|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
no i gratulacje z okazji ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() ogólnie piszecie na temat Waszych TZ, jak reagują na ciąże itp... moj bardzo się ucieszył na wiadomość o rodzicielstwie, w końcu dziecko jest planowane i wyczekiwane... ale teraz jak już jestem w ciąży, to widzę ze on niekoniecznie zdaje sobie sprawe co sie ze mną teraz dzieje... jak mowie, że się źle czuję, lub boli mnie brzuch to czasami myśli, że traktuje to jak jakąś wymówkę, np jak nie mam ochoty na sex... myślę, że przydałby mu się jakis poradnik dla ojca jak powinien się teraz zachowywać i jakie go czekają zmiany... w sumię nie mogę narzekać, bo martwi sie o nas, pomaga w miarę ale ost wkręcił sobie, że będziemy mieli bliźniaki, no i wczoraj jak zadzwoniłam do niego po usg i mowię, że narazie wszystko ok, widziałam dzieciątko, słyszałam serce a on do mnie " JAK TO TYLKO JEDNO??" zdziwienie ogromne ![]() nja mowie, że z dwojką nie jest tak łatwo na początku, zwłaszcza jak nie mamy tutaj pomocy i cieszę się że jak jest, a on jakiś nie przekonany...bo było by za jednym razem...tylko ciekawe czy byłby taki mądry po urodzeniu gdyby maleństwa dawały mu do wiwatu w nocy a na 5 miałby pobudkę do praCY ![]() ![]()
|
|
#4862 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Dziś postaram się z nim porozmawiać i powiem, że OCZEKUJĘ wsparcia i że ma przeczytać cholerną książkę, żeby wiedział przez co przechodzę
|
||
|
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jestem zrospaczona ze bede musiala mieszkac z rodzicami i babka juz widze te ,,dobre rady"
Babki szczegolnie ! Ona jest taka upierdliwa moje ciuszki sama bym sobie popatrzyla to stala nademna jak otwieralam kartony jak jakis Kat i sie wpiepszala ze to za duze to niech zostanie w kartonie , myslalam ze szalu dostane ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- a moj Tż wczowa sie w role ![]() troszczy sie i wogole oby tak dalej czasami mnie wkurza a jak sie poplacze to mnie tuli i przeprasza hehe |
|
|
|
#4864 | |||
|
Branzoletka
|
Hejka.
Cytat:
tych naszych facetów to czasem ino lać ![]() Ja swojemu dałam linki do artykułów o ojcostwie i takie tam, żeby go uświadomić a ten zamiast coś poczytać, to filmiki se oglądał na kompie Cytat:
nie mam pytań ![]() nel_a mój ma 33latka i też myślałam, że powinien w końcu dojrzeć Najgorsze jest, to, że jesteśmy tu w NL praktycznie sami i oprócz niego nie mam nikogo komu mogłabym się na żywo wyżalić, przytulić itd. i jest to trudne zwłaszcza teraz No ale jakoś muszę dać radę Paula kurcze dużo tych plamień? Dalej masz? Skurcze jakieś czy ból brzucha? Jeśli tak leć na IP i się nie zastanawiaj Kurcze nie strasz kobieto ![]() Cytat:
![]() i za telewizorek też się przydadzą
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
No fajne, fajne. I duże
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nic wieprzowego nie lubie
![]() ja tez powoli gotuje obiadek a jutro do Tż ( jak milo ) ![]() jak wroce to juz widze ile bede miala nadrabiania w poniedzialek mam wizyte niestety bez USG to nic nowego sie nie dowiem moze zleci mi jakies nowe badania |
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() biore się za obiadek u mnie dzisiaj ziemniaczki rybka i surówka z kapusty kiszonej
|
|||
|
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mojego Tż, to absolutnie nie mam powodów do narzekań. Nie licząc jednej ostrzejszej kłótni z powodu mojego "focha", to odnajduje się w nowej sytuacji fantastycznie. Niemal nic ode mnie nie wymaga, sam sobie gotuje, sprząta, lata do sklepów po zachcianki itd... Kochany jest i mam nadzieję że taki pozostanie
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:58 |
|
|
|
|
#4873 |
|
Przyczajenie
|
Hej
ja już jestem po pierwszej wizycie u lekarza i wynik testu sie potwierdzil. Już z nami jest 9 tydzień nasze maleństwo Tak więc 13 sierpnia ma przyjsc na swiat nasze pierwsze dzieciatko narazie dobrze sie rozwija. Wszystko jest w porzadku. Ja tez czuję sie dobrze choc myslalam ze mdlosci mnie ominal... Nie ominely;/, ale tez nie zdarzaja sie czesto poza tym nie odczuwam za bardzo innych dolegliwosci
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw położna wyznaczyła mi termin na podstawie OM-dziś bym zaczęła 16. tydzień (15t0d), a wg usg jestem w 14t1d. A owulację miałam jakieś trzy tygodnie po pierwszym dniu @
|
|
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam się nie znam, nie szukałam info na temat usg genet. Wiem tyle, ile mi lekarz powiedział. Dlatego też zapytałam Was. |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami to naprawdę można zgłupieć, jak każdy lekarz mówi co innego. Ja wiem tyle, że mój lekarz to USG cały czas nazywał genetycznym, i robione na nim było to, co opisałam
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
My za jakiś czas, chyba wiosną będziemy zmieniać na passata, właśnie dlatego, że jest duży i ładny
.Teraz jeździmy też kombi, ale scodą octavią, fajna jest, ale jednak mniej miejsca niż w passacie. |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem w UK a polozna wyliczyla mi na poczatku tak jak Tobie od daty OM.
|
|
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mojej mieścinie nikt niestety takowego nie posiada. |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(po drodze jeszcze nad audi myśleliśmy, i jak to autko jutro nam nie podpasuje, to za audi też będziemy się rozglądać)
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też na genetycznym oprócz kości nosowej i fałdu karkowego miałam mierzone przepływy, sprawdzane organy wewnętrzne dziecka(żołądek, jelita, nerki itd) i sprawdzoną prawidłowość budowy pępowiny
A co do wad serca to doktor powiedziała że dokładnie budowę serduszka zbadamy na połówkowym i że sprawdzi wszystko dokładnie bo dzidzia może być narażona na wadę seduszka bo ja sama urodziłam się z wrodzoną wadą serca. |
|
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
JA dziś trochę odsypiałam... Za to głodomór mnie dopadł :/ I jeszcze zamiast jogurtu waniliowego wzięłam sobie ananasowy - ble....Paula spokojnie - będzie dobrze tylko odpoczywaj |
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
co do samochodów to moi rodzice mają vW pasata combi tylko z 90 któregoś roku ale jest na prawde bardzo duży i wygodnie jeździ się z dzieckiem. My na poczatku z TŻ mieliśmy skode felicie, ale jak mój się rozbił to kupiliśmy od znajomego toyote carine e która jest o wile większa od skody ale auta rodziców chyba nikt nie pobije
Zapomniałam isę pochwalic że móhj mąż wziął wczoraj mnie i córcie na naszej ulubonej knajpki na kolacje i zamówiłam osbei pierogi ruski bo złapałam na nie ostatnio strasznej ochoty i powiem szczerze że pierwszy raz się nie najdałam (oprócz tego że mi moja córcia podjadała pierogi) I dziś posżłam od sklepu i kupiłam na obiad pierogi ruski bo stwierdziłam że nie dam rady ulepić pierogów tym bardziej sama z Amelka. Już zapowiedziałam TZ'towi ze jak bedzie mial urlop to robimy cała zamrażarke pieorgów
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed scodą mieliśmy już passata, więc wracamy do niego .
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa boli
spać mi się chce ciągle
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dręczą mnie wątpliwości, które rozwieje dopiero wtorkowe USG. Otóż, jeszcze nie dawno pytałam się Was, jak długo będą trwać nudności bo mam już dość, a tu nagle odeszły jak ręką odjął. Od 3 dni czuję się super pod tym względem, a to dopiero 10 tyd. Apetyt wrócił, nie mam zachcianek... Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się połóż słońce ta pogoda dobijaA ja ruskich nie lubię
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się |
|
|
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
dobra ja sapdam bo musze pierogi pogrzac sobei i córci a później mała uśpić i może isę wezme albo za scieranie kurzu albo za prasowanie bo już mi niezła sterta wyszła bo jakoś się nei mogę zebrać żeby po każdym praniu od razu prasować choć było by to lepsze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

a wczesniej ile miało i w jakim tc?
no i gratulacje z okazji ciąży 

nja mowie, że z dwojką nie jest tak łatwo na początku, zwłaszcza jak nie mamy tutaj pomocy i cieszę się że jak jest, a on jakiś nie przekonany...bo było by za jednym razem...
no i oczywiście są starsze, doświadczone i wszechwiedzące! eheh

ta pogoda dobija