|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Ciąg dalszy.
![]() 7 maseczki do twarzy, sera, olejki (peeling tu się zaplątał, miał być na następnym zdjęciu )8 oczyszczanie twarzy 9 żele ![]() 10 balsamy / masła ![]() 11 peelingi + rzeczy które nie wiedziałam gdzie wsadzić (dezodorantów w sumie nie używam, tylko antyperspirant, ale nie umieszczam tego w bilansie bo nigdy nie mam zapasu i zawsze zakupy robi mama, ten jeden był w zestawie )
|
#2072 |
|
Konto usunięte
|
Carrola... O MY GY!
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31565721]Carrola... O MY GY!
[/QUOTE]No...
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Łooo! Jak dużo smarowidełek! (przepraszam, nie mogłam się powstrzymać
)Tak się zastanawiam- to bez żadnych osobistych przytyków. Czy jesteście w stanie np. regularnie stosować te wszystkie rzeczy? Bo ja mam tak, że przypomnę sobie, dajmy na to, o maśle mango. Stosuję je uparcie przez trzy dni, a potem idzie w odstawkę bo zapominam/ nie chce mi się/ inne pachnie ładniej itp. a, że w ogóle nie lubię się balsamować to już inna sprawa. :P W sensie chodzi mi o to czy preferujecie zużywanie równomierne np. 3 rzeczy naraz, czy otwieracie kolejną dopiero po wykończeniu pierwszej? Wiadomo, że jak się zużyje prodkt 1, a dopiero potem 2 to szybciej znikają z półek, ale czy nie kusi to wtedy do zakupu kolejnej rzeczy? ![]() Wiem, że pytanie dziwne/śmieszne/banalne, ale zawsze mnie zastanawiało jak inne osoby to rozwiązują.
|
#2075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Maseczki też wszystkie używam, bo przecież każda ma inne działanie Resztę kosmetyków zwykle używam po 1 na raz ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Melduję, że zużyłam wodę brzozową, którą stosowałam jako wcierkę w skalp. Nie ma to jak zapach alkoholu na dobranoc
|
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wciąż nie mogę zebrać szczęki z podłogi... Przez to, że nigdy nie wrzucałaś swojego zbioru, miałam wrażenie, że masz w miarę ogarnięty! A tu takie coś Nie wiem, czy się otrząsnę po takim szoku ![]() Cytat:
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-01-12 o 01:25 |
||
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Carrola - widzę, że padłaś ofiarą Biedronki w większym niż ja stopniu
Zbiorek ciekawy i taki duuuży ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31566047]Melduję, że zużyłam wodę brzozową, którą stosowałam jako wcierkę w skalp. Nie ma to jak zapach alkoholu na dobranoc [/QUOTE] Ja również staram się mieć otwarty 1 kosmetyk z danego rodzaju, ale z tym różnie bywa
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Carrola: fajny zbiorek
![]() Widzę zachomikowany żel migdałowy z Avonu Uwielbiam go
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-01-12 o 08:23 |
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
![]() Nigdy (chyba jako jedyna) nie spisywałam swoich "zbiorów", ale sporo, tzn kilka pełnowymiarowych i ze 30 - 40 mini balsamów 30ml nivea. Na chwilę obecną pozbyłam się wszystkich saszetek balsamów co uznaje za sukces ![]() Teraz czas na mini balsamy ![]() Cytat:
A teraz jedna rzecz z danej kategorii a jak się skończy to otwieram nowe. To trochę motywuje też do używania ![]() No cóż regularne używanie - balsamy zimą średnio ra w tygodniu, latem 2 razy dziennie. Regularnie używam maseczki - pewnie dlatego nie mam tu zapasu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
carrola - YOU CRAZY AND YOU KNOW IT!!!
Super zbiorek
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
carrola ale u ciebie kolorowo
ja nawet nie aktualizuje listy kosmetykow bo zapasy mam teraz spore. Moze kiedys do tego dojde a na razie dalej bede zuzywac otwarte kosmetyki
|
|
|
|
#2083 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
carrola
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowicie wyglądają te żele i balsamy/mleczka zebrane razem. Sporo, oj sporo tego masz. Ja sobie dzisiaj pozwoliłam na zakupy kosmetyczne (pierwsze w tym roku) i ciuchowe (znów ).
|
|
#2085 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też dziś poszalałam ciuchowo...
za to w Rossmannie nawet grzecznie, bo tylko żel do higieny intymnej Lirene (konieczny) i maska-kuracja Elseve Total Repair w tubie ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Widziałam też nowe żele Nivea - jeden jagodowy, drugi żurawinowy
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Carrola, niezły zbiór.
Przypomina mój sprzed 3/4 lat. W tych balsamach Eveline ujęłaś też moje czy tylko swoje? Cytat:
I jak mi się hurtowo kończą to fajnie to wygląda w bilansie. ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Mam pierwsze zakupy styczniowe. 2 żele Isana.
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
carrola - jaki mega kolorowy zbiór, nie mogę oderwać oczu od tych żeli pod prysznic ;D zjadłabym je
![]()
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nusiu mam nadzieję, że zasmakuje Ci tak jak mnie ![]() Carrola ile żeli i balsamów Zatkało mnie, myślałam że masz dużo mniej zapasów.![]() Zrobiłam dziś na obiad mega pyszną roladę serową z farszem mięsno-pieczarkowo-paprykowym ![]() No i zużyłam odżywkę bananową z Body Shopu, chociaż z tego akurat się nie cieszę bo była boska, a teraz pewnie nieprędko ją kupię
|
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Skąd Ty bierzesz te wszystkie przepisy? ![]() Zużyłam dwufazową odżywkę do włosów Biovax. |
||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i znów mam dylemat. Chodzę teraz na kwasy i kosmetyczka poleciła mi krem z IsisPharma z kwasem glikolowym 12 % po zabiegach jako przedłużenie kuracji. Wynalazłam ten krem u mnie w aptece w promocyjnej cenie za 29 zł i nie wiem czy mam kupić. Z jednej strony wiadomo ze jak jest na promocji to brac i nie patrzeć, bo okazja się skończy i przepłacę w normalnej aptece, ale znów kupić żeby leżało dopóki nie skończę innego kremu. Jak sądzicie? Znów narobię sobie zapasów i będziecie mnie bić...
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-01-12 o 23:25 |
|
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa na temat zbioru.
Normalnie wszystkie te rzeczy są pochowane po kilku szafkach, a to jednak trochę inaczej wygląda.Cytat:
I jakoś powoli idę do przodu ze zużywaniem. Cytat:
Twoje są odłożone całkiem gdzie indziej i czekają. Skoro to ma być przedłużenie kuracji, to kupiłabym ten krem.
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam tonik z avonu 200ml, no i na razie nie przewiduję zużyć poza próbkami
Za to w niedziele może pojadę wreszcie na zakupy do galerii, kurcze cieszę sie jak dziecko bo dawno nie wychodziłam nigdzie żeby tak połazić. |
|
|
|
#2093 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam jabłkową mgiełkę do ciała z Avonu, kupiłam żel do higieny intymnej - potrzebny, bo mama uznała, że zwykły żel jej wystarcza i przestała kupować
![]() A dla niej na urodziny wzięłam skromnie rękawiczki bawełniane nawilżające i krem z ureą, będzie sobie na noc smarować, a wiem, że z tego się ucieszy. |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam zel do brwi Giordani Gold Ori
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
W trakcie pracy wyrwałam się do galerii
Upolowałam cieplutką bluzę (ze 129,9 zł obniżona cena na 40 zł) i sweterek w H&M (z 99.9 na 30 zł) i kurtkę w Orsayu (z ponad 200 zł - nie pamietam dokładnie, na 120 zł) Nienawidzę kupować ubrań, więc będę miała spokój na jakis czas.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-01-13 o 16:50 |
|
|
|
#2097 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#2098 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za zużycie, dobre i jedno.ja nie lubię robić ciuchowych zakupów ale jak już zaplanuje taki wypad na sklepy to kupuje, przymierzam, wybredzam i na jakiś czas garderobę mam z głowy.Takie szaleństwo potrzebne co jakiś czas .[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31592745]Zużyłam jabłkową mgiełkę do ciała z Avonu, kupiłam żel do higieny intymnej - potrzebny, bo mama uznała, że zwykły żel jej wystarcza i przestała kupować ![]() [/QUOTE] uwielbiam mgiełki z avonu ale jabłkowa mi jakoś nie podeszła, gratuluje zużycia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też doszedł do siebie. Podoba mi się ten olejek Jednej babci oddam aspire, drugier krem z granulkami koloryzującymi Solutions, bo też się chcę go pozbyć. jakoś nie złużą mi kremy Avonowe, zwłaszcza na dzień, bo bardzo mam smalec na twarzy. z resztą ostatnio używam tylko kremu na noc, bo tłustość mi nie przeszkadza wtedy, a rano używam tylko toniku i kładę makijaż.carrola, śliczny masz zbiorek! Dość sporo mazideł do ust i wszelakich do stóp, ale wiem jak Avon kusi... i widzę spory zapasik płukanki octowej no i podobają mi się Twoje produkty apteczne!rachuciachu, ja staram się zużywać 1 produkt, a dopiero potem drugi, ale czasem mi się nie udaje, bo zapachy mi się strasznie szybko nudzą. różnych używam maseczek (ale zazwyczaj dwóch) i lakierów do paznokci, cieni. Hosenko, przykro mi z powodu cięć w pracy. ja też ostatnio wolę zakupy ciuchowe niż kosmetyczne. Wczoraj kupiłam sobie śliczny pasek- cieniutki, lakierowany wypukły beżowy, a z boku część paska zastąpiona jest takim łańcuszkiem oj pojechałabym sobie do jakiejś galerii![]() A dziś miałam 1 jazdę i było super! Nawet nienajgorzej mi szło. Tylko raz mi szarpał i zgasł jutro druga lekcja to już pewnie wyjadę w miasto. Dziś jak na razie uczyłam się, jak wszystko ustawić, gdzie co jest, ruszania, hamowania, zmiany biegów i tak jeździłam w kółko
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ubraniowo: musztardową czapkę (spodobała mi się w grudniu, ale powiedziałam, że więcej niż 20 zł za nią nie dam i nie dałam
), kolejny multipack majtek bokserek F&F w Tesco, bo dorzucili nowe wzory (lepiej niech już nie dorzucają, bo nie wiem czy się oprę kolejnym) , jasną koszulę z długim rękawem we wzorek, którego nie umiem opisać (Kosmetycznie: świąteczny zestaw kosmetyków Kamill Sensitiv z przeceny w SuperPharmie; w zestawie balsam do ciała 250 ml, balsam do rąk i paznokci 125 ml, krem do rąk i paznokci 100 ml, a do kartonika doklejony był jeszcze oliwkowy żel pod prysznic 250 ml. Zapłaciłam za to 20,99 zł. ![]() Cytat:
Ja bym kupiła teraz. W końcu miałabyś go używać jako przedłużenie kuracji. Cytat:
![]() Super, że jazda Ci się podobała! Powodzenia jutro (tzn. dziś)!
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

)

Nie wiem, czy się otrząsnę po takim szoku

Uwielbiam go