|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Stanowczo za dużo piszecie. Kto to nadrobi?
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
nie nadrabiaj
pisz lepiej jak tam wasze zdrówko
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Poszliśmy podpytać o chrzest i masakra :d Mały będzie miał chyba z 7 miesięcy jak już przejdziemy wszystkie wymogi
U was też trzeba było chodzić na jakies spotkania? Ile się płaci za chrzest? |
|
|
|
#665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę i za dzielność na szczepieniu. a naczyniaczek na szczęście w takim miejscu, że na słonce nie bedzie narazony Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
no chyba jakaś z jedna katecheza jest u nas.... ile się płaci? co łaska, ale nie mniej niż....
|
|
#666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
50zl tyle ile sobie ksiądz "zażyczył".
|
|
#667 | |||
|
KWC
|
Cytat:
Na pewno to tylko błąd laboratorium. Tylko szkoda, że Twoje Dziecko będą musieli jeszcze raz kłuć. ![]() 3mam kciuki. Cytat:
Cytat:
Ale sliczny Caltea - Bidulo...
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
150 zł płaciliśmy.A może w innej parafi popytaj jak problemy robią? |
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny laski ile stron do nadrobienia! Nie dam rady
Mój kawaler towarzyski siedzi obok mnie w leżaczku i się złości kiedy na niego nie patrzę. Jak spojrzę to się uśmiecha i jak tu się gniewać na takiego słodziaka? A tak fika, ze zaraz wyskoczy z tego leżaczkaCotka a jakie macie przeszkody? U nas żadnych nauk nie ma ale płaciliśmy 200 zł. Ksiądz mówił, ze niby ludzie tyle dają... ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- i witam nową mamusię
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie to była ta "laska" ![]() Ja zapytałam wprost. Ile trzeba zapłacić, ksiądz "co łaska" pytam "ile ta łaska". Powiedział 50zł to dałam 50zl ![]() Mnie się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę "co łaska"... Lenka nie od Ciebie piję broń Boże, poprostu mnie pewne rzeczy wkurzają w instytucji Kościoła
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
spray, indygo dzięki
ja innej opcji nie przyjmuję do wiadomości o_lena mały jest słodki danika a mała chętnie pije ten enfamil? I co z tymi kupkami? (pytam, bo też jesteśmy "zainteresowani" tym enfamilem cotuś u nas było 1 spotkanie, spowiedź i 55 zł agnieszko trzymaj się matka my też juz chyba ponad tydzień "walczymy" ze skokiemDo tego męczą go jeszcze te ćwiczenia ( mnie też zresztą) łzy mu lecą jak grochy ![]() martusiaaa super, że z bioderkami ok! No niezły słodki ciężar
|
|
|
|
#672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkan nie było, placilismy jak to na wsi naszej 200zł Cytat:
na razie bączy jak bączyła ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
tylko drogi, 34 zł za małą puszkę daliśmy kupki są ok, zrobila po jednej i wczoraj i dzis, ale po hippie są rzadsze, takie "pocyckowe" i łatwiej jej wypchać |
||||
|
|
|
#673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no oby, choć moje dziecko już przed świętami stało się jakieś "inne", a dziś też tylko rączki. Już kilka tygodni tak maruda. No ale to niby ten długi skok. Cytat:
pytaliśmy księdza i o żadnych naukach nic nie mówił Cytat:
) polubi ćwiczenia i będziecie sobie ćwiczyć z uśmiechem na buźce, tego Ci ogromnie życzę |
|||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. nie wiem może to normalne wymogi
ja się nie znam.U nas nie ma lekko bo my z grzeszników - cywilnych ![]() więc i nauki i 2 spotkania przed chrztem z czego jedne dzisiaj i za tydzień ( a dzisiaj nie ma opcji- bo mama u taty, więc nie ma kto z Filipem zostać) a kolejne w marcu ![]() ![]() ![]() Jestem tak padnięta po nocy, że dopiero po drzemce was nadrobię
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie cyrki niezłe
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Mooonik coś dzisiaj mało
|
|
#677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zostawić Was na popołudnie
![]() ![]() więc na raty muszę ![]() Cytat:
odnośnie lekarza i złej diagnozy- w naszej przychodni lekarka córce znajomej naszej zdiagnozowała zatrucie pokarmowe- w nocy dziecko karetka do szpitala zabrała z 40st gorączki, jak się okazało dziecko miało zapalenie płuc i ledwo kontaktowało ![]() Cytat:
i jak - kupił chodzik? Małgosia a w czym kąpiesz Stasia? Bo jak moja miała taką właśnie szorstką skórę to mi lekarka poleciła Emolium i wiesz, że faktycznie działa. Nie wiem, bo pewnie Staś ma troszkę bardziej szorstką jak w związku ze skazą ale może spróbujecie wystosowuję apel- Amelko wróć! Amciolu odejdź! mam nadzieję, ze pomoże ![]() a tego kremu mój mąż też nie mógł dostaćw 4aptekach na 5 jakie są w najbliższej okolicy naszego bloku. Dopiero w ostatniej kupił. MOże on taki ciężko dostępny? Chcesz to Ci wyślę próbkę ![]() Cytat:
kurcze no właśnie taki ma intensywny zapach coś jak cynamon, jak przyprawa korzenna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przez skazę ma tartkę na nie ktorych częściach ciała ![]() tak kupił mężuś chodzik też z królikami, rozpakowałam go w domu, fajny jest obczajcie... http://allegro.pl/samochod-na-biegun...030962958.html a bieedrze pierwotnie było 120zł naprawdę u was w biedrach nie ma ich już ???
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2012-01-13 o 19:43 |
|
|
|
|
#679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie, że i tak mi jakieś cytaty zjadło
![]() Cytat:
Indygo, ale rybce buzi mnie powaliło, popłakałam się ze śmiechu Cytat:
trzymam mocno kciuki ![]() i gratulacje dla bratanicy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a to czaruś z Bartusia hihi Juli też ma naczyniaka z tyłu głowy i powiedzieli nam to samo, żeby na razie czekać. To czekamy oby się to naszym dzieciom powchłaniało samo ![]() tak podejrzewałam, ale się wolałam upewnić Cytat:
![]() a do chrztu potrzeba nasz akt małżeństwa, akt urodzenia, a od chrzestnych zaświadczenie, że są praktykującymi chrześcijaninami- cokolwiek to znaczy W nast tyg mamy kolędę to podpytamy.a u Was to na pewno przez to, że nie macie kościelnego ślubu, bo niektórzy księża w ogóle nie chcą słyszeć o chrzcie w takich wypadkach ![]() no jestem pospałam sobie z małą po południu, potem skoczyłam do biedry jak mąż się zjawił, kupiłam jej chodzik- skaczące króliki a sobie komplet koszykow bambusowych w kolorze malinowym i będę mieć dwa te pudełka na jej pierdółki przy komodzie i małe zabaweczki ![]() a NIunia teraz leży koło mnie i sobie rozmawiamy to znaczy ona mówi np. haaaaaaaniuuuuuuuuuuuuuuu uu a ja jej baaaaaaaaaaaniuiiuui. Ona byjubyjubyjyjybybyjybuy a ja bajuababajuajuaaa a przeplatamy to sobie pierdzioszkami ślinowymi ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
mi w aptece tłumaczyła farmaceutka, że Oilatum opiera się tylko na parafinie, a Emolium ma jeszcze dodatkowe składniki, witaminy i generalnie ludzie jak kupowali to wybierają emolium jako lepsze. no fajne te króliczki właśnie już pojeździliśmy po pokoju stwierdziłam,że ciekawsze niż te kilka klocków co się wrzuca w tę zyrafkę ![]() a na all widziałam jakie przebitki, masakra
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
wiem co mi zjadło- Acelinkową Natalcię
dobrze, że mam zdjęcia otwarte dekolt faktycznie rewelka a piersiuśki i mojej się tez takie robią jak się zbierze do środka
|
#681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
monik jak sie zapewni,ze wezmie sie koscielny na bank to nie slyszalam zeby odmowili
|
|
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej, ja na sekundke. Późno już z leksza, a o 5 pobudka
zombie się szykuje na jutro (Dzisiaj) jak nic jeszcze samochodem jade bo jedna koleżanka chora a druga bardzo mądrze ma jeszcze letnie opony w samochodzie no o dziwo byłam wyspana ![]() gorzej widzę to dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() lece się kąpać i jeszcze notatki przejrzeć, no i spaaaaać bo padam. Trzymajcie kciuki, proszę ![]() jak nie zajrze w przyszłym tygodniu znaczy że padłam
|
|||
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie w parafiach ksiądz chyba mówi "tyle co łaska" ![]() aa.. i spotkanie jedno było.
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojade dzis po emoilum ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
dzien bobly
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczy. Wczoraj mi wieczorem wizaz padł. Ale widzę że dużo nie ma do nadrabiania
![]() Malgosia1983 To huśtawka fisher price - Starlight. SoniaNapewno będzie dobrze. Aga jak tam Amelcia? mooonikTeż mam takie wrażenie że Emoluim lepsze od Oliatum soft. Cotka Mam koleżankę która żyje z partnerem w wolnym związku i proboszcz nie chciał udzielić chrztu dziecku. Musiała u biskupa interweniować (ale się udało). Spadło 1 cm śniegu normalnie rozpusta jak na styczeń
|
|
|
|
#688 |
|
kosmitka
|
U nas w kościele nie było co łaska, tylko normalna opłata - M spytał ile, chyba padła suma 200 zł lub 300 zł i tyle.
Za pogrzeb mojego taty tak samo- nie co łaska, tylko stawka 700 zł. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- U nas zasypało śniegiem, a jutro muszę jechać do szkoły . DO tego mama chora i nie wiem, jak sobie poradzi z Frankiem, a na teściową nie chce się zgodzić.Wasze dzieci też jak widzą obcych to już usta w podkówkę i płacz?? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dziękuję, zdrowiejemy. Franek kaszle zdecydowanie malusio, ja też dużo lepiej. I w cycorach pojawił się znowu pokarm
|
|
#689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry! mamy zimę
![]() i wiadomosc z wczorajszego dnia- przeszliśmy na Dady rozmiar 4 Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
i potem sobie kąpałam małą w tym emoliumie i smarowałam balsamem a jak się okazało, że faktycznie działa to kupiłam całe opakowanie jeszcze mi dały inne, dla mnie jakieś balsamy, tak że spoko ![]() Trzymam kciuki, żeby i Stasiowi pomogło Staś też ma dekolt? to będziemy konkurować niedługo, który maluch ma większy Cytat:
Cytat:
co do podkówki- jak przyjechała w zeszłym tygodniu moja siostra, którą malutka powinna już dobrze kojarzyć, to jak ją zobaczyła to się rozpłakała tak strasznie,że ciężko ja było uspokoić. Tak samo mąż ostatnio założył płaszcz czarny, długi i podszedł do niej- też się wystraszyła i popłakała. Podobno to jest taki etap kiedy dziecko zaczyna rozpoznawać osoby i kojarzyć, że mama to mama, tata to tata a ta pani co tak często przychodzi to babcia ciekawa jestem ile tu "kosztuje" chrzest ![]() aaa Cotka to dobrze, ze ksiadz przyjął takie zapewnienie, bo ja się spotkałam z przypadkami, ze była odmowa i już. Zależy od księdza
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

pisz lepiej jak tam wasze zdrówko

mój klocuszek kochany
za wagę i za dzielność na szczepieniu. a naczyniaczek na szczęście w takim miejscu, że na słonce nie bedzie narazony 
chyba nie ma rady jak tylko to przeczekać - i miec nadzieje, ze kiedyś jej minie
damy jeszcze pare dni, do konca puszki, i jak nie bedzie lepiej to wracamy do hippa bo kupska lepsze :

A tak fika, ze zaraz wyskoczy z tego leżaczka

ale faktycznie cyrki niezłe