|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
na karuzele się nie napalam póki co, wydają mi się - początkowo - zbędnym gadżetem. Chociaż ta kołyska ma wbudowaną...
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja mam 62 albo 68 ( musialabym sprawdzić, ale na bank nie 56 ), mój jest trochę inny, ale też ma kaptur z uszkami, za 40 zł w 5-10 -15 kupiłam , fajne widziałam w mothercare , ale ceny już mniej fajne
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Czesc kobietki!
Melduje sie na nowym watku, i zaraz maszeruje pod prysznic! W weekend bede nadrabiac! Fajny tytul nowej czesci, widac, jak czas zlecial jeszcze chwila i bedziemy szly na porodowke hehe Mam tez pytanko, czego bedziecie uzywaly do odkazania pepuszka? Ja zakupilam jakis srodek w sprayu, bo slyszalam ze spirytus strasznie wysusza. W ogole zakupilismy takze wanienke, taka z profilowanym wnetrzem ze maluszka mozna ulozyc na podstawce gdy jest maly a druga czesc wanienki jest juz odpowiednia dla starszego dzieciaczka, ktory potrafi samodzielnie siadac. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi w praktyce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobie, ale najpierw musze cos napisac.
Kapalam sie i jak zwykle po kapieli aplikuje sobie ten zel do srodka ktory mi zlecil gin na infekcje. Nigdy tak dokladnie nie patrzalam tam sobie do srodka, ale dzis wzielam lustro, patrze, a tam z srodka cos mi wychodzi ![]() Wolam meza, bo sie wystraszylam i mowie zobacz sobie, pytam go czy widzial cos takiego wczesniej, ten sie wystraszyl i mowi ze nie i kazal dzwonic do lekarza. Wiec zadzwonilam do swojego gina, tlumacze mu ze wystaje mi z pochwy cos nieduzego wielkosci mniej niz opuszek malego palca podluzne w kolorze warg i miekkie. Od razu mnie zapytal, czy cos procz tego sie dzieje, czy krwawie czy bole brzucha sa, jesli nie to mam sie nie martwic. Mowil, ze tam w srodku moze mi cos obrzeklo czy jakos tak to powiedzial,mnie to wyglada troche jakby na zylaka, ale zylak wychodzacy z pochwy???? Dziewuchy pierwsze co to pomyslalam, ze moze kawalek lozyska albo co....i slabo mi sie zrobilo. ![]()
#36 |
Zakorzenienie
|
ale w leżaczek chyba można teraz zainwestować? i będzie od początku używany nie mylę sie?
ale mnie biodra oba bolą masakra ![]() jezu Aguska az mi sie ciepło zrobiło jak to czytałam :O oby to nic poważnego.... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-12 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
aguśka, też pewnie zrobiłoby mi się słabo.
Może faktycznie lekarz ma rację, że jak nic nie boli ani nic się nie dzieje, to nie ma powodów do obaw? Mam nadzieję, że lekarz wie, co mówi. Byłam z psem na wieczornym spacerze, wieje tak mocno, że szok. A teraz zjadlam sobie trochę kiszonej kapusty ![]()
#38 |
Wtajemniczenie
|
obecna
![]() Mala super ze juz lepiej, trzymam kciuki!! gosia jesli chodzi o witamine D, nie wiem w jakim rejonie UK mieszkasz, ale tutaj gdzie ja mieszkam (Norfolk/Suffolk) to jest o wiele wiecej slonca niz w Polsce. ale np. w Dorset - mieszkalam tam tylko 2 miesiace, bylo ponuro, mglisto, deszczowo i nie wiem czy bylo 5 dni slonecznych przez 2 miesiace. nagralam sobie ''one born every minute'' to chyba to samo co porodowka w polskiej tz, nie jestem pewna. i co ja przezylam, nie bede juz tego ogladac wiecej, tyle sie naplakalam i nastresowalam ze trudno mi sie bylo uspokoic. byly 3 przypadki w tym odcinku: 1- kobieta, ktora strasznie sie meczyla, nie chciala wspolpracowac z polozna, gaz nie pomagal, epidural ja troche oszolomil i jak sie juz akcja rozkrecila to ona nadal nie sluchala poloznej i przy ostatnim parciu kiedy polozna krzyczy jedno parcie ju ztylko zostalo ona powiedziala ze juz nie da rady i dziecko nie moglo wyjsc i zlecialy sie polozne, troche bylo strachu, w koncu popchala i dziecko szybko owineli aby ogrzac i dali tlen i po chwili bylo ok. 2- para bardzo zakochana, podekscytowana ze dziecko w drodze, ona w makijazu na obcasach przyszla na porodowke, rodzila w wodzie, w seksownym stroju kapielowym ![]() ![]() 3- para ktora przyszla na porodowke w dobrym humorze ![]() jakbym chciala byc opanowana i skupiona i swiadoma bolu ale jednak nie zdominowana przez niego i zeby tylko nie swirowac tak jak ta kobieta z pierwszego przypadku, ale jak bedzie zycie pokaze. tutaj nie chodzi mi czy sie krzyczy czy nie - bo kazdy inaczej reaguje na bol i to ze ktos krzyczy - moze to mu pomaga, ale chodzi mi o wspolprace z polozna, bo one jednak mimo wszystko sa madrzejsze i odebraly setki porodow. ide spac - moze ta noc bedzie przespana, anie tak jak kilka poprzednich. Kolorowych snow Wam zycze ![]() Aguska ??? idziesz do lekarza to sprawdzic? no ale dobrze ze zadzwonilas do lekarza. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-12 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sluchaj to może będzie żylak pochwy , bo jak masz skłonności ( bo masz na wardze też ) to może to to, mi dzisiaj hemoroid wyskoczył , a to tez jakby taki żylak Oby się to wchłonęło, żebyś nie musiała się tym martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam stary watek
![]() monika krk pytalas w co ubieramy maluszki na wyjscie ze szpitala. Wszystko zalezy od pogody, moze byc roznie. ja niby termin mam na polowe marca, moze byc snieznie i zimno wiec wtedy kombinezon ten cieplejszy, wiadomo, czapka mam taka z polaru, szalik rekawiczki Ale jak bedzie kwiecien to kombinezon jest zbedny. Moze byc nawet na plusie 15 stopni. Roznie to wlasnie jest z ta pogoda. konia O to nawet dlugo ta wit. k sie podawalo. ![]() A u Ciebie no to wiadoma sprawa z ta wizyta domowa ![]() Lampki zabawne ![]() gosia kurcze ciezko samemu decydowac o tym. To jest chore ze pediatrzy tam w Anglii nie zwracaja uwagi na ta wit. D. Bo podawanie wit. D powinno sie łączyc z kontrola ciemiaczek. Przedawkowanie jest niedobre ale niedobor wlasnie tez ;/ karo89 super ze po wizycie wszystko ok! ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-12 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem tak, ginekolog nie panikował, więc to pewnie normalne, choć moze rzadkie. A może się tam robi luźniej przed porodem i takie fałdki skóry to na zapas na czas porodu? Kto wie. Jak lekarz zobaczy, to powie... Ale powiem szczerze, nie dziwię się, ja miałam zawał na miejscu jak mi siętam opryszczka zasiała... A tak trochę na wesoło, a poniekąd nie (bo oczywiście lepiej wg terminu...) Ciekawe,czy któraś z naszego klubu urodzi 29 lutego, bo się właśnie zorientowałam, że mamy rok przestępny ![]() Ciekawe,czy kiedy osoby urodzone tego dnia świętują, 28, czy 1? Ogólnie to chyba lepiej dla kobiet, świętują osiemnastkę na emeryturze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na ewentualny atak zimy śpiworek do fotelika, potem w tym małą w wózku trzymałam, ale to był luty i zimno dość mocno, kombinezonu nie założyła ani razu ewelajna ja kupuję octanisept ( tym też psikałam sobie na ranę dla odkażenia, na nożyczki do obcinania paznokietków też przed użyciem ) i fiolet do pępuszka, mojej się długo trzymał, więc dużo smarowałam, w dzien przy zmianach pieluszek co ktoraś zmiana octaniseptem, a po kąpaniu fioletem czyli gencjaną Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-12 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#46 | |||
Zakorzenienie
|
konia a Tobie tez z srodka takie cos wyszlo???
A te zylaki co mam to na wargach ale tamte sa malusie, wygladaja jak uwypuklone, powiekszone zylki. A to co mi wylazlo z srodka to duzo wieksze i dziwne. Boże ja juz mam dosc, stres taki ze ja juz chce miec to wszystko za soba! ![]() Jeszcze maly co chwile kaszle;/ auto zepsute jakby trzeba bylo gdzies szybko jechac oj ciezko ciezko ;/ ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Ale jak cos musimy najpierw opieke dla malego zalatwic ech Cytat:
![]() Cytat:
Moj gin nigdy nie olewal niczego niepokojacego u mnie, w I ciazy kazal jechac do szpitala jak mialam bole w 12tc. A teraz kazal sie nie przejmowac, wiec postaram sie nie martwic, tylko to nie takie proste. ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę pod prysznic i spać Drogie Panie, jutro kończę bigos i robię sernik ![]() ![]() Spokojnej nocy, Aguśka trzymaj się ![]() Dobranoc Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-12 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
Konia mam nadzieje, że sie porządnie z nim rozprawią, żeby już żadnej nie skrzywdził
![]() a co do kombinezonów, to ja mam podobny do Ciebie. w sumie kilka, bo dostaliśmy. właśnie takich ocieplanych, i bodajże jest też jakiś grubszy, ale nie pamiętam. Raz patrzyłam w ten karton-siedzi u rodziców, bo ja nie mam gdzie trzymać, ale muszę na to popatrzeć. Ja nie planuję kupować jakiegoś grubego kombinezonu-na cebulkę ubiorę jak będzie chłodniej i myślę, że wystarczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak lekarz mówi, żeby się nie martwić-to chyba wie co mówi skoro piszesz, że zawsze mogłaś liczyć na jego pomoc. Cytat:
![]() ![]() Ale koleżanka mi mówiła, że podobno nie wpisują teraz dzieci z taką datą, tylko albo wcześniej o dzień albo później ![]() Też uciekam spać, dobranoc i spokojnej nocy życzę każdej ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam sobie teraz o zylakach pochwy.
No w zyciu bym nie pomyslala ze tam tez moze sie zrobic takie paskudztwo ![]() Czytalam, ze wlasnie na wejsciu do pochwy to mozna zobaczyc.(i ja to tam mam) ![]() ![]() Dziewczyny w I ciazy nie mialam zadnych zylakow! Ta ciaza jest dla mnie duzo mniej laskawa, ja sie wykoncze, jak tak dalej pojdzie, to osiwieje w jeden dzien ![]() konia dzieki kochana za szczegolowe wyjasnienie, uspokoilas mnie ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Dziewczyny zaczelam sie zaglebiac w tematyke naszej intymnosci i weszlam na taka strone: http://www.hair-clinic.poznan.pl/?act=2&lang=1&sub=307 Nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak rekonstrukcja sromu i krocza ![]() A rozbawilo mnie to najbardziej: "Laserowe modelowanie sromu i krocza - Laserowe odmładzanie pochwy Laserowa rekonstrukcja błony dziewiczej Powiększanie Punktu G" ![]() Dziewczynki przepraszam Was ale musialam Wam to wkleic, adrenalina mi tak do glowki uderzyla ze zglupialam i jak plakalam ze strachu tak teraz smieje sie jak glupia ![]()
#50 | ||
Rozeznanie
|
Hej,
Zgłaszam obecność na nowym wątku ![]() wracając do tematów z poprzedniego: 1. Co do lini pod pępkiem to ja nie mam w ogóle, ale cieszę się z tego, bo średnio mi się to podoba ![]() 2. Pisałyście o schylaniu się do pralki...ja mam na szczęście otwieraną od góry i nigdy wcześniej sobie tego tak nie chwaliłam jak teraz ![]() 3. Witam nową mamuśkę blondii ![]() 4. Mała super że już niedługo będziesz w domku i skurcze nie mają wpływu na szyjkę ![]() Cytat:
że tacy ludzie na świecie chodzą to jest coś strasznego...i że chodzą na wolności... ![]() Cytat:
![]() |
#51 | |||
Zakorzenienie
|
poszłam spać ok 23 i niestety się obudziłam i zasnąć nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- nie wiem czy próbować iść spać dalej bo ciężko mi zasnąć czy czekać 3h na TZta aż wróci z pracy i z nim się położyć...ogólnie głodna się zrobiłam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek laseczki
![]() ![]() Mala, super ze z szyjka ok i ze wychodzisz dzisiaj do domku ![]() ![]() Aguska, ale jazda, mam nadzieje ze to nic powaznego ! Konia, masakra z tym kolega... nie rozumiem takich ludzi, ewidentnie problemy z psychika ![]() Ja mam kombinezonik taki cieplejszy na 56 rozmiar ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Melduję się !!
![]() Agabi śliczne zdjęcia Twojego synka ![]() Ktoś pytał o wychowawczy...więc z tego co się orientowałam to składki są odprowadzane przez cały trzyletni wychowawczy i staz pracy też się liczy przez trzy lata,a jeśli sie nie ma jakiegoś dochodu to przez dwa lata dostaje się zasiłek z mopsu w wysokości ok. 500 pln i tak to wygląda. Ja powinnam dzisiaj wziąść się za uczenie bo jutro i w niedzielę egzaminy,ale jakoś mała mam motywację ![]() Czuję się już bardzo dobrze ![]() TŻ poszedł do pracy,a ja chyba zaraz wezme się za sprzątanie ![]() Witam nową mamę blondii Mała dobrze,że wracasz do nas ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-01-13 o 06:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Hej,
i ja się witam w nowym wątku. Wchodzę ba stary i patrzę a tam KLIK nowy wątek ale jaja sporo mnie ominęło ![]() Staram się Was podczytywać ale z pisaniem to mi trochę gorzej wychodzi ale się poprawie tylko muszę zwolnić tempo. WŁAŚNIE WYPIŁAM GLUKOZĘ A MŁODA SKACZE ŻE SZOK ![]() Jestem w drugiej ciąży a wiecie ile ja nowości odkrywam szok każda ciąża inna. Antek tak mnie nie kopał, nie męczyłam się tak jak teraz i miałam wiecej siły na wszystko a teraz szok wszystko odwrotnie, jakieś upławy naprawdę nowości. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() nie zapomniajcie o mnie! jeszcze tylko tydzień pracy i będę mieć wiecej czasu! i będę się udzielać. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzuch coraz bardziej utrudnia mi pracę i po 8h czuję się jakbym przepracowała nockę ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Melduję się !
Dziękuję wszystkim za pomoc odnośnie pizzy... ![]() Zaraz jadę po produkty a później będę ją robić. Postaram się was nadrobić ze starego i nowego wątku jak najszybciej ![]() ![]()
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.