|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[QUOTE=BERBIE;31582312]
![]() [QUOTE] w łódzkiej poradni chcieli dwa osobne skierowania z imieniem nazwiskiem i peselem. Ale jak widać co miasto to obyczaj ![]() Kunegunda guzki najczęściej to są zwapnienia i niegroźne. Wielkość raczej też nie powinna mieć jakoś znaczącego wpływu na # jeśli hormony masz w normie. A mniejsza tarczyca występuje często u Haschimotek ![]()
![]() |
#692 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
podobno jest jakas zaleznosc miedzy nimi, 3 glowne wskazniki tarczycowe - tsh ft3 i ft4, niestety nie wiem jakie proporcje sa prawidlowe...
![]() |
#693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umówiłam sie - za 2 tygodnie ide. do tego czasu będe miec wszystkie wyniki! Cytat:
Trzymam kciuki! by poszło bezproblemowo, szybko! i już czekam na relacje! Cytat:
![]() ![]() pewnie Amilcia szalej!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurzające jest to, że nawet jak się idzie prywatnie do lekarza, to po pierwszym # nie kierują na badania. Przecież same za te badania płacimy, więc nie rozumiem dlaczego nam nie dadzą jakiejś wskazówki
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
haha obawiam się że dostanę :P nie uczęszczam do swojej parafii :P i do kuzynki powiedział że jej męża nie zna :P haha a że na kościół też nie dają to można by ich z parafii wypisać :P brak słów!!
Kundzia no to jak Ania mówi że hashimoto to robiłaś przeciwciała?? może warto byłoby zrobić ale hmmm....chyba robiłaś z tego co kojarzę i wyszło ok?? Ania mnie wyszło <10 ATPO to dobre chyba nie??
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-01-12 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
27.06.2011 ![]() ![]() Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2012-01-12 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
ja mam max 35
![]() a tsh mi spadło ładnie jeszcze z 1,5 do 1 ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-01-12 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jesli 10 to max to masz dobry wynik jesli ponizej
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim dzisiaj ktg. Wszystko w porządku, tętno idealne. Mały się ruszał w sam raz... tylko teraz się wyżywa na moim pęcherzu i żebrach, bo chyba nie lubi być podsłuchiwany
![]() nastawiam się psychicznie na poniedziałek, bo znowu żadnego skurczybyka który by cokolwiek znaczył nie było ![]() Cytat:
![]() Ukradli nam całą walizkę, w której był aparat akurat.. i sporo innych rzeczy....nie będę opisywać szczegółów, wdawało mi się to niemożliwe, żeby nie zauważyć jak kradną Ci spod ręki walizkę. A jednak... ![]() Jakby któraś wybierała się do Barcelony to to co piszą o kradzieżach to prawda ![]() No to czekamy na wieści, że Julka jest z Tobą i poszło wszystko szybko i sprawnie. Nie wiesz czy będą wywoływać od razu czy czekać kilka dni? Ania ania23 dobrze, że nie wyszło Ci to nadciśnienie. Też każą Ci mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie? Ja tak mam ![]() Cytat:
Agatka dobrze, że jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z wynikami ide za 2 tyg do endo zobaczymy co powie (tzn wyniki bede u niej, dzis lekarz od usg tylko bardzo ogolnie poiwedzial a nie dal w wersji papierowej wyniki wiec nie wiem co tam napisal) mam ogomna nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na ciaze i jej rozwoj ![]()
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
amilcia spoko, mój jutro po lekarzu rano jedzie do Charzykowy i możliwe, że do Poznania będzie musiał jeszcze jechać
![]() ja nie rodzę, bo obiecałam teściowej ciasteczka zrobić na sobotnią imprezę ![]() ![]() A tu pocieszciel Pesta, z której tż robił sobie żarty dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj rozebrałam, teraz czeka przed domem, żeby ją ktoś zasadził
![]() Cytat:
![]() Jak tam teściowa-dalej głupio dogaduje? ![]() Agatka miło Cię znów tutaj zobaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teściowa nic nie mówi na razie. Ona nie wtrąca się raczej (a wręcz odnoszę wrażenie, że boi się o cokolwiek zapytać, żeby nie było, że się wtrąca) to był jednorazowy wyskok i ja nie byłam w humorze. Nasza choinka od tygodnia przed wejściem stoi, chyba czeka na następne święta ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Zmykam spać, dobranoc ![]() PS. Pestka chyba się na nas obraziła i śpi na swoim koju i wzdycha co chwilę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
HEJ!
Padam na pyszczek a jeszcze się dla mnie dzien nie kończy Troszkę miałam dzisiaj pracy...ale już Was nadrobiłam ![]() Agatko, aniu jak się cieszę, że jesteście agatko - ostatnio sniło mi się, że napisłas na forum, ze mamy na Ciebie zły wpływ i idziesz od nas...Mam nadzieję, że to tylko zły sen ![]() aniu - dziękuję- czujemy się dobrze, najważniejsze, że z dzieckiem Ok, cieszę się, ze już jesteś w domu i że Mikołaj rośnie agatka i ania wróciły - i już pytania o badania i tarczyce nie pozostają bez odpowiedzi ![]() Lucy- kilka dni po podpisaniu tej umowy dzwonili z tego telenovum aby sprawdzić czy był u nas facet z umową i przekazałam im, że odesłałam dokumenty informujące o odstąpieniu od umowy. Pani pytała mnie dlaczego ale tak się zdenerwowałam- zaczął mi się głos trzęść i powiedziałam, że jestem w zagrożonej ciązy i nie mogę się denerwować a oni najzwyklej nas oszukali powołując sie na tp- babka się chyba wystraszyła mojego trzęsącego głosu i stanu bo mnie przeprosiła, powiedziała, ze anulują i pożegnała dzwoniłam po 2 tygodniach do tp ale nie wpłynęło żadne pismo, że konkurencja nas przejmuje więc chyba wszystko ok amilcia- a ja znowu mam odwrotny problem chociaż na razie nie zawracam sobie nim głowy- chciałabym aby lekarz wypisał mi macierzyński najwcześniej jak może... Dobrze się orientuję- może 2 tyg przed terminem? A który uwzględnia OM czy usg? Black secret- myśl pozytywnie, dobrzez, że relacje z Tz się układają Maga- udanego wypadu na narty Rozbieracie choinki??? U nas do 2 lutego zawsze dumnie zdobi pokój ![]() inutil- szalona, ciasteczka będzie piec sofcia- już jutro do szpitala? ajjjjjj, dzieje sie - będą z tego dzieci ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- eseska- życze Ci aby ta noc by ła spokojniejsza i abyś rano obudziła się wyspana ![]() a gdzie Bacha???? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- zmykam - bo musze jeszcze parę spraw ogarnąć jutro będę chyba doiero wieczorkiem słodkich snów Mamusie na rozpakowaniu- wyspać się proszę- to ostatnie noce, które możecie całe przespać, potem długo nie pośpicie ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-12 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż mnie tylko pociesza, że mały czeka do 17.01. (do wtorku) bo u nas w rodzinie jest już troje dzieci, które właśnie wtedy się urodziły. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję bardzo
![]() My się właśnie spakowaliśmy, bo jutro jak TŻ wróci z pracy, szybko obiad i jedziemy ![]() Inutil Pestka ale miała minę w tej koszulce. Myślę, że to jednak przez to, że jej kolor nie odpowiadał ![]() Basiu dobrze, że się odezwałaś. Jeszcze tylko trochę, a będziesz miała cudowną nagrodę za wytrwałość
#709 | ||||||||
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki! Dawaj znać co i jak! A jeżeli masz ochotę na ostre jedzenie, to zapraszam do nas. Mało kto jest w stanie zjeść to co Tż ugotuje (jeżeli gotuje dla siebie)
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja mam katar. Wypiłam jakiś tam lek i idę spać. Dobranoc.
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
znalazłam coś takiego:
(...)Białka mogą zaburzać wynik badania, więc lepiej jest prowadzić oznaczenia formy wolnej tych hormonów: fT3 i fT4. Produkcję tych hormonów w tarczycy wyzwala TSH (tyreotropina) – hormon wytwarzany w przysadce mózgowej. Jego wydzielanie jest hamowane na zasadzie ujemnej pętli sprzężenia zwrotnego przez hormony tarczycy (ściśle fT3). Dlatego przy nadmiarze hormonów tarczycy poziom TSH maleje, przy niedoborze – wzrasta. czyli że niby to od fT3 ifT4 zależne jest TSH ![]() czarna magia no, to smutne że nikt nie przejmuje się pierwszym poronieniem i nie zaleca badań... z drugiej strony gin powiedział mi że nie ma sensu robić nie wiadomo ile badań i nakręcać się i przejmować, trzeba zrobić te podstawowe, nie stresować się i działać ![]()
#711 |
Zakorzenienie
|
Mój też dokładnie to samo powiedział. Ja zrobiłam i jakoś wcale nie czuję się nakręcona. Po prostu zrobiłam to dla siebie i swojego spokoju
#712 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Znowu spać nie mogę, ale to chyba przez wizyty budzę się tak wcześnie... dziś piątek, 13. więc może jakieś dziecię zdecyduje się wyjść bez wkurzania? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-13 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
![]() Ja tylko się melduję narazie i pozdrawiam ![]() Lecimy do p-la ![]()
#714 |
Zadomowienie
|
hejka u Was tez tak wieje???
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA trzymam kciuki~!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() jestem niesamowicie ciekawa jak Pestka zareaguje na Kluska ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
![]() najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku, ale mój syn dba, żebym się nie zapuszczała w nim ![]() 5.30 jedzonko a potem przez ponad godzinę zabawa (za to był uśmiech z głosem hehe ![]() Jem śniadanie i czytam książkę Uśnij wreszcie ![]() ![]() dobrego dnia życzę ![]()
#717 | |
Zakorzenienie
|
ahh, ale jestem.... podekscytowana
![]() Lekarz mnie badał, mówił, że tyci tyci brakuje i jak dobrze to rozegramy to do poniedziałku mogę nie wytrzymać ![]() ![]() ![]() a jak nie to zaprasza w poniedziałek, to zobaczymy się na pewno, bo on we wtorek ma dyżur. Szkoda, że nie w poniedziałek, no ale trudno. normalnie cieszę się nie wiem z czego, chyba już nie mogę się doczekać, a poniedziałek to już blisko ![]() sofciaa czekamy na wieści jakiekolwiek, allleeee emocje ![]() ![]() taaak, daje nieźle ![]() Cytat:
uśmiech z głosem musi być fantastyczną nagrodą za jedzonko o 5.30 ![]() ![]() ![]() no, dobry chłopak, chce żeby mama nie gniła w łóżku cały dzień ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-13 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ![]() Odmeldowana ![]() ![]() Ja już myślałam, że moje problemy ze snem się kończą, ale ostatnio znowu to wraca. Do tego dochodzą koszmary o małych dzieciach... echhh ![]() Na dodatek chyba naprawdę się od Was uzależniłam, bo mi też się śniło, ze do Was wszystkich dzwoniłam, ale nie miałyście mojego numeru, tylko Lucy i inutil mi napisały smsa, a zeberka i pani się zastanawiały kto to ![]() ![]()
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Do poczytania dla zainteresowanych o tym, że od 38 tygodnia można zaczynać macierzyński nie koniecznie chcąc
![]() http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1057...nie_na_L4.html http://www.goldenline.pl/forum/11671...p-macierzynski ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- I z tego wynika wielka d... ![]()
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka ![]() Aniołek ![]() Daria ![]() Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-01-13 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.