|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trzeba się zastanawiać rozważnie nad prezentami ![]() My mamy maszynkę, ale Kuba chyba na razie nie byłby skory do współpracy, bo ona jest strasznie głośna ![]() Kuba odwrotnie - wszystko chciałby zimne, najlepiej prosto z lodówki ![]() Edyta, jak wpadniesz następnym razem , to napisz mi, ile łyżeczek soku rózano-malinowego dajesz?Cytat:
![]() Kiedyś wypowiedzią o swoim dentyście mniej-więcej zobrazowałaś mi swój "szacunek" do ludzi
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cha... no cóż... to po co się tłumaczę ![]() EOT
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mi się przypomniało,jak oglądałam Tymka w albumie
:małż dostał rano mandat jak jechał do pracy zapomniał dokumentów z domu
|
|
|
|
#3005 | |||
|
Zadomowienie
|
Napisałam wyżej
Cytat:
Tymek dmucha, wiadomo jakie to dmuchanie , sam do końca balona nie wypełni, ale ja mam spokój przynajmniej ![]() Może Ci się przestawiła strefa czasowa tam na dole strony? ![]() ![]() .
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my dzisiaj do znajomych jedziemy tzn. do mojej przyjaciolki ![]() a jutro do nas wpadaja znajomi -mamy maraton odwiedzin bo caly tydzien albo my do kogos albo ktos do nas ![]() 13 piatek.......moj malz stlukl wazonik ktory stal na jego biurku ![]() Sylko pytalas co Werka wydziwia otoz wczoraj byla mega marudna,wogole sie nie bawila , na kazda moja propozycje byla na "nie" no i fochy miala jak nigdy, a dzisiaj juz na szczescie ladnie sie bawi ![]() Ada niestety nie pamietam ale poszukam po komentarzach zaraz ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ada to ten sprzedawcahttp://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9236366 to jest fajnehttp://allegro.pl/lozko-animals-160-...034287478.html
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-01-13 o 15:20 |
|
|
|
#3007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale w sumie, jak już to wymieszałam, to łatwo się smarowało . Ale też schowałam do lodówki ![]() Chyba sobie podaruję, nie zachęcasz ![]() Nie mam właśnie, ale jeszcze nie znalazłam naprawdę smacznego ![]() ![]() Burza powiadasz? ![]() Cytat:
Ale co musisz zrobić w przyszłym tygodniu? Bo nie zrozumiałam ![]() Edit: no nie wiem, jak ja czytałam , no badania A to z krwi są jakieś, tak?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczęściara ![]() *** Dziewczyny, dajecie dzieciom owsiankę i inne płatki pełnoziarniste? Moczycie je i płuczecie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-13 o 15:38 |
||||
|
|
|
#3008 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za komentarze w albumie
![]() Cytat:
![]() Teraz mam wolne, to jestem na bieżąco ![]() Hmm, ja wiem... Jedną, dwie, trzy łyżki..? Tego nie mierzę dokładnie, bo chyba nie ma jakiejś górnej granicy. I zależy czy tego dnia daję ich wit. C naturalną, bo to też sok z dzikiej. Przypomniało mi się, że pytałaś o to, czy masło orzechowe daję na kolację - chyba nie odpowiedziałam - Cytat:
![]() Cytat:
No ale na drugi dzień u mnie znowu się "rozwarstwiało" i na nowo trzeba było mieszać, dlatego mnie denerwowało ![]() ![]() Pewnie nie bardzo .
|
|
#3009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Cytat:
ahaaa ... moze kiedyś się skuszę ![]() Cytat:
Cytat:
sanki czekają Cytat:
ale kasy szkoda :/
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-01-13 o 15:48 |
|||||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że szybko się nauczy ![]() chyba nie, ale widzę, ze już jest ok
|
|
|
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dajesz sam, czy do czegoś dodajesz?![]() No bo ciężko mieszać ![]() Cytat:
|
|
|
#3013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
już doczytałam Cytat:
,czasem każdy ma gorszy dzień ![]() Cytat:
badania ) Wszystko z krwi i jeszcze mocz dam do zbadania,jak wysika mi się do kubka,bo dawno już Mu nie robiłam. A wiesz,że wcześniej o tym nie pomyślałam ![]() Bartosz je,nie codziennie ale tak 3 razy w tygodniu zjada ![]() ![]() Nasze też,ale dzisiaj nie próbowaliśmy,bo straszliwie wieje może śnieg zostanie na dłużej ![]() Kasa,kasą - dobrze,że punkty karne nie poleciały
|
||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może naprawdę miała zły dzień faaaajne i już sama nie wiem ![]() nawet w radio mówili ... co chwilę jakiś słuchacz dzwonił i mówił o grzmotach ja to myślałam, ze z dachu coś leci ![]() Cytat:
oby się udało mam nadzieję, bo Bartek codziennie mi o nich przypomina ![]() no tak ...
|
||
|
|
|
#3015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mam do czego, to dodaję Ja tylko dlatego, że jest strasznie kaloryczna, a Tymek ma prawie 16 kg Nie ma innych przeciwwskazań, także dawaj spokojnie ![]() ~~~~~~~~ Przypomniało mi się - kiedyś pisałam Wam o kulkach do mleka Bakalland - widziałam je dzisiaj w Tesco po 3,99. .
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() , to ja będę dawać, może Kuba mi trochę przytyje ![]() A wzrostu ile Tymuś ma? A ja mam Tesco daleko ![]() Wiesz coś o tych fitynianach w płatkach?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-13 o 19:01 |
||
|
|
|
#3017 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam z Bartkowego zebrania semestralnego
![]() Dzisiaj Zielona mila na TVN-ie
|
#3019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,co prawda raz,ale aż podskoczyłam na krześle żeby tak znienacka ![]() My dzisiaj pójdziemy ![]() Cytat:
no i co wyjdzie ![]() Pewno się nie dowiemy,ile prawdy w tym wszystkim jak ze wszystkim,tak i na ten temat sprzeczne informacje Ola,to Wy już ferie macie ale Wam dobrze my się będziemy cieszyć na końcu I jak po zebraniu?Miłego dnia |
||
|
|
|
#3020 |
|
Ola-Unhola
|
W końcu wizaż działa
![]() Hej ![]() Tak sylko mamy już. Trochę za wcześnie jak dla mnie, drugi semestr długi bedzie, a to wstawianie na 7,15 na autobus ![]() Pytałaś jak mój ząb - lek jeszcze siedzi, po niedzieli któregos dnia się wybiorę na dokończenie. Całe szczescie nie boli tylko czasami reaguje na zimno/gorąco.Cieszę się, ze u Ciebie już ok Na zebraniu ok, testy zaliczone na znakomicie - 6. Zachowanie bardzo dobre (choć chyba na wyrost za Bartka ruchliwość ) I ogólna ocena semestralna - bardzo dobra. ![]() U nas też popadało, za duzo nie ma, ale jest biało i ziemia pokryta. Chciałabym choc na kilka dni w góry skoczyć, ale raczej Malz urlopu nie dostanie ![]() Miłej soboty
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie mogłam wieczorem wejsc na wizaż :/
Unhola, czy ty miałas egzamin ostatnio na P. czy mi sie coś przyśniło? nie wiem czy przegapiłam. Dzisiaj TZ zaprosił mnie na kolacje... wow, fajowo
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas też jest śnieg, ale co z tego, jak jest taka zawierucha, że wyjść się nie chce , na termometrze 0 stopni, a odczuwalna -8.Miłej soboty
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie moglam sie dostac na Wizaz ![]() Dziekuje wszystkim za wirtualne glaski Meczy go troche kaszel, troche ma zapchany nos, ale apetytu zero. Wczoraj pierwszy posilek zjadl o 15.30 , wczesniej pil tylko wode.Jakos musze to przetrwac ![]() Ma tez trudniejszy okres i potrzebuje duzo uwagi, stad mnie malo. Ja maslo orzechowe, migdalowe itp trzymam w szafce, bo ono jest do smarowania, a nie do skrobania. Stosuje je tak samo jak Edyta. Platki owsiane pelnoziarniste zalewam wieczorem i gotuje rano, takze dlatego, ze jest szybciej ![]() Antonio nie chce ich jesc, ani zadnych innych platkow, czasami skubnie troche ode mnie, moze kiedys sie przekona. W ogole malo co che jesc i ma etapy, ze np na sniadanie chce tylko to i tak przez dwa tygodnie, a potem zmiana , nie chce zadnych kanapek itp, nic co jest w naszych przepisach dla maluszkow, ostatnio nawet zup nie chce. Wlasciwie to ostatnio niczego nie chce, nawet swoich ulubionych rzeczy i tak bylo juz przed choroba. Zazwyczaj jest tak, ze to, co mu przygotuje, to wyrzucam do kosza. Plakac mi sie chce, bo raz bo nie je, bo dwa, tyle pieniedzy idzie do kosza. Dodam, ze nie je zadnych slodkosci pomiedzy itp itd.Juz nie wiem co robic. Pocieszam sie, ze gdyby byl glodny, a ma dostep do jedzenia, to zjadlby cos. Ciezko mi
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpieszę z pocieszeniem - przeczytałam, że to normalne, że apetyt teraz jest zmienny. Trochę ciężko rzeczywiście, jeśli nie je nic, bo czymś żyć trzeba. A próbowałaś robić szaszłyki i koreczki? Kuba mi pomaga zrobić, a potem z apetytem zjada. Najlepiej jak pomaga w przygotowaniu, wtedy ma większą ochotę na posiłek. Ściskam
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowalam wszystkiego, zadne koreczki, szaszlyki, fantazyjne kanapki nie pomagaja. Antos zawsze mi pomaga w kuchni, ale tego nie je. Podziekuje grzecznie i powie, ze nie chce, ze ja mam to zjesc. Ja juz przeszlam okres niejedzenia i latania po lekarzach z Antosiem, wiec bardzo nie chce, aby to sie powtorzylo. Generalnie jak nie chce, to nie, a moze nie jesc dlugo i wcale to nie znaczy, ze potem zje wiecej, bo zje troche, jak ptaszek.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-01-14 o 13:49 |
|
|
|
|
#3026 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wyspalam sie dzis strasznie, poszlam spac po 4 a rano trzeba bylo wstac na pilke z malym robie schabowe z koscia na obiad tz uwielbia obgryzac kosci ![]() a malemu dusze schabik z warzywami
|
|
#3027 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem, może dzisiaj wieczorem Go zmierzę, akurat stuknęło 2,5 roku ![]() Ee Ale o 2 zł taniej niż w Almie ;P Jeśli masz ochotę je wypróbować w ogóle ![]() Nie wiem Ja nie zaczęłam jeszcze dawać takich płatków Tymkowi, kiedyś kupiłam jedne owsiane i miałam zamiar poczytać, ale czasu brakło i tak leżą. Mam zapisany jeden wątek na ten temat z mojego ulubionego forum, ale jeszcze dokładnie nie studiowałam go. Ten - może coś ciekawego wyczytasz, jeśli jeszcze na niego się nie natknęłaś ![]() .
|
|
#3028 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brrrr i jak? my byliśmy - na sankach tylko chwile bo wieje strasznie, ale aż 3 bałwany musiałam zrobić Cytat:
![]() a gdzie jeździcie w góry? na narty? Cytat:
super ... ehhh zazdroszczę Cytat:
![]() Cytat:
moze niedługo mu się odmieni Cytat:
![]() hehe mój też ... wszystkie skrępki, kostki ... bleee
|
||||||
|
|
|
#3029 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu www.socatots.pl
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas dalej raz sypie, raz słońce ... i wiejeee to idę, może uda mi sie pomalować paznokcie bo wieczorem wybieramy się do przyjaciół o kurcze ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Może u Ciebie też tak będzie?

"mama dmuchaj" "mama jeszcze" "nie zawiązuj"

bierem go 
, ale w sumie, jak już to wymieszałam, to łatwo się smarowało 

już doczytałam 
, na termometrze 0 stopni, a odczuwalna -8.
moze niedługo mu się odmieni