|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
Cześć!
Katunia piękny ten pierwszy tryptyk, pasował by nam do salonu, wrzuć proszę namiary na niego ![]() Gucia a wiesz że ja na niedziele tez chce te roladki zrobić i sie zastanawiam jak z sosem bo miałam juz ten pomysł na i wydaje mi się bardzo słony, mnie aż odrzucało chociaż lubie dobrze doprawione, możnaby coś z pomidorami w puszce pokombinować.
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia śmietana ser, bazylia papryka słodka oregano pieprz sól
tyle ![]() pochawliłam sie z klubie projektem do którego mnie zaproszono ![]() idę walczyć z mym buntem dwulatka
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam o przecierze pomidorowym (tym z kartonika) ze śmietaną, albo o pomidorach z puszki, ale też z dodatkiem przecieru, bo mało by tego było... ale nie wiem. Najbardziej skłaniam się do pierwszej wersji, ale czekam na mądre głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() A teraz seria głupich pytań: najpierw przygotowuje ten sos w rondelku i zalewam jak już ser jest roztopiony, czy na zimno zalewam? A co Patowi się nie podoba, że buntu mu sie zachciało?? ![]()
|
|
#4624 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za rady, faktycznie taki taboret podłużny na nózkach i jeszcze jakby był pikowany byłby idealny co ja bym bez Was zrobiła tylko się nie smiejcie Bo aksamit jest ciężki, a ja mam jakby granatowy (mniej więcej jak Bonnie ) Będą od sufitu aż do ziemi, lekko upiete po srodku, tak jak pisze Kliwia ![]() Katunia, mi się średnio podobają tryptyki i fotki z użyciem makro jakoś wolę widoki. Jeżeli Ci się podobają to je kup musiałąbym zobaczyć miejsce gdzie chcesz je powiesić żeby doradzić czy tam pasują czy nie. Wiesz, ważne jest całe wnetrze, jakie masz inne dodatki wokół Ja nadal nic nie powisiłam na ścianach, zero obrazów, zdjęć, nawet zegar który dostałam 2 mieisace temu leży w kartonie jestem strasznie wybredna jeżeli chodzi o dodatki
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Rossi dzięki! Wiesz, że o tym nie pomyślałam, a to jest genialny pomysł! Dziękuję
A co do zabawek, to nie wiem. Jak pięciolatka to może jakiegoś PetShopa, ale jak mówisz, że lubi blyskotki, to może jakiś zestaw bizu dla dzieci - nie wiem... a dla 2.5 latka myślę, że z kupnem samochodziku nie powinno być problemów. Weź męża, niech wybierze co mu się podoba ![]() Gold ciekawa jestem jak ten aksamit będzie się u Ciebie prezentować A to chcesz w sypialni czy w salonie?Scenę z filmu, oczywiście kojarzę ![]() ![]()
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale u mnie wieje. A jeszcze dzisiaj mam kolędę, dobrze, że mi opiekunka babci powiedziała, bo bym nie wiedziała Do kościola u siebie nie chodzę, a rodzice mi nawet nie przekazali, fajnie co?Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad menu na mężowe urodziny, z ciast zrobie tort nugatowy, karpatke, dyskoteke, potrzebuje przepisu na jeszcze jedno ciasto najlepiej z owocami i które nie trzeba przechowywać w lodówce.
Na kolacje będą kotlety z czipsami(piersi z kury posmarowane majonezem, posypane czipsami i zapieczone w piekarniku), jeszcze potrzebuję jeden rodzaj mięska, dwie sałatki no i myślałam do tego nad piree ze szczypiorkiem lub koperkiem. Macie jeszcze jakieś pomysły? Gucia ja z serowym sosem też kiedyś robiłam ale jakoś mi nie podeszło, pomidorowy lepszy
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Rossi mnie się te Pet Shopy strasznie podobają. U mnie kuzynki za nimi szaleją
mam nadzieje, że coś znajdziesz.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Mona fajnie te kotlety w chipsach brzmią ![]() Menu brzmi super! Za mną chodzi sałatka z tortellini, także ją polecam ![]() Mówisz, że w pomidorowym lepsze... mącisz mi w głowie! ![]() Będę robić pierwszy raz, więc chcę żeby mężowi zasmakowało, bo on wybredny jest jeśli chodzi o eksperymenty ![]() A jak miałaś ten z torebki sos pomidorowy, to on był ze śmietaną czy tak po prostu pomidorowy?
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-01-13 o 10:26 |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
mona upiecz karkowke z rekawie
mozesz zorbic tez surowke, z pomidora ze szczypiorkiem ![]() a ciasta 3 to chyba wystarcza A i na przystawki zrob spznak na ciescie francuskim wg przepisu guci [w klubie] gold mi sie te laweczki co CI pokazalam bardzo podobaja. na prawde by Ci pasowaly :d co do aksamitu, granatowy to nie wiem czy tam bedzie pasowal? Jelsi nie bedzie pasowal. to ja bym zrobila zaslone z tafty W spzitalu wieszajaa taka kotare z aksamitu na zime, by zimno nie wlatywalo jak sie drzwi otwieraja
|
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
Rossi może dla dziewczynki zestaw drewnianych koralików do robienia biżuterii?
Kliwia muszę zrobić 4 ciacha bo mam małe formy do pieczenia no i będzie ok 20 osób A jaka surówka z pomidorem?
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2012-01-13 o 10:30 |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() jaki piękny dzień wreszcie słonko wyszło ![]() india 75 km w jedną stronę to bardzooo dużo,my teraz mamy 50 km w dwie strony i zimową porą z dojazdem jest masakra.Wczoraj tak lało w drodze powrotnej ,że wróciłam cała roztrzęsiona z nerwów ja mam taką "super" trasę ok 10 km przez las ,gdzie nawet zasięgu nie mam Latem spoko się jeździło....iwka w Pl to chyba mało kto może sobie pozwolić na dojazdy 150 km w jedną stronę...no chyba ,że firma płaci za dojazdy.... ![]() Aa wczoraj dotarły moje kalosze i są super wygodne i śliczne nawet miałam okazję je przetestować. Kliwia nie wlewa się woda do środka więc jest git ![]() My też próbowaliśmy oglądać californication ,ale jakoś do mnie nie trafia ten serial.... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2012-01-13 o 10:50 |
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka no to super ze kalosze dobre! zorb fotke!! na spacerze ofkors
![]() mona aaaa to zmienia postac rzeczy. z owocami bez lodowki to nie znam A surowka z pomidora prosta - pomidory kroimi w kostke, do tego wkrajamy szczypiora z szalotka [z ta cebulka, a jak nie ma cebulki, to z ta biala czescia szczypiora ]dodajemy smietane lub jogurt naturalny, sol i pipeprz. I gotowe. pomidorwy puszcza duzo wody, ale tak ma byc, wtedy jest sosik i mozna maczac w nim kotelsiki i ziemniaczki
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziś piątek 13 czyli cudny dzień ![]() sos w rondelku i zalezasz ciepłym a pat nie wiem dojrzewa hahaha chłopcu autko, a dziewczynce jakieś rzeczy do malowania dla dzieci błyszczyk etc ![]() albo bransoletkę ![]() Cytat:
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha a wiesz, że wpadliśmy na to i spuściliśmy troszkę powietrza
![]() I powiem Ci, że jak widziałam zdjęcia Pata na krowie, to myślałam, że ona taka duża będzie. W sklepie tak patrzę, kurde - małe to to. Tak samo pomyślała koleżanka, jak TŻ wszedł z krową A tu się okazało, że nie dość, że za duża to przy Ju już się taka mała nie wydawała ![]() ![]() dziękuję za wskazówki i mam nadzieje, że z Patem sobie poradzisz
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki proszę o kciuki za tż dzisiaj
a najmocniej od 13,30 przez 1,5 godziny (mam nadzieję że tyle mu to zajmie) a później napiszę o co chodzi
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pata spacyfikowałam śpi ![]() trzymam!!!!!!!!!!!
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Gucia te z torebki to dajesz śmietanę a pomidory są z proszku
. Jak chcesz sama pomidorowy zrobić to tak jak dziewczyny pisały: pomidory z puszki, śmietana i przyprawy jakie lubisz. Posyp żółtym serem i zapiecz
|
#4642 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam
tylko lubie mieć na to trochę czasu![]() dasz rade ostatecznie telefon do przyjaciela
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,,Granat to kolor bardzo uniwersalny. Istnieje naprawdę wiele udanych zestawień, które można stworzyć z tym odcieniem. Pięknie współpracuje, a w niektórych zestawieniach kolorystycznych wypada nadspodziewanie efektownie. Granat świetnie gra w duecie z wszelkimi brązami, w tym z arcymodnym camelem. Z szarością tworzy zestaw chłodny, elegancki i szlachetny. Tandem z czerwienią jest zestawieniem dość odważnym, ale bardzo interesującym i energetycznym." Nie wiem jak to będzie wygladało w rzeczywistosci, ale widze to oczami wyobraźni i jakoś innego koloru w tym miejscu nie widzę ![]() Wczoraj nareszcie zdecydowałam się i kupiłam kosz na brudne ubrania a Wy gdzie chowacie brudne rzeczy?
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj przepis ![]() I kotlety z chipsami brzmią świetnie! Cytat:
Wieści od Neski w k. Gold ja na brudne rzeczy mam kosz pleciony, nie wiem czy to wiklina czy inne cuś. Kiedyś w jysku kupiliśmy Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:20 |
||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy sos jest po prostu czerwony, czy dodaje się śmietany ![]() Dzięki Ci! ![]() ![]() To już mam plan, wiem jak zrobię. Mam tylko nadzieje, że mi wyjdą ![]() jak to straszne?? Śliczne są ![]() Mnie się szalenie podobają ![]() ![]() Co do prezentów, mam podobnie,. Nie jestem w tym dobra. Cytat:
Ja mam też taką metalową półeczkę, gdzie kupiłam koszyki dokładnie takie jak kosz (2 białe, jeden brązowy) i gra ![]() Widziałam je i nawet zastanawiałam się czy ich czasem nie kupić. Jak mówisz, że fajne to kupię przy najbliższej okazji. Choć 60den to coś mało jak na tę porę roku. ja teraz chodzę w setkach ![]() Bzyczka oczywiście trzymam kciuki! Neska Ty też tam dzielna bądź!! ![]() Byłam teraz w sądzie i musiałam wygladać czadowo, bo w płaszczy, czapce i okularach słonecznych Znajomy mnie na ulicy nie poznał
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:38 |
||
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za opinie odniosnie obrazow
Gold - cykne fotke i pokaze gdzie chce umiescic obraz klwia - juz jakies motywy kwiatowe sa w pokoju, pokaze jakie jak pocykam foto mona - tryptyk u tego sprzedawcy ogladalam fajnie ma ma kazdy z obrazow mozna zamowic w roznym rozmiarze i roznej formie http://allegro.pl/tryptyk-numer1-art...032359165.html Ale u mnie pieknie sypie snieg ![]() Tom mial taka radoche jak jechalismy wozkiem na spacer
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2012-01-13 o 13:00 |
|
|
|
#4650 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

i sie zastanawiam jak z sosem bo miałam juz ten pomysł na i wydaje mi się bardzo słony, mnie aż odrzucało chociaż lubie dobrze doprawione, możnaby coś z pomidorami w puszce pokombinować.

) Będą od sufitu aż do ziemi, lekko upiete po srodku, tak jak pisze Kliwia

mi sie te laweczki co CI pokazalam bardzo podobaja. na prawde by Ci pasowaly :d co do aksamitu, granatowy to nie wiem czy tam bedzie pasowal?
ja mam taką "super" trasę ok 10 km przez las ,gdzie nawet zasięgu nie mam 

Daj przepis