|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Zazdroszczę pierwszego śnieżnego spacerku, u nas niestety nie byłoby nawet jak wyjechać wózkiem, śniegu po kolana, A pozwolenie na spacerki mamy dopiero od jutra .Dady 4 mówisz?? Ile Twoja mała kobietka waży?
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
tak czytałam ![]() ![]() jak skończyła 3m ważyła 6600, czyli dwa tygodnie temu. Jutro będziemy ważyć po skończonym kolejnym tygodniu to się okaże. Jeszcze nam zostało parę 3-ek, ale zaczęła je w nocy przesikiwac i pamiętam, ze z dwójkami pod koniec było tak samo. No to kupilam 4 i wcale, żeby za wielkie były to bym nie powiedziała u nas śniegu tak znośnie, może z 5cm i chodniki widzę odśnieżone to się przejdziemy choć na chwile, bo i mrozik leciutki jest ![]() a mezul się zamknął w kuchni i obiera kuraka- będzie robić faszerowanego
|
|
#693 |
|
kosmitka
|
Mój mąż w pracy niestety. A ja uspałam Franka i siedzę, nie mam mięcha i nie mogę ruszyć z obiadem.
|
|
#694 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Teeee nie padaj! W środę spotkanie ![]() Umarłam "to źle" Cytat:
No tak, łaska, że przyjmą do Kościola kolejnego wiernego...A potem się dziwić, że rodzice nie chrzczą dzieci albo ludzie odchodzą od Kościoła...Smutne to, ale często Kościół to już nie wspólnota ludzi wierzących, a poprostu instytucja. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale takie jest moje zdanie. U nas naszczęście nie było problemu. ![]() A skąd jesteś? tzn. z jakiego miasta na śląsku? Cytat:
Po drugie Stefek miał taką jazdę. Jak moich rodziców zobaczył to podkowa i płacz, ojca chrzestnego z żoną to samo. Podobno taki etap. Ja się wystarszyłam że mam dziecko odludka ![]() Cytat:
Dużo większe te 4? Bo Stefkowi te 3 już na styk a skończyły mi się i mam zamiar dzisiaj zakupić zapas. To może już 4 skoro Stef waży już 7700 ?Może nie będzie. Nie ma reguły ![]() Cytat:
![]()
|
|
#695 |
|
kosmitka
|
Muszę obadać te dady, bo my na pampkach zielonych jedziemy. Ile kosztują?
A Juliś wagowo jak Franek, to chyba druga Pudzianka obok Acelinkowej Natki.
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam zastanawiać się nad wprowadzeniem jednej butli mm dziennie. W nocy się normalnie poryczałam. Usypianie od 21 do 1 w nocy, walka z obijaniem a do tego pobudka po 3. Sorry, że tak z rana i z żaleniem
|
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrek zimowo
Cytat:
Za apel przezornie nie dziękuję. Wczoraj usnęła przy cycu, 3 pobudki w nocy i 7.30 koniec spania. Ale wzięłam ją do siebie i pospałyśmy do 10 Póki co leży na macie i bawi się żyrafką z Lamaze ![]() Dzięki Monia Cytat:
opisałam wyżej, dzięki że pytasz A z Tymonka to kawał ślicznego chłopa U nas też śnieg napadał na kilka cm, biało, że aż wali po oczach, szok Cytat:
u nas za ślub, pogrzeb też są sztywne "stawki". Ale za ślub nie płaciliśmu, bo ksiądz to "kumpel" teściów i prosiliśmy go na wesele i Msza św. to był niby jego prezent dla nas. Na chrzciny też będziemy go prosić, więc nie wiem czy coś od nas weźmie ?? |
|||
|
|
|
#698 | |
|
kosmitka
|
Małgosia Franek też coś ok 8 kg waży i też myślałam o 4, ale pampki 4 są od 9 kg chyba.A wcześniej używaliśmy rosmanowych pieluszek, to właśnie 4 i były ok.
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cotka a próbowałaś na noc wprowadzać? Filip chyba ma przestawione godziny spania właśnie na 1 w nocy, co? Bo późno się kładzie i dlugo śpi? U nas Franek chodzi spać 19-20 i wstaje po 6. Chciałabym to przesunąć z kolei na później, ale nie wiem jak, bo jest tak marudny, że nie da rady chyba. Strasznie Ci współczuję tych nocek, u nas karmiłam na śpiąco dzisiaj tak chyba o 2, że w końcu zasnęłam podczas karmienia, obudziłam się chyba po 1 godzinie a Franek prawie moją kołdrą pod nos przykryty . Goopia matka zamiast iść spać to Zieloną milę oglądała. Goopia.---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde zglupiałam ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem tych rosmanowskich, ale podpasowały nam dady i tak jakoś nie wiem sama czy kombinować ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ale film fajny. Też patrzyłam poraz kolejny.
|
|
#700 |
|
kosmitka
|
To jak 36 zł to nie wychodzi dużo taniej niż pampki, bo za pampki płacimy chyba 44 zł.
Ale lepsze są? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Małgoś ja widziałam pierwszy raz, ale od polowy i powiem CI robi wrażenie.
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba Nie mam pamieci ale raczej dwadzieścia kilka zlotych ![]() Czy lepsze? Trudno powiedzieć. Jak dla nas porównywalne do zielonych. Bardzo podobne. Koleżanka jechała tylko na pampersach bo to PAMPERS. Mąż kupił raz dady to najpierw go ochrzaniła, a potem przeprosiła bo porównała i różnicy nie dostrzegła ![]() Film super. Oczywiście zaryczana poszłam do łóżka. Budzi się Kwilon
|
|
#702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo tylko moja to na długość poszła- w listopadzie na szczepieniu miała ponoć 67cm tak ze wiesz- laska z niej Cytat:
masz las blisko , wooooooow ale super Cytat:
Cytat:
nam ślubu udzielał mój brat cioteczny i jemu nie płaciliśmy prawda, ale proboszczowi parafii było trzeba ![]() kupka sie robi, potem karmienie i jak się da to pójdziemy na spacer, bo widzę zamieć właśnie przez okno
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-14 o 11:16 |
||||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Mooonik z tą panią - babcią padłam
|
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbujemy więc 4 ![]() Blisko może nie 10-15 minut spacerem. Ale pojedziemy tym razem do pobliskiego "starego" lasu. Lepszy klimat ![]() U nas też zaczęło sypać. Jak zawieje to jest zamieć. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- RZetelną
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
a wścieklizną to chcesz sie zarazić?
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Czy komuś oprócz mnie dzięki reklamy tvn wkręciła się TA piosenka ??
|
|
|
|
#706 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Muszę spróbować, tylko biedronki nie mam nigdzie po drodze.A czemu zaryczana? Chyba dobrze się skończyło? Cytat:
Jestem szczepiona.
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałaś tą scenę jak strażnik przyszedł do murzyna do celi dzien przed egzekucją? Jak murzyn płakał, że jest skazany na odbieranie i patrzenie na zło tego świata...że słyszy to w głowie... i że dla niego to będzie wybawienie jak oni go zabiją...A potem podczas egzekucji jak wszyscy ryczeli... No ale ja siępotrafięwzruszyć nawet na Planecie Małp ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Aga podoba mi się ta piosenka
|
|
#708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mały miał strasznie suca skórę na brzuszku i kolanach aż mu się łuszczyła ![]() Staś ma dekolt bo wkońcu mały pudzian z niego i mu się te fałdeczki tak też zbierają jak u Natalki ![]() Cytat:
![]() ja przeszłam kilka dni temu na 4+ z Rossmana, i są ekstra Cytat:
jeszcze teściowa przyjeżdzaCytat:
rosmanowskie sa po 21,99
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłoby lańsko![]() ale i tak zazdroszczę bliskości lasu, u nas to niezły kawałek by trzeba jechać ![]() Cytat:
a jeszcze jak czytałam ksiazke to w ogole heh ![]() Aga ja tez, ja tez się wkręciłam w nią i polecam inne utwory jego- fajnie się słucha
|
|
#710 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzindybry
![]() dziecię me dziś wstało o 1.30 zarządało butli po czym do 3 gadało w łózeczku, nawet jej nie przeszkadzało ze wtykałam jej smoka i zgasiłam światło Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze Franiowi lepiej i że pokarm powrócił ![]() Cytat:
a my na dwójkach dadch jedziemy tylko ze moja młoda waży pewnie z 1,5 kg mniej niż Julik no pewnie tak jest, faktycznie na moją mamę często bywającą reaguje gadaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym spróbowała z tym mm na wieczór bo sie bidulko wykończyszZielona Mila - super chyba jedyny film - ekranizacja powieści, który mi sie podoba bardziej niż książkaCytat:
Cytat:
na Listach do M chlipałam w kinie
|
||||||||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja ostatnio Was podczytuje bo nie mam za bardzo kiedy pisać. Staram się nadrobić to co napisałyście i kiedy chce odp to córcia się budzi. Co do karmienia butlą w szpitalu to mi kazali oświadczenie podpisać, że jestem świadoma ryzyka związanego z jelitami i coś tam jeszcze siostra gadała. Ja w szpitalu nie miałam pokarmu i dopiero jak do domu wróciłyśmy to się pojawił A pampersy używam te z biedrony nie są drogie, choć ostatnio podrożały z 26,99 na 29,99 chyba. Z rossmana też są dobre, ale nie po drodze mi tam a bierdone ma w pobliżu. Z rossmana używam chusteczek.Trochę wieje u mnie i zastanawiam się czy wyjść na spacer do lasu ma z 3 min drogi ![]() A i któraś podawała pomysł na obiad naleśniki z serem i szynką co ten ser i szynka do środka? |
|
|
|
#712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stefek tyle wazy ?? niezle.... niezle go karmisz mamuska ![]() co do pampkow my tez jedziemy jeszcze na 3 ale zostalo kilka i musimy sie przerzucic na 4 bo sa juz za male na Olivke Cytat:
![]() ale do spowiedzi do niego bym nie poszla czy Wasze dzieciaczki tez jak siedza w lezaczkach to sie tak zeslizguja w dol jakby juz chcialy z niego wyjsc?? Moja jeszcze do tego sie przekreca na boki.... ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Moja tylko sie rozplacze jak ktos nieznajomys ja pierwszy raz wezmie na rece. Potem juz luz i sie usmiecha caly czas.... ale wiem , ze maluchy maja taki etap ze tylko chca byc u mamy na raczkach.... nie moge sie tego doczekac Super ze Franio czuje sie lepiej... i za pokarm... zeby bylo coraz wiecej ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- a ja cos kolezanki nie znam ... ale witam
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
w nowym wątku się nie udzielałam
w starym troszkę świeża jestem
|
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez jakas nie byla chetna do spania.... moze taka noc.... super ze sobie pospalyscie
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-14 o 13:09 |
|
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie moja jakies 15 min temu zeslizgnela mi sie z hustawki i w ostatniej chwili ja zlapalam.... a nie przywiazalam jej bo myslalam ze jeszcze nie musze
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wbijam bez cytowania bo nie mam cierpliwości a i mój wolny czas się niedługo skończy![]() Co do spotkania to środa pasuje mi jak najbardziej tylko najpóźniej o 17.00 musiałabym być w domu żeby oddać autko tż |
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Malgosia1983 Jestem ze Świętochłowice, ale co prawda już nie mieszkam tam od ponad dwóch lat (ale często tam jestem). Aktualnie mieszkam niedaleko Częstochowy.
![]() Agnieszka z rozmiarami ubranek różnie body ok. 74 czasami 80 ale jeszcze 68 wejdzie w niektóre. Natomiast spodnie 68 na dł dobre ale dzisiaj w biodrach mu nie chciały przejść ![]() My też już 4 nosimy pampersów. Miałam jedną paczkę Dada ale nie wiem czy to moje dziecko takie dziwne że przesikiwał bokiem i jak dla mnie dziwnie pachniały taką farbą Ale nie mówię że nie zrobię jeszcze jednego podejścia.
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma się co dziwić, duży facet z Twojego synka A z bodziakami nie masz problemu na długość? Bo on na zdjęciu się wydawał pulchniutki, ale krótki ale to może takie złudzenie
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. czasami mi nawet szkoda że tak szybko rośnie. Jak go karmie to mu tak nogi wisza Ale dzieciaczki rosna...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

.
Ile Twoja mała kobietka waży?

tak czytałam

Teeee nie padaj! W środę spotkanie 

. Goopia matka zamiast iść spać to Zieloną milę oglądała. Goopia.

byłoby lańsko

Stefek tyle wazy ?? niezle....
niezle go karmisz mamuska