była
brawo dla dużej Kamilki

Cytat:
Za każdym razem dostaję wywód jak źle robię karmiąc mm i że to moja wina, że "niby" straciłam pokarm, bo kobieta nie może stracic pokarmu. Że ciekawe co byśmy zrobili jakby sklepy zamknęli to przecież jakbym musiała to napewno nakarmiłabym dziecko itd. Na pierwszej wizycie ryczeć mi sie chciało. Teraz poczucie winy zniknęło ale gotuje się aż we mnie. Ale siedze cicho bo te babsko nie zrozumie i nie będę się z nią kłócić przy dziecku. Już sie nie mogę doczekać aż Kamil skończy rok i powiem jej, że jednak dziecko na mm może się zdrowo rozwijać.Ja nie wiem co z tymi lekarzami? Myślałam, ze to tylko w mojej małej mieścinie takie zacofanie ale widzę, że tak jest prawie wszędzie!
ja tez nie wiem co jest z nimi. współczuje wam dziewczyny, ciekawe czy one wszystkie najmądrzejsze karmiły dzieci piersią niewiadomo jak długo, szczególnie te, które mają dzieci z mojego pokolenia...

Moja pedi jakiś wyjątek, bo ani słowem nie wspomniała na ten temat, że głównie mm Olga jada tylko przypomina mi zawsze żeby dopajać i pyta ile dajemy i jak często
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:18   #486
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Danika to pozazdrościć takiej dr naprawdę. Ja będę musiała poszukać chyba prywatnie jakiegoś pediatry w razie czego.
Kochana a nasze kruszynki urodziły się tego samego dnia Teraz jakoś mi się przypomniało
A Ty karmisz już tylko mm? Jakie mleczko dajecie?
Stary 2012-01-12, 18:25   #487
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Lula można w tę stronę zamienić - pamiętam jak mi tak ped mówiła czyli z nieskojarzonych na skojarzone. Jeśli to ma przywrócić Tobie spokój to bym to zrobiła, ale jeśli chcesz tylko dlatego, że ktoś ma obiekcje co do sposobu szczepienia Twojego dziecka to.. nie wiem. Zrobisz jak uważasz, ja i tak Cię poprę

a ja tak doskakuję i nie mogę usiąść na dobre hehe ale za chwilę ma być mąż to poczytam wstecz

Danika ja też nie miałam problemów jesli chodzi o mm- a moja mała już 3pediatrów zaliczyła w tej przychodni tylko mi polecają, żeby dopajać i tyle. Na szczęście, bo gadkę jakby co to ja mam przygotowaną

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2012-01-12 o 18:26
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:27   #488
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika to pozazdrościć takiej dr naprawdę. Ja będę musiała poszukać chyba prywatnie jakiegoś pediatry w razie czego.
Kochana a nasze kruszynki urodziły się tego samego dnia Teraz jakoś mi się przypomniało
A Ty karmisz już tylko mm? Jakie mleczko dajecie?
karmie w nocy i rano piersią a tak to mm, hippem, ale chyba bedziemy zmieniac na enfamil bez laktozy bo chyba młoda ma lekką nietolerancję

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Lula można w tę stronę zamienić - pamiętam jak mi tak ped mówiła czyli z nieskojarzonych na skojarzone. Jeśli to ma przywrócić Tobie spokój to bym to zrobiła, ale jeśli chcesz tylko dlatego, że ktoś ma obiekcje co do sposobu szczepienia Twojego dziecka to.. nie wiem. Zrobisz jak uważasz, ja i tak Cię poprę

a ja tak doskakuję i nie mogę usiąść na dobre hehe ale za chwilę ma być mąż to poczytam wstecz
o widzisz to nie wiedziałam biedna Lulka, uwzieli sie z tymi szczepieniami

moja młoda zasiadła własnie w leżaczku, ale zaraz musze isc do niej bo wkłada ręce do gardła i ciągnie ją na wymioty,,,no musi miec całą łapkę w buzi, jeden paluch to mało
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:41   #489
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
karmie w nocy i rano piersią a tak to mm, hippem, ale chyba bedziemy zmieniac na enfamil bez laktozy bo chyba młoda ma lekką nietolerancję

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

o widzisz to nie wiedziałam biedna Lulka, uwzieli sie z tymi szczepieniami

moja młoda zasiadła własnie w leżaczku, ale zaraz musze isc do niej bo wkłada ręce do gardła i ciągnie ją na wymioty,,,no musi miec całą łapkę w buzi, jeden paluch to mało
A myślałam że tylko mój Kamil tak głęboko sobie paluchy wpycha

Boże martwię się o TŻta. Pojechał z teściem oglądać samochód i już dawno powinien być w domu a od godziny się nie odzywa... Taka okropna pogoda boję się, że coś się stało
Stary 2012-01-12, 18:42   #490
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam, ale nadrobić nie dam rady.
Moje dziecko dziś mnie doprowadza do szału. Jak nie je to marudzi Dziś mam ochotę sobie coś zrobić a zaraz jeszcze kolęda

Cytat:
Jeny Kochane tak was przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić. co włączam kompa to już Kamil mnie wzywa. W dzień nie śpi wcale jedynie na spacerach albo na rączkach trzeba go trzymać. A gdy się bawi to musi mieć mnie w zasięgu wzroku. czasami się soba zajmuje ale najczęściej muszę do niego mówić. Tak bardzo bym chciała do was na stałe wrócić
oj tam Kochana nie przejmuj się nadrabianiem
pamiętamy o Was zawsze
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu - moje dziecko nawet nie zakwiliło - patrzyła tylko pielęgniarce prosto w oczy - moja dzielna myszka

Dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej przez tą skazę i w sumie się cieszę - może tam nam coś poradzą i czegoś konkretnego się dowiemy

Zuzia przez tydzień przybrała tylko 60g ale na razie nie kazała się doktor martwić. Na kłopoty z brzuszkiem kazała podawać coś na wzdęcia i dicoflor w kropelkach no i z owocami czekać jednak do 6 miesiąca. Następna szczepionka w 6 miesiącu i już za darmo

Wrzucam zdjęcie mojego złotka na macie - patrzcie na tą grzechotkę na rączce - sama ją sobie tam jakoś wsadziła
dzielna dziewczyna!
i jaka śliczna

bo to taka grzechotkowa bransoletka, moja strojnisia też tak robi
Cytat:
Dziewczyny jak wy dostawałyście te paczki z jabłuszkiem itp?
Bo u nas już prawie 4miesiąc i ani widu ani słychu
ja miałam awizo w skrzynce, bo "gabaryt"
Cytat:
Melduje sie na szybko bez odpisywania bo dopiero wrocilismy.. zalatwilismy becikowe-tzn musza podjac decyzje i prawdopodobnie w lutym a nie w styczniu bedzie kaska wiec chociaz to no i bylismy u lekarza z Mikim. Mikul ma taka sama wage jak poprzednio a nawet o 100 g mniejsza troche sie zmartwilam, nie wiem o co chodzi; dostalismy recepte na pepti ale babka cos mowila ze nie damy 30% bo cos tam i bedzie platne 100% jak normalna puszka mleka, wiec pytam po cholere nam recepta w takim ukladzie skoro mozemy to normalnie kupic? bez sensu jest teraz z tym wszytskim. Zapisala nam w koncu ta wit D, uff a tak swoja droga co ze mnie za matka, kiedys polozna mowila ze w mleku sa wszystkie wit i zeby nie podawac, ale cos mnie tknelo i zapytalam pediatre, wyrzucam sobie ze dopiero teraz. Myszol jest marudny dzisiaj na maxa, pewnie po tych szczepieniach wczoraj, oczywiscie pediatra powiedziala ze mamy szczepic skojarzonymi, czy ten temat bedzie sie za nami ciagnal juz do konca zycia? jak mnie to wnerwia matko kochana
o boziuś, znowu
cycki mi opadły do samej ziemi!
Cytat:
Luluś kochana coś niecoś mi mignęło wcześniej, ze masz przeboje z przychodnią. Normalnie az krew zalewa! Przeciez to jakieś zacofanie! Wiesz doskonale Cię rozumiem, bo ja na każdej wizycie mam to samo tylko nie chodzi o szczepienia a o to, że od urodzenia karmię Kamila mm... Ech nawet nie będę tego tematu poruszała, bo zaraz się wścieknę. Ostatnio pediatra porównała mojego synka do osoby, która ma HIV

Cytat:
Witam w klubie. U mnie sesja za tydzień,a z nauką też w lesie.
Ja coś tam się pouczyłam, niewiele, ale zawsze. Niestety krwawienie się nasiliło i wypadło coś.
fajnie w tym lesie, co
ja nawet na ten weekend z nauką jestem w lesie no ale przede mną jeszcze cała noc i dzień i znowu noc

olaboga cóż to?
Cytat:
o, ja też nie wiedziałam że tak można

Jestem wyrodną matką, nie daje dziecku spać
bo wczoraj jak wracałyśmy od mojej mamy przed 18 to zasnęła, spała do 19 i potem do 23 były jej zabawy w głowie, więc dzisiaj niedobra matka obudziła dziecko jak wróciłyśmy do domu tzn. nie obudziłam, po prostu wyciągnęłam z wózka i zaczęłam rozbierac
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:30   #491
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kurde mały mi się dziwnie zaprogramował. Robi drzemki do 20 I nawet go nie budzę. Niech sobie już śpi. CHociaż teraz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:33   #492
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
gratulacje za wagę
A co do pediatry to brak słów...
Cytat:
Za każdym razem dostaję wywód jak źle robię karmiąc mm i że to moja wina, że "niby" straciłam pokarm, bo kobieta nie może stracic pokarmu. Że ciekawe co byśmy zrobili jakby sklepy zamknęli to przecież jakbym musiała to napewno nakarmiłabym dziecko itd. Na pierwszej wizycie ryczeć mi sie chciało. Teraz poczucie winy zniknęło ale gotuje się aż we mnie. Ale siedze cicho bo te babsko nie zrozumie i nie będę się z nią kłócić przy dziecku. Już sie nie mogę doczekać aż Kamil skończy rok i powiem jej, że jednak dziecko na mm może się zdrowo rozwijać.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Ja nie wiem co z tymi lekarzami? Myślałam, ze to tylko w mojej małej mieścinie takie zacofanie ale widzę, że tak jest prawie wszędzie!
no co z tymi lek???
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Archi to się do Ciebie wprosimy i nie będziesz miec problemu z dojazdem

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Jak budzi sie np 1.5h po jedzeniu to daje jej smoka i przysypia na troche znowu, gorzej jak tego smoka gubi :P No i obawiam sie, ze kiedys bede miala problem zeby ja od tego smoka oduczyc.

Jak uda mi sie ja przyzwyczaic do dluzszego spania albo jedzenia wiecej na raz to sie podziele patentem

Nom, wtedy jej te nocne pobudki zawsze wybaczam
u nas tez- zgubi smoka i oczy jak 5zł wymecza mnie koczowanie przy małym i trzymanie smoka
Cytat:
Przyszłam, ale nadrobić nie dam rady.
Moje dziecko dziś mnie doprowadza do szału. Jak nie je to marudzi Dziś mam ochotę sobie coś zrobić a zaraz jeszcze kolęda

u nas tez byla kolęda- szybko i skutecznie, mały spał
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:57   #493
aa2
Zakorzenienie

hej
jestem po lekarzu i ogólnie jesyem beznadziejna matką i w sumie tyle w tym temacie..........szkoda gadać echhhhh, chce mi sie ryczeć i mam wszystkiego dość
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:59   #494
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

aa2 co jest Kochana? Poczytaj wyżej co pisałyśmy i nie przejmuj się gadkami lekarz Opowiadaj co jest!

Archi ja mam to samo. Mały notorycznie wypluwa smoka i muszę koczowac przy łóżeczku.

I już piszczy. Dziś minuty sam nie posiedzi :/
Stary 2012-01-12, 20:00   #495
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
jestem po lekarzu i ogólnie jesyem beznadziejna matką i w sumie tyle w tym temacie..........szkoda gadać echhhhh, chce mi sie ryczeć i mam wszystkiego dość
Jeju, co się stało?

Wymianka.
Stary 2012-01-12, 20:03   #496
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Asik co sie stalo.... i nie pisz ze jestes beznadziejna matka...nie wolno Ci tak myslec
Stary 2012-01-12, 20:06   #497
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

co do karmienia piersia i tego ze iby w ciąże sie nei zachodzi to przeciez mit zreszta przykład moja siostra która 3 miechy po porodzie była w ciąży z nastepna
eee chyba nie mit tylko trzeba spełnić określone wymagania - ja tam nie wiem jakie, ale mam koleżankę co tak ciągnie tylko na kp
a jestem pewna, że nic innego nie stosuje.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
też to uwielbiam jak łapie ostrość taki zaspany i jak wkoncu mnie obczai to tak się słodko uśmiecha.
łapie ostrosc
ale ja tez to uwielbiam

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie mojego złotka na macie - patrzcie na tą grzechotkę na rączce - sama ją sobie tam jakoś wsadziła
moja robi tak samo bransoletki kurcze no

Cytat:
Moonik nie pisz o takich pysznościach, bo pogryzę. U mnie od poniedziałku pomaga mama i gotuje, też smacznie, ale na ruskie nie mam co liczyć.

Ja coś tam się pouczyłam, niewiele, ale zawsze. Niestety krwawienie się nasiliło i wypadło coś.

ale co wypadło

Cytat:
Hejka!
Przy okazji upewniłam się, że nie znoszę tej pediatry
super
pediatrę

moja koleżanka od jakiegoś 3m karmiła dziecko mm, na każdej kontroli miała kazania z tego powodu. niedawno była z córą na bilansie roczniaka - i wyszło wszystko dobrze, mała w 90centylu a pediatra do niej - no widzi pani jak to na piersi dobrze dzieci rosną i zdrowe są i w ogole że kp to jedyne najlepsze rozwiązanie - a koleżanka, że ona karmi od dawna mm- mina pediatry bezcenna

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Moonik zapodalas mi obiad na jutro
smacznego

Cytat:
ojej to na moją chyba nie działa za to szczepienie działa fantastycznie - spała wczoraj od 16 do rana z przerwą na jedzenie ok 20 i ok.3. Ale juz dzis jej przeszło, szaleje
bo wiesz, Ty jeszcze dodajesz pierś i to dlatego mówię Ci

Cytat:
jejuu moja tak samo, cała łapa do buźki a potem bleeee

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

jestem wyrodną matką, nie daje dziecku spać
bo wczoraj jak wracałyśmy od mojej mamy przed 18 to zasnęła, spała do 19 i potem do 23 były jej zabawy w głowie, więc dzisiaj niedobra matka obudziła dziecko jak wróciłyśmy do domu tzn. nie obudziłam, po prostu wyciągnęłam z wózka i zaczęłam rozbierac
ja mojej nigdy nie pozwalam spać po popołudniowym karmieniu 17-18, jakby mi poszła spać to byśmy się bujały nie wiem do której

Martusia - łysinka czadowa a ta koleżanka to tak zyrko, zyrko może co wyzyrko

Julitka

Stary 2012-01-12, 20:09   #498
julia1906
Raczkowanie

Danika jak sie nazywa ta pediatra co do niej chodzisz, bo ja tez tam zapisalam Kubusia ale co do lekarki nie jestem przekonana.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:12   #499
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
hej
no co Ty gadasz

Julitka

Stary 2012-01-12, 20:13   #500
cotynato
Zakorzenienie

Z ciekawości zerknęłam na statystyki wątku i chyba pierwszy raz nie jestem w czołówce gaduł

Wymianka.
Stary 2012-01-12, 20:21   #501
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Wszędzie są takie głupie naciski, nawet w szpitalu, robione w bardzo brutalny sposób, masakra.
Cytat:
hej
Asiu co się dzieje??

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

ale co wypadło

moja koleżanka od jakiegoś 3m karmiła dziecko mm, na każdej kontroli miała kazania z tego powodu. niedawno była z córą na bilansie roczniaka - i wyszło wszystko dobrze, mała w 90centylu a pediatra do niej - no widzi pani jak to na piersi dobrze dzieci rosną i zdrowe są i w ogole że kp to jedyne najlepsze rozwiązanie - a koleżanka, że ona karmi od dawna mm- mina pediatry bezcenna
Jakiś skrzep jakby. Oj okropnie się czuję jak piszę o takich rzeczach .

Z pediatrą niezłe!!!!
Cytat:
Z ciekawości zerknęłam na statystyki wątku i chyba pierwszy raz nie jestem w czołówce gaduł
Cotka bo to krótki wątek jest .
Gdzie to sprawdzasz?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:21   #502
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie to mozna zobaczyc ??
Stary 2012-01-12, 20:22   #503
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
wątek się dopiero zaczął

Cytat:
Wszędzie są takie głupie naciski, nawet w szpitalu, robione w bardzo brutalny sposób, masakra.

Asiu co się dzieje??
no nie wszędzie, sa wyjątki na szczęście

Julitka

Stary 2012-01-12, 20:23   #504
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde mały mi się dziwnie zaprogramował. Robi drzemki do 20 I nawet go nie budzę. Niech sobie już śpi. CHociaż teraz
a potem jak się wybudza to co robisz? ja biore jak najdelikatniej małego póki jeszcze się mocno nie wybudzi przystawiam go do cycka najje się i dalej śpi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:25   #505
anciaahk
kosmitka

Moonik no jasne, że wyjątki, ale naprawdę wyjątki. Dla mnie to masakra. I pierwsze pytanie chyba wszystkich, którzy mnie widzą pierwszy raz z Frankiem - karmisz piersią? Co komu do tego.

Uspałam gadzika małego. Cyców było mu dwóch mało, ale mm nie chciał, pluł. I co mam poradzić? Kiedy ta cholerna laktacja powróci!!

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a potem jak się wybudza to co robisz? ja biore jak najdelikatniej małego póki jeszcze się mocno nie wybudzi przystawiam go do cycka najje się i dalej śpi
U nas nawet jak się w nocy mocniej wybudzi, to z reguły przy cycku zaśnie ponownie. Naje się, odkładam i z reguły śpi dalej, chociaż czasem stęka co 20 minut po smoka .

Stary 2012-01-12, 20:27   #506
aa2
Zakorzenienie

zaraz wam napisze tylko uspie małego bo cos marudzi
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:28   #507
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Uspałam gadzika małego. Cyców było mu dwóch mało, ale mm nie chciał, pluł. I co mam poradzić? Kiedy ta cholerna laktacja powróci!!

U nas nawet jak się w nocy mocniej wybudzi, to z reguły przy cycku zaśnie ponownie. Naje się, odkładam i z reguły śpi dalej, chociaż czasem stęka co 20 minut po smoka .
też mi czasem stęka o smoka albo go przystawie drugi raz do drugiego cycka i już nie stęka

laktacja pewnie jutro, dziś drugi dzień tak przystawiasz cały czas, to na 3 chyba laktacja jakoś mi wraca

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:30   #508
anciaahk
kosmitka

Dzięki Małgoś za pocieszenie, oby tak bylo .
Właśnie też ostatnio zauważyłam, że jak dam drugiego cyca i doje porządnie, to przestaje stękać. Ze dwa razy się tak udało, może to reguła???

Stary 2012-01-12, 20:34   #509
MoniaZ82
Wtajemniczenie

No to ja ide sie kapac z mala.... Prosze trzymajcie kciuki zeby spala cala noc po tym kleiku

Bede pozniej.....
Stary 2012-01-12, 20:34   #510
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś skrzep jakby. Oj okropnie się czuję jak piszę o takich rzeczach .

Z pediatrą niezłe!!!!
łoj
choć to przecież samo życie

Cytat:
Moonik no jasne, że wyjątki, ale naprawdę wyjątki. Dla mnie to masakra. I pierwsze pytanie chyba wszystkich, którzy mnie widzą pierwszy raz z Frankiem - karmisz piersią? Co komu do tego
jak mnie ktoś pyta- karmisz ? nie dodając nic więcej odpowiadam, że nie - głodzę no bo to guupie pytanie
a jak ktos zapyta czy kp, mówię nie - jak ktoś usilnie chce wiedzieć dlaczego to się pytam co mu do tego? i czy statystyki prowadzi
ja się śmieję z tych wyjątków bo też trafiłam na pretensje tysiąclecia - bo dlaczego ja nie karmię piersią, bo to takie najlepsze i jedyne właściwe karmienie. I miałam takie chwile, że mi się po prostu ryczeć chciało... ale wtedy sobie przypominam rozmowę z ordynatorką szpitala gdzie rodziłam i jej słowa, że "krzywdy dziecku nie zrobię karmiąc go mm" i pomału łapię pion. Bo może i wyrzutów ja nie mam, ale czasem jest mi po prostu tego żal.
No, to się uzewnętrzniłam

Julitka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości