Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 20:44   #4771
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a moja micia była dzielna u weterynarza, nie ma chipa, bedzie miala badania krwi i ogólnie zostaje z nami
no to super wiadomości
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:47   #4772
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

jestem już po mojej wizycie ale jestem zadowolona, widziałam w koncu moje dzieciątko

kobieta powiedziała ze to 12 tydzień, dziecko na 7,9 cm i było całkiem spokojne. miałam dzisiaj robione badania na z. Dawna, ale na początku dziecko było źle ułożone, no i musiało mi się całkowicie odwrócić... kobieta próbowała go inaczej ułożyć, ale nie dało rady, potem miałam się poprzewracać na boki, poruszac trochę i dalej nic... na koniec kazała mi iść do toalety zrobić 'troche siku', no i to dopiero poskutkowało
super, że wszystko ok Bardzo duży ten Twój maluszek

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
A tak sobie pomyslalam, dla tych w pierwszej ciazy - radze przed USG jakies 20 minut wypic kawe albo sok jakis, to dzidzia bedzie sie duzo ruszac wesolo
Spróbuję następnym razem

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mi znowu nie chcieli dziecka dawac bo jestem po CC i jestem "zbyt zmeczona". Dzien czy 2 dni po CC sama wzielam dziecko, przebralam itd. A wredna pielegniarka od noworodkow byla na mnie wielce obrazona ze jej dziecka nie dalam, jak ona chce zmienic pieluche i butelke dac. Pozniej sie staralam przystawic go do piersi, ale niestety butelka wygrywala, nawet nie potrafil dobrze zlapac.
Butelke tez "musieli" dawac od poczatku, chociaz chcialam karmic piersia, a wielki problem zeby ewentualnie jedna polozna byla ze mna kilkanascie minut. A smoczki mieli tam z takim przeplywem, ze dziecku po brodzie splywalo mleko (butelke wystarczylo przechylic w dol i porzadnie lecialo, w domu nawet wieksze smoczki nie mialy takiego przeplywu), wiec nic dziwnego, ze pozniej nie chcial ssac. A ja siedzialam z baby bluesem i piersiami tak ciezkimi od tych zapasow mleka, ze nawet na plecach nie moglam lezec bo byly za ciezkie, noce i dnie spedzalam na odciaganiu.
W prywatnych klinikach po CC z matka zostaje polozna i na lezaco (na boku) pomaga przystawic dziecko do piersi zeby od poczatku bylo bez butelki.
Masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No w tym szpitalu o którym pisałam mają specjalny pokój, w którym matka po cc może przebywać z noworodkiem.Na szczęście
Piszesz o Ujastku?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ewka nie znam sie ale wydaje mi sei za jak na 12tc to ładny rozmiarek ma Twoje dziecko a wczesniej ile miało i w jakim tc?
No właśnie też jestem zdziwiona, że taki duży ten maluszek Ewki. Bo mój ma niecałe 7 cm, a lekarz mówił, że to wygląda na skończony 13 tc

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Mnie gin szturchała po lewej stronie z dołu jak chciała żeby dzidzius dupkę ruszył i się poprzekręcał mało skutecznie
A mnie wczoraj doktorek tak trochę pukał po prawej stronie brzuszka, żeby maluch się odwrócił.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:49   #4773
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Piszesz o Ujastku?
tak, na ich stronie znalazłam takie info

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:51   #4774
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie też jestem zdziwiona, że taki duży ten maluszek Ewki. Bo mój ma niecałe 7 cm, a lekarz mówił, że to wygląda na skończony 13 tc
noo ciekawe
a wogole za 2 dni dowiem sie ile ma moj szkrab
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:58   #4775
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wy tak m porodach a ja o tym nie myślę wcale
ja też nie. I w ogóle jakoś ten temat mnie nie stresuje

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,
podglądam Was już jakiś czas ale na razie się nie ujawniałam ;p Czekałam do pierwszego USG aby nie zapeszyć i żeby wszystko było w porządku.

