|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Jak ogladam sobie czasem 'one born every minute' i patrze na te laski lezace na lozku i sapiace to mysle sobie 'eh czemu one sie nie ruszaja, nie chodza, pewnie szybciej by poszlo' ale jak mnie tylko lekko brzuch zaboli to sama mam ochote skulic sie w klebek w jakims kaciku . Chyba zaczynam sie bac porodu troszke
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
mnie twardnieje brzuchol rzadko,ale jak juz to na max 30 sek, tez sie troszke tego porodu boje, ze ten bol moze mnie przerosnac, ale ogolnie nastawiam sie raczej pozytywnie, w koncu to nie moj bol bedzie najwazniejszy w tym momencie , a dzidzius który ma o wiele gorzej
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-13 o 17:10 |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rozmawiałam chwilę z lekarz o szpitalach,w których można rodzić. Pytał, czy już wybrałam i mówię, że zastanawiam się między dwoma. Odradził ten nowszy, mówiąc, że jest teraz mocno oblegany. W uniwersyteckim nawet jeśli będą studenci, to z pewnością nie będę na ro zwracała większej uwagi. Zapewne
![]() Przy następnej wizycie będzie nowa położna, więc będę mogła dowiedzieć się czegoś nowego. Tylko muszę sobie przygotować zestaw pytań ![]() No i jak tylko połozyłam się do badania, to malutka zaczęła dokazywać, aż doktor się uśmiał
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
z tymi studentami to trzeba wyrazic zgode na ich obecnosc?
|
#218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam szczęście w nieszczęściu, bo był wrzesień i studentów nie było, ale przy wpisie na oddział pani pielęgniarka wzięła z blatu karteczkę, zaznaczyła za mnie, czytając mi na głos "zgadzam się na hospitalizację (krzyżyk) leczenie czymśtam (krzyżyk) i obecność studentów (krzyżyk)" po czym oddała mi to do podpisania. Stwierdziłam, że 3 adiunktów, czy 13 studentów, co za różnica, i tak nie ma co liczyć na intymność. Okazało się, że miałam niesamowite szczęście, bo w "sezonie" studenci łazili tabunami za lekarzami, lekarze wpadali byle kiedy i zrywali kołdrę przy innych pacjentkach i tych licznych studentach, po czym brali się do badania (na łóżku? jakby zabiegowego nie było...). Z jednej strony rozumiem, gdzieś się szkolić muszą, ale nie muszą mnie przy tym traktować jak półtuszki wieprzowej na ladzie w mięsnym! Także polecam sprawdzić sobie co kobiety mają do powiedzenia na temat poszanowania godności... Może to uprzykrzyć tą wyjątkową chwilę. p.s. moja mała też uaktywnia się tuż przed wizytą lekarską
|
||
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
paczke już mam i tak wszystko się zgadza to co kupiłam (obawiam się, że mam za dużo podkładów, ale nie ważne)
poza tym ich śmieszny gratis to śliniaczek, który i tak powinnam dostać (jest napisane na aukcji, że do zakupów powyzej ilus tam się dostaje) ale no cóż...
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
tak ,ale często ta zgoda decyduje o tym ,czy Cię wpiszą na oddział, czy nie. najlepiej jest chyba podpisać, a na oddziale będąc, wycofać. mamy prawo się rozmyślić, czyż nie?
pytanie tylko, jak na to zareaguje kadra. |
|
|
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Ale wolę się upewnić
|
|||
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony wolę chyba tych studentów niż leżeć w przepełnionym szpitalu (w którym w razie zagrożenia życia dziecka, dziecko przewożone jest karetką do jednego z dwóch pozostałych szpitali).
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- I teraz tak myślę gdzie mam podziać ten wielki karton z tymi rzeczami mam tak mało miejsca w szafkach, że za żadne skarby nie wiem gdzie to wsadzać ![]() idę coś zjeść zaraz
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż u mnie w mieście kobieta pozwała szpital do sądu, że ją odesłali rodzącą do innego. Jednak jaki był powód, że nie chcieli jej przyjąć, już nie pisali.
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale powiem szczerze, zaskoczyłaś mnie, jeszcze nie zetknęłam się ze szpitalem, gdzie zdanie pacjenta cokolwiek znaczy... Smutne, ale prawdziwe. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
nam polozna na zajeciach cos wspominala ze mozna nie wyrazic zgody ,ale jak jest w praktyce to nie wiem.
Ja juz porobilam miejsce w szafkach i w poniedzialek bede miala regał dla dzidzi juz ![]() a dzis pierwsze pranie juz rozwieszone ![]() Kupilismy taki ,mam nadzieje ze podreczne rzeczy i ciuszki zmieszcze na poczatek , 250 zl.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-13 o 17:32 |
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pociesza mnie jeszcze jeden fakt - mama zna większość pracujących tam położnych i lekarzy bo większość kadry jest "stara", jeszcze za czasów jak moja mama leżała na patologii w ciąży moim bratem (a przeleżała prawie pół roku na oddziale). Tak więc już mi mama powiedziała, że nie da mi krzywdy zrobić W takiej sytuacji mąż może czekać na mnie i dziecko przed salą porodową
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
takie cudaki dostałam
![]() od lewej: ze sztruksu, polarkowy, pluszowy DSC06321.jpg
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz też tam pojadę , mam nadzieję,że nic się tam nie zmieniło ![]() sernik piękny wyszedł , 13 jaj robi swoje |
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie troszkę biało się zrobiło
mężu zapytał się mnie wczoraj czy może jechac na dwa dni na "imprezę" czyt. pijaństwo w góry z pracy i moze podziękowac tylko mojej mamie ze sie zgodziłam ale ma zaznaczone że na tym dzień dziecka się mu kończy i imprezki firmowe też ale poszliśmy na kompromis tzn wymusiłam go napisałam mu smsa że jak chce jechac 21.01 na tą"imprezę" to do tego czasu piwko należy mu się tylko w niedzielę u mamy na urodzinach i że wybór należy do niego coś za coś i co on na to to mi odpisał że chyba nie ma wyjścia jak chce jechac![]() a szczerze ja tam lubię byc sama w domu raz na jakiś czas na dwa dni co do cukrów to chyba idzie mi nieźle dzisiaj na czczo 88, po śniadaniu 116, po obiedzie 96
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak zapatrują się na moją wagę a jakie te kombinezoniki masz ???? ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
a ile sera ??ze spodem czy bez ??? |
||
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my dzisiaj dostalismy od znajomych meza 10 pieluszek tetrowych milo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() niekoniecznie, mi mówił lekarz że moge brać dłużej (tym bardziej że innych witamin nie brałam, tylko ostatnio zaczęłąm Pharmaton Matruelle co 2 dzień, bo mi włosy lecą , także kwasu już nie biorę dodatkowo )---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
ojoj, to niedobrze.. Ale dziewczyny maja rację - lepiej opuścić jedną lekcje a mieć pewność że w razie czego dzidzia będzie lepiej przygotowana (bo to jest ta terapia na rowój płucek?) Trzymaj się kochana! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-13 o 18:01 |
||
|
|
|
#235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w okolicy niestety same parapety, bo trafiłam na oddział tylko dlatego, że lekarzowi się nie chciało zjechać windą 3 piętra... A potem jeszcze bezczelnie skomentował, że nie wie, po co mnie wpisuje. Cytat:
A mój mąż przedstawił mi wczoraj plan na poród. W pierwszy dzień, będzie chodził jak zombi i próbował ogarnąć,potem się spije, w drugi wyleczy kaca, a w 3 szybciutko posprząta i stawi się po mnie w szpitalu świeży i wzorowy. ambitnie, nie powiem.Nawet sobie na tą okoliczność chomikuje whisky, którą dostał od przyjaciela na 30-tkę. |
||
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mój by nawet nie chciał go nie kręcą wypady czy z kumplami czy pracy itp. mówi, że jak by miał gdzieś iść to tylko ze mną - on jest strasznie zazdrosny o mnie, a ja o niego również
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam! lazania.. Chyba moje ulubione danie..! Też muszę zrobić ... |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tak samo w pierwszy dzień porodu będzie ze mną, a w drugi ma zamiar pić
![]() ja to mam ochotę zrobić pyszny sernik czy jabłecznik, ale nie mam fajnych przepisów
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

)

). Jak ogladam sobie czasem 'one born every minute' i patrze na te laski lezace na lozku i sapiace to mysle sobie 'eh czemu one sie nie ruszaja, nie chodza, pewnie szybciej by poszlo' ale jak mnie tylko lekko brzuch zaboli to sama mam ochote skulic sie w klebek w jakims kaciku
. Chyba zaczynam sie bac porodu troszke

bo większość kadry jest "stara", jeszcze za czasów jak moja mama leżała na patologii w ciąży moim bratem (a przeleżała prawie pół roku na oddziale). Tak więc już mi mama powiedziała, że nie da mi krzywdy zrobić 

, także kwasu już nie biorę dodatkowo )