Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 14:36   #3871
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

scio - bo ty gówniara jesteś to juz nawet normalne mleko bylo

moje kochane dziecko ma wieeeeeelki apetyt na marchewke. dzis pierwszy raz jadali mocniej jej smakowalo niz jablko a nawet niz jablko z kaszka. za to po kaszce chyba lekki problem kupkowy bo zrobila taka ciastoline (nie plasteline!). az sobie stęknęła! no wiec teraz kilka dni na tapecie bedzie marchewka i potem zobaczymy co jeszcze, chyba wybiore sie na polowanie słoiczkowe, bo tak mam tylko jabłko, dynie, marchewke i marchwianke (marchew, seler, pietruszka) pomrozona

zrobilam na obiad zupe koperkowa. nigdy nie jadlam takiego ustrojstwa, mam nadzieje ze domownikom podpasi bo ja nie moge (śmietana )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:43   #3872
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Monia Ja nie daję śmietany koperkowej,ani do ogórkowej, ani pomidorowej,ani jarzynowej.Bardzo rzadko to robię.Wole zupy light :P Moja też woli marchewekę ale jak zrobiła po niej kupe to też stękała a teraz kiedy puści bączka to aż taka ulga "achhhhhhhhhhhh"

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:47   #3873
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monia

Zaneto to taka bezgotowania, bobovita, próbke dostałam, no i wziełam 30 ml wody dałam kaszki zeby zgęstniało i dałam Agatce 4 łyżeczki na próbe. Ale ślicznie mi pachniała ta kaszka
Zobaczymy co będzie dalej. Jutro też powiem mamie żeby jej dała ze 4 łyżeczki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:52   #3874
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu usg potwierdziło iż jest to zapalenie. Wczoraj odebrałam wyniki te co robiłam jeszcze przed świetami (tak się długo czeka, bo chyba mniej spotykane) i z 4 badań, tylko 1 jedno jest w rmie, reszta od tej normy odbiega niektóre ZNACZNIE. Teraz mam wizytę u swojego endo 26 wiec wtedy wszystko się wyjaśni.
To nie za dobrze, co? No to czekamy co lekarz powie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękujemy za faktycznie DZISIAJ ŚWIĘTUJEMY PÓŁ ROCZKU DOMKA:j upi:
Domek też już ma pół roku A pamiętam, jak dopiero co smsa do mnie w nocy pisałaś, że jedziecie do szpitala

Wszystkigo naj, naj, naj Śmieszku cudowny

I brawa za polubienie mięcha

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Po powrocie tylko musiałam odszukać moje starsze dziecko, bo po dwóch tygodniach z dziadkami....... to już bardziej na temat klubowy, dobrze wiecie który
Własnie na TAKIE pikantne opowieści liczyłam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do dziadków to ja robie w imieniu Agaty laurki. Odbije stópke i rączki na kartce, jakoś fantazyjnie wytne Z kolorowego brystolu zrobie laurke. Nakleje zdjęcie Agaty i po obu stronach odbitki w środku jakieś 2-3 słowa i wszytsko.
Świetny pomysł
Stary 2012-01-12, 14:54   #3875
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio kaszka mleczno-ryżowa z bananami na mleku modyfikowanym? Jak tak to mam takie 2 W ogóle zapomniałam, że podostawałam próbki. Dałaś 30ml i 2 łyżki czy łyżeczki kaszki?

Stary 2012-01-12, 14:56   #3876
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
AgaG a dlaczego Stapelka do nas nie zaglada?
Cytat:
AgaG jakieś zdjątka?
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
HEJ.

AgaG co tam u Stapelki? wyrzekła się nas czy jak>

Dziewczyny Stapelce chyba nie po drodze do komputera... Mowilam, ze nie raz pytalyscie o nia i obiecala zajrzec.

A zdjecia beda, moze wieczorem znajde czas...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG. a nas przyjmiesz do siebie?? Może się z Aanią zbierzemy i przyjedziemy ,któregoś dnia na herbatkę z chłopakami
Zapraszam serdecznie! To jeszcze Stapelka pewnie by przyjechala. I szczerze mowiac takie spotkanie by mi najbardziej odpowiadalo, bo ja o 15 lece do przedszkola, a jak by bylo gdzies na miescie, to bym sie martwila, czy zdaze.
To ustalmy termin, tylko szybko poki Antek i laski zdrowi

Dobra, karmie i lece do przedszkola.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:10   #3877
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Scio kaszka mleczno-ryżowa z bananami na mleku modyfikowanym? Jak tak to mam takie 2 W ogóle zapomniałam, że podostawałam próbki. Dałaś 30ml i 2 łyżki czy łyżeczki kaszki?
tak z bobovity. nie wiem ile dałam, bo sypałam prosto z opakowania i mieszałam, ale myślę, ze to góra łyżka stołowa była
To Agaty pierwsza przygoda z laktozą od ponad pięciu miesięcy, dlatego dostała tylko troszeczke

Agata śpi już godzine Znalazłam sposób na drzemke dłuższą niż 10 minut

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-12, 15:42   #3878
mamad1
Zadomowienie

dla Jubilatów!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ejjjj co wy tak na to krowie mleko kdyby nie pewna karsula Świeć panie nad jej zwierzęcą duszyczką to Shiry bo nie było!mała wrzeszcząca Shirka chlustała wszystkim jak daleko widziała (łącznie z pokarmem mojej rodzicielki)-heheheh indywidualność od początku. Mój ekstra tacik poszedł do gospodyni przyniósł szklaneczkę mleka Shira wypiła puściła bąki i usnęła błogim snem !! co prawda od tego czasu siostry śmieją się ze mnie, że tak wyrosłam bo na krowskim mleku jak na ciele przystało bo one takie krasnale po 150cm
Ja też po 3. miesiącu piłam mleko od krowy, tzn. rozcieńczone z wodą z kaszą manną (ciekawe, czy ktoś wtedy pomyślał o glutenie?)

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Mam jedną poprawkę cholera i jutro wystawienie ocen a tu jeden przedmiot niezaliczony, najtrudniejszy do zrozumienia czyt. psychologia... Muszę jutro na tip top napisać 3 testy. Może się uda jak nie to bye!
żeby poszło najlepszą drogą!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:43   #3879
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tuż przed 20

Byliśmy na Muszelce (to na Targówku, niedaleko Kondratowicza). Tam, bo ma dobre opinie tamtejsze pływanie dla niemowlaków. A mój brat był na Potockiej.
Widzisz, to dobrze wiedzieć, bo mam tam najbliżej
Dzięki

Cytat:
Witam

Dziękujemy za faktycznie DZISIAJ ŚWIĘTUJEMY PÓŁ ROCZKU DOMKA:j upi:
Najlepszego

Cytat:
A teraz śpi, włączyłam jej Lovely Baby, może pośpi dłużej.

A jutro do szkoły

Co do dziadków to ja robie w imieniu Agaty laurki. Odbije stópke i rączki na kartce, jakoś fantazyjnie wytne Z kolorowego brystolu zrobie laurke. Nakleje zdjęcie Agaty i po obu stronach odbitki w środku jakieś 2-3 słowa i wszytsko.
Też działamy Lovely baby.
Z laurką super pomysł - jak nie zdążę z kubkiem to podpatrzę

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2012-01-12 o 15:45
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:45   #3880
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio jaki masz ten sposób.Ja jutro chciałam zrobić obiadek w parowarze marchewe z ziemniakami. Kaszkę może potem dostanie. Mja śpi godzinę w sumie nie raz w dzień,dzisiaj już taką drzemkę miała.

Stary 2012-01-12, 15:45   #3881
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

To zdradź mi ten sposób Jakieś tajemnicze kołysanki?

Dominik w ciągu dnia śpi 3 razy po pół godziny. Z racji tego, że wstaje po 6, pierwsza drzemka jest po 8. Ale dziś był strajk i dziecię padło dopiero o 11 Naiwnie myślałam, że do południa mam go z głowy, a on pospał aż 25 minut.
O 14 wyglądał jak zombie, więc znowu drzemka i śpi już ponad godzinę. Też chciałam się położyć, ale nic z tego bo jęczy coś przez sen i trzeba czuwać

I glutenowy dzień pierwszy. Łyżka mlecznej kaszki manny z bobovity dodana do jabłek z gruszkami z babydreama Nie przemęczałam się

TŻ na jednodniowym L4 po wyrwaniu zęba śpi w pokoju obok, a ja piję kawę w samotności. Buty muszę kupić, spodnie muszę kupić, ale za co skoro rwanie zęba u mojego męża to koszt 300zł, bo ma korzenie jak kotwice i trzeba rozcinać, dłubać i szyć i kto wie co jeszcze Nie wiem czy bardziej szkoda mi jego, czy trzech stów

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:53   #3882
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja Agat do tej pory spała max 10 min.
1. Musi być luźno czyli łóżeczko, albo rozłożona wersalka.
2. Gra jej muzyczka. Puszczam jej Lovely Baby klik klik
Wycisza to troche dźwięki mieszkania, bo najgorzej jak jest cicho i najpierw coś łupnie.

Ide jeść obiad póki śpi

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-12, 16:02   #3883
iustyna1
Wtajemniczenie

Dobry, ja tak na szybko bez cytowania, może wieczorem uda się z cytowaniem.

Byliśmy u lekarza, Zuziak ma 6,5 miesiąca i waży 8120. Jak miała 4 ważyła 6880. Dużo nie przytyła przez 2,5 miesiąca, ale lekarz nic nie mówił.

Pytałam o przechodzenie na zwykłe mleko i mój pediatra ma jeszcze inny sposób niż wasi. Jeszcze przez 2 miesiące ma być na pepti i nic mlecznego jej nie dawać. Potem mamy iść na kontrolę i powoli zaczynamy wprowadzać jogurty, ale nadal na pepti. Jak nic się nie będzie działo, to dopiero zwykłe MM.

Do roku spróbujemy przejść na normalne MM. Po roku jeśli nadal będzie miała alergię, to do alergologa. Bo powyżej roku jak ma być na pepti, to musi być zaświadczenie od alergologa.

Dziękujemy za kciuki! Nie było tak źle.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:09   #3884
mamad1
Zadomowienie

Brumek to było do przewidzenia, że Tymkowi basem się spodoba gratuluję udanego wypadu!

Telik ja tez ubolewam nad wczesniejszym podawaniem pokarmów stałych (lekarka kazała), choc jeszcze żadnego nie kupiłam i trochę z tym zwlekam...

Przepraszam, że tak wybiórczo odpisuję... Mały jest absorbujący, spaceru przedłużamy w nieskończoność, bo aż żal wracać (może nie tyle pogoda, co towarzystwo fajne- inne mamy z wózkami A jest nas już kilka i zwykle kogoś się spotyka) Ale czytam w miarę na bieżąco i próbuję nawet odpisywać, ale już kilka razy straciłam długie posty i nie chciało mi się pisać drugi raz...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:10   #3885
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brida prosze cie bardzo i polecam sie na przyszlosc - po to tu jestesmy, a mnie dzis to mleczko przyszlo
shira dola mam bo kurde za duzo na poczatek roku sie zwalilo wydatkow i temu. Mysle ze kolejny miesiac bedzie ok
brumku no widzisz 14 a 20 roznica
lece jesc bo parowar sie odzywa ze moja dietka sie juz nadaje do jedzonka
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:10   #3886
Brida
Rozeznanie

Jaciee Daj znać jak się dowiesz co u koleżanki, chodzi mi to po głowie..

Dziewczyny pisałyście ostatnio o CC i aż zapytałam znajomej położnej - faktycznie rozcinają tylko powłoki brzucha a resztę rękami
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:12   #3887
marzena_S
Zadomowienie

Odcięli mnie on netu 24 godziny odcięcia od świata i człowiek nie wie co ze sobą zrobić.
Pędzę nadrabiać.
Stary 2012-01-12, 16:15   #3888
Natka_
Zakorzenienie

Dziękujemy cioteczki kochane

Domek pospał 1,5h, ja też sobie zrobiłam drzemkę.
Czuję się fatalnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:15   #3889
jacieeeee
Wtajemniczenie

te
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jaciee Daj znać jak się dowiesz co u koleżanki, chodzi mi to po głowie..

Dziewczyny pisałyście ostatnio o CC i aż zapytałam znajomej położnej - faktycznie rozcinają tylko powłoki brzucha a resztę rękami
Mnie też... jeszcze nie dzwoniła, ale pewnie to już niedługo

To CC w takim razie jest okrutne Dobrze, że nie wiedziałam co mi robią, bo bym ich skopała (taaa pewnie, a w nogach czucia brak )

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-12, 16:19   #3890
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG. a nas przyjmiesz do siebie?? Może się z Aanią zbierzemy i przyjedziemy ,któregoś dnia na herbatkę z chłopakami
o, byłoby super
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!(Brumku special for you przywitanie pełne godności nie jakieś joł baby)

ejjjj co wy tak na to krowie mleko kdyby nie pewna karsula Świeć panie nad jej zwierzęcą duszyczką to Shiry bo nie było!mała wrzeszcząca Shirka chlustała wszystkim jak daleko widziała (łącznie z pokarmem mojej rodzicielki)-heheheh indywidualność od początku. Mój ekstra tacik poszedł do gospodyni przyniósł szklaneczkę mleka Shira wypiła puściła bąki i usnęła błogim snem !! co prawda od tego czasu siostry śmieją się ze mnie, że tak wyrosłam bo na krowskim mleku jak na ciele przystało bo one takie krasnale po 150cm
leżę i zebrać się z podłogi nie mogę
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
I ja nie mam weny.
Marek o 3 pojechał do Łodzi, i wróci końcem stycznia. Teraz muszę organizować wszystko sama z małym. Ciekawe kto się nim zajmie na weekendy, gdy mam szkołę. Mama do pracy, ojciec nie bardzo...
dacie radę, na pewno
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a propo basenu - moja Marys 2 grudnia na termach w Białce Tatrzańskiej 2,5 h w basenie i padla od razu po wyjsciu i spala ciurkiem 4 h
jak super
Cytat:
Moje dziecko mówi właśnie mam mam mami

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aania Brumku te ćwiczenia Krystka denerwują no bo obca baba wygina mu rączki nóżki , kula go na piłce wałku a on akurat w tej chwili zrobiłby co innego
no i ma chłopak rację
NATKA, klask i:dla Domka!!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:30   #3891
CookieMonsters
Rozeznanie

zabrakło mi 6 herbatników

a ja śmietane daje wszedzie gdzie sie da! do zup ( ale do rosołu nie) i do sosów.. dla mnie zupa czy sos bez smietany jest wybrakowany
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:43   #3892
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

a ja śmietane daje wszedzie gdzie sie da! do zup ( ale do rosołu nie) i do sosów.. dla mnie zupa czy sos bez smietany jest wybrakowany
A ja nie zabielam zup Jak TŻ chce to dodaje sobie śmietanę już na talerzu. Wolę czyste, taka ogórkowa jak dziś, mocno kwaśna, pycha Sosy zabielam mąką, a fasolkę po bretońsku zagęszczam zmiksowaną, ugotowaną fasolką

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-12, 17:07   #3893
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Przyjdź do mnie to Ci dam
Właśnie jakie osiedle w Białym zamieszkujesz, że tak spytam. Ja Bacieczki
A propos śmietany to ja też wszędzie ją dodaję, nawet rosół czasem jadam ze śmietaną

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mały jest absorbujący, spaceru przedłużamy w nieskończoność, bo aż żal wracać (może nie tyle pogoda, co towarzystwo fajne- inne mamy z wózkami A jest nas już kilka i zwykle kogoś się spotyka) Ale czytam w miarę na bieżąco i próbuję nawet odpisywać, ale już kilka razy straciłam długie posty i nie chciało mi się pisać drugi raz...
A ja nie mam z kim spacerować, za młoda widocznie jeszcze jestem b0o żadna znajoma z Białegostoku dziecka jeszcze nie posiada, ale z Knurowa już kilka ma, nawet młodsze ode mnie mają... Byłoby z kim na spacerki chadzać...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
dla Jubilatów!

Ja też po 3. miesiącu piłam mleko od krowy, tzn. rozcieńczone z wodą z kaszą manną (ciekawe, czy ktoś wtedy pomyślał o glutenie?)

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

żeby poszło najlepszą drogą!
No właśnie, ja myślę, że ludzie niekoniecznie wiedzieli co to ten gluten jest..
Dziękuję

Cytat:
tak z bobovity. nie wiem ile dałam, bo sypałam prosto z opakowania i mieszałam, ale myślę, ze to góra łyżka stołowa była
To Agaty pierwsza przygoda z laktozą od ponad pięciu miesięcy, dlatego dostała tylko troszeczke

No właśnie Wy już manne dajecie a my utkneliśmy na kaszkach mleczno- ryżowych. Jakoś się boję tego glutenu...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
scio - bo ty gówniara jesteś to juz nawet normalne mleko bylo
Ja tez gówniara na Bebiko skwaśniałym hodowana Moi rodzice byli tak mądrzy (mama miała lat 19 tata 21), że cały czas podgrzewali mi mleko wcześniej zrobione i dziwili się, dlaczego ja cały czas krzyczę. Któregoś razu postanowili mleka spróbować i co? Kwaśne jak cholera. I oni mnie cały czas tym karmili hah! I żyję

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:21   #3894
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Przyjdź do mnie to Ci dam
Właśnie jakie osiedle w Białym zamieszkujesz, że tak spytam. Ja Bacieczki
A propos śmietany to ja też wszędzie ją dodaję, nawet rosół czasem jadam ze śmietaną

A ja nie mam z kim spacerować, za młoda widocznie jeszcze jestem b0o żadna znajoma z Białegostoku dziecka jeszcze nie posiada, ale z Knurowa już kilka ma, nawet młodsze ode mnie mają... Byłoby z kim na spacerki chadzać...

No właśnie, ja myślę, że ludzie niekoniecznie wiedzieli co to ten gluten jest..
Dziękuję

No właśnie Wy już manne dajecie a my utkneliśmy na kaszkach mleczno- ryżowych. Jakoś się boję tego glutenu...

Ja tez gówniara na Bebiko skwaśniałym hodowana Moi rodzice byli tak mądrzy (mama miała lat 19 tata 21), że cały czas podgrzewali mi mleko wcześniej zrobione i dziwili się, dlaczego ja cały czas krzyczę. Któregoś razu postanowili mleka spróbować i co? Kwaśne jak cholera. I oni mnie cały czas tym karmili hah! I żyję
Znaczy, w tym momnci jeszcze kolobrzeg. pierwotnie zamieszkiwałam piasta, ale teraz od lutego chwilowo bedzie antoniuk u tesciowki.

TY jestes 2 lata mlodsza, ale ja w swoim wieku tez w bialymstoku znam tylko dwie mamusie. ale jedna to juz ma dziecko prawie 3-letnie, a druga ma miesieczna coreczke. a reszta hula po prognozach metrach, i czym tam jeszcze(nie jestem na bieżąco od kilku ładnych lat )

Ja jadłam humane z tego co matka mi kiedys mowila.. ale kiedys sie szybciej dawalo inne jedzenie, wiec w wieku Zuzki juz opychalam sie chrupkami kukurydzianymi - ze zdjec wynika, ze bylo to moje ulubione jedzenie i plakalam jak ktos chcial mi zabrac nawet pusta torebke... ale to prawda, ze zalecenia zywieniowe kiedys dziwne byly. Marcin (on rocznik 78) w swojej ksiazeczce zdrowia ma napisane, ze przy wypisie lekarz zalecil dawanie mieszanki tego mleka w niebieskim opakowaniu w proszku z woda
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:33   #3895
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja sloiczki wcina jak leci - zupki i obiadki - sama buzie otwiera.
Kaszke mleczno-ryzowa o smaku bananowym rowniez lubi. Dzis dodalam jej do sloiczka kaszke manne zobaczymy jutro co i jakTeraz buszuje po dywanie w te i we wte

a ja pochodze z pod bialegostokua w bialymstoku mam najblizsza rodzine mojej mamy
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:59   #3896
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Znaczy, w tym momnci jeszcze kolobrzeg. pierwotnie zamieszkiwałam piasta, ale teraz od lutego chwilowo bedzie antoniuk u tesciowki.

TY jestes 2 lata mlodsza, ale ja w swoim wieku tez w bialymstoku znam tylko dwie mamusie. ale jedna to juz ma dziecko prawie 3-letnie, a druga ma miesieczna coreczke. a reszta hula po prognozach metrach, i czym tam jeszcze(nie jestem na bieżąco od kilku ładnych lat )

Ja jadłam humane z tego co matka mi kiedys mowila.. ale kiedys sie szybciej dawalo inne jedzenie, wiec w wieku Zuzki juz opychalam sie chrupkami kukurydzianymi - ze zdjec wynika, ze bylo to moje ulubione jedzenie i plakalam jak ktos chcial mi zabrac nawet pusta torebke... ale to prawda, ze zalecenia zywieniowe kiedys dziwne byly. Marcin (on rocznik 78) w swojej ksiazeczce zdrowia ma napisane, ze przy wypisie lekarz zalecil dawanie mieszanki tego mleka w niebieskim opakowaniu w proszku z woda
A od kiedy jesteś w Kołobrzegu? Ostatnio (jakiś tydzień temu) widziałam w 24 taką dziewczynę do Ciebie podobną i tak sobie myslę, czyżby tutaj się Cookie zawieruszyła?? heh
Na ile będziesz w Białym? Antoniuk niedaleko :P A Piasta jak dla mnie to jakieś "niebezpieczne" trochę osiedle...
Teraz młodzi chodzą do Prognoz i do Łóżka z tego co u mnie w klasie słyszę... nie wie cóż to za lokal te Łóżko chociaż nazwa mi się podoba. Ja już wypadłam z obiegu
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Moja sloiczki wcina jak leci - zupki i obiadki - sama buzie otwiera.
Kaszke mleczno-ryzowa o smaku bananowym rowniez lubi. Dzis dodalam jej do sloiczka kaszke manne zobaczymy jutro co i jakTeraz buszuje po dywanie w te i we wte

a ja pochodze z pod bialegostokua w bialymstoku mam najblizsza rodzine mojej mamy
U mnie tez buźka sama sie otwiera u łobuza :P
A skąd, że spytam??
A teraz leży cwaniak, nogi sobie na mnie położył i mnie głaszcze po ręce bo niby zasnął aler jak go połozyłam to się spac odechciało. Ehh...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:48   #3897
BABONIK
Zadomowienie

AgaG, Aania ,przepraszam ale przyszly tydzien nie mam szans,bo nie bede miec auta,oddaje do zalozenia gazu.ale od 23stycznia chetnie sie z Wami spotkam

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:00   #3898
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak chcesz mieć pewnośc to może odstaw MM i ponowie za kilka dni podaj i zobacz...może faktycznie skaza.Tylko wcześniej z tego co pamiętam żabcia nie miała suchych plam nie?

Odstaw na kilka dni ten gluten i zobaczymy.

Mmm zjadłabym brokułową.
2 łyżki tylko gotujesz?
Ja mam mleczna z nestle i co mam z nią zrobić?
wczesniej nie miala bo ja na diecie bezmlecznej wiec pewnie nie mialo co sie pojawic. Nic to, chyba pojde w pon. do lekarza.

Dziubku jak u was z ta skaza bylo, jak ona wygladala??

Cytat:
Dziękujemy cioteczki kochane

Domek pospał 1,5h, ja też sobie zrobiłam drzemkę.
Czuję się fatalnie
Bidulka

A moje dziecko jest juz takie kochane, jak chce cyca to mi sie przytula do cycka i za bluzke szarpie. Noz w morde jak ja mam go odstawic??
Stary 2012-01-12, 20:07   #3899
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Domek stoooo lat stooo lat
Dawidku, Maju

Cytat:
Brawo Jasiu
A czemu uszko śmierdzi w takim razie?
Bo Jas to taki brudasek
a tak naprawde to woskowinka ma taki zapach od...mleka które za sprawą ulewania czasem mu tam wleci

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski

Nie nadrobię Was bo fizycznie jest to niemożliwe. Wpuścicie uciekinierkę z powrotem ?
Witaj

Cytat:
Relacja

Aha, a w domu, przed kąpielą, masowałam go na łóżku i nagle mi sie przewraca z plecków na brzuszek. Odwracam go, a on z powrotem I tak z 10 razy pod rząd. Nauczył się już bezbłędnie to robić Pękam z dumy Krzyczałam tak, że męża uszy bolały

?
Dziękuję za relację Brumeczku
wiec i my w koncu musimy sie wybrać
a jak z organizacją? dałas sobie rade bez problemu?(tj ubieranie , karmienie itd)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Telik zamawiasz wizytę lekarską do domu dla Jasia?
Tak, mam fajnego pediatre, bo ten nasz z przychodni to

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

I ja nie mam weny.
Marek o 3 pojechał do Łodzi, i wróci końcem stycznia. Teraz muszę organizować wszystko sama z małym. Ciekawe kto się nim zajmie na weekendy, gdy mam szkołę. Mama do pracy, ojciec nie bardzo...
Smutno mi, bom sama jak palec w mieszkaniu.

choc wirualnie jestem z wami

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:09
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:11   #3900
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak samo, wiekszosc zup ze spietana. bez niej wydaja mi sie takie gołe no i lubie geste zupy wiec w wiekszosci zageszczam mąka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości