Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 14:33   #4771
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt - do tych co mają GBS +. Czy mówili wam jak długu trzeba brać antybiotyk, ja biorę od poniedziałku i wczoraj przy wypisie dostałam receptę na kontynuację, ale nikt mi nie powiedział jak długo mam brać a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
Likas ja w czasie ciazy nie zrobilam GBSu i napisze Ci jak to bylo u mnie. Przed porodem dotalam 2 tabletki antybiotyku i nic wiecej- nie dostalam zadnej recepty

Nikotynka bardzo Ci wspolczuje obys szybko wrocila do zdrowia. A jesli chodzi o brak snu w nocy: pociesz sie tym, ze inni maja gorzej moja w nocy budzi sie co 2-3godz i siedze z nia srednio 1,5h, czasami jest to 3h, a raz meczylam sie z nia od 4h do 8h bo nie chciala zasnac. dzis pozwolila mi wkoncu troszke odpoczac. Fakt, ze nie spala ciagiem dluzej niz 3h (spala liczac od 20h- 3h, 3h, 2h, 2h), ale karmilam ja najdluzej 1h

Agatek to ladnie zajaczek przybral na wadze

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:02   #4772
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Hej!

Wpadłam na momenciora

Dziękuję za słowa otuchy ale 'ja wiedziałam, że tak będzie...' i nic nie robią ze mną Wczoraj mieli 18 cesarek i oni muszą moje oxy 'zaplanować' bo nie ma miejsc po porodzie...

U mnie spoko luzik, tylko nudiii, bo łikend Na jutro mój ulubiony doktorek (bybella wiesz który ) miał wpisać oxy ale oczywiście po co nic nie ma!!!! czekam jak ta pi.pa
Chodzę se po schodach, masuję suciory tak, że leje mi się z nich i nic masuje brzuchol, na 6 pięterko weszłam i nici- odwdzięcza się dziecie wchodząc pod żeberka, no norma przecież niech tylko wyjdzie!!!! --->

Żarcie takie se- kupiłam se makrelę wędzoną i delektuję się jej smakiem rano i wieczór- nie jadłam chyba tej ryby z 10 miesięcy...

U tż spadł śnieg, nawet dziś (wow) miał robotę więc dodatkowa kaska wpadnie

Oczywiście co do imienia nadal nie możemy się dogadac i chyba ta Kinga w razie co zostanie coraz bardziej wątpię, że to chłopczydło siedzi we mnie
Agawoo ta moja położna myślała, że tyle biorą kasy u nas w szpitalu i była w szoku ale dziś się dowiedziałam, że w zeszłym roku brała 400 zł, więc teraz może brać 500. W razie co, kasa będzie

Inutil wow i co, doktorek przekonał tżcika??

kasiahexe jak można trzymać kawę sypaną w lodówce?? i po co?

anankee fajnie, że już jesteście w domku

sandra 'wrócę rozdwjona' mnie rozwaliło!!!
A tym straszeniem się nie przejmuj- z wszystkim tak straszą 'żeby nie było' ale jesteś czujna, więc będzie ok!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:05   #4773
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czytałam znowu o którejś z Waszych teściowych, ja stwierdziłam, że moja też nie jets idealna, aż mnie nerwy biorą jak słyszę jej gadke. Do dziecka sie narazie nie wtrąca, bo go jeszcze nie ma. Ostatnio jak tu była to wypytywała mnie o kobiety swojego byłego męża:/ Czy bardziej lubię te baby czy ją i ciąglę chciała wiedzieć jakie one są, stwierdziłam, że nic nie mówię, że zostawię to dla siebie, a ona obróciła to przeciwko mnie i stwierdziła, że opinie o niej tez pewnie zostawiam dla siebie. no matko jedyna!!

