|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
scio - bo ty gówniara jesteś to juz nawet normalne mleko bylo
moje kochane dziecko ma wieeeeeelki apetyt na marchewke. dzis pierwszy raz jadali mocniej jej smakowalo niz jablko a nawet niz jablko z kaszka. za to po kaszce chyba lekki problem kupkowy bo zrobila taka ciastoline (nie plasteline!). az sobie stęknęła! no wiec teraz kilka dni na tapecie bedzie marchewka i potem zobaczymy co jeszcze, chyba wybiore sie na polowanie słoiczkowe, bo tak mam tylko jabłko, dynie, marchewke i marchwianke (marchew, seler, pietruszka) pomrozona zrobilam na obiad zupe koperkowa. nigdy nie jadlam takiego ustrojstwa, mam nadzieje ze domownikom podpasi bo ja nie moge (śmietana )
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Monia Ja nie daję śmietany koperkowej,ani do ogórkowej, ani pomidorowej,ani jarzynowej.Bardzo rzadko to robię.Wole zupy light :P Moja też woli marchewekę ale jak zrobiła po niej kupe to też stękała
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Monia
Zaneto to taka bezgotowania, bobovita, próbke dostałam, no i wziełam 30 ml wody dałam kaszki zeby zgęstniało i dałam Agatce 4 łyżeczki na próbe. Ale ślicznie mi pachniała ta kaszka Zobaczymy co będzie dalej. Jutro też powiem mamie żeby jej dała ze 4 łyżeczki. |
|
|
|
#3874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy co lekarz powie ![]() Domek też już ma pół roku ![]() Wszystkigo naj, naj, naj Śmieszku cudowny I brawa za polubienie mięcha ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Scio kaszka mleczno-ryżowa z bananami na mleku modyfikowanym? Jak tak to mam takie 2
W ogóle zapomniałam, że podostawałam próbki. Dałaś 30ml i 2 łyżki czy łyżeczki kaszki?
|
|
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Stapelce chyba nie po drodze do komputera... Mowilam, ze nie raz pytalyscie o nia i obiecala zajrzec. A zdjecia beda, moze wieczorem znajde czas... Cytat:
To ustalmy termin, tylko szybko poki Antek i laski zdrowi Dobra, karmie i lece do przedszkola. |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Agaty pierwsza przygoda z laktozą od ponad pięciu miesięcy, dlatego dostała tylko troszeczke Agata śpi już godzine |
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zadomowienie
|
dla Jubilatów!Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
żeby poszło najlepszą drogą!
|
||
|
|
|
#3879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Z laurką super pomysł - jak nie zdążę z kubkiem to podpatrzę
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-01-12 o 15:45 |
|||
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Scio jaki masz ten sposób.Ja jutro chciałam zrobić obiadek w parowarze marchewe z ziemniakami. Kaszkę może potem dostanie. Mja śpi godzinę w sumie nie raz w dzień,dzisiaj już taką drzemkę miała.
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
To zdradź mi ten sposób
Jakieś tajemnicze kołysanki? ![]() Dominik w ciągu dnia śpi 3 razy po pół godziny. Z racji tego, że wstaje po 6, pierwsza drzemka jest po 8. Ale dziś był strajk i dziecię padło dopiero o 11 Naiwnie myślałam, że do południa mam go z głowy, a on pospał aż 25 minut. O 14 wyglądał jak zombie, więc znowu drzemka i śpi już ponad godzinę. Też chciałam się położyć, ale nic z tego bo jęczy coś przez sen i trzeba czuwać ![]() I glutenowy dzień pierwszy. Łyżka mlecznej kaszki manny z bobovity dodana do jabłek z gruszkami z babydreama Nie przemęczałam się TŻ na jednodniowym L4 po wyrwaniu zęba śpi w pokoju obok, a ja piję kawę w samotności. Buty muszę kupić, spodnie muszę kupić, ale za co skoro rwanie zęba u mojego męża to koszt 300zł, bo ma korzenie jak kotwice i trzeba rozcinać, dłubać i szyć i kto wie co jeszcze
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Agat do tej pory spała max 10 min.
1. Musi być luźno czyli łóżeczko, albo rozłożona wersalka. 2. Gra jej muzyczka. Puszczam jej Lovely Baby klik klik Wycisza to troche dźwięki mieszkania, bo najgorzej jak jest cicho i najpierw coś łupnie. Ide jeść obiad póki śpi
|
|
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry, ja tak na szybko bez cytowania, może wieczorem uda się z cytowaniem.
Byliśmy u lekarza, Zuziak ma 6,5 miesiąca i waży 8120. Jak miała 4 ważyła 6880. Dużo nie przytyła przez 2,5 miesiąca, ale lekarz nic nie mówił. Pytałam o przechodzenie na zwykłe mleko i mój pediatra ma jeszcze inny sposób niż wasi. Jeszcze przez 2 miesiące ma być na pepti i nic mlecznego jej nie dawać. Potem mamy iść na kontrolę i powoli zaczynamy wprowadzać jogurty, ale nadal na pepti. Jak nic się nie będzie działo, to dopiero zwykłe MM. Do roku spróbujemy przejść na normalne MM. Po roku jeśli nadal będzie miała alergię, to do alergologa. Bo powyżej roku jak ma być na pepti, to musi być zaświadczenie od alergologa. Dziękujemy za kciuki! Nie było tak źle.
|
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
Brumek to było do przewidzenia, że Tymkowi basem się spodoba
gratuluję udanego wypadu!Telik ja tez ubolewam nad wczesniejszym podawaniem pokarmów stałych (lekarka kazała), choc jeszcze żadnego nie kupiłam i trochę z tym zwlekam... Przepraszam, że tak wybiórczo odpisuję... Mały jest absorbujący, spaceru przedłużamy w nieskończoność, bo aż żal wracać (może nie tyle pogoda, co towarzystwo fajne- inne mamy z wózkami A jest nas już kilka i zwykle kogoś się spotyka ) Ale czytam w miarę na bieżąco i próbuję nawet odpisywać, ale już kilka razy straciłam długie posty i nie chciało mi się pisać drugi raz...
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
brida prosze cie bardzo i polecam sie na przyszlosc - po to tu jestesmy, a mnie dzis to mleczko przyszlo
![]() ![]() shira dola mam bo kurde za duzo na poczatek roku sie zwalilo wydatkow i temu. Mysle ze kolejny miesiac bedzie ok brumku no widzisz 14 a 20 roznica ![]() ![]() ![]() lece jesc bo parowar sie odzywa ze moja dietka sie juz nadaje do jedzonka
|
|
|
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
Jaciee Daj znać jak się dowiesz co u koleżanki, chodzi mi to po głowie..
Dziewczyny pisałyście ostatnio o CC i aż zapytałam znajomej położnej - faktycznie rozcinają tylko powłoki brzucha a resztę rękami |
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Odcięli mnie on netu
24 godziny odcięcia od świata i człowiek nie wie co ze sobą zrobić.![]() Pędzę nadrabiać. |
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy cioteczki kochane
Domek pospał 1,5h, ja też sobie zrobiłam drzemkę. Czuję się fatalnie
|
|
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
te
Cytat:
![]() To CC w takim razie jest okrutne Dobrze, że nie wiedziałam co mi robią, bo bym ich skopała (taaa pewnie, a w nogach czucia brak )
|
|
#3890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
leżę i zebrać się z podłogi nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() NATKA, ![]() ![]() klask i:dla Domka!!!!
