|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Cytat:
Cytat:
, a taka fryzjerka to skarb prawdziwy! ze świecą takich szukać
|
||
|
|
|
#4532 |
|
Przyczajenie
|
Witam was
jestem nowa i też chcę wrócić do swojego kolorku tym bardziej że drażni mnie ten ala balejaż-rozjaśniacz. Niestety nie zorientowałam się że robi to praktykantka. Ostatni raz farbowane przed 22 maja i myślę by nałożyć jakiś kolorek by tak sie nie różniły. Jakiej najlepiej farby wybrać i jakiego koloru (zielona jestem w tym temacie a nie chce by włosy były zrobione). A oto one.
|
|
|
|
#4533 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny!! Dorwałam jantara!
Szłam dzisiaj przez centrum handlowe w ktorym jest apteka DOZ i chociaz widzialam ze na ich stronie ta odzywka nie jest dostepna poszlam zobaczyc a noz sie trafi. Wchodze patrze radical stoi, rozgladam sie jest i mgielka uv z jantara patrze obok a tam szukana odzywka! Rzucilam sie na polke, zlapalam ja i pomyslalam, mam! Ha! Jest moja Jak wroce do domu to od razu zaczynam kuracje |
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. Mam podobny naturalny kolor do Twojego
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czesz się może w koka, a na większe wyjścia stosuj szamponetki? Ja żałuje każdego cm który zmarnowałam chociażby właśnie "wyrównywaniem koloru". [1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;31551170]Dziewczyny!! Dorwałam jantara! Szłam dzisiaj przez centrum handlowe w ktorym jest apteka DOZ i chociaz widzialam ze na ich stronie ta odzywka nie jest dostepna poszlam zobaczyc a noz sie trafi. Wchodze patrze radical stoi, rozgladam sie jest i mgielka uv z jantara patrze obok a tam szukana odzywka! Rzucilam sie na polke, zlapalam ja i pomyslalam, mam! Ha! Jest moja Jak wroce do domu to od razu zaczynam kuracje Gratulacje ![]() W końcu widzę odrost swój piękny i popielaty. Niby dobrze, że wtedy wyrównałam kolorki i pofarbowałam włosy bo nie będę się musiała męczyć a jednak mi szkoda jak pisałam każdego zmarnowanego cm. Chciałam Wam pokazać mój 1,5-2 cm odrost nie wiem dokładnie ile, ale zrezygnowałam bo wstyd z takim maluchem... (od farbowania minął miesiąc 3stycznia) Być może pokaże się za miesiąc-dwa jeśli chodzi o zdjęcia. Teraz wysmarowałam skalp i włosy olejkiem Sesa i przywróciłam kurację drożdżową ale póki co tylko na 1 pełny miesiąc. Obawiam się, że od tego się tyje, a już na pewno brzuch pęcznieje a ja bym chciała zgubić 4-6 kg mimo, że każdy mówi "z kości na ości" ale cóż, moje ciało i to ja mam się dobrze w nim czuć W sumie jak zgubię oponkę i trochę tyłek a raczej uda to będzie w sam raz.
|
||
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
dbajmy o włoski dziewczyny
jaka byłam zadowolona jak mogłam wyjasnić TŻtowi że włosy mi się na deszczu nie spuszyły bo są odżywione i nie łykają już wody
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam takie jakieś załamanie... tęskno mi za dawnymi włosami, wszędzie dręczą mnie piękne blondy
Źle się czuje w takim kolorze jakim mam, ale wytrzymam bo wiem, że moje naturalki są dużo ładniejsze, z tym że to kolor farbowańców mam ochotę rozjaśnić. Wiem, że to chwilowa "głupota" kaprys czy krysys... Oby dzielnie przeczekać ten kryzys a potem jakoś dam radę... Tak poza tym to humor mam nawet dobry, może jakaś muzyka i się podniosę. Bo wiecie pewnie same, a te które nie wiedzą niech czytają uważnie: Nie samo czekanie na naturalki jest tragiczne, nie kilka, kilkanaście czy kilkaset dni, a chwile, momenty a czasami poszczególne dni w których dopada nas taki kryzys są tragiczne. To taki wredny chwilowy przypływ i jeżeli go nie opanujemy i np. zafarbujemy/rozjaśnimy włosy to początkowo jest okey, ale potem znów żałujemy ale wtedy już nie da się nic zrobić a jedynie zacząć od nowa. Więc nie warto się łamać i zamierzam sobie wmawiać to samo i tego się trzymać... A jutro może zakupy jakieś na poprawienie humoru
Edytowane przez anngeli Czas edycji: 2012-01-12 o 19:13 |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
anngeli, trzymaj sie
tez mam czasem takie mysli, ale nie chce marnowac tego co juz mam ![]() teraz staram sie za bardzo nie przygladac swoim wlosom hehe
|
|
#4541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- dziewczyny a znacie może cos fajnego do układania krótkich włosów? mam scięte na "bob" i tak własciwie uzywam pianki do układania ale srednio jestem z niej zadowolona. może polecicie cos? |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio tez coraz czesciej mam takie mysli zeby utlenic wlosy...po niedawnym przyciemnieniu czuje sie taka szara, nijaka
ale z 2 strony jak pomysle ze juz niedlugo rok stuknie od niefarbowania to dostaje motywacji no i w koncu szkoda zmarnowac taki odrost. Licze tylko na lato i sloneczko, ktore rozjasni moje wloski
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie przepiękne odrościki kochane ^_^
Ja się już nie udzielam ale was obserwuje.... O_o Moje rosną dalej... |
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś tak siedzę i też dostałam kryzysu nie wiem, czy nie żałuję przyciemnienia... Jakieś takie miedziane refleksy widzę przy samej głowie (tam, gdzie właśnie miałam odrost) i strasznie mnie to denerwuje Znacie jakiś sposób na usunięcie rudego refleksu??? Powiedzcie, że znacie... Wczoraj aż płakałam, bo potwornie pokruszyły mi się włosy, z tego zdenerwowania zaczęłam je sobie wyrywać i potem myślę, co mi właściwie odbiło... Ale to mnie akurat tylko motywuje do tego, by już nic nie robić... I rozważam obcięcie mojego boba na krótką fryzurkę jakąś... żeby mi się nie sypały
|
|
|
#4546 |
|
Konto usunięte
|
kat --> ja będę ścinać
bo miałam kiedyś pare razy rozjasniane do platyny, potem mimo pofarbowania na czerń i ta mi się kruszyły. Na czubku głowy chyba najlepiej to widać, mam tylko naturalki, czarne końce po prostu odpadły. Nie chcę straszyć, ale tak to bywa. Ale ja miałam bardzo zepsute... Teraz zostało trochę sianka, więc pójde ściąć, najwyżej będę wyglądać jeszze bardziej chłopięco![]() ![]() nie mam nic przeciwko temu...![]() ![]() na RUDOŚCI (nie żółć) może choć nie musi pomóc NIEBIESKA płukanka. wiesz, miałam ciemny blond (farbowany), zaczął rudzieć, dałam tę płukankę i zrobił się chłoooooodny piękny odcień |
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaj któraś odważy się ściąć na chopaka albo na łyso to ja chce zobaczyć zdjęcia!
^_^ |
|
|
|
#4548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze Twoje wlosy bardzo dostaly w kosc po blondzie... jak bardzo sie krusza to pewnie nie bedzie wyjscia jak obciac... a ja mam babyhair w moim kolorze tylko wlasnie nie pamietam co stosowalam na samym poczatku, po czym mogly mi urosnac hehe ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ja mialam krotkie fryzury i niestety wiem ze mi nie pasuja ![]() ale wiosna planuje wieksze ciecie, jakies 10 cm
|
|
|
#4549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Toz to slonce przeciez niszczy i wysusza wlosy! Ivonea widzialam twoje wlosy w innym watku, sliczne Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-01-13 o 11:34 |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
kat123 jak się bardzo kruszą to chyba najlepiej ściąć, bo już lepsza krótka fryzura niż takie wystrzępione niewiadomoco na głowie.....
a na rudy refleks możesz spróbować płukanki niebieskiej
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;31592045]
Toz to slonce przeciez niszczy i wysusza wlosy! [/QUOTE] mniej niz farba
|
|
#4552 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
witajcie! Mam swoje naturalne włosy od czerwca 2012,muszę przyznać,że warto zapuszczać,włoski sa zupełnie inne! Trzymam za was kciuki dziewczyny!
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;31592045]
Ivonea widzialam twoje wlosy w innym watku, sliczne A w sumie to jakoś w czerwcu je ścięłam.. albo w maju.. ale rok się zgadza ^_^ jeszcze 18 dni i stukną mi 2 lata odkąd nie farbuje włosów ^_^ Na razie najdłuższe moje włosy mają około 35-36 cm, a najkrótsze 25 cm. w sumie to jestem na półmetku mniej więcej tego czego chciałam, marze o 60-70cm hyhyNiestety jeszcze będzie mnie czekało wyrównanie więc znowu trza będzie podciąć. Ale czekam aż te krótkie osiągną około właśnie 30-35cm ^_^. I niech sobie rosną :P |
|
|
|
#4555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam też właśnie w podobny stanie i najgorsze jest to, że mi całe długie włosy odpadają ![]() Muszę się przejść za tą płukanką a ona przypadkiem nie rozjaśnia włosów? Bo fioletowa rozjaśnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łudzę się, że zaraz przestaną odpadać mi po kawałku ![]() Ja też chcę babyhair ![]() Cytat:
|
|
|
#4556 |
|
Konto usunięte
|
kat --> może taką jak w załączniku, nieco krótkszą, chodzi mi głównie o ścięcie boków, bo niestety w tym miejscu mam najbardziej poniszczone (efekt ciągłego farbowania, no i nie ścinałam, bo chciałam mieć za wszelką cenę boba)
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś z Zielonej Góry, ani okolic, co? heheJa właśnie coś takiego też myślałam -krótkie boki, nieco dłuższy tył...
|
|
|
#4559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej. a może pokażesz nam zdjecie swoich wlosków? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- własnie juz znalazłam fotke twoich wloskow. śliczne! |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam mogę pokazać jak się ścięłam na chłopaka
25644_1352068916194_1065517559_1059981_953731_n.jpg SDC14354.jpg 398700_2784909056302_1065517559_2913651_336546871_n.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

ale mówiła, że robi mi ciemniejsze, bo i tak się rozjaśnią, więc jestem dobrej myśli
Tu się zgodzę -moja fryzjerka jest bardzo fajna
i skubana młoda -24 lata 

W sumie jak zgubię oponkę i trochę tyłek a raczej uda to będzie w sam raz.
13.03.2008

ale z 2 strony jak pomysle ze juz niedlugo rok stuknie od niefarbowania to dostaje motywacji no i w koncu szkoda zmarnowac taki odrost. Licze tylko na lato i sloneczko, ktore rozjasni moje wloski