|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Dobra, kłaczki wysuszone
dzisiaj skorzystałam z rady, by nie dotykać ich podczas suszenia - zawsze o tym zapominałam, bo tak lubię macać moje kręciołki, dzisiaj dotykałam ich przez gładką koszulkę i faktycznie - puchu prawie nie ma w porównaniu do tego co było ![]() Dzisiaj użyłam żelu Mariza |
|
|
|
#53102 | |
|
Rozeznanie
|
jakiś żel ale to nie był artiste ani lniany i na to jakaś odżywka nie pamiętam już jakie to były produkty
Cytat:
To tak jak ja mówisz o tej odżywce pantene do loków? Dziś rano zrobiłam coś takiego na swoich włosach użyłam cięższej odżwki d/s nie wypłukałam jej dokońca i potem nałożyłam trochę b/s i włosy wyszły świetnie tylko trochę mi się ostatnioz aczęły włosy kołtunić przy karku ale to pewnie przez szal ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- a jeszcze jedno zel issana jest w rossmanie do kupienia w takich małych tubkach? bo coś wi świta, że widziałam ale nie mam pewności
|
|
#53103 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() : oklaski:Mogłybyście polecic mi jakąs suszarkę z dyfuzorem? Bardzo ładnie proszę, nie używam w ogóle suszarek wiec zupełnie sie na tym nie znam |
|
|
|
|
#53104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Goldwell Curl Kick Nie wiem, skąd ma takie złe oceny, przy nakładaniu nie jest klejący i później też nie skleja loków tylko normalnie trzeba je odgnieść jak po każdym żelu Skręt trzyma się mocno. Rock Hard Gellee Farouka nie ma silikonów ale też nieźle trzyma i nie puszy.
|
|
#53105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wstawie do lodówki tak w razie czego ![]() 2. Rock hard gellee Farouka ostatnio prawie co nie kupiłam kusił mnie bardzo widziałam gdzieś na necie próbki 15 ml.
|
|
#53106 |
|
Kazar Lady
|
na mazidłach i na ZSK jest napisane, że w lodówce.
|
|
|
|
#53107 |
|
Rozeznanie
|
ok dziękuję wam wszystkim za pomoc
|
#53108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dostałam Jantara. Szukałam po wszystkich aptekach, a ten siedział w zielarskim i się podśmiewał. Wysłałam po niego Mamę przy okazji. Ach, te rozmowy przez telefon. Ja:"ale tylko odżywkę". M:"A tu jest jeszcze szampon i mgiełka" Ja"Ale ja chcę tylko odżywkę" Wracam do domu, a tu znów: M" Ale tam była cała seria, jeszcze szampon i mgiełka" ![]() A propo, wcieracie codziennie czy tylko do mycia? Resztę doczytam później, dziewczęta, bo padam z nóg, idę spać, potem trochę pracy, ... Wizaż w międzyczasie ![]() Cytat:
Najzabawniejsze to, to że brak przerwy semestralnej rekompensujemy sobie na roku właśnie terminem oficjalnym dla sesji, a zaliczenia przed i teraz wszystko na raz... Aaa...
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-01-13 o 15:03 |
||
|
|
|
#53109 |
|
Zadomowienie
|
Rabarba ladniutko!!!
Ja dzis posiedzialam godzinke z mixem - zoltko+miod+sok z cytryny+rycyna+wit.A+wyci snieta mala kapsulka oleju rybiego (jak to oblesnie brzmi W ogole ostatnio wydluzyl sie czas schniecia moich wlosow, mam nadzieje ze to nie tylko zasluga zelu lnianego ale tez zmniejszenia porowatosci choc troche.Spr dzis punkt rosy i jest na minusie. Czytalam troche o tej wilgotnosci itd. ale nadal nie bardzo wiem co w takich warunkach stosowac... Klasc teraz te humektanty czy nie? Jesli nie to co sie sprawdzi? Czego Wy uzywacie zeby zatrzymac wode we wnetrzu wlosa? Poza tym mam watpliwosci co do tego: "Jakkolwiek, jest interesujące że nowe humektanty rozwinęły się odgrywając swą rolę dobrze nawet przy niskiej wilgotności (takie jak hydroxypropyl bis-hydroxyethyldimonium chloride i dihydroxypropyltrimonium chloride" Zrozumialam ze te substancje sa dobre w warunkach suchego powietrza, ale po 1 czy aby nie sa niezgodne z CG a po 2 czy wiecie moze w jakich produktach mozna je znalezc?
|
|
#53110 |
|
Nindżopesz
|
Właśnie też mam pytanie co do Jantara - warto wcierać w całe włosy po długości czy skupić się na skalpie?
Kupiłam różową Artiste, wieczorem przetestuję. |
|
|
|
#53111 | |||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Czyli osamotniona w odczuciach nie jestem... Cytat:
Nie mam kiedy zrobić zdjęcia... Bo w domu jestem tylko rano i wieczorem, a wtedy światło jest marne. Musiałabym z mocnym fleszem mieć to zdjęcie, a wtedy włosy wyglądają zupełnie inaczej.W sobotę zrobię jakieś zdjęcie, bo w końcu będę w domu podczas dnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, należę do tych dziwnych kobiet, które się nie malują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#53112 |
|
Kazar Lady
|
nie jesteś
BTW zrobiły mi się sucharki idę zatem odgniatać mam sprężynki mam tadadadadam
|
|
|
|
#53113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53114 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Terroryzuje to Demcia (patrz niżej)Cytat:
Padłam z terroryzatora Cytat:
Mnie też aureolkę widac. I to jest minus lnianego, o którym wczoraj wspominałam: zapomniany-psuje się. Cytat:
Też jestem za podkreslaniem natury. Zarówno na głowie, twarzy, jak i ciele. ![]() Cytat:
Dokładam w trakcie suszenia, jeśli mi się wydają za mało sztywne. Zauważyłam, że u mnie im więcej żelu(czyli im sztywniejsze sucharki), tym lepiej utrwalone-łatwiej przetrwają noc i następny dzień. Z mniejszą ilością żelu lubią się prostować. Cytat:
Jak mu strzelisz gadkę w tym języku, to będzie Super (zupa) Romantik Czekoladen ![]() Cytat:
Cytat:
P.s. Zaczęłąm pisać post ok. 15. Niesety mi przeszkodzono i nie pstryknęłam zdjeć, jak było jasno. Teraz z lampą nie ma sensu, bo przekłamuje.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-13 o 15:59 |
|||||||||||
|
|
|
#53115 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
jak nie to będzie lanie ![]() Bez zdjęcia nawet tego nie pisz ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
dziwnie się dziś czuję ![]() Pokaż nawet z lampą |
|||
|
|
|
#53116 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam, czy dzis nie klasc farby, jakos tak mnie srasznie korci, bo widze, ze kolor sie wypłukał, zaczyna byc bardziej rudawy, czego ja akurat nie lubie. no i widze juz kawalek odrostu. i zaczyna mnie juz nosic
żel lniany do stylizacji samodzielnie za słaby, a wydawało mi się, że dość dużo go dałam. w miksie z isana, powstała mi dzis jakas dziwna rzecz na głowie, z którą nie widziałam za bardzo, co mam zrobic. jakos odgniotłam i poszłam z młodą na spacer ale efekt mi sie nie podoba alee. jako maseczka nawilżająca |
|
|
|
#53117 |
|
Zadomowienie
|
slodka_kicunia_17_wera dorwałam w końcu te odżywki joanna naturia
były w najbliższej drogerii kupiłam od razu wszystkie rodzaje, w sumie 4 buteleczki a jakie one tanie, 3 po 4,25zł a jedna nawet za 3,77zł , nie wiem czemu tak, ale fajnie Zobaczymy jak się sprawdzą na moich włosach
|
|
#53118 |
|
Kazar Lady
|
Zdjęcia nie bedzie dziś, nie ma kto mi cyknąć, trzeba uwierzyć na słowo
![]() po płukance lnianej nie mam aureolki i to jest duuuuży plus. Musze opracować inny sposób bo dzis wylałam po prostu rozwodniony żel na łep i kark był dopieszczony a na końce musiałam dobierać żelu w glucie. Moze wleje nastepnym razem do miski i pomajtam głową ![]() AgRafka dzięki, na mokro takie zakrętaski się porobiły, że aż miło, dziś nie robiłam plunkingu, tylko tak jak na fotce zostawiłam do wyschnięcia. Ciekawe co im tak pomogło, czy olej BD przed myciem, czy ta płukanka. Bedę obserwować. |
|
|
|
#53119 |
|
Zakorzenienie
|
Na nagrodę za zaliczenie z angielskiego zrobiłam sobie płukankę z cysteiną. Wlałam ją do buteleczki z atomizerem i wypsikam włosy - nie wiem, czy to dobry patent, ale spróbuje
|
#53120 |
|
Kazar Lady
|
co robi cysteina włosom?
|
|
|
|
#53121 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() No i wytrwałam od wtorku bez mycia włosów ![]() Jutro się hennuję
|
#53123 |
|
Rozeznanie
|
No, wreszcie oddali wizaż! Oczywiscie kiedy mam trochę czasu wieczorem, by tu posiedzieć, to ukradli... A teraz już wszystkie śpicie pewnie...
|
#53124 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53125 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, od 18 się dobijam i wejść nie mogłam
Z nowości u mnie był dziś olej sojowy i krem z Biedrony, bez żelu ( na który i tek nie mogę znaleźć sposobu ), bo będą ślimaczki![]() Idę nadrabiać
|
|
|
|
#53126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to się stało z forum, już myślałam, że mnie odłączyli za za długie przebywanie tutaj ![]() Muszę się pochwalić, że nabyłam dzisiaj tą oto maskę : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html Korci mnie, żeby iść do fryzjera i wycieniować trochę kłaczki, znów nożyczek zapomniałam kupić, tak to bym to sama zrobiła... chyba jutro pójdę, bo coś mi się kiepsko układają ![]() Miłej nocki Lokaski |
|
|
|
|
#53127 |
|
Rozeznanie
|
No, dobra, poki jest, to wrzucam obiecanego puchatka. Tylko nie krzyczcie,że marudzę, bo nie marudzę. Stwierdzam tylko,ze jest puch, ale za bardzo mi to nie przeszkadza.
|
#53128 |
|
Raczkowanie
|
Agrafko ja ubóstwiam Twój kolor i błysk!!!
|
|
|
|
#53129 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, Kochana , ale to lampa, mówiłam, ze przekłamuje, dlatego nie chciałam ich dawać. Kolor w swietle dziennym jest o wiele ciemniejszy, a błysk dużo mniejszy.
Dobrej nocy, tym, które jeszcze nie śpią.
|
#53130 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Lecę z pytaniami póki działa. - czy różową silnie regenerującą Artiste można długo trzymać na głowie? Jak często używać, 1-2 w tygodniu chyba starczy? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1 - czy któraś robiła henna gloss z maską Bingo? Konkretnie mam tę z elastyną (Skład: Aqua, 1 Heksadenacol 1 Octadenacol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Milk Protein (and) Lactose (and) Water (Aqua), Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben) - i mój ulubiony temat rozkminek - jeśli po umyciu nic nie zrobię z włosami w sensie układania to część jest prosta, część to krzywe fale, jest puch i dużo krótkich sterczących włosów - takie zniszczone kłaki i gdzie im tam do gładkiej fali czy czegokolwiek. I nie wiem sama czy falowane tak miewają jeśli je zostawić same sobie czy po prostu mam tak zniszczone, że nic z nich nie będzie? Próbowałam zrobić fotkę ale na zdjęciu wyglądają podejrzanie normalnie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

dzisiaj skorzystałam z rady, by nie dotykać ich podczas suszenia - zawsze o tym zapominałam, bo tak lubię macać moje kręciołki, dzisiaj dotykałam ich przez gładką koszulkę i faktycznie - puchu prawie nie ma w porównaniu do tego co było 

Odkąd zrezygnowałam, to nie stosuję, nie kupuję, nie rozglądam się szczególnie.

w lodówce czy może być łazienka 
Nie wiem, skąd ma takie złe oceny, przy nakładaniu nie jest klejący i później też nie skleja loków tylko normalnie trzeba je odgnieść jak po każdym żelu
Skręt trzyma się mocno. 

albo coś ominęłam (nie sądzę...) 
Nie mam kiedy zrobić zdjęcia... Bo w domu jestem tylko rano i wieczorem, a wtedy światło jest marne. Musiałabym z mocnym fleszem mieć to zdjęcie, a wtedy włosy wyglądają zupełnie inaczej.