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
zabrakło mi 6 herbatników
![]() a ja śmietane daje wszedzie gdzie sie da! do zup ( ale do rosołu nie ) i do sosów.. dla mnie zupa czy sos bez smietany jest wybrakowany
|
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sosy zabielam mąką, a fasolkę po bretońsku zagęszczam zmiksowaną, ugotowaną fasolką
|
|
#3893 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie jakie osiedle w Białym zamieszkujesz, że tak spytam. Ja Bacieczki ![]() A propos śmietany to ja też wszędzie ją dodaję, nawet rosół czasem jadam ze śmietaną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Ja tez gówniara na Bebiko skwaśniałym hodowana
|
|
#3894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TY jestes 2 lata mlodsza, ale ja w swoim wieku tez w bialymstoku znam tylko dwie mamusie. ale jedna to juz ma dziecko prawie 3-letnie, a druga ma miesieczna coreczke. a reszta hula po prognozach metrach, i czym tam jeszcze(nie jestem na bieżąco od kilku ładnych lat )![]() Ja jadłam humane z tego co matka mi kiedys mowila.. ale kiedys sie szybciej dawalo inne jedzenie, wiec w wieku Zuzki juz opychalam sie chrupkami kukurydzianymi - ze zdjec wynika, ze bylo to moje ulubione jedzenie i plakalam jak ktos chcial mi zabrac nawet pusta torebke ... ale to prawda, ze zalecenia zywieniowe kiedys dziwne byly. Marcin (on rocznik 78) w swojej ksiazeczce zdrowia ma napisane, ze przy wypisie lekarz zalecil dawanie mieszanki tego mleka w niebieskim opakowaniu w proszku z woda |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sloiczki wcina jak leci - zupki i obiadki - sama buzie otwiera.
Kaszke mleczno-ryzowa o smaku bananowym rowniez lubi. Dzis dodalam jej do sloiczka kaszke manne zobaczymy jutro co i jak Teraz buszuje po dywanie w te i we wte![]() a ja pochodze z pod bialegostoku a w bialymstoku mam najblizsza rodzine mojej mamy
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na ile będziesz w Białym? Antoniuk niedaleko :P A Piasta jak dla mnie to jakieś "niebezpieczne" trochę osiedle... Teraz młodzi chodzą do Prognoz i do Łóżka z tego co u mnie w klasie słyszę... nie wie cóż to za lokal te Łóżko chociaż nazwa mi się podoba. ![]() Ja już wypadłam z obiegu ![]() Cytat:
A skąd, że spytam?? A teraz leży cwaniak, nogi sobie na mnie położył i mnie głaszcze po ręce bo niby zasnął aler jak go połozyłam to się spac odechciało. Ehh...
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
AgaG, Aania ,przepraszam ale przyszly tydzien nie mam szans,bo nie bede miec auta,oddaje do zalozenia gazu.ale od 23stycznia chetnie sie z Wami spotkam
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziubku jak u was z ta skaza bylo, jak ona wygladala?? Cytat:
![]() A moje dziecko jest juz takie kochane, jak chce cyca to mi sie przytula do cycka i za bluzke szarpie. Noz w morde jak ja mam go odstawic??
|
|
|
#3899 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Domek stoooo lat stooo lat
Dawidku, Maju Bo Jas to taki brudasek a tak naprawde to woskowinka ma taki zapach od...mleka które za sprawą ulewania czasem mu tam wleci Cytat:
Cytat:
wiec i my w koncu musimy sie wybrać a jak z organizacją? dałas sobie rade bez problemu?(tj ubieranie , karmienie itd) Tak, mam fajnego pediatre, bo ten nasz z przychodni to ![]() Cytat:
choc wirualnie jestem z wami
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-12 o 20:09 |
|||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i lubie geste zupy wiec w wiekszosci zageszczam mąka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

)

faktycznie DZISIAJ ŚWIĘTUJEMY PÓŁ ROCZKU DOMKA
Domek też już ma pół roku 

Jakieś tajemnicze kołysanki? 
Naiwnie myślałam, że do południa mam go z głowy, a on pospał aż 25 minut. 

leżę i zebrać się z podłogi nie mogę 
klask i:dla Domka!!!!