No to jestem! Ja i nasze prawie 8-tygodniowe Maleństwo
Już po pierwszym USG. Zwariowałam

Przyjmiecie mnie jeszcze?
Cześć Gratulacje

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zapomniałabym napisać, dziś mam studniówkę, ciąży oczywiście
gratuluję 100 dniówki

Cytat:
a moja micia była dzielna u weterynarza, nie ma chipa, bedzie miala badania krwi i ogólnie zostaje z nami
super

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
tak, na ich stronie znalazłam takie info
może tak jest, ale oni tych cesarek mają mnóstwo co kilkanaście minut. Jak bratowa męża miała cesarkę w październiku to małą zabrali na noworodki i przywieźli jej do pokoju po kilku godzinach, po czym na noc zabrali z powrotem na noworodki.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a wogole za 2 dni dowiem sie ile ma moj szkrab
Fajnie Będziemy mogły mniej więcej porównać maluchy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:00   #4776
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie Będziemy mogły mniej więcej porównać maluchy
no
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:01   #4777
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

może tak jest, ale oni tych cesarek mają mnóstwo co kilkanaście minut. Jak bratowa męża miała cesarkę w październiku to małą zabrali na noworodki i przywieźli jej do pokoju po kilku godzinach, po czym na noc zabrali z powrotem na noworodki.
a no jak się dużo porodów trafi, to różnie bywa.
Nie wiem o którym szpitalu to słyszałam, ale też o jakimś w Krk, że oferują poród rodzinny, ale salę do porodu rodzinnego mają tylko jedną i jak akurat ktoś inny ją zajmie, to rodzi się na ogólnej i mąż wstępu już nie ma... Ale szpital ma ładną reklamę, tylko z tym porodem masz jak z loterią

Stary 2012-01-12, 21:10   #4778
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
niestety też się nasłuchałam ale na inne szpitalne tematy, nie wszystkich i nie wszędzie dobrze traktują, nie mówiąc już o tym że są tacy którym wszystko jedno bo to nie jego dziecko/żona/rodzina, boje się trochę, różnie można trafić, sama się zastanawiam gdzie rodzić

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

zapomniałabym napisać, dziś mam studniówkę, ciąży oczywiście
gratuluje 100
u mnie w szpitalu podobno standard i opieka sie zmienila...ale sama sie obawiam i tak naprawde ciesze sie, ze mam jedna polozna znajoma. Wiem jak jest prawie wszedzie, chcesz miec super opieke to najlepiej daj w "lape", pewnie tak zrobie jezeli nie bedzie innego wyjscia
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,
podglądam Was już jakiś czas ale na razie się nie ujawniałam ;p Czekałam do pierwszego USG aby nie zapeszyć i żeby wszystko było w porządku.

No to jestem! Ja i nasze prawie 8-tygodniowe Maleństwo
Już po pierwszym USG. Zwariowałam

Przyjmiecie mnie jeszcze?
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak cenowo wygladaja te szkoly rodzenia?
tez o tym mysle ale nie wiem czy mnie stac na to
u mnie na szczęscie jest za darmo
Cytat:
j
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

dziewczyny a jak dzidzius teraz jest taki malutki to po ktorej str brzucha jest ?
tak bardziej po srodku?
u mnie przy kazdym usg maluszek byl bardziej z lewej strony

mialam dzis koszmarny dzien czulam sie fatalnie, taka jakas oslabiona, martwie sie, ze nastepna nocke bede miala nieprzespana
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:34   #4779
24zetka24
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamusie Osobiście jestem mama od 04 lipca 2011 i przyznam szczerze, że jest to wspaniałe uczucie. Choć z początku męczące- do wszystkie można się przyzwyczaić i polubić nawet nocne wstawanie Pozwoliłam sobie do Was napisać, ponieważ wiem, z własnego dośwaidczenia, że bardzo często decydujemy się na prywatną praktykę lekarską. Chcemy aby nasze Kruszynki miały jak najbardziej fachową opiekę, bez zbędnych kolejek i nerwów związanych z publiczną służbą zdrowia. Z tego względu znalazłam świetną alternatywę/ofertę, którą chciałabym Wam również zaproponować. Nie będę pisała na forum, aby nikt nie pomyślał, że robię zbędną reklamę. (Chodzi o wizyty lekarskie w prywatnych gabinetach za mniejsze pieniądze). Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana szczegółami dajcie znać na priv. Nie namawiam, proponuję. Pozdrawiam
24zetka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:39   #4780
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Jak smakuje sznycel z indyka . Hehe ,wiem,że to głupie pytanie ale czasami widzę sznycle w Biedronce i mam ochote kupić,ale nie wiem jak to smakuje .A szkoda mi wydawać kasy na coś nieznanego
Całkiem dobrze. Konsystencja zbliżona do kurczaka - też pierwszy raz kupiłam

Cytat:
Cześć

Obiecane zdjęcia mojego Skarba
Cudne!

Cytat:
Mnie ostatnio często boli i się zastanawiam czy wziąść apap czy nie. Jeszcze nie wzięłam
Lekarz mówił, że można wziąć ze spokojem i zupełnie nic nie szkodzi. Nie można przedawkować tylko. Musisz, to weź

Cytat:
A ja Wam w sumie nie pokazywałam moich zdjęć z genetycznego, to nadrabiam

Na drugim zdjęciu 3D widok od góry, na 3 widać, jak maleństwo ssie kciuka
Faktycznie wcina łapkę!

Cytat:
Biedactwo Ale czy ten lekarz trochę nie przesadza Przecież skoki ciśnienia w ciąży się zdarzają i to wcale nie musi oznaczać choroby. Głowa może Cię boleć też od hormonów. No nic. Życzę zdrówka
Powiedział, że jak się będzie powtarzać, to muszę to dokładniej zbadać. Nie znam tego lekarza nawet Myślę jednak, że bardzo dobrze wczoraj się mną zajął i dokładniej niż musiał obejrzał Maluszka. Jestem mu wdzięczna. A powiem, że dziś czuję się lepiej niż kiedykolwiek odkąd miałam pierwsze objawy ciąży - czyli od jakichś 8-9 tygodni! Jak mi się to utrzyma, to jutro uczę się na studia i zdam ostatni rok jeszcze przed wakacjami, byłoby cudnie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
dziewczyny super fotki

jestem już po mojej wizycie ale jestem zadowolona, widziałam w koncu moje dzieciątko

kobieta powiedziała ze to 12 tydzień, dziecko na 7,9 cm i było całkiem spokojne. miałam dzisiaj robione badania na z. Dawna, ale na początku dziecko było źle ułożone, no i musiało mi się całkowicie odwrócić... kobieta próbowała go inaczej ułożyć, ale nie dało rady, potem miałam się poprzewracać na boki, poruszac trochę i dalej nic... na koniec kazała mi iść do toalety zrobić 'troche siku', no i to dopiero poskutkowało

nastepnie mialam spotanie z midwife, pobrała mi krew, podobbo poprzednie wyniki były wzorcowe od początku ciąży przytyłam 2 kg, wiec nie jest źle

rewelacyjne uczucie jak widzisz swoje dziecko a jak się słyszy bicie serca to już istna magia. Aż mi łzy poleciały ze wzruszenia

następny skan 8 marca, mam nadzieję, że moim prezentem na dzień kobiet będzie wiadomość, że maleństwo jest zdrowe i będę znała płeć

mam nadzieję, że u pozostałych dziewczyn dzisiejsze wizyty też były owocne
Super, że wszystko udane! Jak się cieszę, że nasze wakacyjne dzieciaczki są zdrowe!

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ma któraś z Was te poradniki w wersji pdf??
W oczekiwaniu na dziecko - Heidi Murkoff
Pierwszy rok życia dziecka - Heidi Murkoff

Szperałam cały dzień w sieci, ale nie mogę ich znaleźć.
Ja też chętnie przyjmę. Mam pożyczyć od koleżanki, ale nie wiem, kiedy ją spotkam...

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

zamówilam dzisiaj balsamy z Palmers,mam nadzieję że będą skuteczne i zapach nie będzie taki okropy jak babydream
A mi babydream ładnie pachnie

Cytat:
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:42   #4781
Linka25
Zakorzenienie

U mnie już po wszystkim. Wszystko dobrze Zmierzone zostało wszystko łącznie z badaniem przepływów....
Jestem bardzo szczęśliwa.
Maluszek ma 6,1 cm
Zaktualizowano mi termin porodu na 22 lipca. Jestem już w 13 tc !!!

Dziewczyny macie wynik na pismie? Ja tak i zainteresowały mnie te wyliczone ryzyka, te z badania są ileś razy mniejsze niż z wieku
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:51   #4782
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ma któraś z Was te poradniki w wersji pdf??
W oczekiwaniu na dziecko - Heidi Murkoff
Pierwszy rok życia dziecka - Heidi Murkoff
Szperałam cały dzień w sieci, ale nie mogę ich znaleźć.
Mam tylko książkę i żałuje, że poprawione drugie wydanie, bo mi się nie podoba tzn.jest napisana medycznie- takie suche fakty - co wolno a czego nie itd. Rozczarowana, bo pierwsza część była o niebo lepsza

Cześć mrowka Rozgość się i napisz coś o sobie

wanilllka gratki za 100 ciąży

Cytat:
No widzisz, fajnie cieszę się razem z tobą, bo też jestem kociarą i nie wyobrażam sobie rozstać się z moim"pchlarzem"(takie pieszczotliwe przezwisko, bo pcheł nigdy nie miał )

No a my z tż mamy ciche dni, bo się wkurzyłam na niego, że jak wrócił po trzech dniach po pracy, to zamiast mi poświęcić troche uwagi to od razu po jedzeniu komputer i tv No to on strzelił focha na mnie i teraz cisza Bosze z facetami jak z dziećmi

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:54   #4783
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie już po wszystkim. Wszystko dobrze Zmierzone zostało wszystko łącznie z badaniem przepływów....
Maluszek ma 6,1 cm
Suuuper Wstaw foty

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

No a my z tż mamy ciche dni, bo się wkurzyłam na niego, że jak wrócił po trzech dniach po pracy, to zamiast mi poświęcić troche uwagi to od razu po jedzeniu komputer i tv No to on strzelił focha na mnie i teraz cisza Bosze z facetami jak z dziećmi
czasem to nawet mam wrażenie, że gorzej niż z dziećmi... Mój też kiedyś miał takie fazy, aż skończyło się to karczemną awanturą, potem moim płaczem i kilkoma już mocnymi słowami z mojej strony, aż w końcu się opamiętał

Stary 2012-01-12, 21:57   #4784
natee
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a jak dzidzius teraz jest taki malutki to po ktorej str brzucha jest ?
tak bardziej po srodku?
mój np o prawej stronie, bo mam lekką przegrode w macicy

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

No widzisz, fajnie cieszę się razem z tobą, bo też jestem kociarą i nie wyobrażam sobie rozstać się z moim"pchlarzem"(takie pieszczotliwe przezwisko, bo pcheł nigdy nie miał )
nasze pociechy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:59   #4785
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

O wiele gorzej niż z dziećmi... moj jak lapie focha jest nie do zniesienia, naczesciej jest faza milczenia, potem idzie spac braca sie na bok a rano juz jest w miare ok...czasem mam dosc//ale z drugiej strony to tylko faceciD
Stary 2012-01-12, 22:04   #4786
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Maluszek ma 6,1 cm

Dziewczyny macie wynik na pismie? Ja tak i zainteresowały mnie te wyliczone ryzyka, te z badania są ileś razy mniejsze niż z wieku
super wiadomości!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:08   #4787
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

muminek mi też babydream śmierdzi okropniee chociaż mustela też nie za ciekawie ale o wiele mniej intensywnie niż babydream
i też zamówiłam palmersa i galenic elancyl
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:10   #4788
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Maluszek ma 6,1 cm

Super Kolejny duży zdrowy dzidziuś

Cytat:

Bardzo mi się podobają koty, niestety mój Tż jakoś nie bardzo je lubi. Na razie jesteśmy na etapie oglądania na necie fotek i filmików z kotami w roli głównej. Może małż kiedyś przekona się do kociaków i przygarniemy jakiegoś dachowca

Mój tż na szczęście jest bardzo wyrozumiały Chociaż dzisiaj miałam taki humorek, że najchętniej bym się z nim pokłóciła Drażniło mnie dosłownie wszystko. Jednak on wie, że we mnie buzują hormony i chodzi koło mnie na paluszkach.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:12   #4789
branzoletka
Branzoletka