Do tego TŻ wczoraj ledwo co w nocy wrócił z Niemiec i pobiegł na kawalerski, do mnie ani nie wpadł sie przywitać , nawet nie wiem co sie z nim dzieje. Ehh
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:18   #4774
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziś w nocy obudziły mnie 4x skurcze i niemiłosierny ból brzucha i co rozeszło się jak zwykle bo zasypiałam poród prześpię własny Męczy mnie to bo już chodzę jak żaba.
U nas się mówi: "Nie śpij, bo ci dziecko podrzucą" U Ciebie to mogłaby być prawda i dopiero byś się zdziwiła

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..
Już samo pojawienie się dziecka na świecie komplikuje życie a tu u Was jeszcze dodatkowe kłody :/ Miejmy nadzieję, że tylko te początku będą trudne a potem to już będzie super
Buziaki dla Was

Cytat:
no i miała się nie wtrącać a tu jest co chwilę- nie kąpcie dziecka po jedzeniu ( ssała 5 min wiec to nie jest posiłek ), przegrzewasz dziecko, po co nosi czapkę ( była po kąpieli), nie pdobają ci się ciuszki jakie kupiłam ( kupiła na rozmiar 80 i większe ) co jesz, dlaczego nie dopajasz dziecka, ze mała nie może być tylko na cycku przez poł roku bo przeciez musi jesc kaszki i wogole... już myślałam ze jej coś powiem wczoraj... a teraz mała spi a ta z aparatem robi jej zdjęcie za zdjęciem...
Ja się boję, że moja mama będzie tak gadać
Jak na to reagujesz? Do kiedy teściowa zostaje u Was?

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt - do tych co mają GBS +. Czy mówili wam jak długu trzeba brać antybiotyk, ja biorę od poniedziałku i wczoraj przy wypisie dostałam receptę na kontynuację, ale nikt mi nie powiedział jak długo mam brać a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
Ja dopiero w czwartek będę się widziała ze swoim ginem, ale z tego co wyczytałam, to w trakcie porodu dostaje się antybiotyk. No ale nie wiem jak będzie w moim przypadku.

A do mnie dzisiaj znajomi przyjeżdżają Męża nie ma, ale za to z bratem robimy mini imprezkę Uświadomiłam sobie, że po porodzie to już nie będzie takie proste, więc chcę skorzystać jeszcze z chwili wolności Obym tylko przy nich nie zaczęła rodzić
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:27   #4775
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hej

Mój doktor powiedział mi że on woli nie robić tych badań na GBS, bo to jest tak że dziś mogę mieć minus a jutro plus, bo to łatwo złapać niestety. I dlatego on woli nie robić żeby w szpitalu profilaktycznie podali mi antybiotyk, bo on uważa że to bezpieczniej i tyle. Oczywiście powiedział że jak chcę to możemy zrobić, ale on nie widzi takiej potrzeby.
Ja nie będe tego badania robić skoro podają w szpitalu profilaktycznie antybiotyk.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ja się boję, że moja mama będzie tak gadać
Jak na to reagujesz? Do kiedy teściowa zostaje u Was?
Chyba większość z nas się tego boi. JA jak tylko o tym pomyśle to już mnie nerwy biorą tylko w moim przypadku chodzi o teściową.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:27   #4776
*Agatek*
Zakorzenienie

Też jestem za tytułem 1 lub 4 - jesli się nie spóźniłam

Ja upasłam zajączka??? słucham?????

Dziś pytałam położnej jak to wygląda z hipotrofią, ona pyta o wagę, mówię ile, to wielkie oczy i patrzy jak na wariatkę i że w takiej sytuacji raczej nie, bo dużo waży, nie jest maleńkie dziecko może jutro będzie normalny lekarz to sie spytam raz jeszcze, bo dziś jest lekarz z którego się każdy smieje: "jak się pani ciuje?? " naśladuję go

Eliza Wszystkiego co najlepsze!

Konczitawow!!! wielkie gratulacje!!!!!! trzymam kciuki!!!!!!!

Stary 2012-01-14, 15:28   #4777
*Agatek*
Zakorzenienie

kamusia ja dam Ci dam 'beczeć' gów...iara no

Neska już gratulowałam, ale jeszcze raz GRATULUJĘ SZYBKIEGO PORODU Fajnie i to piątek 13stego!

Czubasku dziękuję, że przekazujesz wiadomości!!!

BebiBebi nie dostałam żadnego smska może pisałaś na stary nr??

Renata osz Ty małpo!!!!!!!!!! Ty przeciwko mnie?? a ja Cię zapisałam na 2 daty w styczniu a TY się wygadujesz Pearl??
Ona i tak wie, że jest jedna jedyną Ona o tym wie.. Także wiesz, nie zdołasz nas skłócić!!!

N1kotnko wiem, że może się odkleić łożysko dlatego codziennie powolutku coś... nie przeciążam organizmu

Spadam, bo koleżanka się na mnie wścieknie

Całuski dziewojki

Stary 2012-01-14, 15:30   #4778
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Chyba większość z nas się tego boi. JA jak tylko o tym pomyśle to już mnie nerwy biorą tylko w moim przypadku chodzi o teściową.
Gdyby to chodziło o teściową to jakoś bym się mniej przejmowała, ale nie chcę zrobić przykrości mojej mamie. Tym bardziej, że ona jest chora i ogólnie chciałaby pomóc, ale nie daje rady i przez to czuje się niepotrzebna. Przez to dochodzi między nami do spięć :/
Stary 2012-01-14, 15:33   #4779
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
U nas się mówi: "Nie śpij, bo ci dziecko podrzucą" U Ciebie to mogłaby być prawda i dopiero byś się zdziwiła
Nawet nie miałabym nic przeciw

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No, chciałabyś
Mogłabym być wyjątkiem tak obudzić sie i mieć dziodziola obok siebie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
haha fajnie by było nie? moja mama tak miała obudziła się o 10 a o12.10 juz byłam na świecie- przespała najgorsze
Pozazdrościć tylko ja męczyłam się 29 godzin bezustannie niemalże teraz boję się myśleć ile będę stękać

Agatek, chyba słabo masujesz te suciory weź się w garść polazła se do szpitala i se po schodkach śmiga pfff
Trzym sie kobito i pokaz im co potrafisz
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:42   #4780
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

Wpadłam na momenciora

Dziękuję za słowa otuchy ale 'ja wiedziałam, że tak będzie...' i nic nie robią ze mną Wczoraj mieli 18 cesarek i oni muszą moje oxy 'zaplanować' bo nie ma miejsc po porodzie...

U mnie spoko luzik, tylko nudiii, bo łikend Na jutro mój ulubiony doktorek (bybella wiesz który ) miał wpisać oxy ale oczywiście po co nic nie ma!!!! czekam jak ta pi.pa
Chodzę se po schodach, masuję suciory tak, że leje mi się z nich i nic masuje brzuchol, na 6 pięterko weszłam i nici- odwdzięcza się dziecie wchodząc pod żeberka, no norma przecież niech tylko wyjdzie!!!! --->

Żarcie takie se- kupiłam se makrelę wędzoną i delektuję się jej smakiem rano i wieczór- nie jadłam chyba tej ryby z 10 miesięcy...

Oczywiście co do imienia nadal nie możemy się dogadac i chyba ta Kinga w razie co zostanie coraz bardziej wątpię, że to chłopczydło siedzi we mnie
Agawoo ta moja położna myślała, że tyle biorą kasy u nas w szpitalu i była w szoku ale dziś się dowiedziałam, że w zeszłym roku brała 400 zł, więc teraz może brać 500. W razie co, kasa będzie

Inutil wow i co, doktorek przekonał tżcika??

kasiahexe jak można trzymać kawę sypaną w lodówce?? i po co?

anankee fajnie, że już jesteście w domku

sandra 'wrócę rozdwjona' mnie rozwaliło!!!
A tym straszeniem się nie przejmuj- z wszystkim tak straszą 'żeby nie było' ale jesteś czujna, więc będzie ok!

Agatku, ja mysle, że zarówno u ciebie jak i Pearl bedzie chłop, także szykuj imie dla chłopca, a Kinge narazie zostaw

Super, że Tż ma dodatkowa prace zawsze to parę groszy wiecej, a przy dziecku to pieniażki ida jak woda...

Pytanie do mamus karmiących ile wasze pociechy "wisza" na cycu, bo mój leniwiec possie 1 min i zasypia, no i zastanawiam sie czy on sie najada, niby spi poźniej przynajmniej z 2 godz ale czas ssania wydaje mi sie za krótki?
Stary 2012-01-14, 15:42   #4781
kamusia178
Raczkowanie

dziekuje dziewuszki za pozytywne komentarze fryzury
powoli sie otrząsam po szoku hehe - pierwsza w zyciu grzywka, ale jak wam sie podoba to chyba nie jest zle dziekuje

Nikotynka trzymaj sie słonce dzielnie klopoty zaraz miną i bedziesz mogla sie nacieszyc swoim serduszkiem

Oluska kojarzy mi sie twoja twarz nie masz nic wspolnego z Łodzia ?? :P jakbym cie juz gdzies widziala

Agatona nie ma i jaki spokoj tylko 3 strony od rana do nadrobienia...
(ja ci dam gówniare ty ...ty... ty dzieciorze Ty masuj suty i dawaj bobasa na te strone bo czekamy)

a u mnie po seksiku nic nie rusza.... ech maliny trza bedzie kupic ;/
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:49   #4782
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Nie mogłam wleźć na wizaż wczoraj od popołudnia do nocy

Nie wiem czy któraś urodziła i w ogóle jak sobie pomyślę, że mam nadrabiać tyle to aż

Idę nadrabiać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:07   #4783
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
No to chociaz tyle, oby nie było niespodzianki
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Czytałam znowu o którejś z Waszych teściowych, ja stwierdziłam, że moja też nie jets idealna, aż mnie nerwy biorą jak słyszę jej gadke. Do dziecka sie narazie nie wtrąca, bo go jeszcze nie ma. Ostatnio jak tu była to wypytywała mnie o kobiety swojego byłego męża:/ Czy bardziej lubię te baby czy ją i ciąglę chciała wiedzieć jakie one są, stwierdziłam, że nic nie mówię, że zostawię to dla siebie, a ona obróciła to przeciwko mnie i stwierdziła, że opinie o niej tez pewnie zostawiam dla siebie. no matko jedyna!!

Do tego TŻ wczoraj ledwo co w nocy wrócił z Niemiec i pobiegł na kawalerski, do mnie ani nie wpadł sie przywitać , nawet nie wiem co sie z nim dzieje. Ehh
Niefajnie, a dzisiaj się coś odzywał?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-14 o 16:12
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:40   #4784
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie!

oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi.
Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam.
Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ )
jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..
jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć

tyle o mnie, jest ciężko, staram się byc twarda ale zmęczenie najbardziej daje się we znaki, no i mąz też jest przytłoczony nadmiarem obowiązków ;/

aaa widziałam się za to z MissZuzią i ma pięknego synusia

zdjęcia mojej głodomorry Wam wkleję asap

gratulacje dla mamus rozpakowanych, jest juz nas coraz więcej i za dwupaki już niedługo

i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..

przesyłamy buziaki z Natalką
Współczuję kochana,ale się musisz namęczyć,ale miejmy nadzieję ,że szybko zaraz zacznie się goić i współczuję teściowki,już się boję jak będzie z moja.czy ja wytrzymam taka gadke

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
N1kotynka żeby rana dobrze się gioiła. A teściowej to sie zapytaj czy drugiego nie chce co b mogła zobaczyć czy mała dostaje dobre mleko

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Eliza wszystkiego najlepszego!!!
Dziękuję

Cytat:

A my z Lenusia byłysmy wczoraj na pierwszym spacerke
polozna mnie wygonila. Mowi, ze takie tygodniowe dziecko juz powinno zabierac sie na swieze powietrze- wiadomo nie długo, ale na poczatku 30min wystarczy. Balam sie, ze jak wyjdziemy to moze sie obudzic i plakac w wozku, ale caly czas spala
Malenka od niedzieli przytyla 70g wiec super, bo chociaz wiem, ze najada sie jak ja karmie
Monia a Ty z Michasiem jeszcze nie wychodzilas?
A nie musiałąs werandować?Spała Lenka ładnie?
Cytat:

Eliza Wszystkiego co najlepsze!
Dziękuję i trzymam kciuki żeby się zaczęło samo,a jak nie to żeby choć szybko poszło

Zmykam bo zaraz przyjedzie rodzinka na tort z tortem bo mamuśka robiła śmietankowo ananasowy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:42   #4785
NataliaM1103
Rozeznanie

mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???

co do teściowych to bardzo współczuje tym ,które mają załzowate mamuśki,moja teściowa jest chyba taka o jakiej każda by marzyła,nie wtrąca się wcale,wpada jak ją zaproszę,dzwoni często ale to dlatego ,że czekają na Bartusia jak samo jak i my

bardzo mi się podobają takie albumy,sama nie wiem czy zamówic czy nie heeh
http://allegro.pl/album-mojego-dziec...052463956.html
http://allegro.pl/moje-pierwsze-piec...043546610.html
http://allegro.pl/album-dla-dzieci-n...045378457.html

a zobaczcie jakie to fajne http://allegro.pl/chrzest-smoczek-sw...030203331.html

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-01-14 o 17:02
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:48   #4786
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez *agatek* Pokaż wiadomość
kamusia ja dam ci dam 'beczeć' Gów...iara no :d

neska już gratulowałam, ale jeszcze raz gratuluję szybkiego porodu Fajnie i to piątek 13stego!

czubasku dziękuję, że przekazujesz wiadomości!!!

bebibebi nie dostałam żadnego smska Może pisałaś na stary nr??

renata osz ty małpo!!!!!!!!!! Ty przeciwko mnie?? A ja cię zapisałam na 2 daty w styczniu a ty się wygadujesz pearl??
Ona i tak wie, że jest jedna jedyną Ona o tym wie.. :d także wiesz, nie zdołasz nas skłócić!!!

n1kotnko wiem, że może się odkleić łożysko Dlatego codziennie powolutku coś... Nie przeciążam organizmu

Spadam, bo koleżanka się na mnie wścieknie

Całuski dziewojki
tak, napisałam na stary ;/

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:53   #4787
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Agatku, ja mysle, że zarówno u ciebie jak i Pearl bedzie chłop, także szykuj imie dla chłopca, a Kinge narazie zostaw
Jestem tego samego zdania
Jak nie, to będzie kurza twarz, motyla stopa
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:57   #4788
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jak go dorwę to mu nogi z pewnej częsci ciała powyrywam...

Normalnie "Kac Vegas" sobie urządził...

Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać.

Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin...

Ah znowu zaczynam się użalać, a miałam tego nie robić..

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać.

Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin...

zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:06   #4789
czubasek20
Zakorzenienie

Mam w brzuchu kosmitkę

sami zobaczcie jakie pozy przyjmuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120113088.jpg (13,9 KB, 80 załadowań)

Stary 2012-01-14, 17:09   #4790
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Mam w brzuchu kosmitkę

a ja myślalam ,że to mój maluszek przyjmuje dziwne pozycje hehehehe
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:10   #4791
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???
mój niuniek śpi w śpiochu i przykryty kocem jest i to mu starcza ale on narazie śpi ze mną w łóżku bo jeszcze pokoik nie jest gotowy a w naszym pokoiku nawet nie ma miejsca na postawienie łózeczka ;( ale jak już będzi espać w swoim pokoiku w swoim łózeczku to będzie mieć kołderkę

Cytat:
Monia a Ty z Michasiem jeszcze nie wychodzilas?

no niestety nie po pierwsze dlatego że nie mam tu wózka jest u moich rodziców bo my tu mamy remont pokoju dla maluszka i wszystkie klunkry z tego pokoju stoją w naszym wiec jest cały zagracony na korytarzu kolejne klunkry typu panele,szafa,drzwi itp wszystko co wykorzystywane bedzie przy remoncie wiec nawet nie mam gdzie ereaz postawic tego wózka a po drugie cały czas nam tu pogoda nei dopisuje albo pada albo bardzo wietrznie jest a mi lekarka mówiła w szpitalu że muszę uważac teraz bardziej przez to że Michalindek miał to choróbsko musiał brać antybiotyki jego odpornośc jest osłabiona i szybciej będzie łapać infekcje a przy takiej pogodzie niestety o to bardzo łatwo
Stary 2012-01-14, 17:23   #4792
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

hejcia
ja dzis po kolejnej wizycie u gina... ostatnio zapowiedzial mi ze to juz bedzie ostatnia i da mi skierowanie na wtorek najpozniej do szpitala a dzis mi mowi ze we wtorek na wizyte (w srode mam termin!)

wyludzic tylko kase chce stwierdzilam i sie odezwalam ze juz mialam podobno dostac skierowanie... wiec powiedzial ze jesli tak bardzo chce do szpitala to mi da na poniedzialek rano na 8 mam sie stawic. po czym mnie zbadal, powiedzial ze tam jest glucho i cicho i nie rozumie czemu chce juz skierowanie... a co mu mialam powiedziec przepraszam?! ze mi przez jego co tygodniowe wizyty a osatnio 2 razy w tyg. zostalo 100 zl do konca mc?? i maz jak zaplaci za kolejna to nie bedzie mial na paliwo zeby mnie do szpitala zawiezc? jakby nie mogl mi dzis od razu dac skierowania na srode do szpitala tylko we wtorek wizyta i dopiero skierowanie na srode! chore! strasznie w ogole dzisiaj rozdrazniona jestem jakas kazdy halas mi przeszkadza.... i strasznie boli mnie krocze... jakos tak dziwnie... skurczy zadnych ahh..

mam takie pytanie jeszcze, 17go konczy mi sie zwolnienie lekarskie, a 16 ide do szpitala.... a szpital wystawia zwolnienie dopiero jak sie zz niego wychodzi chyba tak? a w pracy musialam donosic nastepnego dnia po skonczonym zwolnieniu, zeby dostac kolejne pieniazki z zusu. jak to bedzie teraz wygladalo?? wiecie moze?
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:29   #4793
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

co do teściowych to bardzo współczuje tym ,które mają załzowate mamuśki,moja teściowa jest chyba taka o jakiej każda by marzyła,nie wtrąca się wcale,wpada jak ją zaproszę,dzwoni często ale to dlatego ,że czekają na Bartusia jak samo jak i my

a zobaczcie jakie to fajne http://allegro.pl/chrzest-smoczek-sw...030203331.html
Ten smoczek to mi się średnio widzi
Albumy całkiem fajne, ale ja wolę zrobić swój (czyli chyba coś takiego jak ten ostatni). Na ślub robiliśmy rodzicom albumy (identyczne) z różnymi cytatami i zdjęciami naszymi. Zamawiałam puste albumy i sama je wyklejałam Jest tam jeszcze mielsce, to dokleimy im zdjęcia naszej dzidzi.

Ale pomyslę jeszcze czy nie zrobić takiego albumu córeczce - zamówię taki sam i go powyklejam

Cytat:

Zoska współczuję nerwów, nie powiem Ci nie denewruj się, bo to pewnie nic nie da ... Sama umierałabym ze strachu
Niezła impreza musiała być, skoro nawet domu nie zamknął
Rozumiem, że chodzi o narkotyki Czy jeszcze coś innego?
Kuka, wydawało się, że już u Was lepiej

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Mam w brzuchu kosmitkę

Nieźle, nawet nie wiedziałam z której strony to zdjęcie oglądać
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój niuniek śpi w śpiochu i przykryty kocem jest i to mu starcza ale on narazie śpi ze mną w łóżku bo jeszcze pokoik nie jest gotowy a w naszym pokoiku nawet nie ma miejsca na postawienie łózeczka ;( ale jak już będzi espać w swoim pokoiku w swoim łózeczku to będzie mieć kołderkę

no niestety nie po pierwsze dlatego że nie mam tu wózka jest u moich rodziców bo my tu mamy remont pokoju dla maluszka i wszystkie klunkry z tego pokoju stoją w naszym wiec jest cały zagracony na korytarzu kolejne klunkry typu panele,szafa,drzwi itp wszystko co wykorzystywane bedzie przy remoncie wiec nawet nie mam gdzie ereaz postawic tego wózka a po drugie cały czas nam tu pogoda nei dopisuje albo pada albo bardzo wietrznie jest a mi lekarka mówiła w szpitalu że muszę uważac teraz bardziej przez to że Michalindek miał to choróbsko musiał brać antybiotyki jego odpornośc jest osłabiona i szybciej będzie łapać infekcje a przy takiej pogodzie niestety o to bardzo łatwo
Monia, a ty nie miałaś mieszkać u rodziców do czasu skończenia remontu? Remont Wam nie przeszkadza?
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hejcia
ja dzis po kolejnej wizycie u gina... ostatnio zapowiedzial mi ze to juz bedzie ostatnia i da mi skierowanie na wtorek najpozniej do szpitala a dzis mi mowi ze we wtorek na wizyte (w srode mam termin!)

wyludzic tylko kase chce stwierdzilam i sie odezwalam ze juz mialam podobno dostac skierowanie... wiec powiedzial ze jesli tak bardzo chce do szpitala to mi da na poniedzialek rano na 8 mam sie stawic. po czym mnie zbadal, powiedzial ze tam jest glucho i cicho i nie rozumie czemu chce juz skierowanie... a co mu mialam powiedziec przepraszam?! ze mi przez jego co tygodniowe wizyty a osatnio 2 razy w tyg. zostalo 100 zl do konca mc?? i maz jak zaplaci za kolejna to nie bedzie mial na paliwo zeby mnie do szpitala zawiezc? jakby nie mogl mi dzis od razu dac skierowania na srode do szpitala tylko we wtorek wizyta i dopiero skierowanie na srode! chore! strasznie w ogole dzisiaj rozdrazniona jestem jakas kazdy halas mi przeszkadza.... i strasznie boli mnie krocze... jakos tak dziwnie... skurczy zadnych ahh..

mam takie pytanie jeszcze, 17go konczy mi sie zwolnienie lekarskie, a 16 ide do szpitala.... a szpital wystawia zwolnienie dopiero jak sie zz niego wychodzi chyba tak? a w pracy musialam donosic nastepnego dnia po skonczonym zwolnieniu, zeby dostac kolejne pieniazki z zusu. jak to bedzie teraz wygladalo?? wiecie moze?
Miniusia, dobrze zrobiłaś, że wzięłaś skierowanie, bez przesady, ewidentnie chciał kasę od Ciebie wyłudzić.

A szpital wystawia zwolnienie dopiero po wyjściu. Mi się wydaje, że nie musisz donosić zwolnienia od razu, tylko poinformować pracodawcę, że dostaniesz takowe, bo jesteś w szpitalu. Ale nie wiem jak to jest z wypłatą kasy. Mi płaci pracodawca, więc nie muszę tak pilnować zwolnienia

Stary 2012-01-14, 17:37   #4794
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja myślalam ,że to mój maluszek przyjmuje dziwne pozycje hehehehe
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nieźle, nawet nie wiedziałam z której strony to zdjęcie oglądać

z lewej strony mam biust a z prawej nogi, leże na pleckach Jak to wczoraj z tztem zobaczyliśmy to mało nie padliśmy

Stary 2012-01-14, 17:53   #4795
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie!

oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi.
Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam.
Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ )
jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..
jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć
nikotynka trzymam kciuki zeby ci sie rana zagoiła szybciutko! no niestety początki bywają czasem koszmarne, też się tego boje, ale oby to minęło jak najszybciej!
a teściówkę staraj się olewać, jednym uchem wpuszczaj , a drugim sama wiesz.. mam nadzieje, ze moja taka nie będzie choć podstawy do tego ma

Cytat:
Hej!

Wpadłam na momenciora

matko jedyna ile tych cesarek?? szok!
to ci się nie nudzi w tym szpitalu, jak masz na kim oko zawiesić hehe ależ sobie lekarza wybrałam, nie myślałam, że ma takie wielbicielki nie jedz za dużo makreli, bo się zrazi do ciebie jak będziesz rybą jechać lepiej się uperfumuj
fajnie, że kaska wam wpadnie trzymaj się tam!

ja zrobiłam porządek w dokumentach swoich, jenyy jaki syf tam był a jutro chyba w dzieciowych rzeczach posprzątam wreszcie, bo dziś już nic mi się nie chce
Stary 2012-01-14, 17:55   #4796
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
z lewej strony mam biust a z prawej nogi, leże na pleckach Jak to wczoraj z tztem zobaczyliśmy to mało nie padliśmy
Tak własnie pomyślałam, ale kosmicznie to wygląda

Stary 2012-01-14, 17:56   #4797
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

ja mam dobra teściową - bo w ogóle się nie wtrąca i w ogóle do mnie nie przychodzi ufff, jak mamy ochotę to idziemy do niej na obiad niedzielny lub tż jedzie i przywozi zapasy dzisjaj faworki

Cytat:

albumy fajne ale może poczekaj może ktoś przyniesie na oglądanie dzidzi
Cytat:

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

współczuję niestety faceci czasami nie myślą że my o nich się martwimy

szkoda też że nie odwiedził Ciebie i dzidzi
Cytat:
Mam w brzuchu kosmitkę

super moja też tak wychodzi boczkiem - a to aż boli
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:56   #4798
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mam w brzuchu kosmitkę

Mój też tak robi, ale jak łapię za telefon, żeby zrobić zdjęcie, to przestaje Nygusek jeden

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
Szpital Ci wystawi zwolnienie jak z niego będziesz wychodziła ale z datą od 16-go. Poinformuj pracodawcę, że jesteś w szpitalu. Na dostarczenie zwolnienia masz 7 dni, ale od daty wystawienia a nie przyjęcia do szpitala

Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?
Stary 2012-01-14, 18:28   #4799
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
albumy fajne ale może poczekaj może ktoś przyniesie na oglądanie dzidzi
U mnie nie ma co liczyć na pomysłowość odwiedzających, więc takie rzeczy będę musiała sobie sprawić sama
Cytat:

Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?
Ja nie Mamy malutkie mieszkanko i dzidzia będzie z nami w pokoju

Stary 2012-01-14, 18:30   #4800
19mala83
Raczkowanie

Witam mamuśki

Neska gratulacje i witamy Igorka

Agatek może będzie jednak niedzielna niespodzianka, ale 18 cesarek i brak miejsca masakra, ja też jak nic się nie ruszy to ok 20 na wywołanie mam nadzieję, że chociaż miejsce będzie

N1kotynka współczuję przejść, dobrze że z Natalką już lepiej, teraz trzymam kciuki za Ciebie i jak najwięcej cierpliwości żeby wytrzymać z teściową.

kamusia178 super zmiana, jak dla mnie z grzyweczką lepiej. Ja też mam ale teraz to już wręcz grzywa jest i czekam tylko kiedy urodzę i od razu tel do mojej pani fryzjerki żeby przyjechała i zrobiła mnie na ludzi

Wczoraj walczyłam z wizażem i oczywiście dopiero dzisiaj mogłam nadrobić, ja już ledwo się kulam ale dziecię się zawzięło i wyjść nie chce i powoli już nastawiam się na to wywołanie chociaż wolałabym żeby samo się zaczęło. Powoli łapię już doła. Co więcej nie pamiętam niestety bo za długą przerwę miałam i nie dam rady napisać każdej tego co bym chciała
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości