|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
Dziewczyny nie zdałam
Znacie te sytuacje, że coś jest tak łatwe, że w trakcie nauki omijacie, nie powtarzacie i nie przywiązujecie większej uwagi? W taki sposób oblałam Aż mi się śmiać chce z tego co wykombinowałam ![]() W nocy ciężko spałam, w końcu i mnie lekki stres dopadł. Za to rano obudziłam się w wyśmienitym humorze - po prostu gorączka czwartkowego poranka, puściłam sobie Bee Gees i kroczyłam po mieszkaniu niczym John Travolta. Przy przygotowywaniu obowiązkowej przed wszystkimi egzaminami kaszki manny z czekoladą, bananem i orzechami (polecam zamiast snickersa, daje kopa ) aż urwałam rączkę rondla :P. Wyszłam z domu księżycowym krokiem na prawdę pozytywnie nastawiona. Jedyne czego się bałam to siary jeśli nie zdam teorii. Przyłożyłam do tego taki środek ciężkości, że gdy okazało się, że to zaliczyłam to kompletnie przestałam się przejmować resztą. Czekałam długo, co mnie denerwowało, zwłaszcza jacyś kolesie w kółko gadający o światłach, płynach, przepisach i tym podobnych. Ech. Nieważne. W końcu po ponad godzinie siedzenia w poczekalni wyczytano moje nazwisko i przywitał mnie obojętny egzaminator. Ani niemiły, ani miły. Na pewno łagodny. Łuk korygowałam bo nie wjechałam całkowicie w kopertę. Wyjechałam na miasto i po pół godziny i zaliczeniu większości zadań egzaminacyjnych (zostało mi później jeszcze zatrzymanie w wyznaczonym miejscu więc banał) przyszła pora na zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury po lewej stronie z wykorzystaniem biegu wstecznego. Cóż, trzeba było wjechać przodem i wyjechać tyłem - nic trudnego przecież. Chyba z dwa razy robiłam to na kursie i po prostu zapomniałam jak to się robi Jego polecenie "z wykorzystaniem biegu wstecznego" zrozumiałam tak, że mam wjechać tyłem do tej nieszczęsnej bramy. Zjechałam więc na lewo, blokując przy tym ruch i przystąpiłam do zawracania. Prawie wjechałam w auto stojące za mną, ale chciałam to poprawić - podjechać do przodu i cofnąć, żeby wjechać prosto. Nadjechały auta z dwóch stron i cóż, chciałam, żeby sobie pojechały Więc schowałam się i tu nastąpiła interwencja egzaminatora - stwierdził, że wjadę w to stojące auto (mimo, że ja też hamowałam w tym czasie). A mogłam wjechać przodem... ![]() Instruktor załamał ręce i nie ma pojęcia, jak mogłam wpaść na pomysł wjeżdżania tam tyłem. Oj tam no, zapomniałam, że mogę inaczej Jeszcze bym tłumaczyła jak to się stało, że o tym zapomniałam ale nie będę się nadto rozpisywać bo już i tak się wystarczająco wygadałam. Mimo wszystko uważam egzamin za udany i wartościowy (pozytywny to raczej nie ). Teraz wiem jak to wygląda, wiem, że mogę się nie stresować i wiem, że wszystko jest do zrobienia. I'm stayin' alive Teraz zajadam się pocieszającą czekoladą i myślę, że wszystko gra - zdarza się najlepszym. Nie ma co się załamywać. Drugi termin jest mój Dziękuję Wam za kciuki i ogólnie to, że mogę Wam dokładnie zdać relację Życzę wszystkim zdającym niebawem powodzenia
Edytowane przez habanero Czas edycji: 2012-01-12 o 13:38 |
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha a z tym zawracaniem to ja też kiedyś podobnego manewra bym odrąbała
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podejście świetne. Gdyby każdy takie miało zdawalność była by 90 % ![]() Kiedy następny termin ? ![]() Trzymamy kciuki nadal
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kiedy II termin?
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
Idę jutro czatować na jakiś dobry termin, dziś już mi się nie chciało z egzaminatorem wracać do ośrodka
Chciałam, żeby spokojnie mogły mi puścić nerwy (żeby nie było, kilka łez się polało, ale raczej z emocji, niż z negatywnego wyniku) i obdzwonić wszystkich zainteresowanych natychmiast ![]() Kurde, ale mi głupio przed instruktorem Żałuję, że mu zdałam na żywo taką dokładną relację Po co ja tam lazłam, durnia z siebie zrobiłam jak taka rozemocjonowana mu tłumaczyłam com zrobiła najlepszego. I nie tylko jemu, jeszcze drugiego dorwałam, z którym nawet nie jeździłam
|
|
|
|
#4446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musialaś być w niezłych emocjach jak żeś tego 2 faceta dorwała ![]() |
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Kurczaczki, to już jutro... ten nieszczęsny egzamin :-( Boję się strasznie, wczoraj na jazdach szło mi super, a dziś wszystko mi się mieszało... zachowuję się jak kłębek nerwów... jeszcze ta data mnie dobija i fakt,że jak obleję to następna próba aż marcu bo tak długie są terminy oczekiwania
|
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki które jutro zdawają - proszę się ładnie optymistycznie nastawić to naprawdę pomaga, trzymam najmocniej kciuki i trzymajcie się dzielnie luuuuz w miarę możliwości
|
#4449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim jutrzejszym zdającym życzę, aby trzynastka okazała się szczęśliwa
Zwłaszcza dla dziewczyny, która dodatkowo ma egzamin o 13
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zeby bylo smieszniej jutro 'otwieram' rok egzaminacyjny,bede pierwsza osoba zdajaca w tym roku Bedzie dobrze,czuje to! ![]() sally ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Ja tez dziewczynie zdajacej o 13 zycze powodzenia. Dwie trzynastki w jednym dniu-musi byc szczesliwie.Zdasz to na bank
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo, że nie zdałam to na prawdę opłacało się Czułam bardziej adrenalinkę i podekscytowanie, niż realne nerwy i stres. Wy jesteście na pewno bardziej ogarnięte niż ja i nie zrobicie takiej głupoty jak ja, więc nie martwię się o Was!
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Ja nabieram co raz lepszego przekonania do 13nastego
Jeśli dziewczęta jutro zdadzą to na pewno nie będzie tym pechowym dniem, tylko tym szczęśliwym I będę piątki 13nastego czcić ![]() Trzymam mocno kciuki ! Jestem z Wami duchem Co by nie było będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
A takie rzeczy tylko u Nas http://miedziowe.pl/content/view/54573/149/ Co o tym myślicie ?
10.01.2012-Egzamin z prawa jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez magusia109 Czas edycji: 2012-01-12 o 21:51 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za was dziewczyny, oby ta trzynastka była dla was szczęśliwa
|
#4455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli zdam to bede doslownie kochala piatki 13 ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Co jest Dziewczyny najlepsze,jesli zdam w sobote pojade do pracy autem a nie busem-byloby cudnie
|
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chcę plastik !!
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a nie musisz mieć wydanego dokumentu, aby jeździć samochodem?
Owszem od 2012 przy kontroli policji nie trzeba posiadać prawka, ponieważ sprawdzą sobie w systemie, że taki dokument posiadasz Jednak zdany egzamin to jeszcze nie wydany dokument. Potem na prawku nie będziesz miała daty zdania egzaminu tylko datę wydania uprawnień.Niemniej, życzę powodzenia
|
|
|
|
#4458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale o tym, że nie musimy mieć przy sobie nie słyszałam Ale tak czy inaczej, miejsce honorowe w portfelu jest. I na początku na pewno nie będę się z Nim rozstawać
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Bierka, lepiej nie ryzykować, bo nie będzie Cię jeszcze w rejestrze i jeżeli by Cię złapali, grozi Ci mandat 500zl (i chyba cofnięcie prawka, ale nie wiem czy na pewno)
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja nie zdaje w Pl. Moje prawojazdy jest juz gotowe 4 tygodnie po tym jak moje papiery trafily do urzedu podczas rozpoczecia kursu. Troszke inne zasady niz w Pl. Zeby bylo smieszniej,na poczatku egzaminu dostaje kartke do podpisana,na ktorej jest przyczepione moje prawo jazdy
Jesli zdam egzaminator zapisuje z tylu w wyznaczonym do tego miejscu date zdania egzaminu i rowno dwa lata mam okres probny,czyli musze jezdzic przepisowo Prawko wreczaja w dniu egzaminu. Gdzies czytalam,ze chca to tez wprowadzic w Pl,zeby nie trzeba bylo czekac
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
dołaczam do Was, osob które zdają w piątek 13
ciekawe czy mi wyjdzie to na dobre, ale zawsze będzie na co zwalić winę
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
bierka 83
A to może się zgadzać ![]() U nas się czeka. Na egzaminy nawet i po 3 m-ce, a na prawko ok 2 tygodni
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę przeżyć tego chłopaka co dostał mandat na egzaminie
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
A, to zmienia postać rzeczy
![]() To tym bardziej życzę zdania! )
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zdaje o 8,czyli jesli nic nie sknoce i bede jechala ile trzeba o 8:45 bede po wszytskim
|
|
#4467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na egzaminie mandat?? Jak to,za co?? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Znacie te sytuacje, że coś jest tak łatwe, że w trakcie nauki omijacie, nie powtarzacie i nie przywiązujecie większej uwagi? W taki sposób oblałam
Aż mi się śmiać chce z tego co wykombinowałam
) aż urwałam rączkę rondla :P. Wyszłam z domu księżycowym krokiem na prawdę pozytywnie nastawiona. Jedyne czego się bałam to siary jeśli nie zdam teorii. Przyłożyłam do tego taki środek ciężkości, że gdy okazało się, że to zaliczyłam to kompletnie przestałam się przejmować resztą. Czekałam długo, co mnie denerwowało, zwłaszcza jacyś kolesie w kółko gadający o światłach, płynach, przepisach i tym podobnych. Ech. Nieważne. W końcu po ponad godzinie siedzenia w poczekalni wyczytano moje nazwisko i przywitał mnie obojętny egzaminator. Ani niemiły, ani miły. Na pewno łagodny. Łuk korygowałam bo nie wjechałam całkowicie w kopertę. Wyjechałam na miasto i po pół godziny i zaliczeniu większości zadań egzaminacyjnych (zostało mi później jeszcze zatrzymanie w wyznaczonym miejscu więc banał) przyszła pora na zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury po lewej stronie z wykorzystaniem biegu wstecznego. Cóż, trzeba było wjechać przodem i wyjechać tyłem - nic trudnego przecież. Chyba z dwa razy robiłam to na kursie i po prostu zapomniałam jak to się robi 

Zwłaszcza dla dziewczyny, która dodatkowo ma egzamin o 13 
Jeśli dziewczęta jutro zdadzą to na pewno nie będzie tym pechowym dniem, tylko tym szczęśliwym
Jesli zdam egzaminator zapisuje z tylu w wyznaczonym do tego miejscu date zdania egzaminu i rowno dwa lata mam okres probny,czyli musze jezdzic przepisowo