Ja wiem, że to tylko faceci ale kurcze tak mi potrzeba teraz dodatkowego zainteresowania a on czeka aż nam się stresy skończą i jak to powiedział przez tel. wczoraj "powinno nam też życie seksualne wrócić do normy" Wkurza mnie to nasze rozmiękczenie w ciąży a może tylko ja tak mam, że nie mam siły się z nim kłócić tylko poszłabym do kąta i popłakała

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:14   #4790
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że to tylko faceci ale kurcze tak mi potrzeba teraz dodatkowego zainteresowania a on czeka aż nam się stresy skończą i jak to powiedział przez tel. wczoraj "powinno nam też życie seksualne wrócić do normy" Wkurza mnie to nasze rozmiękczenie w ciąży a może tylko ja tak mam, że nie mam siły się z nim kłócić tylko poszłabym do kąta i popłakała
mam tak samo.
kilka łez dziś uroniłam......

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:16   #4791
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja wg mojego męża w ciąży zrobiłam się hetera I faktycznie, mocno stawiam na swoim haha. I jak mi jego zachowanie nie odpowiadało, to mu najpierw stanowczo powiedziałam, co i jak, a potem jak już mnie przytulił to się poryczałam jak małe dziecko i wszystkie swoje bolączki wypłakałam. Ale od tamtej pory on się faktycznie zaczął bardziej mną interesować, bo wcześniej czułam się strasznie zostawiona z tą ciążą sama sobie.
Może spróbuj z nim na spokojnie, szczerze porozmawiać? Mam nadzieję, że dotrze coś w końcu do niego

Stary 2012-01-12, 22:16   #4792
Mandragorrka
Zakorzenienie

oh, mam tak samo
ostatni się poryczałam bo byłam głodna i nie wiedziałam na co mam ochotę. Po pół godzinie mojego biadolenia o tym, że nie wiem co chcę zjeść małż stwierdził, że on jest najedzony, a ja się rozpłakałam...
Masakra

Stary 2012-01-12, 22:18   #4793
agunia82
Zakorzenienie

Haha to ja się dzisiaj mało nie popłakałam jak... czytałam na stronie szpitala o tym jaką opiekę fundują matkom po porodzie (taki jakiś fajny opis sobie walnęli) No jak głupek totalny

Stary 2012-01-12, 22:19   #4794
Mandragorrka
Zakorzenienie

Spadam pod prysznic, a potem małż zrobi mi masaż

Dobranoc dziewczynki

Stary 2012-01-12, 22:36   #4795
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
muminek mi też babydream śmierdzi okropniee chociaż mustela też nie za ciekawie ale o wiele mniej intensywnie niż babydream
i też zamówiłam palmersa i galenic elancyl
Mi palmers straaaaasznie śmierdzi! Fuj, fuj

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:38   #4796
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem Cie, faceci czasem mysla nie ta polkola mozgu co powinni, palna cos nie zdając sobie sprawy z tego ze nas to drazni czy rani. Niektorzy skacza kolo kobiet w ciazy a niektorzy- moj tez sie do nich zalicza, interesuja sie, martwia z umiarem... ale zalzy im i na nas i na dzidziolach i zaloze sie, ze gdyby tylko nie daj Boze cos zaczelo sie dziac nie tak on by byl pierwszy przy tobie
Stary 2012-01-12, 22:40   #4797
natee
Zakorzenienie

mojego TŻta powoli zaczyna frustrować moje zerowe libido...
ale tłumacze sobie i jemu, ze może to chwilowe
na szczescie jest w miare wyrozmiały.... narazie

Stary 2012-01-12, 22:42   #4798
Linka25
Zakorzenienie

Trzeba iść spać
Lekarz chyba już podejrzewał konkretną płeć, bo nie pytany nawet o płeć powiedział coś tak wymijająco: co do płci nie będę państwa wprowadzał w błąd...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:45   #4799
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Maluszek ma 6,1 cm

dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:45   #4800
natee
Zakorzenienie

dobranoc kobietki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości