Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 18:57   #271
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to ja chyba też tyle wezmę
nie wiem po co ja kupiłam tyle podkładów mam ich sporo i różne rodzaje
przydadza Ci sie w domu i to przez dlugi czas. Przede wszystkim do przewijania malca. Moj przy przewijaniu potrafil taka kupe strzelic, ze podlozony podklad ratowal pokrowiec na przewijaku
Albo do lekarza bedziesz szla, to te podklady sa bardzo przydatne.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 18:59   #272
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka tylko jedno musze Ci napisac. Na pewno we dwoje nie bedziecie mogli drinkowac majac malutkie dziecko w domu, nawet jesli nie bedziesz karmila piersia. Dlaczego? A dlatego, ze dziecko jest nieobliczalne, w kazdej chwili moze zagoraczkowac, zachlysnac, przewrocic sie i trzeba jechac na pogotowie albo do szpitala.
Chyba, ze jest z Wami w domu np babcia (tak jak u mnie czasem spi moja mama), wtedy mozemy sobie oboje pozwolic, zeby sie razem napic po drinku.
Bo wyobraz sobie, ze cos sie dzieje, a Wy oboje jestescie pod wplywem. Ja nie mowie o duzym piciu, nawet troche. Jedna osoba zawsze musi zupelnie trzezwa.
No tak ja wiem, że nie będzie tak jak kiedyś i wypicie będzie bardziej ograniczone, ale jak będzie taka sytuacja że wypijemy razem i nagle coś się stanie to mam pomoc bo mam brata, dziadka, dziewczyne brata na których mogę polegać jak by było trzeba

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
przydadza Ci sie w domu i to przez dlugi czas. Przede wszystkim do przewijania malca. Moj przy przewijaniu potrafil taka kupe strzelic, ze podlozony podklad ratowal pokrowiec na przewijaku
Albo do lekarza bedziesz szla, to te podklady sa bardzo przydatne.
a te podkłady są jednorazowe? bo ja nawet ich nie otwierałam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:00   #273
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
no ja lubię wypić od czasu do czasu jak wiem, że mogę i nie upijam się jak świnia jakaś.
więc tylko czekam, aż ten czas powróci teraz wiadomo, że dziecko to nie będzie tak jak kiedyś, ale to nie znaczy że raz na ruski rok nie mogę pić
a TŻ póki może niech jeszcze pije bo jak będzie dziecko to będzie musiał się bardziej ograniczać bo w razie czego jak będzie trzeba gdzieś jechać czy coś to przecież on będzie gonił a nie ja
Ja nie lubie wina .. bo mam straszne śmigło na drugi dzień
wole drinki (nic mi po nich nie jest na drugi dzien) albo wino carlo rossi różowe .. ale to wiele razy słyszałam że to takie wino-niewino....także czasem moge się napić
acz wole drinki w weekendzik
Stary 2012-01-13, 19:02   #274
tynka88
Zadomowienie

ja caly czas myslalam ze wy o tych duzych podpachach piszecie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:05   #275
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja nie lubie wina .. bo mam straszne śmigło na drugi dzień
wole drinki (nic mi po nich nie jest na drugi dzien) albo wino carlo rossi różowe .. ale to wiele razy słyszałam że to takie wino-niewino....także czasem moge się napić
acz wole drinki w weekendzik
oo carlo rossi różowe też bardzo lubie
a ogólnie lubię wszystko drinki różne, whisky, wino, szampan wsio

jedno czego nie znoszę Tequila bleee

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:05   #276
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

nowaken widze też na glukozie dziś byłaś

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

no ja tak trochę wyglądam jak narkoman 3 ukłucia w jednej ręce, 1 w drugiej..

A wyniki dopiero poznam przy wizycie
Byłam i przeżyłam dobrze że sobie laptopa wzięłam bo chybabym tam zasnęła. A byłam w prywatnej przychodni to chociaż sobie na wygodnej kanapie siedziałam i nikt mi nie sapał wyniki odebrane i w normie. A i białko z moczu zniknęło no bakterie się zmiejszyły więc jestem szczęśliwa

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-01-13 o 19:07
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:08   #277
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:

Ja tequili nie piłam nigdy
piłam parę razy giny z tonikiem
i nei lubie tych polskich
Piłam kiedyś vermouty, ale ... zakończyły swoją karierę w moim menu

a co do picia przy dziecku .... Pić można już bez przesady .... ale trzeba wiedzieć żeby postawić miejscu gdzie dziecko nie ma dostępu.. wiadomo, że nie może stać w lodówce w najniższej półce .. Najlepiej w barku ... zamykanym jakoś na kluczyk...
Stary 2012-01-13, 19:09   #278
emigra
Zakorzenienie

A ja wlasnie wybralam mebelki do pokoju malej, wyliczylam ile nas caly pokoik jej wyniesie (komody, lozeczko, materac, lampki, dywanik) i wcale nie jest tak drogo wiec w lutym pojade do ikei z kolezanka i kupie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:12   #279
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

jeśli chodzi o wino to u mnie nr 1 jest CHOYA z zielonych sliwek ume albo ogólnie japońskie wino ze śliwek ume pychaaaaaa

http://www.hurtowniaalkoholi.pl/asor...A6liwkowe+0,5L

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-01-13 o 19:14
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:13   #280
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

a co do picia przy dziecku .... Pić można już bez przesady .... ale trzeba wiedzieć żeby postawić miejscu gdzie dziecko nie ma dostępu.. wiadomo, że nie może stać w lodówce w najniższej półce .. Najlepiej w barku ... zamykanym jakoś na kluczyk...
o giny również lubię, ale TŻ nie bardzo
piwko lubię, ale to raz na jakiś czas bo po piwie mi ciężko strasznie.
przy grillu to brałam zawsze jakiegoś desperados'a czy coś czasem też zwykłe. ale miałam w życiu kilka momentów, że wypiłam pare piw w ciągu iluś tam godzin, ale to po wielkiej przerwie w nie piciu piwa
ostatnio na biwaku jak byliśmy to w jeden dzień wypiliśmy drinki, a na drugi piwo to wtedy wypiłam 5 albo 6

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:33   #281
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczynki kochane doradźcie mi....
Jako że Mura jest trochę za droga to znalazłam sobie wózkowe zastępstwo. Casualplay S4

I tak sobie myślę czy nie kupić tej spacerówki już na te 2 lata
http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E
a do tego gondolę do kompletu
http://allegro.pl/casualplay-gondola...035826480.html
I na aukcji jest napisane, że ta gondola może być używana w samochodzie, a my będziemy jeździć raczej sporadycznie, bo raz że nie bardzo mamy samochód rodzinny póki co to Tż cały tydzień pracuje. Lekarza mam spacerkiem 10 minut od domu. I tak się zastanawiam czy w tej gondolce będzie bezpiecznie przewozić. A potem kupić fotelik Recaro 9-18 kg.

Tu na stronie ta gondolę lepiej widać
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=991

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-01-13 o 19:35
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:42   #282
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
a może ktoś ma jakis sprawdzony przepis na jabłecznik?
A masz w domu kaszę manną ?
Stary 2012-01-13, 19:45   #283
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
A masz w domu kaszę manną ?
nie, ale mam w sklepie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:49   #284
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ja wiem, że nie będzie tak jak kiedyś i wypicie będzie bardziej ograniczone, ale jak będzie taka sytuacja że wypijemy razem i nagle coś się stanie to mam pomoc bo mam brata, dziadka, dziewczyne brata na których mogę polegać jak by było trzeba
Chodzi mi o to, ze jak w domu jestescie sami z malcem, to jedna osoba musi byc zupelnie trzezwa. Wiadomo dwa trzy łyki piwa to jeszcze nie grzech ale wiesz o czym mowie.
A ja nie powiem, bo Filip mial pare m-cy i tez szlismy z mezem gdzies na impreze ale maly zostawal z babcia. poza tym to juz nie sa takie imprezy jak kiedys, przewaznei krotsze i spokojniejsze
Pod tym wzgledem wlasnie zycie bardzoi sie zmienia.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Byłam i przeżyłam dobrze że sobie laptopa wzięłam bo chybabym tam zasnęła. A byłam w prywatnej przychodni to chociaż sobie na wygodnej kanapie siedziałam i nikt mi nie sapał wyniki odebrane i w normie. A i białko z moczu zniknęło no bakterie się zmiejszyły więc jestem szczęśliwa
Super ze wyniczki ok!
Cytat:

a ile pic mozna?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:50   #285
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
nie, ale mam w sklepie
To TU masz "mój" przepis, bardzo prosta i szybka szarlotka na sypko

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-01-13 o 19:51
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:51   #286
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Chodzi mi o to, ze jak w domu jestescie sami z malcem, to jedna osoba musi byc zupelnie trzezwa. Wiadomo dwa trzy łyki piwa to jeszcze nie grzech ale wiesz o czym mowie.
A ja nie powiem, bo Filip mial pare m-cy i tez szlismy z mezem gdzies na impreze ale maly zostawal z babcia. poza tym to juz nie sa takie imprezy jak kiedys, przewaznei krotsze i spokojniejsze
Pod tym wzgledem wlasnie zycie bardzoi sie zmienia.
A nie w domu nie jesteśmy sami, mieszkam z rodzicami jeszcze.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:51   #287
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
No to ja tak samo. I peklam w pochwie i zostalam nacieta w kroczu. Mam nadzieje, ze teraz mi sie nie odswiezy ta rana. A tak swoja droga, ciekawe jakbysmy musialy byc naciete znow to czy polozna tnie obok blizny? czy po tej samej leci?
Właśnie ja nie wiem czy w tym samym miejscu, ale nawet jak by mnie w to samo nacieli to pewnie by już bolało. Jest to bardziej wrażliwe miejsce. Ale z kolei to bym drugiej blizny też mieć nie chciała żeby mnie to urażało. Wóz albo przewóz nie będzie o czym gadać przy porodzie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
co do alkoholu, to mój tz codziennie wypija 1-2 piwa wieczorem, pogodzilam sie ztym, czasem wypija w weekend winko z bratem, albo cos mocniejszego, ale ja tez lubie, wiec nie sadze zeby to byl jakis problem
Mój sobie wypija 1 piwko wieczorem ale ja wiem, że to już pije wtedy gdy nie ma zamiaru gdziekolwiek jechać a więcej to jest dla niego nie wskazane bo za bardzo potym cierpi. Także niech tam ma, jak cały dzień się napracuje to każdemu chwila relaksu się należy.
Ja się przyznam, że żadny alkohol mi do gustu nie przypadł. Jak już tak bardzo mi się chciało to albo parę łyków piwa albo lampkę wina i wystarczy mi.
Jestem nie alkoholowa wolę coś słodkiego
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:52   #288
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
To TU masz "mój" przepis, bardzo prosta i szybka szarlotka na sypko
dziękuję zapisałam teraz będę próbować każdego przepisu
ale to od poniedziałku bo teraz to mama na weekend piecze ciacho urodzinowo-imieninowe

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:54   #289
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj zgadzam się z tym, co napisała Aguśka. Dlaczego?
Wyobraź sobie, że z mężem wypijecie po drinku. Dziecko zagorączkuje. O ile do lekarza dostaniesz się taksówką o tyle w szpitalu mogą na ciebie źle patrzeć, bo czuć alkohol. I można mieć nieprzyjemności. To jest sytuacja łagodna. A co, jeśli będzie trzeba wzywać pomoc? Wtedy są jeszcze gorsze nieprzyjemności, bo "rodzice byli pod wpływem alkoholu i niedopilnowali dziecka". Zbyt często i zbyt dużo mówią o nieszczęściach, gdzie rodzice mieli "imprezę". A naprawdę nie trzeba dużo wypić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:55   #290
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

to teraz kilka słów na temat palenia, pewnie są tu takie co paliły.
Ja powiem Wam, że paliłam ale tylko do alkoholu a tak to jednego dziennie na noc czasem jednego co 2 dni więc paczka starczała mi na długo...

i zastanawiam się czy wróce do tego bo czasem korci mnie, ale nie palę bo nie mogę wiadomo.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-13, 19:55   #291
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Agnes99 dzięki za info o Bielańskim Jak będziesz miała jakieś newsy to pisz proszę koniecznie.

