|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
dzisiaj przyszła do mnie paczka od rajrodzica, ale jest w sklepie bo jest wielka i ciężka sama jej nie wniosę i nawet jej jeszcze nie otwierałam, czekam aż brat albo TŻ mi wniesie i wtedy zobaczymy czy wsio jest i czy dali ten gratis za czekanie
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Oby nic Ci tam nie brakowalo a bylo z nadwyzka |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niedawno tez palnelam gafe, bo szlismy z mezem rano do firmy i jechal maly chlopaczek na rowerze i ja do meza ''nasz tez bedzie sam smigal na rowerku do szkoly'' a maz tak na mnie spojrzal i spytal ''nasz? czy nasza?''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) każdy listonosz, kurier itp. wie, że ma zostawiać w sklepie. Byłam w domu, ale spałam. |
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym watku
![]() ja juz zaliczylam dzis laboratoruium, cisnienie raczej w normie 115/80. Powoli dochodze do siebie, choc jeszcze czuje żołądek, zebym to ja wiedziala co za syf mi tak zaszkodzil ale dzis juz i zupke i kluseczki z sosem i czekoladke zjadlam wiec jest dobrze![]() hej blondi ![]() ja mam jasna karnacje i kreche mam wiec nie wiem czy to jest reguła ![]() lena co do karuzelki to konia juz ladnie napisała jak mi dzis przyjdzie to napisze jak to swiatlo jest mocne![]() Aguska przerażające to co piszesz.. pewnie to jakis zylak tak jak dziewcyzny pisza. Swoja droga ja jak dzidzia mnie super mocno kopie i sie wierci to tez mam czasem zle mysli ze cos mu jest, ze czyms go zestresowalam. co do pepuszka to poradze sie na szkole rodzenia. ja tez zaopatrzylam sie w cieply kombinezon i cieply spiworek, tak na wszelkie wypadek w koncu termin terminem,ale nie znamy dnia ani godziny w tamtym roku pod koniec kwietnia opalalam sie w bikini i kapeluszu![]() reszte nadrobie pozniej
|
#187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My po obiadku. I chyba skusze sie na maly spacerek z Filipkiem do apteki i spowrotem, bo leki mi sie koncza a on ciagle prosi ze chce na sniezek, ktory w wiekszosci sie roztopil ale jednak sniezek sypal i on jest zafascynowany
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny - melduję siew nowym wątku
![]() Dziś byłam u ginki i chce mnie położyc do szpitala na kurację Celestonem (czy jakos tak) od poniedziałku i w czwartek mam wyjsć. Kurde kobitka się boi, że urodzę przedwcześnie I się mnie pytała czy będę na szkołę rodzenia chodzic - zajęcia we wtorek, a jak ja pójdę z wbitą kroplówą w ręcę? Troszkę mi stracha napędziła I nie znoszę szpitali ![]() Aguska współczuję tego zatkanego kanalika, ale córeczka brata męża tez ma zatkany kanalik - normalnie płakać się chce, że będą takiego małego maluszka męczyć
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#190 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe czy jak mi ściągną ten krążek to urodzę na następny dzień czy okaże się że dotrzymam do 40 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepiej pojsc do szpitala i opuscic zajecia w szkole rodzenia niz przedwczesnie urodzic. Jak mus to mus |
|
|
|
|
#192 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli tak to może lepiej, żeby go za wczasu podać niż potem w razie gdyby (odpukać) coś się stało nie było problemów z oddychaniem u dzidzi... Te parę dni jakoś przetrzymasz... ja tez nienawidzę szpitali
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem do kiedy się bierze,ale ja nie przyjmuję żadnych innych witamin dla kobiet w ciąży (a we wszystkich witaminach jest kwas foliowy) i gin kazał mi brać kwas foliowy skoro witamin nie biorę żeby się podwójnie nie szprycować.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dla mojej malej tez umyslnie kupilam pare niebieskich ciuszkow, i bardzo malo rozu. Ale potem pomyslalam ze jakby sie Ania jednak okazala chlopcem to kicha bo jednak te ciuszki choc nie rozowe to czesto maja takie dziewczece fasony. Ale Ania potwierdzona dwukrotnie wiec czuje sie bezpiecznie ![]() Zgaga |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() Byłam dziś w szpitalu na wizycie. Wszystkie wyniki są dobre, nie mam cholestelazy ani cukrzycy badania na krzepliwość krwi też dobrze wyszły. Więc bardzo się cieszę. Olivia waży ok 1700 i wszystko rozwija się idealnie Jestem dziś bardzo szczęśliwa, następna wizyta w szpitalu za 4 tygodnie.
|
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#198 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale grunt, że potem nie będzie pamiętał tych akcji z oczkami. Co do przeżyć rodziców - mój mąż nie mógł patrzeć na kota piszczącego z bólu u weterynarza, więc na badania małej raczej go nie będę zabierała. Cytat:
Ale raczej wątpię,czy dostaniemy takie prezenty.Cytat:
Póki co jeszcze nic sam nie kupił, więc byłoby to ciekawe doświadczenie.Cytat:
Ja też biorę pajace i body. Nie wiem tylko,czy jest sens brać kocyk, czy może rożek. Dziś, świętując meganiski cukier, lazania ![]() Wyczułam, że węglowodany i nabiał są w miarę bezpieczne dla mnie, problemem są owoce i cukier sam w sobie. Tak więc lazania z mięsa indyczego, pomidorów (żadnych fixów), sos z chudego mleka i mąki razowej, makaron. Bez żółtego sera. Wersja cukrzycowa, ale to i tak rozpusta przy ostatnich dniach... Zabieram się do roboty! |
||||||
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
A ja sie dowiedzialam od polozenej w szpitalu ze mam miec tylko ciuszki na wyjscie bo w szpitalu dziecko jest w "firmowych" kaftanikach do tego pieluszki i jakis krem.
Wiec w torbie beda glownie rzeczy dla mnie ... Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy jak wam brzuch twardnieje to długo się to twardnienie utrzymuje? Bo ja az na plecach takie napięcie czuję
|
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wizdze ze w IRE macie wizyty u lekarza tez..fajnie, Zia tez wlasnie pisala o wizycie. gosia czy moge poprosic Ciebie o link do tych produktow polskich na ebayu? czy orientujesz sie jak tutaj jest z opieka noworodka, czy zobaczy sie tutaj pediatre? sa jakies kontrole? czy tak jak w ciazy? ze lekarz niepotrzebny? Roksape mimo ze pizze jem raz w tygodniu, to smaka mi narobilas nie powiem ![]() juz jestem po pracy i leze sobie w lozku i sobie utne drzemke, bo ile to mozna nocy nie spac a wstac musze o 6:30 w tygodniu tak czy inaczej, ale jutro juz sobota...dzien leniuszka u mnie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok, tętno dzidzi ok, szyjka ok (długa i zamknięta), moja waga ok, ciśnienie ok (z marszu miałam 133/91 więc jak na takie po wysiłku to fajne). W drodze powrotnej zrobiłam małe zakupy spożywcze, odwiedziłam mamę (dała mi 3 kombinezony )Obiad wstawiony i generalnie jest ok
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie trwa srednio 15-30 sekund, cwicze sobie wtedy oddychanie przy okazji, powinno sie wtedy ponoc glebiej odddychac. ale czasami tak mam ze twardnienie jest mocno odczuwalne, az ciezko jest isc nawet powolutku, spina sie prawie cale cialo, wtedy sobie mysle, to jak juz sa skurcze porodowe, to jak wtedy chodzic lub robic cos innego, mam na mysli porod aktywny.
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy takie normalne witaminy dla karmiacych zawieraja wit.D, ale chyba nie? Ewentualnie w polskiej aptece trzeba sie bedzie zaopatrzyc.
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#208 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, że nie można tak na gotowo![]() Cytat:
ja chcę kupić jedną paczkę huggies właśnie i jedną pampers i zobaczyć które mi bardziej podpasują ![]() Cytat:
Cytat:
ja przynajmniej się cieszę jak mi dni uciekają, choć do porodu samego mi się nie śpieszy a zostało mi równie 80 dni![]() Cytat:
ja też nie biorę żadnych suplementów, ale biorę dalej kwas foliowy i to taki na receptę (trochę mocniejszy). wszystko chyba zależy od lekarza i jego podejścia i teorii... |
|||||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
RATUNKU! Ale Wy pędzicie
. Nie ma szans Was nadrobić jak się nie siedzi od rana do nocy na wizażu ![]() Melduję się w nowej części. |
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
od 20-22 tc chyba, pamietam ze wezwalam wtedy polozna, pozniej pojechalam do polskiego gina aby sprawdzic szyjke w 24 tc.
teraz zaleznie od dnia, wczoraj np. mialam dosc ciezki dzien w pracy i mialam skurczy wiecej, dzis spokojnie w pracy i siedzialam praktycznie caly czas i jest o wiele spokojniej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Oby nic Ci tam nie brakowalo a bylo z nadwyzka

ale dzis juz i zupke i kluseczki z sosem i czekoladke zjadlam wiec jest dobrze

I się mnie pytała czy będę na szkołę rodzenia chodzic - zajęcia we wtorek, a jak ja pójdę z wbitą kroplówą w ręcę? Troszkę mi stracha napędziła 

Ale lepiej pojsc do szpitala i opuscic zajecia w szkole rodzenia niz przedwczesnie urodzic. Jak mus to mus 

tyle tego, że nie wiem gdzie kupię ładną, porządną a w miarę tanią?!

)