Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 20:02   #691
Ania ania23
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

[QUOTE=BERBIE;31582312] mam na skierowaniu napisane "badanie genetyczne partnerów"
[QUOTE]
w łódzkiej poradni chcieli dwa osobne skierowania z imieniem nazwiskiem i peselem. Ale jak widać co miasto to obyczaj

Kunegunda guzki najczęściej to są zwapnienia i niegroźne. Wielkość raczej też nie powinna mieć jakoś znaczącego wpływu na # jeśli hormony masz w normie. A mniejsza tarczyca występuje często u Haschimotek ja taką mam.
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:03   #692
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dobre, więc nie będę robić dalszych badań w tym kierunku tym bardziej, że 2 lata temu też miałam w normie

ech faceci... mój pracuje od rana do wieczora, wieczorem idzie na dół pospędzać czas z moimi rodzicami i bratem, widocznie nie czuje potrzeby przebywania ze mną;/

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

nie, ale to się chyba robi jak wyjdzie coś nie tak z tym podstawowym badaniem??? czy się mylę??

podobno jest jakas zaleznosc miedzy nimi, 3 glowne wskazniki tarczycowe - tsh ft3 i ft4, niestety nie wiem jakie proporcje sa prawidlowe...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:06   #693
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
ja dzis 3 dzien z rzedu z bolem obudzilam sie wiec lacze sie z Toba w bolu kochana

Umowilas sie juz na wizyte? kiedy masz??
Black! oj żeby się te bóle juz skonczyły!
Umówiłam sie - za 2 tygodnie ide. do tego czasu będe miec wszystkie wyniki!
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość

Oj mogę Cię pocieszyć, też mam jazdy różne - najgorsze to myślenie, że sobie nie dam rady, że co ja zrobię z takim małym dzieciątkiem, że kompletnie nie nadaję się na matkę itp itd.... zwariować można...
Aaaaaaaaaa jutro szpital Już się umówiłam, po 8:00 będę jechać ...
to się odpowiedzialnośc nazywa!
Trzymam kciuki! by poszło bezproblemowo, szybko! i już czekam na relacje!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja mam koszmarny nastroj, najpierw bylam na kontrolnym corocznym usg tarczycy, bo maialam guzki, a teraz mi wyszlo ze oprocz jednego wiekszego, pojawilo sie jeszcze kilka malych ;( a jeszcze lekarz poiwedzial ze mam mala tarczyce (mam nadzieje ze to nie mialo wplywu na #) .............dodatkoow pozarlam sie ostro z TZ poszedl grac w pilke a ja siedze i rycze.................... .......

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Byłam u gin... zapis ktg dobry - żadnych skurczy główka nisko ale szyjka jeszcze jest a więc gin. powiedziała, że do poniedziałku nie urodzę. Na co mój TŻ, że w takim razie idzie dziś na kręgle

Wróciłam taka głodna, za dużo zjadłam i teraz cukier mam 170
Zaszalałam...
pewnie Amilcia szalej!!!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:10   #694
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
alonka ale robiłaś właśnie też ft3 i ft4???

Kundzia ehh.....jeśli tak to mnie się wydaje że to miało wpływ a bierzesz leki?? brałas wcześniej też??

!!
nie nigdy nie bralalam lekow, chodze do endokrynologa od 3 lat, raz do rou usg i jedna no czasem 2 wizyty, zawsze mi mowila ze jest ok, choc wlasnie-mala tarczyca ale nic wiecej, jak bylam u niej po # zrobilam tsh powiedziala ze te wyniki nie mialy wplywu na #, ale nie wiem co teraz powie po tym usg boje sie... a co do ciazy to za pierwszym razem w pierwszym cyklu bez problemu, mam nadziejje ze to nie byl przypadek, i tym razem tez szybko sie uda zajsc...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-01-12, 20:11   #695
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
dopytam się o to rodzinnego jak będę po skierowanie na morfologię, może faktycznie warto
Wiesz, większość badań robimy sobie same, na własną rękę, nikt nam niestety niczego nie doradza ja porobiłam dużo badań tak dla świętego spokoju, też nie myślałam, że coś wykażą.

Wkurzające jest to, że nawet jak się idzie prywatnie do lekarza, to po pierwszym # nie kierują na badania. Przecież same za te badania płacimy, więc nie rozumiem dlaczego nam nie dadzą jakiejś wskazówki

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:12   #696
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a co spodziewasz się jakiejś reprymendy?
haha obawiam się że dostanę :P nie uczęszczam do swojej parafii :P i do kuzynki powiedział że jej męża nie zna :P haha a że na kościół też nie dają to można by ich z parafii wypisać :P brak słów!!

Kundzia no to jak Ania mówi że hashimoto to robiłaś przeciwciała?? może warto byłoby zrobić ale hmmm....chyba robiłaś z tego co kojarzę i wyszło ok??

Ania mnie wyszło <10 ATPO to dobre chyba nie??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:15
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:21   #697
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
w łódzkiej poradni chcieli dwa osobne skierowania z imieniem nazwiskiem i peselem. Ale jak widać co miasto to obyczaj
ja na skierowaniu od ginekologa mam napisane badanie partnerów na jednym świstku a od rodzinnego mam 2 skierowania, jedno swoje jedno tż. mam nadzieję, że nie będą robić problemów.

Cytat:
haha obawiam się że dostanę :P nie uczęszczam do swojej parafii :P i do kuzynki powiedział że jej męża nie zna :P haha a że na kościół też nie dają to można by ich z parafii wypisać :P brak słów!!

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:23
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 20:21   #698
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
Kundzia no to jak Ania mówi że hashimoto to robiłaś przeciwciała?? może warto byłoby zrobić ale hmmm....chyba robiłaś z tego co kojarzę i wyszło ok??

Agatka to wg norm musisz patrzeć. U mnie norma jest do 34.
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:23   #699
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
Agatka to wg norm musisz patrzeć. U mnie norma jest do 34.
ja mam max 35

a tsh mi spadło ładnie jeszcze z 1,5 do 1

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:24
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:25   #700
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

tak Agatko robilam wszystkie przeciwciala, wszystko ok wyszlo
jesli 10 to max to masz dobry wynik jesli ponizej

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-01-12, 20:30   #701
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jestem po drugim dzisiaj ktg. Wszystko w porządku, tętno idealne. Mały się ruszał w sam raz... tylko teraz się wyżywa na moim pęcherzu i żebrach, bo chyba nie lubi być podsłuchiwany

nastawiam się psychicznie na poniedziałek, bo znowu żadnego skurczybyka który by cokolwiek znaczył nie było

Cytat:
mam wyniki
tsh w normie
prolaktyna 33 a zakres jest do 25 i teraz nie wiem bo robiłam prolaktyne a biorę tabsy, wiem że one podwyższają jej poziom ale o ile???? może któraś posiada takie informacje?? przepytałam dr Google i nic, cienias z niego;/
ja nie mam pojęcia, ale już ekspertki powiedziały o co może chodzić
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no ale jak ukradli?? nie mów, że przepadły Wam wszystkie zdjęcia?
Ukradli nam całą walizkę, w której był aparat akurat.. i sporo innych rzeczy....nie będę opisywać szczegółów, wdawało mi się to niemożliwe, żeby nie zauważyć jak kradną Ci spod ręki walizkę. A jednak...

Jakby któraś wybierała się do Barcelony to to co piszą o kradzieżach to prawda

Cytat:
No to czekamy na wieści, że Julka jest z Tobą i poszło wszystko szybko i sprawnie.

Nie wiesz czy będą wywoływać od razu czy czekać kilka dni?

Ania ania23 dobrze, że nie wyszło Ci to nadciśnienie. Też każą Ci mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie? Ja tak mam
Cytat:
ja mam koszmarny nastroj, najpierw bylam na kontrolnym corocznym usg tarczycy, bo maialam guzki, a teraz mi wyszlo ze oprocz jednego wiekszego, pojawilo sie jeszcze kilka malych ;( a jeszcze lekarz poiwedzial ze mam mala tarczyce (mam nadzieje ze to nie mialo wplywu na #) .............dodatkoow pozarlam sie ostro z TZ poszedl grac w pilke a ja siedze i rycze.................... .......
i co teraz? Jejj, ja wogólnie niezorientowana jestem w sprawach badań... czy te kilka guzków i mała tarczyca oznacza jakieś problemy dalsze?

Agatka dobrze, że jesteś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 20:41   #702
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Ukradli nam całą walizkę, w której był aparat akurat.. i sporo innych rzeczy....nie będę opisywać szczegółów, wdawało mi się to niemożliwe, żeby nie zauważyć jak kradną Ci spod ręki walizkę. A jednak...

Jakby któraś wybierała się do Barcelony to to co piszą o kradzieżach to prawda

i co teraz? Jejj, ja wogólnie niezorientowana jestem w sprawach badań... czy te kilka guzków i mała tarczyca oznacza jakieś problemy dalsze?

ja bylam w Barcelonie w zeszlym roku, ale tylko wycieczkowo z Santa Susanny, uprzedzali nas o zlodziejach, trzymalam tak przy sobie torebke i aparat ze chyba kropelka tak nie trzyma ;]
z wynikami ide za 2 tyg do endo zobaczymy co powie (tzn wyniki bede u niej, dzis lekarz od usg tylko bardzo ogolnie poiwedzial a nie dal w wersji papierowej wyniki wiec nie wiem co tam napisal) mam ogomna nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na ciaze i jej rozwoj

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-01-12, 20:42   #703
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

amilcia spoko, mój jutro po lekarzu rano jedzie do Charzykowy i możliwe, że do Poznania będzie musiał jeszcze jechać

ja nie rodzę, bo obiecałam teściowej ciasteczka zrobić na sobotnią imprezę miałam robić dzisiaj, ale że ktg wyszło jak wyszło, to przełożyłam na jutro

A tu pocieszciel Pesta, z której tż robił sobie żarty dzisiaj (nie piszcie do Animalsów, bo zaraz zdjęliśmy jej tą koszulkę).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00049.jpg (26,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-01-12, 20:50   #704
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie choinkę rozebrałam
ja wczoraj rozebrałam, teraz czeka przed domem, żeby ją ktoś zasadził
Cytat:
A tu pocieszciel Pesta, z której tż robił sobie żarty dzisiaj (nie piszcie do Animalsów, bo zaraz zdjęliśmy jej tą koszulkę).
czyja to koszulka?
Jak tam teściowa-dalej głupio dogaduje?

Agatka miło Cię znów tutaj zobaczyć
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:13   #705
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
ja wczoraj rozebrałam, teraz czeka przed domem, żeby ją ktoś zasadził

czyja to koszulka?
Jak tam teściowa-dalej głupio dogaduje?
koszulka tż ale na Pestkę pasuje jak ulał może wolałaby inny kolor

teściowa nic nie mówi na razie. Ona nie wtrąca się raczej (a wręcz odnoszę wrażenie, że boi się o cokolwiek zapytać, żeby nie było, że się wtrąca) to był jednorazowy wyskok i ja nie byłam w humorze.

Nasza choinka od tygodnia przed wejściem stoi, chyba czeka na następne święta

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Zmykam spać, dobranoc

PS. Pestka chyba się na nas obraziła i śpi na swoim koju i wzdycha co chwilę
Stary 2012-01-12, 21:35   #706
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!

Padam na pyszczek a jeszcze się dla mnie dzien nie kończy
Troszkę miałam dzisiaj pracy...ale już Was nadrobiłam

Agatko, aniu jak się cieszę, że jesteście
agatko - ostatnio sniło mi się, że napisłas na forum, ze mamy na Ciebie zły wpływ i idziesz od nas...Mam nadzieję, że to tylko zły sen
aniu - dziękuję- czujemy się dobrze, najważniejsze, że z dzieckiem Ok, cieszę się, ze już jesteś w domu i że Mikołaj rośnie
agatka i ania wróciły - i już pytania o badania i tarczyce nie pozostają bez odpowiedzi

Lucy- kilka dni po podpisaniu tej umowy dzwonili z tego telenovum aby sprawdzić czy był u nas facet z umową i przekazałam im, że odesłałam dokumenty informujące o odstąpieniu od umowy. Pani pytała mnie dlaczego ale tak się zdenerwowałam- zaczął mi się głos trzęść i powiedziałam, że jestem w zagrożonej ciązy i nie mogę się denerwować a oni najzwyklej nas oszukali powołując sie na tp- babka się chyba wystraszyła mojego trzęsącego głosu i stanu bo mnie przeprosiła, powiedziała, ze anulują i pożegnała
dzwoniłam po 2 tygodniach do tp ale nie wpłynęło żadne pismo, że konkurencja nas przejmuje więc chyba wszystko ok

amilcia- a ja znowu mam odwrotny problem chociaż na razie nie zawracam sobie nim głowy- chciałabym aby lekarz wypisał mi macierzyński najwcześniej jak może...
Dobrze się orientuję- może 2 tyg przed terminem? A który uwzględnia OM czy usg?

Black secret- myśl pozytywnie, dobrzez, że relacje z Tz się układają

Maga- udanego wypadu na narty

Rozbieracie choinki???
U nas do 2 lutego zawsze dumnie zdobi pokój

inutil- szalona, ciasteczka będzie piec

sofcia- już jutro do szpitala? ajjjjjj, dzieje sie - będą z tego dzieci

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

eseska- życze Ci aby ta noc by ła spokojniejsza i abyś rano obudziła się wyspana

a gdzie Bacha????

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

zmykam - bo musze jeszcze parę spraw ogarnąć
jutro będę chyba doiero wieczorkiem
słodkich snów

Mamusie na rozpakowaniu- wyspać się proszę- to ostatnie noce, które możecie całe przespać, potem długo nie pośpicie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:28
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:47   #707
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

a gdzie Bacha????

jutro będę chyba doiero wieczorkiem
słodkich snów

Mamusie na rozpakowaniu- wyspać się proszę- to ostatnie noce, które możecie całe przespać, potem długo nie pośpicie
Jestem, dzisiaj Was tylko podczytuję bo mam znowu mega doła i nie chce mi się nic pisać
Tż mnie tylko pociesza, że mały czeka do 17.01. (do wtorku) bo u nas w rodzinie jest już troje dzieci, które właśnie wtedy się urodziły.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Bardzo bym chciała w końcu się wyspać. Już chyba od dwóch tygodni budzę się o 3:00 i już nie mogę zasnąć. Mam ostatnie dni w których mogłabym się wyspać a tu nic z tego

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:49   #708
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Maga- udanego wypadu na narty
A dziękuję bardzo

My się właśnie spakowaliśmy, bo jutro jak TŻ wróci z pracy, szybko obiad i jedziemy

Inutil Pestka ale miała minę w tej koszulce. Myślę, że to jednak przez to, że jej kolor nie odpowiadał

Basiu dobrze, że się odezwałaś. Jeszcze tylko trochę, a będziesz miała cudowną nagrodę za wytrwałość

Stary 2012-01-12, 21:56   #709
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki! Dawaj znać co i jak! A jeżeli masz ochotę na ostre jedzenie, to zapraszam do nas. Mało kto jest w stanie zjeść to co Tż ugotuje (jeżeli gotuje dla siebie) .
Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
Shezadi ,Berbi ale Wy wiecie, że tż też trzeba przebadać na kariotypy?
Myślałam, że badanie kariotypów to właśnie badanie genetyczne. Oj, nic się na tym nie znam. Muszę zapytać lekarza.
Cytat:
Mam nadzieję, że endo powie, że to nic poważnego.
Cytat:
Byłam u gin... zapis ktg dobry - żadnych skurczy główka nisko ale szyjka jeszcze jest a więc gin. powiedziała, że do poniedziałku nie urodzę. Na co mój TŻ, że w takim razie idzie dziś na kręgle
Cierpliwie czekamy
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Wkurzające jest to, że nawet jak się idzie prywatnie do lekarza, to po pierwszym # nie kierują na badania. Przecież same za te badania płacimy, więc nie rozumiem dlaczego nam nie dadzą jakiejś wskazówki
Mój lekarz powiedział mi, że jeżeli się upieram, to mogę zrobić badania (po pierwszym #), ale że z jego doświadczenia wynika, że dziewczyny za bardzo się tymi badaniami nakręcają. Wydają mnóstwo kasy i na siłę szukają przyczyny. Zapewne ma rację, ale i tak żałuję, że nie zrobiłam badań po #. Bardziej wkurzające jest, jak po drugim # słyszysz od lekarzy, że "teraz powinna pani zrobić badania", ale mało kto chce dawać na nie skierowanie.
Cytat:
ja na skierowaniu od ginekologa mam napisane badanie partnerów na jednym świstku a od rodzinnego mam 2 skierowania, jedno swoje jedno tż. mam nadzieję, że nie będą robić problemów.
Czytałam kiedyś, że na skierowaniu powinno być napisane "skierowanie do poradni genetycznej" a nie "skierowanie na badania genetyczne", ale podejrzewam, że to zależy od poradni. Jak ktoś chce się przyczepić, to powód zawsze znajdzie.
Cytat:
Jestem po drugim dzisiaj ktg. Wszystko w porządku, tętno idealne. Mały się ruszał w sam raz... tylko teraz się wyżywa na moim pęcherzu i żebrach, bo chyba nie lubi być podsłuchiwany

nastawiam się psychicznie na poniedziałek, bo znowu żadnego skurczybyka który by cokolwiek znaczył nie było
No to czekamy .
Cytat:
Ma taką zrezygnowaną minę, jakby chciała powiedzieć "serio was to bawi?"
Cytat:
Lucy- kilka dni po podpisaniu tej umowy dzwonili z tego telenovum aby sprawdzić czy był u nas facet z umową i przekazałam im, że odesłałam dokumenty informujące o odstąpieniu od umowy. Pani pytała mnie dlaczego ale tak się zdenerwowałam- zaczął mi się głos trzęść i powiedziałam, że jestem w zagrożonej ciązy i nie mogę się denerwować a oni najzwyklej nas oszukali powołując sie na tp- babka się chyba wystraszyła mojego trzęsącego głosu i stanu bo mnie przeprosiła, powiedziała, ze anulują i pożegnała
dzwoniłam po 2 tygodniach do tp ale nie wpłynęło żadne pismo, że konkurencja nas przejmuje więc chyba wszystko ok
Tylko ludzi niepotrzebnie denerwują! Ale dobrze, że się wszystko rozwiązało.
A ja mam katar. Wypiłam jakiś tam lek i idę spać. Dobranoc.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 22:06   #710
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

znalazłam coś takiego:
(...)Białka mogą zaburzać wynik badania, więc lepiej jest prowadzić oznaczenia formy wolnej tych hormonów: fT3 i fT4. Produkcję tych hormonów w tarczycy wyzwala TSH (tyreotropina) – hormon wytwarzany w przysadce mózgowej. Jego wydzielanie jest hamowane na zasadzie ujemnej pętli sprzężenia zwrotnego przez hormony tarczycy (ściśle fT3). Dlatego przy nadmiarze hormonów tarczycy poziom TSH maleje, przy niedoborze – wzrasta.

czyli że niby to od fT3 ifT4 zależne jest TSH
czarna magia

no, to smutne że nikt nie przejmuje się pierwszym poronieniem i nie zaleca badań...
z drugiej strony gin powiedział mi że nie ma sensu robić nie wiadomo ile badań i nakręcać się i przejmować, trzeba zrobić te podstawowe, nie stresować się i działać

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:20   #711
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
no, to smutne że nikt nie przejmuje się pierwszym poronieniem i nie zaleca badań...
z drugiej strony gin powiedział mi że nie ma sensu robić nie wiadomo ile badań i nakręcać się i przejmować, trzeba zrobić te podstawowe, nie stresować się i działać
Mój też dokładnie to samo powiedział. Ja zrobiłam i jakoś wcale nie czuję się nakręcona. Po prostu zrobiłam to dla siebie i swojego spokoju

Stary 2012-01-13, 05:26   #712
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!
Znowu spać nie mogę, ale to chyba przez wizyty budzę się tak wcześnie...

dziś piątek, 13. więc może jakieś dziecię zdecyduje się wyjść bez wkurzania?

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Jestem, dzisiaj Was tylko podczytuję bo mam znowu mega doła i nie chce mi się nic pisać
Tż mnie tylko pociesza, że mały czeka do 17.01. (do wtorku) bo u nas w rodzinie jest już troje dzieci, które właśnie wtedy się urodziły.
możemy razem posmęcić

Cytat:
Inutil Pestka ale miała minę w tej koszulce. Myślę, że to jednak przez to, że jej kolor nie odpowiadał
no, mówiłam tż, nie dość, że biała to jeszcze wygnieciona

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-13 o 08:50
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:28   #713
amilcia
Wtajemniczenie

Witam.

Ja tylko się melduję narazie i pozdrawiam
Lecimy do p-la

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:06   #714
kajaja
Zadomowienie

hejka u Was tez tak wieje???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:16   #715
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
my też mamy sony alpha, tylko inny numer (model) i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. W miarę prosty w obsłudze i robi super zdjęcia, wszyscy zawsze chwalą ich jakość.
Z tempem mojego chłopa do zakupów to pewnie kupimy za jakiś ruski rok, ale już wiem w którą stronę go ciągnąć w sklepie .
Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA trzymam kciuki~!!!!!!!!!!!

Cytat:
Byłam u gin... zapis ktg dobry - żadnych skurczy główka nisko ale szyjka jeszcze jest a więc gin. powiedziała, że do poniedziałku nie urodzę.
aleeeeeeżżżżż emocje

Cytat:

A tu pocieszciel Pesta, z której tż robił sobie żarty dzisiaj
jestem niesamowicie ciekawa jak Pestka zareaguje na Kluska

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
u nas w rodzinie jest już troje dzieci, które właśnie wtedy się urodziły.
hehe takie zbiorcze urodziny

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:37   #716
natalia_23
Zakorzenienie

najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku, ale mój syn dba, żebym się nie zapuszczała w nim
5.30 jedzonko a potem przez ponad godzinę zabawa (za to był uśmiech z głosem hehe )

Jem śniadanie i czytam książkę Uśnij wreszcie może coś tam mądrego przeczytam

dobrego dnia życzę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:55   #717
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ahh, ale jestem.... podekscytowana

Lekarz mnie badał, mówił, że tyci tyci brakuje i jak dobrze to rozegramy to do poniedziałku mogę nie wytrzymać i wyszedł na korytarz i powiedział tż, że ma działać hihi, zobaczymy
a jak nie to zaprasza w poniedziałek, to zobaczymy się na pewno, bo on we wtorek ma dyżur. Szkoda, że nie w poniedziałek, no ale trudno.

normalnie cieszę się nie wiem z czego, chyba już nie mogę się doczekać, a poniedziałek to już blisko

sofciaa
czekamy na wieści jakiekolwiek, allleeee emocje

Cytat:
Witam.

Lecimy do p-la

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka u Was tez tak wieje???
taaak, daje nieźle

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku, ale mój syn dba, żebym się nie zapuszczała w nim
5.30 jedzonko a potem przez ponad godzinę zabawa (za to był uśmiech z głosem hehe )

Jem śniadanie i czytam książkę Uśnij wreszcie może coś tam mądrego przeczytam
co to za książka?

uśmiech z głosem musi być fantastyczną nagrodą za jedzonko o 5.30
no, dobry chłopak, chce żeby mama nie gniła w łóżku cały dzień

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-13 o 09:12
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:58   #718
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
dziś piątek, 13. więc może jakieś dziecię zdecyduje się wyjść bez wkurzania?
Jak dla mnie to fajna data niech wychodzi

Cytat:
Odmeldowana

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
za to był uśmiech z głosem hehe

Ja już myślałam, że moje problemy ze snem się kończą, ale ostatnio znowu to wraca. Do tego dochodzą koszmary o małych dzieciach... echhh
Na dodatek chyba naprawdę się od Was uzależniłam, bo mi też się śniło, ze do Was wszystkich dzwoniłam, ale nie miałyście mojego numeru, tylko Lucy i inutil mi napisały smsa, a zeberka i pani się zastanawiały kto to i jeszcze do kogoś dzwoniłam ale nie pamiętam do kogo

Stary 2012-01-13, 09:03   #719
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mi też się śniło, ze do Was wszystkich dzwoniłam, ale nie miałyście mojego numeru, tylko Lucy i inutil mi napisały smsa, a zeberka i pani się zastanawiały kto to i jeszcze do kogoś dzwoniłam ale nie pamiętam do kogo
Proroczy sen! Komórka mi umarła! i nie mam 70% numerów.... Sofci nie mam muszę szybko znaleźć na pw

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:10   #720
amilcia
Wtajemniczenie

Do poczytania dla zainteresowanych o tym, że od 38 tygodnia można zaczynać macierzyński nie koniecznie chcąc
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1057...nie_na_L4.html

http://www.goldenline.pl/forum/11671...p-macierzynski

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

I z tego wynika wielka d...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-01-13 o 09:22
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości