|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
Do mnie Mugler nie przemawia ![]()
|
|
|
#1952 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale wybaczam mu to, później się pięknie rozwija
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to moze byc problem bo tytoniu nie cierpie ale zielona herbatke kocham
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
pierwsze, pobiezne nieco testy :
Pentachords Auburn nie umiem nawet określić tego zapachu po pierwszym teście, gigantycznie się rozczarowałam , nie ma nic co obiecywały nuty. Jutro ponowię testy bo nie wierzę ![]() kawałk filcu, co najwyżej pudełko w którym 30 lat temu była jakaś przyprawa, hmm po 30 latach trudno wyczaić co to było...... Pentachords Verdant , podobny do Nomad Tea CdG,zawilgotniałe haszcze, miejscami zielone , w wiekszości jednak pociemniałe i bure od wilgoci
|
|
#1955 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, ja swoją wymiankową flaszkę T4T bardzo pokochałam i ani mi w głowie ja wrzucic na targowisko mimo początkowego zapachu, który mnie trochę męczy.
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziele sie opinia jak probas doleci
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuj Au The Rouge Bvlgari
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, zastanawailam sie ostatnio nad black podobno tez cos czuc herbate a Twoja propozycja to chyba unisex jest?
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A biały pentachord, ktoś wąchał? Bo jakos łaskawiej jest recenzowany...
|
|
#1960 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
) - w końcu ta herbatka to lapsang wędzony
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1961 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale mówiłam - ile nosów tyle opinii i skojarzeń
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Po nieudanych zakupach w wątku z Perfumers Apprentice postanowiłam złożyć samodzielne zamówienie i już mogę cieszyć się olejkami
Guaiacwood okazał się być nutą mi znaną aczkolwiek zwykle w połączeniu z wanilią i piżmem, solo to bardzo gęsty, brązowy olejek, który z początku pachnie ogniskiem i palonymi liśćmi Styrax to zapach słodkawego kleju biurowego, białego w tubce zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam...
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę zakupów ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- ano , dziś od rana noszę Auburn znowu , poczatkowo pachniał mi troszkę tytoniem i cytrusami, cynamonu nie czułam wcale , teraz, po 2 godzinach właściwie ostał sie na łapie jeno cień zapachu, kwaśny i taki jakby.... brudny , ta ostatnia faza coś już znanego mi przypomina, staram sie przypomnieć sobie co ![]()
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jedno słowo i mija mi ochota na testy klej jest oki ale słodkawy klej ![]() przetestować przetestuję, ale jakoś entuzjazm mi uleciał
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam dużo zapachów które mi się podobają ale nie koniecznie są dla mnie noszalne Tauer to dla mnie straszna nisza, ciężko opisać te zapachy zwłaszcza jak się nie umie tak jak ja ![]() Dla mnie coś jest ładne albo nie no i nie rozróżniam większosci nut żeby je rozebrać na czynniki pierwsze.Z Tauera narazie mogę powiedzieć że Orange Star na mnie pachnie jak odświeżacz powietrza Miriam to szypr, Pentachord White nie umiem opisać ale z trwałością kiepsko. Czekam jeszcze na Zetę,Incense Extreme i Le Maroc. Zobaczymy co to za cuda ![]() I zauważyłam u siebie dziwną rzecz: mam wiele zapachów które nie będę nosić ale lubię je mieć, Wy też tak macie?
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-01-13 o 10:27 |
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko kochana az sie boje, makrele kocham jesc, ale nie chcialabym pachniec dymem z niej ani tez sama makrela![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ja rowniez tak mam, podobaja mi sie tyllko z probasow ale nosic nie zamierzam ja tak mam np z Kenzo, Le Monde Est Beau EDT, typowy swiezak, cytrusy przewazaja , totalnie nie moja grupa olfaktoryczna a jednak mi sie podoba, cos mnie do niego ciagnie
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Ha, ja butlę Le Monde zawsze też muszę mieć, choć używałam głównie we wczesnej młodości
. Ale teraz też czasem w lecie się psiknęCo do Tauera - to nisza ekstremalna. O ile nisza stricte kadzidlana jest już oswojona i stała się jakimś tam określonym trendem, o ile Artisan to Artisan i wiadomo czego można się mniej więcej po nim spodziewać, o ile takie Rosine to całkiem mainstreamowa nisza można powiedzieć, o tyle kompozycje Tauera są nieprzewidywalne - jak dla mnie. Dotąd żadnego zapachu z jego linii nie byłabym w stanie nosić. Swego czasu podobał mi się bardzo L'Air du Desert Maroccain - ale też nie na tyle, by nosić. Pachnie jak ostry wiatr pustynny z piaskiem żwirem wwiercającym sie w śluzówki, a w tle echo spalin z autostrady przecinającej ową pustynie i jeszcze dalsze echo ogrodów. Natomiast Le Maroc Pour Elle to nisza nawet na miarę Tauera. Zapach megajaśminowo-orientalny. W czasie, gdy go testowałam (jedna kropla na nadgarstek, nie jakieś tam testy całościowe, nie!) moja cztero- czy pięcioletnia wówczas córeczka pouczyła mnie tonem pani przedszkolanki, że po wyjściu z toalety należy myć ręce .Orange Star jest megamydlane - mnie się to bardzo podoba, ale kurczę tam kadzidło jest domieszane. Wybrzmienie przypomina L'Air Du Desert. Bardzo ciekawe i wyjątkowe są Une Rose Chypree oraz Incense Rose - ale trzeba w nich zagustować. Ja niestety jakoś nie zagustowałam. Zeta mi się nie podoba - jakieś popsute kwiatki. Incense Extreme - gładkie kadzidło. Dla kogoś, kto to lubi. Une Rose Vermeille to bardzo słodziutka, kandyzowana różyczka - jakby nieniszowa i nietauerowa. Pentachordów nie znam i nawet nie wiem, czy chcę znać... A tymczasem testuję nabyte w ciemno Birmane EDT Van Cleef&Arpels. Zapach w stylu niewspółczesnym, ale i nie staroć żaden; czytałam recenzje, że to ciepły orient, a ja tymczasem czuję co innego. Zdecydowany, bardzo perfumeryjny kwiatowiec, z domieszką optymistycznych owoców, przyciemniających lekko nut orientalnych i czymś świeżym. Klasyka, wcielenie kobiecości. Powiedziałabym, że nic nowego i nic specjalnego, gdyby nie fakt, że to wszystko razem jest AŻ TAK ŁADNE...
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2012-01-13 o 11:59 |
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowa L'Air du Desert jest moim zdaniem pozbawiona tego wwiercającego się piasku, już nic nie drapie, ucichło, uspokoiło się , jakby została okrojona z tej początkowej fazy ![]() tak mi się przynajmniej wydaje... po pierwszym pobieżnym teście
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2012-01-13 o 12:05 |
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mnie Zetą nie pocieszyłaś Lubię szypry, nawet Habanita mi się podoba ale nie na tyle żeby go nosić Tauer ma ładne różane szypry![]() Bardzo lubię chodzić do Galilu
|
|
#1973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Choć plan mam taki, że kupię w końcu L'Ombre dans l'Eau - jak się zrobi ciepło. Zatsanawiam się też nad Jardin de Kerylos, ale jeszcze muszę potestować.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Incense Extreme ponoć też, nie wziełam teraz ani ml nie mam jak porównać, ale Basiek twierdzi że straciło moc ![]() W ogóle muszę chyba stwierdzić, że naklepał Tauer tych zapachów trochę ostatnio i ilość nie poszła w jakość niestety, straciły one COŚ, są po prostu nijakie, te kilka pierwszych miały charakter, mogły się podobać albo nie ale były jakieś, a Pentachordsy, Zeta...... bezpłciowe są i tyle....Jeszcze Miriam obczaję
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony nos bywa zgubny i jest podatny na sugestie innych.
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to bardzo miła Pani mi polecila Wodę Hesperydową, jest piękna, taka letnia ale nie ma ogona co mi przeszkadza ![]() Cytat:
Nie znałam wcześniej zapachów Tauera ale z tego co piszecie to cena nie jest adekwatna ani do jakości ani do wcześniejszych zapachów
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pozalic, ze smierdze okrutnie:
Valentino edp nie ma tego w perfumeriach naszych (z tej marki sprzedaja chyba tylko nowosc - Valentine), ale sa recenzje w KWC (taki rozowy flakonik z czarnym korkiem). Pachnie toto jak podrobka czegos Tylko czego....? Nie moge sobie przypomniec, natomiast gdzies ktos porownal do Celebre i moge powiedziec, ze zapach jest wlasnie w tym klimacie, tylko niestety gorszy. Dosyc mocny, trwaly raczej, nalezy do nielubianej przeze mnie rodziny zapachow slodko-kwasno-pudrowych, nazywam je zreszta majtkowymi Sa po prostu zapyziale, jakby tuszowaly inny nieprzyjemny zapach. Gold edp DKNY nie wiem czemu ta pani tworzy tylko 2 grupy zapachow: pod publiczke (jabluszka) i ekscentryczne (np. BC). Gold nalezy do drugiej grupy i coz moge powiedziec - kocham lilie, wyglad, zapach i nawet te pogrzebowe skojarzenia, ale Gold, choc pachnie troche liliami, momentami zalatuje czyms brzydkim. Moze mokra ziemia? Dentysta? Srodkami dezynfekujacymi? To jak bycie w 3 miejscach naraz: zakladzie pogrzebowym, kostnicy i oddziale zakaznym Bleh, juz wole Angel.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Ale wybaczam mu to, później się pięknie rozwija
ale zielona herbatke kocham
nie umiem nawet określić tego zapachu po pierwszym teście, gigantycznie się rozczarowałam , nie ma nic co obiecywały nuty. Jutro ponowię testy bo nie wierzę 
a Twoja propozycja to chyba unisex jest?
zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam...

. Ale teraz też czasem w lecie się psiknę