Aguśka współczuję wczorajszego szoku ale dobrze, że Cię to nie boli ani nie krwawi, więc widocznie tak coś tylko się objawia. I żeby tak zostało lub zniknęło w ogóle do porodu

Nowaken i Lena_mi
jesteście dzielne Teraz tylko czekać na dobre wyniki!

Korolca to rzeczywiście kłamczuchy w tyl "Dla mamy i maleństwa"! ale pieluszki happy new born się oplacają chyba za 23zł, bo na allegro najtaniej z wysyłką około 30zł, a w marketach ostatnio na promocji też nie widziałam chyba.

Rybka13 ja też nie miałam pojęcia, że oczka trzeba specjalnie przemywać. Dobrze, że jestem na forum My na 30ste urodziny koledze kupiliśmy fotel bujany poza tym dostał jeszcze od znajomych fajny skórzany pasek i grubą sregrną bransoletę na rękę.

Karo89 moim dwóm koleżankom na kilka (2-3) dni przed porodem robiono usg i waga dzieciaczków wychodziła ok. 3500 gramów, więc one pewnie sn zaczynały rodzić, aż się okazało, że u jednej syn miał 4300 i cała została porozrywana przy porodzie, a u drugiej córa 4,5kg i w połowie zarządzili cesarkę, bo była za duża i dostawała bezdechów. Za jednym i deugim razem usg kłamało? Lekarze źle zmierzyli? Ale ja bym nie chciała być w takiej sytuacji...

ivona84 biedna mam nadzieję, że nie będą Cię długo trzymać w szpitalu. Nie dawaj się i po kuracji szybko wracaj do nas!

joanaros ja mam tak jak Aguśka opisała to twardnienie, mocne napięcie, brzuch jak kamień i wybrzuszenie z jeden strony (zwykle z prawej) a trwa to kilkanaście sekund i ustępuje - czuję wtedy jakąś ulgę. Ja mam raz, dwa na kilka dni, ale czasem potrafię mieć kilka pod rząd. Najwięcej miałam 5 i wtedy biorę odrazu no-spę, a potem przez kolejny dzień magnez.

Jolkaaa ja wkładów bella mamy mam 3 opakowania po 10 sztuk, a podkładów nie mam jeszcze tych większych tylko mam takie do przewijania maluszka z babydram z rossmana to ich jest 10 sztuk.
I Aguśka ma rację przy małym dziecku jedna osoba powinna być trzeźwa w 100% - pod tym się podpisuję rękoma i nogami, bo nie wiadomo co się może wydarzyć, a wrazie czego (jakieś większe problemy) i rodzice oboje są pod wpływem dziecko może wylądować w Izbie Dziecka i potem dalej...

Emigra poka mebelki

Super, że wszystkie dzisiejsze wizyty przebiegły pomyślnie i są same dobre wiadomości Oby tak dalej

Wreszcie nadrobiłam! 10 stron przez cały dzień
Ledwo dziś wysiedziałam na uczelni! Podziwiam dziewczyny, które dalej pracują Poza tym gadałam dziś z prodziekanem (promotorem mojej pracy lic przy okazji) i niestety nie pocieszył mnie. Na mojej uczelni nie ma już Indywidualnej Organizacji Studiów, muszę dogadywać się z każdym prowadzącym indywidualnie i to tylko ich dobra wola jak pozwolą zaliczać wcześniej lub później nadrobić nieobecności... A obronę muszę mieć najpóźniej do końca września, bo inaczej powtarzanie roku. Super choć to ostatnie mnie nie martwi, bo liczę, że się obronię w tym wrześniu.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 20:05   #292
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
to teraz kilka słów na temat palenia, pewnie są tu takie co paliły.
Ja powiem Wam, że paliłam ale tylko do alkoholu a tak to jednego dziennie na noc czasem jednego co 2 dni więc paczka starczała mi na długo...

i zastanawiam się czy wróce do tego bo czasem korci mnie, ale nie palę bo nie mogę wiadomo.

paliłam paczkę dziennie do dnia w którym ujrzałam 2 kreski od tego dnia ani macha od męża nie wzięłam i powiem tak kusic mnie nie kusi chociaż palic bardzo lubiłam natomiast jeśli tż nie rzuci fajek to obawiam sie że wróce jak Seba skończy z papierochami to bardzo prawdopodobne że już nie wrócę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 00:10   #293
karo_z
Rozeznanie

u Was też forum nie działało tyle czasu?
Ja nie wiedzialam co ze soba zrobić... chyba się uzależniłam od Was
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 00:11   #294
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czy Wam też wizaz nie działał?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
dokładnie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
paliłam paczkę dziennie do dnia w którym ujrzałam 2 kreski od tego dnia ani macha od męża nie wzięłam i powiem tak kusic mnie nie kusi chociaż palic bardzo lubiłam natomiast jeśli tż nie rzuci fajek to obawiam sie że wróce jak Seba skończy z papierochami to bardzo prawdopodobne że już nie wrócę
mnie pewnie skusi popalanie przez TŻta

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-14, 00:19   #295
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Jolka tylko jedno musze Ci napisac. Na pewno we dwoje nie bedziecie mogli drinkowac majac malutkie dziecko w domu, nawet jesli nie bedziesz karmila piersia. Dlaczego? A dlatego, ze dziecko jest nieobliczalne, w kazdej chwili moze zagoraczkowac, zachlysnac, przewrocic sie i trzeba jechac na pogotowie albo do szpitala.
Chyba, ze jest z Wami w domu np babcia (tak jak u mnie czasem spi moja mama), wtedy mozemy sobie oboje pozwolic, zeby sie razem napic po drinku.
Bo wyobraz sobie, ze cos sie dzieje, a Wy oboje jestescie pod wplywem. Ja nie mowie o duzym piciu, nawet troche. Jedna osoba zawsze musi zupelnie trzezwa.
inaczej opieka spoleczna na głowie

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
jestesmy uzaleznione od siebie
Stary 2012-01-14, 00:20   #296
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tynka88 jaka z Ciebie sexy mamuśka super

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
inaczej opieka spoleczna na głowie
człowiek coś pisze, a Wy po swojemu kto tu mówi o takich akacjach? Bez przesady.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-14, 00:23   #297
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
tynka88 jaka z Ciebie sexy mamuśka super

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

człowiek coś pisze, a Wy po swojemu kto tu mówi o takich akacjach? Bez przesady.
zartuje sobie kochana
Stary 2012-01-14, 00:27   #298
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zartuje sobie kochana
ok

może ja źle napisałam czy coś zresztą wiem o co mi chodzi i napewno żadnych głupstw nie będę robić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-14, 00:36   #299
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Ziaja dzis rano pisalam o swoich wrazeniach po obejrzeniu ''one born every minute''
Monia, wiem, czytalam Dzis wieczorkiem jak wizaz nawalal wlaczylam sobie ten odcinek bo go ostatnio nagralam (u mnie w Irl to leci na kanale '4' a u Ciebie?). Ja zawsze pochlipuje jak sie dziecko rodzi, a ze pokazali taka scene w czolowce to ryczalam od poczatku
Ja tez bardzo przezywam, czesto mnie wgniata w rog kanapy, ale jednak lubie ten program ogladac, nawet TZ zerka czesto. Jak rodzace za bardzo krzycza to ucieka z pokoju jednak

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja dziś zgrzeszyłam w McDonaldzie..
ale potraktowałam to jako nagroda pocieszenia za wizytę u dentysty
co prawda u dentysty okazało się że wszystko jest ok mam tylko rozpulchnione dziąsła (i to one mnie prawdopodobnie bolały).
Ja ostatnio tez coraz wiecej grzesze kulinarnie. W 1 trymestrze nie bylo apetytu z wiadomych wzgledow , w drugim jadlam rozsadnie i zdrowo a jak sie zaczal3 to mi apetyt wzrosl, szczegolnie na slodkie. Grzesze glownie ciastkami ala caluski (paczki z dziurka) albo ciastkami jablkowymi z Maca

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja wlasnie wybralam mebelki do pokoju malej, wyliczylam ile nas caly pokoik jej wyniesie (komody, lozeczko, materac, lampki, dywanik) i wcale nie jest tak drogo wiec w lutym pojade do ikei z kolezanka i kupie
Pokazesz linki?

Cytat:
jeśli chodzi o wino to u mnie nr 1 jest CHOYA z zielonych sliwek ume albo ogólnie japońskie wino ze śliwek ume pychaaaaaa

http://www.hurtowniaalkoholi.pl/asor...A6liwkowe+0,5L
Ja jestem malo alkoholowa ogolnie ale to japonskie winko ze sliwek jest pyszne! My to z TZ nazywamy 'wino z mozgiem' bo w japonskiej knajpie podaja kieliszki z tymi suszonymi sliwkami w srodku

Dobranoc mamuski...
Aaaa, Ania mi chyba 1 raz wystawila stope Leze, pisze posta a tu nagle taka gorka nad pepkiem wyrasta, mala i twarda. Ah jak fajnie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 05:10   #300
MoniqW
Raczkowanie

Tym razem mnie dopadła bezsennosc ... wstałam juz jakis czas temu temu. Za oknem biało a mi oprocz pełnego pęcherza zaczął dokuczać głód - dosłownie burczało mi w brzuchu o 2,30 rano

A teraz pokolei:
Odebrałam dziś wyniki kontroli posiewów, wczesniej przeleczylam drozdzaka, 2 tygodnie lactovaginalu dla wyrownania ph i mialo byc z glowy, juz szykowalam stroj na basen z nadzieja ze lekarz mnie w koncu pusci.
Ale skonczylo sie na tym, ze złapałam doła i poszłam spać o 20 stad pewnie moja pobudka o tak dziwnej porze, wracajac do sedna. Drozdzaka nie udalo sie zupelnie pozbyc ale i tak jest lepiej bo z (+++) został (+) ALE za to zarobiłam paciorkowca kalowego w nielicznych koloniach !!! Skad to paskudztwo sie teraz wzielo, sadzilam ze nie mozna juz bardziej uwazac i dbac o higiene

Wizyte u gina mam dopiero w poniedzialek, czy ktoras z was walczyła może z czyms takim w ciazy ? Czytałam, ze to jest bardzo odporne na antybiotyki

A i jeszcze jedna sprawa ktora mnie zastanawia, jak bylam na pobraniu do posiewu to nie bylo mojego lekarza bo gdzies musial nagle wyjechac i robila to polozna choc gin jasno mi dal do zrozumienia ze nie kazdy jest pszeszkolony to on poszuka takiej ktora bedzie mogla mi pobrac wymaz. Myslicie ze warto powtorzyc badanie bo ja ciagle mam nadzieje, ze moze probka byla zanieczyszona ... ech nadzieja.

---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
My z TZ rzucilismy palenie jakies 6 lat temu, po jakiejs imprezie mocno przepaleni stwierdzilismy ze rzucamy no i jakos poszlo z dnia na dzien Po jakims roku zaczelismy palic imprezowo i do czasu ciazy u mnie faktycznie papieros był tylko przy okazji piwka ale Tz sie troche wciagnal i czy byla impreza czy nie uzaleznil sie od weekendowego palenia, w piatek juz w pracy zaczynal myslec o tym ze w domu sobie zapali, zaczelo go to denerwowac i miesiac temu rzucil calkiem ze slowami ze to byl jego ostatni papieros. Trzymam kciuki i wierze, ze mu sie uda bo uparta jest bestia i jak juz cos powie to sie tego trzyma.
Ja tam myslalam ze kiedys jak juz maly nie bedzie jadl z cyca to sobie z dziewczynami zapale przy drinku ale zobaczymy moze to dobry moment na odciecie sie od tego swinstwa ... w kazdym razie ja sie tak radykalnie nie zarzekam jak TZ

Wena mnie chyba dopadła ...ale juz koncze przynudzanie

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

p.s. znalazłam opcję ignora trolla

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości