Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 20:51   #3901
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

dziękuję śliczne moje

A ja byłam u siebie w rodzinnym domu, ale szczegóły pominę ( chodzi o ojca ). Myślałam nawet wcześniej, że pojadę na tam kilka dni, do mamy, brata ( pobawią trochę Iggsa ) Ale w takiej sytuacji jak teraz jest nie da się. Domyślacie się o co chodzi.
Wróciłam jeszcze bardziej przytłoczona niż pojechałam. Jest mi za******* zle. Nie mogę już patrzeć na cierpienie mamy i brata...
Oj, małe się rusza w wózku, idę pobujać.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:05   #3902
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

hejka

byliśmy zapisać Filipa do przedszkola, znalazłam fajne (prywatne) i chcemy go puścić od września.
Ja od października wracam do pracy, a z moją mamą podpiszemy umowę o nianię tak o sobie wykombinowaliśmy...

Ma któraś z Was może wzór takiej umowy??

patik IMO o może być reakcja na gluten (ale nie musi) ja bym go na chwilę odstawiła i zobaczyła czy się poprawi

brumek za basen ja też wychodzę z tego założenia co Ty i dlatego nie chodziliśmy i nie chodzimy z dzieciakami na jakieś specjalne zajęcia, ma im to po prostu sprawiać frajdę a jak tak będzie to i tak efekty przyjdą same - patrz Filip

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Buziaki dla dzisiejszych półroczniaków Majki i Dominika

i za 5 miesięcy Dawidka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:09   #3903
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Tymuś zaczął wyciągać do mnie rączki, kiedy chce żebym go podniosła Tak na to czekałam... Dziś byłam u mamy, ona go na chwilę wzięła, a on się od mnie odwrócił i łapki wyciąga Cudowne uczucie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza, Zuziak ma 6,5 miesiąca i waży 8120. Jak miała 4 ważyła 6880. Dużo nie przytyła przez 2,5 miesiąca, ale lekarz nic nie mówił.
Dużo, nie dużo, efekt końcowy pokaźny Słodki ciężar, co? A ile waży Kuba, tak z ciekawości pytam?

Dołek trochę przeszedł?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek to było do przewidzenia, że Tymkowi basem się spodoba gratuluję udanego wypadu!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czuję się fatalnie
To przeziębienie, tak?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
zabrakło mi 6 herbatników
Po co Ci herbatniki, bo chyba przeoczyłam?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Bo Jas to taki brudasek
a tak naprawde to woskowinka ma taki zapach od...mleka które za sprawą ulewania czasem mu tam wleci

Dziękuję za relację Brumeczku
wiec i my w koncu musimy sie wybrać
a jak z organizacją? dałas sobie rade bez problemu?(tj ubieranie , karmienie itd)
Ja Ci dam brudaska

Na basenie organizacyjnie było fajnie i łatwo Wczoraj byłam z mężem, ale teraz już raczej będę chodzić sama i nie powinno być problemów. Nad sam basen można wnosić foteliki, więc jakby co można łatwo dziecia odłożyć. Przebieralnie są specjalne z mnóstwem przewijaków, więc nie ma kolejki ani nic. Zastanawiałam się jak będzie z wychodzeniem z wody, ale też dałam sobie radę sama (bo mąż się gdzieś zapodział ), bo ponieważ takie zajęcia są w płytkich basenikach, to nie ma problemu z tym, że trzeba wyskoczyć, tylko normalnie po schodkach się wychodzi.
Jedyne co mnie sfrustrowało to karmienie właśnie. Tymek był już głodny, a tam nie było warunków. W przebieralni krzeseł nie było, a w poczekalni takiej ogólnej ścisk i gigantyczny hałas. Poszłam do bufetu, a tam z kolei zimno jak diabli. A dziecko przecież bardzo rozgrzane.
I w końcu wlazłam na trybuny (te co są dookoła basenu), usadowiłam się z boczku (bo niestety sporo ludzi tam było), wyjęłam "kraniki" i nakarmiłam dzielnego pływaka
Stary 2012-01-12, 21:11   #3904
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witam

Dziękujemy za faktycznie DZISIAJ ŚWIĘTUJEMY PÓŁ ROCZKU DOMKA:j upi:
y

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

shira - nie pisałam Ci nigdy, ale uwielbiam Twoje wypowiedzi...zazwyczaj zawsze jak je czytam to , a mój mąż wtedy patrzy na mnie jak na wariatkę uwielbiam Cię kobito!!!!

/QUOTE]

Dobra baby, która ma mojego Żbika????? dziś dzieć obudził się o 24,30 wypił mleko potem pobudka o 2 Shira myśli ohoho stary dobry Żbik powrócił i znowu mamy "IT HAS BEGAN...." lecę smok w bok klaps i spanko do 6,30 przecież cuda nie mogą następować po sobie tak wychodzi ze statystyk, no przyznać się która nie lubi spać w nocy i ma mojego chłopca a u mnie chyba jakiś surogat w łóżeczku leży
a mówiam zamien sie
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

O, no to nie dziwię się, że już przywykłaś

Mieszkam w Dagenham. Pimlico to chyba samo centrum
I dziękuję za zaproszenie
Samo centrumjak masz checi to wpadaj. zapraszam. a moze jakos sie zorganizujemy ze Stronczkiem vel Stroneczkiem?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agni życzyłam CI mało wstawania, a sama wstawałam chyba z 6 razy do tego obudziłam sie o 3 i nie umiałam zasnąć.
no widzisz i o kant d.. twoje zyczenia, bo ani tobie ani mnie nie pomoglo. ale szkoda mi cie kochana, bo ja to do takiego systemu - nie -systemu juz przywyklam.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agat do tej pory spała max 10 min.
1. Musi być luźno czyli łóżeczko, albo rozłożona wersalka.
2. Gra jej muzyczka. Puszczam jej Lovely Baby klik klik
Wycisza to troche dźwięki mieszkania, bo najgorzej jak jest cicho i najpierw coś łupnie.

Ide jeść obiad póki śpi
hmmm... Emil ma swoje 3 drzemki dziennie po godzinie kazda. 7;30-8;30, 11:30-12;30 i 15 -16.
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
A od kiedy jesteś w Kołobrzegu? Ostatnio (jakiś tydzień temu) widziałam w 24 taką dziewczynę do Ciebie podobną i tak sobie myslę, czyżby tutaj się Cookie zawieruszyła?? heh
Na ile będziesz w Białym? Antoniuk niedaleko :P A Piasta jak dla mnie to jakieś "niebezpieczne" trochę osiedle...
Teraz młodzi chodzą do Prognoz i do Łóżka z tego co u mnie w klasie słyszę... nie wie cóż to za lokal te Łóżko chociaż nazwa mi się podoba. Ja już wypadłam z obiegu
no ja jestem z Bojar,to pewnie i do 5(podstawowki) chodzialas?boe jak sie pozmienialo w tym bialymstoku. ja chodzilam do Mandali, ryczacych czterdziestek, Lalek, a w dawnyyyych czasach i Allo allo, a teraz jak sie ze znajomymi umawiam i za kazdym razem rzucaja mi nowe nazwy to mam problem ze zlokalizowaniem lokalu, nie mowiac o trasach autobusów. ale do domku wybieram sie w kwietniu

i jeszcze chwale sié:::: data wesela ustalona i miejsce zamowione: 22 wrzesien
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:11   #3905
youyou
Zakorzenienie

marzena_S nie poznałam Cię!! super avek
Stary 2012-01-12, 21:15   #3906
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG, Aania ,przepraszam ale przyszly tydzien nie mam szans,bo nie bede miec auta,oddaje do zalozenia gazu.ale od 23stycznia chetnie sie z Wami spotkam

ja też bardzo chętnie
AgaG, tak w ogóle to dziękuję za chęć przygarnięcia nas

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hejka

Tymuś zaczął wyciągać do mnie rączki, kiedy chce żebym go podniosła Tak na to czekałam... Dziś byłam u mamy, ona go na chwilę wzięła, a on się od mnie odwrócił i łapki wyciąga Cudowne uczucie
klask i:
pewnie cała dumna byłaś, prawda?

Mega katar mnie dopadł. I to z gatunku dojętych - nie nadążam z chusteczkami. A żeby było śmieszniej to rano nie było żadnych oznak, w południe mnie tak nagle wzięło
idę spać

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:35   #3907
agni82
Zadomowienie

kurcze - nikt sie nie dziwi ze ja tutaj o tej godzinie?

wiecie co zrobiam? wypiam kawe o 17:00 i co? i teraz wcale ale to wcale spac mi sie nie chce. niech mnie ktos kopnie za to w glowe, to nastepnym razem sie zastanowie zanim wypije kawe o tej godzinie.

Gratulacje wszystkim 5miesieczniakom i polroczniakomk laski:

a my chyba jutro wybierzemy sie na basentak zachwalacie , a ja mam 5 min od siebie ten basen, wiec nawet nie wypada nie isc.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:35   #3908
marzena_S
Zadomowienie

Uff, nadrobiłam. Dziękuję za wszystkie gratulacje dla mojej 5-miesięcznej panny. Wczoraj Hania po raz pierwszy dostała coś innego niż UU- kaszę manną która niestety nie przypadła jej do gustu. (więcej trafiło za kołnierz niż do brzuszka) Za to organizm chyba odczuł, bo zamiast 3 kup, była wieczorem jedna OGROMNA. Dzisiaj poszło zdecydowanie lepiej, zjadła więcej i sprawniej jej to wychodziło, za to popołudniu chyba przez tą kaszkę bolał ją brzuszek.

Zaneta, przykro mi że tak Cię potraktowali w pracy- coś takiego potrafi człowiekowi podciąć skrzydła. Z takim zapałem pisałaś o powrocie, że byłam dla Ciebie pełna podziwu, mi by na pewno było ciężko. Dla Emi będzie lepiej, że mama jeszcze trochę z nią posiedzi w domu. Mam nadzieję, że w międzyczasie znajdziesz fajniejszą i lepiej płatną pracę.

Gratulacje dla pół rocznego Domka.

Dla Mai i Dawida za 5 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ejjjj co wy tak na to krowie mleko kdyby nie pewna karsula Świeć panie nad jej zwierzęcą duszyczką to Shiry bo nie było!mała wrzeszcząca Shirka chlustała wszystkim jak daleko widziała (łącznie z pokarmem mojej rodzicielki)-heheheh indywidualność od początku. Mój ekstra tacik poszedł do gospodyni przyniósł szklaneczkę mleka Shira wypiła puściła bąki i usnęła błogim snem !! co prawda od tego czasu siostry śmieją się ze mnie, że tak wyrosłam bo na krowskim mleku jak na ciele przystało bo one takie krasnale po 150cm

Mam nadzieję, że będziesz pamiętać o tej darmowej książce dla mnie.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a propo basenu - moja Marys 2 grudnia na termach w Białce Tatrzańskiej 2,5 h w basenie i padla od razu po wyjsciu i spala ciurkiem 4 h
Ale super.
Kurczę, ja zupełnie nie pomyślałam o stroju dla Hani i chyba już go nie zdążę kupić przed pierwszym pływanie. Chyba nic się nie stanie jak dziewczyna w takim wieku będzie świecić gołymi cyckami?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Zuza sie jakims niewytlumaczalnym sposobem zsunela w nocy z lozka na podloge i podniosla histerie na 5 minut, tak sie wystraszyla
O kurczę, dobrze że nic jej się nie stało. (oprócz tego, że się wystraszyła)

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witam i ja......

moje dziecie spalo dzis od 20.30 do ....5.20

a potem od 5.40 do 9.00

tylko matka glupia siedziala do 24.00 wiec dlugo nei pospalam
"Tylko" 5 godzin i 20 minut ja na razie najdłuższy sen to miałam 3 godziny.

Cytat:
Brida normalnie co czytam Filutek to mi wychodzi Fiutek aż sobei musiałam powiedzieć głośno FiLutek.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu usg potwierdziło iż jest to zapalenie. Wczoraj odebrałam wyniki te co robiłam jeszcze przed świetami (tak się długo czeka, bo chyba mniej spotykane) i z 4 badań, tylko 1 jedno jest w rmie, reszta od tej normy odbiega niektóre ZNACZNIE. Teraz mam wizytę u swojego endo 26 wiec wtedy wszystko się wyjaśni.
Oj brzmi nieciekawie, mam nadzieję że lekarz pomoże i szybko się wszystko wyrówna.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja zrobilsm (wlasciwie robie od tygodnia ) cos w tym stylu, ale inaczej. zrobie aniołka z dłoni moich dzieci - kingi dwie lapki beda robiły a skrzydła, odwrócona artura za korpus, dorysuje sie jeszcze głowe i voila. jak zrobie to moze cykne fote, dzis mi sie nei chce, moze jutro mnie wena złapie
Fajny pomysł.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Buty muszę kupić, spodnie muszę kupić, ale za co skoro rwanie zęba u mojego męża to koszt 300zł, bo ma korzenie jak kotwice i trzeba rozcinać, dłubać i szyć i kto wie co jeszcze Nie wiem czy bardziej szkoda mi jego, czy trzech stów
Kochająca żonka z Ciebie.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:21
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:37   #3909
nerola
BAN stały

Pieleszko kiedy?Dawaj date
No to faktycznie ciężko z opieką,i ja też ok.20 km.od miasta,jabyście mieli Hanie do mnie wozić

Żanetko ja też zup nie zabielam-lubię przejrzyste.

Marinko
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:41   #3910
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja byłam u siebie w rodzinnym domu, ale szczegóły pominę ( chodzi o ojca ). Myślałam nawet wcześniej, że pojadę na tam kilka dni, do mamy, brata ( pobawią trochę Iggsa ) Ale w takiej sytuacji jak teraz jest nie da się. Domyślacie się o co chodzi.
Wróciłam jeszcze bardziej przytłoczona niż pojechałam. Jest mi za******* zle. Nie mogę już patrzeć na cierpienie mamy i brata...
Tak mi przykro, Marinko Ale Wam parszywe życie zafundował ten niby ojciec

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
byliśmy zapisać Filipa do przedszkola, znalazłam fajne (prywatne) i chcemy go puścić od września.
Ja od października wracam do pracy, a z moją mamą podpiszemy umowę o nianię tak o sobie wykombinowaliśmy...
Świetne rozwiązanie, fajnie że teraz tak można A jak to z Tobą jest? Chcesz już wrócić czy bardziej musisz?

Cytat:
Nowy jakiś? Lecę szukać

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

pewnie cała dumna byłaś, prawda?

Mega katar mnie dopadł. I to z gatunku dojętych - nie nadążam z chusteczkami. A żeby było śmieszniej to rano nie było żadnych oznak, w południe mnie tak nagle wzięło
idę spać
Dumna, ale przede wszystkim wzruszona

A co do przeziębienia, to chyba jakaś nowa fala wirusówek nadeszła
Znowu wszystkie po kolei będziemy chorować
Stary 2012-01-12, 21:49   #3911
marzena_S
Zadomowienie

Nie zacytowało mi wcześniej wszystkiego....

Natka, dużo zdrówka dla Domka.

Cytat:
Na basenie organizacyjnie było fajnie i łatwo Wczoraj byłam z mężem, ale teraz już raczej będę chodzić sama i nie powinno być problemów. Nad sam basen można wnosić foteliki, więc jakby co można łatwo dziecia odłożyć. Przebieralnie są specjalne z mnóstwem przewijaków, więc nie ma kolejki ani nic. Zastanawiałam się jak będzie z wychodzeniem z wody, ale też dałam sobie radę sama (bo mąż się gdzieś zapodział ), bo ponieważ takie zajęcia są w płytkich basenikach, to nie ma problemu z tym, że trzeba wyskoczyć, tylko normalnie po schodkach się wychodzi.
Jedyne co mnie sfrustrowało to karmienie właśnie. Tymek był już głodny, a tam nie było warunków. W przebieralni krzeseł nie było, a w poczekalni takiej ogólnej ścisk i gigantyczny hałas. Poszłam do bufetu, a tam z kolei zimno jak diabli. A dziecko przecież bardzo rozgrzane.
I w końcu wlazłam na trybuny (te co są dookoła basenu), usadowiłam się z boczku (bo niestety sporo ludzi tam było), wyjęłam "kraniki" i nakarmiłam dzielnego pływaka
Widzę, że wyjście na basen udane- zazdroszczę. My mieliśmy iść dzisiaj, ale tż coś podziębiony i może w przyszłym tygodniu dopiero pójdziemy.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i jeszcze chwale sié:::: data wesela ustalona i miejsce zamowione: 22 wrzesien
Wow, to super- najważniejsze kroki macie już za sobą.

Cytat:
Haha, nie ma to jak zmiana "imidżu". Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kolejny chorowitek- zatem zdrówka życzę.
Stary 2012-01-12, 21:56   #3912
meszsares
Zadomowienie

witam sie krociotko,
ostatnio mam tak malo czasu, ze tylko Klub ogarniam, a forum tak po troszke podczytuje.
Gratuluje wszystkim dzisiejszym solenizantom za skonczone miesiaczki i polroczki
Chorowitkom zdrowka zycze!!

Oliweczka, kurcze, niedobrze, co??
Dziubek - ale super ten twoj Gwizdolek! Moja Blana za to wyspiewuje arie operowe
Marzenka - bosheee jaka cudna jest Hania w tych czapeczkach i opaskach - zazdroszcze pomyslu!
Carmela - pisalas, ze dr pochwalila operowanie przez Sarenke kciukami. Otoz to jest rzeczywiscie wyzszy stopien umiejetnosci niemowlaka, do pewnego czasu dzieci lapia przednioty tzw malpim chwytem nie uzywajac kciuka - zaobserwujcie. A jak juz zaczynaja uzywac kciuka to nooo nooo
Zanetka - bardzo mi przykro, ze Cie tak potraktowali w pracy. Mnie kazda taka historia boli, bo przypomina mi jak ja kiedys zostalam potraktowana. I w ogole to takie niesprawiedliwe jak sie postrzega mlode matki w tym kraju!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:59   #3913
DaKaro
Zadomowienie

Marinka przykro mi . Posiedzialabys troche w domu, odciazyli by Cie z Igorkiem, a tak to musisz siedziec sama w domku .

Marzena kocham Twoj avek .

Agni congratulation!

Przez mam dola, nie odzywamy sie, omijamy szerokim lukiem, tak naprawde jej dzisiaj nie widzialam. Dziwne, bo to TZt sie z nia poklocik, ale sila rzeczy ja tez na tym cierpie. Nie lubie takich sytuacji, caly dzien przesiedzialam w pokoju . Nie pojechalismy dzisiaj do moich rodzicow, TZt tak sie dlugo zbieral, ach szkoda gadac...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:10   #3914
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Carmela - pisalas, ze dr pochwalila operowanie przez Sarenke kciukami. Otoz to jest rzeczywiscie wyzszy stopien umiejetnosci niemowlaka, do pewnego czasu dzieci lapia przednioty tzw malpim chwytem nie uzywajac kciuka - zaobserwujcie. A jak juz zaczynaja uzywac kciuka to nooo nooo
Śmieszyło mnie to troche jak ciągle ta psycholog powtarzała WOWWW WOWW ALE ŁAPIE i wyciągała kolejne zabawki do testów, Sara nie dała rady dopiero jakiemus zadaniu dla rocznika, na 7 i 9 miesiecy zaliczyła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:14   #3915
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Słyszałyście o tej Maleńkiej Konstancji która przyszła na świat w ICZMP w Łodzi?
Sama bym chętnie oddała krew, ale nie mam jak.
Mam nadzieję,że wszystko dobrze się potoczy, pracuja wspaniali ludzie...
Stary 2012-01-12, 22:16   #3916
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne rozwiązanie, fajnie że teraz tak można A jak to z Tobą jest? Chcesz już wrócić czy bardziej musisz?
tak , weszła nowa ustawa ( o której musze poczytać ciut więcej, więc poprawcie mnie jeśli się mylę.....), ale można zatrudnić babcię na nianię, i jesli umowa nie przekracza pensji minimalnej (obecnie ok 1380zł), to 100% składek emerytalnych, rentowych i chorobowych płaci ZUS

Dla nas to świetne rozwiązanie bo moja mama i tak nie pracuje, a na emeryturę jest jeszcze za młoda, lata pracy ma wypracowane ale z wiekiem czeka. wiec będzie jej się dodatkowo do emerytury liczyło.

Co do mnie to wracam bo i muszę - jak się chcemy budować i w ogóle jakkolwiek funkcjonować to moja pensja jest zawsze pewna i solidna; i chcę - dobrze mi zrobi powrót do ludzi i dorosłych problemów

Trochę się boję jak to będzie ale mamy jeszcze na to 9 miesięcy, nie mogę sobie pozwolić na dłuższe siedzenie z dziećmi w domu. Dla Filipa wyjście do dzieci też będzie dobre..
Stary 2012-01-12, 22:26   #3917
meszsares
Zadomowienie

youyou - baardzo dobry plan masz Oczywiscie mozesz zatrudnic mame, a o umowe i szczegoly zapytaj Crazy, bo ona tak robi, pisala o tym w klubie.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:37   #3918
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tej Maleńkiej Konstancji która przyszła na świat w ICZMP w Łodzi?
Sama bym chętnie oddała krew, ale nie mam jak.
Mam nadzieję,że wszystko dobrze się potoczy, pracuja wspaniali ludzie...
Nie Jak malutka jest?

Cytat:
tak , weszła nowa ustawa ( o której musze poczytać ciut więcej, więc poprawcie mnie jeśli się mylę.....), ale można zatrudnić babcię na nianię, i jesli umowa nie przekracza pensji minimalnej (obecnie ok 1380zł), to 100% składek emerytalnych, rentowych i chorobowych płaci ZUS

Dla nas to świetne rozwiązanie bo moja mama i tak nie pracuje, a na emeryturę jest jeszcze za młoda, lata pracy ma wypracowane ale z wiekiem czeka. wiec będzie jej się dodatkowo do emerytury liczyło.

Co do mnie to wracam bo i muszę - jak się chcemy budować i w ogóle jakkolwiek funkcjonować to moja pensja jest zawsze pewna i solidna; i chcę - dobrze mi zrobi powrót do ludzi i dorosłych problemów

Trochę się boję jak to będzie ale mamy jeszcze na to 9 miesięcy, nie mogę sobie pozwolić na dłuższe siedzenie z dziećmi w domu. Dla Filipa wyjście do dzieci też będzie dobre..
No to naprawdę ładnie sie wszystko poukładało

A ja zaczynam się bać. Chodzi o pracę. Dziś dowiedziałam się że prawie na 100% nie będę mogła pracować z domu A tak strasznie na to liczyłam. I w takiej sytuacji nie wrócę do pracy na pewno. Nie zostawię Tymka w tym wieku, żeby nie wiem co! Napisze w Klubie dokładniej...
Stary 2012-01-12, 22:40   #3919
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku nie wiem jaka duża ale jak pokazywali w tv to wydawała się malutka, ma przepukline przeponową...
jak byłam z dziewczynkami tam na oddziale to zmarł chłopczyk z tym schorzeniem..
Mam nadzieję,że jest bardzo silna i wyjdzie z tego...
Stary 2012-01-12, 22:43   #3920
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Brida normalnie co czytam Filutek to mi wychodzi Fiutek aż sobei musiałam powiedzieć głośno FiLutek.
Ja też tak czytałam

Cytat:
brida prosze cie bardzo i polecam sie na przyszlosc - po to tu jestesmy, a mnie dzis to mleczko przyszlo
shira dola mam bo kurde za duzo na poczatek roku sie zwalilo wydatkow i temu. Mysle ze kolejny miesiac bedzie ok
brumku no widzisz 14 a 20 roznica
lece jesc bo parowar sie odzywa ze moja dietka sie juz nadaje do jedzonka
Jaki masz parowar?

Wiecie, ja cały czas się zastanawiam nad parowarem i zdecydować się nie mogę....

Witam!
Noc mieliśmy straszną, Radkowi juz nie wystarcza spanie ze mną w łóżku,
musi mieć cyca w paszczy,
i ostatniej nocy cały czas musiałam mu pomagać go złapać bo przysypiał i po chwili z płaczem szukał
TŻ śpi w drugim pokoju,
mamy z Radkiem całe łóżko dla siebie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:30   #3921
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Marina
W takim razie może mama z bratem chociaż na weekend by mogli wpaść do Ciebie?
Oni by odpoczęli od ojca, a Ty miałabyś pomoc przy Igorze.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Marzenka - bosheee jaka cudna jest Hania w tych czapeczkach i opaskach - zazdroszcze pomyslu!
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Marzena kocham Twoj avek .
Dziękuję kochane, zawstydzacie mnie (a właściwie Hanię ).

Cytat:
A ja zaczynam się bać. Chodzi o pracę. Dziś dowiedziałam się że prawie na 100% nie będę mogła pracować z domu A tak strasznie na to liczyłam. I w takiej sytuacji nie wrócę do pracy na pewno. Nie zostawię Tymka w tym wieku, żeby nie wiem co! Napisze w Klubie dokładniej...
Jak widać, to niewiele z Nas może powiedzieć, że urodzenie dziecka nie wywróciło życia zawodowego do góry nogami i pochwalić się wyrozumiałym pracodawcą.
Stary 2012-01-12, 23:33   #3922
Kolina
Zadomowienie

hej
wpadam na chwile
mnie net cos sie pinkoli i mialam problemy z logowaniem, zepsuło mi skype w dodatku chyba straciłam konto, przez te ciągłe przerwy w sygnale coś źle się porobiło i z mojego automatycznego logowania nici, a ja hasła nie pamiętam, a przypomnienie nie działa (że nie ma takiego maila w bazie przypisanego do tego użytkownika - nie wiem jakim cudem)
założyłam nowe konto

dziś ważna dla nas data: Dawid kończy 5 miesięcy
szok jak ten czas leci

wczoraj mielismy szczepienie, kilkusekundowy płacz, a raczej próba płaczu, bo jak się nad nim nachyliłam to zaczął się śmiać dzielny maluszek
wieczór był spokojny, poza jednym incydentem, nagle obudził się z płaczem, ale jak go przytuliłam to po kilku minutach już spał
więc nie wiem czy to skutek szczepienia, ząbków, czy może zly sen.

dzisiaj pojechałam połazić po sklepach, nic sobie nie kupiłam - nie miałam weny do przymierzania, ale za to wróciłam z kilkoma reklamówkami rzeczy dla Dawida
Stary 2012-01-12, 23:37   #3923
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

chelsea urodzilam sie w Bielsku Podlaskim a mieszkalam w pobliskiej wsci do ukonczenia 5 roku zycia
marzena moje dziecie stroj odziedziczylo po kuzynce - sama bym nie wpadla na to ze takowe sa wogole dla maluchow
lili swego czasu na citeam.pl byl tefal v400 za 129 zl i kupilam Normalna cena 249 lub 269. Jest super, kolezanki dwie tez ze mna sie zlozyly i kupilam 3 sztuki wiec przesylka tanio wyszla i jest super. Ma wyswietlacz, wiec ustawisz sobie czas i dogrzewanie

ja tak dzis tez myslalam ze nie wiem jak ja za 1,5 miesiaca wroce do pracy ale nie ma innej opcji
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:37   #3924
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dziś ważna dla nas data: Dawid kończy 5 miesięcy

wczoraj mielismy szczepienie, kilkusekundowy płacz, a raczej próba płaczu, bo jak się nad nim nachyliłam to zaczął się śmiać dzielny maluszek

dzisiaj pojechałam połazić po sklepach, nic sobie nie kupiłam - nie miałam weny do przymierzania, ale za to wróciłam z kilkoma reklamówkami rzeczy dla Dawida

Dawid, przystojniaku, sto latek!!!!!

Co do drugiej części to wielkie brawa za bycie dzielnym pacjentem
A co do trzeciej to znam takie sytuacje aż za dobrze To chyba norma u młodych mamuś
Stary 2012-01-12, 23:45   #3925
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

przyjechala dzis do mnie kumpela z pracy i przywiozla mojej malej pomaranczowa bluzeczke, do tego spodenki takie szarawe i rajstopki pomaranczowe wszystko z zary, ale takie sweet moj TZ jak zobaczyl, to sie napatrzec nie mogl I na koniec mowi do mnie tak Wiola to ma gust a z twoim co sie stalo?? Chodzilo o to, ze wczesniej kupowalam sobie duzo fajowych ciuchow, teraz ide kupic cos sobie, a wracam z czyms dla marysi. Albo idziemy do sklepu a ja skrecam na dzial dzieciecy
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:45   #3926
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Hej hej.

PO calodziennej nieobecnosci wreszcie jestem cieszycie sie?

Agni... ja sie zdziwilam ze jestes o tej porze ale nie zdazylam napisac...bo mnie uprzedzilas..mam nadzieje ze juz smacznie spisz. Co do spotkania to ja jestem na TAK jakos musimy sie zorganizowac a i w kwietniu tez wybieramy sie do PL. I w B-stoku raczej bede. Ach i najwazniejsze gratulacje za ustalenie terminu slubu
Ja studiowalam w Białymstoku na PB. A mieszkalam na Zielonych Wzgorzach.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:48   #3927
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Dawid, przystojniaku, sto latek!!!!!

Co do drugiej części to wielkie brawa za bycie dzielnym pacjentem
A co do trzeciej to znam takie sytuacje aż za dobrze To chyba norma u młodych mamuś

Cytat:
przyjechala dzis do mnie kumpela z pracy i przywiozla mojej malej pomaranczowa bluzeczke, do tego spodenki takie szarawe i rajstopki pomaranczowe wszystko z zary, ale takie sweet moj TZ jak zobaczyl, to sie napatrzec nie mogl I na koniec mowi do mnie tak Wiola to ma gust a z twoim co sie stalo?? Chodzilo o to, ze wczesniej kupowalam sobie duzo fajowych ciuchow, teraz ide kupic cos sobie, a wracam z czyms dla marysi. Albo idziemy do sklepu a ja skrecam na dzial dzieciecy
czyli wszystkie "cierpimy" na to samo
Stary 2012-01-12, 23:49   #3928
83monia
Zakorzenienie

no dobra, a kto sie spotka ze mną!!! która to byla w kołobrzegu i przez koszalinek nie zdołała jechać, hę?! no i cookie - tez musimy sie chyba spiknąć, bo aż głupio...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:49   #3929
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
PO calodziennej nieobecnosci wreszcie jestem cieszycie sie?
Taaaakkk
Stary 2012-01-12, 23:50   #3930
Natka_
Zakorzenienie

Dziękujemy za kolejne kochane cioteczki

Tak Brumku, fatalne sampoczucie w związku z przeziębiniem
Lecę czytać co z tą Twoją pracą

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przez mam dola, nie odzywamy sie, omijamy szerokim lukiem, tak naprawde jej dzisiaj nie widzialam. Dziwne, bo to TZt sie z nia poklocik, ale sila rzeczy ja tez na tym cierpie. Nie lubie takich sytuacji, caly dzien przesiedzialam w pokoju . Nie pojechalismy dzisiaj do moich rodzicow, TZt tak sie dlugo zbieral, ach szkoda gadac...
Uuuu to niedobrze...
Cytat:

Cytat:
Ojj Czyli zatruwania życia ciąg dalszy...

Aniu łączę się w bólu Zdrówka!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości